Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 15:10   #1531
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Zakupiłam dziś pierwszą rzecz dla dzidziusia- pieluchy tetrowe ze stonki

Jeśli chodzi o wózki to chce jak już nie raz wspominałam z gondola o długości powyżej 80 cm, ze skrętnymi kołami. Z tego co oglądałam na necie warunek ten spełnia m.in Tako Laret, Tako City move, So-jan, Tako Baby-heaven line, Implast Bolder itd. Z nich podoba mi się bardzo Tako Baby-heaven line i Tako Laret. No ale najpierw musze zobaczyć je na żywo w sklepie i pojeździć.
Podoba mi się też Tutek Grander, ale ma mniejsza gondole więc chwilowo go odrzucam

baja moja znajoma ma Tako Laret - prowadzi się super, ładnie się prezentuje no i fajne kolory mają do wyboru.
też zwróciłam uwagę na Implast Bolder i Tutek Grander

co do gondoli to mamy ten komfort że w sumie jedynie marzec -kwiecień dzieciątko będzie jakoś tam poubierane cieplej i opatulone - zalezy jeszcze jaka pogoda będzie.
moja mała nie zdążyła że tak powiem wyrosnąć z gondoli bo w sierpniu już przesiadłyśmy się w spacerówkę.
ale moja też nie była wysoka więc te 75cm (chyba) gondolki w zupełności nam wystarczyło.

z tego co się chyba orientuję to gondolki mają już w większości chyba te 75-80cm?
czy nie?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:16   #1532
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
baja moja znajoma ma Tako Laret - prowadzi się super, ładnie się prezentuje no i fajne kolory mają do wyboru.

co do gondoli to mamy ten komfort że w sumie jedynie marzec -kwiecień dzieciątko będzie jakoś tam poubierane cieplej i opatulone - zalezy jeszcze jaka pogoda będzie.
moja mała nie zdążyła że tak powiem wyrosnąć z gondoli bo w sierpniu już przesiadłyśmy się w spacerówkę.
ale moja też nie była wysoka więc te 75cm (chyba) gondolki w zupełności nam wystarczyło.

z tego co się chyba orientuję to gondolki mają już w większości chyba te 75-80cm?
czy nie?

nam doradził facet w sklepie, że jeśli rodzimy pod koniec marca to nie musimy kupować dużej gondoli (powyżej 80cm), na jesień-zimę zaczniemy już używać spacerówki-fajnie, że ktoś otworzył mi oczy

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:16   #1533
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

ale wózek później chce sprzedać tak jak moje Tako. no i jak się kupi tak wózek "markowy, firmowy" to i wiadomo że łatwiej go później sprzedać.
ja mojego Tako sprzedałam 50zł taniej niż kupiłam - także teraz też nie chcę takiego no name bo po co mi on potem.
odrazu myślę czy się dobrze sprzeda
No i inna rzecz, że te markowe jednak po prostu porządniejsze są. Choćby to, że można potem sprzedać i dobrze się dalej użytkuje o tym świadczy I jakość tego użytkowania też inna

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Dzięki wielkie
Do Ikei mieliśmy pierwotnie jechać, żeby komodę kupić, ale póxniej zdecydowaliśmy się robić na zamówienie, więc planu nie miałam. I dlatego zostawiłam kupę kasy, a w zasadzie nic konkretnego nie kupiłam. Lampkę nocną, kilka kupków itp
Jedna rzecz dzieciowa, że na promocji za 19zł był taki przybornik na półkę, takie kieszenie jakby - biały, więc wzięłam, powieszę sobie na łóżeczko tylko te kieszenie strasznie duże więc na chusteczki czy pieluchy fajne, ale 2 pozostałe będę przerabiać, jakoś obszywać, żeby na kremiki czy coś były

Też mieliśmy przy Antku takie przyborniki - bardzo praktyczna sprawa
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:24   #1534
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

czy nie?
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
nam doradził facet w sklepie, że jeśli rodzimy pod koniec marca to nie musimy kupować dużej gondoli (powyżej 80cm), na jesień-zimę zaczniemy już używać spacerówki-fajnie, że ktoś otworzył mi oczy
Nasze dzieci zimą na pewno będą śmigać w spacerówkach, nie mniej jednak ja chce wózek zostawić dla drugiego dziecka, które nie wiadomo kiedy się urodzi, wiec zależy mi na tym by gondola była możliwie największa, aby np. wakacyjny maluszek mógł korzystać z niej spokojnie przez całą zimę.
Najbardziej pasowałaby mi taka na 85-87 cm.

A gdzie kupicie swoje wózki? jeśli w sklepach okażą się być droższe niż na necie to pewnie zaryzykuję, choć obawiam się, że może być trudniej z reklamacjami kupując na odległość

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-10-07 o 15:25
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:30   #1535
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie tak
no chyba że myślimy o następnym dzieciątku, które się urodzi niewiadomo kiedy

Cytat:

A gdzie kupicie swoje wózki? jeśli w sklepach okażą się być droższe niż na necie to pewnie zaryzykuję, choć obawiam się, że może być trudniej z reklamacjami kupując na odległość
baja no w sumie dobrze myślisz

my po drugim warsztat zamykamy więc już nie myślę o tym w tych kwestiach

ja pewnie kupię na allegro albo na tablicy - no bo szukam używki

u mnie w mieście marnie z wyborem wózków - dużej większości nawet na zywo nie można zobaczyć także pozostaje net.

co do reklamacji to nie wiem jak w innych serwisach ale np. moja kuzynka reklamowała kółko w Navingtonie - przyjechał kurier zabrał wózek, przywiózł po kilku dniach z wymienioną częścią a koszt całej naprawy to 25 zł. kurier free.

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-07 o 15:32
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:35   #1536
baja_86
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że u mnie w mieście będą te wózki, które mnie interesują, bo tak całkiem ciemno, bez przetestowania to bym się bała kupić.
Stary 2013-10-07, 16:00   #1537
teklaaa
Raczkowanie

dziewczyny co do H&M bo ja tam dużo kupuję, szczególnie dla młodej - na ich stronie zapiszcie się do newslettera - przyjdzie wam kupon na 25% rabatu na jedną rzecz w regularnej cenie.
jesli nie ma akurat wyprz to się opłaca

ja to się zapisuję, korzystam jak akurat coś kupuję potem się wypisuję i znowu się zapisuję i znowu mi przysyłają kupon - bo on terminowy jest i tak tylko tym sposobem kupuję am ciuchy w regularnej cenie

gdzie tam sie mozna zarejestrowac po ten kupon.? :P na stronie h&m.?? ;> pytam, bo nie chce mi sie szukac

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

zaczynam 15tydz... wymioty ustąpiły na szczescie, ale "muli" mnie ciagle, najgorsze sa wieczory.. i jakos humory kiepskie.. moze z nudów

kiedy czułyście pierwsze ruchy.?
w czwartek wizyta, to pewnie sie wiecej dowiem co i jak

zakupy widze u was pełną parą a ja nic a nic nie mam zastanawiam sie wogole co bede potrzebowac dla siebie bo dla dziecka zdarze jeszcze pokupowac ale.. juz powoli sie rozgladam bo mam chec juz zaczac kupowac
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 16:15   #1538
mara86
Raczkowanie

Cytat:

czy nie?
Znajoma ma tutka i jest bardzo zadowolona. Tym bardziej, że nadaje się na wypady po nierównych drogach. Oglądałam je na żywo i bardzo mi się podobają a i cena nie najgorsza.

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-07, 16:45   #1539
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość

zaczynam 15tydz... wymioty ustąpiły na szczescie, ale "muli" mnie ciagle, najgorsze sa wieczory.. i jakos humory kiepskie.. moze z nudów

kiedy czułyście pierwsze ruchy.?
w czwartek wizyta, to pewnie sie wiecej dowiem co i jak

zakupy widze u was pełną parą a ja nic a nic nie mam zastanawiam sie wogole co bede potrzebowac dla siebie bo dla dziecka zdarze jeszcze pokupowac ale.. juz powoli sie rozgladam bo mam chec juz zaczac kupowac
U mnie wymiotów nie było wcale, ale muliło mnie gdzieś do 16 może 17 tygodnia.
Ruchy równo od 18 tygodnia. Najpierw przez tydzień tylko z prawej strony takie przelewanie i pukanie, teraz juz się przesuwa i czasem jest po lewej. Mimo to częściej czuć po prawej, ale raczej pod wieczór jak już leżę w łóżku
Stary 2013-10-07, 17:05   #1540
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny melduje że i ja idąc za waszą radą udałam się do biedronki Kupiłam pieluchy tetrowe, ale ręcznik sobie odpuściłam zostały żółte i niebieskie z czego żółty wyglądał jakby go już z pięć razy prano...

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 17:06   #1541
filupka
Rozeznanie

Ja juz też kupiłam wózek; ) wiem wiem, wcześnie, ale wiedziałam jaki chce i tylko czekałam na allegro aż się pojawi. Bo chciałam używany. ..a więc mamy jedo bartatina taki z większymi kołami z limitowanej edycji, popielaty. Na początku chciałam kupić tu w De ale jedank nie znalazlam żadnego, który by mi sie chociażby ciutke podobał. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 17:22   #1542
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dzisiaj u mnie ostatni dzień 13 tygodnia.
Co jakiś czas niestety pojawiają się u mnie plamki krwi. Czasami są to tylko takie smużki, czasami jest tego trochę więcej. Na szczęście nigdy strasznie dużo, ale i tak mnie to martwi. Przez większość czasu pobolewa mnie też brzuch. Staram się odpoczywać ale niestety jest tyle spraw do załatwienia, że nie zawsze się to udaje. Mój gin stwierdził, że on nic niepokojącego nie widzi. Mam dużą nadżerkę i od początku mówił, że może pojawiać się z niej krwawienie, ale jakoś mnie to nie uspokaja.

Dzisiaj zostaje w domu i postaram się wypocząć. zobaczymy jak to wyjdzie.

Mi wózek też bratowa zaproponowała, z resztą powiedziała, że w sumie do 2 roku życia nie muszę nic dla dziecka kupować bo będę miała wszystko od niej Łóżeczko już kazała zabierać bo jej przeszkadza Tylko gdzie ja to wszystko teraz powstawiam
Mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze
gdyby cos nie tak, to pokaz sie lekarzowi

super, ze dostaniesz tyle rzeczyw spadku

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Halo, halo
Witam sie po 10 dniowej nieobecności. Przyznaję sie bez bicia- nie nadrobiłam jeszcze tych 30 stron, które żeście napisały...
U mnie leci 20 tydzień, małego czuję codziennie, jutro mamy wizytę i podglądniemy co u brzdąca. mam nadzieje tez, że wreszcie na 100% pokaże co ma między nóżkami.

Co do wózka- chcieliśmy X- Landera, ale on jest polski i w De ciężko byłoby go dostać. Za to siostra tez mi już zapowiedziała, że większość rzeczy dla mnie będzie miała- na razie ze spadków mam jeden duży kosz wiklinowy ubranek i śpiworków.

A.. i mój dzieć średnio lubi jazdę po pozamiejskich, dziurawych drogach- buntował sie w brzuchu okropnie.

Buziaki, lece ogarnać dom, a potem Was ponadrabiam.
gratuluje kopniakow i tryzmam kciuki za usg
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie

W piątek byłam na wizycie (u położnej - ona będzie nas prowadzić do 6go m-ca, potem przejmuje nas szpital). Przemiła pani, taka mega uspokajająca, z relaksującym głosem (uwielbiam słuchać ludzi o takich głosach... Mam wtedy tendencję do wygodniejszego rozsiadania się na krześle i prawie zamykam oczy To chyba jeszcze mi zostało z czasów dzieciństwa i czytania przez Babcię... Pamiętam, że moja promotorka miała taki głos i sposób mówienia i miałam na seminarium straszne problemy, żeby nie zasnąć).

Najważniejsze, wszystko w najlepszym porządku, szyjka zamknięta, macica prawidłowej wielkości, tętno super. Dzieciątko zobaczę dopiero na usg połówkowym, ale spoko Teraz czekam na bulki
gratuluje udanej wizyty

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Ja wczoraj miałam urodziny Byliśmy (też trochę z tego powodu) w Ikei krakowskiej - kupiłam sobie, jak to tam bywa, mnóstwo fajnych dupereli Chociaż też mordujące są te zakupy tam - 3 godziny łaziliśmy...
Wszystkiego najwspanialszego i spelnienia marzen
gratuluje zakupow
Cytat:
moje pierwsze ciążowe gacie
swietne
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

U mnie czas sie wlecze jak cholera Jutro mamy wizyte u gina bedzie tylko badanie i wyniki badan bo 22 pazdz idziemy na usg polowkowe .Mam nadzieje ze potwierdzi sie nasza cipuszka

Od dwoch tygodni czuje juz dokladnie ruchy malenstwa i piekne jest to uczucie a kopniaki jakie mi sprawia sa boskie,co dzien ich wysluchuje i czekam ruchliwa ta moja dzidzia.)?Tz oczywiscie chodzi i sie cieszy bo uwaza ze musi byc chlopak bo dziewczynka nie mialaby sily tak kopac
gratuluje ruchow i rzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

My wózek kupiliśmy już 2 tygodnie temu. Taka jestem nadgorliwa A na serio to z Tablicy.pl akurat sprzedawała dziewczyna z okolicy, stan idealny cena korzystna i dokładnie taki planowałam więc jest Tako Jumper X 3w1. Wizualnie ok, łatwo się składa/rozkłada, dobrze prowadzi. Zobaczymy, czy Młodemu/Młodej się spodoba

też kupiłam kilka ciążowych ubrań: jeansy, spódnice, sukienkę bo już się w moją dolną garderobę sprzed ciąży nie mieszczę.
Jakbyście chciały to wrzucam link do butiku z all gdzie kupiłam 3 spódnice i spodnie. Ubrania dobrej jakości, porządnie uszyte.
http://allegro.pl/r6-nowosc-niebiesk...585592072.html
gratuluje zakupow
Cytat:
Mmhym wlasnie kupujemy mieszkanie i mamy strasznie duzo rzeczy do ogarniecia,potem jeszcze maly remont,przeprowadzka no i mam nadzieje ze od listopada bede miec juz troche wiecej czasu dla siebie.
bezbolesnych transakcji i przeprowadzki
Cytat:
gratuluje
Stary 2013-10-07, 17:22   #1543
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie.
Ja skłaniam się ku opcji porządna spacerówka z tzw. miękką gondolą. Czyli spacerówka rozkładana na płasko, do której wkłada się miękki wypełniacz/nosidło a'la gondola.
Tym sposobem mam porządną spacerówkę, bo z typowej gondoli maluch i tak korzysta tylko kilka m-cy. Wiele mam też nie jest zadowolonych z tych wózków 3w1 bo w nich najporządniejsza jest właśnie gondola, a spacerówka już niekoniecznie.
Stary 2013-10-07, 17:24   #1544
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja juz też kupiłam wózek; ) wiem wiem, wcześnie, ale wiedziałam jaki chce i tylko czekałam na allegro aż się pojawi. Bo chciałam używany. ..a więc mamy jedo bartatina taki z większymi kołami z limitowanej edycji, popielaty. Na początku chciałam kupić tu w De ale jedank nie znalazlam żadnego, który by mi sie chociażby ciutke podobał. ..
gratuluje zakupu
Stary 2013-10-07, 18:06   #1545
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
My wózek dostaniemy. Bez prawa do wyboru, ale za to porządnej firmy. Jakby któraś była zainteresowana wklejam link
http://www.emmaljunga.com/pl/
wow to się nazywa porządna firma teraz to na prawdę rzadkość. Twoja Mama pracuje w Pl?

Cytat:

Ja wczoraj miałam urodziny Byliśmy (też trochę z tego powodu) w Ikei krakowskiej - kupiłam sobie, jak to tam bywa, mnóstwo fajnych dupereli Chociaż też mordujące są te zakupy tam - 3 godziny łaziliśmy...
STO LAT, STO LAT!!!

Cytat:
Załącznik 5436827
super, brzuszek zakryty. Ja sobie zamówiłam legginsy z takim własnie pasem-panelem ciążowym.

A tak w ogóle to mnie dziś brzuch pobolewa, tak jakby kłuje w okolicach jajnikow. Mam wrażenie ze w ogóle dziś mi duży brzuszek wyskoczył, może to przez to boli
Stary 2013-10-07, 18:12   #1546
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
U mnie wymiotów nie było wcale, ale muliło mnie gdzieś do 16 może 17 tygodnia.
Ruchy równo od 18 tygodnia. Najpierw przez tydzień tylko z prawej strony takie przelewanie i pukanie, teraz juz się przesuwa i czasem jest po lewej. Mimo to częściej czuć po prawej, ale raczej pod wieczór jak już leżę w łóżku

ja mam wrazenie, że to mulenie, zle samopoczucie chyba nigdy nie ustapi.

a ktory teraz tydzien.?

czekam cierpliwie az przejda mdłości i zaczną się miłe doznania z ciaza
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:41   #1547
ag9
Zadomowienie

Cytat:
w H&M za 149, jestem bardzo zadowolona
Też mam gacie z H&M i gdybym wiedziała to bym ich nie kupiła. Szmaty takie... a po praniu to juz w ogóle
Rozciągają się bardzo, wypychają na kolanach i całe się rozciągnęły w nogawkach.

Ja nie polecam. Oczywiście chodzę w nich cały czas bo innych nie znalazłam, kupię sobie kolejne na allegro - jakieś tańsze, bo szkoda zupełnie kasy na h&m.

A w załączeniu mój brzuszek tydzień temu, czyli w 16t3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8826 - Kopia.jpg (35,2 KB, 79 załadowań)
Stary 2013-10-07, 18:41   #1548
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Rzucacie tymi nazwami ze głowa mała
Ja nic nie wiem i nie rozumiem.
Mam podobne odczucia

Cytat:
Ja tez dzisiaj pierwsze zakupy dzidziusiowe zrobilam
I tez pierwsze byly te pieluchy
Potem w innej stonce kupilismy reczniczek zolty ze slonikiem (moj nie wyglada jak sprany kate moze to kwestia sklepu?) i jeszcze w lidlu kupilismy bluzeczki dwie, dresik szary i sliczny malenki zielony sweterek Stowka pekla, ale radocha jakbym sobie szpilki kupila
Stary 2013-10-07, 18:45   #1549
mariolasl
Zakorzenienie

Bardzo prosze o wpisanie usg polowkowe 29.10 o 13.15

Z gory bardzo dziekuje

ag9 sliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj pierwsze zakupy dzidziusiowe zrobilam
I tez pierwsze byly te pieluchy
Potem w innej stonce kupilismy reczniczek zolty ze slonikiem (moj nie wyglada jak sprany kate moze to kwestia sklepu?) i jeszcze w lidlu kupilismy bluzeczki dwie, dresik szary i sliczny malenki zielony sweterek Stowka pekla, ale radocha jakbym sobie szpilki kupila
gratuluje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 18:47   #1550
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
gratuluje

Widzę, że marcowo-kwietniowe zrobiły prawdziwy szturm na Biedronkę
Ja ręczników nawet dobrze nie oglądałam, mam już jeden z kapturkiem-dostałam w prezencie ślubnym od kuzynki razem z kompletem ciuszków dla dziewczynki. Od ślubu mam też odłożony komplet jasnych ręczników, który też do dzidziusia się nada, także jak na razie więcej ręczników mi nie trzeba.

Tekla ja zaczęłam coś czuc koło 17 tc, ale nie byłam pewna, dopiero po skończonym 18 tc wiedziałam, że to ruchy dziecka
Stary 2013-10-07, 18:59   #1551
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Widzę, że marcowo-kwietniowe zrobiły prawdziwy szturm na Biedronkę
Ja ręczników nawet dobrze nie oglądałam, mam już jeden z kapturkiem-dostałam w prezencie ślubnym od kuzynki razem z kompletem ciuszków dla dziewczynki. Od ślubu mam też odłożony komplet jasnych ręczników, który też do dzidziusia się nada, także jak na razie więcej ręczników mi nie trzeba.

Tekla ja zaczęłam coś czuc koło 17 tc, ale nie byłam pewna, dopiero po skończonym 18 tc wiedziałam, że to ruchy dziecka
Ja ręczników w ogóle nie muszę kupować mam chyba z 7 po Adaśku dzisiaj poczułam smyranie maluszka w ogóle już czuję po której stronie jest bo się tak jakby wypina na chwilę i w tym miejscu brzuch się robi twardy i zaraz ta wypukłość znika ja w biedrze kupiłam sobie szlafrok fioletowy
Stary 2013-10-07, 19:04   #1552
frogutka
Zadomowienie

teklaaa u mnie od soboty 19 tydzień mam nadzieję, że u Ciebie też jeszcze max tydzień i poczujesz się lepiej. Ponoć II trymestr jest najlepszy- potwierdzam ale tak od połowy 4m-ca. U mnie samopoczucie odpukać wręcz wyśmienite, tryskam energią, ładnie wyglądam-w życiu tylu komplementów w tak krótkim czasie nie dostałam
Stary 2013-10-07, 19:09   #1553
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Mnie się kiedyś - jak jeszcze w ciązy nie byłam - bardzo ten wózek podobał ale potem zdecydowałam się na skrętne koła i mi się zmieniło, ale one są naprawdę ładne

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
STO LAT, STO LAT!!!

A tak w ogóle to mnie dziś brzuch pobolewa, tak jakby kłuje w okolicach jajnikow. Mam wrażenie ze w ogóle dziś mi duży brzuszek wyskoczył, może to przez to boli
Dziękuję bardzo Tobie i Marioli za życzenia
Ja koniec 17 tygodnia i dalej w sumie cały czas codziennie mnie coś w podbrzuszu pobolewa... Dzisiaj jedynie troszkę się wystraszyłam, bo bardzo mocno mnie zabolało przy kaszlnięciu, ale nic więcej... zobaczymy

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kształtny i ładny Mój jednak mniejszy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 19:12   #1554
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy rozglądałyście się już za wózkami? Wiem, że to wcześnie ale ja lubię wszystko mieć przygotowane
na początku polowałam na Tutek Grander, o którym tu dziewczyny wspominały. Teraz stawiam na używkę,jak Ela albo Castia, znalazłam u koleżanki za 250 zł a kupimy za to nowy fotelik z prawdziwego zdarzenia za 400 zł

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
My wózek dostaniemy. Bez prawa do wyboru, ale za to porządnej firmy. Jakby któraś była zainteresowana wklejam link
http://www.emmaljunga.com/pl/
Kurcze, jak za darmo to się ciesz tym bardziej że na prawdę fajne
Cytat:
Załącznik 5436827

Cytat:

wtorki i czwartki chyba od 11:00-17:00
Dzięki. Miałam dzwonić dzisiaj ale nie miałam chwili w pracy, może jutro
Cytat:
ja też spod Kielc (od 5 lat w W-wie) i pamiętam niektóre z Was z wątku ślubnego
Cytat:
A ja tez spod Kielc i od 5 lat w Wawie
To nam się kielczanki ujawniają
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Odebrałam właśnie wyniki badań (morfologia, mocz) i wszystko w normie zapłaciłam tylko 24zł prywatnie
To jak za mocz i morfo to i tak sporo. Mnie wychodzi jakieś 11 zł

Dobry! Mój mąż już w drodze do pracy
dzisiaj jak mi napisałam na pożegnanie sms "kocham Was" to się prawie popłakałam w pracy

Wczoraj na zakupach 2 osoby mnie zapytały, czy oby nie jestem w ciązy - a chodziłam w płaszczu, a dzisiaj byłam w najszerszej bluzie jaką mam a znajoma przyjechała po polisę i też zauważyła

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:12   #1555
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
teklaaa u mnie od soboty 19 tydzień mam nadzieję, że u Ciebie też jeszcze max tydzień i poczujesz się lepiej. Ponoć II trymestr jest najlepszy- potwierdzam ale tak od połowy 4m-ca. U mnie samopoczucie odpukać wręcz wyśmienite, tryskam energią, ładnie wyglądam-w życiu tylu komplementów w tak krótkim czasie nie dostałam
Ja zaczęłam 17 tydzien i mam okropne problemy ze snem. Juz pomijam to wieczne sikanie. W nocy bolą mnie stawy. Mam wrażenie ze wszystkie. I przez to ciagle sie krece i wierce i nie moge ulozyc. Jak juz sie ukrece to chce mi sie siku. I tak w kolko. Noce sa koszmarem.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:27   #1556
maggie123
Zakorzenienie

kurcze, będę ma bieżąco chyba dopiero na zwolnieniu, czli zgodnie z planem od stycznia

wczoraj zaczęliśmy z bobaskiem 5 miesiąc. rany, jak to leci szybko. w pierwszej ciąży wydaje mi się, że czas tak nie zapierdzielał...
na plusie 2,5 kg, mieszczę się jeszcze we wszystko tylko brzuszek już coraz bardziej widoczny. na razie to wygląda jak oponka po obżarstwie

w pt mam kontrolę z tym zapaleniem. wcześniej muszę powtórzyć mocz. trzymajcie kciuki proszę, żeby już był ok.
Dzidzia zaczęła wreszcie aktywne skoki i podskoki. baraszkuje głównie wieczorami. w sumie się nie dziwię, bo dopiero w nocy odpoczywam i mam szansę pobyć w pozycji leżącej. Zazwyczaj padam o 22. ostatnio zasnęłam w wannie. nie wie kiedy nawet... muszę przystopować i zacząć uważać.

Cytat:

czy nie?
naszym wiosennym maluszkom faktycznie duże gondolki niepotrzebne, bo na zimę wypadnie jeździć w spacerówce już.
tako bardzo polecam. mam captivę i nie zamieniłabym się na żaden inny wózek, ale jej jedyny minus - jest duża i wymaga sporego bagażnika i ciężka. stelaż i gondola/spacerówka waży 15 kg. gigantyczny plus to duże pompowane koła. przejadą nawet w śniegowe zaspy testowałam minionej zimy.
Cytat:
Nasze dzieci zimą na pewno będą śmigać w spacerówkach, nie mniej jednak ja chce wózek zostawić dla drugiego dziecka, które nie wiadomo kiedy się urodzi, wiec zależy mi na tym by gondola była możliwie największa, aby np. wakacyjny maluszek mógł korzystać z niej spokojnie przez całą zimę.
Najbardziej pasowałaby mi taka na 85-87 cm.

w sklepach są sporo droższe.
polecam wybrać się do sklepów i osobiście pooglądać, pojeździć, zobaczyć jak się składa, czy jest stabilny, niewywrotny itp. Muszę poszukać stronę z poradami jak wybrać dobry wózek. jak znajdę, to obiecuję wkleić. a po dokonaniu wyboru zamówić na all lub przez internet. my w ten sposób przy Zuzance zaoszczędziliśmy od 300 zł. kupowaliśmy na
http://dzieciecawyspa.pl/
wózek był na następny dzień także ekspresowo

Pozdrawiam Was wszystkie!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:29   #1557
kolba
Raczkowanie

Dziewczyny jak Wy to robicie, że tyle stron zapisanych?))
Nadrabiam regularnie, ale zdecydowanie gorzej z pisaniem. Wybaczcie!

Mmhym o której byłaś w IKEI? Tez wczoraj tam wedrowalam (w sumie mieszkam zaraz obok, więc na moje nieszczęście (czyt. portfela) jestem tam częstym gościem

Odnośnie wózków my mamy maxi cosi mura 4 i jestem z niego mega zadowolona, ale tylko z gondoli, bo spacerowke uzylismy raptem pare razy. Corcia, mimo tego ze wczesniak, szybko rosła i tyła i coraz ciężej było mi taszczyc ten wózek na drugie piętro. Jakoś po 7 miesiącach kupiliśmy parasolkę i używamy do dzisiaj.
Ale gondola w murze rewelacyjna - głęboka, duża, wygodna. Mała urodziła sie w styczniu więc byłam spokojna, ze jej wystarczająco ciepło itp.

Gratuluję Wam każdej z osobna ruchów Dzieciaczkow (coraz wiecej juz Mamuś odczuwa) i zazdroszczę U mnie 14t2d i doczekać sie ich nie moge!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:34   #1558
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Wczoraj na zakupach 2 osoby mnie zapytały, czy oby nie jestem w ciązy - a chodziłam w płaszczu, a dzisiaj byłam w najszerszej bluzie jaką mam a znajoma przyjechała po polisę i też zauważyła
oj tak, coraz trudniej już będzie nam ukryć brzuszek, u mnie od dziś to już chyba niemożliwe, mam wrazenie jakby urósł bardzo przez dzisiejszą noc
Stary 2013-10-07, 19:54   #1559
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Też chciałam dzisiaj jechać do Biedry, ale w sumie pieluchy są tańsze na all u rp_77 a ręcznik z kapturem nabyłam w piątek w Pepco
Podobały mi się jeszcze piżamy z długim rękawem i nogawką, ale w sumie u nas na targu też mogę takie kupic więc sobie darowałam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:57   #1560
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Nie precyzowałam, bo pisałam wcześniej
Mieszkam we Francji, tutaj ciążę (o ile wszystko jes ok) przeważnie prowadzi położna, albo ogólny Można sobie na własną rękę chodzić do gina, ale ciążko znaleźć takiego, za którego ubezpieczenie społeczne zwraca kasę
No i ja wybrałam położną, bo w sumie ma pojęcie przecież, bada tak samo jak gin, tylko nie ma usg, ale nie zależy mi jakoś specjalnie.

W Polsce jak byłam w ciąży, nie spotkałam się, żeby położna zajmowała się ciążą. Położne prowadzą szkoły rodzenia i z nimi można się kontaktować i czasem umawiać na poród (to jest dodatkowy koszt)

Ewentualnie doula - osoba, która przygotowuje (psychicznie i fizycznie do porodu), wspiera, pomaga itp. Tylko to też się wiąże z kasą.
A, bo mi znajoma coś mówiła, że warto skontaktować się szybciej z położną, bo ona uczy jak oddychać, przeć przy porodzie. Nie wiem może coś przekręciłam

Cytat:
mmhym wózek mamy czerwono-czarny, myślę że i dla chłopaka i dla dziewczynki ok

widzę, że dużo nas Mamuś na 07.03 też mi sie ta data podoba, szczególnie, że to urodziny mojego kochanego Dziadka. Dziadek jak dowiedział się, że termin mam na marzec i to 7 to aż mu się łezka zakręciła.
Ja mam termin na 01.03 i to data urodzin mojej mamy

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduje że i ja idąc za waszą radą udałam się do biedronki Kupiłam pieluchy tetrowe, ale ręcznik sobie odpuściłam zostały żółte i niebieskie z czego żółty wyglądał jakby go już z pięć razy prano...
Ręczniki takie jak w biedronce są też w pepco w podobnych cenach

Ile takich pieluch tetrowych jest potrzebnych przy maluchu? Faktycznie 25 sztuk jak jest napisane na pierwszej stronie?

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
wow to się nazywa porządna firma teraz to na prawdę rzadkość. Twoja Mama pracuje w Pl?
Tak pracuje w polsce Niestety tam nie jest tak kolorowo. Praca na akord za marne grosze Chociaż ten wózek niech dadzą

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Też mam gacie z H&M i gdybym wiedziała to bym ich nie kupiła. Szmaty takie... a po praniu to juz w ogóle
Rozciągają się bardzo, wypychają na kolanach i całe się rozciągnęły w nogawkach.

Ja nie polecam. Oczywiście chodzę w nich cały czas bo innych nie znalazłam, kupię sobie kolejne na allegro - jakieś tańsze, bo szkoda zupełnie kasy na h&m.

Może trafiłaś na jakieś felerne spodnie? Ja się nie wypowiadam, bo nie mam żadnych tej firmy

A brzuszek duży i ładny Ja mam podobny i zaczyna mi już uwierać przy wiązaniu butów

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Kurcze, jak za darmo to się ciesz tym bardziej że na prawdę fajne

Cieszę się, że za darmo i cieszę się też, że nie muszę wybierać, bo z tego co piszecie to skomplikowane

za widoczną ciążę

A moje dziecie dzisiaj cały dzień wierzga i kopie. Ciągle je czuje
Chce tak codziennie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości