|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
ona mój mąż też nie długo nie będzie sobie mógł na to pozwolić.. teraz jest sobie prezesem, ale jak zmieni pracę..może do konca roku już się uda, to teraz kto inny będzie mu prezesował
![]() mela by antybiotyk wreszcie pomógł!Oliath również czekam na link do bloga ![]() misiaczka a poza szorstkimi suchymi polikami, to jakaś wysypka była..cos jak trądzik? mój Mały dzisiaj takie czerwone wypieki miał i jeszcze drobniutko wysypany.. en super, że Tomusiowi lepiej Kurcze, a z tymi tabletkami, jak takie skutki uboczne, to może powinnaś zmienić na inne??tweed bidaku.. może Alik jakieś kłopoty z brzuszkiem miał? surka żeby nie było też klikam
|
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hania spi, tz wrocil na kapiel i juz polazl gdzies.
Po moich sensacjach zoladkowych postanowilam, ze jednak zaszczepie Hanie na rota. Już gadalam z pediatra czy nie jest za pozno, musimy się z 2 dawkami zmieścić do 24tz. Idziemy w czwartek a nie wiem skąd kase wytrzasne :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Surka ciśniesz na szczyty
![]() Neni po weselu chyba się jeszcze nie pojawila chyba? Ładnie zabalowała
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam uff.
Nacytowałam to mi lapek padł tzn bateria i wsio zniknęło ale coś pamiętam Z tą dziewczynką to straszna historia ![]() Twee to raczej kolki ale ja się powtórzę do znudzenia sprawdź uszka. U nas kolek na szczęście nie było w pakiecie tylko refluks ( nie wiem co gorsze ) ale u nas pomaga szczoteczka do zębów bzycząca a na duży niepokój czopki viburcol. Tosiek też miał takie akcje że się wydzierał w niebogłosy i nie wiedzieliśmy o co chodziło a to było już po zapaleniu ucha. Wtedy czopki pomogły a po dwóch tygodniach przestał mieć takie ataki. Ale jak go złapało to nie było mocy żeby go uspokoić Do dziś nie wiem o co mu chodziło, ale przeszło odpukać tfu tfu Stokrotka u Nas to samo. U nas oczka ropieją od urodzenia. Jedno już jest lepiej, ale prawe ciągle mocno ropieje. Przerobiliśmy już wszystkie możliwe kropelki i nawet wymaz z oka robiliśmy że może jakaś bakteria to powoduje ale nic nie wyszło oczka czyste. Najprawdopodobniej Antoś ma niedrożny kanalik łzowy i jak się nie udrożni trzeba będzie przebijać zabieg ponoć nieprzyjemny ale krótki. Wybieramy się do okulisty jakoś na dniach bo już mam dośc tych zaropiałych oczek Co do maluchów wiercących i wierzgających przy karmieniu ja dziś zauważyłam, że jak Antek nie jest tak bardzo pobudzony i jest maksymalnie uspokojony to jakoś mu idzie to jedzenie, ale jak tylko jest rozbrykany to nie ma szans więc nie wiem już o co kaman. Surka klikam
|
|
|
|
#1745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lemurki fajnie Jas przybiera co do wizyty patronazowej, nie wiem bo u mnie ani przy jednym ani przy drugim dziecku nikogo nie bylo. surka weszlam klikam, klikam, patrze a ty juz na 4 miejscu, rano dzielnie klikalam az do wyjscia to walczylas o 6 a teraz cos o nas: bylam z mlodym u lekarza i tak: krosty na buzi - skaza bialkowa,ale nie ze nie moze jesc mleczka, tylko jak za duzo bialka dostaje do organizmu to go wysypuje - cokolwiek to znaczy i na to dostalismy masc. Oprocz tego z jedzeniem, kazala mu ustalic pory jedzenia i trzymac sie dobowego schematu jedzenia. Czyli powinien jesc 780 ml na dobe i tak to rozlozyc zeby tego nie przekroczyc, jesli chcialby wiecej dawac wode do picia. I na to jego karmienie jakis syrop ale on ma tez pomoc na ta wysypke na buzi. Wazy 6320 g i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
lemurki
za ładne przybranie na wadzelachryma o..to daj proszę znać co Ci pediatra powie..Ja na razie poczekam na wizytę położnej, jeszcze przyjaciółka ma mi dać nr do jakiejś dobrej rehabilitantki, która Malego może obejrzeć.. a ostatecznie do pediatry pójdę.. skylie dzięki W tkaim razie zaraz kąpiemy Małego, nakarmię go i jadę do naszej galerii.. oby mieli te pluszaczkowe pajacyki... proszę o kciuki ![]() Wizyty patronażowe 6 do 6 tygodnia życia.. karolajn a moja pediatra mówiła, że pierwsza dawka rota musi być do 12 tż.. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-07 o 19:53 |
|
|
|
#1747 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
buziaki dla malucha Cytat:
Surka klikam ! Oliath -jak u lekarza ? Co powiedzial na rane po szczepieniu? Wg mnie Twoja choroba i te objawy sa argumentem przeciwko szczepieniu malej jakby sanepid sie czepial.. |
||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy zmienia się kolor oczu u dzieci? wszystkie wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie?
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
eveewe
za główkę A ze skazą to niedobrze, że taka diagnoza, ale najważniejsze, że można zaradzić. Tak to już bywa z tymi naszymi maluszkami, jak nie jedno to drugie im dolega Takie francuskie pieski.Na canal+ leci czasem taki krótki dokument pokazujący bobasy z całego świata i jest zderzenie bobasa z afryki z bobasem z japonii na przykład. Bobas z afryki siedzi na piachu bierze do buzi brudnego patyka i się śmieje, a bobas z japonii w super hiper nowoczesnym i pewnie sterylnym mieszkaniu bawi się jakąś elektroniczną zabawką. Pokazane też są bobasy z mongolii, stanów anglii i fajnie to wygląda bo to są takie migawki nie wiem czy widziałyście to może?? Co do tragedii to ja też nie wyobrażam sobie jak można skrzywdzić takie maleństwo. Jak się zajmuję Tośkiem to czasem chciałabym go zacałować zaprzytulać i w ogóle nie wie co jeszcze tak straszliwie go kocham więc nie potrafię zrozumieć rodzica który krzywdzi w jakikolwiek sposób. Jest to dla mnie niepojęte, nie wiem jak to jest w ogóle możliwe |
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka już nam pediatra pokazał tylko Tosiek się strasznie wkurza na te masaże
też się boje tego zabiegu, ale w sumie to chyba już wolę raz szybko i po krzyku niż się mordować z tym przecieraniem. Aktualnie Antek sobie tak zatarł to oczko że ma od 3 dni czerwone Niestety już umie rączką normalnie sobie potrzeć oko bo wcześniej to trafiał w okolice nosa i brwi a teraz już trafia grzbietem dłoni w oczko Antek ma jeszcze takie jasnografitowe. Ponoć kolor oczu dość późno się ujawnia ale nie wiem ile w tym prawdy. Gdzieś na necie przeczytałam |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
z tym kolorem różnie bywa, Fi miał na początku granatowe, a teraz robią mu się brązowe.
|
|
|
|
#1753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja się zastanawiałam jak Wy z wózkiem chodzicie ![]() Cytat:
piękna waga, a już sie martwiłam, że tylko mój wyglądem przypomina 6-miesięczniaka ufff Cytat:
Czy Wasze dzieci też nie lubią jak im się dotyka klatkę piersiową? Mój wtedy podnosi ją tak do góry i widać, że mu się to nie podoba A mnie się nie podoba, jak tak robi Dodatkowo zaczął się dźwigać do siadania nie mogę go zostawić nawet na chwilę w leżaczku, bo próbuje usiąść.
|
||||
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Marcelek jutro kończy dwa miesiące i waży już 6200 czyli +2 kg klopsik jeden ;Dpięknie dźwiga główkę obraza się z brzuszka na plecki a wczoraj pierwszy raz obruciłsię z plecków na boczek ![]() Ide trochę poczytać was bo w temacie nie jestem
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój tego nie robi No i piękna waga ![]() Elaine-Blath Twój pomysł z zapisywaniem wagi jest fajny |
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-07 o 20:05 |
||
|
|
|
#1757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ładna waga Aleksa Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak ja nastawia
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Guusia wow
To Antek starszy ale z plecków na boczek się jeszcze nie obraca A ja ostatnio ku swojemu ogromnemu zdziwieniu stwierdziłam że mogłabym zostać kurą domową strasznie mi fajnie z Gulonikiem w domu Niby lubię swój zawód i w ogóle, ale nie miałabym nic przeciwko żeby siedzieć z Antosiem jak najdłużej
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Surka już czwarta jesteś!
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna warta z suszarka maly dalej na zmine guga i wrzeszczy chocaz uwaga zjadlam kolacje - z suszarka bo z suszarka ale jeden wkurzacz zniknal z listy
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Kropelki od okulisty oraz masaże codzienne kanalików łzowych.
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ptys jak go smaruje kremem wciąga powietrze i znika mu wtedy szyja. Śmieję się że wygląda wtedy jak dres, bo to łyse i bez szyi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie te same przemyślenia!
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
proponowalabym przymierzac sie pomalutku do jego obnizenia
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałam,że po 100dniach już ustępują.
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
No coś mi się Gulonik na papu nie budzi. Chyba muszę go obudzić bo mi zmarnieje chudzinka
Taribari mój łysy bez szyi i nawet ma dres aktualne zdjęcia w klubie |
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się (tfu tfu tfu) od soboty Michał nie miał żadnego oznaku refluksu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1770 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za chwile 3 dawajcie dziewczyny Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
zeby nie wrocil
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

by antybiotyk wreszcie pomógł!

tfu tfu 

mąż.. dziwił się czemu do Małego nie wstaję.. rzuciłam mu tylko 'nie potrafię go już uśpić.. nie chce mi się'
W innych nic nie znalazłam..z ciuchów nawet nie przymierzałam, bo Olek nie spał i mnie stresował, że zaraz w ryk wpadnie.. I w końcu tylko jemu coś kupiliśmy w smyku
Wolałabym Was nadrobić
co do wizyty patronazowej, nie wiem bo u mnie ani przy jednym ani przy drugim dziecku nikogo nie bylo.
i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka
ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.
12.06.2010

A mnie się nie podoba, jak tak robi