Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 07:27   #1621
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

New ja na Twoim miejscu już bym kilka razy dzwoniła, bo u mnie też się opóźniali, ale na szczęście już mi wysyłają tak jak powinno być.

Martwicie mnie tym Jonsonem, bo ja właśnie nad nim się zastanawiałam, bo w jakim sklepie kosmetycznym nie byłam, to Hippa nie było, były jakieś no name płyny ale tych to już w ogóle się bałam, był Nivea ale od 1 miesiąca...jakie to wszystko jest skomplikowane, jakby nie można było tego wszystkiego uprościć, skończy się na tym, że w ogóle nie będę myła mojej pociechy
Ja też właśnie wyprałam już pościele i koce i uszyłam wkład do wózka bo nie miałam takiego ciepłego ochraniacza...taki w sklepie kosztował od 100 zł w górę, trochę dużo więc sama uszyłam z kołdry...jak zrobię zdjęcia to powrzucam.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:28   #1622
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Termometr - zwykły na początku do dupki a potem pod pachę
Płyn - polecam Hipp z pompką od 1 dnia życia do włosów i ciała jednocześnie. Nie ma parabenów i pięknie pachnie. Lub Penaten.
Nie polecam Johnsona. Dla starszego malucha można bambino używać.
no wlasnie ja tez myslalam,ze mierzenie najpierw do dupki,ale polozna jak to uslyszala powiedziala,ketegorycznie "nie" jak nie to nie,pod paszka ciezko pewnie takiemu maluchowi zmierzyc,wiec kupie cos elektronicznego na czolo,bo te do ucha w ogole do mnie nei przemiawiaja:/

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Dziś wizyta na 18:45, już się boje co znowu z tym cisnieniem... no i ciekawe ile Maly juz wazy )
Czuje sie coraz gorzej, plecy mnie bolą, a wczoraj cały wieczór miałam brzuch napięty i twardy jak kamień

kciuki za Twoja wizyte i wszystkie dzisiejsze generalnie...

a ja dzis od 4 tez slabo ze snem,wiercilam sie w lozku,pogrzebalam sobie w necie,i tak przetrwalam do 6,pozniej troche chyba przysnelam,bo zrobila mi sie 7-no nic,musze sie ogarnac,bo bede rozdeptana caly dzien

dobrego dnia,podobno ma byc dzis cieplo (zawsze to jakis plus dla zmarzluchow takich jak ja)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:29   #1623
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że przesadziłam
Już Wam piszę co tam mam:
-kosmetyki dla mnie (płyn miecalarny, biały jeleń, pasta, kulka, pomadka, , tusz do rzęs, krem do twarzy) nie będziesz miała czasu i siły żeby dbać o swoją urodę a tym bardziej się malować
-majtki siateczkowe x 6, skarpetki x 3, staniki do karmienia x 2, koszule x3, szlafrok, ja bym wzięła 3 pary majtek siatkowych bo je można prać i w ciągu 10 min schną i 1 parę skarpet bo to i tak tylko do łóżka albo porodu
-waciki do twarzy, patyczki do uszu, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpachy wielkie (ale to wszystko pojedyncze sztuki, nie opakowania)bez tego się obejdziesz trzy dni chyba że mało miejsca zajmuje
-nakładki na sutki, krem na sutki
-chusteczki nawilżane, tantum rosa. - zawsze może dowieść TŻ
-ręczniki papierowe, moim zdaniem zbędne
-kubek, sztućce,
-biszkopty, woda z dzióbkiem. - weź sobie 5-6 szt piszkoptów w małą siateczkę na pierwszy głód a resztę niech TZ dowiezie bo one zajmują miejsce przecież
-3 ręczniki (jeden taki, który później mogę wyrzucić) ja biorę jeden większy i jeden malutki do piczki
-klapki x2 (pod prysznic i normalne)
Chyba tyle mojego. Piszcie co niepotrzebne. Może zredukuję chociaż do dwóch toreb

Dla Filipa mam:
Ubranka (3 kaftaniki, 3 spiochy, 2 pajacyki, 2 body, skarpetki, niedrapki, 2 czapeczki) -albo śpiochy albo pajacyki, albo kaftaniki albo body
Rożek - albo rożek albo kocyk
Kocyk
Pieluszki jednorazowe x 20
Tetrowe x 3
Flanelowe x 2
Kosmetyki, ale takie w próbkach (sudocrem, bepanthen, mleczko do ciała)
Chusteczki nawilżane 2x 20 szt. - jedna paczka wystarczy, w razie "w" dowiezie TZ

Proszę o sugestie, co mogę odjąć, ewentualnie o czym zapomniałam
na czerwono moje sugestie z doświadczenia
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:32   #1624
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
New ja na Twoim miejscu już bym kilka razy dzwoniła, bo u mnie też się opóźniali, ale na szczęście już mi wysyłają tak jak powinno być.

Martwicie mnie tym Jonsonem, bo ja właśnie nad nim się zastanawiałam, bo w jakim sklepie kosmetycznym nie byłam, to Hippa nie było, były jakieś no name płyny ale tych to już w ogóle się bałam, był Nivea ale od 1 miesiąca...jakie to wszystko jest skomplikowane, jakby nie można było tego wszystkiego uprościć, skończy się na tym, że w ogóle nie będę myła mojej pociechy
Ja też właśnie wyprałam już pościele i koce i uszyłam wkład do wózka bo nie miałam takiego ciepłego ochraniacza...taki w sklepie kosztował od 100 zł w górę, trochę dużo więc sama uszyłam z kołdry...jak zrobię zdjęcia to powrzucam.
Hippy sa w rossmanie (przynajmniej czesc serii); u mnie sa jeszcze w Auchan (wiec podejrzewam,ze w hipermarketach na dzieciecych dzialach tez sie znajda), sa na doz. pl z tego co pamietam...dla mnie wiekszym wyzwaniem bylo znalezc plyn dzidzius niz kosmetyki Hipp

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-10-09 o 07:33
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:35   #1625
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dokładnie! O to mi chodziło

Baaardzo chętnie bym Ci powysyłała, ale obawiam się, że zanim urodzę i Nina wyrośnie z czegokolwiek, to będą z Witusiem potrzebowali tego samego rozmiaru W dodatku nie mam kompletnie nic na rozm. 50, także chyba niestety nie będę mogła pomóc

Też ostatnio się nad tym zastanawiałam, ale jednak nie - wszystkie ciuszki, jakie mam używane, też mają metki, czyli dzieciakom nie przeszkadzały No chyba że naprawdę coś będzie drażnić Ninę, to wytnę

Dobrze, że Zu się rozruszała Charakterna jeszcze w brzuszku
Ale ikei to Ci nie wybaczę A ja tak czekam aż któraś z Was pojedzie...

Miki - super zakupy!
babku - ojej, 3 torby to chyba sporo Ja mam jedną podróżną Pumy (podobną do Twojej), ale pewnie sporo większą.
De - dobrze, że zator się nie zwiększa
Przypomnij mi proszę, ten olej dla futer to z pestek winogron?

Witam porannie
Wczorajsze popołudnie do . Najpierw mąż oznajmił, że koło w samochodzie nam lata i prawdopodobnie jakiś wahacz do wymiany, a wieczorem umarł nam czajnik - rozkleił się przy tym okienku z miarką Także wieczorem piłam ostatnią herbatę - musimy kupić nowy. Nie muszę mówić, że nie mamy kasy ani na czajnik, ani tym bardziej na naprawę samochodu
Także się podłamałam, bo zaraz będzie Nina, a my zostaniemy bez kasy...

Wzięłam się ten za oklejanie ościeżnicy - efekt taki, że kupa bąbli, brzegi się odklejają... A i tak jeszcze nie skończyłam. Zaraz wezmę się, żeby choć to mieć z głowy - niech potem mąż wymyśli, czym to podkleić.

A jakby tego było mało, obudziłam się dziś przed 4 i zasnęłam dopiero krótko przed 6. A o 6 zadzwonił budzik męża Łeb mi pęka i nawet nie mogę sobie kawy zrobić...
To nie jest mój dzień

Zagotuj sobie wodę w małym garneczku nalej troszeczkę w chwilkę się zagotuje
Cytat:

wooww czekam na zdjęcia z niecierpliwością
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:36   #1626
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz, u mnie w szpitalu s,a potrzebne i body i kaftaniki tak samo jak i śpiochy i pajacyk :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:39   #1627
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez myslalam,ze mierzenie najpierw do dupki,ale polozna jak to uslyszala powiedziala,ketegorycznie "nie" jak nie to nie,pod paszka ciezko pewnie takiemu maluchowi zmierzyc,wiec kupie cos elektronicznego na czolo,bo te do ucha w ogole do mnie nei przemiawiaja:/
nie wiem czemu. jak byłam z młodym w szpitalu to mamom które miały termometry bezdotykowe kazali przynieść normalne i mierzyć w pupie :/ i dopiero te pomiary podawać

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Hippy sa w rossmanie (przynajmniej czesc serii); u mnie sa jeszcze w Auchan (wiec podejrzewam,ze w hipermarketach na dzieciecych dzialach tez sie znajda), sa na doz. pl z tego co pamietam...dla mnie wiekszym wyzwaniem bylo znalezc plyn dzidzius niz kosmetyki Hipp
ja właśnie dzidziusia nie znalazłam kupiłam Lovelę bo z synem używałam a akurat jest promocja w kauflandzie za pół ceny

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
widzisz, u mnie w szpitalu s,a potrzebne i body i kaftaniki tak samo jak i śpiochy i pajacyk :P

u mnie nie a pamiętam że póki klamerka z pępka nieodpadła to wygodniejsze były kaftaniki niż body...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

idę się ubierać i odkurzać
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 07:39   #1628
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
i jeszcze ostatni taki http://allegro.pl/lezczek-bujaczek-f...611469888.html
nie wiem na który się zdecydować

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

mąż podjął męską decyzję że ma być ten http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...597576835.html
Dobry wybór
No i całe szczęście,że malutka zaczęła się w końcu ruszać... ahh te dzieciaczki na sam koniec Nas stresują...

Cytat:
Cześć Dziewczyny, szalejecie ze stronami, szalejecie...a ja mam takie pytania, które już się przewinęły milion razy ale ja już jestem na mecie z kompletowaniem rzeczy dla Małej i właśnie już tylko takie rzeczy mi zostały...a mianowicie:
- jaki termometr będziecie używać? Ja mam spory problem z wyborem, bo kompletnie nie wiem co i jak...
- jakiego płynu do kąpieli będziecie używać...bo zauważyłam ostatnio, szukając odpowiedniego płynu, że niektóre np są dla dzieci od 1 miesiąca życia, jest bardzo mało płynów dla noworodków...pomóżcie proszę bo ja już nie wiem na co mam patrzeć przy wyborze!!!
Ja mam termometr trn co Lineczka, na podczerwień.
A do kąpieli żel 2 w 1 babydream.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
z cyklu Piotruś
J: co to taki sliczny obrazek narysowałes?cona nim jest?
P: no zgadnij
J: no tu grasz w piłke tak?
P: nie no Mama to ja to Wujek a to..
J: no a to piłka?
P: nie to ty Mamo!!!
J:.....
P: ale nie martw się kochamy Cię...

Miki,świetne zakupy
Babku,spisałam sobie Twoją listę do szpitala i dopisałam tylko do Niej szczotka do włosów (dla mnie),gumka do włosów,szampon i odżywka do włosów.
Dla małgo biorę tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżające i w razie W smoczek,resztę zapewnie szpital.A na wyjście rożek,kocyk i ciuszki Tż dowiezie

Dzień dobry

My dziś też wizytujemy,zobaczymy czy coś tam się święci
W weekend mam zamiar ostatecznie spakować torbę i cierpliwie sobie czekać.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-10-09 o 07:45
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:43   #1629
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Myślicie, że głupio będę wyglądać jak wparaduję z tymi 3 torbami do szpitala?
Pokażcie swoje torby dziewczyny, bom chyba trochę przesadziła
nie masz się czym przejmować mając 3 torby, i tak wszystkie mamy sa obładowane walizkami albo torbami. A do tego przeciez ciągle się coś donosi,np jedzenie. U mnie w szpitalu dziewczyny miały np. po jednej dużej walizce, i nikt się dziwnie nie patrzył. Także spokojnie.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Beatka
Super że już w domku Śliczne imię w końcu udało sie wybrać Mam nadzieję że obie dobrze się czujecie
Pokaż nam Liwkę
Rodziłaś w starym szpitalu?
Oby laktacja ruszyła

Pisałyście o rożku,ja dostałam w spadku jakby taki becik i rożek nieusztywniony ale taki właśnie na rzep żeby dziecko zawinąć.Zobaczymy czy się przyda
Najwyżej będzie służył za przykrycie

ja rodziłam na Nowym, i nie powiem żadnego złego słowa o pobycie( może z wyjątkiem jedzenia, ale ja to niejadek jestem) ani na patologii, czy poźniej na położnictwie. Lekarze ok, położne też, pomagaja, i były miłe.

Co do rożka to w szpitalu rożki były dostępne, te nieusztywniane, bo położne zawijały dzieci w te rożki tak na sztywno, i tak Liwkę wiążę, jak narazie usypia tak bez problemu, czasami tylko ręce wyciąga.
I do szpitala nie potrzebowałam ciuchów dla małej, tylko do wypisu, tak to te kilka dni była w ciuszkach szpitalnych.
Były tez pampersy, Maść Linomag czy Alantan.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:44   #1630
lineczka1989
Zakorzenienie

chyba czas wstać i zjeść śniadanie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 07:46   #1631
De28
Wtajemniczenie

aaby- z winogron albo z lnu

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:46   #1632
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Co do rożka to w szpitalu rożki były dostępne, te nieusztywniane, bo położne zawijały dzieci w te rożki tak na sztywno, i tak Liwkę wiążę, jak narazie usypia tak bez problemu, czasami tylko ręce wyciąga.
I do szpitala nie potrzebowałam ciuchów dla małej, tylko do wypisu, tak to te kilka dni była w ciuszkach szpitalnych.
Były tez pampersy, Maść Linomag czy Alantan.
szkoda że w moim szpitalu takich dobrodziejstw nie ma

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 07:49   #1633
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No właśnie schowaj sobie kolejną torbę do bagażnika, kocyk też, bo potrzebny będzie tylko na wyjście.

A może zadzwoń do ZUS-u i się przypomnij?Bo dosyć długo już czekasz..

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A i dzień dobry
dzwoniłam w poniedziałek i powiedziała babka że w tym tygodniu będzie decyzja. Wcześniej wam pisałam że to moja księgowa zawaliła bo za późno deklarację jakąś wysłała jak mnie do chorobowego zgłaszała. Odmówili mi zasiłku że musze czekać 90 dni żeby mi się znowu należało. No ale powiedziała ze mam się odwołać to może mnie przywrócą, więc się odwołałam i czekam do dziś. Dziś tam znowu będę dzwonić bo kurcze składki musze cały czas płacić a pracować nie mogę. I jak dziś mi nie wypłaca to znowu musze przelew do zus zrobić. W najgorszym wypadku pieniążki dostanę w listopadzie bo 3 października skończył się ten 90 dniowy okres wyczekiwania i już za październik powinnam normalnie dostać pieniążki jak mi nie przywrócą ciągłości. Jak mi przywrócą to dostanę za sierpień i wrzesień oraz będę się ubiegać o zwrot nadpłaconych składek.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:52   #1634
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry

ja oczywiście was nie nadrobię skrobiecie jak szalone my wczoraj mieliśmy dzień zamuły... prawie cały dzień czytałam książkę Charlotte Link i nie miałam na nic siły...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:59   #1635
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
dzwoniłam w poniedziałek i powiedziała babka że w tym tygodniu będzie decyzja. Wcześniej wam pisałam że to moja księgowa zawaliła bo za późno deklarację jakąś wysłała jak mnie do chorobowego zgłaszała. Odmówili mi zasiłku że musze czekać 90 dni żeby mi się znowu należało. No ale powiedziała ze mam się odwołać to może mnie przywrócą, więc się odwołałam i czekam do dziś. Dziś tam znowu będę dzwonić bo kurcze składki musze cały czas płacić a pracować nie mogę. I jak dziś mi nie wypłaca to znowu musze przelew do zus zrobić. W najgorszym wypadku pieniążki dostanę w listopadzie bo 3 października skończył się ten 90 dniowy okres wyczekiwania i już za październik powinnam normalnie dostać pieniążki jak mi nie przywrócą ciągłości. Jak mi przywrócą to dostanę za sierpień i wrzesień oraz będę się ubiegać o zwrot nadpłaconych składek.
Wkurzają mnie tacy nieodpowiedzialni ludzie...księgowej kazałabym płacić składki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:00   #1636
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda że w moim szpitalu takich dobrodziejstw nie ma
i były też te rogale do karmienia, tylko ja mało korzystałam z wiadomych powodów

aleeeeeeeeeeeeeeeeee OGŁĄSZAM ŻE POKARM SIĘ POJAWIA W ZWIEKSZONYCH ILOŚCIACH

dzis mam wizytę położnej, wczoraj miałam spisać listę pytań ale nie byłam w stanie, padłam. Nawet się nie kąpałam, dopiero rano pod prysznic trafiłam. I wcale sie nie dziwie że mamy często zaniedbują sie po porodzie.
Ale paznokcie sobie wymalowałam
Stary 2013-10-09, 08:03   #1637
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wkurzają mnie tacy nieodpowiedzialni ludzie...księgowej kazałabym płacić składki
dokładnie też jestem wściekła na to. A co do zusu to tam mają zawsze czas, zawsze 30 dni na odpowiedź i nigdy nie zajmą się sprawą wcześniej tylko jak mija termin. Co ich obchodzi że ktoś ma dzieci, a co jakby maż mój nie pracował i skazana bym była na zasiłek z zus, chyba byśmy z głodu padli i rachunków nie płacili zanim oni by łaskawie coś zadecydowali. Wolałabym normalnie pracować niż liczyć na ich jałmużnę.
Stary 2013-10-09, 08:04   #1638
Dzastin08
Wtajemniczenie

Beatko,wrzuć zdjęcie Liwki

Wiadomo,coś co tam u Rybki i Kacperka?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:05   #1639
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
i były też te rogale do karmienia, tylko ja mało korzystałam z wiadomych powodów

dzis mam wizytę położnej, wczoraj miałam spisać listę pytań ale nie byłam w stanie, padłam. Nawet się nie kąpałam, dopiero rano pod prysznic trafiłam. I wcale sie nie dziwie że mamy często zaniedbują sie po porodzie.
Boże co to za szpital twój, takie luksusy u mnie tylko szary papier toaletowy jest. Super że mleczko się zwiększa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:07   #1640
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ooo no to super że pokarm się pojawia
jezuuuu ja się zaczynam bać co to będzie po porodzie skoro tak piszesz, a mam takie ambitne plany i jeszcze chciałabym studia zacząć w przyszłym roku ;mdleje: ja się chyba na za dużo porywam :P

a jak Liwka? przesypia noce? co ile budzi się na jedzenie? no i czy w dzień też sporo śpi i możesz ogarnąć się

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 08:08   #1641
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
dokładnie też jestem wściekła na to. A co do zusu to tam mają zawsze czas, zawsze 30 dni na odpowiedź i nigdy nie zajmą się sprawą wcześniej tylko jak mija termin. Co ich obchodzi że ktoś ma dzieci, a co jakby maż mój nie pracował i skazana bym była na zasiłek z zus, chyba byśmy z głodu padli i rachunków nie płacili zanim oni by łaskawie coś zadecydowali. Wolałabym normalnie pracować niż liczyć na ich jałmużnę.
zus to zło... a ja się zabieram za otwieranie firmy aż się boję tych wszytskich skarbówkowych i zusowych spraw.. oni najlepiej by wszytsko wzieli dla siebie niestety
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:08   #1642
Anoula
Zakorzenienie

witam się po ciężkiej nocy, obuziłam się (nawet nie popatrzyłam o której) z zawrotami głowy i dusznościami, a że spałam na prawym boku to podejrzewam, że mała mogła na żyłę główną nacisnąć albo coś... długo dojść do siebie nie mogłam, żeby TŻ nie budzić powędrowałam do salonu. Jak się lepiej poczułam położyłam się na sofie i tak mnie znalazł TŻ śpiącą :x a teraz jestem strasznie niewyspana... a tu na zajęcia trzeba iść...

Dziś zaczynamy 8 miesiąc (wg TP na 10.12. wg ostatniego to jesteśmy gdzieś dalej )
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:08   #1643
nemosek
Zakorzenienie

hejka mamusie

Jak samopoczucie?

Ja dzisiaj od rana robię porządki,pralka wstawiona,firanki i zasłony wyprasowane bo muszę zanieść do skrócenia.
Teraz jeszcze przyjechał gość do czyszczenia piecyka,mam nadzieję że się wyrobi w godzinę bo za niedługo trzeba wychodzić na usg.

Trochę się boję żeby jednak wody były w normie i nie trzeba było nic działać
Ciekawe ile Tymek urósł w 2 tygodnie.May stresik jest

Maluch coś od rana leniwiec

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:09   #1644
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Termometr bezdotykowy do mierzenia przy czole lub w uchu, będę się rozglądać za Silver Crestem(to ten co był w Lidlu), przyjaciółka ma od 1,5roku i bardzo sobie chwali.
Też musze się rozejrzeć za takim termometrem bezdotykowym, na razie mam taki w smoczku i elektroniczny philipsa, ale przy starszym synku zmierzyć temp. smoczkiem, to była wyższa szkoła jazdy, wypluwał w połowie mierzenia

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
z cyklu Piotruś
J: co to taki sliczny obrazek narysowałes?cona nim jest?
P: no zgadnij
J: no tu grasz w piłke tak?
P: nie no Mama to ja to Wujek a to..
J: no a to piłka?
P: nie to ty Mamo!!!
J:.....
P: ale nie martw się kochamy Cię...
Faceci Mój Kamilek maluje kółka i tez woła, że to mama i dzidzi

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Dziś wizyta na 18:45, już się boje co znowu z tym cisnieniem... no i ciekawe ile Maly juz wazy )
Czuje sie coraz gorzej, plecy mnie bolą, a wczoraj cały wieczór miałam brzuch napięty i twardy jak kamień
Trzymamy kciuki za wizytę.

Cytat:
Tez bym tak pozmieniała. W ogóle teraz mam zamiar zabrać połowę mniej rzeczy niż poprzednio.

A leżaczek mam po starszaku z Baby Bjorn.

Dzień dobry!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:09   #1645
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

dobre wieści, pokaż swoją księżniczkę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:10   #1646
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybce słabo idzie z karmieniem a personel na nia krzyczy ze wszystko robi zle.

Pepper przeciez temp w pupie mierzysz raz na ruski rok. Sztywnrgo, szklanego bym nie wlozyla ale silikonowy gietji z odrobina oliwki jak najbardziej. Tak mierze do dziś Alisie. A ona sie nie buntuje.

Miłego dnia Mamuśki

Ps.babku będziesz marzyc o 2h snu w szpitalu o jakiejkolwiej porze a nie o pomalowanych oczach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:13   #1647
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 8 miesiąc (wg TP na 10.12. wg ostatniego to jesteśmy gdzieś dalej )

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-09, 08:14   #1648
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie i Dzieciaczki!

Wczoraj mnie nie było, bo zajęłam się gruntownym sprzątaniem łazienki (w końcu tata z sąsiadem wynieśli tą zepsutą pralkę, która zalegała) i mogłam mniej więcej ogarnąć. Jeszcze dzisiaj zostały tylko kosmetyczne rzeczy i wykańczanie.
Oficjalnie zaczęłam wczoraj pranie ciuszków dzieciowych, a że wszystkie mam kupione w lumpeksie to najpierw piorę je w normalnym proszku, a dopiero później wypiorę w dzieciowym proszku, wypłuczę w płynie, wyprasuję i będą czekać na Maleństwo.
Tyle napisałyście, że nie wiem kiedy to nadrobię.
Zrobię sobie śniadanko i herbatkę i wracam do Was!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:16   #1649
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wiadomo,coś co tam u Rybki i Kacperka?
napisałam do niej smsa ale nie odpisuje na razie

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:19
Stary 2013-10-09, 08:17   #1650
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże co to za szpital twój, takie luksusy u mnie tylko szary papier toaletowy jest. Super że mleczko się zwiększa
a ja brałam to za normalność, że tak ma być

Cytat:
ooo no to super że pokarm się pojawia
jezuuuu ja się zaczynam bać co to będzie po porodzie skoro tak piszesz, a mam takie ambitne plany i jeszcze chciałabym studia zacząć w przyszłym roku ;mdleje: ja się chyba na za dużo porywam :P

a jak Liwka? przesypia noce? co ile budzi się na jedzenie? no i czy w dzień też sporo śpi i możesz ogarnąć się
Niby presypia noce, jak narazie 2, ale żeby nie budzic domowników, jak ja nakarmie i zaczyna mi już piszczeć to znoszę ja szybko do pokoju mamy i tam ja ubieram, bo nie słychać krzyków, najgorsze jest jak nie chce być zawinieta( o rączki chodzi, są naprawdę małe, niedrapki spadaja, więc rączki są zimne a spac z takimi nie może.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Beatko,wrzuć zdjęcie Liwki
proszę,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20131005_001.jpg (27,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20131005_003.jpg (29,4 KB, 68 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości