|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
bry
im dłużej śpię, tym jestem bardziej niewyspana
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
![]() Cytat:
dobrze Ci tak cos mi sie stalo wczoraj w plecy/kręgosłup poczulam taka jakby obrecz cienka, zacisnelo mnie, gdzies w polowie plecow mniej wiecej i od tamtej pory nie przeszlo mam problem z poruszaniem sie, schylaniem, prostowaniem najlepsze, ze stalo sie to jak stalam i nic nie robilam w sumie ![]() chyba musze sie przejsc do lekarza, bo nie moge byc mniej sprawna w domu Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-08 o 09:42 |
|
|
|
|
#4863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby ktokolwiek gdzieś taką widać to proszę o namiary ![]() Ej to nie był kolor kaczego gówna tylko złoty No mam mam ale wiem ile jeszcze kasy musimy spłacić za remont i tż mi ciągle dofinansowuje moje "biznesy" więc myślę, że na ten miesiąc już wykorzystałam budżet ![]() Ale wrzucę Wam zdjęcie, a co ![]() Cytat:
Ej to on teraz już nie będzie jeździł do Warszawy ![]() O czyli jednak piszesz ![]() Cytat:
Cytat:
Ej przecież to nie jest tak, że ja go muszę przekupywać żeby cokolwiek zrobił Sprząta dokładnie tylko rzadko niestety bo a to szkoła a to praca więc trzeba mu przypominać No ale żeby tak chodził jak w zegarku i wszystko sam z siebie na tip top zawsze to nie ta bajka. Jakoś mi to do męskiego gatunku w ogóle nie pasuje ![]() Ja myślę, że pomógłby Ci ten słynny masaż na dwie pary rąk ![]() Melduję, że się wyspałam Zaraz będzie pradziadzio do Ewci Jesteśmy na jutro zapisani do lekarza w końcu Kolejka dla dorosłych była ponoć astronomiczna o tej porze. Obłęd A co najlepsze pani w recepcji kazała Ewkę zapisać do dzieci chorych, bo do zdrowych tylko na szczepienie albo dzieci młodsze Z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e.
|
||||
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się i my
![]() Ula już szaleje, a ja się zastanawiam co zrobić z caaałym wolnym dniem Judka już ty tam nie ściemniaj, pewnie idziesz żeby Cie kolejny lekarz dziwnej specjalizacji wyrywał Odnośnie karania dzieci- uważam, że jeszcze za wcześnie na takie akcje. Dzieci w tym wieku to jeszcze wg mnie zwierzątka, nie do końca łapiące o co chodzi i próba wyegzekwowania nawet podstawowych norm społecznych (np. nie zrzucanie na siebie telewizorów) byłaby raczej tresurą niż ich świadomym przekazaniem. Tym bardziej, że drugie imię naszych dzieci to w tym momencie Ciekawość i wynika to z instynktu a nie ze złej woli. Na karę zasługują wg mnie przejawy złośliwości i nieposłuszeństwa, a nie próby nauczenia się świata. Nasza rola jako rodziców polega teraz na tym, zeby maluszkom umożliwić tą naukę w jak najbezpieczniejszych i najspokojniejszych warunkach. Czyli pozostaje nam cierpliwie wszystko powtarzać i mieć oczy dookoła du.py ![]() Dziękuję. Amen. Sie spisałam
|
#4865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak widać ile ludzi tyle opinii nie możemy powiesić telewizora na ścianie gdyż sciany w tym mieszkaniu są jak papier
|
|
#4866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak napisałam wcześniej jestem zdecydowanie za uczeniem. Jednak uważam, że na kary jest zdecydowanie za wcześnie. Takie jest moje zdanie. Poza tym uważam że 5 minut kary to jest zdecydowanie za długo. O ile pamięć mnie nie myli to super niania stosowała metodę 1 rok życia = 1 minuta na karnym jeżyku. Zresztą dla mnie kary to ostateczność, u mnie w domu rodzinnym prawie ich nie było, a wyrosłam na ludzi ![]() --- Brawa dla Kluchy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-10-08 o 09:49 |
|||
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój mąż też się tak zachowuje a nie uważam że to ideał jakiś tylko tak powinno być i już i dla mnie to raczej normalne że sprząta, gotuje czasami, przygotuje mi śniadanie a nie jakieś wyjątkowe (w tym sensie)rozumiemy się? ![]() Cytat:
![]() ale ale dziś mnie moje dziecko zaskoczyłobo właśnie tak 300 razy powtarzam na dzień i odciągam i zaczął szafkę znów otwierać ze śmietnikiem "nie wolno, zostaw" i Jan się zwiesił i odszedł ![]() pewnie przypadek ale http://allegro.pl/listing/listing.ph...ate+Sterntaler |
||
|
|
|
#4868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam nie wiem o jaki Ci masaz chodzi ![]() kurka z Tomim moge zawsze, bez zadnych zapisow isc do dzieci zdrowych ![]() znaczy sie 2 razy w tygodni jest otwarte Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy isc, bo troche lepiej mi i jeszcze bym przyniosla jakas zaraze z przychodni ![]() po za tym nie moge sie dodzwonic ![]() co do kary sie zgadzam a duza bedziesz miala ta podwyzke ![]() i czemu tak pozno, w marcu... ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
co nie znaczy, ze beda pamietac czego sie to tyczylo ![]() Cytat:
w ogole karny jezyk jakos do mnie nie przemawia ![]() juz jest lepiej z plecami, polezalam sobie na tej duzej pilce |
||||
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wrzucić zdjęcie torebki a żadna się nie upomina. Chyba mnie nie kochacie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale co do pogrubionego to raczej nie jest normalne u większości przedstawicieli tego gatunku ![]() Cytat:
![]() No ja do tej pory też chodziłam do zdrowych, nie wiem co się pozmieniało... Nie podoba mi się to ale trudno. Trzymajcie kciuki żeby żaden zagrypiony gruźlik nas nie zaraził. Mamy pierwszy numerek więc chociaż o tyle dobrze. Tak jes! Wydałam Ewcię pradziadziowi. Idę sprzątać |
|||
|
|
|
#4871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podwyżkęnie mówiłaś ![]() Cytat:
http://allegro.pl/osiolek-osiol-skoc...607178130.html chyba coś w tym stylu jestem stanowczo przeciwko karaniu za pierwszy kroczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta też sraczkowata ![]() to jest myśl!! popieram ![]() Cytat:
też mam wolne i słonko u mnie świeci o!!! zgadzam się z każdym słowem ![]() aleś Ty mądra
|
|||||
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam czuć potrzebę posiadania nowej kurtki![]() czasami będzie ![]() co za durne zasady ![]() Cytat:
Fakt że muszę to powtórzyc z 7 razy i potem dopiero odchodzi, ale jednak ![]() taka polityka firmy, żaliłam się już kiedyś. Jestem oceniana raz w roku (w marcu) za rok poprzedni. To jedyna możliwość dostania podwyżki u nas w firmie. A co do wysokości.. jeśli dostane to pomiędzy 100 a 600zł brutto. Wiadomo jaka kwota mnie interesuje
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się ![]()
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powinno! moje dziecko samo się sobą zajęło na chwilę w swoim pokoju ![]() fakt że dorwał tą półeczkę z gadżetami i powyciągał waciki, pieluchy i takie tam na środek pokoju ale liczy się fakt że nie trzyma mnie non stop za nogawkę jak w zeszłym tygodniu
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika- świetna kurtka-też bym chętnie takową nabyła
Judka-może to rwa kulszowa?Grunt, że przechodzi. Jagna- super, że w pracy Ci się układa, no i jeszcze podwyżka-fiufiu ![]() Ja również nie jestem za karami-trzeba tłumaczyć powtarzać, bo takie karanie, odkładanie nic nie da... Również mam teraz problem z córką, bo jest okropnie nie grzeczna-bije Mateuszka po głowie, wogóle jest płacząco-krzycząco-bucząca i niewiem jak sobie z tym poradzić, bo żadne rozmowy nic nie pomagają ![]() Wogóle to cześć. |
|
|
|
#4876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to wczoraj ja się wzięłam wieczorem za zupę, mycie garów a mąż lukał na Jana i tak lukał że Jan prawie kwiatka zwalił na podłogę i już wysypało się trochę ziemi
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nerw, nie wiem a moze biust mnie przeciazyl, w koncu to tez duze obciazenie ale zmniejszaja wieksza miseczki na NFZ wlasnie masz racje
|
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czizas ![]() Cytat:
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi lekarzami to widzę paranoja
![]() u nas tak jest u gina jak chcesz na teraz zaraz rejestracja od 7 ale kobiety stoją przed 6 i żeby się dostać trzeba stać od 6 najpóźniej ![]() jak byłam w ciąży to niby zapisywali ale zdarzyło mi się w 7 czy 8 miesiącu że lekarza nie było i musiałam czekać rano kimałam sobie w aucie godzinkę pod przychodnią
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Dzikaaaa, o to chodziło????
http://allegro.pl/kozuszek-skorzane-...607974006.html |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
w zasadzie niczym
![]() ![]() wróciłam do roboty i od razu +10 do mondrości ![]() Pytanie do mam dzieci nocnikowych ![]() Kupiłam Uli nocnik i nie wiem jak się zabrać do sadzania jej Najpierw w pieluszce? O jednej porze dnia? Czy jak widze ze zaczyna robić kupe to lecieć z nią, rozbierać i sadzać (a jak mi się zamknie w sobie? )
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela jak wstanie to tak robi http://www.youtube.com/watch?v=6GeXbqHHAZk
no i chodzi wokół łóżeczka
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u Tomka staram sie nie mowic slowa "nie" oprocz sytuacji kiedy bije np. kiedy kopie ze zloscia zabawke, to mowie ze to sluzy do np do pryztulania, jesli chcesz kopac to mozemy pokopac pilke i w nia pograc stosujemy tez naturalna konsekwencje, wylal picie, to mowie mu ze jest mi bardzo przykro, ze wylales to picie,bo nie bedziesz mogl sie napic, szkoda itd to dziala jesli mowi nie, to ja to szanuje,nie chcesz nie ma problemu, ale pamietaj jakie sa tego konsekwencje, nie chesz jesc ok, al ebedziesz glodny staram sie tez dawac mu wybor, czy w kwestii ubierania, czy jedzenia jesli wpada w histerie, staram sie przeczekac, lub probuje zainteresowac czyms innym trudny wiek, ale co to bedzie jak beda dojrzewac ![]()
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-08 o 10:36 |
||
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz np po jedzeniu sadzam, po spaniu lub jak zaczyna się napinać i widzę że kupka idzie Jan się zawsze cieszy to wiesz jakby protestował czy płakał to bym nie sadzała na siłę Cytat:
![]() a jak wrzucałaś filmik to da się jakoś zablokować żeby nie każdy widział ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Goba założyłam Janowi cieplejszą skarpetkę, wciągnęłam butki i nacisnęłam czubek palcami i wcale nie ma nie wiadomo ile luzu ja się cieszę że wzięłam te |
||
|
|
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarus wczoraj kupsko walnal na nocnik, ale chwile wczesniej juz widzialam, ze mu sie zbiera, bo prykal i zaczynal postekiwac Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
o a jak to zrobić
![]() jak w ogóle wrzucić taki filmik
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda ze nie powiększają
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

im dłużej śpię, tym jestem bardziej niewyspana
ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

uwielbiam takie kurtałki w kolorze kaczego gówna
i jakie naciągam 

Kolejka dla dorosłych była ponoć astronomiczna o tej porze. Obłęd 

za podwyżkę

Dziś mi powinni od kilometra płacić, oblazłam dziś sklep z 17 razy dookoła