Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 19:09   #1741
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

ona mój mąż też nie długo nie będzie sobie mógł na to pozwolić.. teraz jest sobie prezesem, ale jak zmieni pracę..może do konca roku już się uda, to teraz kto inny będzie mu prezesował a szkoda, bo zawsze jak była potrzeba to kończył wcześniej, jechał póxniej albo w ogóle robił dzień wolny.. a niedługo będzie uwiązany godzinami

mela by antybiotyk wreszcie pomógł!

Oliath również czekam na link do bloga

misiaczka a poza szorstkimi suchymi polikami, to jakaś wysypka była..cos jak trądzik? mój Mały dzisiaj takie czerwone wypieki miał i jeszcze drobniutko wysypany..

en super, że Tomusiowi lepiej Kurcze, a z tymi tabletkami, jak takie skutki uboczne, to może powinnaś zmienić na inne??

tweed bidaku.. może Alik jakieś kłopoty z brzuszkiem miał?

surka żeby nie było też klikam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:11   #1742
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Hania spi, tz wrocil na kapiel i juz polazl gdzies.
Po moich sensacjach zoladkowych postanowilam, ze jednak zaszczepie Hanie na rota. Już gadalam z pediatra czy nie jest za pozno, musimy się z 2 dawkami zmieścić do 24tz. Idziemy w czwartek a nie wiem skąd kase wytrzasne :banghead:

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-07, 19:13   #1743
mela1234
Zakorzenienie

No właśnie Surka ciśniesz na szczyty
Neni po weselu chyba się jeszcze nie pojawila chyba? Ładnie zabalowała
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:25   #1744
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Nadrobiłam uff.
Nacytowałam to mi lapek padł tzn bateria i wsio zniknęło ale coś pamiętam
Z tą dziewczynką to straszna historia
Twee to raczej kolki ale ja się powtórzę do znudzenia sprawdź uszka.
U nas kolek na szczęście nie było w pakiecie tylko refluks ( nie wiem co gorsze ) ale u nas pomaga szczoteczka do zębów bzycząca a na duży niepokój czopki viburcol. Tosiek też miał takie akcje że się wydzierał w niebogłosy i nie wiedzieliśmy o co chodziło a to było już po zapaleniu ucha. Wtedy czopki pomogły a po dwóch tygodniach przestał mieć takie ataki. Ale jak go złapało to nie było mocy żeby go uspokoić Do dziś nie wiem o co mu chodziło, ale przeszło odpukać tfu tfu

Stokrotka u Nas to samo. U nas oczka ropieją od urodzenia. Jedno już jest lepiej, ale prawe ciągle mocno ropieje. Przerobiliśmy już wszystkie możliwe kropelki i nawet wymaz z oka robiliśmy że może jakaś bakteria to powoduje ale nic nie wyszło oczka czyste. Najprawdopodobniej Antoś ma niedrożny kanalik łzowy i jak się nie udrożni trzeba będzie przebijać zabieg ponoć nieprzyjemny ale krótki. Wybieramy się do okulisty jakoś na dniach bo już mam dośc tych zaropiałych oczek

Co do maluchów wiercących i wierzgających przy karmieniu ja dziś zauważyłam, że jak Antek nie jest tak bardzo pobudzony i jest maksymalnie uspokojony to jakoś mu idzie to jedzenie, ale jak tylko jest rozbrykany to nie ma szans więc nie wiem już o co kaman.

Surka klikam
Stary 2013-10-07, 19:30   #1745
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do położnej, tak jak piszecie, najprawdopodobniej kolki właśnie
póki co daję espumisan, zwiększe ilość kropelek a nuż choc troche pomoze, nosze ciagle, brzuszek masuje, suszarka na chwile jest ok, ale ten ryk mi serce rodziera Widac ze sie meczy strasznie, jeszcze tz za niedlugo na probe idzie ja pierd
trzymajcie sie kochani
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej
Już wieczór..nie wiem kiedy mi dzień zleciał
Zacznę od tego, że Olek wyraził chęć wstania po godz. 6..myślałam, że się potnę z radości.. Wsadziłam go do łóżeczka i licząc na to, że popłacze i uśnie, sama schowałam się pod swoją pierzynkę i chyba przysnęłam... obudziło mnie jakieś szturchanie, otworzyłam oczy, a tu głowa nade mną wisi..aż podskoczyłam.. mąż.. dziwił się czemu do Małego nie wstaję.. rzuciłam mu tylko 'nie potrafię go już uśpić.. nie chce mi się' po czym odwróciłam się, nakryłam kołdrą i ani myślałam wstać Matką Polką to mnie nazwać nie można Całe szczęście, że podszedł do sprawy jak należy, zabrał Małego do salonu, słyszałam że sobie nawijali, odciągnął mu gluty odkurzaczem, a jak wchodził po pampersa, to cichutko komodę odsuwał, żeby mnie nie obudzić i drzwi nawet zamknął Wiedziałam, że powinien iść do pracy i powinnam mu dziecko zabrać..ale w tamtej chwili zupełnie nie miałam siły i nie miało to dla mnie znaczenia czy ktoś w tej rodzinie na chleb zarobi ..musiałam odbębnić swoją drzemkę
Jak wstałam mąż stwierdził, że nie ma dzisiaj mocy i robi sobie wolne więc pojechaliśmy do miasta obok do galerii z myślą, że kupię sobie wreszcie kozaczki..niestety okazało się, że sklepu, do którego chciałam wejść już nie ma W innych nic nie znalazłam..z ciuchów nawet nie przymierzałam, bo Olek nie spał i mnie stresował, że zaraz w ryk wpadnie.. I w końcu tylko jemu coś kupiliśmy w smyku w tym jeszcze go tam nakarmiłam..takie fajne wygodne fotele w sklepie mieli, cichutko grała muzyczka, Mały się nie stresował i zjadł z cyca

Niestety musieliśmy migiem wracać do domu, bo mąż o 14 na kurs jechał.. później spacerek godzinny, popołudniu wpadła też na chwilkę przyjaciółka, ale Mały był zmęczony, marudził, więc długo nie posiedziała. Teraz śpi, a ja powinnam się czymś zająć..góra prasowania przede mną.. Wolałabym Was nadrobić

Pytanko: czy można wymienić ciuszek w smyku w innym mieście? czy muszę w tym konkretnym gdzie go kupiłam?
Takie fajne misiowe wdzianko na spacery w cieplejsze dni i do auta mu kupiłam, a kurde jest w sam raz..2 tyg i już będzie za krótkie a znowu jechać 25km w jedną stronę, żeby wymienić nie uśmiecha mi się..choć nie mam pewności, że w naszym mieście w smyku jest identyczny pajacyk..normalnie pech
jakze ja bym tak chciala wepchnac moje dwa dorodne dzieciaki i usnac na pol dnia bez myslenia (obudzi sie czy sie nie obudzi, bedzie glodne czy nie itd....))

Cytat:

eveewe słyszałam o tej matce, która córeczkę utopiła.. straszne!..wiadomo czemu to zrobiła?? naprawdę w depresji była? po prostu nie do wyobrażenia co może pchnąć rodzica, to zabicia własnego dziecka..tragedia
o tym czy ona byla w derpesji nie wiem, ale wydala mi sie wlasnie bardzo dziwna i dlatego napisalam, ze dla mnie wygladala jak po silnej depresji. Podobno zalamala sie po tym jak nie dostala alimentow na mala. Nie wiem ile w tym prawdy, poprostu uwazam ze takie rzeczy nie powinny sie dziac i juz. Wolalabym oddac malucha. ehhh

Lemurki fajnie Jas przybiera co do wizyty patronazowej, nie wiem bo u mnie ani przy jednym ani przy drugim dziecku nikogo nie bylo.

surka weszlam klikam, klikam, patrze a ty juz na 4 miejscu, rano dzielnie klikalam az do wyjscia to walczylas o 6

a teraz cos o nas:

bylam z mlodym u lekarza i tak: krosty na buzi - skaza bialkowa,ale nie ze nie moze jesc mleczka, tylko jak za duzo bialka dostaje do organizmu to go wysypuje - cokolwiek to znaczy i na to dostalismy masc. Oprocz tego z jedzeniem, kazala mu ustalic pory jedzenia i trzymac sie dobowego schematu jedzenia. Czyli powinien jesc 780 ml na dobe i tak to rozlozyc zeby tego nie przekroczyc, jesli chcialby wiecej dawac wode do picia. I na to jego karmienie jakis syrop ale on ma tez pomoc na ta wysypke na buzi. Wazy 6320 g i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:33   #1746
dzoan
Zakorzenienie

lemurki za ładne przybranie na wadze

lachryma o..to daj proszę znać co Ci pediatra powie..Ja na razie poczekam na wizytę położnej, jeszcze przyjaciółka ma mi dać nr do jakiejś dobrej rehabilitantki, która Malego może obejrzeć.. a ostatecznie do pediatry pójdę..

skylie dzięki
W tkaim razie zaraz kąpiemy Małego, nakarmię go i jadę do naszej galerii.. oby mieli te pluszaczkowe pajacyki... proszę o kciuki

Wizyty patronażowe 6 do 6 tygodnia życia..

karolajn a moja pediatra mówiła, że pierwsza dawka rota musi być do 12 tż..

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-10-07 o 19:53
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:34   #1747
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki,Ciotki kochane
Za dużo papierologii mają lekarze podczas badania dzieciątek przed szczepieniem,o połowę rzeczy nie zdążyłam zapytać,czego bardzo żałuję.
Synek przybrał 355 g w ciągu dwóch tygodni-dla nas to jest całkiem niezły wynik,bo dzieci z chorymi serduszkami męczą się w czasie jedzenia i dalej jeść nie chcą.
Szczepienie-koszmar.Dajcie spokój,ja-matka prawie dorosłej już córki prawie z płaczem wyszłam z gabinetu,tak mi się Pierożek rozwył.
A teraz pytanie-do kiedy mogą się odbywać patronażowe wizyty położnych?
I jeszcze jedno-co stosujecie na ropiejące oczka poza solą fizjologiczną?
Super ze przybiera !!! buziaki dla malucha

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Nie działa. Ewidentnie chce jeść ale zasysa sie jak dzikus

Wysłane z mojego GT-I9300
Pisalam jakis czas temu ze taki okres u wszystkich dzieci ciezko im sie skupic na jedzeniu i świrują

Surka klikam !

Oliath -jak u lekarza ? Co powiedzial na rane po szczepieniu? Wg mnie Twoja choroba i te objawy sa argumentem przeciwko szczepieniu malej jakby sanepid sie czepial..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:40   #1748
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Nadrobiłam uff.
Nacytowałam to mi lapek padł tzn bateria i wsio zniknęło ale coś pamiętam
Z tą dziewczynką to straszna historia
Twee to raczej kolki ale ja się powtórzę do znudzenia sprawdź uszka.
U nas kolek na szczęście nie było w pakiecie tylko refluks ( nie wiem co gorsze ) ale u nas pomaga szczoteczka do zębów bzycząca a na duży niepokój czopki viburcol. Tosiek też miał takie akcje że się wydzierał w niebogłosy i nie wiedzieliśmy o co chodziło a to było już po zapaleniu ucha. Wtedy czopki pomogły a po dwóch tygodniach przestał mieć takie ataki. Ale jak go złapało to nie było mocy żeby go uspokoić Do dziś nie wiem o co mu chodziło, ale przeszło odpukać tfu tfu

Stokrotka u Nas to samo. U nas oczka ropieją od urodzenia. Jedno już jest lepiej, ale prawe ciągle mocno ropieje. Przerobiliśmy już wszystkie możliwe kropelki i nawet wymaz z oka robiliśmy że może jakaś bakteria to powoduje ale nic nie wyszło oczka czyste. Najprawdopodobniej Antoś ma niedrożny kanalik łzowy i jak się nie udrożni trzeba będzie przebijać zabieg ponoć nieprzyjemny ale krótki. Wybieramy się do okulisty jakoś na dniach bo już mam dośc tych zaropiałych oczek

Co do maluchów wiercących i wierzgających przy karmieniu ja dziś zauważyłam, że jak Antek nie jest tak bardzo pobudzony i jest maksymalnie uspokojony to jakoś mu idzie to jedzenie, ale jak tylko jest rozbrykany to nie ma szans więc nie wiem już o co kaman.
czyli niestety podobnie jak u nas, a masowaliście oczko? idź do okulisty to pokaże wam jak, oby jednak obyło się bez zabiegu, też się go boję

kiedy zmienia się kolor oczu u dzieci? wszystkie wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:44   #1749
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

eveewe za główkę A ze skazą to niedobrze, że taka diagnoza, ale najważniejsze, że można zaradzić. Tak to już bywa z tymi naszymi maluszkami, jak nie jedno to drugie im dolega Takie francuskie pieski.
Na canal+ leci czasem taki krótki dokument pokazujący bobasy z całego świata i jest zderzenie bobasa z afryki z bobasem z japonii na przykład. Bobas z afryki siedzi na piachu bierze do buzi brudnego patyka i się śmieje, a bobas z japonii w super hiper nowoczesnym i pewnie sterylnym mieszkaniu bawi się jakąś elektroniczną zabawką. Pokazane też są bobasy z mongolii, stanów anglii i fajnie to wygląda bo to są takie migawki nie wiem czy widziałyście to może??

Co do tragedii to ja też nie wyobrażam sobie jak można skrzywdzić takie maleństwo. Jak się zajmuję Tośkiem to czasem chciałabym go zacałować zaprzytulać i w ogóle nie wie co jeszcze tak straszliwie go kocham więc nie potrafię zrozumieć rodzica który krzywdzi w jakikolwiek sposób. Jest to dla mnie niepojęte, nie wiem jak to jest w ogóle możliwe
Stary 2013-10-07, 19:44   #1750
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Już wieczór..nie wiem kiedy mi dzień zleciał
Zacznę od tego, że Olek wyraził chęć wstania po godz. 6..myślałam, że się potnę z radości.. Wsadziłam go do łóżeczka i licząc na to, że popłacze i uśnie, sama schowałam się pod swoją pierzynkę i chyba przysnęłam... obudziło mnie jakieś szturchanie, otworzyłam oczy, a tu głowa nade mną wisi..aż podskoczyłam.. mąż.. dziwił się czemu do Małego nie wstaję.. rzuciłam mu tylko 'nie potrafię go już uśpić.. nie chce mi się' po czym odwróciłam się, nakryłam kołdrą i ani myślałam wstać Matką Polką to mnie nazwać nie można Całe szczęście, że podszedł do sprawy jak należy, zabrał Małego do salonu, słyszałam że sobie nawijali, odciągnął mu gluty odkurzaczem, a jak wchodził po pampersa, to cichutko komodę odsuwał, żeby mnie nie obudzić i drzwi nawet zamknął Wiedziałam, że powinien iść do pracy i powinnam mu dziecko zabrać..ale w tamtej chwili zupełnie nie miałam siły i nie miało to dla mnie znaczenia czy ktoś w tej rodzinie na chleb zarobi ..musiałam odbębnić swoją drzemkę
Jak wstałam mąż stwierdził, że nie ma dzisiaj mocy i robi sobie wolne więc pojechaliśmy do miasta obok do galerii z myślą, że kupię sobie wreszcie kozaczki..niestety okazało się, że sklepu, do którego chciałam wejść już nie ma W innych nic nie znalazłam..z ciuchów nawet nie przymierzałam, bo Olek nie spał i mnie stresował, że zaraz w ryk wpadnie.. I w końcu tylko jemu coś kupiliśmy w smyku w tym jeszcze go tam nakarmiłam..takie fajne wygodne fotele w sklepie mieli, cichutko grała muzyczka, Mały się nie stresował i zjadł z cyca

Niestety musieliśmy migiem wracać do domu, bo mąż o 14 na kurs jechał.. później spacerek godzinny, popołudniu wpadła też na chwilkę przyjaciółka, ale Mały był zmęczony, marudził, więc długo nie posiedziała. Teraz śpi, a ja powinnam się czymś zająć..góra prasowania przede mną.. Wolałabym Was nadrobić

Pytanko: czy można wymienić ciuszek w smyku w innym mieście? czy muszę w tym konkretnym gdzie go kupiłam?
Takie fajne misiowe wdzianko na spacery w cieplejsze dni i do auta mu kupiłam, a kurde jest w sam raz..2 tyg i już będzie za krótkie a znowu jechać 25km w jedną stronę, żeby wymienić nie uśmiecha mi się..choć nie mam pewności, że w naszym mieście w smyku jest identyczny pajacyk..normalnie pech
Dzoan to rób jak ja w galerii. Dzieciaczek z mężem przed sklepem spacerują a ja z kartą TZ wydaje w ciszy pieniądze

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:49   #1751
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Stokrotka już nam pediatra pokazał tylko Tosiek się strasznie wkurza na te masaże też się boje tego zabiegu, ale w sumie to chyba już wolę raz szybko i po krzyku niż się mordować z tym przecieraniem. Aktualnie Antek sobie tak zatarł to oczko że ma od 3 dni czerwone Niestety już umie rączką normalnie sobie potrzeć oko bo wcześniej to trafiał w okolice nosa i brwi a teraz już trafia grzbietem dłoni w oczko

Antek ma jeszcze takie jasnografitowe. Ponoć kolor oczu dość późno się ujawnia ale nie wiem ile w tym prawdy. Gdzieś na necie przeczytałam
Stary 2013-10-07, 19:54   #1752
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Antek ma jeszcze takie jasnografitowe. Ponoć kolor oczu dość późno się ujawnia ale nie wiem ile w tym prawdy. Gdzieś na necie przeczytałam
z tym kolorem różnie bywa, Fi miał na początku granatowe, a teraz robią mu się brązowe.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:59   #1753
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Co do kolek to moga trwac dłuzej niz 3 miechy zwłaszcza u chłopaków. to tak na pocieszenie
Eee, nawet tak nie pisz

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
młody w chuście śpi a my zbieramy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A to taki trik a ja się zastanawiałam jak Wy z wózkiem chodzicie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
bylam z mlodym u lekarza i tak: krosty na buzi - skaza bialkowa,ale nie ze nie moze jesc mleczka, tylko jak za duzo bialka dostaje do organizmu to go wysypuje - cokolwiek to znaczy i na to dostalismy masc. Oprocz tego z jedzeniem, kazala mu ustalic pory jedzenia i trzymac sie dobowego schematu jedzenia. Czyli powinien jesc 780 ml na dobe i tak to rozlozyc zeby tego nie przekroczyc, jesli chcialby wiecej dawac wode do picia. I na to jego karmienie jakis syrop ale on ma tez pomoc na ta wysypke na buzi. Wazy 6320 g i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.
piękna waga, a już sie martwiłam, że tylko mój wyglądem przypomina 6-miesięczniaka ufff

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
kiedy zmienia się kolor oczu u dzieci? wszystkie wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie?
U nas piwne a jak się urodził to miał takie szare.

Czy Wasze dzieci też nie lubią jak im się dotyka klatkę piersiową? Mój wtedy podnosi ją tak do góry i widać, że mu się to nie podoba A mnie się nie podoba, jak tak robi
Dodatkowo zaczął się dźwigać do siadania nie mogę go zostawić nawet na chwilę w leżaczku, bo próbuje usiąść.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:59   #1754
Guuusiaa
Zadomowienie

Dawno mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak i szczerze mówiąc jakoś się wbić w rozmowę nie mogę... mam chyba jakąś depresję wizazową

Marcelek jutro kończy dwa miesiące i waży już 6200 czyli +2 kg klopsik jeden ;D
pięknie dźwiga główkę obraza się z brzuszka na plecki a wczoraj pierwszy raz obruciłsię z plecków na boczek jestem mega dumna z mojego syneczka

Ide trochę poczytać was bo w temacie nie jestem

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:03   #1755
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak i szczerze mówiąc jakoś się wbić w rozmowę nie mogę... mam chyba jakąś depresję wizazową

pięknie dźwiga główkę obraza się z brzuszka na plecki a wczoraj pierwszy raz obruciłsię z plecków na boczek jestem mega dumna z mojego syneczka

Ja z Twojego dzieciątka też jestem dumna bo mój tego nie robi No i piękna waga

Elaine-Blath Twój pomysł z zapisywaniem wagi jest fajny

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:03   #1756
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
z tym kolorem różnie bywa, Fi miał na początku granatowe, a teraz robią mu się brązowe.
taaa serio to może jest szansa, że Antek będzie miał niebieskie bo mu jaśnieją i na razie ani kropli brązu Ja mam brązowe a TŻ niebieskie i bym strasznie chciała niebieskie choć blondyn z brązowymi oczkami może być ciekawy
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Eee, nawet tak nie pisz

piękna waga, a już sie martwiłam, że tylko mój wyglądem przypomina 6-miesięczniaka ufff

Czy Wasze dzieci też nie lubią jak im się dotyka klatkę piersiową? Mój wtedy podnosi ją tak do góry i widać, że mu się to nie podoba A mnie się nie podoba, jak tak robi
Dodatkowo zaczął się dźwigać do siadania nie mogę go zostawić nawet na chwilę w leżaczku, bo próbuje usiąść.
Mój Tosiek uwielbia. Tak się wtedy pręży i śmieje, że szok. TŻ się nabija że klata jak u pirata i tak samo się dźwiga do siadania. Ostatnio na rękach u teściowej się podrywał aż normalnie zrobiła oczy jak 5 zł

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:05
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:17   #1757
surka
Zakorzenienie

Cytat:
jak odkładasz te kropelki? my na początku po 15 kropel dawaliśmy, teraz na 6 zeszłam, mały nie ma prawie już kolek ale nie wiem właśnie czy schodzić niżej z kroplami, kiedy będziesz całkiem odkładała kropelki?
Podaję jej jeszcze 3 krople do każdego karmienia, trochę się boję je odstawić.

Cytat:

Ale ładna waga Aleksa
Cytat:
Ja gdzieś czytaŁam, że do 6 miesiąca. Moja miała czarne, teraz ma szaro niebieskie.

Cytat:
Na canal+ leci czasem taki krótki dokument pokazujący bobasy z całego świata i jest zderzenie bobasa z afryki z bobasem z japonii na przykład. Bobas z afryki siedzi na piachu bierze do buzi brudnego patyka i się śmieje, a bobas z japonii w super hiper nowoczesnym i pewnie sterylnym mieszkaniu bawi się jakąś elektroniczną zabawką. Pokazane też są bobasy z mongolii, stanów anglii i fajnie to wygląda bo to są takie migawki nie wiem czy widziałyście to może??
NIe mam Canal +
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:18   #1758
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, nawet tak nie pisz

mój tez tak podnosi,ale ja uwazam,ze mu sie to podoba bo tak ja nastawia

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:19   #1759
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Guusia wow To Antek starszy ale z plecków na boczek się jeszcze nie obraca

A ja ostatnio ku swojemu ogromnemu zdziwieniu stwierdziłam że mogłabym zostać kurą domową strasznie mi fajnie z Gulonikiem w domu Niby lubię swój zawód i w ogóle, ale nie miałabym nic przeciwko żeby siedzieć z Antosiem jak najdłużej
Stary 2013-10-07, 20:21   #1760
mela1234
Zakorzenienie

Surka już czwarta jesteś!
Stary 2013-10-07, 20:22   #1761
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Surka no już na 4 miejscu jesteś no to klikamy jeszcze bardziej
Stary 2013-10-07, 20:22   #1762
tweedledee
Zakorzenienie

kolejna warta z suszarka maly dalej na zmine guga i wrzeszczy chocaz uwaga zjadlam kolacje - z suszarka bo z suszarka ale jeden wkurzacz zniknal z listy
Stary 2013-10-07, 20:24   #1763
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
co stosujecie na ropiejące oczka poza solą fizjologiczną?
Kropelki od okulisty oraz masaże codzienne kanalików łzowych.
Stary 2013-10-07, 20:25   #1764
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Eee, nawet tak nie pisz

Hehe to musiałby być wózek na gąsiennicach

Ptys jak go smaruje kremem wciąga powietrze i znika mu wtedy szyja. Śmieję się że wygląda wtedy jak dres, bo to łyse i bez szyi

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:27   #1765
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

A ja ostatnio ku swojemu ogromnemu zdziwieniu stwierdziłam że mogłabym zostać kurą domową strasznie mi fajnie z Gulonikiem w domu Niby lubię swój zawód i w ogóle, ale nie miałabym nic przeciwko żeby siedzieć z Antosiem jak najdłużej
Mam dokładnie te same przemyślenia!
Stary 2013-10-07, 20:28   #1766
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Stokrotka już nam pediatra pokazał tylko Tosiek się strasznie wkurza na te masaże też się boje tego zabiegu, ale w sumie to chyba już wolę raz szybko i po krzyku niż się mordować z tym przecieraniem. Aktualnie Antek sobie tak zatarł to oczko że ma od 3 dni czerwone Niestety już umie rączką normalnie sobie potrzeć oko bo wcześniej to trafiał w okolice nosa i brwi a teraz już trafia grzbietem dłoni w oczko

A moze drapnal sie w oczko?

Cytat:
Eee, nawet tak nie pisz

To pomysl co za chwile bedzie w wozku wyczynial i lozeczku proponowalabym przymierzac sie pomalutku do jego obnizenia

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:28   #1767
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
suuper

dziewczyny, do jakiego okresu mogą wystąpić w ogóle kolki? myślę czy Oliwia już jest bezpieczna
Słyszałam,że po 100dniach już ustępują.
Stary 2013-10-07, 20:30   #1768
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

No coś mi się Gulonik na papu nie budzi. Chyba muszę go obudzić bo mi zmarnieje chudzinka

Taribari mój łysy bez szyi i nawet ma dres aktualne zdjęcia w klubie
Stary 2013-10-07, 20:32   #1769
Agrafka86
Wtajemniczenie

Pochwalę się (tfu tfu tfu) od soboty Michał nie miał żadnego oznaku refluksu Jedynie krzywi się od czasu do czasu, ale nic po za tym. Jejku jakbym chciała żeby nie wróciło

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:34   #1770
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Wow

Cytat:
trzymajcie sie kochani

jakze ja bym tak chciala wepchnac moje dwa dorodne dzieciaki i usnac na pol dnia bez myslenia (obudzi sie czy sie nie obudzi, bedzie glodne czy nie itd....))

o tym czy ona byla w derpesji nie wiem, ale wydala mi sie wlasnie bardzo dziwna i dlatego napisalam, ze dla mnie wygladala jak po silnej depresji. Podobno zalamala sie po tym jak nie dostala alimentow na mala. Nie wiem ile w tym prawdy, poprostu uwazam ze takie rzeczy nie powinny sie dziac i juz. Wolalabym oddac malucha. ehhh

Lemurki fajnie Jas przybiera co do wizyty patronazowej, nie wiem bo u mnie ani przy jednym ani przy drugim dziecku nikogo nie bylo.

surka weszlam klikam, klikam, patrze a ty juz na 4 miejscu, rano dzielnie klikalam az do wyjscia to walczylas o 6

a teraz cos o nas:

Waga sluszna masz co nosic

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Surka już czwarta jesteś!
Za chwile 3 dawajcie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Hehe to musiałby być wózek na gąsiennicach

Ptys jak go smaruje kremem wciąga powietrze i znika mu wtedy szyja. Śmieję się że wygląda wtedy jak dres, bo to łyse i bez szyi

Brak jeszcze lancucha na piersi

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Pochwalę się (tfu tfu tfu) od soboty Michał nie miał żadnego oznaku refluksu Jedynie krzywi się od czasu do czasu, ale nic po za tym. Jejku jakbym chciała żeby nie wróciło

To super! I trzymam zeby nie wrocil

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości