Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 19:30   #2611
wik_and_ola
Zadomowienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy gdzieś na świecie są jeszcze osoby które nie wiedząc czy są w ciaży liczą sobie termin porodu

Jak sobie liczę tp to zawsze pod informacjami widzę takie coś:
Aktualnie jest to raczej ciąża urojona (biorąc pod uwagę wprowadzone w formularzu dane)
Stary 2013-10-08, 19:30   #2612
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
jestem .... no i od zeszłego tygodnia jest progres, przyrost prawidłowy
Makarena i z tego co widziałyśmy to jak na razie sztuk jedna
teraz idę 19 października to już serducho powinno być, ginka pytała czy tż przyjdzie
już robie zmian w terminie

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:35   #2613
God Of War 20
Zakorzenienie

Niedawno wróciłam od endo... 2 godziny w kolejce czekałam a zimnooo
Przepisała mi to samo tylko zmniejszyła dawkę... no i tak mam se brać i za 3 miesiące do kontroli...
Poza tym powiedziała mi, że wynik mam ok i muszę ciągle brać leki żeby wynik nie był większy niż 2,5. Dopóki nie będę w ciąży to będę jechać na lekach... ogólnie zdziwiona, że tyle czasu współżyć bez zabezpieczenia a ja w ciąży nie jestem, no cóż taki ze mnie specyficzny przypadek.
Jutro będę się rejestrować do innego gina na NFZ bo innej rady nie ma może ktoś się znajdzie w końcu...
Stary 2013-10-08, 19:40   #2614
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A mi podobają się te wózki:

1. http://www.giggle.com/introducing-bloom%27s-zen-stroller-yoga-newborn-nest/zen_landing,default,pg.ht ml

2. http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-retro-duze-kola-16-fotelik-sam-4w1-i3561872137.html i ten w czarne kropeczki

Ale ja będę miała wózek po sobie w którym ja jeździłam. Taki z dużymi kółkami i wiklinową gondolką
Ten w kropeczki śliczny Ja wprawdzie bardziej za nowoczesnością, ale te retro nie są takie brzydkie wcale. Tylko mi się spacerówka w nim nie podoba, ale gondolka śliczna

Cytat:
Ciekawa jestem czy gdzieś na świecie są jeszcze osoby które nie wiedząc czy są w ciaży liczą sobie termin porodu

Jak sobie liczę tp to zawsze pod informacjami widzę takie coś:
Aktualnie jest to raczej ciąża urojona (biorąc pod uwagę wprowadzone w formularzu dane)
No na pewno są, skoro my tu jesteśmy
A gdzie to liczysz, że Ci takie testy wyskakują?

Do wakacyjnych to ja się piszę bardzo chętnie, nawet już ostatecznie może być ten sierpień, ale wolałabym lipiec żeby jeszcze zdążyć pojeździć z maluszkiem w ciepełku
Ja patrzę na ovuf na datę porodu

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:42
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:43   #2615
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
już robie zmian w terminie
poproszę
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:52   #2616
Leine
Zakorzenienie

kindziulindzia już nie czytam w necie. Czekam do jutra, trochę mam stracha, zaraz piszę listę o co chcę go zapytać a mam multum pytań, trochę u niego posiedzę, by mi wszystko wyjaśnił Nie dla pozoru bierze 150 zł

Fantastka zdrówka życzę

meire czekam jutro na dobre wieści!!!!

Marszalka fajnie, że u Ciebie wszystko ok

God no to od przyszłego cyklu wiesioł i jedziesz z koksem

Cytat:
Miałam zapytać. Miałyście kiedyś tak, że cały cykl macie napompowane, bolące piersi? To jest nie do wytrzymania.
kochana, z Twoich opowieści wynika, że masz organizm bardzo dziwaczny i bym to skonsultowała z innym ginekologiem, bo ten co Cię teraz prowadzi to raczej nie jest normalny, skoro twierdzi 'że Ty tak masz'
Zasięgnęłabym porady innego ginekologa na Twoim miejscu...
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta, temp dopiero teraz wprowadziłam na ovu, narazie mam dalej plamienie, temp jeszcze odrobinę spadła, więc @ na bank puka, nie ma narazie źle bo tylko takie brzydkie ciemnobrązowe plamienie,ale tak mam zazwyczaj. Tylko w sumie powinna byc już @ konkretna,ale dzień się nie skończył, a czasami też miałam 29 dni, więc może być jutro. Także marzenia o fasolce odfrunęły.

Na szczęście nie mam już tej pokrzywki, byłam u dermatologa i powiedziała mi,że każdy człowiek przynajmniej raz w życiu ma pokrzywkę, która nie wiadomo z czego się bierze i nie muszę iść do alergologa, no chyba,że by nie przeszła.

no więc tyle u mnie, ja niestety za bardzo nie nadrobię tego co było od wczoraj, no chyba,że potem.

Leine a ten lekarz to dziś czy jutro miał być? aaaaaa w sumie, ktoś to ma w podpisach, sprawdzę sobie

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

aha Leine też pomyślałam o wiesiołku od nowego cyklu,ale jako,że jeszcze @ nie ma, to jutro kupię ten wiesiołek (oeaparol tak?) i będę brać, może i mi pomoże, jak maxwelce czy fantastce. Dzięki za porade
dobrze, że pokrzywka zanika
Ja do lekarza jutro idę na 17
Spróbuj z wiesiołkiem, ja też będę z nim działała
Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
Moj biedny mąż wrócił zmęczony z pracy a ja go niecnie wykorzystałam

Cytat:
Ale ja będę miała wózek po sobie w którym ja jeździłam. Taki z dużymi kółkami i wiklinową gondolką
o taaaaaaak
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:55   #2617
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
teraz idę 19 października to już serducho powinno być, ginka pytała czy tż przyjdzie
To jednak nie trójeczka . Super, że dzidzia rośnie w siłę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 19:56   #2618
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

No jeszcze musisz zdecydować czy dołączysz do mam maj-czerwiec czy się piszesz do nas wakacyjnych

hm... no nie wiem nie wiem

muszę zrobić listę za i przeciw zostaniu tu

żżżąrtuję się nigdzie nie wybieram i mam zamiar rodzić góra sierpień konic kropka AMEN

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
A mi według kalkutora wychodzi ewentualny tp na 23 czerwca rocznica naszego ślubu
Ja jak narazie nic nie patrzę, żadnych ciuszków, wózków, itp, nie nastawiam się na nic, jak zajdę w ciążę to zdążę wszystko skompletować

mi też 23 czerwca wychodzi ale zawszę mogę urodzic przed czasem a 19 czerwca mamy rocznicę związku
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:00   #2619
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Upchnełaś? My mamy trzy duże szafy w tym jedną taką dużą komandora i ciągle są problemy, ale ja też chomikuję Wikiego ciuchy dla "nastepnego" i przez to pół tej szafy komandora mam zajęte ciuchami i kartonem z grzechotkami

Ja właśnie sobie już dawno upatrzałam x-landera ale dla Wikiego wzieliśmy wózek od chrześniaka tżta i był daremny, no ale Wiki październikowy to jakoś dużo z nim nie jeździliśmy, teraz jak się w lipcu urodzi to będziemy długo używać wózek, w sumie to wszystko mamy po Wiki w idealnym stanie oprócz wózka więc pewnie kupimy tego x-landera nowego albo używke od kogoś choć szczerze mówiąc jakbyśmy jednak z kasą kruszej mieli to bym chyba wolała tańszy ale nowy niż używany
powiem Ci, że do dzisiaj nie wiem jak to wtedy zrobiłam teraz też mam przesuwną szafę niby pojemną, synuś ma swoją komodę, i dalej mi się nic nie mieści. A ciuszki po nim mam w piwnicy, u koleżanki i u bratowej

x-lander super kółka fajne duże, to ważne sama chyba wiesz co się w zimie dzieje przy małych

Cytat:
2 tysiaki odpadają to na co teraz chcesz zwrócić uwage przed kupnem ?

-WAGA!!!
-duży kosz na zakupy!!!

-gdyby nie to, że ominiemy zimę to bym patrzała na koła, małe ugrzęzną w śniegu. Ciężkie tak samo. Miałam tak w spacerówce aż sobie nie chcę tego przypominać!!!!
-by można było nim bujać. niektóre wózki mają tak sztywne stelaże, że można nimi tylko wozić do usypiania. W sumie w tym się nie orientowałam, więc nawet nie wiem czy teraz takie robią w tych nie drogich
-wysokość rączki, regulacja
-miejsce na butelkę
- możliwość przełożenia rączki (nie jest to konieczność, ale było mi miło, ze względu, że to dziecko letnie)
-folia przeciwdeszczowa (w sumie w większości dają, ale bratowa na przykład nie miała), bo te standardowe co się dokupuje to kpina.

i to chyba wszystko

Cytat:
Dobra wózek wybrałam (załącznik) więc uciekam. Owocnej nocy
faaanyyy

Cytat:
:brzyda l: najważniejsze, że wszystko w porządku

dobra gaszę kompa ile idzie

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:02   #2620
Leine
Zakorzenienie

Była mowa o wózkach. Wszystko zależy od chodników, od tego gdzie mieszkacie.

Ja osobiście mam taki tutaj http://allegro.pl/krasnal-super-woze...588510490.html i się sprawdzał w zimę, bo ma duże pompowane koła, teraz w lato też ok, ale ciężkie cholerstwo. Mieszkam na parterze, więc wózek jak najbardziej mi pasuje, nie muszę go dźwigać. Niestety nie zamienię na inną lekką spacerówkę, ponieważ nie mamy tu chodnika i jadę krótki odcinek na poboczu, gdzie są dziury, pełno kamieni itp itd- w tej sytuacji się super sprawdza

a za granicą mam taki http://allegro.pl/wozek-safety-1st-t...588704716.html (dziecko przeniosłam do niego w wieku 5 miesięcy) i to jest wózek IDEAŁ. Tam są chodniki, super lekko skręca, 3 pozycje do ustawienia i PODSTAWEK na którym dziecko ma picie, daję chrupki, paluszki czy co tam mam gdy jedziemy gdzieś 'w trasę', polecam z czystym sumieniem ten wózek, dla mnie niezawodny
Jest wąski, wszędzie wjadę, lekko się prowadzi., duży kosz na zakupy, przy rączce dodatkowy plastik, w którym umieszczam telefon czy klucze.

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-10-08 o 20:03
Stary 2013-10-08, 20:07   #2621
(kicia)
Zakorzenienie

ja właśnie się zastanawiam nad wagą bo owszem mieszkam na 5 piętrze mam windę do bloku podjazd ale jak gdzieś indziej pójdę to może być problem z wniesieniem wózka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:11   #2622
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
powiem Ci, że do dzisiaj nie wiem jak to wtedy zrobiłam teraz też mam przesuwną szafę niby pojemną, synuś ma swoją komodę, i dalej mi się nic nie mieści. A ciuszki po nim mam w piwnicy, u koleżanki i u bratowej

x-lander super kółka fajne duże, to ważne sama chyba wiesz co się w zimie dzieje przy małych

-WAGA!!!
-duży kosz na zakupy!!!

-gdyby nie to, że ominiemy zimę to bym patrzała na koła, małe ugrzęzną w śniegu. Ciężkie tak samo. Miałam tak w spacerówce aż sobie nie chcę tego przypominać!!!!
-by można było nim bujać. niektóre wózki mają tak sztywne stelaże, że można nimi tylko wozić do usypiania. W sumie w tym się nie orientowałam, więc nawet nie wiem czy teraz takie robią w tych nie drogich
-wysokość rączki, regulacja
-miejsce na butelkę
- możliwość przełożenia rączki (nie jest to konieczność, ale było mi miło, ze względu, że to dziecko letnie)
-folia przeciwdeszczowa (w sumie w większości dają, ale bratowa na przykład nie miała), bo te standardowe co się dokupuje to kpina.

i to chyba wszystko

faaanyyy

:brzyda l: najważniejsze, że wszystko w porządku

dobra gaszę kompa ile idzie
Moim zdaniem do tej listy bym dodała żeby na lato kupić wózek w jasnych kolorach.

Stary 2013-10-08, 20:13   #2623
Leine
Zakorzenienie

A mnie się nie spytały na co ja mam zwrócić uwagę przy kupnie wózka, pff!
Czuję się bezużyteczna!
Mam foszka.
Stary 2013-10-08, 20:15   #2624
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
A mnie się nie spytały na co ja mam zwrócić uwagę przy kupnie wózka, pff!
Czuję się bezużyteczna!
Mam foszka.
Bo ciebie jeszcze nie było gdy zadałam pytanie ale nie powiem bo jestem ciekawa jakie Ty masz zdanie

Stary 2013-10-08, 20:18   #2625
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ciebie jeszcze nie było gdy zadałam pytanie ale nie powiem bo jestem ciekawa jakie Ty masz zdanie
hihihi, spoko, tak tylko pajacuję sobie na wieczór

Libido skoczyło a męża nie ma chyba dziś czeka mnie sms-chat-sex

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:29   #2626
Goraleczka84
Raczkowanie

Ohoo hoo jakie tu ciekawe tematy
Poszłam waszym śladem i tez sprawdziłam termin porodu - 14 czerwiec

A póki co schodze na ziemie i czekam na rozwój wypadku
Rozmawiałam właśnie z mężem i pytał czy franca @ przyjechała .... I kazał mi obiecać ze poczekam z testem, był przy poczęciu to i przy teście tez chce być więc chyba nie mam wyjścia i muszę jeszcze te kilka dni poczekać

Wiecie co... Kompletnie nie czuje, nie boli mnie brzuch cycuchy tez jakby sie uspokoiły...ehhh strasznie to wszytsko dziwne
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:40   #2627
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Ohoo hoo jakie tu ciekawe tematy
Poszłam waszym śladem i tez sprawdziłam termin porodu - 14 czerwiec

A póki co schodze na ziemie i czekam na rozwój wypadku
Rozmawiałam właśnie z mężem i pytał czy franca @ przyjechała .... I kazał mi obiecać ze poczekam z testem, był przy poczęciu to i przy teście tez chce być więc chyba nie mam wyjścia i muszę jeszcze te kilka dni poczekać

Wiecie co... Kompletnie nie czuje, nie boli mnie brzuch cycuchy tez jakby sie uspokoiły...ehhh strasznie to wszytsko dziwne
a kiedy miałaś OM ja miała 05.09 i TP wg owu mam na 15.06 a wg OM 12.06

Stary 2013-10-08, 20:46   #2628
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
a kiedy miałaś OM ja miała 05.09 i TP wg owu mam na 15.06 a wg OM 12.06
6.09 i tez wg owu 14.06. . A wg owulacji 15.06

Edytowane przez Goraleczka84
Czas edycji: 2013-10-08 o 20:49
Stary 2013-10-08, 20:49   #2629
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
6.09 i tez wg owu 14.06.
ja też nie mam na razie objawów z czego się cieszę tylko trochę wkurza mnie brak snu..bo uwielbiam spać a teraz po nocach się męczę :/ i brzuch daje znać, że jednak coś się tam dzieje

Trzymam mocno kciuki za II kreski byłoby fajnie we dnie przeżywać ten sam etap

Leine to co byś dorzuciła do tej listy o wózku na lato?

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-08 o 20:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:50   #2630
vioris
Zakorzenienie

God Ty tak piszesz, że Tyyyle czasu bez zabezpieczenia i nic. Az poszłam sprawdzić który Ty masz cykl i widzę 5 ?? Napisałaś to tak, jakbyś się starała co najmniej 1,5 roku i taki dziwny przypadek jesteś.

A ginekolog skoro Ci tak powiedziała po 4 cyklach, to raczej kompetentna nie jest - bo każdy normalny lekarz Ci powie, że nie ma się co stresować do 12 cykli, więc ja tu nie widzę nic dziwnego i nadzwyczajnego. To czyli jak ja nie zajdę w ciążę w następnym cyklu to już będę dziwnym przypadkiem? O pierwsze dziecko się starałam 11 cykli a miałam wtedy 20 lat czyli szczyt płodności i byłam super zdrowa, ja to dopiero byłam dziwnym przypadkiem w takim razie

No chyba, że tam źle jest napisane i starasz się sporo dłużej?

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-08 o 20:52
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:52   #2631
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
God Ty tak piszesz, że Tyyyle czasu bez zabezpieczenia i nic. Az poszłam sprawdzić który Ty masz cykl i widzę 5 ?? Napisałaś to tak, jakbyś się starała co najmniej 1,5 roku i taki dziwny przypadek jesteś.

A ginekolog skoro Ci tak powiedziała po 4 cyklach, to raczej kompetentna nie jest - bo każdy normalny lekarz Ci powie, że nie ma się co stresować do 12 cykli, więc ja tu nie widzę nic dziwnego i nadzwyczajnego. To czyli jak ja nie zajdę w ciążę w następnym cyklu to już będę dziwnym przypadkiem? O pierwsze dziecko się starałam 11 cykli a miałam wtedy 20 lat czyli szczyt płodności i byłam super zdrowa, ja to dopiero byłam dziwnym przypadkiem

No chyba, że tam źle jest napisane i starasz się sporo dłużej?
Mylisz pojęcia...my też się nie zabezpieczaliśmy od stycznia a starania były od maja-czerwca więc starań 4c a bez gumki 8

Stary 2013-10-08, 20:52   #2632
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
ja też nie mam na razie objawów z czego się cieszę tylko trochę wkurza mnie brak snu..bo uwielbiam spać a teraz po nocach się męczę :/ i brzuch daje znać, że jednak coś się tam dzieje

Trzymam mocno kciuki za II kreski byłoby fajnie we dnie przeżywać ten sam etap

No to prawda i do tego tyle samo cs hehe ale Czad :-D
Stary 2013-10-08, 20:55   #2633
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No to prawda i do tego tyle samo cs hehe ale Czad :-D
nie masz wyjścia muszą wyjść II kreski !!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 21:01   #2634
(kicia)
Zakorzenienie

lecę spać choć po tym 1,5 h spaniu średnio mi się chcę

Zubi ja się nie chcę nakręcać ale jak czytam Twoje opisy to taką małą nadzieję mam że może i u mnie coś z tego będzie ... bo też mam brak objawów tylko czasem mnie coś złapie zakuje np dziś cały dzień cisza dopiero teraz mam obolałe podbrzusze gorzej jeśli to na @

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2013-10-08 o 21:03
Stary 2013-10-08, 21:05   #2635
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
lecę spać choć po tym 1,5 h spaniu średnio mi się chcę

Zubi ja się nie chcę nakręcać ale jak czytam Twoje opisy to taką małą nadzieję mam że może i u mnie coś z tego będzie ... bo też mam brak objawów tylko czasem mnie coś złapie zakuje np dziś cały dzień cisza dopiero teraz mam obolałe podbrzusze gorzej jeśli to na @
do puki nie ma @ wszystko jest możliwe i wierzę, że będą II kreseczki
Ja sama nie mogę uwierzyć, że nic mi nie jest a jestem w ciąży dlatego jutro robię kolejny test bo jeszcze mi został ciekawa jestem jaka będzie ta II kreska

Stary 2013-10-08, 21:06   #2636
Goraleczka84
Raczkowanie

Dobra Kobitki chyba pora do spania oby tempka nie spadła
Dobranoc
Stary 2013-10-08, 21:08   #2637
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra Kobitki chyba pora do spania oby tempka nie spadła
Dobranoc
Dobranoc i trzymam mocno

Stary 2013-10-08, 21:38   #2638
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
widzę jesteś ni to retro ni to nowoczesna fajny ten spacerowy za retro wózkami nie specjalnie jestem
Wybrałam jeden taki drugi taki Ale to tak z wyglądu, bo się na tym nie znam kompletnie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
po nocy mogło się nazbierać, ja też czasami rano mam więcej, nie denerwuj się
Jestem ciekawa co to będzie jutro
Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ten w kropeczki śliczny Ja wprawdzie bardziej za nowoczesnością, ale te retro nie są takie brzydkie wcale. Tylko mi się spacerówka w nim nie podoba, ale gondolka śliczna
Mnie też właśnie gondolka urzekła

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
kochana, z Twoich opowieści wynika, że masz organizm bardzo dziwaczny i bym to skonsultowała z innym ginekologiem, bo ten co Cię teraz prowadzi to raczej nie jest normalny, skoro twierdzi 'że Ty tak masz'
Zasięgnęłabym porady innego ginekologa na Twoim miejscu...
Opowieści dziwnej treści Masz całkowitą racje, ale ja dopiero raz byłam u tej lekarki jutro idę drugi raz zobaczymy co teraz zaproponuje. Pokażę jej wszystkie wyniki prawidłowe i będzie musiała się jakoś do tego odnieść. Tym bardziej, że po ostatniej wizycie gdzie powiedziała, że jest owulka @ przyszła dopiero po 24 dniach i teraz będzie wiedziała, ze nie wymyślam.

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-10-08 o 21:42
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:54   #2639
maciejka1987
Zakorzenienie

widzę, że już wózek wybieracie

my z tż przeglądaliśmy łóżeczka i na 80% wybierzemy turystyczne

wózek zapewne używany...ja to się boję, że jak się dowiem o ciąży cały sklep z ubrankami wykupię...już teraz zerkam na ubranka i gdyby nie tż pewno dawno bym coś miała...

właśnie oglądam na tlc program o 65 mamie, ma dziecko małe dzięki invitro , późne macierzyństwo? dla mnie to już bardzo późne ;/

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:03   #2640
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze 4-5 miesięcy będzie dziecko w gondoli. Pompowane, skrętne kółka (np. x-lander- b. d opinie ). Wózek wydaje się wtedy leciutki. Kolor oczywiście jakiś jasny typu zieleń, czerwień, byle nie czarny bo się dzieciak zagotuje Duży kosz, bo wbrew pozorom do sklepu się będzie chodzić Ja tam noszę do teraz jakąś folię przeciwdeszczową czy pieluchę + chusteczki w razie co.

Z mojego pkt widzenia jak ktoś ma chodniki to fajnie mieć lżejszy wózek (pokazywałam mój safety 1st) spacerowy a nie takie bydło jak moje, no ale ma amortyzatory i na moje drogi się dobrze sprawuje.
Safety fajnie się rozkłada i składa, dobrze jeździ i dla mnie jest numerem 1. W zimę chodniki są odśnieżone i było rewelacyjnie. W pl nie wiem jak z tym jest Z sankami np gorzej, bo chodniki odśnieżone i nie ma gdzie jeździć

Bardzo dobre opinie słyszałam o wózku quinny speedi- i się na niego czaiłam miesiącami aż w końcu nie kupiłam

Ja rodziłam w zimę, więc nie potrafię nic doradzić o lecie
oczywiście połowa nie na temat
Cytat:
Opowieści dziwnej treści Masz całkowitą racje, ale ja dopiero raz byłam u tej lekarki jutro idę drugi raz zobaczymy co teraz zaproponuje. Pokażę jej wszystkie wyniki prawidłowe i będzie musiała się jakoś do tego odnieść. Tym bardziej, że po ostatniej wizycie gdzie powiedziała, że jest owulka @ przyszła dopiero po 24 dniach i teraz będzie wiedziała, ze nie wymyślam.
a prywatnie chodzisz? Bo nie pamiętam, jak zwykle
Bab ginek nie lubię, bo widać jak się zachowują w stosunku do drugiej kobiety ehh, mam nadzieję, że coś więcej powie, a nie powie na odpierdal i do widzenia. Chyba bym się wkurzyła i nawtykała jej. A pyskata jestem, nie ma co. Walcz o swoje!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
widzę, że już wózek wybieracie

my z tż przeglądaliśmy łóżeczka i na 80% wybierzemy turystyczne

wózek zapewne używany...ja to się boję, że jak się dowiem o ciąży cały sklep z ubrankami wykupię...już teraz zerkam na ubranka i gdyby nie tż pewno dawno bym coś miała...

właśnie oglądam na tlc program o 65 mamie, ma dziecko małe dzięki invitro , późne macierzyństwo? dla mnie to już bardzo późne ;/
o łóżeczkach to temat- rzeka, każdy będzie bronił swojego
A więc wypowiem się w tej kwestii.
Ja osobiście mam 2 łóżeczka różnych firm i idealnie się sprawują od urodzenia
Są stabilne, mocne i wytrzymałe(oczywiście kupujemy lepsze takie za około 250 zł z dobrej firmy a nie najtańsze z możliwych, z możliwością 2 poziomów wysokości, dodatkowym przebierakiem) + materac gryka/kokos i jest bajeczka (nigdy nie kładziemy dziecka na materacu dodawanym do turystycznego, bo jest zbyt cienki).
Moja córa do tej pory korzysta, gdy uczyła się wstawać to często uderzała o bok siatki (na szczęście miękki, więc nie chcę myśleć co by było mając drewniane) oczywiście w drewnianych można obwinąć łóżeczko, no ale tylko sam dół, całego się nie da, więc dla mnie minus
Poza tym gdy pojechałam do koleżanki to córy łóżko do auta i w drogę! (nie lubię spać z dzieckiem w swoim łóżku). Odpinany bok na cały dzień i sobie wchodzi kiedy chce, bawi się w nim, a na koniec zamykam i śpi
Widzę 2 minusy łóżeczka turystycznego. Jeden to taki, gdy dziecko nie może zasnąć, czy jest chore i mama jest przy nim, to nie może swobodnie ręki podać przez szczebelki, a przez górę i ręka boli
Ja się z tym aktualnie borykam, ale na szczęście trwa to krótko przy zasypianiu (5-10 min), kładąc dłoń na biodrze córki. Aż tak nad tym nie ubolewam szczerze mówiąc
Drugi: materiał szeleści gdy dziecko się przekręca (spokojnie- nie wybudza się przez to).

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-10-08 o 22:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości