|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
ja tez sie witam!
dzis zaliczylam pierwsze rozmowy z posejdonem ![]() odprawilam mame, a teraz siedze i sie martwie czy na samolot trafila, bo ona zakrecona jest jak sloik z ogorkami, w dodatku rozmawiac to moze tylko po polsku, a telefonu ze soba nie ma |
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dziewczyny postaram się Was nadrobić jak tż wróci z pracy, bo nie mam jak teraz.
GRATULUJĘ KOLEJNYCH TYG!!!!
|
#3663 | |||
|
Zadomowienie
|
Pewnie u niektórych jest. U mnie niestety odwrotnie.
Cytat:
![]() Udanych zakupów. ![]() Cytat:
I Tobie też udanych zakupów. ![]() Cytat:
Ja też czuję się lepiej i z tym samym mam problem co Ty. To odksztuszanie mnie wykończy. Bólu w mostku na szczęście już nie ma. Mąż mnie zarejestrował do lekarza na 13:30, ale zastanawiam się czy jest sens iść, skoro wygląda na to, że choroba się kończy powoli. Dzień dobry i miłego dnia
|
|
#3664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak dziś nie bedzie poprawy jutro rano też ide do przychodni ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w lidlu sweterek na zamek,bluze z uszkami,ogrodniczki i dwie pary rajstop.A ty Isiu co kupiłaś?
![]() Dziś mają dzwonić z tych mebli.Zobacze jak to będzie.Jeżeli babka od leżaczka się nie odezwie to po południu do niej przedzwonie. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3666 | |||
|
Zadomowienie
|
Te starsze stażem dziewczyny wiedzą dlaczego. Czerwiec i lipiec to akurat te miesiące, kiedy nie chciałam byc w ciąży. Mam już jedno dziecko jak wiesz, z marca. Marzyła mi sie ciąża latem...wiesz, sukienki i te sprawy. No to sobie wyliczyłam, że aby nie zajść w ciąże, to nie kochać się tak pośrodku. I jak przez 6 miesięcy nie zaskoczyłam , tak wtedy akurat - niespodzianka! Skąd mogłam wiedzieć, że owulkę będę mieć tydzień po @? Także ja w takie liczenie nie wierzę. No ale to ja, bo akurat opierałam się tylko na wyliczeniu. Nie mierzyłam temp, nie badałam szyjki ani nie obserwowałam śluzu. Tak więc teraz mam obie córki z marca. Wyprawianie urodzin Może, może...taki jakiś futurystyczny ten budynek. Nie wtapia się raczej w krajobraz. Cytat:
To teraz musisz czekać, aż mama wróci do Polski. No chyba nie zabłądziła, co? Cytat:
A ja chyba skorzystam, że mała śpi i też się zdrzemnę. Byłam w Lidlu, kupiłam to co chciałam ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
brawo. U Was tyle ludzi??? Dopchać się do tych koszy nie mogłam, mało mnie nie stratowali tymi wózkami. Musiałam wózek z Lidką trochę dalej zostawić, żeby mieć łokcie i się dopchać![]() Ja kupiłam bluzę z kapturem, tę różowo-fioletową i 4 pary skarpet. Bo w sumie to więcej nie potrzebuję. No z meblami to już przesadzają, no naprawdę, jaja sobie robią. A leżaczek nadal chcesz od niej kupić?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama po 60 juz jest i czasem mam wrazenie, ze duzo lepiej sobie radzila ze wszystkim, taka moja bohaterka byla, ale teraz widze, ze pamiec juz nie ta, nie do konca jarzy co sie do niej mowi. moze przewrazliwiona jestem, ale czasem sie boje, zeby jakies chorobsko to nie bylo. no i wiadomo: starsza kobita w obcym panstwie, bez znajomosci jezyka. no ale mam nadzieje, ze to tylko ja sie niepotrzebnie stresuje, ale ze ona mi zadnego numeru nie wywinie
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo!
Ja od 8 gnije w pracy, byle do 16. Potem muszę czekać godzinę bo mamy zdjęcia do kalendarza firmowego na nowy rok, a Grzesiek w tym czasie mi pojedzie
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno da sobie radę ![]() Szkoda ,że nie mogłaś jakoś może z nią pojechać na to lotnisko,albo ktoś.. miałabyś spokojną głowę Witam się Kolejny dzień doopny
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
colorku bylismy z nia na lotnisku, ale nie moglismy przejsc z nia przez odprawe bezpieczenstwa, bo tam bez biletow juz nie wpuszczaja. no nic, za momencik bede dzwonila do kierowcu busa czy sie mamcia zjawila tam
mam nadzieje, ze bedzie inaczej chyba na zawal umre![]() ale mam nadzieje, ze byla na tyle bystra, ze wylapala jakis polakow co by jej pomogli, my niestety bylismy na lotnisku za wczesnie i nie moglam jej pod kogos podczepic, bo jeszcze nikogo nie bylo. |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z meblami termin minął wczoraj ![]() Tak,leżaczek bym chciała bo w piątek staneło na tym że jak kurierem to za 25 zł.Licze się z takim kosztem wysyłki jak kupuje coś przez neta.Ale miała sie jeszcze na poczcie dowiedzieć czy nie było by taniej. Santi mam nadzieje że mama sobie poradziła.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaa ![]() To napewno dała sobie rade a Ty nie potrzebnie się zamartwiasz Zadzwonisz i upewnisz się i będzie ok
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie poniedzialkowo i nawet ze sloneczna pogoda za oknem
Cytat:
a potem mi przeszlo.I wlasnie teraz ostatnie dwa stosunki mialam podobne i to bylyby jeden z objawow na ciaze,ale poza tym nic a nic,raczej czuje sie juz na okres,wiec nawet dzisiaj nie kupuje testu,przeczekam do czwartku.Jakos tak czlowiek moze i glupi,ale nie chce bezsensu wydawac kasy,tu najtanszy test 6 euro.Jak sie zliczy ile tych testow juz bylo musze sie przyznac bez bicia,ze jak bylam w ciazy,to czasem zrobilam malego lyczka piwa,lacznie zliczajac przez cala ciaze moze bylo ok 0.5 litra ale to robilam tylko jak byla jakas imprezka,bo zeby specjalnie otworzyc to nigdy. Isiu tak myslalam sobie wczoraj,ze czasem piszesz,ze Lidce wypada smoczek.Jak nie podasz Jej ponownie to placze czy jak? Bo wiesz,moj rzadko chcial smoka i jak zaczal wypluwac np podczas snu,to ja nigdy nie dawalam Mu ponownie.I teraz wogole nie uzywa,czasem tylko sie bawi dwoma smoczkami,chce je juz schowac,zeby nie zasmakowal ich ponownie
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Isiu u mnie w lidlu zawsze są takie tłumy, ze szok. Właśnie szczególnie jak rzucą jakieś ubrania dla szkrabów czy bieliznę dla kobiet korygującą
raz byłam, jak były piżamy latem, kupiłam 2 szt, ale rach ciach wziełam, nie przebierałam, a tak inne panie stały i prawie te pizamy przymierzały na środku sklepu ![]() Iza ciekawe kiedy w końcu te meble dotrą, ale buraki, po co gadali już od tygodnia, że kierowca jedzie, że kierowca nie dojechał bo... masakra ![]() Dziś u mnie 23 dc, a żadnych objawów na @ nie ma? Czyżby coś mi się poprzestawiało, czy może operacja zdziałała cuda Zawsze już 4 dni przed to czułam na maksa, że @ idzie, czasami nawet tydzień wcześniej. A powinna być za 2-3 dni teraz wedle "starego"cyklu. Czuje troszkę pms, ale minimalnie takie 10% tego co było przed zabiegiem. ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
a łyczek nie narobi nic złego. No oby nie łyczek codziennie
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Podczytuję Was w miarę na bieżąco więc 3mam za każdą staraczkę mocno kciuki, my zaraz zaczynamy 38 tydzień,także coraz bliżej,brzuch mi się obniżył,więc ledwo chodzę, czuję jak bym na pipce miała obciążenie 3kg ![]() W ogóle ostatnio kiepsko się czuję i stwierdzam,że końcówka ciąży jest najgorsza... W środę mam wizytę z KTG więc może coś więcej się dowiem ![]() Tym czasem spadam sprzątać w szafie... Miłego Dla tych chorych,zdrówka życzę i... za tygodnie!P.S Widziaąłm te ciuszki w Lidlu,świetne są... ale ja póki co nic nie kupuję bo mam tego wszystkiego za dużo ![]() No i jakoś doopy mi się nie chce ruszyć...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Własnie spojrzałam, że już mam status zadomowienia na wizażu
ponad 1000 postów, o matko, kiedy ja te wszystkie głupoty powypisywałam
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Moje łowy dzisiaj.
Musiałam się pochwalić
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy z utęsknieniem na Twojego syncia Trzymajcie się!!!---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Musiałaś, musiałaś bo jest kim sie chwalić!!!
|
|
#3679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łowy jak łowy,ale jaka modelka
|||
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do alko to pare razy jak mialam mega ochote na browarka to kupila sobie bawarie 0%. Zaspokoiła mój głód.
|
|
#3681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki trzymam aby i u Ciebie pojawiły się II kreseczki Cytat:
Cytat:
Cudneeeeeee!
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
myślałam ze napiję się z Tobą , ale własnie akurat za rok planuje być w ciązy
u jednej spore a u innej minusowe , to jak z cerą..jedna ma jak pupa niemowlaka a inna cała wysypana hormony niestety nie dadzą się ujarzmićCytat:
http://gfx.mmka.pl/newsph/406975/1015448.3.jpgłooo jakie śliczne uszka Ja się witam , dziś tu tylko przelotem , mam zaraz podsumowanie warsztatów a nie wiem co mam sumować skoro olałam zajęcia hahahaha |
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
To sobie pospałam
, zdążyłam sie kocem przykryć i słyszę jak mała sobie gada i popiskuje. Cytat:
Z tym smoczkiem to różnie. Teraz jak śpi to już nie płacze, sama go znajduje i wkłada do buzi. Jak mocno śpi, to smoczek jej wypada z buzi i śpi bez, jak się przebudzi to chyba sama go wkłada, bo czasami wchodzę, widzę, że nie ma smoczka a potem go ma. Będę ją oduczać tak jak starszą. Jak miała 1,5 roku to muchy jej smoczka zjadały. A my co noc po kawałku obcinaliśmy smoczka. I ona co dzień marudziła na muchy, chodziła i mówiła "bzidkie muchi, bzidkie!" W końcu miała tylko taki malutki kawałeczek, że jej nawet w buzi się nie trzymał i razem komisyjnie go wyrzuciłyśmy. A ona to pamięta i ma żal do mnie, że jej smoczki zabieraliśmy a ona by sobie jeszcze pociamkała. Cytat:
O, to już, już. Ale fajnie!!!! Bo jak się brzuch obniża, to ponoć zaraz....
||
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do babki od leżaczka.Powiedziała że była w piątek na poczcie i powiedzieli jej że do 5 kg wysyłka 19 zł,także nawet taniej niż kurierem.Mówiła że musi załatwić karton.postara sie spakować to dziś po 17:00 bo ma dziecko chore i nie ma z kim zostawić.Powiedziała że zależy jej sprzedać ten leżak i żebym się nie obawiała.
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolejny porodzik się szykuje |
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Isia jak chce mieć córeczke...pożyczysz swoją? Jest taka śliczna Mój mąż wciąż gada i drugim dziecku a ja ledwo żywa jestem przy pierwszym ![]() Wczoraj mały został na godzinkę u teściowej to całą godzine płakał. Jak wróciliśmy wzięliśmy Go na ręce..CISZA! ![]() Czyżby 3 miesięczne dziecko umiało, aż tak się poznać kto jest kto?? No i do tego wprowadzam powoli małemu Kleik ryżowy po pół łyżeczki
|
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny spoko loko, ale u mnie nie ma szans by @ nie przyszła z powodu wiadomego, chyba, że po zabiegu stałam się wiatropylna
Wiec ja czekam na @, bo wówczas zaczynamy sprawdzać rezultaty zabiegu
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój mąż oszalał?! Już dziecko? No tak, on ma z tego przyjemność, reszta spada na nas. Pożyczyć Ci córkę? Chyba nie, bo my się tu za nią zapłaczemy. To takie nasze słoneczko jest. I nie dziw się, że dziecko poznaje, głównie po zapachu. Tak nas wyposażyła natura, że dopóki dobrze dziecko nie widzi, to słyszy i czuje. Głównie czuje. Faktycznie głodomorek mały z niego. Apetyt to ma Cytat:
ha ha a sikałaś pod wiatr?
||
|
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, widzę że wątek ożył
miałam sporo do nadrobienia od soboty rana przepraszam, że nie cytuję ale sił brak, chora jestem, właśnie wróciłam od lekarza i mam anginę gratuluję kolejnych tygodni ciąży, udanych zakupów w lidlu uciekam spać, bo coś czuje że temperatura mi znowu poskoczyła
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Isia może nie chce ,ale ja nie che drugiego a On bardzo...
Wszystko oczywiście będzie zależało od wyników badań moich za rok Przeraza mnie ponowna ciąża...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

brawo. U Was tyle ludzi??? Dopchać się do tych koszy nie mogłam, mało mnie nie stratowali tymi wózkami. Musiałam wózek z Lidką trochę dalej zostawić, żeby mieć łokcie i się dopchać

Zawsze już 4 dni przed to czułam na maksa, że @ idzie, czasami nawet tydzień wcześniej. A powinna być za 2-3 dni teraz wedle "starego"cyklu. Czuje troszkę pms, ale minimalnie takie 10% tego co było przed zabiegiem. 
, zdążyłam sie kocem przykryć i słyszę jak mała sobie gada i popiskuje.