|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Trele, ale fajny pulasek z Majeczki
oby hemoglobina rosła! z takim menu to nie będzie problemu pewnie Co do zasypiania dzieci. Moja siostra popełniła ten błąd ze starszym synkiem - zasypianie na rączkach to norma była. Inaczej nie zasnął. Przy drugim powiedziała, że na takie coś sobie nie pozwoli. Wiadomo, jak był młodszy to zasypiał przy piersi czasami. Ale potem wkładała go do łóżeczka i wychodziła. Dwie noce trochę marudził, to wracała trzymała go za rączkę, a później się nauczył. Teraz ma już 1,5 roku i procedura zasypiania w nocy i w dzień wygląda tak samo - dziecko jest odkładane do łóżeczka, a mama/tata wychodzą z pokoju. Czasami trochę postęka, powierci się, a czasami po 5 min już śpi. Mały się tak nauczył, że teraz muszą na wszelkie wyjazdy brać ze sobą łóżeczko turystyczne, bo ciężko mu zasnąć gdzie indziej niż w łóżeczku.
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-08 o 13:07 |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no własnie to operacja powikłania zrosty itp...nie przekonuje mnie to wogole....ja mam 3 blizny po lapara i jedna mimo żemineły 3lata npnazamien pogody mi dokucza już nie mowie jak paskuda czasem swędzi mnie zastanawia tylko ten strach....czy to przed bólem czy przed czyms innym. ja np zastanawiałam sie nad CC ze wzgldey na problemy z sercem...i nie dla wygody tylko miałam jakies głupie mysli że serce nie wytrzyma, ale lekarz mnie uspokoił. Ja wiemze mój gin jest dobry...kształci sie ciagle i to w innych krajach kontynentach chyba ze wszystkiego co moze ( ostatnio się ubawiłam boodkryłam nowy certyfikat na scianie z chirurgi plastycznej ginekologic znej) i powiedzialam że w razie w poprawi mi na dole co trzeba hehhe.i ma podejscie lekarza ale czlowieka, zawsze wytlumaczy zawsze pomoże, czasem nakrzyczy za glupote też... no i można mówić wiele na nasza służbe zdrowia ale lekarzy to akurat mamy dobrze wykształconych i jedne z najlepszych szkół medycznych na świecie i nikt mi nie wmówi że polscy lekarze sa sto lat za murzynami. |
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie ktoś chce i ma inne zdanie niż Ty, każdy z nas ma inne potrzeby i poglądy na temat wydania potomka na świat. Powodzenia z pośladkowym porodem bez CC wg mnie. Nigdy w życiu bym się na to nie zgodziła, a tych co uprzejmie by zadecydowali w moim imieniu to chyba zaskarżyłabym do izby lekarskiej czy coś. Głupota.... Coraz częściej uciera mi się w głowie, że "musi boleć" bo tak. Nic nie musi boleć, 21 wiek daje takie możliwości. Ze wszystkim powinnysmy mieć wybór. Aborcje (konkretnie prawo do wykonywania w danym kraju po uzgodnieniu z partnerem, ale finalnie to i tak decyzja kobiety), cesarki to powinny być nasze decyzje, bo to nasze ciała. Jak inne dziewczyny decydują się, to nikomu to krzywdy nie robi i nikt na tym nie cierpi. Co do pogrubionego... cóż... przykro mi sie takie rzeczy czyta... po co się zachodzi w ciąże to chyba wiadomo. Strach nie musi byc decydujący o posiadaniu potomstwa. Po kiego mieć 9 miesięcy jak z jakiegoś koszmaru (strach mam na myśli) jak można sobie zaplanować i po prostu ze spokojem przejść ciąże, rozwiazanie? tak jak pisałam wczesniej, wszystko ma plusy i minusy. pękniete krocze też powoduje ból i ogranicza w pewnym stopniu. co do kondycji po cesarkach, w UK dziewczyny nie narzekają na mobilność, dwie Polski bardzo sobie chwaliły i widziałam na własne oczy że idzie w miare gładko. Mialy porownania do SN i jedna do niezłego pęknięcia krocza. Co kobieta to inna opinia, inne potrzeby i pragnienia. Serio, doceniam wolność wyboru w UK. Brak tego, że w sytuacjach niezagrażających życiu to ja mówie czego chciałabym, a nie lekarz. To że mój wybór się liczy i jest szanowany. To że i bez świstka moge decydować (odsyłanie ze sierowaniem w PL, choćby do zrobienia głupiego badania, bo "piguła wie lepiej" i w dodatku to złośliwie komentuje to też... chyba zgryźliwość, nabywana wraz ze stażem wyonywanego zawodu, jak moja rasistowska położna) To jest tutaj jedna z piękniejszych rzeczy. Prawo wyboru!
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-10-08 o 13:24 |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dizi ciasto marchewkowe Cytat:
Daj znać jak wrócicie z ktg Ale nas dużo na dole
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
a gdyby Ci lekarze powiedzieli ze cesarka przyniesie jakieś konsekwencje dla Twojego dziecka i dla Ciebie i to ciężkie konsekwencje to też byś sie upierała ze chcesz cesarkę bo to Twoje ciało i chcesz o nim decydować?
lekarze wiedzą co robią i mają doświadczenie w tym co robią i na pewno chcą dobrze dla pacjentki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Nasturcja aż mi głupio że zapytałam, przepraszam
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
KTG mam planowo jutro, ale chyba dzisiaj wylądujemy na IP bo naprawdę się martwie. Pierwszy raz czuje jakiś taki niepokój w środku. Mała się nie rusza, zjadłam dzisiaj chyba z pół tabliczki czekolady już minie dobrze nawet a ona nic, jakiś jeden słaby ruch
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy!
czy macie jakiś sposób na wytępienie muszek owocówek? tyle ich lata i wszędzie że nie mogę nie mam żadnych owoców ani nic na wierzchu a te latają jak głupiezjem kisiel i biorę się za przekładanie rzeczy w komodach małej :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-08 o 13:26 |
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym roku miałam armagedon, bo zostawiłą męża bez opieki na tydzień, pojechałam szczęśliwa do rodziców, ten do nas dojechał na weekend, zabrał nas i jak weszłam do domu to czarno od tego małego latającego dziadostwa, zapomniał biedaczek kosza wyrzucić, bo przecież był prawie pusty, to nic, że z resztami owoców ![]() w każdym razie z netu czytałam co robić, jakieś durne pułapki owocowe robiłam, coś z octem i coś tam jeszcze, nic nic i nic i w końcu wyczytałam, żeby łapać je odkurzaczem kilka podejść trzeba było zrobić nie powiem, ale jak obsiały okno np. to przejechałam, odkurzać stał tak sobie pod ręką, ze dwa dni i po pladze |
|
|
|
|
#1457 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43176826]To prosty zabieg, mój mąż miał go kilka lat temu- pojechał 1 dnia do szpitala, zrobili mu badania, następnego dnia miał zabieg prostowania przegrody nosowej, ale w znieczuleniu miejscowym, nie pod narkozą. Wiadomo, że to wrażliwe miejsce więc nos był opuchnięty i jeszcze przez jakiś czas mówił tak nosowo. Ale następnego dnia go wypisali, po miesiącu kontrola i tyle. Do dziś nie chrapie i nie ma takich problemów z katarem, zapaleniem oskrzeli itp. jak kiedyś. A dawniej wiecznie coś tam łapał i pociągał nosem.
Trzeba pójść do laryngologa i sprawdzić co się dzieje. Mój brat ma przez krzywą przegrodę takie problemy, że szok, wiecznie niewyspany i boli go głowa, ale gupek nie chce iść na zabieg... A to na prawdę pomaga. A co do torbieli to u mnie pani dr też powiedziała, że się wszystko wchłonęło i obczyściło, a jedyny ból to brzegi blizny po cc... szarpią mnie coraz mocniej. Boję się tylko, że urodzę i za jakiś czas znów wrócą torbiele... [/QUOTE] też się boje... oby się wyklarowało... wywalam tż do lekarza dzieki za informacje co i jak, myślałam że to inaczej troche wygląda. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do leczenia się na leki przed ciążą. ja nie zdążyłam, zaliczyliśmy wpadkę. zawsze się bałam, odstawiłam leki i było tylko gorzej. ale "ogarnęłam się", dla siebie i dziecka i potrafie kontrolować strach. często lekarze decydują wg swojego widzimisię. lekarz prowadzący moją mame wiedział najlepiej, wszystkie rozumy pozjadał, nikt i nic nie przekonało go, że to, co się działo po porodzie, nie było normalne, w efekcie nastąpiła poważna infekcja, SEPSA... no ale wg niego to normalne, że kilka h po porodzie 40 stopni gorączki, rozbicie trwające 5 dni, tracenie przytomności to nic. to było normalne.... to że kobieta umarła z jego winy bo był pijany to co tam, ot statystyka. "zdarza się"
|
|
#1458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio, wciągnij je do odkurzacza! Jeszcze kiedyś czytałam taki sposób(nie próbowałam) :wlać do jakiegoś płaskiego naczynia(spodek) coś słodkiego, sok np+kawałek owoca, całość przykryć folią aluminiową, w której następnie wykonujemy szereg dziurek (np. widelcem). Muszki wlecą, a wylecieć nie będą umiały.
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o CC, to ja jestem zwolenniczką SN ale nie uważam, że daje ono większe prawo do uważania się matką czy pseudo matką... Owszem pierwsze dziecko rodziłam SN bez ZZO z własnego wyboru ale gdybym nie dawała rady, to bym ZZO wzięła a gdyby coś szło nie tak to bym się zgodziła na CC. Chcialam rodzic naturalnie i mam nadzieje, ze teraz tez sie uda ale tylko ze wzgledu na to ze bardziej boje sie CC niz porodu. Rodzisz SN i jak dziecko wychodzi jest po bolu. Owszem naciecie krocza odrobine boli ale to jest nic. Natomiast po CC ma sie rane i to jest jak normalna operacja. Moj wczesniejszy gin powiedzial ze kobiety chca CC na zadanie bo nie zdaja sobie sprawy z ewentualnych konsekwencji a to jest normalna operacja tyle ze tak powszechna ze jest malo niebezpieczna bo robiona jak zabieg. Cesarka jako widzimisie troche mnie dziwi, bo ja bym sie bardziej bala tego ze mnie pokroja niz porodu
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z Twoich postów wynika że jesteś zdecydowana na cesarkę, bo tak chcesz i już, a to że Twojej mamie lekaż kazał rodzić naturalnie to nie znaczy ze każdy inny lekarz zrobiłby tak samo, nie ma co szufladkować
||
|
|
|
#1461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę plusy i minusy cesarek. blizna to i mnie się nie uśmiecha. jak będą jakieś komplikacje, oby tylko nie, to trudno.... będzie cesarka. ja tylko chciałabym, żeby każda z nas miała prawo wyboru, prawo do podjęcia własnej decyzji. Nawet nikogo nie chce przekonywać co jest cacy a co jest be, bo każdy ma inne potrzeby, przekoania i oczekiwania. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
to konsekwencje zaniedbania przy porodzie odebrały jej życie. takich konsekwencji można łatwo uniknąć pod warunkiem że lekarz jest trzeźwy.
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam bladego pojęcia
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem cesarka na zadanie to paranoja... ale cesarka wynikajaca ze wzgledow medycznych jak najbardziej tak. Jako wzgledy medyczne mam na mysli nie tylko ulozenie posladkowe ale czasem porod trwa i lekarz juz dawno wie ze kobieta nie urodzi naturalnie a mimo wszystko ja meczy co konczy sie kleszczami itp. Prawo wyboru? Owszem ale w kwestiach medycznych moim zdaniem musi byc poparte medyczna ocena... |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula u nas w szpitalu laktatora nie było.
Beatko ból mija. Średnio po 2 tygodniach sie przywyka. Możesz sciagac i jeszcze po wciagnieciu Mala przystawiac. To dla głowy znak ze mleka jest za mało. Aaaale-żeby mleko było, to musisz tego chcieć. Jeśli będziesz miała podejście w stylu "nie lubię tego" to mleka nie przybedzie .Lineczka już widze jak na skorczach, zlamana wpol ciagniesz ta wielka walize .Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Domi może zwyczajnie maly jest glodny a nie brzuszkowy. A te kropelki sa od pierwszych dni? Bo z reguły sa po skonczonym miesiacu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

oby hemoglobina rosła! z takim menu to nie będzie problemu pewnie 

KCIUKI DLA ANI 

nie mam żadnych owoców ani nic na wierzchu a te latają jak głupie
kilka podejść trzeba było zrobić nie powiem, ale jak obsiały okno np. to przejechałam, odkurzać stał tak sobie pod ręką, ze dwa dni i po pladze