Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 11:43   #751
Lusso
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Mnie leci dokładnie ten sam tydzień na kiedy masz TP?

Ja przytyłam 4 kg od początku ciąży i wydaje mi się, że to sporo, bo jednak czas kiedy tyje się najbardziej dopiero przed nami
Imię dla córeczki śliczne. Życzę powodzenia w przygotowaniach do ślubu.
Na 27 styczeń :P
Ja jakoś do 18 tygodnia nic nie przytyłam nagle bummm i +5 kg na wadze hehe
Ale teraz od ponad tygodnia nic

Zapomniałam się pochwalić wczoraj o 10 rano moja przyjaciółka urodziła córcie Sophie 3kg i 50 cm
Niestety mieszka w Danii więc nie mogę jej odwiedzić
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:49   #752
sweet_vintage
Rozeznanie

Lusso, no to ja mam termin bardzo blisko, bo 29 stycznia (z usg)
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:57   #753
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
sukienka już wybrana http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Nude

Obrączki będą klasyczne z wygrawerowanymi naszymi liniami papilarnymi
Weźmiemy cichy cywilny ślub tylko my i świadkowie
A kiedy nadejdzie czas zrobimy kościelny i huczne wesele
Długo się zastanawialiśmy ale i tak kiedyś był by ślub i tak to czemu nie zrobić tego spontanicznie
Już czuję ten wyjątkowy klimat ślub odbędzie się na starówce w warszawie a w grudniu starówka wygląda magicznie

Imię dla córeczki też już ustalone , będzie mała Nadia
śliczna suknia i imię śliczne
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Może i wychodzi trochę drożej ale nic się nie marnuje, wszystkie zakupy mamy zaplanowane a i jedzenie mamy codziennie świeże. Kupując całe opakowanie sera nie jestem w stanie przewidzieć czy danego dnia będę miała na niego ochotę i w ten sposób sporo jedzenia się marnuje. A co za tym idzie i pieniędzy.

Tak się na studiach nauczyliśmy jak się odchudzaliśmy i nam zostało Teściowa się z nas śmiała, że lodówka ciągle pusta stoi a teraz sama narzeka, ze u nich lodówka się nie domyka - tyle żarcia, że zawsze coś do przekąszenia jest i schudnąć nie mogą
od pewnego czasu wprowadziliśmy podobny system robienia zakupów i faktycznie, mniej marnuje się jedzenia no i mniej pieniędzy tym samym
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:59   #754
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
z tymi zakupami i tą kasą to jest tak że ile by jej nie było to zawsze za mało
Cholera nie jest codziennie krewetek i nie popijam szampanem a kasa coraz bardziej płynie
Dokładnie! Niby podstawowe produkty,a kasy leci bardzo dużo.
My robimy większe zakupy co tydzień. Idzie na nie ok 100-150 f (o ile to tylko jedzenie i chemia co zużywa się na bieżąco). Ale w sumie codziennie i tak idę do sklepu kupić świeże pieczywo,jakiś ser,wędlinę,owoce,warzywa ,czy co tam potrzeba,a nie kupiłam podczas dużych zakupów. I na te zakupy idzie mi drugie tyle co na tygodniowe duże

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
To u nas całkiem inaczej. Zakupy robimy codziennie rano. Kupujemy tylko to co nam na dany dzień potrzebne. Nie kupujemy np wędliny czy sera wagowo tylko zawsze mamy wyliczone plasterki I udaje nam się jeszcze zaoszczędzić czasem, bo dokładnie sprawdzamy w lodówce czy czegoś nie zostało do wykorzystania. Jedynie w soboty robimy zakupy na dwa dni. Myślę, że przy takich duzych zakupach jakie robilibyśmy raz na tydzień albo raz na miesiąc to byłaby istna rozpusta Bo nigdy nie planuję obiadów na kilka dni do przodu i pewnie brałabym wszystko co by mi w oko wpadło
Myślę,że jeszcze na 2 osoby tak można,ale przy większej rodzinie to chyba lepiej pewne rzeczy kupić na dużych zakupach,tak bym miała codziennie bardzo dużo do kupowania,więc musiałabym jechać z mężem autem. A już widzę mojego męża jak codziennie po pracy byłby zmuszony do zakupów,skoro on już raz w tygodniu jest chory,że musi chodzić po sklepie
Ja lubię mieć zapasy jakiś puszek,ryżu,makaronu,mąki ,mleka. W zamrażalniku też zawsze mam pełno,żeby móc podejść i zrobić obiad bez lecenia po coś do sklepu,bo czegoś nie mam.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam różnice na maśle. Jeszcze pare miesiecy temu kostka masła kosztowała około 5,40 a dzisiaj 6,30 no prawie złotówka różnicy!
Masło w Polsce kosztuje 6,30???Taka normalna,standardowa kostka?
O matko,to ja już bym chyba nie umiała w Polsce żyć. U mnie idzie dziennie kostka masła,czasem ciut zostanie. To na samo masło w Polsce traciłabym miesięcznie prawie 200??

Cytat:
Wogole to ja niewiem jak ja mam sie spakować w ta waluzunie.
A kiedy sie wogole pakujcie?! Ja słyszałam opinie ze tak naprawdę warto mieć przygotowane wszystko już koło 32 tygodnia.
Zawsze pakowałam się około miesiąca wcześniej i teraz chyba też tak zrobie...

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z tym braniem apapu?? Chciałam tego uniknąć ale tak mnie meczy ten katar i bol głowy ze chyba nie dam rady.
Można brać.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

i druga sprawa, jakiej używacie pasty do zębów? też Wam tak krwawią dziąsła? dentystka (i internet) twierdzi, że to normalne, ale mi szkoda tracić tyle tej krwi bez sensu (i jeszcze drugie tyle z nosa), może jest coś, co na to pomaga?

Nigdy nie miałam problemu z dziąsłami,ale wiem ze tak może być. Może myj zęby miękką szczoteczką i używaj specjalistycznej pasty dla wrażliwych zębów,np elmex chyba ma taką?
Stary 2013-10-07, 11:59   #755
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam wiadomość że zostałam ciocią- siostrzeniec urodził się dzisiaj o 10:30- Mateuszek Jan, 4,200kg. Poród błyskawiczny, dzisiaj rano pojechali.

Co do bóli żeber to siostra mówiła że to maleństwo wpycha swoje kończyny tam gdzie nie potrzeba i stąd ten ból.

A dzisiaj od niepamiętnych czasów pierwsza cała noc przespana
super, gratuluje siostrzeńca spory chłopaczek
Stary 2013-10-07, 12:00   #756
katarzyniak
Rozeznanie

Oki, cofam to co powiedziałam wcześniej - że każda z was co ma skurcze powinna prosić o fenoterol - trochę przesadziłam, a raczej poniosło mnie z tych emocji . - chociaż fenoterol jest przesadą, ale radzę tylko jedno- żebyście często (o ile to możliwe) sprawdzały na wizycie stan swojej szyjki. Należałam się z różnymi dziewczynami w szpitalach, sama przeżyłam to co przeżyłam i tak profilaktycznie radzę W 99% pewnie jest tak, że macica ćwiczy sobie przed porodem i jeśli z szyjką nic się nie dzieję - jest ok
Postaram się już nie siać paniki
Chociaż rozbawiła mnie Magnusia, która stwierdziła, że ona nie ma żadnych skurczy i to może też niedobrze - oj nam babom to się nie dogodzi

Jeśli chodzi o oszczędzanie - u nas też kasa idzie na prawo i lewo, chociąz staramy się nie szastać i nie żyjemy w luksusach. Zakupy robimy raz w tygodniu/ raz na półtora tygodnia w większym markecie, bo wiadomo że w sklepikach to ceny wyższe. TŻ luksusem jest piwo Farsberg, a moim orzeszki pistacjowe - chociaż nieraz jak wyjdziemy z zakupów to mam wyrzuty sumienia że tyle się wydało... I ostatnio trochę się wkurzyłam, bo weszliśmy z TŻ tylko po wodę , a wyszliśmy z zakupami za 20 zł (i tak zawsze jest jak się wejdzie tylko po coś) - od tej pory zrobiłam sobie szlaban na pistacje ;p . Stwierdziłam, że będziemy kupować tylko to co zaplanujemy i żadnych w międzyczasie "wpadywanek" do marketu po coś drobnego - bo wychodzi się z zakupami po 50 zł
Choć i tak najwięcej u nas wydaje się na rachunki, opłaty, aptekę, lekarzy, paliwo... Raz jak policzyliśmy to w 1 miesiąc wydało się 4-5 tys,zł i to nie wiadomo na co?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:15
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:07   #757
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. A ja poproszę o kciuki jutro, być może czeka mnie kilkudniowy pobyt w szpitalu i założenie pessaru.

.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z tym braniem apapu?? Chciałam tego uniknąć ale tak mnie meczy ten katar i bol głowy ze chyba nie dam rady.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

bierz- po co ię męczyć a apap jest bezpieczny

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
20 rzeczywiście dużo.. o co chodzi z lubie palić? bo nie załapuję
po prostu lubię- palenie sprawia mi przyjemność, lubię ten smak, odstresowuje, pomaga myśleć itp. wiem, wiem- nie zrozumiałe dlaa nie palących ale tak już działa mózg palacza

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
i druga sprawa, jakiej używacie pasty do zębów? też Wam tak krwawią dziąsła? dentystka (i internet) twierdzi, że to normalne, ale mi szkoda tracić tyle tej krwi bez sensu (i jeszcze drugie tyle z nosa), może jest coś, co na to pomaga?
ja myję taką pastą jak myłam- zazwyczaj jest to sensodyne albo blendamed. Dziąsła krwawiły mi raz dwa dni temu i to chyba dlatego, że wzięłam inną końcówkę do szczoteczki elektrycznej i była bardziej twarda

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Podam godzinę i zrobimy imprezę dla Noworocznych Mamuś

już szykuję kieckę i szpilki
Stary 2013-10-07, 12:09   #758
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

Apap możesz brać. Dołączam do zakatarzonych - siedzę w pracy i prycham coraz częściej i tak czuję jakbym miała początki przeziębienia. Udało mi się na 14:30 zapisać do internisty zobaczymy co powie.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:13   #759
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dokładnie! Niby podstawowe produkty,a kasy leci bardzo dużo.
My robimy większe zakupy co tydzień. Idzie na nie ok 100-150 f (o ile to tylko jedzenie i chemia co zużywa się na bieżąco). Ale w sumie codziennie i tak idę do sklepu kupić świeże pieczywo,jakiś ser,wędlinę,owoce,warzywa ,czy co tam potrzeba,a nie kupiłam podczas dużych zakupów. I na te zakupy idzie mi drugie tyle co na tygodniowe duże

Myślę,że jeszcze na 2 osoby tak można,ale przy większej rodzinie to chyba lepiej pewne rzeczy kupić na dużych zakupach,tak bym miała codziennie bardzo dużo do kupowania,więc musiałabym jechać z mężem autem. A już widzę mojego męża jak codziennie po pracy byłby zmuszony do zakupów,skoro on już raz w tygodniu jest chory,że musi chodzić po sklepie
Ja lubię mieć zapasy jakiś puszek,ryżu,makaronu,mąki ,mleka. W zamrażalniku też zawsze mam pełno,żeby móc podejść i zrobić obiad bez lecenia po coś do sklepu,bo czegoś nie mam.

Masło w Polsce kosztuje 6,30???Taka normalna,standardowa kostka?
O matko,to ja już bym chyba nie umiała w Polsce żyć. U mnie idzie dziennie kostka masła,czasem ciut zostanie. To na samo masło w Polsce traciłabym miesięcznie prawie 200??

Zawsze pakowałam się około miesiąca wcześniej i teraz chyba też tak zrobie...

Można brać.

Nigdy nie miałam problemu z dziąsłami,ale wiem ze tak może być. Może myj zęby miękką szczoteczką i używaj specjalistycznej pasty dla wrażliwych zębów,np elmex chyba ma taką?
Biorę wiec ten apap bo mam wrażenie ze jeszcze chwila i mogłabym czasem zwymiotowac od tej głowy.
A co do masła to tak zwykła standardowa kostka 82% tłuszczu bo takie jeszcze prawdziwsza np oselkowe to potrafi i z 10 zł kosztować.
Naprawdę podziwiam rodziny które radzą sobie za najniższa krajowa.
Moja babcia powtarza ze w tym kraju kostka prawdziwego masła to niezle luksusy.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

bierz- po co ię męczyć a apap jest bezpieczny

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

po prostu lubię- palenie sprawia mi przyjemność, lubię ten smak, odstresowuje, pomaga myśleć itp. wiem, wiem- nie zrozumiałe dlaa nie palących ale tak już działa mózg palacza

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ja myję taką pastą jak myłam- zazwyczaj jest to sensodyne albo blendamed. Dziąsła krwawiły mi raz dwa dni temu i to chyba dlatego, że wzięłam inną końcówkę do szczoteczki elektrycznej i była bardziej twarda

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

już szykuję kieckę i szpilki
Bedzie bal!! A jednak te cekiny na koszuli porodowej sie przydadzą

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:14   #760
perfuzja
Zakorzenienie

Gosia kostka dziennie? U nas schodzą moze 3 miesięcznie, a i to pod warunkiem, ze pieczemy cos kilka razy.
Stary 2013-10-07, 12:15   #761
jin
Raczkowanie

Cytat:
rany, dziewczyny, jak pędzicie...

dobrze napisane!

ja już ze 3 i mi kolejny termin dostawy przepadł... chyba muszę Was na chwilę zostawić, bo nie będę miała kolacji

edit:
jednek jeszcze nie- doradźcie mi proszę z tym prezentem, czy taki kubek będzie odpowiedni?

Mi tez krwawiły, ale dentystka poleciła mi płyn do płukania meridol(jest teraz na promocji w rossmanie) i przeszło. Mówiła, że on jest dobry na wszelakie śluzówki nie tylko te w paszczy

Dziewczyny używałyscie clotrimazolum w ciąży, bo nie wiem czy można. Kilka dni temu posmarowałam sobie w okolicy intymnej mustellą, bo stwierdziłam, że przecież tam też skóra sie naciąga i od tej pory mam mega podrażnienie
jin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 12:17   #762
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Co do ślubu to bardzo romantycznie, a sukienka boska

Właśnie dostałam wiadomość że zostałam ciocią- siostrzeniec urodził się dzisiaj o 10:30- Mateuszek Jan, 4,200kg. Poród błyskawiczny, dzisiaj rano pojechali.
U mnie 26 tc, na plusie 8 kg, w ostatnich 2 tyg. +3 kg - dostałam opieprz od gin że za dużo ale potem sama stwierdziła że przyrost może być spowodowany problemami z tarczycą (za mała dawka leków a do endo idę dopiero 5 listopada).

Co do bóli żeber to siostra mówiła że to maleństwo wpycha swoje kończyny tam gdzie nie potrzeba i stąd ten ból.

A dzisiaj od niepamiętnych czasów pierwsza cała noc przespana
Super

U mnie 29 tydzien i +9/10 kg. Lekarka twierdzi, ze książkowo.
Stary 2013-10-07, 12:19   #763
iwantyou99
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43161357]Apap możesz brać. Dołączam do zakatarzonych - siedzę w pracy i prycham coraz częściej i tak czuję jakbym miała początki przeziębienia. Udało mi się na 14:30 zapisać do internisty zobaczymy co powie.[/QUOTE]
Apropo internisty. Jakoś na koniec sierpnia zapisałem sie do nowej przychodni i umowilam wizytę u rodzinnej bo niepokoily mnie wyniki morfologi a moja ginekolog była w jakiejś Kambodży czy na innej Sri lance. Dodatkowo tez czułam ze mnie coś łapie wiec zapytałam czy mogę wypić wapno albo vitamine c a kobieta wpadka w taka panikę jakby pierwszy raz widziała przeziębiona ciężarna. Ale ok wyjaśniła mi ze w krwi jest ok niby powiedziała ze wapno mogę brać ale była tak przerażona ze postanowiłam poczekać do wizyty u giń i sie upewnić. No i dzien przed wizyta loguje sie na stronie kliniki zeby potwierdzić godzinę i co sie okazuje?! Ta lekarka rodzina jest ginekologiem w mojej klinice!! Wiec zupełnie nie rozumiem skąd ta panika.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gosia kostka dziennie? U nas schodzą moze 3 miesięcznie, a i to pod warunkiem, ze pieczemy cos kilka razy.
To czym smarujecie pieczywo?? Margaryną?

Stary 2013-10-07, 12:22   #764
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Apropo internisty. Jakoś na koniec sierpnia zapisałem sie do nowej przychodni i umowilam wizytę u rodzinnej bo niepokoily mnie wyniki morfologi a moja ginekolog była w jakiejś Kambodży czy na innej Sri lance. Dodatkowo tez czułam ze mnie coś łapie wiec zapytałam czy mogę wypić wapno albo vitamine c a kobieta wpadka w taka panikę jakby pierwszy raz widziała przeziębiona ciężarna. Ale ok wyjaśniła mi ze w krwi jest ok niby powiedziała ze wapno mogę brać ale była tak przerażona ze postanowiłam poczekać do wizyty u giń i sie upewnić. No i dzien przed wizyta loguje sie na stronie kliniki zeby potwierdzić godzinę i co sie okazuje?! Ta lekarka rodzina jest ginekologiem w mojej klinice!! Wiec zupełnie nie rozumiem skąd ta panika.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

zdecydowanie dziwne zjawisko? A może była młoda i niedoświadczona? Bo w innym przypadku to naprawdę brak logiki .... Rozumiem coś poważniejszego i bałaby się o czymś zdecydować, ale wapno i wit c przy przeziębieniu?

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-10-07, 12:22   #765
magnusia
Zakorzenienie

myślalam, że mój mąż wyczerpał limit dziwnych podpisów na pudełkach z butami- nie, jednak nie.
Otwieram szafę, patrzę na górę na pudła i widzę napis "czarne cichobiegi"- nie mam pojęcia co to za buty tam wsadził, na pewno moje ale które
jak on tak popisał to ja teraz w życiu nie znajdę butów jakie chce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 12:23   #766
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Super

U mnie 29 tydzien i +9/10 kg. Lekarka twierdzi, ze książkowo.
Ja to już nie czaję o co chodzi w tych kg ciążowych Jeden lekarz ochrzani, że przytyło się za dużo, a drugi mówi, że za mało/ albo waga książkowa ...

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-10-07, 12:23   #767
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
zdecydowanie dziwne zjawisko? A może była młoda i niedoświadczona? Bo w innym przypadku to naprawdę brak logiki .... Rozumiem coś poważniejszego i bałaby się o czymś zdecydować, ale wapno i wit c przy przeziębieniu?
Lekarka dobrze po 50.

Stary 2013-10-07, 12:24   #768
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Fuuuj, w zyciu
Jest tylko kilka rzeczy, pod ktore musimy miec posmarowane masłem: pasztet, dzem, wedlina na świeżym białym pieczywie. Poza tym większości nie smarujemy w ogole, smakuje tak samo albo i lepiej
Stary 2013-10-07, 12:24   #769
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Mi tez krwawiły, ale dentystka poleciła mi płyn do płukania meridol(jest teraz na promocji w rossmanie) i przeszło. Mówiła, że on jest dobry na wszelakie śluzówki nie tylko te w paszczy

Dziewczyny używałyscie clotrimazolum w ciąży, bo nie wiem czy można. Kilka dni temu posmarowałam sobie w okolicy intymnej mustellą, bo stwierdziłam, że przecież tam też skóra sie naciąga i od tej pory mam mega podrażnienie
dzięki. mi trochę krwawiły zawsze a teraz to już koszmarnie

ja używałam przy ostrej infekcji, bo w necie wyczytałam, że można, choć nie wiem czy po tym ale miałam po 3 dniach śluz podbarwiony krwią więc odstawiłam. mówilam o tym gince, nie skomentowała zbytnio (że nie mogę albo że to po tym) tylko przepisała globulki więc nie wiem co Ci doradzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 12:24   #770
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
myślalam, że mój mąż wyczerpał limit dziwnych podpisów na pudełkach z butami- nie, jednak nie.
Otwieram szafę, patrzę na górę na pudła i widzę napis "czarne cichobiegi"- nie mam pojęcia co to za buty tam wsadził, na pewno moje ale które
Obstawiam baleriny albo adidasy albo trampki

Stary 2013-10-07, 12:24   #771
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Twój mąż jest niewyjęty takie oryginalne nazwy... ciekawe czy za 2 tyg.będzie wiedział o które buty Ci chodzi jeśli powiesz hasło "czarne cichobiegi"

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-10-07, 12:25   #772
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Fuuuj, w zyciu
Jest tylko kilka rzeczy, pod ktore musimy miec posmarowane masłem: pasztet, dzem, wedlina na świeżym białym pieczywie. Poza tym większości nie smarujemy w ogole, smakuje tak samo albo i lepiej
No a niektórzy smarując wszystkie kanapki. Nie ma sie co dziwić ze wiecej masła zjadają.

Stary 2013-10-07, 12:26   #773
Le La
Zadomowienie

lusso sukienka bardzo ladna , a Nadia sliczne imie, bardzo mi sie podoba.

Co do zakupow to teraz jak jestem na L4 robie na biezaco, chyba ze jestem gdzies w poblizu galerii to wpadam i robie wieksze. Nie robie jakis zapasow, bo dla mnie to bez sensu, a na obiad to z dnia na dzien, na co mamy ochote

Bylam w lumpku, ktory wyszpiegowalam w tamtym tyg.i kupilam pare rzeczy dla Aleksa za niecale 30zl oczywiscie sie chwale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131007_130234.jpg (141,7 KB, 40 załadowań)
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:26   #774
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny a jak ja tych skurczy nie mam? raczej ich nie przegapię bo tak jak pisała perfuzja - brzuch robi się jak zbroja więc ciężko nie zauważyć.
Czasem mnie zaciągnie bebzol no i jak mi się siku chce to mam taki "kamienisty" ale nie bolesny i palca w tłuszczyk mogę wepchnąć
Kurde a jak moja macica jest leniwa i nie chce trenować?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć- dziś mam straszną ochotę na papierosa cholera tyle czasu nie palę a dziś mnie tak złapało, że prawie czuję ten smak w ustach
mi sie dzisiaj śniło, ze palilam, na dodatek jakieś krótkie, smierdzace popularne...juz z pięć razy mi sie snily fajki...
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:27   #775
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ja to już nie czaję o co chodzi w tych kg ciążowych Jeden lekarz ochrzani, że przytyło się za dużo, a drugi mówi, że za mało/ albo waga książkowa ...
Jeśli chodzi o kg w ciazy to tak naprawdę wszystko zależy od wagi startowej kobiety. Niektóre przytyja ciut wiecej i jest ok a inne powinny sie bardziej pilnować.

Stary 2013-10-07, 12:27   #776
J0zefina
Raczkowanie

dziewczyny... 17 stopni (termometr w cieniu) i słoneczko
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:28   #777
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No a niektórzy smarując wszystkie kanapki. Nie ma sie co dziwić ze wiecej masła zjadają.

Ale kostka dziennie i tak wydaje mi się strasznie dużą ilością. Moze się nie znam
Stary 2013-10-07, 12:29   #778
ejani
Zadomowienie

Cytat:
wapno wysusza, więc jak masz katar i/lub mokry kaszel to jak najbardziej, witamina c też, więc tak naprawdę daje tyle samo co te syropy naturalne

a u mnie właśnie ginekolożka panikowała z przeziębieniem, internistka też kazała nie ignorować (bo ciąża) ale na spokojnie

jak tak będziecie pisały to nigdy nie zrobię tych zakupów!!!
Stary 2013-10-07, 12:30   #779
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ale kostka dziennie i tak wydaje mi się strasznie dużą ilością. Moze się nie znam
Ale Gosia mieszka w Uk tam kostki z tego co kojarzę sa mniejsze niż w Polsce.

Stary 2013-10-07, 12:31   #780
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi o kg w ciazy to tak naprawdę wszystko zależy od wagi startowej kobiety. Niektóre przytyja ciut wiecej i jest ok a inne powinny sie bardziej pilnować.

mi się wydaje, że i od wyglądu (to znaczy jak ktoś przytył bardzo ale widać, że idzie głównie w cycki i brzuch, to nie ma paniki, albo wygląda dobrze to też) mi teraz waga stanęła po tej 10, zobaczymy co dalej...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości