My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 18:33   #241
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Żadne cuda
Na samym środku tego ornamenciku, w tym owalnym kształcie, przykleję po jednej 3mm czerwonej cyrkonii Swarovskiego
Bardzo ładne, proste i eleganckie
Z opisem koszyczka też fajny pomysł - zgapiam jeśli nie masz nic przeciwko

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogłabym Was prosić o radę? Chcę sama zrobić winietki, plan stołów i menu ale nie chcę przesadzić z czerwienią która jest naszym kolorem przewodnim i dlatego nie wiem w jakiej kolorystyce zrobić te 3 rzeczy. Buty będę mieć czerwone, bukiet z czerwonych i żółtych kwiatów (jeszcze nie wiem jakich), sala będzie przystrojona białymi różami a tu możecie zobaczyć jak wygląda nasza sala. Podoba mi się ten plan stołów i wzorując się nim chcę zrobić swój ale nie mam kompletnie pomysłów w jakich kolorach go wykonać
Może ten wzorek i ramki w czerwieni?

Ogłaszam wszem i wobec, że mamy wódeczkę!!! 13 kartonów Stocka już mieszka sobie na strychu
Stary 2013-10-08, 18:40   #242
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, jeśli chodzi o bukiet to wpadły mi w oko takie jak w załącznikach i coś takiego chciałabym mieć ale nie chcę też przedobrzyć z czerwienią na sali i dlatego nie wiem w jakie kolory celować przy planie stołów itp. Nie boję się połączenia czerwonego i żółtego ale nie chcę też przesadzić
Rozumiem może coś takiego cię zainspiruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg red-and-yellow-wedding-colors1.jpg (120,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Red-Yellow-Orange-Pink.jpg (256,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-inspirationboard-red-and-yellow.jpg (461,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg color-story-orange-red.jpg (206,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Red-and-Yellow-Swirl-Baseball-Ticket-Wedding-Invitations.jpg (103,5 KB, 8 załadowań)

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:40   #243
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że mamy wódeczkę!!! 13 kartonów Stocka już mieszka sobie na strychu
W Selgrosie kupiłaś? Z tego co pisałaś to mieliście chyba dobrą cenę. Każdy z karta klienta może kupić? Nie trzeba mieć koncesji? W przyszłym tygodniu też bym chciała mieć ten temat zamknięty. To jest mój plan na październik: kupic wodkę i wydębic listę alkoholi od Barmana

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:55   #244
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mogłabym Was prosić o radę? Chcę sama zrobić winietki, plan stołów i menu ale nie chcę przesadzić z czerwienią która jest naszym kolorem przewodnim i dlatego nie wiem w jakiej kolorystyce zrobić te 3 rzeczy. Buty będę mieć czerwone, bukiet z czerwonych i żółtych kwiatów (jeszcze nie wiem jakich), sala będzie przystrojona białymi różami a tu możecie zobaczyć jak wygląda nasza sala. Podoba mi się ten plan stołów i wzorując się nim chcę zrobić swój ale nie mam kompletnie pomysłów w jakich kolorach go wykonać
a może po prostu biały/ecru papier i na tym czarne litery? nie wszystko musi być przecież dopasowane pod kolor przewodni
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:57   #245
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Może Kishlaczkowa i tinyheart?
Tiny była rezerwową na teraz więc może wróci do nas, a Kishlaczkowa chciała zakładać ten wątek
Dla mnie nie ma problemu, niestety kiedy skończyła się część 19 nie dałam rady być przy komputerze

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wybór mojego tytułu
Jedziemy z TŻ do Selgrosa, obczaić wódzitsu
Chyba i ja się wybiorę, bo tak kusicie

Gratuluję zakupu sukienki i obrączek dziewczyny! My chyba na obrączki zdecydujemy się dopiero jakoś na przełomie kwietnia-maja

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:58   #246
inezwiza_90
Przyczajenie

Dziewczyny! A ja mam takie pytanie, czy któraś z Was będzie miała figurki na swoim torcie weselnym?
inezwiza_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:58   #247
kaszuszka
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku

U nas wódka też kupiona ( Żubrówka Biała) i w sobotę kupiliśmy obrączki zwykłe klasyczne żółte złoto!

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:00   #248
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a może po prostu biały/ecru papier i na tym czarne litery? nie wszystko musi być przecież dopasowane pod kolor przewodni
Z tym się zgodzę. Jak coś zawsze możesz dorzucić jakiś motyw w kolorze przewodnim, jak serce, ozdobny kwiat, bądź postaw na prostotę

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez inezwiza_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! A ja mam takie pytanie, czy któraś z Was będzie miała figurki na swoim torcie weselnym?
Tak, my będziemy mieć, ale małą symboliczną i niezbyt typowo ślubną Ona będzie na małym torciku, a niżej będą babeczki.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:00   #249
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:
Mi ostatnio spodobały się inicjały na torcie coś takiego
http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...17&tx=67&ty=76

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:02   #250
cikulada
Zadomowienie

Dziękuję za rady Chyba faktycznie wydrukuję te moje dzieła na białym papierze i najwyżej dodam później jakiś delikatny detal żeby nie było tego wszystkiego za dużo

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:10   #251
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Mi ostatnio spodobały się inicjały na torcie coś takiego
http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...17&tx=67&ty=76

Te mi się bardzo podobały, ale kosztowały 149 zł, więc postanowiłam, że zrobię sama.
monogram.jpg

Właśnie wczoraj dostałam zamówione inicjały z plastiku http://allegro.pl/monogram-na-tort-i...574189309.html i zaczęłam je przyozdabiać cyrkoniami. Wybraliśmy czcionkę klasyczną, nie ozdobną - M & M
Moja inspiracja:tort.jpg
Nie chcę żadnych figurek, płonących rac itp.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:15
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:17   #252
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

my chcemy coś zabawnego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szynszyle.jpg (50,9 KB, 36 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:35   #253
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,101...torze_nr34.htm Mój TŻ ma fioła na punkcie ciągników

Stary 2013-10-08, 19:36   #254
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
W Selgrosie kupiłaś? Z tego co pisałaś to mieliście chyba dobrą cenę. Każdy z karta klienta może kupić? Nie trzeba mieć koncesji? W przyszłym tygodniu też bym chciała mieć ten temat zamknięty. To jest mój plan na październik: kupic wodkę i wydębic listę alkoholi od Barmana
Kupiliśmy po znajomości od producenta 19zł/0,5 l czyli cena podobna jak w Selgrosie. Od nas do najbliższego jest 130 km więc kupiliśmy w Lublinie, tu jest produkowana. Z tego co kojarzę w Selgrosie kupowała Hihihi.

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-10-08 o 19:40
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:44   #255
magda10maj
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Poznaliśmy się na 3 roku studiów w...... dyskotece! Myślałam, że to niemożliwe spotkać kogoś na całe życie w dyskotece, a jednak
Oboje studiowaliśmy w Gdańsku, na 5 roku zamieszkaliśmy razem Niestety po studiach nie mogliśmy znaleźć w Polsce pracy (TŻ skończył budownictwo na politechnice, a ja chemię). Jechaliśmy nawet do Warszawy żeby osobiście poroznosić parę CV, ale niestety wyszła klapa... Ja we wrześniu załapałam się na 4 miesięczny staż, a mój obecny mąż dostał ofertę pracy w biurze konstrukcyjnym w Niemczech. Ile ja łez wylałam... Nie wyobrażałam sobie, że mogę mieszkać w Niemczech - nie potrafiłam ani słowa po niemiecku i nie po to studiowałam żebym teraz była sprzątaczką na obczyźnie... To był ciężki okres dla mnie... TŻ też z tego zrezygnował bo wolał być ze mną.. Ale im dłużej szukałam pracy i nie dostawałam najmniejszej odpowiedzi, tym bardziej przekonywałam się, że nie mamy innego wyjścia.. Musiałam odstawić w kąt chęć bycia samowystarczalną i niezależną i oddać się całkowicie pod opiekę TŻ - owi...
To była trudna decyzja, ale jej nie żałuję. Mój mąż jest wpaniałym człowiekiem i ani przez moment nie pozwolił mi się czuć jak "utrzymanka". Zarabia tyle, że jest w stanie utrzymać nas dwoje, także do tej pory skupiałam się wyłącznie na nauce języka (jesteśmy w Niemczech od stycznia). Pod koniec października kończę drugi z kolei kurs niemieckiego i zaczynam poważnie szukać pracy - też w końcu muszę odkładać na wesele

Są tu jakieś przyszłe Panny Młode z pomorskiego? Może mi ktoś polecić jakiś zespół?

Dziękuję za miłe przyjęcie do grupy
Hej ja mam zespol z Gdyni ale nie maja problemu, żeby dojechać polecam są przesympatyczni maja kobiete i faceta spiewajacych i wodzireja plus jeszcze grajka ;0 u biora 4 tys. http://www.coemimusic.pl/sklad-2/
magda10maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:57   #256
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda10maj Pokaż wiadomość
Hej ja mam zespol z Gdyni ale nie maja problemu, żeby dojechać polecam są przesympatyczni maja kobiete i faceta spiewajacych i wodzireja plus jeszcze grajka ;0 u biora 4 tys. http://www.coemimusic.pl/sklad-2/
Ojej.. 4000 zl + 4x 200 zl (tyle mamy liczone za goscia) to troche za duzo... ale dziekuje bardzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:08   #257
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ja wolałabym zamek bo ładniejszy, niestety suknia która mi się podoba jest wiazana :-( w salonie powiedzieli że mogą przerobić na zamek za 500zl ale nie polecaja bo nie można zmienić wagi. Każda która pisze tu że lepsze wiązane sama ma na zamek ( czy mi się wydaje) czy zamki są naprawde tak gorsze/ niepewne?
Eee tam niepewne, sama mam na zamek i nie boje wię wahania wagi, w końcu ostateczna przymiarka jest przed samym slubem
Ja osobiście wolałabym wiązanie, po pierwsze mi się podoba a po drugie suknia wtedy jest idealnie dopasowana.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Przy temacie suwaków i wiązań - pod moim suwakiem jest jeszcze takie zapięcie na szerokiej gumie, więc nawet gdybym (daj Boże) trochę schudła przed samym ślubem, to ono będzie trzymać suknię
U mnie też jest to zapiecie, ale wydaje mi się, że we wszystkich sukniach na zamek takie zapięcie jest.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Co myślicie o takiej dekoracji samochodu? Zawczasu powiem, że na tym zdjęciu gdzie jest jedno serce jest luka żeby otworzyć drzwi
e minie bardzo się widzi, ale ja ogólnie za dekoracjami aut nie przepadam, dla mnie to trochę kiczowate. Uważam,że wstażeczki przy klamkach wystarczą

Cytat:
A w łazience, obok koszyczków ratunkowych, mamy zamiar postawić takie coś
super, zgapiam jeżeli mogę

Cytat:
Witam w nowym wątku.

MAM SUKNIĘ!! (dodaje zdjęcia) jest przepiękna, zakochałam się jest wiązana z tyłu, ale można sznureczki schować. Tylko ja mam prostą z dołu ją bez trenu (nie jak na zdjęciach). I jest taka długa jak chciałam, czyli będzie widać mi buciki. Mój TŻ jest bardzo wysoki (ma 1,88 m) i często noszę buty na wysokich obcasach, także i tym razem będę miała wysokie buty, tak z 10-11 cm obcas.

Gratuluje zakupu sukni i zazdroszczę takich wysokich bucików

Cytat:

Eee dla mnie to zbędny wydatek,najbardziej mi się podobają żywe kwiaty

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

U nas wódka też kupiona ( Żubrówka Biała) i w sobotę kupiliśmy obrączki zwykłe klasyczne żółte złoto!
gratuluje zakupu obrączek

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:18   #258
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
My będziemy mieć o taką

Gratuluje zaupu sukienki, lepiej, że bez trenu, moja znajoma taką miała i poprostu wyglądała na znacznie za długą.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:22   #259
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
nieśmiało się melduje na wątku ex-żonka 2014
Miałam pisać, że szkoda, że się nie dogadaliście... ale jak przeczytałam, że się z kimś spotyka, to stwierdziłam, że wcale nie szkoda

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Co myślicie o takiej dekoracji samochodu? Zawczasu powiem, że na tym zdjęciu gdzie jest jedno serce jest luka żeby otworzyć drzwi
Dla mnie koszmarek
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:38   #260
kasia1201
Rozeznanie

Wspominałam w poprzednim wątku że dostałam próbki zaproszeń ( niestety to nie te które mi się podobają) ale jeśli ktoś jest ciekawy jakości na www.kreatywne-zaproszenia.com to polecam bo jakość super i wiem że chcę matowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0487.jpg (64,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0488.jpg (61,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0491.jpg (72,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0492.jpg (67,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0493.jpg (75,4 KB, 18 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:40   #261
Anesthesia
Wtajemniczenie

Widzę, że nowy wątek odświeżył tempo

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Anesthesia super te buty! sama będę szukać podobnych jeśli mi spasuje ten kolor do sukni
Dziękuję bardzo, cieszę się, że Ci się podobają! Mogliby mi je w końcu wysłać

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
obroniona... ufff
Gratuluję!

Cytat:
Niby tak, ale my na przykład będziemy bardzo dużo (prawie drugie tyle ) osób zapraszać tylko na ślub do Kościoła (TŻta uczniów, dalszych znajomych, współpracowników), ale ustaliliśmy, że kupimy inne zaproszenia (tańsze) właśnie dla osób tylko na ślub.
Chcemy, żeby goście "ślubni" też dostali papierowe zaproszenia

Kupujemy wódkę
Pojechaliśmy z TŻ do Selgrosa, TŻ zaczepił Panią o cenę wódki nas interesującej, Pani odeszła na bok, żeby sprawdzić, po czym przyszedł Pan z zapytaniem: kto się hajta? TŻ na to, że My No i okazało się, że nasza wódka (Biała Żubrówka) jest teraz w promocji i zapłacimy 16,74zł za butelkę A ogólnie Selgros ma taką promocję, że przy zakupie powyżej 60 sztuk mają promocję właśnie weselną na każdą wódkę (tylko wiadomo promocje się nie łączą)

A jakie wina kupujecie?
No tak, my raczej nie będziemy mieli gości osobno zaproszonych na sam ślub, więc problem odpada
Z wódką fajnie, dobrze wiedzieć Choć my i tak pewnie będziemy brać z hurtowni alkoholu, z której moi rodzice kupują do sklepu. A co do win to jeszcze nie wiem... to będzie trudne :P Z białych najbardziej uwielbiam Liebfraumilch w takiej chabrowej butelce, a z czerwonych faworyta brak.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Moja siostra miała zamek i jej się popsuł, gdy zbierała drobne pod kościołem. Masakra - musiała chodzić bokiem, któraś ciotka dała jej jakiś sweterek i dopiero, gdy przyjechali na salę zaczęły się poszukiwania igły, nici i osoby kompetentnej - żadne z tych 3 rzeczy się nie znalazło, więc pojechała do krawcowej, która przerabiała jej suknię. W sumie to w tek samej miejscowości, ale trzeba było z wesela wyjść. Mina krawcowej na widok mojej siostry stojącej w drzwiach - bezcenna.... także wolę uniknąć takich przygód.
Co za horror! Ale tak, jak któraś z dziewczyn napisała - to się mogło zdarzyć każdemu, raz pójdzie zamek, raz obcas, raz się ubrudzi, raz zahaczy... niestety...

Ja mam suknię na zamek, ale maskują go guziczki. Gdybym miała wybór, to chyba wolałabym wiązanie, ale z drugiej strony - do mojej sukni by nie pasowało raczej Jak któraś napisała, producent raczej wiedział, co robił, wybierając takie, a nie inne rozwiązanie.

Cytat:
Dziewczyny, wiem, że niektóre z Was mają organizer ślubny, jaki polecacie?
Ja ogólnie uważam, że to jest zbędny gadżet, ale niedługo mam urodziny (właśnie, kto zarządza kalendarzem urodzinowym??? ) i stwierdziłam, że sobie sama fundnę taki prezent, a co
Ja mam z MyMission, jest fajny, ale ciężko mi go porównać np. do Notatnika Panny Młodej. Możesz poszukać recenzji na blogach

Cytat:
Przy temacie suwaków i wiązań - pod moim suwakiem jest jeszcze takie zapięcie na szerokiej gumie, więc nawet gdybym (daj Boże) trochę schudła przed samym ślubem, to ono będzie trzymać suknię
U mnie tak samo, jak mi to babka zapinała przy przymiarkach to zamek już w zasadzie nie był potrzebny, to bardzo utrzymuje suknię w miejscu Ja mam chyba potrójną gumę, choć nie wiem, bo w sumie sama sukni z bliska nie oglądałam, tylko na sobie, już po zapięciu, więc np. nie wiem, ile ma warstw Sprawdzę na najbliższych przymiarkach
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:52   #262
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Wesele w Zamku! Ale czad!
Mnie się kiedyś marzyło (ach, Książ i ślub w sali Maksymiliana). Ale potem koncepcja ewoluowała (finansowo też ) i usłyszałam jakiś czas temu w programie o ślubach od Młodego, że on zrobił wesele na którym mogli być sobą i nikt nikogo nie udawał. I wtedy się utwierdziłam w przekonaniu, że zamek to jednak nie dla nas

Cytat:
Ja winietki, zaproszenia i pudełeczka z podziękowaniami dla gości robię sama więc takiego problemu nie mam. Tylko muszę się podowiadywać, kto z kim przyjdzie, wiem, że się piszę "osoba towarzysząca" ale w moim wypadku kiedy sama robię winietki, uważam to za nietakt wpisać "osoba towarzysząca" Nie lubię tego określenia mi to brzmi jak.... nie jesteś gościem Pary Młodej jesteś tylko do towarzystwa
Tylko często właśnie tak jest-na liście gości mam kilkanaście par, z których zależy mi na obecności jednej ze stron, druga przychodzi jako że jest towarzyszem zapraszanego gościa. Jakimś rozwiązaniem w przypadku wcześniejszej personalizacji winietek jest pisanie na dwóch miejscach "Jan Kowalski z osobą towarzyszącą". Przynajmniej według mnie. Ale i tak zgadzam się, że najlepiej personalizować.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Zamawiałam u nich dwie próbki. Same zaproszenia OK, ale to są gotowe elementy (widziałam je w wielu innych sklepach). Natomiast wydruk jest co najwyżej średni - wygląda trochę tak, jak robiony domową drukarką. Tekst jest jeszcze w porządku, ale na próbce miałam zdjęcie (czarno-białe) i wyglądało źle.
Jak chcesz, to mogę Ci wysłać zdjęcie - przypomnij mi się wieczorem
Zawsze mnie rozwalają te wszytkie "ręcznie robione" zaproszenia, które polegają na wydrukowaniu i złożeniu kartki, EWENTUALNIE doklejeniu jakiegoś gotowego elementu.

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ja nie rozumiem tego całego oburzenia odnośnie wpisywania "Z osobą towarzyszącą". Jak ktoś jest w wieloletnim związku to wypada się dowiedzieć jak partner/partnerka się nazywa(chociaż mam mieszane odczucia co do osób towarzyszących których nie znam), ale przecież nie będę z imienia i nazwiska wypisywać na zaproszeniu koleżanek czy kolegów.
No właśnie. Zapraszam kogoś, a nie wiem, jak nazywa się partner-bądźmy ludźmi, osoba towarzysząca to nie jest oblega. Zresztą mi nawet moja przyjaciółka w żartach rzuciła, że ona chce zaproszenie z osobą towarzyszącą, bo jak jej facet będzie niegrzeczny to weźmie kogoś innego.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady - co jest lepsze w sukni ślubnej wiązanie gorsetowe czy zamek???? Ja mam zamek i nie wiem, czy tego nie zmienić
Ja stawiam na wiązanie, bo jest o wiele seksowniejsze według mnie
Chociaż kiedyś o tym, że mi się rozwiązała wstążka zorientowałam się w połowie zabawy...

Cytat:
Kochana baaardzo spodobał mi się pomysł z podpisywaniem że np. MAMA PANI MŁODEJ, BABCIA PANA MŁODEGO itd
Ale podpowiedz mi proszę jak będziesz opisywała np. Chłopaka swojej kuzynki? Albo Żonę chrzestnego?
Bo właśnie zaczęłam tworzyć własne winietki
Taka osobista personalizacja winietek jest przecudna, ale ja bym to ograniczyła do najbliższej rodziny.

Cytat:
Stanowczo.

Ha, znalazłam serwetki, które idealnie się dopasowują do koncepcji winietek, które mnie kiedyś urzekły. Tylko gdzie czy znajdę gdzieś przezroczyste talerze

Figurki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f36317592.jpg (15,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg figurka.jpg (14,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg para z koszem.jpg (11,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg para1a.jpg (18,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaba romantyk.jpg (8,8 KB, 5 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:54   #263
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dla mnie właśnie zamki wyglądają mniej elegancko, łatwiej o zepsucie i zginają się. dobrze dopasowane wiązanie pięknie ściąga cały tułów, piersi, spłaszcza brzuszek, a sznureczki chowa się pod spód w dobrze uszytej sukni i ich nie widać, jak tutaj: http://img3.sunsdress.com/pri/o/2013...9251-53565.jpg
chyba że suknia ma kiepskie wiązanie, no to już nic się na to nie poradzi. Ty króliczku wyglądasz w swojej super
ooo w mojej sie tak ladnie ukladalo wiazanie

witam się w nowym wątku
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:54   #264
magda10maj
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ojej.. 4000 zl + 4x 200 zl (tyle mamy liczone za goscia) to troche za duzo... ale dziekuje bardzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm ale za orkiestrę, fotografa i kamerę musicie zapłacić pełną kwotę? my płacimy tylko polowe. Wszystkie zespoły biorą po 1000 za osobę tak średnio. A nam zależało na wodzireju i kobiecie, która będzie śpiewała, więc mamy aż 4 osoby. Myślę, że warto, bo jednak dobra orkiestra to podstawa udanego wesela
magda10maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:57   #265
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Sama celuję wstępnie w kolor ciemnej czerwieni więc mam pomysły albo wymieszać to z szarością albo granatem albo złotem...

W sumie to skoro będziesz mieć żółte kwiaty to może to złoto? Bo dla mnie to zbyt odważne połączenie żółty i czerwony
Też trudno mi się przekonać do połączenia czerwieni z żółtym - za mocne kolory. Patrząc na zdjęcia Twojej sali widziałabym raczej zamiast tego żółtego złoto ewentualnie taki pastelowy żółty / miodowy.
Ja generalnie jestem mocno uprzedzona do czerwonego ;(

Cytat:
Wiesz co, jeśli chodzi o bukiet to wpadły mi w oko takie jak w załącznikach i coś takiego chciałabym mieć ale nie chcę też przedobrzyć z czerwienią na sali i dlatego nie wiem w jakie kolory celować przy planie stołów itp. Nie boję się połączenia czerwonego i żółtego ale nie chcę też przesadzić
Tak jak pisałam wyżej - dla mnie zbyt mocne kolory. salę masz bardzo ładną i taką stylową, więc może zostaw czerwień / burgund / bordo i do tego złoto / miodowy lub beż / ecru. Ten żółty będzie chyba zbyt mocnym akcentem.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Chyba i ja się wybiorę, bo tak kusicie

Gratuluję zakupu sukienki i obrączek dziewczyny! My chyba na obrączki zdecydujemy się dopiero jakoś na przełomie kwietnia-maja
My pewnie też, tak samo jak z alko ;/ Mojego nie przekonuje nawet akcyza - jest za wcześnie na taki zakup i już. Może jeszcze zechce się rozmyślić i co by zrobił z tyloma butlami

Cytat:
Hm, nie myślałam jeszcze o tym Ale chyba nie ... Chociaż te, które pokazujecie są ciekawe
Teraz, z tego co widziałam, cukiernicy mają wiele pomysłów na te "czubki" :p tortów. Pokazuję w załączniku - ostatni jest bombowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fotolia_18877980_Subscription_XXL.jpg (36,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty_weselne-10.jpg (53,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tort-w-kopeczki.jpg (32,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotolia_43955000_Subscription_XL.jpg (109,3 KB, 17 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:04   #266
enzunio
BAN stały

Ja jeszcze nie wiem co będę miała na torcie - albo kwiaty albo monogramy albo jedno i drugie
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:08   #267
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem co będę miała na torcie - albo kwiaty albo monogramy albo jedno i drugie
A ja na pewno inicjały i kwiaty

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:10   #268
Dotka90
Zakorzenienie

Enzunio, widzialaś bukiet, jaki Ci do klubu wrzuciłam w temacie?
W Twoich kolorach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet-%C5%9Blubny-w-kolorze-fuksji.jpg (135,9 KB, 19 załadowań)
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:22   #269
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Wspominałam w poprzednim wątku że dostałam próbki zaproszeń ( niestety to nie te które mi się podobają) ale jeśli ktoś jest ciekawy jakości na www.kreatywne-zaproszenia.com to polecam bo jakość super i wiem że chcę matowe.
Ja też zamówiłam próbki z kreatywnych-zaproszeń. Mi się podoba te baaardzo http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...998o&katalog=1 proste, klasyczne

Stary 2013-10-08, 21:31   #270
KaMilka4891
Zadomowienie

no to lecę cały dzień mnie nie było i nastukałyście tyle stron!!!
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A dodam jeszcze, że suknie na zamek są wygodniejsze. Suknia jest dobrze dopasowana i sama się trzyma. Natomiast wiązana zawsze będzie ciaśniejsza, jak mnie babka ścisnęła to od razu wiedziałam że nie wytrzymam całej nocy w takiej sukni.
ja przy przymiarkach miałam z jedną to samo, a jak mi ją zdjęła to aż ślady czerwone miałam, ale z drugą (chyba ta jedyną) było zupełnie inaczej, nic sie nie wpijało i było mi bardzo wygodnie

Cytat:
Żadne cuda
Na samym środku tego ornamenciku, w tym owalnym kształcie, przykleję po jednej 3mm czerwonej cyrkonii Swarovskiego
nie szkoda kasy na Swarovskiego?? lepiej najtańsze cyrkonie kupić, bo większość i tak pójdzie do kosza...

Cytat:
mi się podoba

Cytat:
hmmm o tym nie pomyślałam Ja bym tylko napisała w ten sposób dziadków, rodzeństwo i rodziców. Bo nie chce pisać na winietkach szefowa moja bo może ona nie chciałaby iśc na wesele żeby wszyscy wiedzieli że to szefostwo moje Ja chce na winietkach napisać Babcia Krysia, Tata Staś, Mama Asia itp. żeby rodziców nie pisać po nazwiskach
super pomysł
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

W zdjęciach inspiracja dla PM i druhenek
przepiękne
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
BOSKI!!! zgapiam

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
świat katarzyny dzięki trzymaj za mnie kciuki ;D

zresztą, za exa też, bo spotyka się z osobą, przez którą zdecydowałam się zostac ex-żonką
czyj ex?? mnie nie było tyle czasu, że nie ogarniam nic

Cytat:
Witam w nowym wątku.

MAM SUKNIĘ!!
GRATULACJE

Cytat:
połączyłabym bordo z granatem, nie będzie się czerwień za bardzo rzucać w oczy
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Te mi się bardzo podobały, ale kosztowały 149 zł, więc postanowiłam, że zrobię sama.
Załącznik 5438773

Właśnie wczoraj dostałam zamówione inicjały z plastiku http://allegro.pl/monogram-na-tort-i...574189309.html i zaczęłam je przyozdabiać cyrkoniami. Wybraliśmy czcionkę klasyczną, nie ozdobną - M & M
Moja inspiracja:Załącznik 5438761
Nie chcę żadnych figurek, płonących rac itp.
gdzie kupiłaś cyrkonie i na co kleisz??

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości