Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 20:09   #1561
headzik
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
ja w biedrze kupiłam sobie szlafrok fioletowy
to przybij piątkę, mamy takie same szlafroki tylko, że mi kupiła teściowa.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja koniec 17 tygodnia i dalej w sumie cały czas codziennie mnie coś w podbrzuszu pobolewa... Dzisiaj jedynie troszkę się wystraszyłam, bo bardzo mocno mnie zabolało przy kaszlnięciu, ale nic więcej... zobaczymy
ojj ja jak kichałam to aż jęczałam z bólu, przy kaszlnięciu też się zdarzało czasami. mnie ostatnio bolała kość ogonowa ale dziś właśnie też dopadł mnie ból w podbrzuszu. chyba w czwartek przejdę się do ginki żeby sprawdzić czy wszystko ok bo w sobotę narobiłam sobie strachu z tym czopem śluzowym a dziś jeszcze te bóle i podwyższona temperatura...

co do wózka to moja szwagierka strasznie sobie chwali Tutek Grander.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:26   #1562
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

teklaa a proszę
https://www.hm.com/pl/newsletter
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:27   #1563
bebe97
Wtajemniczenie

Melduje się po wizycie.
W poradni zakaźnej dowiedziałam się, że wynik awidności wciąż jest graniczny, czyli dupa blada, będę brać antybiotyk do końca ciąży.
U gina podglądaliśmy maleństwo chyba z pół godziny. Maluch strasznie leniwy spał i nie chciał zmienić pozycji aby można było zrobić pomiary przezierności karkowej. W końcu spróbowaliśmy przez brzuch, tez nic, śpi i nic go nie rusza. Gin stukał, pukał mi w brzuch, nic. Kazał zmienić mi pozycję, położyć się na boku, nic. w końcu zaczęłam się głośno śmiać z czegoś, co gin powiedział i wtedy dziecię wreszcie sie poruszyło i ułożyło jak trzeba
Z usg wynika, że wszystko jest dobrze, ale z uwagi na mój podeszły wiek dostałam skierowanie na na badania test prisca 4, które muszę zrobić jutro lub pojutrze.
Na usg widziałam wyraźnie rączki, nóżki, nos, a gin pokazywał mi nawet kciuki i paluszki To najpiękniejsze 12 tygodniowe maleństwo na świecie, urodę ma po mamusi jak nic.

No i nie doszłam do magicznej 7. Waga pokazuje wciąż 6 z przodu na szczęście

Napadłam też dzisiaj na Lidla i wyszłam stamtąd dzierżąc dumnie: dres niemowlęcy rozmiar 74/80 kolor szary, dwupak body z dł. rękawem biały z kotem i w paski, dwupak koszulek kolor czerwony i niebieski, biały polarek z kapturem z uszami - rozmiar 62/ 68 i maciupkie skarpetki kolor granat z różem trudno robić zakupy w ciemno, kiedy większość ubrań ma zdecydowany podział kolorów i motywów na płeć, bo nawet biała czapeczka ma nadruk albo w kwiatki albo w samochody... wzięłam tą z ciężarówką, bo łatwiej jest mi się wczuć w rolę mamy chłopca z racji posiadania synka

Piszecie o wózkach. Mam po Marcelu jedo bartatinę classic. Wygodna, duża, jest jak czołg, przejedzie po każdym terenie. Ale ciężka, no i zapakować ja do auta to wyczyn. Gondola używana przez kilka miesięcy jest prawie jak nowa, więc pewnie i teraz będę jej używać, a kiedy przyjdzie czas na spacerówkę, to kupie nowy wózek.

Nie mam za bardzo kiedy nadrabiać zaległości na wizażu, bo mam zajęcie w postaci Mamy jest zamiłowana kucharką a z racji niemożności ruszania się, mnie mobilizuje przy garach. Wczoraj np. zrobiłam swój pierwszy w życiu sos grzybowy. Jutro w planach mają być przetwory z papryki
No i ukrywam się z laptopem, bo goni mnie twierdząc, że to szkodzi dziecku

a dziewczyny mam prośbę
możecie przesłać linki do stron, na których można się zarejestrować i wygrać jakieś akcesoria dla maluszków, gazetki itp? kiedyś podawałyście, ale przegapiłam

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:28
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:40   #1564
frogutka
Zadomowienie

oj kusicie tym Lidlem i Pepco, ale boje się, że majątek zostawię

Jutro wizyta u gina, trzymajcie kciuki, żeby Maluch wreszcie się konkretnie ujawnił jako Wojtuś lub Hania
Stary 2013-10-07, 20:43   #1565
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Bebe chyba na 1 stronie są linki do tych akcesoriów, które można dostać.
A w ogóle,gdzie Twój avatar?

Moja waga jest bliska 6 z przodu i wariuję, bo startowałam z 51 kg

Aha, moja mama też ma ten fioletowy szlafrok

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:48   #1566
frogutka
Zadomowienie

też startowałam z 51kg i już 5kg na plusie, ale głównie w biuście i brzuch
Stary 2013-10-07, 20:52   #1567
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

U mnie też brzuch i biust. Tyłek trochę, nogi wcale. Nie jest najgorzej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 20:56   #1568
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
oj kusicie tym Lidlem i Pepco, ale boje się, że majątek zostawię
Oj tak - jak sie zobaczy te malenkie ciuszki to trudno sie powstrzymac
Stary 2013-10-08, 07:03   #1569
nadzwyczajna
Rozeznanie

Piszecie o pieluchach ze trzeba min 25 szt.
Ja mam 5 tetrowych i 5 flanelowych i na razie wiecej nie bede kupowac.
Moja kolezanka ma 2 dzieci. Mowila mi ze przy córce prawie wcale tetry nie uzywala ale przy synku tak bo bardzo ulewal.
Wiec w zaleznosci jak bedzie to po prostu dokupie i tyle.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:18   #1570
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Moja kolezanka ma 2 dzieci. Mowila mi ze przy córce prawie wcale tetry nie uzywala ale przy synku tak bo bardzo ulewal.
ja kupiłam sporo pieluch tetrowych i zostało mi chyba z 10 szt nieużywanych, bo córka dużo nie ulewała. Pieluch używaliśmy do karmienia, do podkładania pod głowę, kiedy kładliśmy ją w jakieś mniej czyste miejsce (na kanapie, w gościach) i to tylko przez pierwsze 2,3 miesiące. Później głównie do wycierania cieknącej śliny

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:34   #1571
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
ja kupiłam sporo pieluch tetrowych i zostało mi chyba z 10 szt nieużywanych, bo córka dużo nie ulewała. Pieluch używaliśmy do karmienia, do podkładania pod głowę, kiedy kładliśmy ją w jakieś mniej czyste miejsce (na kanapie, w gościach) i to tylko przez pierwsze 2,3 miesiące. Później głównie do wycierania cieknącej śliny
No właśnie. Dlatego najprawdopodobniej wiecej niz mam nie bede potrzebowac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 08:01   #1572
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogòle wygrałam w konkursie Canpol Pokłady poporodowe, wkładki laktacyjne i majtki siatkowe. Moze troche za wczesnie ale i tak musze kupic. Przyda sie
gratulacje ja jeszcze w zyciu nic nie wygralam

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Odebrałam właśnie wyniki badań (morfologia, mocz) i wszystko w normie zapłaciłam tylko 24zł prywatnie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
nam doradził facet w sklepie, że jeśli rodzimy pod koniec marca to nie musimy kupować dużej gondoli (powyżej 80cm), na jesień-zimę zaczniemy już używać spacerówki-fajnie, że ktoś otworzył mi oczy
chyba ze ktos chce jeszcze ten wozek dla drugiego dziecka, to warto jednak kupic wieksza gondole

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u gina, trzymajcie kciuki, żeby Maluch wreszcie się konkretnie ujawnił jako Wojtuś lub Hania
trzymam

A ja wczoraj sie wkurzylam Tak wyszlo, ze Tz dzwonil do gina po moje wyniki z toxo i wiecie co mu te mlode siksy powiedzialy, ze nie moga mu udzielic informacji bo jest tylko mezem no wiekszej glupoty w zyciu nie slyszalam Wscieklam sie i pojechalam osobiscie po nie i powiedzialam im do sluchu Na dodatek wieczorem byli u nas brat tzta z zona - ona tez jest w ciazy w tym samym tyg co ja - i miala wczoraj wizyte u tego gina - tez prowadzi jej ciaze - i sie okazalo, ze wszystkie nasze papiery i wyniki byly pomieszane przyniosla mocz a pytaja sie po co jak juz oddala, pytaja sie jak mdlosci, a ona w ogole nie ma itd Taki burdel maja tylko dlatego ze mamy te same nazwiska i daty porodu podobne

Ale co tam, wynik z toxo jest negatywny normalnie spadl mi kamien z serca

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:16   #1573
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A, bo mi znajoma coś mówiła, że warto skontaktować się szybciej z położną, bo ona uczy jak oddychać, przeć przy porodzie. Nie wiem może coś przekręciłam
:
Tak położna może przychodzić do Ciebie od 22 tygodnia ciąży u mnie to się załatwia w przychodni w której jestem zarejestrowana (tam gdzie rodzinny lekarz), ale ja nie skorzystam, bo wiem, że w szpitalu gdzie będę rodzić są położne anioły i wszystko mówią podczas porodu

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
ojj ja jak kichałam to aż jęczałam z bólu, przy kaszlnięciu też się zdarzało czasami. mnie ostatnio bolała kość ogonowa ale dziś właśnie też dopadł mnie ból w podbrzuszu. chyba w czwartek przejdę się do ginki żeby sprawdzić czy wszystko ok bo w sobotę narobiłam sobie strachu z tym czopem śluzowym a dziś jeszcze te bóle i podwyższona temperatura...
Ja czasami jak leżę i chcę się obrócić na drugi bok, to mnie okropnie zakłuje któryś z jajników ból nie do wytrzymania, ale to przez rosnącą macicę i ucisk na wszystkie narządy wew.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
W poradni zakaźnej dowiedziałam się, że wynik awidności wciąż jest graniczny, czyli dupa blada, będę brać antybiotyk do końca ciąży.
U gina podglądaliśmy maleństwo chyba z pół godziny. Maluch strasznie leniwy spał i nie chciał zmienić pozycji aby można było zrobić pomiary przezierności karkowej. W końcu spróbowaliśmy przez brzuch, tez nic, śpi i nic go nie rusza. Gin stukał, pukał mi w brzuch, nic. Kazał zmienić mi pozycję, położyć się na boku, nic. w końcu zaczęłam się głośno śmiać z czegoś, co gin powiedział i wtedy dziecię wreszcie sie poruszyło i ułożyło jak trzeba
za wizytę

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj sie wkurzylam Tak wyszlo, ze Tz dzwonil do gina po moje wyniki z toxo i wiecie co mu te mlode siksy powiedzialy, ze nie moga mu udzielic informacji bo jest tylko mezem no wiekszej glupoty w zyciu nie slyszalam Wscieklam sie i pojechalam osobiscie po nie i powiedzialam im do sluchu Na dodatek wieczorem byli u nas brat tzta z zona - ona tez jest w ciazy w tym samym tyg co ja - i miala wczoraj wizyte u tego gina - tez prowadzi jej ciaze - i sie okazalo, ze wszystkie nasze papiery i wyniki byly pomieszane przyniosla mocz a pytaja sie po co jak juz oddala, pytaja sie jak mdlosci, a ona w ogole nie ma itd Taki burdel maja tylko dlatego ze mamy te same nazwiska i daty porodu podobne

Ale co tam, wynik z toxo jest negatywny normalnie spadl mi kamien z serca
Ja bym chyba szału ze złości dostała Strasznie nie lubię, jak ktoś ma gdzieś burdel i nie ogarnia...
Na szczęście wynik OK

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:36   #1574
katemousse
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Często podglądałam Wasz wątek, gdyż również spodziewam się dzidziusia 5 kwietnia 2014 roku. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, abym sobie u Was troszkę pogościła. Pochodzę z łódzkiego, w tym roku w marcu poroniłam w 10 tygodniu. Tym razem wszystko zmierza ku dobremu, wyniki genetyczne bardzo dobre, lekarz cesarkę
Pozdrawiam Was serdecznie i Wasze słonecka

14/11/2019
katemousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:54   #1575
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Moja waga jest bliska 6 z przodu i wariuję, bo startowałam z 51 kg
No to mamy identycznie Też startowałam z wagą 51 kg Przy ostatnim ważeniu miałam już 57,5kg, a teraz czuje że znowu jest więcej
Ale mi dużo poszło w uda Jakieś rozlazłe mi się zrobiły

Cytat:
No ja właśnie też tak myślałam Po co aż 25 tetrowych? Przecież przy dziecku i tak ciągle się pierze to przynajmniej pusta pralka nie będzie bo ciągle pieluchy

A ja wczoraj byłam z teściową w pepco i dostałam od niej kocyk, taki gruby i mięciutki do wózka i skarpeteczki A sama kupiłam sobie tylko 3 tetrowe pieluchy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 09:11   #1576
ag9
Zadomowienie

A ja mam znowu inny problem z wagą - od 2 tygodni nic nie przytyłam. Wcześniej tyłam systematycznie, od początku ciąży waga wzrosła o ok. 4-5 kg. A ostatnio nic
Zaczynam się martwić, może powinnam wybrać się na dodatkowe usg? Bo już się naczytałam że to może być źle funkcjonujące łożysko albo nie wiadomo co jeszcze.
Czy któraś z Was miała albo ma tak, że waga się zatrzymała?
Ważę się co dzień rano na czczo i od 2 tygodni jest tyle samo - waha się o kilkaset gramów, ale nic poza tym
Stary 2013-10-08, 09:16   #1577
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Bebe chyba na 1 stronie są linki do tych akcesoriów, które można dostać.
A w ogóle,gdzie Twój avatar?

Aha, moja mama też ma ten fioletowy szlafrok
Nie ma linków

Avatar chciałam zmienić, ale jakoś nie mam weny...

A ja kupiłam sobie z biedry szlafrok turkusowy.
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:33   #1578
mona1
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Odnośnie rzeczy w Biedronce... jeśli mam być szczera troszkę się zawiodłam jakością pieluszek i nie kupiłam, ręczniki też nie były jakieś super jakościowo i jak któraś wczoraj już napisała kolorystyka też pozostawiała wiele do życzenia, jakieś takie te kolory wyblakłe. Kupiłam jeden ręcznik, biały z szarą lamówką i zeberką, jeden był tylko i wpadl mi w oko
Kolejne ręczniki jakie kupię będą na pewno nieco większe, i będę szukać takich bardziej puszystych

Cytat:
Napisane przez katemousse Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Często podglądałam Wasz wątek, gdyż również spodziewam się dzidziusia 5 kwietnia 2014 roku. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, abym sobie u Was troszkę pogościła. Pochodzę z łódzkiego, w tym roku w marcu poroniłam w 10 tygodniu. Tym razem wszystko zmierza ku dobremu, wyniki genetyczne bardzo dobre, lekarz cesarkę
witamy! Dobrze zrozumialam, że będziesz miala cesarkę, jeśli mogę spytać dlaczego masz takie wskazanie?
Stary 2013-10-08, 09:36   #1579
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Witaj. Ja tez z łòdzkiego Trzymam kciuki za twoje maleństwo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 09:57   #1580
monkaa321
Zakorzenienie

znalazłam takiego linka o fotelikach samochodowych http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13 całkiem ciekawie opisane.

A powiedzcie mi, bo moja koleżanka ma do sprzedania wózek HiTreec (pisze że 5w1) no i ja sie zastanawiam czy warto, czytałyście coś o nim? bo mam takie mieszane uczucia, jednak fotelik samochodowy chciałabym kupić taki porządny
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:05   #1581
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja mam znowu inny problem z wagą - od 2 tygodni nic nie przytyłam. Wcześniej tyłam systematycznie, od początku ciąży waga wzrosła o ok. 4-5 kg. A ostatnio nic
Zaczynam się martwić, może powinnam wybrać się na dodatkowe usg? Bo już się naczytałam że to może być źle funkcjonujące łożysko albo nie wiadomo co jeszcze.
Ważę się co dzień rano na czczo i od 2 tygodni jest tyle samo - waha się o kilkaset gramów, ale nic poza tym
Od 12 tc nic nie przytylam, jakos w ogole mnie to nie martwilo i nadal nie martwi. Sa u nas dziewczyny, ktore schudly lub prawie nic nie przytyly od poczatku ciazy.

Pieluszek tetrowych w ogole nie mialam poprzednim razem, jakos nie znalazlam zstosowania i teraz chyba tez nie bede kupowac
Stary 2013-10-08, 10:23   #1582
teQiba
Moderator

Przy okazji tematu pieluch - bedziecie uzywac oryginalnych pampersow? Bo ja planuje uzywac biedronkowej dady
Stary 2013-10-08, 10:31   #1583
filupka
Rozeznanie

Ja jeszcze nie wiem jakich będę używać ale pampersow bym nie chciała:p niestety biedronki w De nie ma, wiec musze rozejrzeć się za jakąś taką podobną opcją

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:34   #1584
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie ma linków
jak nie ma jak są? post nr 2 na pierwszej stronie, tekst Bezpłatne próbki dla dzieci i rodziców
klikasz i już

poza tym wystarczy wpisać taki tekst w google i już kilka stron się znajdzie
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:35   #1585
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Witaj. Termin ja termin mam na 7 kwietnia. Również jestem z łódzkiego pozdrawiam

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-08, 10:45   #1586
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Mąż mi dzisiaj pojechał na delegacje - czyli do świat będziemy się widzieć w środy i weekendy 2,5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Mmhym o której byłaś w IKEI? Tez wczoraj tam wedrowalam (w sumie mieszkam zaraz obok, więc na moje nieszczęście (czyt. portfela) jestem tam częstym gościem
Byłam od 16 do 19 - więc jak pod wieczór widziałaś tam jakąś strasznie zmarnowaną blondynkę z malym brzuchem ciążowym to pewnie ja

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
oj tak, coraz trudniej już będzie nam ukryć brzuszek, u mnie od dziś to już chyba niemożliwe, mam wrazenie jakby urósł bardzo przez dzisiejszą noc
No mi tez nagle w ciągu kilku dni wyskoczył

bebe97
za udane USG, w 12t to pierwsze takie fajniejsze, gdzie już widać co nieco Szkoda jedynie z tym antybiotykiem
Link jest przeniesiony do drugiego posta http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/

Cytat:
Cześć dziewczyny!
gratulacje też jestem ciekawa, dlaczego już teraz masz zaleconą cesarkę, jeśli chcesz powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
No ja właśnie też tak myślałam Po co aż 25 tetrowych? Przecież przy dziecku i tak ciągle się pierze to przynajmniej pusta pralka nie będzie bo ciągle pieluchy
No bo z ta wyprawką, to trzeba przerzucić, co tam jest wypisane, przez swoje sito Bo jednak w praktyce każdemu coś innego wydaje się wygodniejsze, bardziej przydatne, ekonomiczne itd
Np ja nie mam zamiaru kupować przewijaka m.in. przyda się na ile? 3-4 miesiące? A ja nie mam zwyczajnie na niego miejsca, poza tym łóżeczko będzie stało zaraz koło łóżka, to się pewnie przemęczę z przewijaniem na nim no chyba że mi plecy jakoś bardzo będą dokuczać, to wtedy będę myśleć

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przy okazji tematu pieluch - bedziecie uzywac oryginalnych pampersow? Bo ja planuje uzywac biedronkowej dady
Ja chyba tez Dady, bo znajome mamy ich używają i polecają, więc po co przepłacać. Ale wiadomo, plan planem, ale jak uczulenie czy po prostu nam nie podejdą to będą inne

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:49   #1587
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Mam chwilę bo siedzę w poczekalni u gina.

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Hura!!!!!!!!!!!!!!!! CÓRECZKA będzie Ma już 14 cm i waży 22,5 dkg i tylko wymachiwała sobie nóżkami Po kim Ona taka spokojna jest , to ja nie wiem

Co do piersi o których pisze min teQiba - mnie rozsadzają codziennie, a mam już rozmiar G. Co będzie dalej??? namioty to za mało, chyba że takie cyrkowe sobie kupię

Mariolasl współczuję Ci, ale wierz ,że będzie dobrze

Mam dziś tyle pozytywnej energii, że mogę się podzielić
Gratuluję córeczki
Ja też chcę! Mam nadzieje ze za chwile się dowiem. Ale najważniejsze oby zdrowe bo genetyczne mam dziś. Trzymajcie kciuki. Odezwę się wieczorkiem.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 10:50   #1588
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

znalazłam takiego linka o fotelikach samochodowych http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13 całkiem ciekawie opisane.

A powiedzcie mi, bo moja koleżanka ma do sprzedania wózek HiTreec (pisze że 5w1) no i ja sie zastanawiam czy warto, czytałyście coś o nim? bo mam takie mieszane uczucia, jednak fotelik samochodowy chciałabym kupić taki porządny
Tu podaje linki do rankingu wózków i fotelików jakby któraś chciała :
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/ wózki
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html foteliki

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak na początku będe używała pampersa, a później będe szukała promocji co się będzie opłacało. W ogóle pampersy mam zamiar zacząć kupować jakoś w grudniu jak będą pojawialy się okazje. Taką dostałam radę od koleżanek

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem jakich będę używać ale pampersow bym nie chciała:p niestety biedronki w De nie ma, wiec musze rozejrzeć się za jakąś taką podobną opcją

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Kochana Ty masz fajnie w Niemczech bo tam logując się właśnie na stronie pampersa możesz dostać super gadżety i zniżki. Siostra męża dostała body po urodzeniu córki na którym było napisane imie godzina narodzin i wymiary (bardzo ładne) plus mnóstwo zniżek na produkty pampersa. Z Rossmana dostała też mega gruby katalog zniżek (co najlepsze promocje w Rossmanie w De można łączyć! )

Co do tycia to nie mam pojęcia ile przytyłam dowiem się na wizycie . Wiem że rośnie mi ładny brzuszek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:55   #1589
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
witaj

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja mysle, ze niepotrzebnie sie denerwujesz, o ile mi wiadomo nie ma zadnego schematu ile powinno sie przytyc na tydzien Twoj dzidzius napewno zdrowo rosnie
Na pocieszenie dodam, ze u mnie waga w ogole sie jeszcze nie ruszyla, a jestem w 13 tygodniu, a fasolka rosnie

co do pieluszek tetrowych, to szczerze mowiac, tez sie zastanawialam po co az 25 ja mialam ok 10 i wystarczylo mi to w zupelnosci mimo, ze corcia bardzo ulewala Teraz sluza do mycia okien

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:07   #1590
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No bo z ta wyprawką, to trzeba przerzucić, co tam jest wypisane, przez swoje sito Bo jednak w praktyce każdemu coś innego wydaje się wygodniejsze, bardziej przydatne, ekonomiczne itd
Np ja nie mam zamiaru kupować przewijaka m.in. przyda się na ile? 3-4 miesiące? A ja nie mam zwyczajnie na niego miejsca, poza tym łóżeczko będzie stało zaraz koło łóżka, to się pewnie przemęczę z przewijaniem na nim no chyba że mi plecy jakoś bardzo będą dokuczać, to wtedy będę myśleć
Przewijaka używa się tylko 4 miesiące? A dlaczego tak? Przecież dziecko ciągle załatwia się w "majty" Czy wyrasta już z przewijaka?
Ja chciałam przewijak, bo można go sobie zarzucić na ramę łóżeczka i jest wysoko i wygodnie. I łatwo dbać o czystość. Znajoma żaliła mi się jak przewijała dziecko na łóżko i jej ubrudziło całą pościel Ja tak nie chcę, a przecież nie będę ceraty rozkładać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości