|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
iwona, dawaj fotki tego albumu, bo brzmi genialnie
)może zgapię ![]() ja tez racze odbiłam w gipsie, ciężko było |
|
|
|
#1982 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
My dzisiaj idziemy na usg bioderek, a ponieważ jestem cukrzycową mamą to w tym tygodniu czeka nas jeszcze kardiolog i foniatra, a także pierwsze szczepienia.
Czytam Wasze dyskusje dotyczące szczepień i po rozmowach z położną środowiskową zdecydowałam się szczepić podstawowy pakiet. Trudne decyzje z tymi szczepieniami, ale coś wybrać trzeba. Czytam jak Wasze pociechy się rozwijają i wypatruję tych wszystkich oznak u Kacperka, na tą chwilę uśmiecha się świadomie i wodzi oczkami za przedmiotami nad twarzyczką, lub przygląda sie z zaciekawieniem obrazom wiszącym na ścianie, ale do chwytania zabaweczek czy nawet pierwszych dźwięków typu guuu to chyba nam jeszcze daleko
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
no i sie obudził
bede pozniej
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Surka jeszcze 14 głosów i bedziesz druga
|
|
|
|
#1985 |
|
Przyczajenie
|
jak sie sprężymy, to za chwilkę Surka wskoczy na 2 pozycję
|
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Iwona gratuluje zacięcia
sama chciałam cos takiego ale sie zabrac nie moge ale chyba mnie teraz zazdrosc wezmie![]() Witam nowe mamuśki. Lepiej póżno niż wcale ![]() Mała nadal spi wiec postanowiłam sie wydoic i tak podłączyłam se cyca i czytam sobie wizaż i net i zupełnie zapomniałam ze sie doje . Patrze a tu 150 ml z jednego cyca. Boszzzz mam nadzieje ze teraz nawału se nie zafunduje . No i jak śmiesznie teraz wygladja cycki. Jeden malutki a drugi pęka w szwach
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Jak teraz czytam Wasze wpisy to żałuje że nie zajrzałam do Was wcześniej, bo widze że omineły mnie ciekawe tematy... no ale cóż nie dam rady nadrobic całego wątku bo właśnie mały sie budzi... a później wizyta u dentysty i kontynuacja leczenia kanałowego....
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie kontolowac bardzo, zeby nie popasc w paranoje |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- tak jak pisały wcześniej dziewczyny, każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym czasie i możemy tylko obserwować i czekać, ale nie ma co się martwić, że jedno umie więcej a inne mniej mój tż cały czas powtarza, że Kacperek już taki rozwinięty, a jeszcze nie ma po czym tak twierdzić ale dumny tatuś widzi więcej---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- będziemy się tymczasem zbierać na to usg, a wieczorem nadrabiać co tam naskrobiecie w ciągu najbliższych godzin |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dane dzieci, które mam wkleiłam już w pierwszym moim poście. Tak może być czy coś pozmieniać?
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Surka masz remis z 2 miejscem!
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona brawa za albumy
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
surka ja ci dam pomiar w czwartek z 11 tygodnia
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalny kupiony album do którego wkładam zdjecia i tylko podpisuje bardziej lub mniej śmiesznie normalnym niebieskim długopisem ![]() pierwszy album i pierwsza i ostatnia strona |
|
|
|
|
#1995 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez już wyluzowałam z tym co mały musi a czego nie musi... ![]() Cytat:
No u nas też od kasy, ale już szpuram kasiorke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
surka 2
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kejt a jaki Ty masz nick? Cytat:
Aleksandra witaj!
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie Nowe Mamusie.
Miło was poznać. ![]() Neni- zabalowałaś?? Where are you? |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
iwona
to co ze nie taki jak ja robie )i tak fajny, ja chyba tez zaczne opisywac fotki, zanim zapomne co i kiedy bylo robione |
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, super album
Mój Fi ostatnio ma drzemkę 4-godzinną. Właśnie się przebudza na jedzenie, bo jadł 10:30, godzina zabawy i heja w kimę. A ja mądra miałam mu przygotować wodę na mleko i zapomniałam w czajniku przestawić temp. na 40 stopni i mi się zagotowała ![]() Na szczęście zdążyłam ostudzić. Swoją drogą świetna sprawa z czajnikiem z możliwością ustawienia temperatury |
|
|
|
#2003 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo... |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze takie albumy mam a ten niebieski czeka na zdjecia z 3 m-ca
no i gratis córcia-szogun fryzura w trakcie pozbywania sie ciemieniuchy a teraz trabi juz drugi cyc
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję.
Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] Pięknie!!! Cytat:
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję. Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] to juz kciuk poszczam na wolnosc dla dzielnego Arturkadrugi kciuk dla Cynamonkow zacisniety of kors ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
ale u nas to rodzinne
|
||
|
|
|
#2007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ile masz lat ![]() Cytat:
![]() super wymysliłaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję. Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] ![]() Cytat:
ten niebieski cudny, jeszcze raz napisze gdzie je kupujesz
|
||||||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
laski tak na szybko bo mi dzieć tu zajmuje czas... gdzie w klubie znajdę przepisy na słoiczki dla maluchów? (marchewka, jabłko).
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43179373]Artur się nie obraca, nie łapie, nie dźwiga się, a głowę podnosi tylko u pani doktor, z mamą jest płacz i lenistwo :P Ale ja się nic a nic nie przejmuję. Dziękujemy za kciuki ![]() Przeżyliśmy, Artek chyba lepiej zareagował niż na to pierwsze szczepienie, bo nie płacze (odpukać!). Teraz śpi. Może to kwestia tego, że nie było wzw b, to ponoć bolesna szczepionka ![]() Mały zdrowy, osłuchowo czysty, serduszko OK, za 2-3 tygodnie kontrolna morfo, no i rozwija się pięknie i w ogóle nie wygląda na wcześniaczka. Waży 5340g ![]() Za 6 tygodni kolejne szczepienie, tym razem pneumo...[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() A teraz uciekam na spacer |
||
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co robi właśnie mój syn.... Od 10 minut leży przygląda się swojej ręce i się śmieje w głos...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

)
bede pozniej 

(( 
żeby szybko wrócił do zdrowia.