|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
My po 2 dawce pneumo. Mam nadzieję że będzie bez powikłań ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() No niestety wczorajsza pięknie przespana nocka była tylko wypadkiem przy pracy u mojego dziecka ![]() Dzisiaj znowu pobudki co chwilkę i ostateczna o 6 co dawno jej się nie zdarzyło bo ostatnimi czasy budzi się o 7.30-8... Ale dzięki temu właśnie poszła na drzemkę a ja mam czas na kawkę więc nie ma tego złego ![]() Cytat:
u nas zwykły katar przechodzi zaraz w kaszel i zapalenie oskrzeli ![]() Ula a bliźnieki czym były szczepione?? tymi skojarzonymi? Chodzi mi dokładnie o szczepienie przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi ![]() Cytat:
Oo dzięki, ja smaruję małą Cetaphilem. Do tej pory było wszystko pięknie, ale ostatnio zaczęły jej się pojawiać takie suche plamki na pleckach i nie wiem czy skóra jej się już przyzwyczaiła do tego balsamu, czy o co chodzi :noniwiem: i tak myślałam, żeby zmienić na jakiś inny ![]() angel166 no to ładnie Jagoda Was maltretuje żebyś zaraz nie miała na głowie opieki społecznej i super, że udało się pozałatwiać wszystko ona zaczyna jęczeć po kilku minutach i zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza, która puści ![]() ![]() ![]() Ja daję małej mleko krowie już od dawna Ja daję małej mleko od krowy, nie ze sklepu (chociaż jak jedziemy np do moich rodziców to dostaje z butelki). Oczywiście najpierw je gotuję i rozcieńczam wodą ![]() U nas jest o tyle dobrze, że mój tżt musi mieć na śniadanie mleko więc dawałam jej na początku łyżeczkę spróbować, później coraz więcej...Teraz jak zrobimy sobie na śniadanie z tżtem kawę zbożową z mlekiem to mała popija nią kaszę kocha ją jakby mogła to by cały kubek wciągnęła ![]() Robię jej też kaszki ryżowe bezmleczne na krowim Krowie daję jej też na noc z butelki, do tego później dostaje cyca. W nocy też jest cyc, ale zastanawiam się czy w nocy też jej nie dawać w butli bo budzi się ok 4 chyba głodna mocno bo ciągnie cycka i ciągnie, a że tam już niewiele to się złości...Ale nie wiem za bardzo jak to rozwiązać Gotować jej w nocy to mleko, czy ugotować wieczorem, wstawić do lodówki i później podgrzac? No nie wiem
|
||
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
Stęskniłam się za Wami. Wszystkim chorującym dzieciaczkom dużo,dużo zdrówka My też mieliśmy noc nieciekawą. Zuzi się leje z nosa jak z kranu. Mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie. Dzisiaj rano byłam na wyrwaniu zęba,takie super znieczulenie że nic nie poczułam,teraz zaczyna pobolewać ale zaopatrzyłam się w tabletki przeciwbólowe także dam radę. Babcia biedna poobijana ale już troszkę lepiej,dziękuję za wsparcie.
|
#3514 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
a najlepsze jest to, że daje się go raz dziennie tylko przez trzy dni. zdrówka dla Huberta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem Wam, że Lenka ma piękną cerę i to od urodzenia. nie wiem co to szorstkie policzki czy wysypki i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() żadnych balsamów nie stosujemy, do kąpieli leję jakieś bobini, siostra kupiła małej ze 4 butelki tego więc używam ale czytałam jak ostatnio odradzałyście ten produkt więc jak się kończy to zmienię na inny.
|
||||
|
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym już chciała żeby Misiek poszedł, bo czepia mi się nóg bez przerwy, wnerwiające to jest, szczególnie w kuchni, gdzie dodatkowo muszę uważać na szafki które otwiera, a jakoś nie zabezpieczyłam ich jeszcze. No i piekarnika się czepia i raz go otworzył jak się odchylił do tyłu Cytat:
No i pochwalę się, że moje dziecko spało dziś bez przerwy do godz 5 rano, której to rozpłakał się i wzięłam go do naszego wyrka. Ale te nocki jeszcze takie różne są, niemniej jednak jest dużo lepiej Dziś znowu zaliczyłam sh, bo poluję na jakąś kurtkę dla Miśka, no ale nie jest to proste, za to kupiłam mu spodnie, dwie fajowe czapy i bluzeczkę. |
||
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
mamy, które maja blogi dzieciowe, i wszystkie inne mamusie
zapraszam: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...t-samosie.html pozdrowienia mama lipcowa |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pamięta może któraś te zabaweczki co wstawiała chyba aga_ton? Potrzebuje link do tego domku
|
|
|
|
#3518 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć, jakoś wczoraj nie miałam nawet jak do kompa usiąść
chory mężczyzna w domu no już mogę się pochwalić, że Antek chodzi Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka dla Huberta, oby szybko przeszło Cytat:
a płeć to przecież szczegół który to już tydzień??chciałabym teraz być w ciąży ![]() Cytat:
![]() alergolog widać, że bardzo mądry Cytat:
my od dwóch dni stosujemy - w sumie krótko, ale widzę efekty. I dla mnie ma super konsystencję, łatwo się rozsmarowuje. Tylko żałuję, że opakowania z pompką nie wzięłam ![]() Cytat:
dobrze, że już po wyrwaniu ![]() zdrówka dla Zuzi no i babci spóźnione życzenia dla Majeczki
|
|
#3519 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
Lekarz u którego byłam (prywatnie) jest bardzo dobrym pediatrą,mam do niego zaufanie.Właśnie wczoraj pytał który to już raz i kiedy miał ostatnio zapalenie. Czy te leki są na receptę? Mówiłam lekarzowi że robiłam inhalacje i nie pomogły ale nic nie powiedział,on wogóle z natury jest małomówny. Syrop wykrztuśny dawałam jak zaczął kaszleć "na mokro"-Mucosolvan,lekarz mi na to powiedział żeby nie dawać syropów wykrztuśnych na początku infekcji bo wytwarza się wtedy więcej wydzieliny. Cytat:
Bliźniaki szczepione 5w1 plus pneumo.Nazwy sprawdzę potem bo dzieci teraz śpią.Aktualne szcczepienie nie byliśmy jeszcze a już 3 tyg temu dzwonili żeby przyjść. Właśnie o to mi się rozchodzi,jak podgrzać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bliźniaki też nie mają problemów skórnych.Kąpie w żelu z Babydream i oliwkę z tej samej serii wlewam do kąpieli,nie smaruję niczym. Zrobilam 1 raz tartę z jabłkami,w smaku pycha,wizualnie niebardzo![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Noł problem poczekaj tylko aż chłop wyzdrowieje |
|||||
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje i brawa ![]() a podasz przepis
|
|
|
|
|
#3521 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam na apacer nr3dzisiaj,bo Jagoda nie dowytrzymania
pojechałam do męża pod pracę za godzinę kończy takze pojezdze w koło castoramy,bo jak na złość zasnela przed auchanWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/domek-ksztaltow-od...595377407.html ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
daj przepis, też jeszcze nie robiłam tarty
|
|||
|
|
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
O kuźwa a ja akurat kupiłam bobini bo w tesco nie było wyboru a do roska mi ostatnio nie po drodze
![]() Najwyżej komus sprezentuje ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,1...u-karmelowym-d zdecydowanie nie wyszła taka jak na zdjęciu ![]() Lubię przepisy z wizażu
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Ula tak te leki sa na receptę i jeśli dziecko ma literke P w recepcie to są dość tanie - normalnie koszt kolo 80 zl za 28 tabletek. Dla takich maluszków jak Hubcio sa w granulkach. Ale myślę że lekarz obcykany ... skoro juz zapytał który raz mały ma te przypadłość a Oliwia jak daje radę?
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
#3526 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Misia za super przespane nocki ![]() Otylka włącza mi piekarnik ostatnio, a jak zaczyna szumieć to ucieka ale na szczęście nie umie otworzyć szafek bo mamy schowane uchwyty czasami sama jej otworzę jakąś szufladę żeby się bawiła ![]() Cytat:
super, brawa dla Antka ![]() Cytat:
I my miałyśmy inhalacje berodual+pulmicort+nacl na zmianę z mucosolvanem ![]() A co do szczepienie to nie sprawdzaj bo jak były szczepione 5w1 to nie były szczepione tripacelem bo to szczepionka tylko na błonicę tężec i krztusiec, ale oczyszczona zalecana wcześniakom i ona ostatnio była właśnie wycofana i pojawiły się głosy, że właśnie te dzieciaczki, które były nią zaszczepione bardzo często mają właśnie zapalenia oskrzeli niby lekarze się wypowiadalo, że ro niemożliwe, ale wiadomo? ![]() Cytat:
Zęby znowu jej idą? A i w biedrze jakieś dzieciowe promocje będą ale nie wiem czy dobre, bo akurat słoiczków nie kupuję za często, chustki nawilżane też no i jakieś ubranka ale chyba mały wybór i drogie ![]() http://gazetki.biedronka.pl/g217,nas...etyk%C3%B3w/26 http://gazetki.biedronka.pl/g218,mod...ka%C5%BCdego/8 Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-09 o 19:04 |
||||
|
|
|
#3527 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Kinga zasnęła dzisiaj przed 19, ciekawe co będzie w nocy, obudzi mi się potem o 6 i co Chociaż lepsze to, niżby miała wstać za pół godziny wyspana, bo pomyśli, że to popołudniowa drzemkaW ogóle Kinga już ma raczej tylko jedna drzemkę dziennie, ok 1-1,5 H, ale nie narzekam wcale, bo przeważnie chodzi spać 0k. 20 i wstaje ok 7-8 Jeszcze niedawno chodziła spać ok. 22, a uwierzcie, że te dwie godziny wieczorem, które mogę spędzić tylko z moim M wpływają zbawiennie na nasz związek . Gdyby nie 10 pobudek w nocy byłabym super wyspana No ale co zrobić trzeba przetrwać 4-ki w drodze![]() M jest u kolegi, któremu dzisiaj się urodził synek ![]() Idę nadrabiać. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Sama bym już próbowała, gdyby nie wysypki po zwykłym nabiale. Wyczytałam w jakimś poradniku, że po roku można krowie mleko, chociaż w każdym poradniku producentów mm przeczytasz,że najlepsze jest oczywiście mm i że do 3 r.ż. podawać ![]() Cytat:
Cytat:
Kinga ma często suche i brzydkie poliki, ale podobno M tez miał ciągle jakieś wysypki i podrażnione poliki jako niemowlę, a cerę ma super, żadnych pryszczy w wieku nastoletnim i w ogóle, ja za to ciągle coś, teraz mam kaszę na czole My używamy albo Hipp Baby sanf, albo Babydream do mycia, nie stosujemy emolientów, bo raz kupiłam oilatum i różnicy żadnej nie było. W Cytat:
![]() ![]() klask i:Też lubię sałatkę z gyrosem, czy tam kebabem to chyba to samo, tylko inna przyprawa do mięsa, nie? No i właściwie różnicy w smaku dużej nie ma. To i to dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio też się staram unikać słoików, bo po gotowanym w domu ?Kinga ma ładniejsze kupki. |
||||||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja chciałabym już urodzić. Nie lubię czuć się jak słoń Mam już 5kg na plusie, a to dopiero początek W ciągu dnia jak nie mogę pisać to tyle mam treści w głowie, a jak przychodzi co do czego to nie wiem co chciałam Wam powiedzieć
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę bo wszystko inne je i pije bez problemu tylko
Cytat:
![]() Dearlie
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się nie zgodzę
mm powstaje przecież na bazie mleka krowiego, a poza tym przeczytałam ostatnio art:http://www.sexymamy.pl/Mleko-krowie-...fikowane_a2183 oczywiście nie mówię tutaj o sytuacji kiedy dziecko ma jakieś alergie itp nietolerancje
|
|
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje My byliśmy na małych zakupkach,upiekłam babeczki z pudełka i mam relax
|
|
|
|
|
#3535 | |||
|
Zadomowienie
|
Gary mnie wołają, a tak mi się nie chcę
![]() Kurczę, dostałam plan zajęć i mam cały weekend zajęcia, w dodatku, co tydzień praktycznie no niestety a te dodatkowe, gorsze o wiele od Antka ![]() jak tam Hubert się czuje? ja robię tak: -podwójna pierś z kurczaka -przyprawa gyros -puszka kukurydzy -1 duża cebula - mała kapusta pekińska -6-7 ogórków konserwowych -ketchup -majonez 1.Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros i wstawiamy do lodówki - nawet na całą noc 2.Mięso smażymy i pozostawiamy do ostygnięcia, w międzyczasie: 3. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę 4. Kapustę szatkujemy I teraz mamy dwie opcje ![]() a) wrzucamy wszystko do miski, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy b) wyciągamy szklaną miskę i układamy w warstwy: kurczak, ketchup, cebula, ogórki, kukurydza, majonez, kapusta ![]() Cytat:
![]() o chustki limitowane znowu, fajnie ![]() a używał ktoś fitti z biedronki? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
po porodzie szybko schudniesz dwójka brzdąców
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pieke tylko na weekendy i to na zmianę z teściowa . Daje któras z Was może dziecku płatki śniadaniowe? Jaś nie chce ani mleka ani kaszki a jednak chciałabym aby chociaż troszkę wypił tego mleka. Skoro nie chce kaszki na noc to doradzcie mi proszę co mogę w zamian dac na kolację? bo jak kaszki na noc nie wypije to potem w nocy swiruje bo jest głodny a mleko jest ble :\
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
My właśnie mamy kupiłam bo mają podobno bardzo fajny skład, ale więcej nie kupię Ślizgają się po kupie zamiast ją wycierać, za mocno pachną (do pupy to jeszcze ok, ale czasami jak chcę małej buzię przetrzeć to już za mocno jak dla mnie), opakowanie też mają kiepskie: maleńki otwór do wyciągania, ta "przykrywka" od połowy opakowania w ogóle już nie trzyma i chusteczki wysychają, no i w sumie to nie udało mi się wyciągnąć jednej chusteczki zawsze wychodzą po 3-4 ![]() Cytat:
chciałam jej dać z jogurtem bo ja np kocham płatki śniadaniowe z jogurtem takie rozmoczone i rozmemłane ale niebardzo jej konsystencja pasowała, wolała jeść osobno płatki i osobno jogury ![]() A na kolację ja małej daję parówki, jogurty, budyń, kisiel z jabłkiem, ale czy ja wiem czy tym się najada zawsze późnij pije mleko tuż przed snem Może kanapki jakieś, albo spróbuj zrobić taką gęstą kaszkę i łyżeczką dać ![]() A on Ci nie chce pić mleka, czy nie chce pić mleka z butelki? A z niekapka próbowałaś? Albo łyżką? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-09 o 22:26 |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fitti mam,są nawet fajne ale zapach faktycznie mają dość intensywny Cytat:
![]() kupiłam dzisiaj ten kombinezon więc już Fabianka na zime mamy ubranego .Dandusiuwi musze jeszcze kupić taki komplet .Chłopcy śpią,mąż też bo coś się rozchorował oby tylko chłopców znowu nie zaraził
|
||
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Kinga jakaś dziwna... Chce spać tylko przytuloną do mnie, a zwykle w ogóle się nie tuli, mam nadzieję, że nie jest chora, czy coś:p nawet nie mam jak telefonu odłożyć;(
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-10-09 o 23:26 |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaczela się nocna jazda :\ ledwo położyłam się do łóżka...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

najgorsze te rączki,bo ją bardzo swędzą. Pomaga cetapil,że nie są już szorstkie ale ona cały czas je drapie i gryzie
i dawać dalej ten płyn aerius. Mamy przyjść w styczniu na kontrole, jak dalej tak będzie to wypisze sterydowe maści ale wolałaby tego uniknąć. Testy tak jak pisałyście dopiero po 3 r.ż.

więc nie ma tego złego
Zawsze robię mu odrazu inhalacje z soli fizjologicznej ale to nic nie daje
Wiem że jeden się rozrzedzało?
tymi skojarzonymi? Chodzi mi dokładnie o szczepienie przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi
i super, że udało się pozałatwiać wszystko 

klask i: