|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
CZESC!!!!!!!!!
KUBEK! już coraz bliżej, coraz bliżej... Cytat:
Kochana ty się starsznie denerwujesz wszystkim.. meliske sobie zaparz!!!!!!Cytat:
a uśmiech jest najlepszy jak wracam z pracy!!! i najlepsze jest to ze tak jak do mnie nie smieje się do nikogo!!!! ![]() Cytat:
ANITKO! nie umieraj!!!! trzymam kciuki! dasz rade jakos nam dac znac? a czemu? Poród może być i po terminie wiec jeszcze może zdążysz podjeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
klaski:![]() ![]()
|
||||||||
|
|
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Cytat:
jak anitka pisała, ze pierwszym symptomem jednej ciąży było u niej zapalenie układu moczowego, to cieszyłam się jak glupia, gdy mnie pęcherz bolał; jak Perse po bloku czekoladowym o ciąży poinformowała, to gotowa byłam ze 3 bloki zrobić - a teraz te ósemki Cytat:
mam w lodówce 5 zamrożonych - brat się zajął hodowlą królików ![]() a macie jakieś sprawdzone przepisy na królika? Ja tylko w warzywach duszę i trochę już nam się przejadły ![]() zeberko, to ja do Was chętnie dołączę - zawsze to w grupie raźniej Właśnie złapałam znowu trochę masy i 6kg chętnie bym zrzuciła
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43165467]
Hosenko uważaj na miód, jak będziesz kp.[/QUOTE] Do tego daleko, a ja miodu i tak nie lubię teraz jak byłam przeziębiona to się zmuszałam, żeby kapkę dać dać do herbaty.
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ robi najpierw rosół - gotuje królika w kawałku, potem dodaje zasmażkę i trochę śmietany i robi się sos, z tym, że on robi bardziej na rzadko. Wyciąga królika i rozdrabnia na kawałeczki. Przez 2 dni jemy więc rzadsze,a potem ja dodaję jeszcze mąkę ze śmietaną i jest gęsty sos.
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
wieka u nas pasztet z królików rządzi
![]() dałam dziś po sprzątaniu, ogarnęłam cały dom, zrobiłam pranie, udusiłam żeberka i wątróbkę, upiekłam ciasto. ale dalej mnie nosi. macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro do wywołania zdjeć? ten u którego zamawiałam zawiesił działalność
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze chodzę w legginsach sprzed ciąży, natomiast spodnie już całkiem mi się nie dopinają i nawet gumka mnie nie ratuje. W tamtej ciązy o wiele wcześniej musiałam przejść na ciążowe. Co do detektora, to we wczesnej ciąży bałabym się go używać. Jak byłam w szpitalu w 17 tyg to położne trochę się naszukały tętna - nie muszę pisać, co wtedy czułam. Teraz co prawda czuję ruchy, ale gin mówił, że sprawdzając tętno 2 razy dziennie jest szansa wyłapania, jakby coś działo.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-07 o 19:32 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on taki nie wymagający poprostu A robiłam wieklie oczy jak mi mama opowiadała jak mojego brata conajmniej do roku trzeba bylo bujac i koniec bo inaczej darcie było a brat duzy chlop byl paski w wozku strzelały rece od bujania odpadały, do tego w 45mkw jeszcze dziadki, rodzice i ja wszyscy sie o wozek zabijali
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Rena ja chodzę, ale też mi jakoś głupio w leginsach więc zawsze zakładam coś dłuższego tak żeby tyłka dobrze nie było widać za mniejszy rozmiarZeberka, Esia, Wika witam w klubie Ja rozpoczęłam od dzisiaj, która się przyłączy? W grupie raźniej. Mnie jakoś bardzo zmobilizowała nasza Rena Anitko trzymam kciuki za badania, czekamy ma wiadomości. Mlebidakin mam nadzieje, że doczekasz się w końcu tych wynikow badań i wszystko będzie ok Iza nie denerwuj się spokojnie Agatko gdzie jesteś? Jakoś ostatnio rzadziej piszesz. Co tam u Ciebie?
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-10-07 o 21:02 |
|
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------ założyłam wątek w klubie dołączać - pisać opinie - nie wiem czy się przyjmie
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-10-07 o 21:23 |
|||
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Maga - hehe. ostatnio Jakub dostał za duże bodziaki z długimi rękawami i mówię, że nawet nie wiadomo czy akurat w lecie nie będzie nosił tego rozmiaru to tak średnio wyjdzie bo ciuchy drogie i szkoda i co usłyszałam? to odpruje się rękawy (bo są takie jakby doszyte)....... kurcze to nie są czasy kiedy my byliśmy mali, że nic nie było. teraz jest wszystko tylko kasę mieć, więc po co komu takie zapasy?
trzymam kciuki za neurologa.. nam ostatnio ortopeda powiedział, że póki co jeszcze się nie martwimy ale może za jakiś czas neurolog. a na pocieszenie - moja mama się ze mną nałaziła po lekarzach bo nie raczkowałam, nie siadałam sama, nie chodziłam a wszyscy mówili, że nic się nie dzieje, trzeba czekać. miałam 1,5 roku jak zaczęłam chodzić, dopiero wtedy nauczyłam się sama siadać. da się. choć wiem, że mama się stresowała a ja patrząc na Jakuba czuję że nas to samo czeka. Anita - kciuki Kubek - dla mnie czerwień i biedrony też mogą być chłopięce, przynajmniej ja staram się Jakubowi kupować kolorowe rzeczy i biedrony na pewno bym dla niego wybrała (choć nie wiem jak wygląda ten kocyk). muszę mu jakoś rekompensować niebiesko-granatowo-bure ciuchy z komisów/ciuchlandów bo tam wszystko niebieskie albo różowe. także jak tylko kupuję nówkę to staram się inny kolor wybrać. ostatnio chciałam rajstopki kupić i mówię że dla chłopca i babka mi dała same bure to pytam o jakieś żółte czy coś i słyszę że no przecież miały być dla chłopca... i tak wzięłam żółte. Perse - z katarem i szczepieniem to różnie. z tego co słyszałam to jeśli osłuchowo nic się nie dzieje to sam katar nie jest przeciwwskazaniem ale to różnie może być. Ale kusicie tymi kawami. Aż muszę zerknąć na ofertę i może jutro polecę. Sporo ciuchów dla dzieci ma kaptury |
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmykam spać, pozdrawiam.
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Stasio się rozchorował. Strasznie kaszle, ma już jakieś nacieki na oskrzela. Jak syropy nie pomogą to antybiotyk. Zapytałam pediatre czy i jakie witaminy dawać mu to mi powiedział, że jakieś dobre, a nie tanie ''g...o'', nie mam sił czasem do niego ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Maga Daj znać co Ci wyszło w morfo. Pewnie przyczyną omdleń jest przewlekłe zmęczenie. A co do neuro to nie zaszkodzi skonsultować, a do wizyty pewnie Olek zacznie buszować na dywanie ![]() Monika Mnie zawsze dobijały kapturki w rzeczach dla noworodków Ja też obkupuje się na wyprzedażach, ale zawsze analizuję. Krótkich bodziaków nigdy dość Ostatnio trafiłam na rzeczy z Coccodrillo po 9.9 grzech było nie wziąść, bo w sh body po 16 zł![]() Kubek Śliczny ten kocyk, ja też uwielbiam wszystkie wzory i już zastanawiam się nad apaszką, a kocyk jest naprawdę ciepły. Sama się nim czasem otulam, a mały zawsze się śmieje jak go widzi. Więcej nie pamiętam, padam z nóg. Dobranoc |
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Magus trzymam kciuki za Ciebie i za Malego, tez mi sie wydaje ze te Twoje omdlenie, to przez zmeczenie/oslabienie, a Maly napewno w swoim czasie sam usiadzie
Dziewczyny trzymam rowniez kciuki za Wasze postanowienia w odchudzaniu ![]() ...wcinam wlasnie czekolade z Lidla kawowa jest pycha
|
|
#3255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to muszę Wam napisać, ze blok czekoladowy według przepisu Hosenki zrobił u mnie furorę. Miałam w sobotę gości i zaserwowałam tiramisu - według przepisu Perse, który gdzieś tutaj kiedyś wyczytalam - i blok czekoladowy. I pierwszy raz mi się zdarzyło, że ciasto zniknęło zupełnie a z bloku to nawet okruszka nie było, choć to taki zapychacz ![]() a to wyższa szkoła jazdy - ja na razie do pasztetu podchodzę jak pies do jeża ![]() Masz jakiś sprawdzony przepis? Cytat:
no i smażone rzeczy mnie gubią ![]() jest czekolada kawowa? pożeram wszystko co kawowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłaby z moją teściową piątkę przybić ![]() Biedaczek malutki, oby mu szybko przeszło i się udało bez antybiotyku ![]() Cytat:
W wakacje zakupiłam na allegro z early days nowe i wyszło mi 5zł za sztukę, a lubię bardzo te bodziaki Cytat:
A jak Wy sobie dajecie radę? Zostawiłaś już z kimś Tosię? Ja Olka mogę zostawić tylko z TŻ lub moją mamą, ewentualnie z siostrą, ale to na krócej. Olek najdłużej był z mamą 8godz
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Maga - brawo za pelzanie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Jalub wczoraj probowal "ugryzc" swoj cien padajacy na mate. Obserwowal jak sie porusza, skupial sie, cien byl w miejscu i atakowal, tyle ze jak sie zblizal do maty cien znikal i zatrzymywal buzie przed sama mata nie wiedzac co sie stalo .ale sie usmialismy z tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
To musiało super wyglądać
nagraliście go?idę piec ciasteczka gryzaczki dla Olka miałam tyle porobić, a jest awaria i nie mamy wody do godz 14 :/
|
#3260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam ogromny mętlik po wczorajszej wizycie... Lekarz okazał się super, wizyta trwała godzinę, dokładnie mnie zbadał, wszystko wyjaśnił. Przejrzał badania, ucieszył się, że tyle ich zrobiłam. W ogóle bardzo rzeczowy i kompetentny. Całkiem inny niż ten poprzedni. Ale tamten też ma swoje plusy. I taka myśl mi się pojawiła - czy dałoby radę chodzić w ciąży do obydwu tych lekarzy? ![]() I najważniejsze - dał nam skierowanie do poradni genetycznej. Dziś z samego rana zadzwoniłam, ale zapisano nas dopiero na 17 stycznia, wyniki byłyby pod koniec lutego... Po rozmowie z mężem stwierdziliśmy, że nie możemy tak długo czekać i trzeba zapisać się prywatnie (chociaż wcześniej nie mieliśmy tego w planach, ale ta wizyta jakoś nas ruszyła). Dzwoniłam do Bociana i na początku cyklu pojedziemy na wizytę I znów myśl - może na tą styczniową wizytę też pójść? ![]() Cytat:
Widzę, że wszystkie jakoś przeżywamy nasze straty, rocznice, terminy porodów... Mój za 4 dni, ale jakoś dobrze się trzymam. Myślę, że rocznica # będzie gorsza...
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za kciuki!!!! Po wczorajszym badaniu jesteśmy szczęśliwi Nasze Maleństwo ma wszystko w odpowiednim miejscu i w odpowiedniej wielkości do wieku. Nawet jest większy niż wynikałoby z om. Dostaliśmy płytę z badaniem i zdjęcia - jedno w pozycji na supermena - z rączką do góry jakby z wyskoku W ogóle pani dr śmiała się mamy bardzo grzeczne i zdyscyplinowane dziecko bo obracało się na każdą stronę tak żeby ułatwić mierzenie i sprawdzanie Bosko ![]() Barbi nie załapałam się na zdjęcia ![]() Maga za badania - Twoje i Olka!!!Perse Dziewczyny polecicie jakiegoś sprzedawcę na allegro u którego kupiłyście jakieś ciążowe spodnie lub leginsy?? bo żadne z moich posiadanych nie spełniają obecnie moich wymagań odwodowych
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Maga, Torres tak samo się przemieszcza. Od kilku dni. I styl się zmienia z godziny na godzinę - także za chwilę załapie ważne że do przodu i skutecznie. U nas pomogła i zmotywowała szorstka kapa rozłożona na całym dywanie. Maty edu. utrudniały, bo się na nich ślizgał, potrafił zwinąć i zrolować całość, by przyciągnąć upatrzony przedmiot bez ruszania się; a sam dywan mnie dobijał, bo ile bym go nie odkurzała, to i tak ręce mojego syna były non stop brudne).Cytat:
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do prowadzenia ciąży u dwóch lekarzy to Twoja decyzja i zawsze możesz tak postanowić. My np. postanowiliśmy że generalnie chodzę do tego nieszczęsnego lekarza na miejscu + główne wizyty i ważne badania u drugiego lekarza. A obu tych lekarzy miałabyś prywatnych?? Co do bad. genetycznych to może poszukaj jeszcze jakichś innych ośrodków gdzie robią to na NFZ w szybszym terminie. Nawet jeśli trzeba byłoby trochę dalej pojechać to na pewno wyjdzie taniej niż płacić za to badanie, tym bardziej że to w sumie jedyne które jest refundowane po 2#. |
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego nie. Może, w trakcie, któryś wyda Ci się sensowniejszy.
cudownie. cudownie czyta się takie posty a legginsy kupiłam za duże na poczatku ciąży (najpierw odwijałam, podwijałam - dawały radę). i przy moim minimalnym chodzeniu wystarczyły na całą ciążę. kupiłam w h&m'ie.
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|||
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja skad mam siły? ty masz małe dziecko, pracę i korepetycje
Cytat:
Cytat:
na moje zdjęcia sie nie załapałaś bo ich nie było ale dziś już są w klubie.
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
jasne o taka http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDcQ9QEwAQ
Cytat:
albo jak sie kapie to Tz naklada piane na swoja reke, a Tosia klap swoja w ta piane, mine ma zawodowa
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby do 9m-ca dziecko powinno usiąść to mój akurat jakos na tydzień przed końcem 9 sie nauczyl ![]() na chodzenie nadal czekamy mimo prawie 15tu miesiecy
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-10-08 o 12:29 |
|
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie. tak się skupiliśmy na nim, że nawet nie pomyśleliśmy żeby nagrać. nie mamy takiego nawyku..
Cytat:
![]() Cytat:
jak czytam takie posty to mimo ogromnego stresu w ciąży zazdroszczę i tęsknię.. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

Kochana ty się starsznie denerwujesz wszystkim.. meliske sobie zaparz!!!!!!

Kto to pisze, co za brednie.

klaski:

teraz jak byłam przeziębiona to się zmuszałam, żeby kapkę dać dać do herbaty.

miałam tyle porobić, a jest awaria i nie mamy wody do godz 14 :/
za badania - Twoje i Olka!!!