Fakty i mity na temat trądziku... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 09:23   #151
Antymionka
Moderator forum

Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...

Cytat:
Napisane przez biedron_ka Pokaż wiadomość
Wszystkie ja się nie znam, ale jak na bezpieczne oczyszczanie twarz strasznie długo się goiła... Dziewczyna chciała ładnie wyglądać na studniówce i niestety się nie udało...
No to dopiero miała, jakby jeszcze to było tak o, a przed studniówką..
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:59   #152
kabel80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jedyna prawidłowość, która towarzyszy trądzikowi, to chyba własna determinacja i konieczność walki z nim. Jak widać, po Waszych wypowiedziach, nie ma reguły na jego leczenie, a i każdy przypadek choroby jest możliwy.
Cóż, gdyby nie szpecił to konieczności walki z nim by nie było

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:41   #153
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Serio mama mi mówiła że wręcz umierała z bólu (jak ja) a po ciąży spokój. Wróćmy do tematu mitów i faktów jakie znacie jeszcze?
Najlepiej nie używać niczego, bo przecież samo przejdzie. I to zazwyczaj tak mówią nasi rodzice/dziadkowie..
Cytat:
Ciekawe, czym kierujecie się przy wyborze specjalisty? Polecenie, ogłoszenia, reklamy w sieci, czy może przypadek. Ponoć w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania wszystkie metody są dobre, ale która Waszym zdaniem najlepsza?
Ja chyba przez przypadek, dobrego specjalistę poznamy po tym, że nie skończy się na 5minutowej gadce i recepcie, tylko będą jakieś konkrety typu badania, wymaz, cokolwiek.
Cytat:
Dziewczyny, czyli rekomendacja znajomych najbardziej wpływa na Wasze wybory. Czy tak jest również w przypadku kosmetyków?
Nie kieruję się opinią moich znajomych - nieraz zdarzyło się, że kosmetyk, który był wychwalany pod niebiosa kompletnie nie sprawdził się na mojej cerze, muszę wypróbować go na sobie.
Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Niedotykanie twarzy to podstawa Do tego oczywiście dokładne i częste mycie rąk.
Żel antybakteryjny bez użycia wody to podstawa, zawsze mam gow torebce, tak jak jednorazowe rękawiczki.
Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
A ja w sumie i myję i nie dotykam, ale dość rzadko myję, raz na tydzień może... Ale akurat te trzy rzeczy: klawiaturę, myszkę i telefon nawet spirytusem przemywam.
Ja mam bzika na punkcie czystości, nie mogę mieć nawet zbyt długich paznokci. A raz na tydzień przemywam alkoholem wszystkie otwory i nakrętki kosmetyków.

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość

Beznadziejne jest to, że to obcy ludzie często mówią Ci "no weź to wyciśnij". Ja nie pamiętam kiedy u siebie pierwszy raz coś wycisnęłam, bo to dawno było. Ale wiele razy słyszałam takie teksty i są one bardzo denerwujące.
Mi tak mówili znajomi, jeszcze z tekstem, że oni sobie wycisną, przypalą spirytusem i nie ma po tym śladu...

Cytat:
Stosowanie kosmetyków też wymaga wiedzy, jesteśmy ciekawi skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę? Fora internetowe, praktyka, czy może publikacje książkowe, ulotki?
Głównie fora internetowe, publikacje książkowe i moja pani dermatolog.
Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja wolę wycisnąć choć trochę i zdezynfekować niż chodzić z takim białym czubem jak niektórzy
Mnie bardziej obrzydza myśl o powstaniu blizny i rozsiewaniu bakterii. Ale jeśli robisz to w sposób higieniczny nie będę tego negować,osobiście wolę przechodzić dzień z żółtym czubkiem.
Cytat:
Roznosić sobie bakterie i ryzykować bliznę, bo komuś to przeszkadza? Skoro to takie obrzydliwe, nikt nie musi na mnie patrzeć
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:43   #154
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Najlepiej nie używać niczego, bo przecież samo przejdzie. I to zazwyczaj tak mówią nasi rodzice/dziadkowie..
Oj tak kolejny fakt! To tak jakby zostawić sobie grypę, no bo sama przejdzie. Kiedyś trądzik nie był tak powszechny, teraz jest o wiele większy problem. I to dzięki naszemu zanieczyszczonemu środowisku.
Stary 2013-10-08, 11:40   #155
zywieczdroj
Zakorzenienie

Absolutnie solarium nie leczy trądziku, a wręcz przeciwnie. Żal mi dziewczyn, które ciągle w to wierzą, a znam takich kilka.

Na pewno też trądzik nie bierze się z braku higieny.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:44   #156
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Jeżeli robisz to faktycznie dokładnie, to nie powinnaś przenosić bakterii, co innego, gdy ktoś nie znajdzie jednej krostki, tylko 3, i nie dezynfekuje rąk pomiędzy - to jest istna masakra...
No ja mówię o takich pojedynczych dużych przypadkach, bo sama mam masakrę na twarzy i doskonale wiem, że drapiąc pogarszam. Ale są dni gdzie naprawdę mówię sobie, że mam to zrobić porządnie i wtedy widać różnicę, bo następnego dnia nie mam miliona kolejnych.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:00   #157
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
To jest tylko chwilowe. Wraz z przyjściem jesieni problem znika, w lecie zazwyczaj cera wygląda dobrze.
Nie zawsze mnie każe promienie słoneczne pomagają nawet te jesienne i zimowe

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
To jest takie złudzenie... Jak miną ciepłe dni to trądzik może wrócić jeszcze bardziej nasilony...
W moim przypadku jeszcze nigdy tak się nie stało więc śmiało mogę powiedzieć, że dla mnie słońce nie jest powodem do zmartwień.

Cytat:
Służy, do czasu...
Mnie służy od zawsze

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
myślę że to kolejny mit wiesz?
ze po ciazy wszystko znika
zaczynaja sie inne problemy ,tez skorne

Nie zawsze jest tak, że po ciąży wszystko znika. Jedni mają podczas ciąży piękną cerę a później męczą siw z różnymi problemami a niektórzy mają problemy podczas ciąży a później nic. Czasami jest tak, że ciąża nie pomaga wcale

Cytat:
Wiem że po ciąży znikają bóle miesiączkowe. Ale mojej koleżanki mama miała kręcone włosy i trądzik, w ciązy wszystko super + miała proste włosy, a po ciąży wszystko wróciło.
też nie ma reguły, że po ciąży mijają bóle miesiączkowe bo znam kobiety które po ciąży miały większe bóle niż przed.

Cytat:
Ciekawe, czym kierujecie się przy wyborze specjalisty? Polecenie, ogłoszenia, reklamy w sieci, czy może przypadek. Ponoć w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania wszystkie metody są dobre, ale która Waszym zdaniem najlepsza?
Ja zazwyczaj kieruję się rekomendacjami nie tylko znajomych ale również ludzi na różnych forach. Chociaż podczas poszukiwania ginekologa to przypadek skierował mnie do wspaniałej lekarki. Postanowiłam sprawdzić
lekarza który ma gabinet najbliżej mojego miejsca zamieszkania i teraz z czystym sumieniem mogę polecić panią doktor wszystkim zainteresowanym. To zwykły przypadek mnie do niej skierował.

Cytat:
Dziewczyny, czyli rekomendacja znajomych najbardziej wpływa na Wasze wybory. Czy tak jest również w przypadku kosmetyków?
Rekomendacja naszych bliskich i znajomych na pewno ma znaczenie ale myślę, że każda z nas wybierając kosmetyki kieruje się nie tylko opinią innych ale również swoim dobrem i tym co najlepsze jest dla naszej cery.

Cytat:
Stosowanie kosmetyków też wymaga wiedzy, jesteśmy ciekawi skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę? Fora internetowe, praktyka, czy może publikacje książkowe, ulotki?
Ja swoją wiedzę na temat kosmetyków czerpię z ulotek. Wiedzę na temat ich działania biorę z opinii dziewczyn które prowadzą swoje blogi jak również z różnego rodzaju stron internetowych.

Cytat:
Dziewczyny, jedyna prawidłowość, która towarzyszy trądzikowi, to chyba własna determinacja i konieczność walki z nim. Jak widać, po Waszych wypowiedziach, nie ma reguły na jego leczenie, a i każdy przypadek choroby jest możliwy.

Każda z nas jest inna i każdej pomaga coś innego ponieważ mamy różne typy skóry dlatego dzielenie się swoją wiedzą jest dla nas takie ważne.
mskrzypulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:03   #158
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Absolutnie solarium nie leczy trądziku, a wręcz przeciwnie. Żal mi dziewczyn, które ciągle w to wierzą, a znam takich kilka.

Na pewno też trądzik nie bierze się z braku higieny.
Ja jakoś nie przepadam zbyt za ciepłem, więc do solarium bym się raczej nie wybrała . Ale bardzo dużo kobiet chodzi. Strasznie po tym wyglądają skóra jest sucha, więcej zmarszczek..
Stary 2013-10-08, 12:14   #159
Łucja16
Lucy90

Nabiał szkodzi? ooo
Pierwsze słyszę... ale w gruncie rzeczy - "co nam nie szkodzi?" ;-)

Łucja16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:20   #160
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Ja jakoś nie przepadam zbyt za ciepłem, więc do solarium bym się raczej nie wybrała . Ale bardzo dużo kobiet chodzi. Strasznie po tym wyglądają skóra jest sucha, więcej zmarszczek..
Ja jestem zmarzluchem i bardzo lubię ciepło ale do solarium nie chodzę. Byłam kilka razy i strasznie skóra mi się wysuszyła nie rozumiem dziewczyn, które chodzą do solarium kilka razy w tygodniu a później narzekają bo mają zmarszczki itp
Stary 2013-10-08, 12:20   #161
Ola Moderatorka
Ekspert

Łucja11, niestety, każdy człowiek całkiem inaczej reaguje na różne rzeczy, stąd wcale mnie to nie dziwi, że ktoś źle przyswaja nabiał.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:25   #162
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Łucja11, niestety, każdy człowiek całkiem inaczej reaguje na różne rzeczy, stąd wcale mnie to nie dziwi, że ktoś źle przyswaja nabiał.
Zgadza się to co służy jednym innym może zaszkodzić
Stary 2013-10-08, 12:59   #163
missmarta
Przyczajenie

[QUOTE=jyyli;43165388]
Cytat:
Napisane przez kabel80 Pokaż wiadomość

Wszyscy mówią, że ekologiczne produkty są drogie, a w moim regionie rolnicy sprzedają je o wiele taniej niż te sklepowe, czasem nawet dowożą na miejsce
Trzeba się rozejrzeć, np. na tablicy jest kategoria, w której mogą ogłaszać się drobni hodowcy, tam można pewnie znaleźć jakieś tańsze alternatywy
Nie wiem skąd wzięło się przekonanie, że to, co rolnicy sprzedają na osiedlowych bazarkach jest ekologiczne... Nawet w jakiejś bzdurnej gazetce plotkarskiej typu "Party" widziałam kiedyś zdjęcie którejś celebrytki kupującej jabłka na straganie - a pod obrazkiem był podpis "XY jest eko".
Jakie znowu eko?! Święta naiwności...
Jabłka czy pomidorki sprzedawane na bazarku przez chłopa ze wsi są tak samo traktowane chemią, jak i te z supermarketu - a te supermarketowe też zostały przez jakiegoś rolnika wyhodowane, czyż nie? Jabłka niepryskane byłyby małe i parchawe - a parch to rodzaj grzyba, a grzyby mogą produkować mykotoksyny, czyli toksyczne substancje szkodliwe dla zdrowia.
Nie oszukujcie same siebie, drogie Panie...
missmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:26   #164
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja wolę wycisnąć choć trochę i zdezynfekować niż chodzić z takim białym czubem jak niektórzy
ja też, ale niektórzy nie wyciskają, a inni wywierają na nich presję, której niestety czasami ulegają.
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:26   #165
ulmich
Rozeznanie

Czy lekarze zawsze przepisuja silne leki? czy sa jakieś mniej iwazyjne po których trądzik nie wraca?
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:33   #166
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Czy lekarze zawsze przepisuja silne leki? czy sa jakieś mniej iwazyjne po których trądzik nie wraca?
Wszystko zależy od lekarza na jakiego trafisz.
Stary 2013-10-08, 13:55   #167
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Nie wiesz nigdy, czy po jakimś leku trądzik nie wróci. Obojętnie czy to tabletki czy maść.
Stary 2013-10-08, 14:02   #168
mskrzypulec
BAN stały

Dziewczyny serdecznie zapraszam

http://www.faceandlook.pl/skoncz-z-t...ykonczy-ciebie
Stary 2013-10-08, 14:14   #169
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Cytuję:

"Jaka ochrona przeciw promieniom UVB?

PA oznacza stopień ochrony UVA (promienie UVA są spowodowane starzeniem czynników) systemu i jest japoński pomiar ochrony przeciwsłonecznej, która jest oparta na trwałej pigmentacji (PPD) odczyt reakcji na 2-4 godzin od ekspozycji na słońce.
Mamy trzy rodzaja Pa oznaczane przez zazwyczaj przez plusiki:

PA + zapewnia pewną ochronę UVA z czynnika PPD 2-4. Chroni wrażliwą skórę przed zbyt niskim lub średnim promieniowaniem UV.

PA + + zapewnia umiarkowaną ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD 4-8. Oferuje lepszą ochronę przed promieniami UVA i może być stosowany przez osoby o skórze normalnej narażonej na średnim promieniowaniem UV.

PA + + + zapewnia dobrą ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD> 8. Jest to najsilniejszy stopień ochrony przed promieniowaniem UVA już dostępne. Jest przeznaczony do skóry normalnej pod bardzo silnym lub bezpośrednim promieniowaniem UV.

WNIOSEK:
Szukając dobrych kremów ochronnych. Zwracajmy szczególną uwagę na filtry!!! Dobry, skuteczny krem MUSI mieć ochronę przeciw promieniom zarówno UVA i UVB!!! "

Przepraszam, błąd w tekście. Dobrze, że ktoś zwrócił uwagę - tam powinno być "Niestety,żeby nie było zbyt prosto, SPF działa TYLKO I WYŁĄCZNIE przeciw promieniom UVB
Jaka ochrona przeciw promieniom UVA?"

Bo ja generalnie mam taką ochronę w kremie BB z Misshy, czy jak tam się to pisze, ale rzadko kiedy go używam. A z ochronę spf też nie przesadzam, mi 20 wystarcza spokojnie, zresztą czytałam na łuskiewniku (też nie pamiętam dokładnie nazwy, ale chyba tak to było), że większa ochrona nie ma sensu.
Europejski odpowiednik to PPD lub IPD. Wspomniane przez Ciebie współczynniki PA są bardzo niskie... Missha wogóle ma niską ochronę przed UVA.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Chciałabym poznać Wasze zdanie
skórę należy oczyszczać tzn wyciskać pryszcze ,czy nie?
Moja kosmetyczka wyciska mi ,więc gdzie jest prawda?
Na pewno nie może wyciskać zmian ropnych. Zdania są podzielone wsród kosmetyczek, jak i dermatologów.
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:20   #170
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Europejski odpowiednik to PPD lub IPD. Wspomniane przez Ciebie współczynniki PA są bardzo niskie... Missha wogóle ma niską ochronę przed UVA.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Na pewno nie może wyciskać zmian ropnych. Zdania są podzielone wsród kosmetyczek, jak i dermatologów.
Być może tak, ale my chyba jesteśmy wszystkie zgodne, co do tego, że nie należy w ogóle wyciskać nic? Prawda?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:24   #171
Agnieszka987
Zakorzenienie

[QUOTE=Ewuniaa16;43166463]Dokładnie, poza tym panuje u nas okropna tandeta odnośnie opalania - ludzie bardziej szydzą z tych bladych, niż przesadnie opalonych.

A mi się wydaje, że właśnie moda na solarium juz przeminęła...

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Być może tak, ale my chyba jesteśmy wszystkie zgodne, co do tego, że nie należy w ogóle wyciskać nic? Prawda?
Prawda, że w domu wyciskanie może spowodować blizny... ale w salonie skóra jest rozpulchniana, przygotowywana do takiego zabiegu, wiec myślę, że jest mniejsza szansa na blizny. Ale oczywiscie, jak mówiłam nie wiem jak to jest do konca... zdania są podzielone- mi na razie zaskóniki ładnie niwelują kwasy
Stary 2013-10-08, 14:33   #172
mskrzypulec
BAN stały

[QUOTE=Agnieszka987;431784 10]
Cytat:
Dokładnie, poza tym panuje u nas okropna tandeta odnośnie opalania - ludzie bardziej szydzą z tych bladych, niż przesadnie opalonych.

A mi się wydaje, że właśnie moda na solarium juz przeminęła...[COLOR="Silver"]
Ja też mam takie wrażenie bo jak przechodzę koło solarium u mnie na osiedlu to panie tam pracujące bardzo się nudzą
Stary 2013-10-08, 14:42   #173
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
Acne derm troche pomaga,
ale przy dluzszym stosowaniu nie widac efektów. mnie pozniej wrecz zapychal
Może Twoja cera po prostu szybko się zanieczyszcza, a AD jest za słaby? Jak długo go uzywałaś? Może zmieniłas jescze jakies kosmetyki? Trochę nieprawdopodobne mi się wydaje to, że AD z kwasem azelainowym Cię zapchał...[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

mskrzypulec
Ja też mam takie wrażenie bo jak przechodzę koło solarium u mnie na osiedlu to panie tam pracujące bardzo się nudzą

To chyba do mnie:P U mnie tez tak jest w miescie:P

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Ja mam takie pytanie mało związane z tematem wątku, ale nadal z trądzikiem w pewnym sensie. Czy peeling enzymatyczny można stosować codziennie? Czy może może jakoś podrażnić, czy coś? Bo chcę tak spróbować, teraz się przestawiam na walkę z wągrami, czyli trochę większe stężenie kwasów i właśnie peelingi enzymatyczne.
Jednak czekam też, aż mi ropne zmiany do końca zejdą, bo czasem schodzą na dobre, ale chyba właśnie po wakacjach mam jakiś trochę większy problem z cerą i codziennie jest chociaż ten jeden ropniak. A dlatego mi na tym zależy, bo chcę wypróbować peeling z kwasami z Bielendy, który kupiłam.
Za często tez moze podraznic. Sama ustal jaka czestotliwość jest dla Ciebie najlepsza... czy raz na tydzien, czy 2 ...
Stary 2013-10-08, 14:47   #174
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:

mskrzypulec

To chyba do mnie:P U mnie tez tak jest w miescie:P[COLOR="Silver"]
Może jeśli jesteś z Bytomia
Stary 2013-10-08, 14:58   #175
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mskrzypulec Pokaż wiadomość
Może jeśli jesteś z Bytomia
Niestety :P Ale to chyba w sumie dobrze, że moda na jasna skórę wypiera solarki

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
NA moje wybory kosmetyków najbardziej wpływa kwc i opinie tam znajdujące się... Jeśli czytam kogoś recenzję, zawsze sprawdzam kto jaki ma rodzaj skóry itp.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Własnie Każdy ma inny organizm i nie ma złotego środka na wszystkie problemy niestety

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Żel antybakteryjny bez użycia wody to podstawa, zawsze mam gow torebce, tak jak jednorazowe rękawiczki.
Po co Ci jednorazowe rękawiczki w torebce?
Stary 2013-10-08, 14:59   #176
201704240919
Konto usunięte

Cytat:

Nadal pojawiają się takie wybryki natury, a przed studniówką czy czymkolwiek 80% z nas uprawia smażing, po przecież lepiej pójść opalonym.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:05   #177
Agnieszka987
Zakorzenienie

[QUOTE=missmarta;43177062]
Cytat:

Nie wiem skąd wzięło się przekonanie, że to, co rolnicy sprzedają na osiedlowych bazarkach jest ekologiczne... Nawet w jakiejś bzdurnej gazetce plotkarskiej typu "Party" widziałam kiedyś zdjęcie którejś celebrytki kupującej jabłka na straganie - a pod obrazkiem był podpis "XY jest eko".
Jakie znowu eko?! Święta naiwności...
Jabłka czy pomidorki sprzedawane na bazarku przez chłopa ze wsi są tak samo traktowane chemią, jak i te z supermarketu - a te supermarketowe też zostały przez jakiegoś rolnika wyhodowane, czyż nie? Jabłka niepryskane byłyby małe i parchawe - a parch to rodzaj grzyba, a grzyby mogą produkować mykotoksyny, czyli toksyczne substancje szkodliwe dla zdrowia.
Nie oszukujcie same siebie, drogie Panie...
No właśnie Jeśli ktoś na targu oprócz pomidorów sprzedaje banany, kiwi itd... widać że to przywiezione z hurtowni Tak samo z kiszoną kapustą... wystarczy z wiaderka przełożyć do "swojego" opakowania i sprzedawać jako "swoje"

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Nadal pojawiają się takie wybryki natury, a przed studniówką czy czymkolwiek 80% z nas uprawia smażing, po przecież lepiej pójść opalonym.
Ale nie jest to już takie częste jak parę lat temu- przynajmsniej u mnie. Znam tylko 2/3 osoby chodzące na solarium... Ale to są "wybryki natury" jak to ujęłaś

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Nie Uważam, że moje koleżanki mają zbyt małą wiedzę na temat kosmetyków, żeby cokolwiek doradzić. Poza tym żadna z nich nie ma najmniejszych problemów ze skórą, więc zupełnie nie potrafią niczego doradzić.
Ja podobnie uważam Może zabrzmiało to trochę malo skromnie, ale po prostu nie mam tematu do rozmowy dot. kosmetyków, jesli koleżanka wie tyle ile napisze producent

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
Juz mam ten specyfik
Powiem Ci że warto go wypróbować. Swego czasu jak go stosowałam miałam tak gładką i śliczną buzię, że po prostu byłam w szoku! Zero zaskórników, zero pryszczy... (aż się we mnie jakiś narcyzm chwilowo obudził od tak pięknej cery)....
ale moje szczęście nie trwało długo...później zorbiłam sobie przerwe a pózniej znow zaczelam stosowanie. Teraz czasami się posmaruję Acne dermem i czasami pomoże a czasami wrecz jest po nim gorzej. Jakby zapychał mi pory a stosuje go na oczyszczoną buzie i nic nie nakładam tylko Acne.
Może warto byłoby potestować skinoren? Też ma kwas azelainowy, ale pomimo tego, że jest 15% a nie 20% może zdziałać mocniej przez jego formę żelową

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Z wizażu głownie, z innych źródeł internetowych typu dobrze opisane sklepy z pół produktami, albo inne fora... Trochę z książek i praktyka
Stary 2013-10-08, 15:05   #178
Aithne793
Przyczajenie

Cytat:
Nigdy w życiu nie byłam na solarium. Kumpeli po solarium twarz zaczęła się przetłuszczać co zaskutkowało strasznym wysypem pryszczy. Obiecałam sobie, że nie pozwolę tak skrzywdzić swojej skóry

Edytowane przez Aithne793
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:10
Aithne793 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:23   #179
mskrzypulec
BAN stały

Cytat:
Niestety :P Ale to chyba w sumie dobrze, że moda na jasna skórę wypiera solarki [COLOR="Silver"]
Zgadzam się z Tobą bo lepsza jest naturalna opalenizna a nie sloarowy brąz

Cytat:

Zgadza się pojawiają się takie wypalone dziewczyny ale coraz rzadziej (na szczęście) Ja nigdy przed jakimiś ważniejszymi uroczystościami rodzinnymi czy studniówką nie byłam na solarce ponieważ uważam, że mój kolor skóry jest dla mnie idealny. Chociaż lubię leżeć na słońcu i się wygrzewać to moja skóra nigdy nie wygląda na zbyt mocno opaloną
Stary 2013-10-08, 15:28   #180
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą bo lepsza jest naturalna opalenizna a nie sloarowy brąz

Zgadza się pojawiają się takie wypalone dziewczyny ale coraz rzadziej (na szczęście) Ja nigdy przed jakimiś ważniejszymi uroczystościami rodzinnymi czy studniówką nie byłam na solarce ponieważ uważam, że mój kolor skóry jest dla mnie idealny. Chociaż lubię leżeć na słońcu i się wygrzewać to moja skóra nigdy nie wygląda na zbyt mocno opaloną

Powiem jeszcze, że podobno najnowsze badania mówią, że nawet balsamy samoopalające mogą przyspieszać starzenie... Myślę, że kwestią czasu jest a jasna skóra będzie jeszcze bardziej modna Juz teraz na blogach wciąż widzę recenzje filtrów, zresztą moje też pojawiły się na kwc nie tylko od wakacji więc wiedza ludzi się zmienia

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości