|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
poniżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
168 | 74,01% |
powyżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
59 | 25,99% |
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne
ja biore od ponad roku Microgynon ale 30, ogolnie nie jest źle gdyby nie zerowe libido,dziwne zmiany nastrojów i wieczne zmeczenie. W poniedzialek ide po nowe tabletki i nie wiem czy nie sprobuje teraz Cilestu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny chce sie zapytac czy ktoras z was po odstawieniu m21 probowala zajsc w ciaze bo ja jakos nie moge przez 3 miesiace chce ale nic z tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosowałam tabletki przez prawie 5 lat. Najpierw Harmonet potem Mycrogynion21 a na końcu Stediril. Po tych dwóch pierwszych czułam się świetnie - żadnych skutków ubocznych. Po ostatnich wystąpiły duże upławy. Teraz nie stosuje w ogóle antykoncepcji hormonalnej już od roku i właściwie nie widzę różnicy w funkcjonowaniu mojego organizmu przed, z i po tabletkach (tylko miesiączki mam mniejsze i juz tak nie bolą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Mialam IDENTYCZNIE po m30, ktore przywiozłam z Anglii. Teraz muszę zmienić tabletki na inne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
ja bralam micro przez jakies 2 lata chyba. Na poczatku wszystko super, tylko przy pierwszym opakowaniu krwawienia i mdlosci ale pozniej nic a nic. Niestety po tych 2 latach zaczely pojawiac sie skutki uboczne: pojawialy sie krwawienia podczas brania pigulek, zauwazylam pogorszenie stanu cery i wieksze przetluszczanie wlosow, no i caly czas chcialo mi sie jesc!
![]() ![]()
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
jwsli chdzi o skutki uboczne chyba pojawiaja sie zawsze jakies na poczatku, ale taraz ja mam wazne pytanie dotyczace odtawienia tabletek,tj mialam problemy z watroba wiec zrobilam sobie przerwe w zazywaniu pigulek i zastanawiam sie kiedy dostane okres?? bo przeciez powinien mi sie uregulowac cykl a jednak okres sie spoznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam i nie martw sie!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
dzis bylam u ginekologa i przepisal mi tabletki antykonc. wlasnie microgynon 21 ze wzgledu na torbiele na piersi (forma lecznia). Tak sie zastanawiam co sie bedzie dzialo w moim organizmie, nie ukrywam ze pare kilo chcialabym przytyc.
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Daj znac jak cos zauważysz
![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
A ja z 53 kg dzieki tabletkom przytylam do 74
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Co do tabletek microgynon to już nigdy do nich nie wróce (i do żadnych innych też) Od kiedy zaczęłam je brać (a było to 5 lat temu) zaczęły mi sie częste grzybice, zapalenia pęcherza z którymi walczyłam ponad rok a na leki wydałam ok 800 zł!!! A wizyty u ginekologa to tak 2 razy w miesiącu Aż samej nie chce mi sie wierzyć że aż tyle wydałam A ile sie nacierpiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a macie tak, że przy braniu właśnie Microgynonu albo jakis innych tabletek przy zbliżającym się okresie macie straszne wypryski, pryszcze - ogólnie, że nasila się trądzik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
miałam POTWORNE bóle głowy. tak mocne, że nie byłam w stanie się poruszać. po zmianie tabl. na inne minęły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Ja miałam zawsze idealna cerę , hehe prawie jak z reklamy - żadnych pryszczy, a przy tych tabletkach to po prostu koszmar. Jak mi wyskoczył taki jeden typ to chyba blizna zostanie na najblizszych kilka lat. Ogólnie mnóstwo pojawia mi się wówczas krostek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Biorę microgynon od 1,5 roku i nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych. Bardzo dobrze mi służą, żadnego przytycia, a i stan cery znacznie się poprawił
![]()
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Ja biorę microgynon od około 6 lat i nie mam/ nie miałam żadnych skutków ubocznych. Moja siostra też je brała parę lat i wszystko jest ok, a krótko po ich odstawieniu zaszła bez problemu w ciążę. Ale to wszystko, tak jak piszecie, zależy od organizmu.
Maksiu 05.07.2008- zdrowy synek ![]() Aniołek +24.10.2009[*] 6tc poronienie samoistne Aniołek +24.01.2011[*] 10tc puste jajo płodowe Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki ![]() Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Hej .
ja biore microgynon od 4 miesiecy. w pierwszym miesiacu bylo wszystko ok. czulam sie swietnie! w drugim dopiero pojawily sie bóle i powiekszenie piersi w polowie opakowania ale to mija po tyg. bóle glowy czasem (ale mnie z reguly czesto boli glowa ![]() ![]() ale musze powiedziec ze te tabsy nie sa wcale gorsze od tych lzejszych.ja bralam wczesniej harmonet, minulet, logest, cilest ... i wystepowaly potworne mdlosci, zero ochoty wrecz awersja do seksu i potworne migreny... to chyba bardziej zalezy od organizmu i dopasowania do niego ilosci hormonów niz stwierdzenie ze jak ma malo to jest the best.
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON
witam, zaczelam brac te tabletki i chcialabym dowiedziec sie jakie sa wasze odczucia i zmiany w ciagu ich zazywania, aha i wie ktos moze czy mozna je laczyc z innymi tabletki typu zwykle przeciwbolowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON
ja bralam te tabletki lecz musialam odstawic poniewaz bardzo po nich przytylam i bylam cala spuchnieta ;| ;/ ...mozna je laczyc bezproblemu z lekami przeciwbolowymi ...nie ma obawy ze wystapia jakies skutki uboczne poniewaz te tabletki nie koryguja z innymi . pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do reakcji - poszukaj na forum, bylo to juz poruszane (tutaj na ginekologicznym i na intymnym / seksie), ale musisz pamietac ze kazdy organizm reaguje inaczej... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Hey mam pytanko.
Przez okres 2 miesiecy bralam cilest, teraz lekarz przepisal mi microgynon 21, ze wzgledu na skutki uboczne , ktore u mnie wystapily. Jestem ciekawa, czy przy przejsciu z cilestu na microgynon 21 po siedmiodniowej przerwie moja antykoncepcja bedzie zachowana?. Zastaanawiam sie, czy potrzebuje dodatkowej ochrony przy kontakcie z moim mezczyzna:P przez pierwszy miesiac przyjmowania microgynonu... ![]()
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Ja brałam Rigevidon przez rok czasu, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Ale postanowiłam odstawić na rok i teraz znów zaczęłam brać, już 4 miesiąc.
Jestem zadowolona z tych pigułeczek i mam nadzieje że mnie nie zawiodą... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pewien problem. Biore tabletki Microgynon 21 od niedawna ( od 21dni ) teraz mam 7dniowa przerwe na okres.. Jest 3 dzień tej przerwy a krwawienie jeszcze nie przyszlo, dlaczego ? Czego to moze byc objaw ? ( oprocz ciazy...) Nude Lindsay Lohan saver http://myscreensavers.info/lindsay.scr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
To chyba nie jest powod do niepokoju, okres nie musi wystapic zaraz na poczatku przerwy. Jak bralam Diane35 to krawawienie zaczynalo mi sie chyba 5 czy 6 dnia po zakonaczeniu opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Chciałabym powrócic do wątku... Moja gin przepisła mi dziś własnie Rigevidon, a przyczyną był niziutkie libido po Yasminie. Ja mam tylko pytanko... czy wiele z was przytyło po tych tableteczkach? Bo ja bardzo sie tego obawiam:/ Dziękuje za każdą info. O innych skutkach ubocznych też piszcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co przytycia...hmmm...ja własnie schudłam i okazuje się chyba ze to po Microgynonie i to ładnych parę kilo: stres + Microgynon. Dwie moje koleżanki też schudły przez te tabletki. Dla mnie bomba, ale więcje nie moge już chudnąć, bo mnie tyłek zaczyna bolec jak siedzę na kościach :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.