|
|
#1621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za super przespaną nockę. 280ml kaszki ?? Cytat:
gojka, o kurcze strasznie współczuję przeżyć. Zdrówka życzę.Black, oby to nie było nic poważnego. Jak Daria miała gorączkę to też pierwsze co to myślałam że to trzydniówka. Tym bardziej że po trzech dniach przeszło. A potem po dwóch dniach znów wróciło nasilone. Lekarze mówili że zęby a tu du.pa. U nas się to źle skończyło. Oby u Was minęło szybko Ucałuj Oliwcie.
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
a robiliście tez usg brzuszka?? jakos trzeba przygotowac malucha??
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria pije soczki, bobofrut, hipp. wszystkie lubi. Herbatki też. Teraz mam herbatkę hipp w granulkach bo siostra mi kupiła. W dzień wypija tak 150-200.
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora: ja bym walczyła o to by Nadia nauczyła się pić wodę, możesz do niej dodawać cviut soku na początek albo owoc wrzucić i będzie miała lekki smak.
Czarna herbata, Leony i Kubusie to nie jest dobre picie dla tak malutkiego dziecka - a pamiętaj, że teraz przyzwyczajasz ją do tego, czego będzie chciała od ciebie w przyszłości, więc może się okazać, że wody już nie tknie.. Nancy: o kurdę to ostro pojechał. Widać coś mu się zebrało, ale niefortunnie podzielił sobie czas na "przed dzieckiem" i "po dziecku" - kiedy większość rzeczy o których on mówił miała miejsce już wcześniej i Kubu niewiele ma tu do rzeczy. Może tyle, że bywasz po prostu mega zmęczona, więc nie tryskasz szczęściem kiedy on wraca (również zmęczony, nie przeczę) z pracy. Trzeba tu wypracować jakieś nowe sposoby - z tego co pamiętam zupełnie nie ma kto z Kubą zostać, żebyście mogli jednak gdzieś wyjść na chwilę? |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Miała robione już. Jedyne co nam powiedzieli to to że dziecko nie może nic jeść ani pić 3 h przed badaniem.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-09 o 11:22 |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły te leggi, które ma Bokeh, fajne to, ciepłe na pewno.
Dziecko właśnie pożera kawałek chlebowej skórki, ciekawe czy zje coś jeszcze dziś (wczoraj bunt na wszystko znowu;( ) I..ściąga wszystkie skarpetki/buciki w sekundę, i ciągle przez to z gołymi nóżkami.. Fota przymiarkowa i z chlebkiem. |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah wcześniej t. mówiła, że gdyby co to może zostać ale teraz sama ma problem bo jej mama czyli babcia tż zaniemogła i trzeba się nią opiekować więc nie ma nikogo kto by się mógł Małym zająć
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i usg wykaże gdyby coś? ehhh...u nas katar do pasa, chrypa u Małej , głos ma jak Chylińska
|
|
#1629 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
c'nie?
![]() a tak serio to oliwka z poprzedniego dnia bo jeszcze mu się ciemieniucha robi i musimy wyczesywać i potem ma takie śmieszne włoski, za to jak nie nakładamy oliwki to ma taką czuprynkę jak puszek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak serio to jak się dorobimy ( wiem, że może trąci tandetą, ale nigdy nie byliśmy razem za granicą na wakacjach i tak chcemy, żeby był taki rhomaticzni akcent ![]() Cytat:
a to Yae ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas też, o 7 poszliśmy spać na 2godz a syf w mieszkaniu dalej Cytat:
![]() ehhh Cytat:
ośmielasz się tutaj pisać? a serio to ja już straciłam nadzieję, że to kiedykolwiek nastąpi ![]() i 280ml u nas 10łyżeczek i zasypia bez cyca i jest sukces
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki, wracam po chorobie do zywych ... Kiedy wy naklepalyscie tyle stron
Ja na etapie lataniny przed chrzcinami, jest jeszcze jakies dziecko oprocz naszej Balnki bez chrztu, chyba nie Mloda ma teraz Taki Etap, ze budzi sie kazdej nocy na 1,5-2 godziny i jeczy, steka, skrzeczy, wlazi na mnie i jeczy, wspina sie, nosic nie do cyca nie, ale jeczec tak ![]() Ide nadrobic troszke ... wrzucam fotke bo dawno jej nie pokazywalam, wczorajsza przed spacerowa ... sorki za wioske, bo nie odkleilam metek z butow, po zrobieniu fotki to zrobilam ...buty ze smyka, bardzo fajne, takie troszke cieplejsze z rozowym kożuszkiem w srodku ![]() Aha kupilam jej kurtale 2 w pepco .. kurna jak kupilam taka droga za 100 w 5,10,15 to si pojawily badzo podobne w pepco za 40 :CRY:
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-10-09 o 11:59 |
|
|
|
#1631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wracaj do nas i się kuruj! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurczę Debrah, u nas też ciężko z jedzeniem było, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej..... No i to zasypianie po kaszce, mega sukces..... Co z tego, że po 40min się budzi i MUSI zjeść cycka, inaczej histeria, ale już jest duży postęp. Mam nadzieję, że i u was pójdzie do przodu ![]() A jak ode mnie nie chce, to praktycznie zawsze zje od małża. I dalej nie są to duże ilości, dalej dopycha cyckiem, dalej pewnie by nie wytrzymał całego dnia beze mnie, ale je
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ćwiczeniach . Dziś dodałam do ćwiczeń fitness. To co w k. Aśka podała http://www.youtube.com/watch?feature...37TxBE_s#t=329
normalnie aż ze mnie kapało ![]() do tego dodałam 10 min trening brzucha z mel b i padam. Ale czuję się zaj.ebiście
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Dziewczyny nadrabiam i nadrabima i nadrobić nie mogę.
Co tam pamiętam: Ja katar odciągałam kilka razy dziennie, jak tylko widziałam że Oliwka zaczyna oddychac jak piesek buzią, psikałam wadą i odciągałm. Ile trwał katar??? Równe 7 dni Black ja daję nurfen jak trzeba przeciwbólowo czy gorączkowo, super się sprawdził u mnie i u bratowej. Nancy współczuję sytuacji z mężem. Jednak powiem Ci że u mnie jest podobnie. Tż cały czas ględzi że kiedyś było inaczej, że ja byłam inna, że sama nie proponuję sexu, pytam go kiedy, mam Małą sama zostawić, nie proponuję w ciągu dnia bo realnie do tego podchodzę. I jeszcze On prorokuje że za 10 lat to już wogóle nie będziemy razem. To mówię: Rozstańmy się już teraz, po co czekac 10 lat... Ale całe szczęście z Małą ok, katar przeszedł, tylko teraz problem z kąpaniem zaczyna się robić, bo chwilkę posiedzi w wannie i buzia w podkówkę, już sama nie wiem???
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Kłopotów ze spaniem ciąg dalszy - wyobraźcie sobie, że dziś Mała ma nawet problem z jedzeniem uu bo zje 2 minuty i siada, nie może się skoncentrować O_O, to samo z zaśnięciem, zazwyczaj odpływa przy jedzeniu na drzemkę. Dziś oczka trze, zmęczona cholernie, ale siada przy jedzeniu.
Więc zaczęłam kombinować i - laski kp - odkryłam nową pozycję do karmienia: dla dzieci siedzących, ciekawi mnie czy też tak robicie :P Dziecko siedzi, przodem do mamy, nogi w rozkroku obejmujące mamę. I tak siedząc sobie je z uu - a rączkami obejmuje mamę w pasie A właśnie teraz Mała spi, wiecie co? Zapięłam w Tulę, zrobiłam jedno, JEDNO okrążenie po mieszkaniu , patrzę - śpi jak zabita O_O Nawet za noworodka nie zasnęła tak szybko. Widać tylko Tula powstrzymała odruchowe siadanie i wszystko co w spaniu przeszkadzało. |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy masakrę. Oli wychodzą kolejne 2 ząbki. Górne 1 a będzie miała takie szerokie łopaty, więc boli ją okropnie. |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepszy tekst usłyszałam od kobietki w markecie "a bo krótkie włosy ma" - A jakie ma mieć niemowlak ![]() Ciekawe co by powiedziała na dziecko, które wcale włosków nie ma ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Tak, bo ibum możesz dać po 8 (3 razy na dobę). A będziesz miała mniejszy odstęp między czopkiem a ibumerm potem. po czopku tak po 4 godzinach idzie już w górę. |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Black: współczuję gorączki, moja miała raz do tej pory i panikowałam okropnie wtedy. Biedna Oliwka
- dobrze dziewczyny piszą, podawaj leki na zmianę, dawaj pić.Niestety, często jest tak, że jeśli nie ma innych objawów towarzyszących to trudno diagnozę postawić (bo trzydniówka i tak się okaże za 3 dni dopiero), ale oby Wam jak najszybciej minęło! |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
No ale dobra-to ile razy na dobę można podawać środki przeciwgorączkowe?
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady, ale Pietraszko ma frycho
![]() gojka, współczuje przeżyć związanych z chorobą małej, jaka diagnoza lekarzy? Black, zdrówka dla Oliwy, zbijaj temp, tak jak dziewczyny mówily. Nic dziwnego, że sie martwisz. U nas katar już tydzien i poprawy ni chu.. marsi, jak sie czujesz? Mam nadzieje, że lepiej. Kontaktowałaś się z tą babą? nancy, doczytałam, że miałaś ścięcie z tż, więc za polepszenie relacji Aśka, są nieochrzczone dzieci. M.in moja.. silver, ale dowaliła ta baba w przychodni, a jak szybko wybrnęła z sytuacji. Pewnie już nie raz tak dowaliła to i odpowiedź przygotowana na raz dwa nie wiem co jeszcze chciałam, jak mi się przypomni to dopisze... aha, hje, całe szczęscie, że mama Pole zobaczyła, bo strach myśleć co by mogło się stać. Ja Julki nie mogę spuścić z oka, bo ona sie przemieszcza w szalonym tempie. Albo lezie do kaloryfera, albo do łazienki, jak tylko zobaczy, że drzwi otwarte to leci jak szalona ![]() ostatnio zawisła brzuchem na odkurzaczu i ledwo ją złapałam, bo by zjechała głową w podłogę no i tego... czy TUGEZA u Ciebie już się rozpoczyna?
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i dziewczyny sugerujemy się wagą dziecka a nie wiekiem. Ja ostatnio dostałam reprymendę na ten temat, bo zasugerowałam się wiekiem. |
|
|
|
|
#1643 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ludzie na krotki rękaw chodza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Blanka jaka modnisia Cytat:
![]() Hania podjęła próby raczkowania
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie maluchom buty na zimę?
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do picia, to Pola chyba od jakichś 2 miesięcy nie pije w ogóle, chyba że śpiąca, nie głodna, a na zaśnięcie nic nie pomaga, to wtedy herbatka. Choć i to dawno. Cytat:
Jutro! ![]() Bijkora, to mamy takie same żarłoczki Zazwyczaj młoda je 22o ml kaszki, ale czasem zje 250 ml, dorabiam i jeszcze jakieś 100 wtrąbi A za 5 minut ona chce jedzenie ode mnie
|
||
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
I podawać te leki bez przerwy? Nie sprawdzać, czy gorączka odpuściła? Jest coś takiego, jak jednorazowa gorączka u niemowląt?
![]() Oliwka ma się bardzo dobrze, gorączka na razie puściła, a mała się cały czas bawi, odkąd wstała (a pospała szalone 20 minut, ehh). Teraz chyba znów będzie spanie, ale gorączki brak. |
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
22
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
dziecie mi śpi kolejną drzemkę, już 1,5 godz
taka piękna pogoda że aż żal że siedzimy w domu, ale co poradzę, jak mu się zasnęło ![]() o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzi ![]() oooo obudził się
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-10-09 o 13:10 |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
mamy, które maja blogi dzieciowe, i wszystkie inne mamusie
zapraszam: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...t-samosie.html pozdrowienia mama lipcowa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

rozłożyło mnie konkretnie, nie wiem jak funkcjonuje wogóle
jeszcze torta muszę dziś upiec a jutro dekorować, jutro "ślubowanie" mojego przedszkolaczka, pojutrze Dzień NAuczyciela więc skoro jestem w 3 to muszę iść.
za super przespaną nockę. 

u nas 10łyżeczek i zasypia bez cyca i jest sukces

22.05.2008
14.08.2011
Panikara ze mnie chyba.
współczuję
za polepszenie relacji