Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 15:54   #2251
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na szczęście nie było źle zapłakał tylko przy wkłuciu.
Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na raze obserwujemy
będzie okey

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:12   #2252
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

BYou ja tez jak daje butelke to patrze a to byly ulamki sekund tyle co wstlalam do stolika po herbatke i nagle krzyk i placz teraz juz na sekunde nie mozna zostawic
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:31   #2253
Moderna
Zakorzenienie

wlasnie ogladnelam film dokumentalny Bobasy Thomasa Balmesa - fajniutki
http://www.youtube.com/watch?v=QkytlvAEE2k

http://www.filmweb.pl/film/Bobasy-2010-431771
Stary 2013-10-08, 17:39   #2254
nestelle
Zakorzenienie

no tak ...jak czlowiek czasu nie ma na pisanie to Wy piszecie .....
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A ten parking dla kobiet ma szersze miejsca czy co? Czy dla kobiet z dziećmi?
tak miejsce "dla kobiet" jest duzo szersze .... jest to ponoc po to ze niby kobiety maja "problemy "z parkowaniem i aby ulatwic im zycie zrobili pare miejsc szerszych z oznakowaniem "dla kobiet" ....
no coz o wiele zgrabniej wyszli z tego pod lidlem bo tam sa miejsca dla rodzica z dziecmi .tak- to rozumiem bo z tymi miejscami "dla kobiet " to tak jak bysmy byly ulomne i nie umialy parkowac .... no chyba ze kobiety przyjezdzaja do centrum handlowego ciezarowka

z pralka nie pomoge-mam wyciagany pojemnik .ale widzialam w lidlu jakis srodek do czyszczenia tego (tak mi sie wydaje)

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
sie juz zdarzylam przyzwyczaci ... na znieczulice
no co Ty ? nie wolno sie przyzwyczajac !!! mow ,krzycz warcz o swoje
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wróciliśmy byliśmy u teściów i u promotora aż w Chrzanowie. no teraz "tylko" pisać eh ;/
Florka wczoraj wymęczyliśmy podróżami eh biedaczek. jutro niby szczepienie ale kurcze dalej ma katar! biedaczek eh.
pogrubione - a jaki temat ?
zdrowka moze to nic takiego i zaszczepia .....
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Gdyby nie Wizaż, ja bym nie wiedziała o glutenie, o żółtku, o rozszerzaniu diety ogólnie... Pediatra ani jedna, ani druga nie mówiła mi nic kompletnie... A położna była całe 2 razy
A na SR w ogóle nie chodziłam, może choć tam coś mówili

Dieta matki karmiącej- pod względem tracenia na wadze to abslotnie nie mit; wiadomo, że jak mało co jesz, to leci waga Ale często kosztem mleka. Ja na początku też mało co jadłam, do tego bezsolnie (po nadciśnieniu w ciąży), gotowane wszystko i wagę sprzed porodu odzyskałam w chyba 3 tyg
jak malo sie je to nie bedzie to kosztem mleka - mleko nie robi sie z jedzenia ktore spozywamy .to nie dziala tak ze jak ktos sie lepiej albo tlusciej odzywia to mleko jest lepsze albo tlustsze .W przypadku zlego odzywiania skladniki mleka beda pobierane z organizmu matki . Dlatego powinnysmy sie dobrze odzywiac i zapewniac wszystkie skladniki odzywcze -witaminy ,mineraly -abysmy My byly zdrowe i niczego NAM nie zabraklo bo dziecku to napewno nie zabraknie w mleku bo najwyzej bedzie pobierane od nas co trzeba (np.jesli za malo wapnia jemy i mamy niedobory to organizm pobierze z naszych kosci a potem osteoroporoza ).
Ja jem normalnie -to co jadlam wczesniej (z wyjatkiem slodyczy ,cytrusow,orzechow)-jesli chodzi o ilosc to od poczatku duzo a teraz jem wieksze obiady od mojego tzta (a on je sporo) i mam rozmiar 36 . a przeciez przytylam 26 kg - sladu po nich niema ....(tylko musze cwiczyc brzuszki a mi sie nie chce ....)
Takze waga to indywidualna sprawa ....

co do wiadomosci o glutenie itp.to jest to w ksiazkach .ja z pierwszym dzieckiem i drugim tez nie korzystalam z forum -czytalam wlasnie w poradniku ....(ale ja nie robilam jakies tam ostroznej "ekspozycji"na gluten i teraz tez nie bedze robic jak bedzie czas to po prostu dam i tyle)
Cytat:
Hej
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na szczęście nie było źle zapłakał tylko przy wkłuciu.
Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na razie obserwujemy
bedzie ok . .
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Macie ta osmiornice z lamaze? warto??
mam . fajna choc teraz roszek woli inne zabawki ...
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
I nie polecam sklepu internetowego BUBUMARKET-nie mają towaru na stanie, kłamią, że są w stanie go ściągnąć w ciagu kilku dni, potem kłamią że już wysłany, by w końcu wysłać @, że jednak nie mają tego na stanie i nie będą mieć kontakt prawie żaden. Ciekawe ile będę czekąć na zwrot kasy.
uuuuuuuuu nieladnie .wspolczuje
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja po rehabilitacji (na którą mam dość daleko, a chodzę na piechotę) poszłam do 2 hipermarketów w poszukiwaniu dobrego koca. Nie znalazłam. Nogi weszły mi w pupencję. TŻ powinien kleknąć przede mną i masować, masować

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

u Kuby przeforsowalismy pomysl zajec dodatkowych z matmy zaraz po lekcjach takze nie musze 2 razy po niego jezdzic .
no ale dzis znowu morze lekcji ....takze odrabiamy ....

(dzis mialam tyle jezdzenia ze kupilam sobie obiad na wynos i jak stalam w korku -jadac 20 na godzine to zjadlam po drodze -nawet zupe ...... .takze jak ktos widzial po drodze w jadacym samochodzie jakas wariatke z widelcem w buzi -to ja .to JA!!!!! )

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-08 o 17:41
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:05   #2255
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jak malo sie je to nie bedzie to kosztem mleka - mleko nie robi sie z jedzenia ktore spozywamy .to nie dziala tak ze jak ktos sie lepiej albo tlusciej odzywia to mleko jest lepsze albo tlustsze .W przypadku zlego odzywiania skladniki mleka beda pobierane z organizmu matki . Dlatego powinnysmy sie dobrze odzywiac i zapewniac wszystkie skladniki odzywcze -witaminy ,mineraly -abysmy My byly zdrowe i niczego NAM nie zabraklo bo dziecku to napewno nie zabraknie w mleku bo najwyzej bedzie pobierane od nas co trzeba (np.jesli za malo wapnia jemy i mamy niedobory to organizm pobierze z naszych kosci a potem osteoroporoza ).
Ja jem normalnie -to co jadlam wczesniej (z wyjatkiem slodyczy ,cytrusow,orzechow)-jesli chodzi o ilosc to od poczatku duzo a teraz jem wieksze obiady od mojego tzta (a on je sporo) i mam rozmiar 36 . a przeciez przytylam 26 kg - sladu po nich niema ....(tylko musze cwiczyc brzuszki a mi sie nie chce ....)
Takze waga to indywidualna sprawa ....

co do wiadomosci o glutenie itp.to jest to w ksiazkach .ja z pierwszym dzieckiem i drugim tez nie korzystalam z forum -czytalam wlasnie w poradniku ....(ale ja nie robilam jakies tam ostroznej "ekspozycji"na gluten i teraz tez nie bedze robic jak bedzie czas to po prostu dam i tyle)

(dzis mialam tyle jezdzenia ze kupilam sobie obiad na wynos i jak stalam w korku -jadac 20 na godzine to zjadlam po drodze -nawet zupe ...... .takze jak ktos widzial po drodze w jadacym samochodzie jakas wariatke z widelcem w buzi -to ja .to JA!!!!! )
Wiem. Nie raz o tym mówiłyśmy. Ale mówię o ilości mleka, nie jakości. Jak się kobieta niedożywia, to może się odbić na ilości mleka, nie? Nawet bodajże Córce_Rosy tak tu doradzałyśmy.
Waga indywidualna sprawa, zgadza się. Ale faktem jest, że jak się mało je, to się chudnie Tu nie ma różnic.
Książki są, pewnie, ale szkoda jednak, że lekarze nie informują o pewnych ważnych rzeczach, albo położna, bo jednak na te książki trzeba mieć czas... Ja nadal nie wiem, czy ten gluten jest istotny, czy nie. Po prostu nie wiem.

Drugie pogrubienie - widelcem zupę?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:06   #2256
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
i uwaga ,uwaga moj malutenki,slodki ,przekochany dopiero co urodzony urwis skonczyl ...... 7 miesiecy !!!!!!!!!
Buziaki dla Roszka

Cytat:
Monicca za szczepienie i wymiary
A czemu do obserwacji?Myślałam, że to norma, że dzieci zwalniają??
Podaję już Roszpunce kaszkę glutenową na śniadanko
Nie wiem właśnie, zdziwiłam się jak zaczął tak o tym mówić, no ale z drugiej strony i ja i mąż nie jesteśmy jacyś bardzo wysocy więc i Filip nie będzie miał 2 metrów
Od urodzenia urósł albo 11 albo 13cm (bo mam w dwóch miejscach różnie napisane i nie wiem ile miał faktycznie po urodzeniu czy 54 czy 56)
A Wasze dzieci ile cm urosły?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:15   #2257
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Krzyś chyba 13 cm, o ile dobrze mierzę. Baba w przychodni nie wyprostowała Mu ostatnio nóżek...
Ania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 19:38   #2258
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja tylko chcialam napisac ze dobrze ze nie mieszkam w Krakowie bo despa obkleila mi samochod karnymi k... przyznaje bez bicia ze od kiedy mam dziecko to parkuje gdzie i jak popadnie byle by blisko i szybko a to samolubne nawet jak kupuje bilet parkingowy to zatrzymuje auto na ulicy wyskakuje kupuje i jade dalej i dopiero parkuje
Oliwka naklejam wtedy kiedy nie jestem w stanie jechac chodnikiem bo cały jest zatarasowany zaparkowanym samochodem ( najczęściej pod szkołą sióstr tak jest)- a alternatywą jest tylko ulica z zakrętem, wiec czemu mam isc ulicą? Usłyszłam kiedys tekst ze jak zaparkuje na ulicy to przy takim zakręcie, ktos może auto zahaczyc- to skoro auto może to mnie z wózkiem też; lub jak pod samym zjazdem dla wózków stoi samochód tak,ze muszę zrezygnować ze zjeżdżania tylko znosic po schodach.

więc popraw się bo:https://www.google.pl/search?q=nakle...ml%3B644%3B429

Cytat:
i uwaga ,uwaga moj malutenki,slodki ,przekochany dopiero co urodzony urwis skonczyl ...... 7 miesiecy !!!!!!!!!

Cytat:
Witam

Wczoraj wyszłam na reh. odpowiednio wcześniej, ale zadzwoniłam do mamy i tak się zagadałam, że poszłam swoją trasą spacerową, zamiast w kierunku przychodni. Całkiem na około. Skutkiem tego znów musiałam motorek w tyłku załączyć

Cytat:
Despa nie ma na moim zadupiu almy:/

.
aaaa, bo ja nie wiem gdzie Zasiedmiogród jest

Moderna- próbuje ale zawsze se skasuje- jak np. Twojego posta zeby cytować fragmentami
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:39   #2259
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem. Nie raz o tym mówiłyśmy. Ale mówię o ilości mleka, nie jakości. Jak się kobieta niedożywia, to może się odbić na ilości mleka, nie? Nawet bodajże Córce_Rosy tak tu doradzałyśmy.
Waga indywidualna sprawa, zgadza się. Ale faktem jest, że jak się mało je, to się chudnie Tu nie ma różnic.
Książki są, pewnie, ale szkoda jednak, że lekarze nie informują o pewnych ważnych rzeczach, albo położna, bo jednak na te książki trzeba mieć czas... Ja nadal nie wiem, czy ten gluten jest istotny, czy nie. Po prostu nie wiem.

Drugie pogrubienie - widelcem zupę?
nie -taka az wariatka nie jestem zupe wypilam z miseczki (warzywa pogryzlam ) a widelcem 2 danie ....
w samochodzie mam zapas jednorazowych sztuccow

co do ilosci jedzenia to nie wiem czy istotne jest az tak bardzo dla ilosci mleka ..... no pomijam idiotki ktore na serio maja diete "listek salaty" .... ale nawet jesli troszke ograniczymy to chyba to nie wplynie az tak bardzo .... zreszta przez pierwsze mies. mamy zapasy tluszczu po ciazy .
moim zdaniem wystarczy sie normalnie odzywiac i bedzie git . najwazniejsze aby zdrowo bylo i poukladac sobie w glowie .
choc w sumie nie wiem jak mozna malo jesc karmiac ja ciagle glodna jestem.....

a jak sie malo je to faktycznie sie chudnie ale i przemiana materii zwalnia drastycznie . takze bez sensu ....
ja teraz mam tak ze im wiecej jem tym chudsza jestem -ale faktem jest to ze nie jem slodyczy ,jem kalorycznie ale zdrowo i cale dnie latam .....
Stary 2013-10-08, 19:46   #2260
BYou
MBZ♥

Dragusiu dużo zdrówka dla Synka

Nestelle super, że się udało z tymi zajęciami
a co do parkingu dla kobiet to umiem zaparkować lepiej niż niejeden facet
Z kp masz racjętrzeba się wtedy dobrze odżywiać bdziemy jeszcze dłuuugo potrzebne naszym dzieciom więc warto o tym pamiętać
za stratę kg

Tasiu krótko karmiłam bo trochę ponad 2 msc ale jadłam od początku normalnie. I pamiętam, że byłam wtedy wiecznie głodna normalnie jem dużo, że w restauracji jak jesteśmy z Mężem to mylą nasze zamówienia i Jemu podają moje, a mi Jego ale przy kp to były tego wielkie ilości i do tego litry wody i chudłam.

Strippi co u Was?

Misiulka

Moderna bo wcześniej mi umknęło: super te zabawki drewniane

Monicca, Roszpunka sporo urosła bo nieco ponad 20cm

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Despa jak wjedziesz u Was na A4 w stronę Niemiec to ciśnij do końca i tam jest Zasiedmiogórogród

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:47
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:48   #2261
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Gdyby nie Wizaż, ja bym nie wiedziała o glutenie, o żółtku, o rozszerzaniu diety ogólnie... Pediatra ani jedna, ani druga nie mówiła mi nic kompletnie... A położna była całe 2 razy
A na SR w ogóle nie chodziłam, może choć tam coś mówili
ja korzystam z rozpiski rozszerzania diety którą mam w książeczce zdrowia dziecka. tam jest w miarę jasno opisane. a jak mam pytania do tego to pytam pediatrę albo Was.

Cytat:
Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na razie obserwujemy
Jakub też spadł wzrostowo, ale nic pediatra nie mówiła. Dzieci rosną skokowo, w jednym miesiącu może prawie nie rosnąć a potem nadrobić. Zresztą przecież nie wiadomo jaki będzie docelowy wzrost dziecka a późniejsze różnica skądś się biorą.

Cytat:
I nie polecam sklepu internetowego BUBUMARKET-nie mają towaru na stanie, kłamią, że są w stanie go ściągnąć w ciagu kilku dni, potem kłamią że już wysłany, by w końcu wysłać @, że jednak nie mają tego na stanie i nie będą mieć kontakt prawie żaden. Ciekawe ile będę czekąć na zwrot kasy.
wrzućmy na pierwszą stronę polecane i nie polecane sklepy/sprzedawców, bo tak to zapomnimy.

Cytat:
Wczoraj spróbowaliśmy podać dziecku MM. Próba negatywna.
Ja nie lubię mleka, nie pijam. Ale to mm śmierdziało nieziemsko. Ja się jej nie dziwię, że nie chciała. Mnie odrzuca na samą myśl. Nie wiem, czy to tak generalnie śmierdzi, czy dlatego, że HA?
HA są specyficzne. A które dałaś? Zwykłe mleka są dużo lepsze a i tak specyficzne, jak to mleko w proszku. Chociaż.. mi moje mleko jak kp też śmierdziało.. Jakub pierwszym 60ml mm które dostał obdarował tż i dywan, porządnie wtedy chlusnął, a pół godz później wypił drugie tyle bez problemu.

Cytat:
Od urodzenia urósł albo 11 albo 13cm (bo mam w dwóch miejscach różnie napisane i nie wiem ile miał faktycznie po urodzeniu czy 54 czy 56)
Jakub ok 10 cm urósł. miał 57 a teraz ok 67.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 19:50   #2262
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Buziaki dla Roszka

Nie wiem właśnie, zdziwiłam się jak zaczął tak o tym mówić, no ale z drugiej strony i ja i mąż nie jesteśmy jacyś bardzo wysocy więc i Filip nie będzie miał 2 metrów
ponad 20 cm (poczatek września)- z tym ze moja 47 cm miała przy urodzeniu

Cytat:

Despa jak wjedziesz u Was na A4 w stronę Niemiec to ciśnij do końca i tam jest Zasiedmiogórogród
pytam mojego chłopa co jest -jak się wjedzie A4 w stronę Niemieci ciśnie do końca- odpowiedz- pole
Stary 2013-10-08, 19:53   #2263
BYou
MBZ♥

Monika dobry pomysł z tą pierwszą stroną

Maria, podobno te HA mają taki specyficzny zapach, a najgorszy ten nutramigen:/

Despa tu akurat mnóstwo lasówi poligon

Stary 2013-10-08, 19:56   #2264
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ale się dziś wkurzyłam na spacerze!!! Szłam z Jakubem w wózku, na przeciwko szedł/latał jakiś dzieciak, ok 4 lat, z dziadkiem i pchał swój wózek, a raczej rzucał nim po chodniku. W końcu dziadek mu ten wózek zabrał i sam pchał a ten gówniarz rzucił się z pięściami na mój wózek. Ma szczęście że trafił w budę bo chyba bym go rozszarpała jakby uderzył Jakuba. skąd się takie wredne dzieci biorą
Stary 2013-10-08, 20:03   #2265
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
moje dziecie rosnie w dlugosc - w wieku 4 miesiecy mial 16cm na plusie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
więc popraw się bo:https://www.google.pl/search?q=nakle...ml%3B644%3B429

Moderna- próbuje ale zawsze se skasuje- jak np. Twojego posta zeby cytować fragmentami
karny k...

hehe.. cwiczenia czynia mistrza
Cytat:
pytam mojego chłopa co jest -jak się wjedzie A4 w stronę Niemieci ciśnie do końca- odpowiedz- pole

ale tak to faktycznie wyglada jak sie jedzie autostrada A4 za Legnica

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale się dziś wkurzyłam na spacerze!!! Szłam z Jakubem w wózku, na przeciwko szedł/latał jakiś dzieciak, ok 4 lat, z dziadkiem i pchał swój wózek, a raczej rzucał nim po chodniku. W końcu dziadek mu ten wózek zabrał i sam pchał a ten gówniarz rzucił się z pięściami na mój wózek. Ma szczęście że trafił w budę bo chyba bym go rozszarpała jakby uderzył Jakuba. skąd się takie wredne dzieci biorą

obstawiam, ze brak czasu dla dziecka

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Monika dobry pomysł z tą pierwszą stroną
mozna jeszcze podpiac temat w klubie, polecani/odradzani sprzedawcy czy cos w tym stylu
Stary 2013-10-08, 20:03   #2266
BYou
MBZ♥

Moderna ale za to potem jak się kończy A4 i zaczyna magiczna potupajka A18 to są laaaasy i jelenieostatnio widzieliśmy takiego byka, z takim porożem, że myślałam, że na zawał zejdę. A on majestatycznie przelazł przez drogę

Monika chybabym powiedziała dziadkowi parę cierpkich słów

Stary 2013-10-08, 20:05   #2267
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Moderna ale za to potem jak się kończy A4 i zaczyna magiczna potupajka A18 to są laaaasy i jelenieostatnio widzieliśmy takiego byka, z takim porożem, że myślałam, że na zawał zejdę. A on majestatycznie przelazł przez drogę

hehehe- to w okresie godowym niezłe rykowisko musi być
Stary 2013-10-08, 20:08   #2268
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
obstawiam, ze brak czasu dla dziecka
normalnie strach koło innych dzieci przechodzić. moja mama miała podobną sytuację z moją siostrą w wózku, też jakiś gówniarz podleciał i walnął w siostrę. na szczęście to była zima i w grubym kombinezonie była, do tego koc.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
ja normalnie w szoku byłam. wiem, że takie sytuacje się zdarzają, bo mama tak miała ale... eeh.. może jeszcze będę miała wątpliwą przyjemność spotkać ich na osiedlu
Stary 2013-10-08, 20:09   #2269
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to w strone Olszyny czy Zgorzelca?

dobrze, ze nie spotkaliscie takiego na drodze...

Ja mam nadal przed oczami, jak na autostradzie w DE ciezarowka przed nami wjechala w dzika cos strasznego!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:10   #2270
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wróciliśmy byliśmy u teściów i u promotora aż w Chrzanowie. no teraz "tylko" pisać eh ;/
Myślałam ostatnio o Tobie - jak studia i praca.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nawet jak sie budzi to utule i usypia dalej bez jedzenia dopiero po 3-4 h daje cyca liczę na to ze po kilku dniach przetrzymania zacznie dłużej i ładniej spac
Kciuki za powodzenie akcji

Cytat:
A na pewno nie wyjmiesz tego? U mnie tak trochę "na siłę", do góry ten dozownik i da się wyjąć
Cytat:
Córko też mam taką pralkę i po bokach takie zaczepy są żeby to wyciągnąć
Z drzwiczek mogę to wyjąć, potem odczepić osłonkę i zostają same dozowniki - i właśnie ich nie mogę już bardziej rozłożyć, a płyn do płukania się z nich nie wypłukuje do końca i odkłada się w przegródce. Właśnie tego nie mogę doczyścić.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Corka nie wkurza mnie
To faktycznie jesteś bardzo tolerancyjna, bo jakbyś tak stanęła przede mną, to obdarowałabym Cię niezłą wiązanką

Cytat:
Nawet bodajże Córce_Rosy tak tu doradzałyśmy.
bo ja idiotka zrezygnowałam z jednego posiłku na rzecz kawy (zamiast 5 jadłam 4) i chudłam, chudłam, zaczęło brakować mleka. Teraz jem 5 posiłków, mleko wróciło, a mi niestety przybyło 3 kg... Muszę chodzić na dłuższe spacery.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:14   #2271
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie strach koło innych dzieci przechodzić. moja mama miała podobną sytuację z moją siostrą w wózku, też jakiś gówniarz podleciał i walnął w siostrę. na szczęście to była zima i w grubym kombinezonie była, do tego koc.

ja normalnie w szoku byłam. wiem, że takie sytuacje się zdarzają, bo mama tak miała ale... eeh.. może jeszcze będę miała wątpliwą przyjemność spotkać ich na osiedlu
az sie cisnie tyle slow..

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
bo ja idiotka zrezygnowałam z jednego posiłku na rzecz kawy (zamiast 5 jadłam 4) i chudłam, chudłam, zaczęło brakować mleka. Teraz jem 5 posiłków, mleko wróciło, a mi niestety przybyło 3 kg... Muszę chodzić na dłuższe spacery.
ale juz jest dobrze

a ja tez jestem ciagle glodna, plus KP, ze mimo zjadania tony dziennie, sie nie tyje
Stary 2013-10-08, 20:16   #2272
BYou
MBZ♥

Moderna, na Olszynę
No właśnie spotkaliśmy, tylko już tam trochę mieszkamy i wiemy, że takie okazy tu są, sporo zwierzyny więc zawsze powolutku jeździmy

Córko, a to też tak mam:/nawijam watę na patyk do szaszłyka i tak czyszczę

Stary 2013-10-08, 20:21   #2273
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam.. Adaś Cynamonowej..
walnęło mnie to strasznie. cały czas o niej myślę pamiętam ją z aniołkowych mam koszmar. i znów dreszcze mam

Cytat:
Macie może jakiś patent na czyszczenie dozowników płynu/proszku do prania w pralce ładowanej od góry? Mam taką, że nie da się ich rozmontować i nijak nie mogę doczyścić.
o raju, ileż ja, w poprzednim mieszkaniu, się omanewrowałam patyczkami do szaszłyków. i szczoteczkami do zębów. i wciąż nie znam sposobu na idealne oczyszczenie...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
skarpety sa Pyszne, najlepiej sciagneite od kolegi - Miluś coś wie o tym :P haha
no Miluś jest skarpetowym kradziejem

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
też zaczełam przetrzymywac z cyckowaniem zeby tak czesto nie jadł w dzien i wieczorem nawet jak sie budzi to utule i usypia dalej bez jedzenia dopiero po 3-4 h daje cyca liczę na to ze po kilku dniach przetrzymania zacznie dłużej i ładniej spac
heh mi w dzień się udaje. w nocy nie. ale nie pyskuję. teraz tylko 3-4 razy wstaje

Cytat:
19.
nie przejmuj się tym

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:22   #2274
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

To faktycznie jesteś bardzo tolerancyjna, bo jakbyś tak stanęła przede mną, to obdarowałabym Cię niezłą wiązanką

Cytat:

Córko, a to też tak mam:/nawijam watę na patyk do szaszłyka i tak czyszczę
ja taką szczotką do czyszczenia butelek ( nie dziecięcych,rzecz jasna)
Stary 2013-10-08, 20:25   #2275
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
walnęło mnie to strasznie. cały czas o niej myślę pamiętam ją z aniołkowych mam koszmar. i znów dreszcze mam :

caly czas mysle o nich i trzymam mocno kciuki, by Adas z tego wyszedl calo.
Stary 2013-10-08, 20:29   #2276
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

caly czas mysle o nich i trzymam mocno kciuki, by Adas z tego wyszedl calo.

Laski dajcie linka do Ich wątku
Stary 2013-10-08, 20:33   #2277
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Laski dajcie linka do Ich wątku
ostatni post Cynamonowej
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1823
Stary 2013-10-08, 20:37   #2278
BYou
MBZ♥

Straszne to
Dlaczego?

Stary 2013-10-08, 20:40   #2279
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasiu krótko karmiłam bo trochę ponad 2 msc ale jadłam od początku normalnie. I pamiętam, że byłam wtedy wiecznie głodna normalnie jem dużo, że w restauracji jak jesteśmy z Mężem to mylą nasze zamówienia i Jemu podają moje, a mi Jego ale przy kp to były tego wielkie ilości i do tego litry wody i chudłam.
Ja na początku uważałam na to, co jem (jak pisałam - przez nadciśnienie i tak ogólnie bałam się jeść wszystko - teraz uważam, że niepotrzebnie ) i szybko schudłam, ale teraz nadal kp i jem normalnie - o ile "normalnie" to takie ilości, o których mówisz Też się obżeram, bo ciągle chce mi się jeść, ale NA SZCZĘŚCIE waga stoi w miejscu. Widać, jak karmienie z nas ściąga

I zapomniałam napisać - przyszła dziś Hula Kula, fajne toto
Ania
Stary 2013-10-08, 20:43   #2280
BYou
MBZ♥

Cytat:
o ile "normalnie" to takie ilości, o których mówisz Też się obżeram, bo ciągle chce mi się jeść, ale NA SZCZĘŚCIE waga stoi w miejscu. Widać, jak karmienie z nas ściąga

A Młodzież zainteresowana kulą?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości