|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
baja moja znajoma ma Tako Laret - prowadzi się super, ładnie się prezentuje no i fajne kolory mają do wyboru. też zwróciłam uwagę na Implast Bolder i Tutek Grander ![]() co do gondoli to mamy ten komfort że w sumie jedynie marzec -kwiecień dzieciątko będzie jakoś tam poubierane cieplej i opatulone - zalezy jeszcze jaka pogoda będzie. moja mała nie zdążyła że tak powiem wyrosnąć z gondoli bo w sierpniu już przesiadłyśmy się w spacerówkę. ale moja też nie była wysoka więc te 75cm (chyba) gondolki w zupełności nam wystarczyło. z tego co się chyba orientuję to gondolki mają już w większości chyba te 75-80cm? czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
nam doradził facet w sklepie, że jeśli rodzimy pod koniec marca to nie musimy kupować dużej gondoli (powyżej 80cm), na jesień-zimę zaczniemy już używać spacerówki-fajnie, że ktoś otworzył mi oczy ![]()
![]() |
#1533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej pasowałaby mi taka na 85-87 cm. A gdzie kupicie swoje wózki? jeśli w sklepach okażą się być droższe niż na necie to pewnie zaryzykuję, choć obawiam się, że może być trudniej z reklamacjami kupując na odległość Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-07 o 15:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no chyba że myślimy o następnym dzieciątku, które się urodzi niewiadomo kiedy ![]() Cytat:
![]() my po drugim warsztat zamykamy więc już nie myślę o tym w tych kwestiach ![]() ja pewnie kupię na allegro albo na tablicy - no bo szukam używki u mnie w mieście marnie z wyborem wózków - dużej większości nawet na zywo nie można zobaczyć także pozostaje net. co do reklamacji to nie wiem jak w innych serwisach ale np. moja kuzynka reklamowała kółko w Navingtonie - przyjechał kurier zabrał wózek, przywiózł po kilku dniach z wymienioną częścią a koszt całej naprawy to 25 zł. kurier free. Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-07 o 15:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że u mnie w mieście będą te wózki, które mnie interesują, bo tak całkiem ciemno, bez przetestowania to bym się bała kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co do H&M bo ja tam dużo kupuję, szczególnie dla młodej - na ich stronie zapiszcie się do newslettera - przyjdzie wam kupon na 25% rabatu na jedną rzecz w regularnej cenie.
jesli nie ma akurat wyprz to się opłaca ![]() ja to się zapisuję, korzystam jak akurat coś kupuję potem się wypisuję i znowu się zapisuję i znowu mi przysyłają kupon - bo on terminowy jest i tak tylko tym sposobem kupuję am ciuchy w regularnej cenie ![]() gdzie tam sie mozna zarejestrowac po ten kupon.? :P na stronie h&m.?? ;> pytam, bo nie chce mi sie szukac ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- zaczynam 15tydz... wymioty ustąpiły na szczescie, ale "muli" mnie ciagle, najgorsze sa wieczory.. i jakos humory kiepskie.. moze z nudów ![]() kiedy czułyście pierwsze ruchy.? ![]() ![]() w czwartek wizyta, to pewnie sie wiecej dowiem co i jak ![]() zakupy widze u was pełną parą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ruchy równo od 18 tygodnia. Najpierw przez tydzień tylko z prawej strony takie przelewanie i pukanie, teraz juz się przesuwa i czasem jest po lewej. Mimo to częściej czuć po prawej, ale raczej pod wieczór jak już leżę w łóżku ![]()
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny melduje że i ja idąc za waszą radą udałam się do biedronki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Rozeznanie
|
Ja juz też kupiłam wózek; ) wiem wiem, wcześnie, ale wiedziałam jaki chce i tylko czekałam na allegro aż się pojawi. Bo chciałam używany. ..a więc mamy jedo bartatina taki z większymi kołami z limitowanej edycji, popielaty. Na początku chciałam kupić tu w De ale jedank nie znalazlam żadnego, który by mi sie chociażby ciutke podobał. ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1542 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby cos nie tak, to pokaz sie lekarzowi super, ze dostaniesz tyle rzeczyw spadku Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() gratuluje zakupow ![]() swietne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja skłaniam się ku opcji porządna spacerówka z tzw. miękką gondolą. Czyli spacerówka rozkładana na płasko, do której wkłada się miękki wypełniacz/nosidło a'la gondola. Tym sposobem mam porządną spacerówkę, bo z typowej gondoli maluch i tak korzysta tylko kilka m-cy. Wiele mam też nie jest zadowolonych z tych wózków 3w1 bo w nich najporządniejsza jest właśnie gondola, a spacerówka już niekoniecznie.
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to mnie dziś brzuch pobolewa, tak jakby kłuje w okolicach jajnikow. Mam wrażenie ze w ogóle dziś mi duży brzuszek wyskoczył, może to przez to boli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam wrazenie, że to mulenie, zle samopoczucie chyba nigdy nie ustapi. ![]() a ktory teraz tydzien.? ![]() czekam cierpliwie az przejda mdłości i zaczną się miłe doznania z ciaza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zadomowienie
|
Też mam gacie z H&M i gdybym wiedziała to bym ich nie kupiła. Szmaty takie... a po praniu to juz w ogóle
![]() Rozciągają się bardzo, wypychają na kolanach i całe się rozciągnęły w nogawkach. Ja nie polecam. Oczywiście chodzę w nich cały czas bo innych nie znalazłam, kupię sobie kolejne na allegro - jakieś tańsze, bo szkoda zupełnie kasy na h&m. A w załączeniu mój brzuszek tydzień temu, czyli w 16t3d ![]()
#1548 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tez pierwsze byly te pieluchy ![]() Potem w innej stonce kupilismy reczniczek zolty ze slonikiem (moj nie wyglada jak sprany kate ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo prosze o wpisanie usg polowkowe 29.10 o 13.15
Z gory bardzo dziekuje ![]() ag9 sliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
![]() Widzę, że marcowo-kwietniowe zrobiły prawdziwy szturm na Biedronkę ![]() Ja ręczników nawet dobrze nie oglądałam, mam już jeden z kapturkiem-dostałam w prezencie ślubnym od kuzynki razem z kompletem ciuszków dla dziewczynki. Od ślubu mam też odłożony komplet jasnych ręczników, który też do dzidziusia się nada, także jak na razie więcej ręczników mi nie trzeba. Tekla ja zaczęłam coś czuc koło 17 tc, ale nie byłam pewna, dopiero po skończonym 18 tc wiedziałam, że to ruchy dziecka |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
teklaaa u mnie od soboty 19 tydzień
![]() ![]()
#1553 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja koniec 17 tygodnia i dalej w sumie cały czas codziennie mnie coś w podbrzuszu pobolewa... Dzisiaj jedynie troszkę się wystraszyłam, bo bardzo mocno mnie zabolało przy kaszlnięciu, ale nic więcej... zobaczymy Kształtny i ładny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki. Miałam dzwonić dzisiaj ale nie miałam chwili w pracy, może jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobry! Mój mąż już w drodze do pracy ![]() dzisiaj jak mi napisałam na pożegnanie sms "kocham Was" to się prawie popłakałam w pracy ![]() Wczoraj na zakupach 2 osoby mnie zapytały, czy oby nie jestem w ciązy - a chodziłam w płaszczu, a dzisiaj byłam w najszerszej bluzie jaką mam a znajoma przyjechała po polisę i też zauważyła ![]()
![]() |
#1555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Zakorzenienie
|
kurcze, będę ma bieżąco chyba dopiero na zwolnieniu, czli zgodnie z planem od stycznia
![]() wczoraj zaczęliśmy z bobaskiem 5 miesiąc. rany, jak to leci szybko. w pierwszej ciąży wydaje mi się, że czas tak nie zapierdzielał... na plusie 2,5 kg, mieszczę się jeszcze we wszystko tylko brzuszek już coraz bardziej widoczny. na razie to wygląda jak oponka po obżarstwie ![]() w pt mam kontrolę z tym zapaleniem. wcześniej muszę powtórzyć mocz. trzymajcie kciuki proszę, żeby już był ok. ![]() Dzidzia zaczęła wreszcie aktywne skoki i podskoki. baraszkuje głównie wieczorami. w sumie się nie dziwię, bo dopiero w nocy odpoczywam i mam szansę pobyć w pozycji leżącej. Zazwyczaj padam o 22. ostatnio zasnęłam w wannie. nie wie kiedy nawet... ![]() Cytat:
tako bardzo polecam. mam captivę i nie zamieniłabym się na żaden inny wózek, ale jej jedyny minus - jest duża i wymaga sporego bagażnika i ciężka. stelaż i gondola/spacerówka waży 15 kg. gigantyczny plus to duże pompowane koła. przejadą nawet w śniegowe zaspy ![]() Cytat:
polecam wybrać się do sklepów i osobiście pooglądać, pojeździć, zobaczyć jak się składa, czy jest stabilny, niewywrotny itp. Muszę poszukać stronę z poradami jak wybrać dobry wózek. jak znajdę, to obiecuję wkleić. a po dokonaniu wyboru zamówić na all lub przez internet. my w ten sposób przy Zuzance zaoszczędziliśmy od 300 zł. kupowaliśmy na http://dzieciecawyspa.pl/ wózek był na następny dzień także ekspresowo Pozdrawiam Was wszystkie!
![]() |
#1557 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak Wy to robicie, że tyle stron zapisanych?
![]() Nadrabiam regularnie, ale zdecydowanie gorzej z pisaniem. Wybaczcie! Mmhym o której byłaś w IKEI? Tez wczoraj tam wedrowalam (w sumie mieszkam zaraz obok, więc na moje nieszczęście (czyt. portfela) jestem tam częstym gościem ![]() Odnośnie wózków my mamy maxi cosi mura 4 i jestem z niego mega zadowolona, ale tylko z gondoli, bo spacerowke uzylismy raptem pare razy. Corcia, mimo tego ze wczesniak, szybko rosła i tyła i coraz ciężej było mi taszczyc ten wózek na drugie piętro. Jakoś po 7 miesiącach kupiliśmy parasolkę i używamy do dzisiaj. Ale gondola w murze rewelacyjna - głęboka, duża, wygodna. Mała urodziła sie w styczniu więc byłam spokojna, ze jej wystarczająco ciepło itp. Gratuluję Wam każdej z osobna ruchów Dzieciaczkow (coraz wiecej juz Mamuś odczuwa) i zazdroszczę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
Też chciałam dzisiaj jechać do Biedry, ale w sumie pieluchy są tańsze na all u rp_77 a ręcznik z kapturem nabyłam w piątek w Pepco
Podobały mi się jeszcze piżamy z długim rękawem i nogawką, ale w sumie u nas na targu też mogę takie kupic więc sobie darowałam ![]()
#1560 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile takich pieluch tetrowych jest potrzebnych przy maluchu? Faktycznie 25 sztuk jak jest napisane na pierwszej stronie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A brzuszek duży i ładny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A moje dziecie dzisiaj cały dzień wierzga i kopie. Ciągle je czuje ![]() Chce tak codziennie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.