Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 15:18   #4801
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
to dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial
Chyba pisałam, że w Zusie mają taki burdel, że nie mają mojego zgłoszenia 2 lata temu ze zmianą adresu i dziecko mi u nich figurowało pod adresem rodziców to było jakoś końcem czerwca

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:19   #4802
deb
Zakorzenienie

Cytat:
nie chwaliłam się chyba jeszcze, że Kuba w końcu nauczył się odwracać na brzuszek
za obroty!

A tam nie przejmuj się, nic się niestanie jak teraz to załatwisz
Stary 2013-10-07, 15:20   #4803
maarchewka
Zakorzenienie

A i nie pamiętam kiedy on spal w trakcie dnia dluzej niż 1 godzinę i żeby tak zupelnie sam zasnął bez trzymania mnie chociaż za rękę...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:21   #4804
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Chciałam dzisiaj załatwić papiery z pracy zeby miec do becikowego... No i jak szukaliśmy z mężem tych wszystkich ruma i umów to Wojtuś byl mega upierdliwy i nie dał nam nic znaleźć.oczywiscie spać nie poszedł. A jak się w koncu wybrałam do roboty - makijaż, ubranko, spakowałam wszystko co trzeba, umówiłam się ze zaraz będę, nakarmilam, odłożyłam na chwile to zasnął i spi do tej pory.. prawie 3 godziny!!! No i czy to nie jest terrorysta??
Nie! Nie! to nie terrorysta tylko chciał żeby mamusia na spokojnie wszystko załatwiła i dostała dla niego pieniążki na zabawki
Moja jak becikowe załatwiałam, jak wyszłam z domu też spała jak zabita, do mojego powrotu. Jak tylko weszłam do domu to się obudziła. A tak to 15 minut nie potrafiła pospać (w tamtym okresie).
Stary 2013-10-07, 15:44   #4805
ankaaa206
Wtajemniczenie

młody śpi już 2 godziny, jestem ciekawa od czego to zależy że raz śpi w dzień 5 godzin, a raz max godzinę
jak ciepło dziś na dworze bylo, oczywiście mijałam kilka wózków z dziećmi w kombinezonie, czapie i okryte kocem

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:47   #4806
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie chwaliłam się chyba jeszcze, że Kuba w końcu nauczył się odwracać na brzuszek
Brawoo

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
A to my byliśmy na spacerku wcześniej (mąż miał wolne ), zjedliśmy obiad a teraz zasłony skracam

Super że Helenka taka dzielna w podróży Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy

Co to za dyskietki
Aaa dobrze masz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:47   #4807
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
A i nie pamiętam kiedy on spal w trakcie dnia dluzej niż 1 godzinę i żeby tak zupelnie sam zasnął bez trzymania mnie chociaż za rękę...
uwielbiam, malutki jak zasypia zawsze trzyma mnie za ręke lub bluzkę

wywoływałam dziś zdjęcia, jak ten czas leci.. jeszcze niedawno czułam kopniaki, potem pierwszy płacz po wyciągnięciu z brzucha, pierwszy uśmiech

Julka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 16:38   #4808
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bananowiec ten http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...c/przepis.html i wyszedł pyszny tylko mi trochę polewa za słodka wyszła, ale to w wyniku zaćmienia mózgu bo zamiast 200 g cukru dałam 300 g. i tak zjem
uwielbaim ten bananowiec, często go robię

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo trochę nie wiem co robić. Początkowo to było zabawne, ale teraz się zaczęłam bać. Daro naprawdę mocno rwie się do siadania. I pisząc mocno mam na myśli to, że jeśli tylko nie leży na brzuszku to próbuje.
Tzn.jak leży na płasko i chwyci się rąk lub czegoś na czym można się podciągać to się podciąga, jak go sadzamy na leżaczku czy sobie na kolanach w pozycji półleżacej to też usiłuje usiąść i nie wiem co z tym robić, bo się boję, a on się wkurza jak mu się nie pomaga tzn. nie poda rąk i uparcie robi dalej, a ile można obserwować dziecko, które ciągle spina brzuch.
Co radzicie??
u nas to samo, a jak nie pozwolisz to wrzask więc pozwalam

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kurcze tylko z tego co mi wiadomo to dziecko nie powinno w ten sposób siadać a nauczyć się z pozycji na czworaka (tylko dużo później).. ja bym chyba pozwoliła siedzieć ale tylko w takiej pozycji jak w leżaczku u siebie na kolanach
niestety to ne jets kwestia pozwalania bo młody ciągnie, to co przyciśniesz go do swojego brzucha? wtedy jest wielki lament

Cytat:
Mam z pediatrą spotkanie 09.10 na szczepieniu na pneumokoki to zapytam, a dziś znów jak co miesiąc jedziemy kontrolnie do rehabilitanta to też zapytam.
Daro miał lekką asymetrię chyba nadal lekką ma, ale już taką mini mini moim zdaniem.
A co do tego zachowania- u nas to samo i trochę jestem załamana. Nie wiem o co chodzi, ale on naprawdę jest głodny średnio co 1,5-2,5h. A to 2,5 to od święta. Coś się pozmieniało i nie wiem czy to chwilowe czy za mało mam w cyckach, ale ciężko mi w to drugie uwierzyć bo przecież nawet jakby tak było to przy tak częstym przystawianiu powinno się znów poprawić. A on mi tak pije już od 3-4 dni.
Jakkolwiek łudzę się, że to skok, bo do tego picia dochodzi nagły brak umiejętności zostawania dłużej samemu ( wcześniej potrafił sobie na macie pogadać i 40 min, a teraz jest 5 min na plecach, przewrót na brzuch-5 min na brzuchu, zaczyna się próba przemieszczania i tym samym darcie bo średnio mu wychodzi), więcej noszenia na rękach. Ale do tego za to właśnie posiadł umiejętność przewracania, widzę, że lepiej wyciąga i chwyta rzeczy...więc może to ten skok 14-17 i minie...a przynajmniej mam taką nadzieję, bo nie wyobrażam sobie karmienia go co 1,5-2h do 6 mc.

Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki
Magiusa ja tak karmię od 4 miesięcy osttanio zaczęłam ogarniać bo jak go dopchnęłam z obu cycków przez ok 15-20 minut to miałam 2,5 h spokoju, a od 2 tygodni nie ma opcji :/ possie 5 minut i zaczyna się drzeć jak mu cycka proponuje i tym sposobem je co 1,5-2h i non tsop się drze bo ja nie wiem czy chce jeść czy spać przez to:/ dzisiaj mi taki dzień młody zafundował, że postanowiliśmy z TŻ zrobić dzień na butli i jeśli będzie ładnie jadł i nie marudził to rzucam kp w cholerę

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Znów spacer konczy sie na rekach. Wysiada mi odcinek ledzwiowy

witam w klubie nie wiem czy wózek gryzie? nosidło mam, ale jak chce zrobić zkaupy to mi się nie uśmiecha w rękach tachać
Stary 2013-10-07, 16:45   #4809
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Na czym polegala ta lekka asymetria u Was?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Barwineczek- mam do Ciebie pytanie, jak wygladalo u Was rozszerzanie diety? Bo z tego co pamietam Tobie pediatra tez zalecala rozpoczac od jablka i chcialam porownac jak to u Was wyglada..

Bosh... Alez nie chce mi sie dzis nic gotowac... Sobie na szybko zrobilam mega ambitny obiad mrozonke, a dla meza chcialabym cos zrobic ale albo nie mam pomyslu albo nie chce mi sie isc do sklepu, ja- mama mam dzis dzien marudy hehehe czekam az Nelcia wstaje i zbieramy sie na spacer :ziew:
Nam pediatra powiedzial zeby dawać blonnikowe jedzenie bo mleko cofalo sie do gardla i sie krztusil. Miało to na celu przyspieszenie pracy jelit. Zaznaczzam że to nie byl nasz lekarz. Dalam N przez tydzień jabluszko a drugi marchew. Jadl dosc chętnie ale bez szalu. Nasza pani doktor stwierdził a ze to trochę za wcześnie wiec odstawilam .dawałam tylko kaszke. Jednak ostatnio zauwazylam jak patrzy na mnie N jak cos jem. Chce wszystkiego spróbować. Jak mu daj3 polizac to caly sie trzesie z podniecenia wiec znowu mu wlaczylam

[QUOTE=deb;43163126]A takie maluchy mogą już z niekapka pić? Pytam bo lekarka jak zaczeniemy rozszerzać dietę kazała dawać też do picia wodę albo herbatkę a nie chce dawać z butelki.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Proszę Cie nie strasz!

Barwineczku dzisiaj pierwszy raz moja Hela zrobiła mi na spacerze taką masakrę i to daleko od domu byłam a ona jak się wydarła! Jak chciałam ją zatkać smoczkiem to jeszcze większy ryk...masakra, zacznę się bać z własnym dzieckiem wychodzić.
Rzeczywiście 'trochę' niewygodnie jest nieść dziecko na rękach i jeszcze próbować jakoś wózek prowadzić

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Kupiłam książeczkę z biedry ze zwierzątkami co polecałyście, Adi już ja oglądał 2 h i przeprowadzał poważna rozprawę filozoficzną z nimi i się
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Ja juz się przyzwyczailam wczoraj bylismy na obiadku w restauracji i nasz N mocno dokazywal. Obok siedzieli ludzie z dzieckiem w podobnym wieku. Siedzialo spokojnie w foteliku. Bylam w szoku ze tak się da.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 16:45   #4810
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
A takie maluchy mogą już z niekapka pić? Pytam bo lekarka jak zaczeniemy rozszerzać dietę kazała dawać też do picia wodę albo herbatkę a nie chce dawać z butelki.

-

pewnie, że można my mamy z tomme tippee taki z miękkim ustnikiem (od 4 m)tylko młody poza moim mlekiem nie chciał nic pić wcześniej więc nie używałam, ale spróbuje niedługo

mam dzisiaj zły dzień:/ nie wyspałam się po pierwsze, bo mody po jedzneiu o 20 padł, obudził się o 4, ale o smoku zansął więc zostałam z pełnymi cyckami i musiałam odciągąć, wstał po 7 niby spoko, noce przesypia, ale do cycków jak na razie nie dotarło:/ wcześniej odciągałam ok 23, ale stwierdziłam, że pobudzma produkcje i przestałam, no ale nie da rady 11h wytrzymąc do rana i jestem w kropce także sory ale w moim wypadku karmienie np. tylko wieczorem po pracy to iluzja

młody cały dzień marudzi:/ w aucie, w wózku, przy cycu, w łóżeczku, no tak mnie wkurzył, że jak przyszedł tż to mu się dostało, że nie pomaga i odkurza z dzieckiem w nosidełku, które w końcu śpi
Stary 2013-10-07, 17:24   #4811
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pewnie, że można my mamy z tomme tippee taki z miękkim ustnikiem (od 4 m)tylko młody poza moim mlekiem nie chciał nic pić wcześniej więc nie używałam, ale spróbuje niedługo

mam dzisiaj zły dzień:/ nie wyspałam się po pierwsze, bo mody po jedzneiu o 20 padł, obudził się o 4, ale o smoku zansął więc zostałam z pełnymi cyckami i musiałam odciągąć, wstał po 7 niby spoko, noce przesypia, ale do cycków jak na razie nie dotarło:/ wcześniej odciągałam ok 23, ale stwierdziłam, że pobudzma produkcje i przestałam, no ale nie da rady 11h wytrzymąc do rana i jestem w kropce także sory ale w moim wypadku karmienie np. tylko wieczorem po pracy to iluzja

młody cały dzień marudzi:/ w aucie, w wózku, przy cycu, w łóżeczku, no tak mnie wkurzył, że jak przyszedł tż to mu się dostało, że nie pomaga i odkurza z dzieckiem w nosidełku, które w końcu śpi
Czekaj, czekaj, to w ogóle już na butli i odciągasz czy jak?
Piersi też muszą się przyzwyczaić, to pewnie kwestia kilku ładnych dni, żeby mniej produkowały.

Muszę sobie pooglądać takie niekapki, najchętniej chciałabym na żywo ale nie wiem czy dam radę już za 2 tygodnie chce spróbować z marchewką...z jednej strony nie mogę się doczekać miny małej, a z drugiej jakoś mi smutno i dziwnie, że już nie będzie na moich cycusiach tylko i że każdy będzie mógł jej słoiczek wcisnąć

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Wytłumaczcie mi z tym bananowcem: miksuje banana a potem pisze, żę mam dodać posiekanego banana? nie rozumiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 17:27   #4812
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
My też zaczęliśmy na 3 zajęciach, 2 razy z pionu a teraz z pozycji poziomej i głębiej

a powiedz mi, jak będziecie sami chodzili na basen to będziecie Małego zanurzać?
taczej nie bo jakoś mnie to nie bawi

Cytat:
Czekaj, czekaj, to w ogóle już na butli i odciągasz czy jak?
Piersi też muszą się przyzwyczaić, to pewnie kwestia kilku ładnych dni, żeby mniej produkowały.

Muszę sobie pooglądać takie niekapki, najchętniej chciałabym na żywo ale nie wiem czy dam radę już za 2 tygodnie chce spróbować z marchewką...z jednej strony nie mogę się doczekać miny małej, a z drugiej jakoś mi smutno i dziwnie, że już nie będzie na moich cycusiach tylko i że każdy będzie mógł jej słoiczek wcisnąć

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Wytłumaczcie mi z tym bananowcem: miksuje banana a potem pisze, żę mam dodać posiekanego banana? nie rozumiem
z butk=li dostaje tylko jak mnie nie ma tak to normalnie karmię
mały dostał wczoraj i dziś amrchewkę ale zero entuzjazmu i wypycha językiem więc odpuszczam temat, za tydzień speóbujemy jabłka

co do bananowca to częśc rozganiatasz widelcem a częśxc siekasz iw rzucasz do masy
Stary 2013-10-07, 17:31   #4813
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Hej, my dalej chorzy dzisejsza noc była lepsza, mały zbudził się dopiero o 3, ale nie spał do 4:30 byliśmy u lekarza i pediatra stwierdziła, że mam się wziąść za siebie bo wyglądam gorzej niż Kuba i jak zwykle Nasivin, jakieś syropy i paracetamol w kropelkach bo mały ma gorączke, pytałam o rozszerzanie diety (od soboty jemy marchewke) i mówiła, że jak chce zjeść cały słoik to dać cały, a po tygodniu mam już dać mięso, po dwóch wprowadzić owoce, z glutenem czekać, mały zrobił dzisiaj pierwszą nie płynna kupe

dziewczyny ze śląska, wyrabiałyscie już dyskietki dzieciom?, bo ja olałam sprawę i dzisiaj dostałam z☠☠☠ke, że do 3 miesiąca może być bez muszę się tym zając
ja byłam w szoku po "normalnej" kupie zdrówka dużo
dyskietkę zaraz po PESELu wyrabialiśmy

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyna z ZAGŁĘBIA już wyrobiła dawno

Cytat:

Barwineczku dzisiaj pierwszy raz moja Hela zrobiła mi na spacerze taką masakrę i to daleko od domu byłam a ona jak się wydarła! Jak chciałam ją zatkać smoczkiem to jeszcze większy ryk...masakra, zacznę się bać z własnym dzieckiem wychodzić.
Rzeczywiście 'trochę' niewygodnie jest nieść dziecko na rękach i jeszcze próbować jakoś wózek prowadzić

dlatego już chodzę z nosidełkiem w torbie z wózka M nie lubi wózków za bardzo...

Cytat:

A o co chodzi z tym klubem
ej, właśnie, jestem od pierwszego wątku ciążowego, to może już dostanę zaproszenie?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Mysia - mój mąż też odkurza z małą w nosidełku trzymamy kciuki za nieuciążliwość cycusiową
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 17:33   #4814
Veronic
Wtajemniczenie

hejj

Młody leży na puzzlach kręci się na boki i gada, a ja w końcu mam czas żeby odpalić kompa.

wczoraj miałam szpital w domu- ratowałam tżta ... wenflon, kroplówki takie tam...;p
domyślcie się z jakiego powodu....

ale naprawdę był biedny
dzisiaj jeszcze też choruje

całe szczęście Wojtuś stał się małym aniołeczkiem
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 17:40   #4815
puchatkowa
Zakorzenienie

Veronic ale Twój mąż ma z Tobą dobrze, że sama go tak możesz poratować

Mysia mówisz nie było entuzjazmu po marchewce? Ja się właśnie tego też obawiam bo jak wcześniej Lenka ładnie jadła mi wit.D i dicoflor z łyżeczki tak ostatnio zaczęła ją wypychać językiem

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-10-07 o 17:42
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 17:49   #4816
Veronic
Wtajemniczenie

nooo gdybym mieszkała w Poznaniu to bym podskoczyła do szpitala do dziewczyn i zapodałabym mu lepsze specyfiki, a tak w aptece to tylko sól fizj i glukoza i to jeszcze w kosmicznych cenach- ale zawsze coś

==
dam Wam foto Bąbla jak majstruje przy pudełku grającym od karuzelki:P
będzie z niego mały elektronik (po tacie)

uuu Wojtkowi już się chyba leżenie znudziło...bo strasznie maruuudzii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0885.jpg (110,9 KB, 34 załadowań)
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 17:54   #4817
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pearl87 Pokaż wiadomość
ja byłam w szoku po "normalnej" kupie zdrówka dużo
dyskietkę zaraz po PESELu wyrabialiśmy
no ja tez ale przynajmniej już nigdy nie wypłynie z pampa
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hejj

Młody leży na puzzlach kręci się na boki i gada, a ja w końcu mam czas żeby odpalić kompa.

wczoraj miałam szpital w domu- ratowałam tżta ... wenflon, kroplówki takie tam...;p

ale naprawdę był biedny

e tam biedny, jesli to ten powod o którym myśle to ja bym nie pomagała ale to moze dlatego, ze ostatnio zamiast otwierac brame kiedy mały płakał to tanczył mi przed autem

jestem coraz blizej cwiczen, odpliłam filmik mel b brzuch ..... z słoikiem nutelli w rece, ale musze się najpierw zapoznac z tematem i przeciez przeziebiona nie bede cwiczyła
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 17:58   #4818
karota11
Zadomowienie

Cytat:
nooo gdybym mieszkała w Poznaniu to bym podskoczyła do szpitala do dziewczyn i zapodałabym mu lepsze specyfiki, a tak w aptece to tylko sól fizj i glukoza i to jeszcze w kosmicznych cenach- ale zawsze coś

==

ale spryciula

Cytat:
no ja tez ale przynajmniej już nigdy nie wypłynie z pampa

e tam biedny, jesli to ten powod o którym myśle to ja bym nie pomagała ale to moze dlatego, ze ostatnio zamiast otwierac brame kiedy mały płakał to tanczył mi przed autem

jestem coraz blizej cwiczen, odpliłam filmik mel b brzuch ..... z słoikiem nutelli w rece, ale musze się najpierw zapoznac z tematem i przeciez przeziebiona nie bede cwiczyła
no tak obadaj co i jak przecież niebędziesz się rzucać na żywioł
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:21   #4819
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Na czym polegala ta lekka asymetria u Was?
Wiesz co u nas to było widać tylko jak leżal na brzuszku, że głowę miał przechyloną jakby w jedną stronę.
Obecnie to zniknęło i po prostu mamy pilnować by wszystko równo robić.

I tutaj też info do wszystkich, których dzieciaczki np. obracają się na początku tylko w jedną stronę lub bardziej jedną ręką sięgają. Nie ma się czym martwić. Każde dziecko ma jedną stronę silniejszą i można na to pozwalać, ale dobrze by było jakby od czasu do czasu zaktywizować drugą i pokazać, że tak można.

Cytat:
uwielbaim ten bananowiec, często go robię

Magiusa ja tak karmię od 4 miesięcy osttanio zaczęłam ogarniać bo jak go dopchnęłam z obu cycków przez ok 15-20 minut to miałam 2,5 h spokoju, a od 2 tygodni nie ma opcji :/ possie 5 minut i zaczyna się drzeć jak mu cycka proponuje i tym sposobem je co 1,5-2h i non tsop się drze bo ja nie wiem czy chce jeść czy spać przez to:/ dzisiaj mi taki dzień młody zafundował, że postanowiliśmy z TŻ zrobić dzień na butli i jeśli będzie ładnie jadł i nie marudził to rzucam kp w cholerę
A ja dziś debiut z bananowcem- właśnie jest w piekarniku zobaczymy co wyjdzie.

Mysia, Ty z tym jedzeniem to jesteś asior. W sumie to Cię podziwiam, że tak wytrzymujesz tyle czasu.
A z jedzeniem mam tak samo tzn. on je ile chce i później mu cycka nie dasz choćby nie wiem co.

Cytat:

Super zdjątko.

Jak się któraś martwi, że jej dziecko śpi 2x po godzinie to informuję, że mój dziś spał raz 30 min. TŻ go usiłuje uśpić a on się nie daje...więc za chwilę to straci sens bo czas na masaż i kąpiel. Ja mam jakieś nadaktywne dziecko.
W ogóle nie kapuje skąd on ma tyle sił, jeszcze żeby choć nie spał cały dzień ale spokojnie leżał. Gdzie tam, on się cały czas mocuje. A to próby pełzania, a to próby siadania...ech...

Jeszcze w sprawie włosów. Osobiście mam pewną masakrę po fryzjerze więc mocno biorę się za regenerację i maksymalnie chcę przyspieszyć przyrost i chciałam Wam powiedzieć, że z tego co wyczytałam na różnych blogach fryzjerskich to polecają pić 1x dziennie szklankę pokrzywy, szklankę skrzypu polnego + np. zrobić sok z jabłek i natki pietruszki.
Z tego co wyczytałam żadna z tych rzeczy nie szkodzi kp. I dziś zaczynam taką kurację. Dam znać za mies. czy są efekty, ale Wam o tym piszę bo to zawsze naturalny sposób, a nie tabletki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:24   #4820
karolina2121
siedzę i myślę

Antoś wczoraj pierwszy raz obrócił się na brzuszek
Stary 2013-10-07, 18:25   #4821
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Chciałam dzisiaj załatwić papiery z pracy zeby miec do becikowego... No i jak szukaliśmy z mężem tych wszystkich ruma i umów to Wojtuś byl mega upierdliwy i nie dał nam nic znaleźć.oczywiscie spać nie poszedł. A jak się w koncu wybrałam do roboty - makijaż, ubranko, spakowałam wszystko co trzeba, umówiłam się ze zaraz będę, nakarmilam, odłożyłam na chwile to zasnął i spi do tej pory.. prawie 3 godziny!!! No i czy to nie jest terrorysta??
Kochane dziecko wzięłaś go na śpiocha?

Cytat:
niestety to ne jets kwestia pozwalania bo młody ciągnie, to co przyciśniesz go do swojego brzucha? wtedy jest wielki lament
kurczę, nie wiem... Bartek się nie rwie póki co

Cytat:
no przecież

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:29   #4822
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Szprotka ja też planuję casting na synową nie wiem jak ja się pogodzę z tym,ze będę musiała dzielić się moim Kubuniem

chyba tak, bo ja pół garderoby posprzątałam, bo mój tak śpi teraz cyc i znowu go muli

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

oj ja też nie mam weny na gotowanie
chyba będzie dzisiaj to http://www.ladiva.pl/przepisy/keks-warzywny/246 jako baza i cyc kurzy
Uhuhu to ambitnie, ja usmazylam nalesnikow
Stary 2013-10-07, 18:31   #4823
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
cwaniaczek
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 18:34   #4824
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam
A mąż dobrą akcję zrobił pod bramą

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:37   #4825
humpback
Zakorzenienie

nie ogarniam tu, i na fb jestem napuchnięta jak mors, ciężko mi otwierać usta (więc żywię się wyłącznie bananowcem na osłodę), w końcu dostałam jakiś antybiotyk, tatuś kąpie dziecię i zaraz będzie kolacyjka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:40   #4826
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dziś debiut z bananowcem- właśnie jest w piekarniku zobaczymy co wyjdzie.

Mysia, Ty z tym jedzeniem to jesteś asior. W sumie to Cię podziwiam, że tak wytrzymujesz tyle czasu.
A z jedzeniem mam tak samo tzn. on je ile chce i później mu cycka nie dasz choćby nie wiem co.

Super zdjątko.

Jak się któraś martwi, że jej dziecko śpi 2x po godzinie to informuję, że mój dziś spał raz 30 min. TŻ go usiłuje uśpić a on się nie daje...więc za chwilę to straci sens bo czas na masaż i kąpiel. Ja mam jakieś nadaktywne dziecko.
W ogóle nie kapuje skąd on ma tyle sił, jeszcze żeby choć nie spał cały dzień ale spokojnie leżał. Gdzie tam, on się cały czas mocuje. A to próby pełzania, a to próby siadania...ech...

Jeszcze w sprawie włosów. Osobiście mam pewną masakrę po fryzjerze więc mocno biorę się za regenerację i maksymalnie chcę przyspieszyć przyrost i chciałam Wam powiedzieć, że z tego co wyczytałam na różnych blogach fryzjerskich to polecają pić 1x dziennie szklankę pokrzywy, szklankę skrzypu polnego + np. zrobić sok z jabłek i natki pietruszki.
Z tego co wyczytałam żadna z tych rzeczy nie szkodzi kp. I dziś zaczynam taką kurację. Dam znać za mies. czy są efekty, ale Wam o tym piszę bo to zawsze naturalny sposób, a nie tabletki.
nasz też tak ma, wulkan energii, wczoraj u teściowej przyjechałam go nakarmić po 20bojąc się,że już spi a ten się chichra na szczęście w domu pada wcześniej, już śpi

Cytat:

Kochane dziecko wzięłaś go na śpiocha?

kurczę, nie wiem... Bartek się nie rwie póki co

no przecież
widzisz Bartek ćwiczy obroty a mój chwytanie, gadanie i siadanie każdy ma jakiś cel ej jestem w szoku dałam małemu łapki a on się podciągnął z leżenia na plecach całkiem na płasko do siadu, bez mojej pomocy
Stary 2013-10-07, 18:43   #4827
candace1
Zakorzenienie

Dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.
Nie mam czasu do Was zaglądać i kompletnie nie wiem co u kogo się dzieje.
Także życzę Wam samych radosnych chwil z maluchami i niech Wam zdrowo rosną
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:46   #4828
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

no co Ty
Stary 2013-10-07, 18:51   #4829
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No co ty nie zegnaj sie poprostu jak czas pozwoli to zagladaj i pisz co u Was

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie ogarniam tu, i na fb jestem napuchnięta jak mors, ciężko mi otwierać usta (więc żywię się wyłącznie bananowcem na osłodę), w końcu dostałam jakiś antybiotyk, tatuś kąpie dziecię i zaraz będzie kolacyjka
Haha bananowiec lekarstwem- moglabym byc wiecznie chora heee zartujee ale tez bym zjadla

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
hejj

ale naprawdę był biedny

O fajbie ze masz nozliwosci jaka dobra zona hee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:59   #4830
ankaaa206
Wtajemniczenie

młody spal 4 godziny a wraz z pierwszą ranną drzemką 5 i 5 godz
zastanawiam się czy tyko ja jestem taka walnięta, nic w domu słodkiego nie bylo to zeżarłam jego kaszkę o smaku bananowym nie dam mu jej bo jest za słodka, sama ją wciągne

Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości