|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Genom w Rudzie Śląskiej
![]() Anitko ![]() ![]() ![]() Ja kupowałam jakieś tanioszki, nie najlepsza jakość i zbiegły się, więc nie polecę. Wika cieszę się, że tiramisu smakowało Oj dawno go nie robiłam ![]() Maga ja zostawiłam Artka najdłużej na 6 h, jak jechałam na zakupy dzieciowe, był z moimi rodzicami (i odciągniętym mleczkiem ).My po szczepieniu, masakra :/ Druga dawka Rotarixu i cała reszta. Biedny mój Maluszek ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- I Artek zdrowy, osłuchowo OK, serduszko też (wspomniałam o tym sińcu:P), dostaliśmy skierowanie na powtórzenie morfologii za 2-3 tygodnie i waży 5340g
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Anitaxas super, że wszystko dobrze
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43177084] I Artek zdrowy[/QUOTE] ![]() Miałam piec ciastka dla Olka, otworzyłam mąkę, a tam robaczki brązowe, masakra jakaś. Pewnie musiałam kupić taką mąkę w sklepie. I zamiast pieczenia miałam sprzątanie, 3 wielkie torby jedzenia z szafki wyrzuciłam :/ bo się bałam, żeby to gdzieś nie zostało. Mam nadzieję, że się wszystkiego pozbyłam
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Maga- miałam kiedyś podobna "atrakcję" w spiżarce - od tego czasu mam całe mnóstwo plastikowych zamykanych pojemników różnej wielkości- nawet nie otwarte produkty wkładam w takie pojemniki- zwłaszcza bakalie
Perse- pytałam o pediatrę bo wczoraj nadrabiałam wizaż z kilku dni i doczytałam o sinieniu w okolicy ust u Arusia i wyczułam, że się bardzo martwisz BERBIE- skąd Ty masz tyle energii? wybrałam wstępnie firanki, miało być bardzo kolorowo- (tak, meble w kuchni też miały być czerwone, niebieskie, zielone...itp) skończyło się na "bezpiecznych" kolorach
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-10-08 o 14:01 |
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie listę, dzwonię, ale jak na razie to albo nie odbierają, albo inne godziny rejestracji albo jeszcze coś. Ale będę próbować ![]() Planu konkretnego nie przedstawił, może powie coś więcej jak już będę miała te genetyczne wyniki. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43177084]Genom w Rudzie Śląskiej ![]() [/QUOTE] Daleko ![]() No tak, teoretycznie tak. Tylko... Chodzi mi o to jak to by później wyglądało tak praktycznie. Miałabym dwie karty ciąży Poród - wybieram jeden szpital. Czy ten drugi lekarz nie upominałby się? Dzwonił, szukał? No chyba, że od początku by wiedzieli, że jest ich dwóch ale to chyba nie wchodzi w grę ![]() A leki? Jeden przepisze i drugi przepisze. A co jeśli inne dawki? Albo co gorsza inne leki? Wiecie, zależy mi na obydwu. Żeby tak można było z jednego wziąć coś i z tego drugiego. I zrobić jednego supergina
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43177084]
[/COLOR]I Artek zdrowy, osłuchowo OK, serduszko też (wspomniałam o tym sińcu:P), dostaliśmy skierowanie na powtórzenie morfologii za 2-3 tygodnie i waży 5340g [/QUOTE]Bardzo się ciesze że wszystko ok Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
wadera- chyba jeszcze bardziej bym się stresowała gdybym miała dwóch ginów i różnie dawkowaliby leki lub inne zalecali
lepiej chyba zdecydować się na jednego a ewentualnie gdybyś się niepokoiła to konsultować ja bym pewnie oficjalnie powiedziała idąc na taką konsultację do innego gina- prowadzi mnie dobry lekarz ale mam takie a nie inne doświadczenia dlatego chciałam aby pan/pani mnie zbadał
|
#3278 |
|
Konto usunięte
|
Ja też miałam ostatnio te brązowe świństwo:/ zrobiłam potem generalny porządek w szafce...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, że znikam do jutrzejszego wieczora. Mam szkolenie i żeby nie zrywać się jutro ciut świt i nie gonić się na łeb na szyję samochodem jadę dzisiaj, wracam jutro wieczorem. Pozdrawiam
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy Twojej diecie i figurze - szczerze wątpię ![]() Cytat:
|
|
#3281 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny pzrepraszam, że sie do Was nei odnoszę, ale jestem tylko na chwilkę - mamy dobre kariotypy
chciałam się podzielić szczęśliwa informacją
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
witam....
U mnie prądu brak....wczoraj i dziś....za to ksiązka mnie tak pochłonęła że czytam drugą częśc Anitka Mlebidakin to yło pewne że wyniki będą OK!! Waderka może i Ruda jest daleko ale ja myśle że warto zaoszczędzić prawie 1000zł! Tym bardziej że jeśli powiesz że jedziesz z daleka to pobranie krwi masz w tym samym dniu po wizycie i rozmowie z genetykiem! Cieszę się że trafiłaś na gina z którego jesteś zadowolona!
|
#3283 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() myślę, że po takich przejściach dobrze jest chodzić do 2 lekarzy ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
policz co Ci lepiej wyjdzie, bo nam się opłacało 2 razy do Rudy jechać, bo nas to wyszło 150 a nie 800 jak benzyna droga to może Wam się będzie opłacać jechać pociagiem |
|||
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
aaaa!! jupi!! Anitka suuuper!!!
![]() jejku jak mnie dzisiaj od rana boli brzuch, aż myślałam, czy do szpitala nie jechać, ale jutro mam wizytę, tak się boję, oczywiście mam czarne myśli spośród najczarniejszych... ciągle zaglądam do gaci...
|
|
#3286 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi uf uf
![]() Mnie to Genom powinien odpalić po 1% z kasiorki, który dostanie z NFZu za każdą pacjentkę z tego forum :P Jana - wdech, wydech, boli, bo się rozciąga Artuś moje słonko małe, biedactwo śpi całe popołudnie po szczepieniu
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183031]
Jana - wdech, wydech, boli, bo się rozciąga [/QUOTE] tak myślisz?
|
|
#3289 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Anitko-cuuuuudne wieści!
![]() Jana- za jutrzejsza wizytę!Wczoraj dzwonilam wyjaśniać sprawę przewijaka... A dzisiaj w południe kurier go juz przywiózł. Chyba bardzo sie bali "babie w ciąży" podpasc
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-08 o 20:12 |
|
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183398]No tak myślę
Jeśli bóle nie są skurczowe i mocne, to powinno być wszystko dobrze. Mnie faszerowano Nospą notorycznie, na rozluźnienie i na bóle właśnie. Lekarz Ci pozwala brać Nospę?[/QUOTE]wzięłam rano i nie pomogła, ale tez nie miałam takich bóli, zaraz wezmę jeszcze jedną. Nie są to skurcze, raczej taki tępy ból, ale aż do krzyża
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - dobrze, że Artek zdrowy
Maga - straszne, nie cierpię robactwa Wadera - może daleko ale i tak oszczędność kasy jeśli badania kosztują ok 1000zł... Mleb - cieszę się z wyników Jana - nieustannie trzymam kciuki ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ale się dziś wkurzyłam na spacerze!!! Szłam z Jakubem w wózku, na przeciwko szedł/latał jakiś dzieciak, ok 4 lat, z dziadkiem i pchał swój wózek, a raczej rzucał nim po chodniku. W końcu dziadek mu ten wózek zabrał i sam pchał a ten gówniarz rzucił się z pięściami na mój wózek. Ma szczęście że trafił w budę bo chyba bym go rozszarpała jakby uderzył Jakuba. skąd się takie wredne dzieci biorą
|
|
|
|
#3293 |
|
MBZ♥
|
Anitauwielbiam takie wieści
Mlebi nie mogło być inaczej Dziewczyn przestrzegam przed zakupami w sklepie internetowym BUBUMARKET. Takich krętaczy to jeszcze nie spotkałam w swoim życiu
|
|
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja rano miałam kolejną przeprawe z meblami bo kierowca oczywiście nie zadzwonił Zadzwoniła m zrobiłam jazde,powiedziałam że jak do po południa nie będzie telefonu od kierowcy to rezygnuje z tych mebli.Po 15 minutach tż pisze że kierowca dzwonił i bedzie jutro między 17 a 18.Cytat:
Dziś znowu mocno twardniał mi brzuch Dużo leże ,nic nie sprzątam,przygotowuje tylko obiad i sobie jedzenie cukrzycowe.Mam schizy że urodze wcześniaka
|||
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przepraszam, ale jestem zajeta i nie wyrabiam z czytaniem wszystkiego i odpisywaniem. wiec tylko na chwilke. dzis znalazlam u siebie na FB takie cos jak ktos by chcial w to sie wlczyc bedzie milo ![]() jak sie obrobie to postaram sie nadrobic was. buziaki i tzrymajcie sie mocno
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno dobrze wybierzesz lekarza prowadzącego ![]() dziś już "przygotowałam" kartkę (kupiłam, wypisałam, zaznaczkowałam) - żeby mi nie umknęło czeka na ok. 20 X. podoba mi się ta akcja. niech lawina kartek spłynie na to dziecko
|
|
|
#3298 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43177084My po szczepieniu, masakra :/ Druga dawka Rotarixu i cała reszta. Biedny mój Maluszek ![]() I Artek zdrowy, osłuchowo OK, serduszko też (wspomniałam o tym sińcu:P), dostaliśmy skierowanie na powtórzenie morfologii za 2-3 tygodnie i waży 5340g [/QUOTE]PERSE! ufff dobrze ze Artus zdrowy. Mam nadzieje ze nocka po szczepieniu minie spokojnie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
FIOL! jak tam Stasiu? lepiej? ja się nie chwaliłam. Zosia potrafi zejść z łożka sama- jest taka żywa, ze Tz ją nauczył by nam przypadkiem nie spadła! i tym oto sposobem jak nie chce spac to "wyprowadza się z lozka" |
|||||||||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
anitka- cudne wieści i relacje z usg
![]() Mleb- super! mnie się dostał taki egzemplarz, czai się, tuli a potem bije, drapie i przewraca inne dzieci (cięższe od niej o kilka kilo...) esesia- bardzo fajną umiejętność Zo opanowała, Kasia też bardzo szybko nauczyła sie złazić z łóżka - obserwując jej (nad)ruchliwość sami ja uczyliśmy asekuracyjnie ![]() Moja panna rośnie- sięga do paraptetów- dzisiaj poleciał pierwszy kwiatek/doniczka, a w zeszłym tygodniu sama otworzyła drzwi w pokoju... esia- w salonie firana "deszczyk"(czyli prawie gładka) na przelotkach, przszyta od góry pasem z tkaniny, do tego zasłony długie, też na przelotkach, przeszczelone przelotkami po środku i związane szarfą coś jak tutaj na zdjęciu nr 7 ale z innej tkaniny i ze zwykłą krótką firaną http://www.eurofiranyrybnik.pl/firany2.php w sypialni ekrany krótkie z tej tkaniny http://www.eurofiranyrybnik.pl/firany.php - zdjęcie 6 str1 w kuchni kolorowa zazdrostka z gipiury w słoneczniki http://swiatfiran.pl/product-pol-113...tki-90cm-.html do Kasi szyje sie już kolorowa firanka w bajkowe postacie- prosta z trzech części na jednej taśmie i związanych dołem http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...&tx=104&ty=122 do przedpokoju jeszcze nie zdecydowałam rozważam wachlarz z kawałkiem falbanki http://www.google.pl/imgres?start=81...&tx=307&ty=403
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-10-08 o 23:56 |
|
|
|
#3300 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43183031]Mlebi uf uf
![]() Mnie to Genom powinien odpalić po 1% z kasiorki, który dostanie z NFZu za każdą pacjentkę z tego forum :P Jana - wdech, wydech, boli, bo się rozciąga Artuś moje słonko małe, biedactwo śpi całe popołudnie po szczepieniu [/QUOTE]powinnaś być ich ambasadorem i otrzymywać pensje z tego tytułu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Poród - wybieram jeden szpital. Czy ten drugi lekarz nie upominałby się? Dzwonił, szukał? No chyba, że od początku by wiedzieli, że jest ich dwóch
ale to chyba nie wchodzi w grę 

za jutrzejsza wizytę!
Zadzwoniła m zrobiłam jazde,powiedziałam że jak do po południa nie będzie telefonu od kierowcy to rezygnuje z tych mebli.Po 15 minutach tż pisze że kierowca dzwonił i bedzie jutro między 17 a 18.