Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 12:26   #3031
monika83
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Ale szalejecie, przeciez to nie do nadrobienia! Człowiek chce cos odpisac, zanim przebrnie przez wszystkie strony to juz drugie tyle nowych
Bylam wczoraj na wizycie, dostalam L4, pani dr powiedziala, ze ciaza blizniacza to ciaza wysokiego ryzyka i mam siedziec w domu idbac o siebie i dzidzie. Blizniaki na szczescie sa dwujajowe, dwukosmowkowe i dwuowodniowe, czyli podobno najbezpieczeniejsza opcja (nie beda sobie nic podkradac, kazdy rosnie neizaleznie od drugiego). Maly dzis pojechal do babci, to troche ogarne chalupe, ale najchetniej bym nie wstawala z lozka.
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dziewczyny później was nadrobię, a teraz coś wam napiszę, sama jestem jeszcze w szoku po wizycie, ale okazał się, że na dzień dzisiejszy będę miała trojaczki. Następne dwamiesiące będą decydujące ile dzidziusiów zostanie.
Wow, gratuluje! Wyobrazam sobie jaki to byl szok! nam jak powiedzial ze szukamy trzeciego serduszka to myslalam ze padne na zawal Mam nadzieje, ze bedziecie zdrowo rosnac, trzymam mocno kciuki za cala trójke!
Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
mnie jeszcze ekstra piersi bolą, nie wiadomo jak sie ułożyć żeby nie zemdliło... masakra... mam nadzieje że to przejdzie. z drugiej strony, potem brzuch bedzie zawadzał....
W poprzedniej ciazy pod koniec bylo calkiem fajnie fakt, ze brzuch przeszkadza, ale dla chcacego nic trudnego. Tylko maz mial opory ze bedzie malego w glowe stukac
Cytat:
Ja dobrze, że leżałam, bo bym padła, ledwo co prawda się podniosłam.
Wszystko poszło naturalnie. Tak sobie zdecydowaliśmy, że już pora na kolejne dziecko i za pierwszym razem się udało. Dwie noce i trojaczki.
Śmieliśmy się, że my nic normalnie nie możemy zrobić

Dostałam zwolnienie i pozwolenie tylko na krótkie spacery. Więc córkę tylko do przedszkola będę raz na jakiś czas odstawiać, a że jest to moje miejsce pracy, to wszyscy będą na bieżąco.
Trochę mi głupio, że tak z dnia na dzień odchodzę z pracy, szkoda mi przede wszystkim moich cudownych dzieciaczków, ale teraz muszę jednak zaopiekować się sobą i moją gromadką, żeby miały szansę się urodzić.
No moj maz powiedzial, ze po porodzie bedzie spal oddzielnie, bo skoro tak nam latwo z ciazami idzie (dwie ciaze w pierwszym cyklu) to lepiej nie ryzykowac. A mialas jakies ciaze mnogie w rodzinie?

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja też muszę się wybrać, ale nie mam kiedy.
Mam świetną fryzjerkę na drugim końcu wawy, 100zł za farbę, ciachanie i modelowanie bierze
A dobrze strzyze? Chetnie skorzystam z namiaru na dobra fryzjerke, bo tez musze sie wybrac na strzyzenie.

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość

A co do USG. Na dowcipnym w 7 tygodniu TŻ był ze mną Lekarz nie był zachwycony, ale nie rozumiem czemu miałby nie wpuszczać męża. Przecież to też jego dziecko

TŻ mi się popłakał Teraz się zastanawiam co on biedny na genetycznym zrobi
Moj byl na wszystkich, tych dowcipnych tez. Nie robi to na nim wrazenia, bo wie ze tak musi byc i koniec. Dla nas to wazne ze mozemy byc w takich chwilach razem.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Cyborg nie był taki groźny , nawet ludzki i bez przeszkód mnie przepuścił do gina
A tam ulga dla serca Krwiak się wchłonął tzn. jest jeszcze ale taki maleńki ,że prawie go nie widać . Te plamienia to było oczyszczanie się ze starej krwi.
Dzidzia ma 19mm , wg USG jestem w 9t1d a wg OM to 8t6d Widziałam bijące serduszko i to wielka ulga dla mnie
Za 2 tygodnie mam wizytę na której założymy już kartę ciąży, mieliśmy dzisiaj ale musiałabym czekać jeszcze aż przebada na USG 4 pacjentki , a mi się śpieszyło bo Oskar został u sąsiadki
Jestem szczęśliwa , że tak wszystko ładnie się potoczyło, ale co nerwy i stresu się najadłam to moje.
Termin nadal na 12.05.2014

Teraz lecę obiad zrobić.
Super, oby tak dalej!
Kupilam sobie wczoraj spodnie ciazowe, alez mi teraz jest wygodnie
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:26   #3032
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Jak dla mnie lekarz robi więcej. Gmera tą "różdżką" na prawo i lewo (i jajniki ogląda i coś tam). W niedzielę miałam wrażenie że gardłem mi to wyjdzie
Nie mówiąc o badaniu palpitacyjnym...

Palpacyjnym

Ale TŻci nie muszą już o tym gmeraniu wiedzieć

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:27   #3033
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

A co do wymiarów.
Na porodówce (dzień po terminie) miałam w pasie równo 100cm.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:28   #3034
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Wiesz wszystko byłoby ok gdyby nie ten klujący ból...łapie mnie przynajmniej 4 razy dziennie zaczyna się tępy a kończy klując dość silnie...
Na początku też przez to przechodziłam, teraz trochę mniej , no ale czasem nieźle potrafi dopiec przynajmniej wiem, że wszystko tam pracuje i się nie ociąga

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:28   #3035
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz wszystko byłoby ok gdyby nie ten klujący ból...łapie mnie przynajmniej 4 razy dziennie zaczyna się tępy a kończy klując dość silnie...

To ja nie wiem
A kiedy masz jakąś wizytę?

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-10-08, 12:29   #3036
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Palpacyjnym

Ale TŻci nie muszą już o tym gmeraniu wiedzieć
No o to mi chodziło
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:31   #3037
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Na początku też przez to przechodziłam, teraz trochę mniej , no ale czasem nieźle potrafi dopiec przynajmniej wiem, że wszystko tam pracuje i się nie ociąga
Czyli to normalne? uff mi to nie przeszkadza a wręcz uwielbiam to bo tak jak piszesz wiem przynajmniej, że coś tam się dzieje tylko wszędzie piszę, że to tak nie powinno być i trochę się bałam.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
To ja nie wiem
A kiedy masz jakąś wizytę?
W przyszłym tygodniu chcę pójść czwartek-piątek wtedy zacznę 7 tydzień

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 12:39   #3038
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Ale szalejecie, przeciez to nie do nadrobienia! Człowiek chce cos odpisac, zanim przebrnie przez wszystkie strony to juz drugie tyle nowych
Bylam wczoraj na wizycie, dostalam L4, pani dr powiedziala, ze ciaza blizniacza to ciaza wysokiego ryzyka i mam siedziec w domu idbac o siebie i dzidzie. Blizniaki na szczescie sa dwujajowe, dwukosmowkowe i dwuowodniowe, czyli podobno najbezpieczeniejsza opcja (nie beda sobie nic podkradac, kazdy rosnie neizaleznie od drugiego). Maly dzis pojechal do babci, to troche ogarne chalupe, ale najchetniej bym nie wstawala z lozka.
To super
Ale będziesz miała jak już będą większe i zaczną kopać, jedno da spokój to drugie zacznie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Czyli to normalne? uff mi to nie przeszkadza a wręcz uwielbiam to bo tak jak piszesz wiem przynajmniej, że coś tam się dzieje tylko wszędzie piszę, że to tak nie powinno być i trochę się bałam.
Macica się rozciąga więc wszystko tam pracuje i się układa i odpowiednio przystosowuje się do obecności maluszka

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

No i za wizytę, żebyś już mogła zobaczyć serduszko

I nie czytaj więcej, bo internet to zło wcielone !!!! Lepiej to skonsultować z lekarzem, aniżeli doszukiwać się informacji w sieci

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Widziałam kocyk cudeńko , ale maluchowi będzie cieplusio

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:40   #3039
muffinka90
Zakorzenienie

monika to dobrze, ze maluchy maja oddzielne lozyska, tyle spokoju, ze zespolu podkradanie nie bedziecie musieli sie obawiac. Dbaj o siebie

p.s. rowniez do picaso na wizazu jest watek mam blizniat, mysle, ze warto sie odezwac, zawsze to fajniej pogadac tez z doswiadczonymi wielodzietnymi mamami

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:41   #3040
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
To super
Ale będziesz miała jak już będą większe i zaczną kopać, jedno da spokój to drugie zacznie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Macica się rozciąga więc wszystko tam pracuje i się układa i odpowiednio przystosowuje się do obecności maluszka

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

No i za wizytę, żebyś już mogła zobaczyć serduszko

I nie czytaj więcej, bo internet to zło wcielone !!!! Lepiej to skonsultować z lekarzem, aniżeli doszukiwać się informacji w sieci

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Widziałam kocyk cudeńko , ale maluchowi będzie cieplusio
Przyznaję, że tylko wczoraj jedna rzecz przeczytałam i tyle

A dziękuje robię już kolejny bo ten jest gruby

Stary 2013-10-08, 12:41   #3041
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

A dobrze strzyze? Chetnie skorzystam z namiaru na dobra fryzjerke, bo tez musze sie wybrac na strzyzenie.
Ja jestem z niej mega zadowolona
Jak jesteś zainteresowana, podeślę Ci namiary na prv.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 13:00   #3042
kaorlak
Zadomowienie

Wróciłyśmy z przedszkola. Dzisiaj był fotograf i oczywiście moja Lala nie dała sobie zrobić zdjęcia

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mój tż pyta się mnie o pierwszą wizytę:
tż: to lekarz przejechał ci czymś po brzuchu i ...
ja: no, najpierw zrobił to dowcipnie
on: stop! cisza! nawet mi nie mów, bo sobie to zacząłem wyobrażać!
ja: no dobra, przejechał tym czymś po brzuchu...
on: i potem widziałaś kropeczkę, tak jak na filmie?
ja: tak, tak, jak na filmie

Cytat:
Nie wiem
Muszę to zbadać. Bo jak zima ma trwać tak jak w zeszłym roku niemal do kwietnia to brzuch już na pewno będę miała porządnie urośnięty

Natomiast tych kurtek jest dużo używanych na allegro i ogólnie cieszą się popularnością, więc może nie są złe?
Musisz zerknąć osobiście. Powiem Ci że ja miałam w płaszczu dosyć dużo zapasu, a pod koniec chodziłam rozpięta, bo już się nie dopinałam. Ale to już był kwiecień, więc dałam radę.

Cytat:
Moja chrzestna ma syna, teraz już na pewno ponad 3 letniego i mały w ogóle nie mówi. Może udaje mu się mama, a tak to tylko ciągle jakieś stęki z siebie wydaje.

Problem z nim mają, bo ogólnie on się rozwija dobrze, jest inteligentny. Nawet chyba trochę nad wyraz jak na swój wiek.
Ale jakąś blokadę ma w mózgu i jak nic nie mówił tak nie mówi. I ani słowa go nie są w stanie nauczyć
Chłopcy trochę później ruszają z mową. Przyjdzie dzień, że się rozgada jak szalony

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
[B]
O to mamy teraz taki sam termin Ja też nie wyobrażam sobie czekać do maja z rozpakowanie, pewnie znów od 36 tygodnia zacznie mi odbijać i zaczne kombinować :p
A chciałam podpytać - na ile zostawiacie dzieci w przedszkolach/złobkach??
Misia chodzi na 3 h, od stycznia planujemy jej zwiększyć do 5h.

Cytat:
Mnie łapie takie ból jak wykonam zbyt gwałtowny ruch np. za szybko wstanę lub się odwrócę. Trzyma kilka sekund i puszcza, ale jest dość mocny.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:02   #3043
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mozg chlopcow rozni sie od mozgu dziewczynek pod wzgledem rozlozenia osrodkow odpowiedzialnych za artykulacje, zasob slownictwa itd dziewczynki maja te rejony blizej siebie i dlatego jest im latwiej, chlopcy niestety dluzej musza 'nawiazywac lacznosc' miedzy nimi i stad te trudnosci
Nie powiem, pocieszasz

Cytat:
Nie martw się, to jest jak najbardziej normalny ból na początku

Cytat:
Wow, gratuluje! Wyobrazam sobie jaki to byl szok! nam jak powiedzial ze szukamy trzeciego serduszka to myslalam ze padne na zawal Mam nadzieje, ze bedziecie zdrowo rosnac, trzymam mocno kciuki za cala trójke!
Super, dbaj o siebie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:05   #3044
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie łapie takie ból jak wykonam zbyt gwałtowny ruch np. za szybko wstanę lub się odwrócę. Trzyma kilka sekund i puszcza, ale jest dość mocny.
Ja mam podobne bóle, zdarzają się też takie gdy się za dużo w pracy schylam.
No i teraz na łóżku leżę to ze dwa razy mnie zabolało.

Dzwoniłam do pani przychodni, nie chcieli mnie połączyć z gabinetem ale powiedziałam że ciąży jestem i już nie mieli nic przeciwko.
Gin jest dziś zajęta, ale powiedziała że jak mam blisko, żebym wpadła po 16, może uda się jej znaleźć troszkę czasu.

I zastanawiam się czy iść, czy czekać do poniedziałku

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-08, 13:10   #3045
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

Dzwoniłam do pani przychodni, nie chcieli mnie połączyć z gabinetem ale powiedziałam że ciąży jestem i już nie mieli nic przeciwko.
Gin jest dziś zajęta, ale powiedziała że jak mam blisko, żebym wpadła po 16, może uda się jej znaleźć troszkę czasu.

zadzieraj kiecę i leć

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:14   #3046
zubi89
Zakorzenienie

Teraz to mnie uspokoiłyście czekam spokojnie na wizytę

dla potrzebujących

Stary 2013-10-08, 13:38   #3047
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
...
Witaj!
Uwielbiam malinki
Jak to przeczytałam to dostałam chcicę na maliny
w bitej śmietanie
Cytat:
Witaj i gratuluje

Nie nadążam za Wami :p zresztą na razie nie mam co pisać bo u mnie nic się nie dzieje ;p nawet objawów nie mam za bardzo jako takich z czego się cieszę ale i trochę martwię czy aby wszystko jest ok. Widzę, że większość na tym wątku ma już dzidzie a ja będę miała dopiero pierwsze
Jak się za chwilę zorientujesz, prawie wszystkie pozostałe są świeżo po ślubie Nie wiem ile mam nie łapie się do tych 2 grup Mamy wyjątkowy wątek
Cytat:
Moja chrzestna ma syna, teraz już na pewno ponad 3 letniego i mały w ogóle nie mówi. Może udaje mu się mama, a tak to tylko ciągle jakieś stęki z siebie wydaje.

Problem z nim mają, bo ogólnie on się rozwija dobrze, jest inteligentny. Nawet chyba trochę nad wyraz jak na swój wiek.
Ale jakąś blokadę ma w mózgu i jak nic nie mówił tak nie mówi. I ani słowa go nie są w stanie nauczyć
A też słyszałam, że chłopcy często późno zaczynają mówić
Cytat:
To mój powiedział, że wejdzie ze mną na następnej wizycie, żebym najpierw uprzedziła panią doktor i powiedział, że nie chce patrzeć jak ktoś mi tam coś robi i że pójdzie jak dopiero będzie to przez brzuch, do jutra mam trochę czasu, może go namówię a jak nie to użyję siły perswazji, nie będzie miał więc wyboru
Ja bym go już nie zmuszała na to dowcipne. Może nie będzie miał traumy, że inny chłop dotyka coś co ma być tylko dla niego, ale przy gince może się znowu fazować, że np. za bardzo mu się to spodoba Ja bym nie wnikała
Cytat:

Masz okazję, to idź!

A ja może dla odmiany o lepszych objawach ciążowych, które też mam
Oprócz cyców dużo szybciej rosną mi włosy, mniej wypadają, są gęstsze, no i w końcu nie mam problemów z zapuszczaniem paznokci Są mocniejsze, grubsze, rosną dużo szybciej (chociaż nie mam siły na żadne odżywki itd.) i dziś, jak je skracałam o połowę, to zajęło mi to godzinę (a dalej są długie)

Właśnie skończyłam gotować klopsiki. Tylko nie mam z czego sosu zrobić... myślałam, że mam jeszcze koperek... będę musiała poprosić TŻ by kupił po drodze z pracy Wraca za godzinę, a mi się nie chce mykać do sklepu...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:40   #3048
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Szyfrem nadajesz?
My teraz w zwiazku z zalatwianiem przedslubnym bedziemy u mamy, wiec bedzie mi lzej cos zorganizowac, bedzie obiad i tort, kawa, moi rodzice, brat, dziadkowie i siostra mamy z dzieciakami, no i my. Nie robimy balu, bo mlody zaraz po wszystkich swietych ma urodziny, a na wszystkich sw mamy zawsze zjazd rodzinny ze str taty wiec i tak bedzie gotowania itd

co do pieluch to pozegnalismy w lipcu, teraz tylko na noc zakladam, chociaz zuzywa tylko 1 max 2 w tygodniu, ale po co ja mam sie stresowac czy sie obudzi czy nie

mowi ladnie sklada juz glownie cale zdania i powtarza wszystko, tylko nie wszystko jakos super wyraznie, ale jak na chlopca 2 letniego to i tak bardzo dobrze sobie radzi
a bo za mało skasowałam

a kiedy macie ślub?? jakoś w październiku tak??

to fajnie macie z pieluchami, Bartek jeszcze chodzi w pieluchach, mam w planach jak już będę na L-4 tego przypilnować
a co do mowy to Bartuś też już ładnie mówi, całymi zdaniami i zrozumiale

Cytat:

mojego męża bratanek do 4 roku nic prawie nie mówił, a później jak się rozgadał to mu się buźka nie zamykała, więc nie ma co panikować, każde dziecko inne i w innym tempie się rozwija
[

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:45   #3049
wiola883
Rozeznanie

witam sie
nadrobiłam was kochane piszecie jak szalone jest mi troche smutno bo chce sie udzielac a widze ze moje posty ulatuja gdzies i nikt mnie nie dowidzi tutaj
Cytat:
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Macie rację, że czeka mnie trudna ciąża, zawłaszcza, że dwójka to bliźniaki jednojajowe ze wspólnym łożyskiem, a trzecie jest jakoś tak wysoko i lekarz powiedział, że ma gorsze warunki rozwoju i przez pierwszy trymestr wszystko może się jeszcze zdarzyć.
Ale jesteśmy dobrej myśli, i liczymy na to, że cała trójka da radę, a teraz uciekam usypiać córeczkę.
gratulacje i witam zobaczysz bedzie dobze .
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

A Niki miałam pytać Ty jesteś zarejestrowana w UP jako bezrobotna? Pytam, bo jak ja się rejestrowałam to mi mówili, że w razie choroby mam dostarczyć zwolnienie do UP, że jestem niezdolna do podjęcia pracy i teraz się zastanawiam jak to jest w przypadku ciąży. Czy lekarz ma mi wypisywać zwolnienia na każdej wizycie i ja mam to dostarczać do UP? Czy olać sprawę? Nie wiem zresztą czy w ogóle są jakieś druki zwolnień do UP, bo przecież nipu pracodawcy nie podam jak to rozwiązujesz? Czy nie jesteś zarejestrowana?
ja jestem na up i jak bylam ostatnio zapisala sobie termin porodu i powiedziala zebym przyniosla zaswiadczenie od lekarza i wyznaczyla termin za 3 miesiace ze przez cala ciaze tylko 2 razy puje , a jak mi sie nie bedzie chcialo to wezme l4 i mam ich gdzies.
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
no mnóstwo rzeczy zrobilas i vfiranki wieszalas, i okna mylas, i jeszcze ogródek... oj pracusiu pracusiu
(
mamy ten sam om i chba termin porodu tez
Cytat:
Cyborg nie był taki groźny , nawet ludzki i bez przeszkód mnie przepuścił do gina
A tam ulga dla serca Krwiak się wchłonął tzn. jest jeszcze ale taki maleńki ,że prawie go nie widać . Te plamienia to było oczyszczanie się ze starej krwi.
Dzidzia ma 19mm , wg USG jestem w 9t1d a wg OM to 8t6d Widziałam bijące serduszko i to wielka ulga dla mnie
Za 2 tygodnie mam wizytę na której założymy już kartę ciąży, mieliśmy dzisiaj ale musiałabym czekać jeszcze aż przebada na USG 4 pacjentki , a mi się śpieszyło bo Oskar został u sąsiadki
Jestem szczęśliwa , że tak wszystko ładnie się potoczyło, ale co nerwy i stresu się najadłam to moje.

Teraz lecę obiad zrobić.
to super wiadomosci , smacznego
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Witam nieśmiało

czy można do was dołączyć?? w sobotę dowiedziałam się że po raz drugi zostanę mamą Tp mam na 27 maja.

Pozdrawiam
witam
witam
Stary 2013-10-08, 13:50   #3050
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz lecę obiad zrobić.
No to super że tak to się skończyło!!!!!
Cytat:
Witam nieśmiało

czy można do was dołączyć?? w sobotę dowiedziałam się że po raz drugi zostanę mamą Tp mam na 27 maja.

Pozdrawiam
Wow, w moje urodziny. A jaki na dzień mamy będzie prezent

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:01   #3051
paulka0212
Wtajemniczenie

Przejdę się po 16, dla zainteresowanych "Porodówka" na TLC

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-08, 14:03   #3052
Nikii89
Zakorzenienie

Wiola widzimy

Przeczytałam Was ale cytować mi się nie chce , bo oczy mi lecą
Chociaż spałam teraz 2godz , a wstałam jeszcze gorzej senna i na dodatek połamana. Od kilku dni jak leżę, śpie to potem bolą mnie plecy po lewej stronie ;/ masakra jakaś...
idę z młodym na spacer moze to mnie rozbudzi
Stary 2013-10-08, 14:11   #3053
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie
nadrobiłam was kochane piszecie jak szalone jest mi troche smutno bo chce sie udzielac a widze ze moje posty ulatuja gdzies i nikt mnie nie dowidzi tutaj
no co ty? Jak można nie zauważać bliźniaczkowej mamusi? Teraz to tylko Picasso bardziej będzie przez nas zauważana niż Ty

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 14:14   #3054
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej!

no ilosc postow jest przerazajaca.

witam nowe mamusie no i gratuluje tych blizniakow i trojaczkow macie zdolnych mezow, nie ma co

nawet sie nie odnosze, bo jakbym chciala, to by mi wizaz odrzucal ze wzgledu na zbyt duza ilosc grafiki tylko tak ogolnie sie odniose:
Meza wzielam ze soba na pierwsze usg, na drugim tez byl. pierwsze bylo dowcipne, ja tez nie mam jakis oporow przed rozbieraniem sie u lekarza, wiec nie bylo problemu dla mnie. za drugim razem tez byloby dowcipne, ale na to sie Tz spoznil i lekarz zawolal go tlyko zeby zobaczyl dzidka, ale juz przezbrzusznie za tydzien mam prenatalne i tez obowiazkowo musi byc ze mna, bo widze jaka mu to radosc przynosi

ja nadal nie mam na nic sily, wczoraj zaliczylam pierwsze wymioty mimo, ze leci mi juz 12 tc. am kupe do ogarniecia w kuchni, a nie mam na nic sily jestem juz zwyczajnie zmeczona tym stanem, bo naprawde wolalabym juz energie miec spowrotem. za to jak wroci to ooooo bedzie sie dzialo

co do seksu to przed ciaza ochote mialam taka sobie, ale teraz smyrnie mnie ten moj , a ja juz gotowa. u mnie sprawdza sie akurat fakt o zwiekszonej ochocie

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:14   #3055
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Przejdę się po 16, dla zainteresowanych "Porodówka" na TLC

Ja tak jak kiedyś oglądałam porodówkę nałogowo, tak teraz - w ciąży - nie jestem w stanie jej oglądać

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-10-08, 14:31   #3056
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak jak kiedyś oglądałam porodówkę nałogowo, tak teraz - w ciąży - nie jestem w stanie jej oglądać
Ja się wkręciłam i przy każdym porodzie płaczę
Ehhh te hormony hehe

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-08, 14:43   #3057
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wkręciłam i przy każdym porodzie płaczę
Ehhh te hormony hehe
Ja nie będąc w ciąży na tym płakałam, a teraz w nowym domku nie mam TLC Ale zamierzamy wziąśc jakąś tv na zimę bo chyba oszaleję tak cały dzień,a wcześniej się będzie ciemno robiło.

cowie - widziałam wczoraj tą kurtkę Wcale za ciepła to ona nie jest I nie wygląda na rozciągliwą. Zobacz sobie w c&a. Ja tam rekonesans mały robiłam.

Mam stertę prasowania I jak tak na nią popatrzę to mnie aż trzęsie nerwa
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:08   #3058
kaorlak
Zadomowienie

Uff, byłyśmy z Misią na długim spacerze, dzisiaj we Wrocu piękny dzień i 19 st.!

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a bo za mało skasowałam

a kiedy macie ślub?? jakoś w październiku tak??

to fajnie macie z pieluchami, Bartek jeszcze chodzi w pieluchach, mam w planach jak już będę na L-4 tego przypilnować
a co do mowy to Bartuś też już ładnie mówi, całymi zdaniami i zrozumiale

mojego męża bratanek do 4 roku nic prawie nie mówił, a później jak się rozgadał to mu się buźka nie zamykała, więc nie ma co panikować, każde dziecko inne i w innym tempie się rozwija
[
My z pieluchami pożegnałyśmy się wraz z 2. urodzinami.

Wiecie może to głupie co napiszę, ale mam wrażenie że co jakiś czas mnie ktoś w brzuszku muska Ja wiem, że to jest za wcześnie na ruchy, ale to odczucie jest tak podobne do ruchów jakie czułam w ciąży z Misią, że normalnie zgłupiałam. Raczej to nie jest praca jelit, bo one mi pracują bardzo intensywnie i doskonale rozpoznaję to odczucie . Sama nie wiem
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:29   #3059
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Cześć!
Dzisiaj zaplanowałam na obiad łazanki i wiecie co?! zeżarłam w aucie połowę kiszonej kapusty Matko jaka była dobra!!!
hehehe no ta kapusta to taki nieodparty ciążowy przysmak ja raz kupiłam pół kilo celowo do zjedzenia prosto z woreczka także robisz smaka kochana

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mój tż pyta się mnie o pierwszą wizytę:
tż: to lekarz przejechał ci czymś po brzuchu i ...
ja: no, najpierw zrobił to dowcipnie
on: stop! cisza! nawet mi nie mów, bo sobie to zacząłem wyobrażać!
ja: no dobra, przejechał tym czymś po brzuchu...
on: i potem widziałaś kropeczkę, tak jak na filmie?
ja: tak, tak, jak na filmie
świetne

Cytat:
To mój powiedział, że wejdzie ze mną na następnej wizycie, żebym najpierw uprzedziła panią doktor i powiedział, że nie chce patrzeć jak ktoś mi tam coś robi i że pójdzie jak dopiero będzie to przez brzuch, do jutra mam trochę czasu, może go namówię a jak nie to użyję siły perswazji, nie będzie miał więc wyboru
myślę, że wystarczy jak mu powiesz że bardzo chcesz żeby wszedł z Tobą

Cytat:
A i zapomniałabym... dziewczęta pozory mylą, byłabym bardzo ciężkostrawną maliną
kochana robisz takiego smaka na maliny że aż mam ślinotok nic mnie nie zniechęci, zwłaszcza że uwielbiam i że już poumarzały nie zniechęciłaś mnie

Cytat:
oj bidulko masz ty z tym brzuszkiem... znakiem tego twa macica nieźle pracuje nad mieszkankiem Twojego maleństwa

Cytat:
mam to samo. zawsze potem sie martwię bo bywa że mocno szarpnie.

Cytat:
no ja myślę, że poszłaś...
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jak to przeczytałam to dostałam chcicę na maliny
w bitej śmietanie
a bym go już nie zmuszała na to dowcipne. Może nie będzie miał traumy, że inny chłop dotyka coś co ma być tylko dla niego, ale przy gince może się znowu fazować, że np. za bardzo mu się to spodoba Ja bym nie wnikała

A ja może dla odmiany o lepszych objawach ciążowych, które też mam
Oprócz cyców dużo szybciej rosną mi włosy, mniej wypadają, są gęstsze, no i w końcu nie mam problemów z zapuszczaniem paznokci Są mocniejsze, grubsze, rosną dużo szybciej (chociaż nie mam siły na żadne odżywki itd.) i dziś, jak je skracałam o połowę, to zajęło mi to godzinę (a dalej są długie)
właśnie mi też ta malinka takiego smaka narobila ze ssanie mi sie włączyło mimo iż najedzona jestem

co do tej wizyty i to ze mężowi mogłaby się spodobać penetracja ginekolożki to naprawde wampirko... hehe
no i dodam ze zazdroszcze ci tego wzmocnienia wlosow szczegolnie! czekam na to i czekam, póki co tylko mi lecą.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
przed ciaza ochote mialam taka sobie, ale teraz smyrnie mnie ten moj , a ja juz gotowa. u mnie sprawdza sie akurat fakt o zwiekszonej ochocie
Santom znowu przepadłaś na zbyt długofajnie, ze jestes. A co do tej ochoty to mam tak samo.

Cytat:
Wiecie może to głupie co napiszę, ale mam wrażenie że co jakiś czas mnie ktoś w brzuszku muska Ja wiem, że to jest za wcześnie na ruchy, ale to odczucie jest tak podobne do ruchów jakie czułam w ciąży z Misią, że normalnie zgłupiałam. Raczej to nie jest praca jelit, bo one mi pracują bardzo intensywnie i doskonale rozpoznaję to odczucie . Sama nie wiem
kochana to jest tak ze na tym etapie ciąży już bejbik się rusza tylko ze na ogół jest to jeszcze taka malizna ze większość nic nie czuje jeszcze długo długo, ale w sumie czytałam o tym że można czuć takie muskanie, motylki także wszystko możliwe!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:32
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:42   #3060
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hope ja tutaj jestem caly czas, ale czesto i gesto tematy mnie jeszcze nie dotyczace, a jak cos probuje naskrobac, to po odswiezeniu jest 1000 nowych postow wiec nawet jak bym sie odniesc chciala, to to juz nieaktualne

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości