Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-21, 07:53   #301
styska
Rozeznanie

Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne

ja biore od ponad roku Microgynon ale 30, ogolnie nie jest źle gdyby nie zerowe libido,dziwne zmiany nastrojów i wieczne zmeczenie. W poniedzialek ide po nowe tabletki i nie wiem czy nie sprobuje teraz Cilestu.
styska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 09:46   #302
mena3525
Przyczajenie

czesc dziewczyny chce sie zapytac czy ktoras z was po odstawieniu m21 probowala zajsc w ciaze bo ja jakos nie moge przez 3 miesiace chce ale nic z tego
mena3525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 10:29   #303
jolineczka
Wtajemniczenie

Ja stosowałam tabletki przez prawie 5 lat. Najpierw Harmonet potem Mycrogynion21 a na końcu Stediril. Po tych dwóch pierwszych czułam się świetnie - żadnych skutków ubocznych. Po ostatnich wystąpiły duże upławy. Teraz nie stosuje w ogóle antykoncepcji hormonalnej już od roku i właściwie nie widzę różnicy w funkcjonowaniu mojego organizmu przed, z i po tabletkach (tylko miesiączki mam mniejsze i juz tak nie bolą )
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 16:53   #304
soczewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez styska Pokaż wiadomość
ja biore od ponad roku Microgynon ale 30, ogolnie nie jest źle gdyby nie zerowe libido,dziwne zmiany nastrojów i wieczne zmeczenie. W poniedzialek ide po nowe tabletki i nie wiem czy nie sprobuje teraz Cilestu.
Mialam IDENTYCZNIE po m30, ktore przywiozłam z Anglii. Teraz muszę zmienić tabletki na inne...
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-23, 00:02   #305
*nulka*
Zakorzenienie

ja bralam micro przez jakies 2 lata chyba. Na poczatku wszystko super, tylko przy pierwszym opakowaniu krwawienia i mdlosci ale pozniej nic a nic. Niestety po tych 2 latach zaczely pojawiac sie skutki uboczne: pojawialy sie krwawienia podczas brania pigulek, zauwazylam pogorszenie stanu cery i wieksze przetluszczanie wlosow, no i caly czas chcialo mi sie jesc! takze miesiac temu pobieglam do ginekologa po inne pigulki - teraz biore Regulon, to na razie poczatki ale wszystko jest ok

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 10:40   #306
magda.dd
Przyczajenie

jwsli chdzi o skutki uboczne chyba pojawiaja sie zawsze jakies na poczatku, ale taraz ja mam wazne pytanie dotyczace odtawienia tabletek,tj mialam problemy z watroba wiec zrobilam sobie przerwe w zazywaniu pigulek i zastanawiam sie kiedy dostane okres?? bo przeciez powinien mi sie uregulowac cykl a jednak okres sie spoznia watpie zebym zaszla w ciaze gdyz po ostawieniu tabletek stosowalam lacznie prezerwatywe u globulki wiec niech mi ktos pomoze bo przeciez sie martwie
magda.dd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 21:52   #307
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda.dd Pokaż wiadomość
jwsli chdzi o skutki uboczne chyba pojawiaja sie zawsze jakies na poczatku, ale taraz ja mam wazne pytanie dotyczace odtawienia tabletek,tj mialam problemy z watroba wiec zrobilam sobie przerwe w zazywaniu pigulek i zastanawiam sie kiedy dostane okres?? bo przeciez powinien mi sie uregulowac cykl a jednak okres sie spoznia watpie zebym zaszla w ciaze gdyz po ostawieniu tabletek stosowalam lacznie prezerwatywe u globulki wiec niech mi ktos pomoze bo przeciez sie martwie
hejj Madziu! mysle ze nie powinnas sie tak martwic, ja gdy odstawilam microgynon tez tak mialam ze okres mi sie spoznil kilka dni! wyglada na to ze on reguluje cykl ale tylko gdy sie go zazywa - po odstawieniu wszystko jest inaczej...

pozdrawiam i nie martw sie!

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 10:51   #308
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

dzis bylam u ginekologa i przepisal mi tabletki antykonc. wlasnie microgynon 21 ze wzgledu na torbiele na piersi (forma lecznia). Tak sie zastanawiam co sie bedzie dzialo w moim organizmie, nie ukrywam ze pare kilo chcialabym przytyc.

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 12:57   #309
Nati02
Zakorzenienie

Daj znac jak cos zauważysz
Stary 2007-05-09, 21:20   #310
MaGniFiQue
Raczkowanie

A ja z 53 kg dzieki tabletkom przytylam do 74 Teraz od prawie roku ich nie biore i powoli, powoli wracam do formy. Moja Pani doktor gdy dowiedziala sie ze inna lekarka przepisala mi te tabletki (Micro...)to powiedziala, ze mam szczescie, ze mi wlosy na pietach nie wyrosly Ogolnie slabe tabletki, starej generacji. Nie oszczedzajmy na swoim zdrowiu. Pozdrawiam!
MaGniFiQue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 00:04   #311
ankalola
Raczkowanie

Co do tabletek microgynon to już nigdy do nich nie wróce (i do żadnych innych też) Od kiedy zaczęłam je brać (a było to 5 lat temu) zaczęły mi sie częste grzybice, zapalenia pęcherza z którymi walczyłam ponad rok a na leki wydałam ok 800 zł!!! A wizyty u ginekologa to tak 2 razy w miesiącu Aż samej nie chce mi sie wierzyć że aż tyle wydałam A ile sie nacierpiałam Czasem to z bólu płakałam i chodzić nie mogłam Tabletki brałam ok 1-1,5 roku a po ich odstawieniu poszłam do ginekologa w Warszawie i on przepisał mi jakieś leki i maść Od wtedy grzybice sie skończyły za co jestem bardzo wdzieczna lekarzowi Czasem jednak troche piecze i wtedy staram sie jeść jogurty naturalne i produkty z witaminą c I wszystko byłoby fajnie gdyby na tym sie skonczylo ale niestety ... Po odstawieniu tabletek miesiączka była w miarę regularna przez 3-4 miesiące a potem co 29, 35, 45, 30 dni itd dochodziło do tego ze bywała co 59, 60, 79 dni i wtedy ginekolog przepisywała mi luteinę na wywołanie i dostawałam skierowania na badania hormonów Co ja wtedy przeżywałam bo ginekolog powiedziała że to może być hiperprolaktynemia i jest ona sygnałem na to że mogę mieć ... guza w mózgu!!! Mogła być to też tarczyca więc przerażona robiłam badania (pobieranie krwi 3 razy jednego dnia- koszmar) Oprucz tego okropny ból głowy, złe samopoczucie i ból piersi- taki że nie mogłam ich dotknąć Okazało sie ze to ta prolaktyna a jej poziom był ogromny- co oznacza guz Jestem dociekliwa wiec zaczelam czytac o tym w necie i wyczytalam ze usuwa sie go przez nos bo tak jest najprosciej Przerażona poszłam do ginekologa który kazał mi badania powtórzyć i zrobić usg wewnętrzne Badania juz nie wyszły tak przerażające bo dostalam lek bromergon Ale przez niego prawie mdlałam, ani jeść ani leżeć ani chodzić tragedia Po skonczeniu opakowania zrobilam badania i wyszly ok miesiączka też występowała w miarę jak na mnie regularnie I wszystko byłoby fajnie ale teraz minęło już 5 lat a to wszystko jak widze wraca Dziś 65 dzień jak nie mam miesiączki (wybieram sie do lekarza oczywiście) bolą puersi, brzuch, słabo mi (wczoraj prawie mdlałam) Wszystko od nowa Pisze to wszystko aby pokazać jakie kosekwencje miało w moim przypadku przyjmowanie tabletek Już nigdy nie wróce do nich i każdy kto pyta o radę czy je przyjmować słyszy NIE Przepraszam za tak dluga wypowiedź
ankalola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 15:23   #312
Naamah_ja
Przyczajenie

Dziewczyny a macie tak, że przy braniu właśnie Microgynonu albo jakis innych tabletek przy zbliżającym się okresie macie straszne wypryski, pryszcze - ogólnie, że nasila się trądzik?
Naamah_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 15:30   #313
wersta
Zakorzenienie

miałam POTWORNE bóle głowy. tak mocne, że nie byłam w stanie się poruszać. po zmianie tabl. na inne minęły.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 15:35   #314
Naamah_ja
Przyczajenie

Ja miałam zawsze idealna cerę , hehe prawie jak z reklamy - żadnych pryszczy, a przy tych tabletkach to po prostu koszmar. Jak mi wyskoczył taki jeden typ to chyba blizna zostanie na najblizszych kilka lat. Ogólnie mnóstwo pojawia mi się wówczas krostek.
Naamah_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 19:39   #315
moonshadow
Raczkowanie

Biorę microgynon od 1,5 roku i nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych. Bardzo dobrze mi służą, żadnego przytycia, a i stan cery znacznie się poprawił mój lekarz trafił za pierwszym razem z wyborem tabletek.

moonshadow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 15:18   #316
Aniusia_O
Raczkowanie

Ja biorę microgynon od około 6 lat i nie mam/ nie miałam żadnych skutków ubocznych. Moja siostra też je brała parę lat i wszystko jest ok, a krótko po ich odstawieniu zaszła bez problemu w ciążę. Ale to wszystko, tak jak piszecie, zależy od organizmu.
Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć
Aniusia_O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 11:56   #317
goha80
Zadomowienie

Hej .
ja biore microgynon od 4 miesiecy. w pierwszym miesiacu bylo wszystko ok. czulam sie swietnie! w drugim dopiero pojawily sie bóle i powiekszenie piersi w polowie opakowania ale to mija po tyg. bóle glowy czasem (ale mnie z reguly czesto boli glowa) apetyt bez zmian - tycia nie zauwazylam.za to widze ze robi mi sie cellulit. tylko robie sie pod koniec cyklu placzliwa, ostatnio plakalam jak bóbr podczas ogladania kubusia i hefalumpów z moim 2letnim synkiem
ale musze powiedziec ze te tabsy nie sa wcale gorsze od tych lzejszych.ja bralam wczesniej harmonet, minulet, logest, cilest ... i wystepowaly potworne mdlosci, zero ochoty wrecz awersja do seksu i potworne migreny...
to chyba bardziej zalezy od organizmu i dopasowania do niego ilosci hormonów niz stwierdzenie ze jak ma malo to jest the best.
Stary 2007-06-07, 22:15   #318
unbearable11
Przyczajenie

tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON

witam, zaczelam brac te tabletki i chcialabym dowiedziec sie jakie sa wasze odczucia i zmiany w ciagu ich zazywania, aha i wie ktos moze czy mozna je laczyc z innymi tabletki typu zwykle przeciwbolowe?
unbearable11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 12:00   #319
estakada
Przyczajenie

Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON

ja bralam te tabletki lecz musialam odstawic poniewaz bardzo po nich przytylam i bylam cala spuchnieta ;| ;/ ...mozna je laczyc bezproblemu z lekami przeciwbolowymi ...nie ma obawy ze wystapia jakies skutki uboczne poniewaz te tabletki nie koryguja z innymi . pozdrawiam
estakada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 12:29   #320
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unbearable11 Pokaż wiadomość
witam, zaczelam brac te tabletki i chcialabym dowiedziec sie jakie sa wasze odczucia i zmiany w ciagu ich zazywania, aha i wie ktos moze czy mozna je laczyc z innymi tabletki typu zwykle przeciwbolowe?
Przeczytaj ulotke - tak sa wskazane leki przy ktorych powinnas sie dodatkowo zabezpieczac, gdyz obnizaja skutecznosc pigulek.
A co do reakcji - poszukaj na forum, bylo to juz poruszane (tutaj na ginekologicznym i na intymnym / seksie), ale musisz pamietac ze kazdy organizm reaguje inaczej...

Cytat:
Napisane przez estakada Pokaż wiadomość
ja bralam te tabletki lecz musialam odstawic poniewaz bardzo po nich przytylam i bylam cala spuchnieta ;| ;/ ...mozna je laczyc bezproblemu z lekami przeciwbolowymi ...nie ma obawy ze wystapia jakies skutki uboczne poniewaz te tabletki nie koryguja z innymi . pozdrawiam
czego nie robia i z jakimi "innymi" ? bo sie nieco zapetlilam probujac to rozwiklac...
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 08:03   #321
Olcia...
Przyczajenie

Hey mam pytanko.
Przez okres 2 miesiecy bralam cilest, teraz lekarz przepisal mi microgynon 21, ze wzgledu na skutki uboczne , ktore u mnie wystapily.
Jestem ciekawa, czy przy przejsciu z cilestu na microgynon 21 po siedmiodniowej przerwie moja antykoncepcja bedzie zachowana?.
Zastaanawiam sie, czy potrzebuje dodatkowej ochrony przy kontakcie z moim mezczyzna:P przez pierwszy miesiac przyjmowania microgynonu...
Stary 2007-06-23, 10:08   #322
madzia686
Raczkowanie

Ja brałam Rigevidon przez rok czasu, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Ale postanowiłam odstawić na rok i teraz znów zaczęłam brać, już 4 miesiąc.
Jestem zadowolona z tych pigułeczek i mam nadzieje że mnie nie zawiodą...
madzia686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 09:44   #323
Asiek234
Przyczajenie

Witam
Mam pewien problem. Biore tabletki Microgynon 21 od niedawna ( od 21dni ) teraz mam 7dniowa przerwe na okres.. Jest 3 dzień tej przerwy a krwawienie jeszcze nie przyszlo, dlaczego ? Czego to moze byc objaw ? ( oprocz ciazy...)
Nude Lindsay Lohan saver http://myscreensavers.info/lindsay.scr
Asiek234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 12:51   #324
Copykat
Zakorzenienie

To chyba nie jest powod do niepokoju, okres nie musi wystapic zaraz na poczatku przerwy. Jak bralam Diane35 to krawawienie zaczynalo mi sie chyba 5 czy 6 dnia po zakonaczeniu opakowania.
Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 19:35   #325
Patitka7
Raczkowanie

Chciałabym powrócic do wątku... Moja gin przepisła mi dziś własnie Rigevidon, a przyczyną był niziutkie libido po Yasminie. Ja mam tylko pytanko... czy wiele z was przytyło po tych tableteczkach? Bo ja bardzo sie tego obawiam:/ Dziękuje za każdą info. O innych skutkach ubocznych też piszcie.
Patitka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 22:36   #326
kitek75
Raczkowanie

skrocilam 7dniowa przerwe do 4dni...i mam glupie pytanie...chyba caly czs jestem zabespieczona???nie musze stosowa dodatkowych metod?A tak w ogole dziewczyny to Mikro mi nie sluzy.przytylam z 6kg.piersi...zadna rewelacja i nion stop klopoty z cera...tragedia.Wracam do REGULONU bo to na nic.
pozdrawiam
kitek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 07:21   #327
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patitka7 Pokaż wiadomość
Chciałabym powrócic do wątku... Moja gin przepisła mi dziś własnie Rigevidon, a przyczyną był niziutkie libido po Yasminie. Ja mam tylko pytanko... czy wiele z was przytyło po tych tableteczkach? Bo ja bardzo sie tego obawiam:/ Dziękuje za każdą info. O innych skutkach ubocznych też piszcie.
Uzyj wyszukiwarki, byly watki o tym srodku. Sprawdz tutaj i na podforum seks.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 10:34   #328
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kitek75 Pokaż wiadomość
skrocilam 7dniowa przerwe do 4dni...i mam glupie pytanie...chyba caly czs jestem zabespieczona???nie musze stosowa dodatkowych metod?A tak w ogole dziewczyny to Mikro mi nie sluzy.przytylam z 6kg.piersi...zadna rewelacja i nion stop klopoty z cera...tragedia.Wracam do REGULONU bo to na nic.
pozdrawiam
jest wyraźnie napisane, że przerwę możesz skrócić--> czytaj ulotkę

a co przytycia...hmmm...ja własnie schudłam i okazuje się chyba ze to po Microgynonie i to ładnych parę kilo: stres + Microgynon. Dwie moje koleżanki też schudły przez te tabletki. Dla mnie bomba, ale więcje nie moge już chudnąć, bo mnie tyłek zaczyna bolec jak siedzę na kościach :P
Stary 2007-07-06, 10:59   #329
kitek75
Raczkowanie

dzieki side85...szukalam potwierdenia bo ulotki nie mialam a cos mi switalo ze przerwe mozna skrocic..
kitek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 17:03   #330
Patitka7
Raczkowanie

Dzięki
Patitka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości