Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 07:14   #1411
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Chciałabym, ale to nie zależy ode mnie Ale jest u nas postęp lekki, chociaż boję się o nim mówić. Mojemu mężowi udaje się utulić Ewę do spania, odłożyć do łóżka, przykryć (!) i ona potem śpi Nawet dzisiaj jak mi przy cycku usnęła to mu ją przekazałam, obudziła się, a tż ją utulił i spała sama 30minut
super! zazdroszcze! U Nas zatrzymało się na etapie - tz moze uspać, ale odłożyć juz nie
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:19   #1412
LadyWhisper
Zakorzenienie

Yellow, niestety sa tam same miejsca siedzace to jest cos jak teatr czy opera. My wzielismy miejscowki zaraz przy brzegu i na samej gorze, ze jak wstaniemy to nikomu nie bedziemy przeszkadzac

Bylam kilkanascie razy na koncertach w dmit i niestety ale to sa koncerty siedzace no ale Comy symfonicznie nie odpuszcze za zadne skarby

Dzisiaj waga pokazala 56,5 troche zatrucie pomoglo, ale dzisiaj juz normalnie jem i wyjde pobiegac chocby te 4km
Albo skalpela zrobie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:43   #1413
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Byłam u endo
A więc wyniki złe, hashimoto i niedoczynność tarczycy na 100 %. Powrót do tabletek.
A ja moje zmęczenie ostatnio zwalałam na pogodę, a jednak to tarczyca. No i włosy znowu zaczęły lecieć.
No ale dobrze że skontrolowałaś. Ja też muszę
Cytat:
Dziewczyny kp macie jakieś problemy z zatorami jak dzieci zjadają stałe posiłki?

Bo moja wczoraj i przedwczoraj zjadła całą kaszkę na śniadanie, potem cały obiadek, do tego przekąski i w nocy nie wiedziałam gdzie ją przystawiać, zator na zatorze, nad ranem już mi się gorączka pojawiała i ogólnie źle się czułam. Teraz jedna pierś pobolewa tak jak kiedyś po zapaleniu I teraz nie wiem co robić, zacząć szałwię pić czy co
Biedna jesteś z tymi zatorami Mnie nie ma w domu od 7 do 15 bo juz pracuję i żadnych zatorów...nawet już piersi nie są kamieniste i wkładek laktacyjnych nie muszę tak się unormowało. No ale na początku jak Igi w dzień jadł inne jedzonko też zatorów nie było, co najwyżej musiałam odciągnąć trochę bo twarde się piersi robiły.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Bijkora Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń nasz młodziaczku
Stary 2013-10-08, 07:57   #1414
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u endo
A więc wyniki złe, hashimoto i niedoczynność tarczycy na 100 %. Powrót do tabletek.
A ja moje zmęczenie ostatnio zwalałam na pogodę, a jednak to tarczyca. No i włosy znowu zaczęły lecieć.
kurcze, współczuję. Ale ja tez chyba muszę się posprawdzać, bo się iwecznie zmęczona czuję. Tylko że to u mnie to żelazo pewnie.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Laurko, ślicznie mieszkanie urządzone
noooo

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
bijkora, sto laaaaaaaaaaaaat
Przyłączam się !!!

A poza tym, wczoraj miałam napisać wieczorem, ale juz nie wróciłam:
dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

i dzisiaj dla Pietraszka za 9

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:07   #1415
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
kurcze, współczuję. Ale ja tez chyba muszę się posprawdzać, bo się iwecznie zmęczona czuję. Tylko że to u mnie to żelazo pewnie.

sprawdzaj, sprawdzaj ja mam morfologię idealną :d

dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

Przyłączam się do zyczeń : roza:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:11   #1416
iffonka7
Zadomowienie

hej

U nas nocka średnia, pobudki częste od samego uśnięcia z płaczem i bardzo się wiercił, wyglądało mi to na brzuszek ale raczej nic nowego nie jadł ani nic po czym mogło by go boleć, zęby tez raczej nie, mam już 4.

Czy dzieci które ją siedzą chcą bawić się tylko i wyłącznie na siedząco. Bo mój od kiedy stabilnie siedzi nie chce być już na brzuszku i większość dnia spędza na siedząco, martwi mnie to troche.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

ja też dołączam się do życzeń

i dla bijorki wszystkiego najlepszego
Stary 2013-10-08, 08:12   #1417
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kp macie jakieś problemy z zatorami jak dzieci zjadają stałe posiłki?

Bo moja wczoraj i przedwczoraj zjadła całą kaszkę na śniadanie, potem cały obiadek, do tego przekąski i w nocy nie wiedziałam gdzie ją przystawiać, zator na zatorze, nad ranem już mi się gorączka pojawiała i ogólnie źle się czułam. Teraz jedna pierś pobolewa tak jak kiedyś po zapaleniu I teraz nie wiem co robić, zacząć szałwię pić czy co
Współczuje Ci, ja nie miałam zatorów żadnych.. jedyne co mnie wkurza, ze jak karmie to mam w 2 cycu fontanne ;p

Cytat:
Yellow, niestety sa tam same miejsca siedzace to jest cos jak teatr czy opera. My wzielismy miejscowki zaraz przy brzegu i na samej gorze, ze jak wstaniemy to nikomu nie bedziemy przeszkadzac

Bylam kilkanascie razy na koncertach w dmit i niestety ale to sa koncerty siedzace no ale Comy symfonicznie nie odpuszcze za zadne skarby

Dzisiaj waga pokazala 56,5 troche zatrucie pomoglo, ale dzisiaj juz normalnie jem i wyjde pobiegac chocby te 4km
Albo skalpela zrobie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Miałam pytac;> a w zime też będziesz biegała?? bo ja... bo ja mam w koncu z kim zostawić dziecia ale nie wiem czy w zimie fajnie sie biega hmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:13   #1418
nafiyqa
Zakorzenienie

Aga, przykro mi, ze takie wyniki
Ale dobrze, ze chociaz odkrylas przyczyne wypadajacych wlosow i kiepskiego samopoczucia.

U nas noc z miliooonem pobudek, z czego moze 2 byly na jedzonko. Przy innych Kubus chwile pociumkal i kimono.

TZ ma dzis wolne i spadamy "na miasto"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:30   #1419
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Mlody ma okropny kaszel taki dorosly, odrywajacy pojde z nim dzis do lekarza...
czego to moze byc objawem? moze to oznaczac ze zeszlo mu na oskrzelka? czy poprostu dalsza czesc przeziebienia?
Cytat:

dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

Przylaczam sie. Zdrowka Kochane Sloneczka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:34   #1420
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
znajdź taką rozpiskę ile czasu trzeba się bungować
żeby tylko tż to wytrzymał

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

U nas nocka średnia, pobudki częste od samego uśnięcia z płaczem i bardzo się wiercił, wyglądało mi to na brzuszek ale raczej nic nowego nie jadł ani nic po czym mogło by go boleć, zęby tez raczej nie, mam już 4.

Czy dzieci które ją siedzą chcą bawić się tylko i wyłącznie na siedząco. Bo mój od kiedy stabilnie siedzi nie chce być już na brzuszku i większość dnia spędza na siedząco, martwi mnie to troche.
moja odkąd stanęła chce spedzać dzień tylko na stojąco wiec z siedzeniem jest chyba tak samo

Ola ostatnio też odkrywa siedzenie, ale jeszcze z ubezpieczeniem tzn. jedna noga z przodu, druga z tyłu
Stary 2013-10-08, 08:36   #1421
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

noooo

Przyłączam się !!!

dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

ojapierdziu zapomniałam
stówcia dla Dadiego!!!!

i Fifiego i Oliwci!
Cytat:
hej

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

mój ostatnio tylko by stał, ale na siedząco też się pobawi czasem
na brzuszku ja teraz się położy to jest to śmieszny widok prawie go tak już nie widujemy, od razu czworaki i stanie / siadanie. Na brzuszku śpi

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Współczuje Ci, ja nie miałam zatorów żadnych.. jedyne co mnie wkurza, ze jak karmie to mam w 2 cycu fontanne ;p

Miałam pytac;> a w zime też będziesz biegała?? bo ja... bo ja mam w koncu z kim zostawić dziecia ale nie wiem czy w zimie fajnie sie biega hmm
brrrrr mnie też to wkurza, zawsze druga str koszulki mokra :/
ostatnio siedzę, Mały akurat dużo zjadł innego jedzenia niż UU i mi się zaczął pokarm zbierać w cyckach, patrzę, a na koszulce dwie wielkie plamy

siiiiiii będę zapitalać, muszę zimę przycisnąć bo na wiosnę startować chcę
tylko zapalenie pęcherza mi się chyba zrobiło ja pitolę, kiedyś nie miałam takich problemów :/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:36   #1422
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Hania wylądowała u nas w łóżku o 5, przespała się do 7 i już tylko zabawa w głowie chociaż uwielbiam te zabawy- gdzie jest tata? i głaskanie Tż po policzku- tatatata

Cytat:
Byłam u endo
eh nieszczęsna tarczyca:/znam to. ale będziesz braął leki i sie wszystko wyreguluje

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
ślina do kolan

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tz odczepil maxi cosi od iso fixa, jupii
hura

Cytat:
no marzyły mi się od zeszłej jesieni takie workerowate ale jakoś mi odwagi brakowało

w poniedziałek pójdę obczaić z mamą (powiedziała, że mi kupi )

aaaaaaaaaaaaaaa laski wiecie, co mój małż zrobiiiiiiiiiiiiiiiił??!! ?!?!?!?! Kochany jest 500 m od naszego mieszkania jest dom muzyki i tańca i za miesiąc gra coma symfonicznie, napomknęłam tylko bo dzisiaj usłyszałam w antyradiu, wrócił z pracy od razu zasiada do kompa i że w ramach prezentu gwiazdkowego idziemy moja siostra z nami też idzie ale się jaram!!! jak nastolatka normalnie nie mogłam odżałować, że w gdańsku nie byliśmy (pamiętam, że któraś pisała, że jej szwagier wtedy z nimi grał?) to udało nam się tutaj i nie będę się stresowała aż tak bardzo bo to bliziutko domu więc jak coś to dobiegnę do bąbla pędzikiem
super!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Czasem mi jest przykro, bo ten mój szkrab w ogóle nie dostaje żadnych prezentów. Nawet jak się urodził. Tzn nie chodzi mi o pazernosc tylko o gest, to jest miłe jak ktoś wpada w odwiedziny do niego i pamięta o jakimś upominku. Ale rodzina tż to już w ogóle - tak jakby chcieli nas ukarać że podjęliśmy taką decyzję bez ich wiedzy, i nawet jak jeszcze przyjeżdżali to z pusta ręką i milionem pretensji, i ciągle z tym złośliwym usmieszkiem na twarzy, że mamy co chcieliśmy. No nie wiem jak tak można a babcia tż jak u niej byliśmy to mówiła nam że jego ojciec zawsze chciał mieć wnuka i taki szczęśliwy jest. Ja tam nie zauważyłam... dobra, nie smęcę już Wam.
u nas to samo z teściami. ale to temat rzeka.
współczuję

Cytat:

dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

przyłączam się

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
czego to moze byc objawem? moze to oznaczac ze zeszlo mu na oskrzelka? czy poprostu dalsza czesc przeziebienia?
lepiej do lekarz idzcie, będziesz spokojniejsza
zdrówka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:38   #1423
pstryczek84
Zakorzenienie

Bijkorka - 100 lat!!!

Cytat:
Czy dzieci które ją siedzą chcą bawić się tylko i wyłącznie na siedząco. Bo mój od kiedy stabilnie siedzi nie chce być już na brzuszku i większość dnia spędza na siedząco, martwi mnie to troche.[COLOR="Silver"]
mowisz o lezeniu na brzuszku? Ocipialas kobieto? pozegnaj sie z lezeniem na brzuszku a wy juz pelzacie, raczkujecie, stoicie?
jak mlodziez zmienia pozycje to lezenie na brzuszku jest juz beeeeee co gorsza lezenie na pleckach tez :/ i tu zaczyna sie konkurs na pomyslowosc rodzicow przy zmianie pieluszki
wszystko jest ok nie masz absolutnie zadnych powodow do zamartwiania sie TAKI ETAP

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A więc dziewczyny jeśli o sisiorka chodzi to jest lepiej. Widać że się goi a jemu nie sprawia bólu(na szczęście).
Dziękuje za troskę

Powiedzcie mi bo mi matka truje czy dzieci które zaczynają chodzić powinny to robić w butach czy lepiej na skarpetkach?
o, to super ze jest juz OK

co do bucikow - my bylismy u reh i stwierdzila ze mlody jest chwiejny, chwieje sie na nozkach (dla mnie to normalne, w koncu zaczyna dopiero stawac :/) i kazala kupic buciki ortopedyczne. Spanikowalam i kupilam :/ mial je kilka razy na nogach tyle w temacie bedzie popitalal w skarpetach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:40   #1424
nancykenator
Zakorzenienie

hej

Debrah
fajnie, że jesteś widzisz trochę lepiej z jedzeniem, z każdym dniem będzie coraz lepiej

Illusion zero pomyślunku u tej Twojej bratowej... a historia z nutellą

hje za postanowienie

laurko śliczne mieszkanie

ellmi ja mam i łóżeczko i pościel 120x60, większa byłaby chyba przy wielka... tylko, że nie wiem, czy w pewnym momencie dzieć nie będzie za duży a kołdra za mała

blogerko współczuję złej passy a t. w szczególności...dobrze, że maxi cosi się odpięło, ufff

szklanko kiedyś często mu ropiały oczka, potem tylko jedno prawe, teraz raz na jakiś czas zaczyna mu ropieć, samo schodzi i jest tego mniej niż kiedyś. Nie łzawi raczej, przynajmniej ja tego nie widzę. Byliśmy u okulisty, mówiła,że to głównie łzawi oczko przy zatkanym kanaliku...
co do zatorów nigdy nie miałam, teraz też ale mój Bąk nie je dużo...

Lady zazdroszczę koncertu i dla męża

Popsuł mi się komp, dobrze, że mamy drugi taki zapasowy Kubuś jęczydło pierwszego stopnia daje w kość :/ dzisiaj dwie pobudki po ponad godzinę - gadał sobie, śmiał się, ogólnie super, do tego milion pićset pobudek tak po prostu, na jedzenie, na przytulenie, o co chodzi nie wiem, ładnie sam zasypia a potem takie cyrki odstawia. Zbliża się czas jego drzemki więc i ja się pójdę przekimać, bo zombiak ze mnie jak nic :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:47   #1425
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
mowisz o lezeniu na brzuszku? Ocipialas kobieto? pozegnaj sie z lezeniem na brzuszku a wy juz pelzacie, raczkujecie, stoicie?
jak mlodziez zmienia pozycje to lezenie na brzuszku jest juz beeeeee co gorsza lezenie na pleckach tez :/ i tu zaczyna sie konkurs na pomyslowosc rodzicow przy zmianie pieluszki
wszystko jest ok nie masz absolutnie zadnych powodow do zamartwiania sie TAKI ETAP

co do bucikow - my bylismy u reh i stwierdzila ze mlody jest chwiejny, chwieje sie na nozkach (dla mnie to normalne, w koncu zaczyna dopiero stawac :/) i kazala kupic buciki ortopedyczne. Spanikowalam i kupilam :/ mial je kilka razy na nogach tyle w temacie bedzie popitalal w skarpetach
oooo tak! zmiana pieluchy to konkurs cierpliwosci A jeszcze karmienie z uu Nie wiedziałam, ze takie pozy mozna przyjmowac jedzac

Co do butów to dziwna reh... Ola jak stawała to wygladała jak lisc na wietrze, i ja ze strachu, ze za wczesnie to ją bach do lezenie a ona zaraz hop znowu do stania
Stary 2013-10-08, 08:52   #1426
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Obiecałam dac znac dzis 21,30 TVN Turbo Polak potrafi odcinek z moim Tz nie wiem jak wypadł bo jeszcze nie widziałam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:10   #1427
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Obiecałam dac znac dzis 21,30 TVN Turbo Polak potrafi odcinek z moim Tz nie wiem jak wypadł bo jeszcze nie widziałam
Jak nie padnę to będę oglądać

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-08, 09:31   #1428
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mordeczki moje kochane
Moje dziecko przespało całą noc już drugą z rzędu. Chyba trochę zęby odpuściły i jakoś mniej to przeżywa.

Teraz właśnie drzemie a ja zjadłam śniadanko a teraz oglądam gazetke z biedronki (fajne rzeczy będą od 10go) i pije kawkę.

Hje-jeśli chodzi o te buty to matka idzie w zaparte że musi nosić buty z usztywnioną piętą. Szłam na żywioł zapierając się że tak nie jest,ale pewności nie miałam. Dlatego pytam was bo kurna nikt mi nie będzie robił wody z mózgu. Tak samo chodziki... Zapytałam czy twierdzi że Oskar jest gotowy na samodzielne chodzenie... No nie jest. To k.wa czemu się tak kurczowo ludzie trzymają tego ustrojstwa i pakują w to dziecko które tak naprawdę puszczone samowolnie zaliczy glebe. Ale akurat jeśli o chodzik chodzi nie namawia mnie do tego. I słusznie bo w tej kwestii jestem bojowo nastawiona

To tak rano musiałam wyrzucić z siebie

Zamówiłam sobie na tablicy płaszczyk,żakiet,marynark ę,sweterek i bokserke-za jedyne 50zł z przesyłką
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:36   #1429
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam sie z rana i idę nadrabiać.

Bijkora, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
t

a to usg brzuszka po prostu robią??i gdzie do gastrologa iść mamy??
Nam pediatra dał skierowanie.

Cytat:

Dziś moje dziecko trzeci dzień z rzędu usnęło samo w łożeczku

Cytat:
też ten kwiatek mi nie pasi

Cytat:
no właśnie też mi coś w nich nie pasiało

a takie?

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/317306
bardzo bardzo ładne

Cytat:

aaaaaaaaaaaaaaa laski wiecie, co mój małż zrobiiiiiiiiiiiiiiiił??!! ?!?!?!?! Kochany jest 500 m od naszego mieszkania jest dom muzyki i tańca i za miesiąc gra coma symfonicznie, napomknęłam tylko bo dzisiaj usłyszałam w antyradiu, wrócił z pracy od razu zasiada do kompa i że w ramach prezentu gwiazdkowego idziemy moja siostra z nami też idzie ale się jaram!!! jak nastolatka normalnie nie mogłam odżałować, że w gdańsku nie byliśmy (pamiętam, że któraś pisała, że jej szwagier wtedy z nimi grał?) to udało nam się tutaj i nie będę się stresowała aż tak bardzo bo to bliziutko domu więc jak coś to dobiegnę do bąbla pędzikiem
dla mężulka !! SUPER
Stary 2013-10-08, 09:53   #1430
misia1505
Rozeznanie

żyję, tylko jestem u rodziców i jak zwykle kocioł ;-)
postaram się trochę popisać z wami ale jak dziewczynki widzą laptop to nie ma opcji żebym popisała.

co u nas? mamy drogiego zęba ;-) tak szybko jej wychodzą że chyba z tydzień się przebija, chyba zanim wszystkie jej wyjdą to rówieśnikom będą wypadać

w grudniu planujemy przeprowadzkę, z dala od rodziny, nie wiem jak to przeżyję ale idziemy za tż pracą, wtedy na pewno będę miała więcej czasu dla was

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Dla wszystkich solenizantów buuuuuuuuuuuziaki !!!!!!!!!! Bijkorka dla ciebie również
Stary 2013-10-08, 10:06   #1431
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie też mi coś w nich nie pasiało

a takie?

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/317306
Mi się też podobają ale nie mam odwagi.. tzn nie wiem jak będę wyglądać...
Cytat:
no marzyły mi się od zeszłej jesieni takie workerowate ale jakoś mi odwagi brakowało

To musi być coś wspaniałego
Cytat:
hej

Nie ma leżenia na brzuchu już Chyba, że się sama obali ale za chwilę jest jęk i po leżeniu.
Cytat:
Hejka!

Przylaczam sie. Zdrowka Kochane Sloneczka
Wiesz co u nas kaszel się utrzymywał jeszcze długo długo po braniu antybiotyku.... Może Kubuś odchurchluje co mu spłynęło?? Co możesz zrobić, trochę go opukiwać żeby się lepiej odrywało no i najlepiej żeby sobie tym rzygnął jak Pietrek Lady ale moja nie umiała i też jej przeszło.
Niestety tydzień po minięciu wszystkich objawów znów jesteśmy przeziębione
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zobaczymy, ocenimy
Cytat:
Cześć mordeczki moje kochane
Moje dziecko przespało całą noc już drugą z rzędu. Chyba trochę zęby odpuściły i jakoś mniej to przeżywa.

Teraz właśnie drzemie a ja zjadłam śniadanko a teraz oglądam gazetke z biedronki (fajne rzeczy będą od 10go) i pije kawkę.

Hje-jeśli chodzi o te buty to matka idzie w zaparte że musi nosić buty z usztywnioną piętą. Szłam na żywioł zapierając się że tak nie jest,ale pewności nie miałam. Dlatego pytam was bo kurna nikt mi nie będzie robił wody z mózgu. Tak samo chodziki... Zapytałam czy twierdzi że Oskar jest gotowy na samodzielne chodzenie... No nie jest. To k.wa czemu się tak kurczowo ludzie trzymają tego ustrojstwa i pakują w to dziecko które tak naprawdę puszczone samowolnie zaliczy glebe. Ale akurat jeśli o chodzik chodzi nie namawia mnie do tego. I słusznie bo w tej kwestii jestem bojowo nastawiona

To tak rano musiałam wyrzucić z siebie

Zamówiłam sobie na tablicy płaszczyk,żakiet,marynark ę,sweterek i bokserke-za jedyne 50zł z przesyłką
Super, że Oskar całe nocki Ci przesypia
Co do Mamy to najgorsze jak musisz się tłumaczyć, że chcesz dla dziecka jak najlepiej
Heeej widzę, że się nieźle wkręciłaś w tablice??

Piję kawkę, Żuli zjada jakąś książke i smarczy Chciałam jechać z nią do dziekanatu ale męczyć ją 40 min autobusem... Nie wiem.

Aga Ale lipa z tą tarczycą. Ale dziwię się, że nie musiałaś przez jakiś czas brać tabletek??? Przecież tego się nie da wyleczyć chyba żeby nie musieć brać Tak mi powiedziano już 6 lat temu, że do końca życia będę musiała.... Więc już nie wiem.
Dobrze, że sprawdziłaś, teraz tabletki i może za jakieś 6 tyg się unormuje wszystko
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:14   #1432
iffonka7
Zadomowienie

Dzięki laski za odpowiedzi

Cytat:
no tak zapomniałam
my już pełzamy, próbujemy raczkować i siedzimy

Misiek właśnie usnął, później zje kasze i idziemy do zus-u zrobić afere, jak im wpadne tam z moim wózkiem to nawet nie będą miały jak swoich grubaśnych tyłków obrócić. Już od tygodnia czekam na zaświadczenie
Stary 2013-10-08, 10:17   #1433
mala_19kw
Zakorzenienie

Meduzuniu- kochana wkręciłam i przepadłam

Ale ja łapie tylko okazje Miesiąc temu zamówiłam chyba z 8 sukienek/spódniczek w tym było kilka nowych firmowek za UWAGA UWAGA! 3 zł za sztukę

Sama z resztą też tak sprzedaje swoje rzeczy. Po taniości

Jestem sama w chacie bo stare grzyby pojechali na grzyby

Mój alwaro się już budzi Czas wolny minął

Bijkora-stóweczka złociutka

Pstryniu-zdrówka dla Kubunia i wszystkich chorowitków
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:27   #1434
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

Przyłączam się do życzeń I dla Dawidka też

Cytat:
ŁAŁ!!! poka,poka

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

za drugiego ząbka
Stary 2013-10-08, 10:28   #1435
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Uaktualnilam aplikacje, ale jakos nie chciala wspolpracowac przy porannym nadrabianiu. Zatem dzis pas!

bijkora sto lat!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:29   #1436
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziecie drzemie (ale od 6.00 nie spała). ABS zaliczony. Teraz pędzę zrobić sobie kawkę bo zaraz Daria może się obudzić.
Stary 2013-10-08, 10:35   #1437
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Aga Ale lipa z tą tarczycą. Ale dziwię się, że nie musiałaś przez jakiś czas brać tabletek??? Przecież tego się nie da wyleczyć chyba żeby nie musieć brać Tak mi powiedziano już 6 lat temu, że do końca życia będę musiała.... Więc już nie wiem.
Dobrze, że sprawdziłaś, teraz tabletki i może za jakieś 6 tyg się unormuje wszystko
W zdecydowanej wiekszosci jest tak, ze jak juz lekarz stwierdzi, ze cos nie halo z tarczyca to tabsy do konca zycia...
Ale ja np jestem wyjatkiem
W ciazy i po niej wyniki mam idealne, tabsow juz rok nie biore, zobaczymy jak dlugo, pewnie za jakis czas znow sie zacznie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:48   #1438
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane
czuję się fatalnie i nie jestem w stanie być na bieżąco

ściskam wszystkie maluszki za skończone miesiące i buziaki dla bjikory

Cytat:

hehehe ja idę w najbliższą sobotę jak dojdę do siebie na Roguca Solo
Cytat:
Byłam u endo
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:49   #1439
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
W zdecydowanej wiekszosci jest tak, ze jak juz lekarz stwierdzi, ze cos nie halo z tarczyca to tabsy do konca zycia...
Ale ja np jestem wyjatkiem
W ciazy i po niej wyniki mam idealne, tabsow juz rok nie biore, zobaczymy jak dlugo, pewnie za jakis czas znow sie zacznie...
Meduzza też

Ja tebyłam zdziwiona że kazał odstawić tabletki. Ale mi tak wyniki super się poprawiły i obraz usg nie dawał jednoznacznej odpowiedzi, że lekarz chciał sprawdzić co się będzie działo bez tabletek.
Wczoraj usg już ewidentnie pokazało hashi, powiedział że być może było tak że po ciąży to się wyciszylo, organizm tak zareagował. Zbijamy teraz tsh i powinno być już dobrze.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:52   #1440
laurka23
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy dotyczące pokoiku Misia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
laurko, jaki ekstra lampion Ci wyszedł kurde, zapomniałąm jak się na szydełku robiło
Ja się naumiałam z youtube Dzięki

Cytat:
Ojj, wierze!
Ale spokojnie, kiedys sie uda wszystko wykonczyc
Wierze, ze z Twoim talentem do urzadzania bedzie pieknie

Cytat:
bijkora, sto laaaaaaaaaaaaat
przyłączam się

Cytat:
dla:
Fifiego za 9 miechów
Oliwci za 8 miechów

też się dołączę

idę dalej czytać!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości