|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
muszę zagadać z tż może też zakupimy małemu tylko ja już nie mam gdzie tych zabawek kłaść a piramidka faktycznie może być interesująca my mamy zwykłą bez takich bajerów ale najważniejsze że małemu się podoba dziękujemy , przyda się poprawe już na szczęście widać ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
a kozaczki jak za darmo, miałaś szczęście
|
|
#3452 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bliźniaki hmm... tak sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klaski:Cytat:
Może baterie padly?Cytat:
Cytat:
![]() Jak mi się nie chce sprzątać to robię nogą przejście do łóżka tylko Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z kozaczkami to Ci się udało ![]() U Gracjanka w pokoju zazwyczaj jest porządek bo sprzątam na bieżąco co by się Fabianek nie poobijał |
|
|
|
|
#3454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wyrazy współczucia
kochane jesteście Cytat:
brawoCytat:
![]() Cytat:
ja też byłam w ciuchu w czwartek i kupiłam sobie płaszcz na zimę za 40 zł fajny tylko szkoda, że czarny, ale z braku laku obleci ![]() Lewek właśnie zawsze było tak, że on za mną chodził i ustawiał po swojemu, bo u niego każda rzecz musi stać tam gdzie powinna pedant z niego straszny więc już nawet się nie czepiam sprzątania, bo po co jak on zaraz przyjdzie i poprzestawia po swojemu ![]() Też mamy tę kolejkę i mała czasami jak ma wenę to fajnie się nią bawi
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-07 o 14:46 |
|||
|
|
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Przez weekend było mnie mało, bo nie wiem jak to się dzieje, ale gdy TŻ jest w domu, to mam mniej czasu niż gdy go nie mam, a teoretycznie przecież powinno być odwrotnie. ![]() U nas nic nowego. Dolne dwójki nadal się nie wybiły, więc chyba nie muszę pisać jaki Antek "grzeczny". ![]() Weronika przecudnie zdolny Jasio! Między nim, a moim Antkiem to jest taaaaaaka przepaść, a tylko miesiąc różnicy między nimi. Zresztą zobaczysz sama, gdy uda nam się spotkać. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. U nas kocioł w pracy. Dopiero siadłam.
Weronika gratulacje dla Jasia za samodzielne jedzenie. Katee gratulacje dla Kubusia za chodzenie. Aga - ton dobrze, że Wam się nic nie stało. U nas Jaś dzisiaj grzecznie spał. I w ogóle to puszcza się od mebli i robi 2-3 kroki Ale pójść sam jeszcze nie da rady
|
#3457 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam uzywana na all za 40 zł, bo się zakochałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Buty super okazja, szczęście . Na Kingę 22 by były za małe, bo ma stópkę 13, 5 cmpoza tym moje dziecię ma chyba krótkie nóżki, bo w kombinezonie na 86 muszę jej nieźle podwijać nogawkę, a góra dobra, w dwuczęściowym wymieniłam spodnie na 80, bo 86 nawet nie było jak podwinąć o tyle za długie, a kurtkę mam 86 . W ogóle moje dziecko było swego czasu sporo większe od innych w jego wieku, a widzę, że to się faktycznie wyrównuje bo teraz wolniej rośnie .
|
|||||
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu dla siebie nic.
Tak na szybko co mi się udało dojrzeć. Jagoda cudna, a warkocz no bjutiful ![]() Kubulkowi wielkie za pierwsze kroczki.I to na tyle. Mam full pracy dziś, ale jak się wyrobię to jutro będzie lepiej. No i złożyłam dziś wniosek o odebranie praw rodzicielskich P. Sprawa ma być w ciągu miesiąca niby. |
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam jeszcze pisać co u nas, dzisiaj noc koszmarna od 1 do 3 45 płacz i brak snu, pobudki co chwilę jak już raczyła zasnąć, potem wstała o 7:30 wyspana. Teraz pojechała do babci, a ja gotuję sok z aronii, uszczęśliwił mnie M. mnóstwem tych owoców
. Pierwszy raz w życiu robię coś takiego tj. jakieś przetwory do słoików . Właściwie powinnam sprzątnąć trochę, ale mi się nie chce po dzisiejszej nocce
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że się odważyłaś i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Alicja ma stópkę długości 11,5 cm, aktualnie nosi adidaski rozmiar 20 i na zwykłą skarpetkę są idealne to jaki rozmiar butów zimowych jej sprawić? 22?
|
|
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- My mamy 23, wkładki 14,5, ale liczę, że Kindze przestanie stopa rosnąc, bo 24 to już jest dla dzieci przeważnie 2-3 letnich. |
|
|
|
|
#3463 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim
hehe, staram sie pisac co dzien ^^ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my na roczek robilismy z cieplych zeberka musztardowo- miodowe, udka pieczone, schabowe skladane z pieczarkami i zoltym serem, chyba tyle... na zimno 3 salatki, schab w galarecie, wedlina, pomidor swiezy, papryka, ogorki konserwowe, jajka w majonezie, chyba tyle [ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dama pelna geba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i oczywiście czekam na wiadomość kiedy wpadacie w odwiedziny ![]() Cytat:
dla Jaśka
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Będzie mnie mniej przez najbliższe dni bo babcia spadła ze schodów,jest potłuczona i jestem u niej całymi dniami.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od 14-tego w Lidlu kurtki, spodnie, kombinezony dla dzieciaków.
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-EA911...erta.htm?id=84 Ja dziś byłam napalona na dresik welurowy, kapcie, bodziaki i rajstopy. I kupiłam tylko rajstopki, bo dresik cienki jak szmatka, body z jakiegoś takiego też cienkiego materiału, a kapcie miękkie i za duże To żem dziecko obkupiła
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Monia trzymam kciuki aby wszystko potoczyło się po Twojej myśli
Marta jeju zdrowka dla Babci.Dobrze,że tak to się skończyło. To skoro tak mówicie z tym kombinezonem to umowilam się po niego na środę .Będę miała to dam fotke .Ja właśnie na roczek nie chce obiadu,tylko takie przystawki bardziej . Przy dwójce chlopców nie marzy mi się organizacja i gotowanie ![]() A ja zrobiłam karpatke a teraz kończę golabki ![]() Coś mnie wzięło .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Lady Beata dobrze,że codziennie .Widać poprawę Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Antek to taka jeszcze dzidzia. Antek prawdopodobnie spędzi weekend u dziadków, tylko nie wiem jak to wypadnie organizacyjnie, więc tym razem ciężko będzie się umówić, ale przy kolejnej wizycie w Poznaniu może się uda. ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla babci. Ty się też trzymaj Martuś.
|
|
#3470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam ich już ładny zestaw i wszystkie stamtąd, ale poszukuję wciąż dla TŻ i natykam się na superowe damskie, i jak tu nie wziąć Cytat:
) nie wiem co jeszcze.Cytat:
Cytat:
Miałam chęć na kurtkę, ale u mnie rarytasy schodzą chyba 5 min po otwarciu sklepu Brawa dla Kubusia za pierwsze kroczki
|
|||||
|
|
|
#3471 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtakim razie czekamy.AJagódka jak zawsze uroczaKuba mi popsuł spacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
z rana poleciałam po dres i rajstopki,wzięłam też i inne duperele,np.krem z AAzielona herbata,którego nie chciałam i poszłam wymmienić na kawowy.A za 3x poszłam oddać ten dres(miałam granatowy),bo faktycznie dość cienki i inny odcień bluzy i spodni.A i zareklamować rajstopy!!!Słuchajcie założyłam je Kubusiowi,latał w nich ze 3godz.potem chce mu zmienić pieluchę,a one rozdarte na pupie
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-10-07 o 23:14 |
|||||||
|
|
|
#3472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka dla babci!!Cytat:
ehhh a co ja o mojej Pannie powiedziec, dopiero od niedawna zaczeła jest np banana trzymając w raczce, a Antos juz od dawna super je brokuły sa tego dowodem |
||
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Co do tej zabawki z ikea, to Antek się ładnie nią bawi, przekłada klocuszki itd.
W lidlu kupiłam rajstopki, skarpetki z abs i bluzę z uszami ![]() Anusia, miałam zwykłą jarzynową z majonezem i Tż chciał zrobić jakąś z kurczakiem, ale mu się popsuł i była pekinka z kukurydzą ![]() a na imprezę dla koleżanek robiłam coś takiego: http://dariaanna.blog.onet.pl/2011/0...ki-z-tortilli/, szybko się robi i smaczne Angel, Jagoda piękna w warkoczyku a buciki super okazja Marta, oby babcia jak najczybciej doszła do siebie Cytat:
i też mam popsutą spację ![]() dla Kubusia za chodzenie Antek aktualnie robi 5 kroczków
|
|
#3474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry u nas noc taka sobie
![]() o 1 musiał być cyc,bo na kolacje zrobiłam owsiankę i za dużo jej nie zjadała, obudziła się głodna i nie chciała mm. Dosłownie minutkę pociumkała cyca i stwierdziła,że jednak mm sie szybciej naje. Zjadłą i poszła spać do 3 o 3 wylądowała u nas w łóżku, głaskałam ją godzinę i w końcu zasnęła i pospała,aż do 6.Dziś nie dam rady już zajrzeć,bo dłuuuugi dzień przed nami. Muszę jechać do szkoły z małą po zaświadczenie do ZUSu o kontynuowaniu nauki,co by mi renty nie wstrzymali, Później do ZusU je zawieść i na 15 do alergologa całe miasto muszę zwiedzić komunikacją miejską ,bo auto w naprawie i jestem z tego powodu zachwycona. Biorę mamę ze sobą co by mi pomogła gdyby mała obiła zadymęCytat:
![]() no chyba zepsuła,bo baterie wymieniliśmy i to samo, szarpała go za głowę i chyba jakieś druciki zerwała czy cuś. Mąż ma do niego zajrzeć w wolnej chwil. Mam nadzieje,że go uratuje ![]() a buciik za 1zł:d u nas w koszach leżą po jednym,drugi odbiera się przy kasie.Mówię,a za 1zł to szkoda nie wziasc idę do kasy,a tam mi babka daje pudełko z drugim,a drugi wypchany jeszcze w folii z metkami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
my mamy na zimę 20 ale pewnie całej zimy w nich nie przechodzi, więc nastawiam się,że po nowym roku trzeba będzie kupic 21![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- o fuuuuuu mega kupa a trzy razy już ją sadzałam na nocnik,to nie musiałam nasrać w pieluchę
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas noc taka sobie bo Danduś coś płakał w nocy ale nie mogłam się dowiedzieć od Niego o co mu chodzi no ale w końcu usnał.Fabiś wczoraj miał wypadek przestawialiśmy meble w dużym pokoju bo chcemy z dużego pokoju zrobić Dandusiowi drzwi do jego pokoiku a nie z sypialni tak jak są teraz i Fabian zahaczył jakoś główką o ławe .Nie uderzył się mocno ale rozciął delikatnie pod brwią powiekie i teraz ma taka kreseczke czerwona nad okiem tyle się strachu najadłam,że szok .Przecież mógł oczkiem o ławe uderzyć .No i dzisiaj wyrzucamy ławe do komórki i wstawimy stolik okrągły ![]() Obiad mam z głowy bo mam gołąbki .Karpatki jeszcze kawałek jest bo większość zjedliśmy wczoraj ![]() Dziewczyny doradzcie co mogę na zimno postawić na stół na roczek? Myślicie,że sałatki to dobry pomysł? Obiadu nie będzie wiec chce coś na przekąszenie postawić |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,
Apropos bezpieczeństwa, to niedawno zamawialiśy nowe nogi do stołu w kuchni, bo mądry monter kuchni wpadł na pomysł że co z tego że zamówił nam krotkie nogi jak przecież można je odkręcać a ciołek znał wyoskość tego stołu bo piomierzył nasze krzesła barowe i co z tego że je maksymalnie odkręcił jak dalej były za krótkie, to wyciął takie dwa kwadraty z resztek blatu i i przymocował do stołu i do tego dokręcił te nogi ... dwa ostre kwadraty wyobraźcie sobie - my już oczami wyobraźni widzieliśmy łążącą pod stołem Sonie, która zahacza o te ostre kanty .... i co dzisiaj Sonia uwielbia łazić pod tym stołem a my jestesmy spokojni, że zrobiliśmy na czas te wymianę
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marta zdrówka dla Babci
Kraven dla Jasia wielkie gratulacje za kroczki ![]() Cytat:
Cytat:
A na roczek u nas sałatki były, jajka z majonezem, szynka zawijana z pastą w środku, ryba po japońsku, schabiki w zalewie octowiej i więcej nie pamiętam. |
||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Ucałuje,dziękuje
A jakie sałatki robiłaś? |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Z zupek chińskich, brokułową i warstwową z kurczakiem.
|
|
|
|
#3480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na zimno to możesz zrobić właśnie sałatkę z zupek chińskich może np jakąś szynke w galarecie czy też galart drobiowy , rybka po Japońsku też jest bardzo dobra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

ale już jest w miarę ok, tylko tyłek mnie boli bo dostałam 2 razy zastrzyki z nospą i czymśtam na rozkurczenie bo bolała mnie strasznie wątroba 

klaski:
Może baterie padly?
więc już nawet się nie czepiam sprzątania, bo po co jak on zaraz przyjdzie i poprzestawia po swojemu 

tylko dzieci będą... 
całe miasto muszę zwiedzić komunikacją miejską ,bo auto w naprawie i jestem z tego powodu zachwycona. Biorę mamę ze sobą co by mi pomogła gdyby mała obiła zadymę