|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Gruby średniaka- zima idzie
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Bardzo dobra Cytat:
|
||
|
|
|
#3183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Od jutra zaczynam od nowa gratuluję też tej usuniętej ósemki - ja stchórzyłam a żeby było śmieszniej, to byłam u dentysty z 6-letnią siostrzenicą i ta bestia miała leczoną szóstkę - nawet się nie skrzywiła na foltelu! A po wszystkim mówi do mnie przy dentystce: tak się dba o ząbki, nie trzeba się bać! normalnie wstyd mi było ![]() ja ostatnio pół koszyczka podgrzybków znalazłam, ale coś chyba ślepa jestem, bo Szwagier szedł za mną i cały kosz uzbierał - jeszcze mnie upominał, że grzyby depczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
biorę wszystkie jadalne oprócz kań (jedyne grzyby którym nie ufam). dziś zielonki, prawdziwki, podgrzybki, koźlaki i 1 zajączek. ale i tak najbardziej lubię spacer po lesie.
|
#3185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() sprawdź sobie TSH - jak będzie powyżej 2 to na ciąże już jest za dużo ja płacę w diagnostyce 17 pln |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Zaraz jade z dziadkiem do Lidla po ciuchy dla małego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Iza, żebyś nie była sama z przebojami meblowymi .. To u nas brakuje przewijaka na komode. Wysłali jedna paczkę za mało. Czyli normalnie byc nie moze ![]() Odkrylismy brak wczoraj. Mam nadzieje, ze mnie nie spuszcza na drzewo. O 9 dzwonię do sklepu... Jak Twoje cukry w weekend? Wiecie ze zaczęłam 33 tydzien ![]() Trudno, naprawdę trudno mi w to uwierzyc. Pomyśle i ryczec mi sie chce i ze strachu i ze szczęścia! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-07 o 09:40 Powód: Zzarlo ;) ' paczkę'. |
|
|
|
#3188 |
|
Konto usunięte
|
Ja czekam na tatę, zostanie z Małym i też lecę do Lidla
po herbatki Teekanee i chce obejrzeć te dresy, zobaczymy, czy będą praktyczne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukry sie uspokoiły,nie przekroczyłam 90.Oby tak dalej ![]() 33 tc To już naprawde z górkiKupiłam w lidlu sweterek na zamek,bluze z uszkami,ogrodniczki i dwie pary rajstop. Dziś mają dzwonić z tych mebli.Zobacze jak to będzie.Jeżeli babka od leżaczka się nie odezwie to po południu do niej przedzwonie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
nie da się wymienić? chyba że później potraktować jak kołdrę i oblec w autka - ale ciut szkoda ![]() Cytat:
![]() luuubię kanie. a co robisz? ocet, patelnia, suszenie? coraz bliżej święta.
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43149197]Nie kupiłam, choć rozwazalam. Zdalam sie na ruchy i intuicję. Detektor obniża czujność, lepiej wszystkie odstępstwa od normy konsultować z lekarzem, a nie uspokajać sie detektorem.
[/QUOTE] Oj ja i tak na wizycie jestem co tydzień- półtora, ale chciałam się w "międzyczasie" trochę uspokajać... No właśnie dumam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez jana Czas edycji: 2013-10-07 o 09:44 |
|
|
|
#3192 |
|
Konto usunięte
|
hej - dzis mija 6 tyg od badan w Rudzis Slaskiej - nie moge sie juz doczekac - glupio bedzie do nich dzwonic kolo 12?
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
mnie by bardziej stresował... do ruchów marzyłam o kieszonkowym USG...
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Pani, kocyk zostaje, Maz zaakceptował.
![]() A mi nawet do pokoju kolorystycznie pasi- zdjęcie w załączniku Iza, super ze cukry ok!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-07 o 10:09 |
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
I znow tylko jedno foto do jednej wiadomości.
Nie przechodzą mi dwa załączniki Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-07 o 10:09 |
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() nie jestem ostatnio na bieżąco, bo zawsze wieczorami nadrabiałam, ale ostatnio coś Olek nie pozwala mi wstać chociaż w week już lepiej byłoza to dziś do pracy nie poszłam, bo rano znowu zasłabłam :/ idę na 12 do lekarza, jej pierwsze pytanie jak zadzwoniłam "czy pani jeszcze karmi?" :/ nie wiem czemu mi się tak dzieje, jem bardzo dużo, w nocy śpię w miarę możliwości i na pewno mam zamiar dalej karmić, chociaż TŻ już się zaczyna martwić. Ciekawe co mi lekarka powie, jak jeszcze zobaczy jaka chuda jestem :/ zaraz chociaż trochę Was ponadrabiam
|
#3199 |
|
MBZ♥
|
Pani tez marzylam o malutkim usg...
Kubku fajny prezent mam nadzieję, że przewijak doślą![]() Iza cieszę się, że cukry ok ![]() Firmę meblarską bym niecieprię niesłowności. Sama wiszę na telefonie bo czekam na śpiworek do wózka, miał być w czwarte/piątek i do tej pory nie ma![]() Berbie uwielbiam zbierać grzyby byliśmy z Mężem niedawno
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-07 o 10:20 |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się one wszystkie podobają, więc obiektywna nie jestem... czy chłopczykowate czy dziewczyńskie... dziś kupuję wyściółkę do wózka (psycho-maniaczka)...
ciekawe jakie badania Ci zlecą i co z ewentualnymi lekami... heh. Trzymaj się Kochana ![]() ja o dużym też ale mój gin powiedział ile taki sprzęt kosztuje. I mielibysmy drugi 30 letni kredyt
|
|
#3201 |
|
MBZ♥
|
Pani mnie też gin uświadomił, że Jego to koszt ok 400tysi
to nie miaam więcej pytań![]() Maga duzo sił |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek mi się ten kocyk bardzo podoba, myślę że pasuje dla chłopca
![]() Jana ja też myślałam o detektorze, ale bym się sama wykończyła, jeśli by mi się nie udało znaleźć tętna, a nawet lekarz nie raz miał problem Mlebidakin ja bym dzwoniła, co Ci szkodzi ![]() Berbie ja też uwielbiam chodzić na grzyby, ale się zupełnie nie znam. Chodziłam z dziadkiem jak jeszcze żył. Ale w przyszłym roku pochodzę z Olkiem choćby dla samego spaceru Perse ale fajnie, ze Twój tata z Arturkiem zostaje. Mój jeszcze nawet Olka na rękach nie miał... Ale za to babcia nadrabia, właśnie go wzięła na spacer, bo ja leżę Iza trzymam kciuki żeby cukry się ładnie trzymały Rena za jedzonkoPani widziałam wcześniej, że pisałaś o spacerach. U nas Olek jest co dzień min 3-4 godz na dworze, nawet jak pada to wychodzimy. Inaczej w domu z nim oszaleję ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- I teraz powinnam być bardziej na bieżąco, bo dostałam od TŻ wcześniejszy prezent urodzinowy, smartfona. Jak się z nim zaprzyjaźnię, to będę z niego czytać i pisać. TŻ się nade mną zlitował, że nawet wieczorem nie mogę nic zrobić i mi niespodziankę zrobił
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem strach a jeszcze bardziej radość ocet i suszenie, w tym roku smażone już się przejadły. prawdziwki pójdą na suszenie na barszcz na wigilię, podgrzybki i zielonki do słoiczków Cytat:
|
|
#3204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzwoniłam do babki od leżaczka.Powiedziała że była w piątek na poczcie i powiedzieli jej że do 5 kg wysyłka 19 zł,także nawet taniej niż kurierem.Mówiła że musi załatwić karton.postara sie spakować to dziś po 17:00 bo ma dziecko chore i nie ma z kim zostawić.Powiedziała że zależy jej sprzedać ten leżak i żebym się nie obawiała. Kubek co załatwiłaś z meblami?
||||
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Maga - czekamy na wiesci po lekarzu i trzymamy kciuki
Perse - jak spacery? Wychodzicie? Nie pamietam co jeszcze. Do lidla nie polecialam, jakos ostatnio wole kupowac w komisach ciuchy dla Jakuba, tylko bodziaki czy rajstopy nowe. Troche tez dostaje od tesciowej ciuchow wiec starczy. Tylko tesciowa kupuje sporo wieksze i potem sie okazuje ze np za ciasne bo Jakub sporo przytyl albo lato a on ma welurowe spiochy ktory czy letni komplecik bez rekawow jest gruby itp itd. No ladne te ciuszki nie powiem ale nie zawsze praktyczne i niektorych ani raz nie zalozyl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek dostał w wakacje rampersa, rozmiar 80, teściowa stwierdziła, że mam mu przeszyć w pasie i podwinąć żeby pasował
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Fioluś- 100 lat dla Stasia w zdrowiu i radości (spóźnione od zabieganej cioci zebry i biegającej Kasi
)BERBIE- ślinka mi cieknie, uwielbiam grzybki w occie ![]() esia- dołączamy do reny? ja mam szczere chęci zbić kg gorzej z realizacją/organizacją... pani- z serca dziękuję za wzmiankę o skoku z balkonu i wódce z gwinta ( do tej pory się nie rozgrzeszyłam za podobne myśli -chwilami z dzieckiem chciałam skakać) ciąża to ciężki czas, połóg dla mnie jeszcze gorszy...i jakoś wszystkie te "cięższe dni"tez mi sie kojarzą z upałem... kunia- też mi brakuje i czasu i cierpliwości- tyle, ze ja po powrocie do pracy nie mam nawet czasu i siły pożądnie sobie popłakac... w domu syf, do pracy przybiegam na minuty, snu mi brakuje, wizyta u fryzjera niemożliwa czasowo, remont i Kasia do której trzeba mieć święte nerwy oraz Tz-et, do którego nerwów mi już czasmi brakuje staram sie czasem osunąć wszystkie te troski na bok i zobaczyć jedynie uśmiech mojego dziecka...wtedy na chwilę ogarnia mnie spokój ![]() agatko- nadal nie wybrałam firanek a w tym tygodniu musze coś postanowić Perse- kiedy macie wizytę u pediatry? pani- brawo dla Torresa za postępy iza- biedna Ty z tymi cukrami, mam jakieś dziwne przeczucia, ze moja kolejna ciąża będzie"słodka" monia- słuszne spostrzeżenia co do zabawek Kasia potrafi na chwilę bawić sie lalką czy misiem ale ma też akcje, że budzi się i woła "lalalala" pokazując na laptopa lub w ciagu dnia potrafi płakac tak długo aż w końcu, któreś z nas puści jej na laptopie "lalala" (teledyski animowane) Kubeczku- kocyk ładny , może byc dla chłopaka Maga- dbaj o siebie! dziewczyny, przepraszam, że nie odnosze się do wszystkich ale organizacyjnie nie wyrabiam (nadrobiłam i całuski dla każdej)
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-10-07 o 11:22 |
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Maga- dobrze, ze idziesz do lekarza.
![]() Iza- załatwilam Sie nadzwonilam, 'namailowalam'; z firma kurierska, ze sklepem, z fabryka. Nawalila ta ostatnia, wyślą za 2-3 dni przewijak. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-07 o 11:30 |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ja do lekarza, a w czwartek idę z Olkiem do neurologa :/ za tydzień będzie miał 9 miesięcy, a nawet się z brzuszka nie unosi na rączkach ani nie trzyma się chwilę jak się go posadzi i neurolog stwierdziła, że chce go zobaczyć. Oczywiście jako mama już strasznie się stresuję
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Kubek Maga biedactwo Ale bym zjadła taki wigilijny barszczyk.. ja to w ogóle chcę żeby były już święta ![]() Barbi coś mi się zdaje że kiedyś, kiedyś tam ktoś nam obiecał zdjęcia poremontowe i zapomniał wstawić ![]() Dzisiaj wieczorem usg genetyczne.. umieram ze strachu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

a w biedrze u nas nie było :/
To byłoby chyba za proste. Ja się skłaniam ku temu, że jestem łakoma i w chwilach smutku zawsze sięgałam i sięgam po słodycze. Dodatkowo u mnie w rodzinie większość jest przy kości, ale nie z racji genów a raczej nawyków żywieniowych. Ja raczej należałam do szczuplejszych, ale teraz nie wiem co się ze mną dzieje. Co do badań na tarczycę może warto je kontrolnie zrobić? Jaki to może być koszt? Bo tyć zaczęłam od #, może to jest jakiś trop 

To już naprawde z górki
coraz bliżej święta.