|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
New ja na Twoim miejscu już bym kilka razy dzwoniła, bo u mnie też się opóźniali, ale na szczęście już mi wysyłają tak jak powinno być.
Martwicie mnie tym Jonsonem, bo ja właśnie nad nim się zastanawiałam, bo w jakim sklepie kosmetycznym nie byłam, to Hippa nie było, były jakieś no name płyny ale tych to już w ogóle się bałam, był Nivea ale od 1 miesiąca...jakie to wszystko jest skomplikowane, jakby nie można było tego wszystkiego uprościć, skończy się na tym, że w ogóle nie będę myła mojej pociechy ![]() Ja też właśnie wyprałam już pościele i koce i uszyłam wkład do wózka bo nie miałam takiego ciepłego ochraniacza...taki w sklepie kosztował od 100 zł w górę, trochę dużo więc sama uszyłam z kołdry...jak zrobię zdjęcia to powrzucam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki za Twoja wizyte i wszystkie dzisiejsze generalnie... a ja dzis od 4 tez slabo ze snem,wiercilam sie w lozku,pogrzebalam sobie w necie,i tak przetrwalam do 6,pozniej troche chyba przysnelam,bo zrobila mi sie 7-no nic,musze sie ogarnac,bo bede rozdeptana caly dzien ![]() dobrego dnia,podobno ma byc dzis cieplo (zawsze to jakis plus dla zmarzluchow takich jak ja) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-10-09 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
widzisz, u mnie w szpitalu s,a potrzebne i body i kaftaniki tak samo jak i śpiochy i pajacyk :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() u mnie nie a pamiętam że póki klamerka z pępka nieodpadła to wygodniejsze były kaftaniki niż body... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- idę się ubierać i odkurzać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i całe szczęście,że malutka zaczęła się w końcu ruszać... ahh te dzieciaczki na sam koniec Nas stresują... ![]() Cytat:
A do kąpieli żel 2 w 1 babydream. Cytat:
![]() Miki,świetne zakupy ![]() Babku,spisałam sobie Twoją listę do szpitala i dopisałam tylko do Niej szczotka do włosów (dla mnie),gumka do włosów,szampon i odżywka do włosów. Dla małgo biorę tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżające i w razie W smoczek,resztę zapewnie szpital.A na wyjście rożek,kocyk i ciuszki Tż dowiezie ![]() Dzień dobry ![]() My dziś też wizytujemy,zobaczymy czy coś tam się święci ![]() W weekend mam zamiar ostatecznie spakować torbę i cierpliwie sobie czekać. ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-09 o 07:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do rożka to w szpitalu rożki były dostępne, te nieusztywniane, bo położne zawijały dzieci w te rożki tak na sztywno, i tak Liwkę wiążę, jak narazie usypia tak bez problemu, czasami tylko ręce wyciąga. I do szpitala nie potrzebowałam ciuchów dla małej, tylko do wypisu, tak to te kilka dni była w ciuszkach szpitalnych. Były tez pampersy, Maść Linomag czy Alantan. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
chyba czas wstać i zjeść śniadanie
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Rozeznanie
|
dzwoniłam w poniedziałek i powiedziała babka że w tym tygodniu będzie decyzja. Wcześniej wam pisałam że to moja księgowa zawaliła bo za późno deklarację jakąś wysłała jak mnie do chorobowego zgłaszała. Odmówili mi zasiłku że musze czekać 90 dni żeby mi się znowu należało. No ale powiedziała ze mam się odwołać to może mnie przywrócą, więc się odwołałam i czekam do dziś. Dziś tam znowu będę dzwonić bo kurcze składki musze cały czas płacić a pracować nie mogę. I jak dziś mi nie wypłaca to znowu musze przelew do zus zrobić. W najgorszym wypadku pieniążki dostanę w listopadzie bo 3 października skończył się ten 90 dniowy okres wyczekiwania i już za październik powinnam normalnie dostać pieniążki jak mi nie przywrócą ciągłości. Jak mi przywrócą to dostanę za sierpień i wrzesień oraz będę się ubiegać o zwrot nadpłaconych składek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja oczywiście was nie nadrobię skrobiecie jak szalone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
i były też te rogale do karmienia, tylko ja mało korzystałam z wiadomych powodów
aleeeeeeeeeeeeeeeeee OGŁĄSZAM ŻE POKARM SIĘ POJAWIA W ZWIEKSZONYCH ILOŚCIACH ![]() dzis mam wizytę położnej, wczoraj miałam spisać listę pytań ale nie byłam w stanie, padłam. Nawet się nie kąpałam, dopiero rano pod prysznic trafiłam. I wcale sie nie dziwie że mamy często zaniedbują sie po porodzie. Ale paznokcie sobie wymalowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Rozeznanie
|
dokładnie też jestem wściekła na to. A co do zusu to tam mają zawsze czas, zawsze 30 dni na odpowiedź i nigdy nie zajmą się sprawą wcześniej tylko jak mija termin. Co ich obchodzi że ktoś ma dzieci, a co jakby maż mój nie pracował i skazana bym była na zasiłek z zus, chyba byśmy z głodu padli i rachunków nie płacili zanim oni by łaskawie coś zadecydowali. Wolałabym normalnie pracować niż liczyć na ich jałmużnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
Beatko,wrzuć zdjęcie Liwki
![]() Wiadomo,coś co tam u Rybki i Kacperka?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezuuuu ja się zaczynam bać co to będzie po porodzie skoro tak piszesz, a mam takie ambitne plany i jeszcze chciałabym studia zacząć w przyszłym roku ;mdleje: ja się chyba na za dużo porywam :P a jak Liwka? przesypia noce? co ile budzi się na jedzenie? no i czy w dzień też sporo śpi i możesz ogarnąć się
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
witam się po ciężkiej nocy, obuziłam się (nawet nie popatrzyłam o której) z zawrotami głowy i dusznościami, a że spałam na prawym boku to podejrzewam, że mała mogła na żyłę główną nacisnąć albo coś... długo dojść do siebie nie mogłam, żeby TŻ nie budzić powędrowałam do salonu. Jak się lepiej poczułam położyłam się na sofie i tak mnie znalazł TŻ śpiącą :x a teraz jestem strasznie niewyspana... a tu na zajęcia trzeba iść...
Dziś zaczynamy 8 miesiąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
hejka mamusie
![]() Jak samopoczucie? ![]() Ja dzisiaj od rana robię porządki,pralka wstawiona,firanki i zasłony wyprasowane bo muszę zanieść do skrócenia. Teraz jeszcze przyjechał gość do czyszczenia piecyka,mam nadzieję że się wyrobi w godzinę bo za niedługo trzeba wychodzić na usg. Trochę się boję żeby jednak wody były w normie i nie trzeba było nic działać ![]() Ciekawe ile Tymek urósł w 2 tygodnie.May stresik jest ![]() Maluch coś od rana leniwiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tez bym tak pozmieniała. W ogóle teraz mam zamiar zabrać połowę mniej rzeczy niż poprzednio. A leżaczek mam po starszaku z Baby Bjorn. Dzień dobry! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Rybce słabo idzie z karmieniem a personel na nia krzyczy ze wszystko robi zle.
Pepper przeciez temp w pupie mierzysz raz na ruski rok. Sztywnrgo, szklanego bym nie wlozyla ale silikonowy gietji z odrobina oliwki jak najbardziej. Tak mierze do dziś Alisie. A ona sie nie buntuje. Miłego dnia Mamuśki Ps.babku będziesz marzyc o 2h snu w szpitalu o jakiejkolwiej porze a nie o pomalowanych oczach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie i Dzieciaczki!
Wczoraj mnie nie było, bo zajęłam się gruntownym sprzątaniem łazienki (w końcu tata z sąsiadem wynieśli tą zepsutą pralkę, która zalegała) i mogłam mniej więcej ogarnąć. Jeszcze dzisiaj zostały tylko kosmetyczne rzeczy i wykańczanie. ![]() Oficjalnie zaczęłam wczoraj pranie ciuszków dzieciowych, a że wszystkie mam kupione w lumpeksie to najpierw piorę je w normalnym proszku, a dopiero później wypiorę w dzieciowym proszku, wypłuczę w płynie, wyprasuję i będą czekać na Maleństwo. Tyle napisałyście, że nie wiem kiedy to nadrobię. ![]() Zrobię sobie śniadanko i herbatkę i wracam do Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
napisałam do niej smsa ale nie odpisuje na razie
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
proszę, ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.