|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
![]()
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Niedawno wróciłam od endo... 2 godziny w kolejce czekałam
![]() Przepisała mi to samo tylko zmniejszyła dawkę... no i tak mam se brać i za 3 miesiące do kontroli... Poza tym powiedziała mi, że wynik mam ok i muszę ciągle brać leki żeby wynik nie był większy niż 2,5. Dopóki nie będę w ciąży to będę jechać na lekach... ogólnie zdziwiona, że tyle czasu współżyć bez zabezpieczenia a ja w ciąży nie jestem, no cóż taki ze mnie specyficzny przypadek. Jutro będę się rejestrować do innego gina na NFZ bo innej rady nie ma może ktoś się znajdzie w końcu...
![]() |
#2614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A gdzie to liczysz, że Ci takie testy wyskakują? ![]() ![]() Do wakacyjnych to ja się piszę bardzo chętnie, nawet już ostatecznie może być ten sierpień, ale wolałabym lipiec żeby jeszcze zdążyć pojeździć z maluszkiem w ciepełku ![]() Ja patrzę na ovuf na datę porodu ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-08 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |||
Zakorzenienie
|
kindziulindzia
![]() ![]() ![]() Fantastka zdrówka życzę ![]() ![]() meire ![]() Marszalka fajnie, że u Ciebie wszystko ok ![]() God no to od przyszłego cyklu wiesioł i jedziesz z koksem ![]() Cytat:
![]() Zasięgnęłabym porady innego ginekologa na Twoim miejscu... Cytat:
![]() Ja do lekarza jutro idę na 17 ![]() Spróbuj z wiesiołkiem, ja też będę z nim działała ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm... no nie wiem nie wiem ![]() muszę zrobić listę za i przeciw zostaniu tu ![]() żżżąrtuję się nigdzie nie wybieram i mam zamiar rodzić góra sierpień konic kropka AMEN ![]() Cytat:
mi też 23 czerwca wychodzi ale zawszę mogę urodzic przed czasem a 19 czerwca mamy rocznicę związku ![]()
![]() |
#2619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() x-lander super ![]() ![]() -WAGA!!! -duży kosz na zakupy!!! -gdyby nie to, że ominiemy zimę to bym patrzała na koła, małe ugrzęzną w śniegu. Ciężkie tak samo. Miałam tak w spacerówce ![]() -by można było nim bujać. niektóre wózki mają tak sztywne stelaże, że można nimi tylko wozić do usypiania. W sumie w tym się nie orientowałam, więc nawet nie wiem czy teraz takie robią w tych nie drogich ![]() -wysokość rączki, regulacja -miejsce na butelkę - możliwość przełożenia rączki (nie jest to konieczność, ale było mi miło, ze względu, że to dziecko letnie) -folia przeciwdeszczowa (w sumie w większości dają, ale bratowa na przykład nie miała), bo te standardowe co się dokupuje to kpina. i to chyba wszystko ![]() faaanyyy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra gaszę kompa ile idzie ![]() ![]()
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
Była mowa o wózkach. Wszystko zależy od chodników, od tego gdzie mieszkacie.
Ja osobiście mam taki tutaj http://allegro.pl/krasnal-super-woze...588510490.html i się sprawdzał w zimę, bo ma duże pompowane koła, teraz w lato też ok, ale ciężkie cholerstwo. Mieszkam na parterze, więc wózek jak najbardziej mi pasuje, nie muszę go dźwigać. Niestety nie zamienię na inną lekką spacerówkę, ponieważ nie mamy tu chodnika i jadę krótki odcinek na poboczu, gdzie są dziury, pełno kamieni itp itd- w tej sytuacji się super sprawdza ![]() a za granicą mam taki http://allegro.pl/wozek-safety-1st-t...588704716.html (dziecko przeniosłam do niego w wieku 5 miesięcy) i to jest wózek IDEAŁ. Tam są chodniki, super lekko skręca, 3 pozycje do ustawienia i PODSTAWEK na którym dziecko ma picie, daję chrupki, paluszki czy co tam mam gdy jedziemy gdzieś 'w trasę', polecam z czystym sumieniem ten wózek, dla mnie niezawodny ![]() Jest wąski, wszędzie wjadę, lekko się prowadzi., duży kosz na zakupy, przy rączce dodatkowy plastik, w którym umieszczam telefon czy klucze. Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-08 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie się zastanawiam nad wagą bo owszem mieszkam na 5 piętrze mam windę do bloku podjazd ale jak gdzieś indziej pójdę to może być problem z wniesieniem wózka
![]()
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
A mnie się nie spytały na co ja mam zwrócić uwagę przy kupnie wózka, pff!
![]() Czuję się bezużyteczna! ![]() Mam foszka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Raczkowanie
|
Ohoo hoo
![]() Poszłam waszym śladem i tez sprawdziłam termin porodu - 14 czerwiec ![]() A póki co schodze na ziemie i czekam na rozwój wypadku Rozmawiałam właśnie z mężem i pytał czy franca @ przyjechała .... I kazał mi obiecać ze poczekam z testem, był przy poczęciu to i przy teście tez chce być ![]() Wiecie co... Kompletnie nie czuje, nie boli mnie brzuch cycuchy tez jakby sie uspokoiły...ehhh strasznie to wszytsko dziwne |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2013-10-08 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki za II kreski byłoby fajnie we dnie przeżywać ten sam etap ![]() Leine to co byś dorzuciła do tej listy o wózku na lato? Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-10-08 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
God Ty tak piszesz, że Tyyyle czasu bez zabezpieczenia i nic. Az poszłam sprawdzić który Ty masz cykl i widzę 5 ??
![]() A ginekolog skoro Ci tak powiedziała po 4 cyklach, to raczej kompetentna nie jest - bo każdy normalny lekarz Ci powie, że nie ma się co stresować do 12 cykli, więc ja tu nie widzę nic dziwnego i nadzwyczajnego. To czyli jak ja nie zajdę w ciążę w następnym cyklu to już będę dziwnym przypadkiem? ![]() ![]() No chyba, że tam źle jest napisane i starasz się sporo dłużej?
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-08 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
lecę spać choć po tym 1,5 h spaniu średnio mi się chcę
Zubi ja się nie chcę nakręcać ale jak czytam Twoje opisy to taką małą nadzieję mam że może i u mnie coś z tego będzie ... bo też mam brak objawów tylko czasem mnie coś złapie zakuje np dziś cały dzień cisza dopiero teraz mam obolałe podbrzusze gorzej jeśli to na @ ![]()
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-10-08 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sama nie mogę uwierzyć, że nic mi nie jest a jestem w ciąży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Raczkowanie
|
Dobra Kobitki chyba pora do spania
![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
3190g, 55cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-10-08 o 21:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
widzę, że już wózek wybieracie
![]() my z tż przeglądaliśmy łóżeczka i na 80% wybierzemy turystyczne ![]() wózek zapewne używany...ja to się boję, że jak się dowiem o ciąży cały sklep z ubrankami wykupię...już teraz zerkam na ubranka i gdyby nie tż pewno dawno bym coś miała... właśnie oglądam na tlc program o 65 mamie, ma dziecko małe dzięki invitro , późne macierzyństwo? dla mnie to już bardzo późne ;/
#2640 | ||
Zakorzenienie
|
Pierwsze 4-5 miesięcy będzie dziecko w gondoli. Pompowane, skrętne kółka (np. x-lander- b. d opinie ). Wózek wydaje się wtedy leciutki. Kolor oczywiście jakiś jasny typu zieleń, czerwień, byle nie czarny bo się dzieciak zagotuje
![]() ![]() Z mojego pkt widzenia jak ktoś ma chodniki to fajnie mieć lżejszy wózek (pokazywałam mój safety 1st) spacerowy a nie takie bydło jak moje, no ale ma amortyzatory i na moje drogi się dobrze sprawuje. Safety fajnie się rozkłada i składa, dobrze jeździ i dla mnie jest numerem 1. W zimę chodniki są odśnieżone i było rewelacyjnie. W pl nie wiem jak z tym jest ![]() ![]() Bardzo dobre opinie słyszałam o wózku quinny speedi- i się na niego czaiłam miesiącami aż w końcu nie kupiłam ![]() Ja rodziłam w zimę, więc nie potrafię nic doradzić o lecie ![]() oczywiście połowa nie na temat ![]() Cytat:
![]() Bab ginek nie lubię, bo widać jak się zachowują w stosunku do drugiej kobiety ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() A więc wypowiem się w tej kwestii. Ja osobiście mam 2 łóżeczka różnych firm i idealnie się sprawują od urodzenia ![]() Są stabilne, mocne i wytrzymałe(oczywiście kupujemy lepsze takie za około 250 zł z dobrej firmy a nie najtańsze z możliwych, z możliwością 2 poziomów wysokości, dodatkowym przebierakiem) + materac gryka/kokos i jest bajeczka ![]() Moja córa do tej pory korzysta, gdy uczyła się wstawać to często uderzała o bok siatki (na szczęście miękki, więc nie chcę myśleć co by było mając drewniane) oczywiście w drewnianych można obwinąć łóżeczko, no ale tylko sam dół, całego się nie da, więc dla mnie minus ![]() Poza tym gdy pojechałam do koleżanki to córy łóżko do auta i w drogę! ![]() ![]() Widzę 2 minusy łóżeczka turystycznego. Jeden to taki, gdy dziecko nie może zasnąć, czy jest chore i mama jest przy nim, to nie może swobodnie ręki podać przez szczebelki, a przez górę i ręka boli ![]() Ja się z tym aktualnie borykam, ale na szczęście trwa to krótko przy zasypianiu (5-10 min), kładąc dłoń na biodrze córki. Aż tak nad tym nie ubolewam szczerze mówiąc ![]() Drugi: materiał szeleści gdy dziecko się przekręca (spokojnie- nie wybudza się przez to). Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-08 o 22:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.