|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
)
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie robiliśmy afery i nie wpadłam w histerię ale według nas trochę ignorancją wieje i jest to średnio kulturalne w takiej jasnej sytuacji ![]() ale jedyne co stwierdziliśmy wspólnie, że PMka nie jest zbyt ogarnięta (to akurat fakt, nie nasze uprzedzenie) dlatego tak wyszło niulka_1985 nam przyjął
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-10-09 o 13:11 |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Docik - jeśli chodzi o animatora, to jestem na nie. Uważam, że jeżeli rodzice decydują się na zabranie dzieci na wesele, to powinni być na tyle odpowiedzialni, że będą się nimi zajmować.
A już zwłaszcza pilnować, żeby dzieciaki np. podczas pierwszego tańca nie biegały po parkiecie Bo takie filmiki widziałam, gdzie PM patrzą żeby dzieci nie podeptać, poza tym to się wszystko na filmie nagrywa, a rodzice zadowoleni, bo 'dzieciaczki się bawią'. Zabiłabym Anesthesia, mam nadzieję, że jednak butki wyślą! Bo już nie chodzi o zwrot kasy (wiadomo, że musza zwrócić), tylko znów szukanie, patrzenie i porównywanie: tamte były ładniejsze/miały lepszy obcas itd. Cornflower - my zapraszamy z dziećmi Natomiast jestem na nie weselom, gdzie jest np. 20-30 dzieci. Zwłaszcza z rodzicami, którzy mają 'luzackie' podejście.Kishlaczkowa, ta cena za Stocka to jest już z vatem ![]() Króliczku, mojemu TŻ się spodobał pomysł 'mama pana młodego', 'szwagier pana młodego' i u nas na szczęście będą TŻ powiedział, że zrobi w photoshopie projekt winietek, ma czas do końca października ![]() Aasikk - też jestem na nie dla piłek Linaewen, pJona! My też jak słyszymy, że ksiądz się nie zgodził na ślub w innej parafii, albo ślub kosztuje 2000zł, że trzeba chodzić do poradni, mierzyć sobie temperaturę i badać śluz, to tym bardziej się utiwierdzamy w tym, że cywilny to był najlepszy wybór |
|
|
|
#424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy ktoś wybrał może vodkę Palace? Zastanawiam się, a słyszę różne opinie.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2013-10-09 o 13:12 |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ktoś się zachował po chamsku, nie znaczy, że i my mamy się zniżać do jego poziomu i tak zachowywać. To później nas obgadają i o nas będzie świadczyć, że zrobliśmy tak, a nie inaczej. A nikt nie będzie rozkminiał, że 'mieli rację, że tak zrobili, bo rok wcześniej, tamci ich tak samo zaprosili!' |
|
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam tylko, że tam są dwie ceny alkoholu. I ta wyższa jest dla normalnego klienta, a ta niższa tutaj te ok. 19,45 dla hurtowników. I jestem ciekawa, czy to prawda? Kartę mamy tylko, czy to wszystko, by kupić po tej tańszej cenie?
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka, o ile samo mierzenie i sprawdzanie mi nie przeszkadza, bo się tym kiedyś interesowałam (ale samozaparcia do praktyki zabrakło ), o tyle uważam, że od takich spraw jest lekarz. A przykład wykładów wklejonych przez którąś dziewczynę-masakra Żeby mnie obcy ludzie musieli uczyć o związku i miłości... Padłabym. ![]() Też się cieszę, że TŻ jest za cywilnym
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Dziewczyny
Witam sie w kolejnej czesci. Podsumowujac przygotowania, many zalatwione: -date w kosciele -sale z cateringiem -zespol -fotografa -zaproszenia -suknie slubna Teraz musimy zajac sie: -naukami -wodka (podobno akcyza ma wzrosnac 15%) -zapraszaniem angielskich gosci -samochodem (chce upatrzona Warszawe) -poprawinami -na koniec zostawiamy garnitur, dodatki itp. A poza tym, leze w lozku chora ![]() Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to traktuję jako zło konieczne, zaliczę, odbębnię, dostanę papier i adieu. Same pomiary i analiza to nie tragedia - byłam początkowo sceptycznie nastawiona, ale teraz z lekka ciekawością śledzę wyniki. Na pewno nie będzie mi się chciało tego kontynuować, ale skoro mus to mus.
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka
To kuruj się, żebyś wróciła szybko do zdrówka Masz gdzieś zdjęcie tej upatrzonej Wawy
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE mój poprzedni facet, mimo poprzednich wstępnych rozmów (najpierw cywilny, potem ewentualnie kościelny jednostronny) po jednej rozmowie z mamusią nakrzyczał na mnie, że nie ma takiej opcji, że tylko kościelny, bo przecież ja i tak kiedyś się nawrócę. Więc cieszę się, że ten jest normalny
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Docik10, dzieki
Zdjecia sa na stronie w Internecie. Podam linka jak bede na laptopie, ale Warszawka ladnie sie prezentuje i cena dobra (600zl) ![]() Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wcześniejszej wypowiedzi wywnioskowałam, ze ta poradnia Was odwiodła od tego ![]() Szanuje waszą decyzję i wasze poglądy. Teraz niestety wiele jest par, które mimo iż nie wierzą to biorą kościelny "bo wszyscy biorą to czemu my nie możemy"
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Kurier przywiózl mi wczoraj zaproszenia z Ameli
wyglad i wykonczenia bardzo ładne, jednak jestem zawiedziona faktem, ze za pozno napisalam o zlikiwodowaniu 2 wierszykow w zaproszeniu, bo troche za duzo tego wszyskiego na zaproszeniu no ale trudno juz nic z tym nie zrobie, bo i tak to wyrzuca do kosza, wiec czym sie martwie. Etykiety na wódke rowniez do mnie dojechaly, teraz tylko czekam na zamowione butki :p
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Gornek super że masz już zaproszenia i że Ci się podobają. Wierszykami się nie przejmuj bo jak mówisz i tak wyrzucą do kosza ( z tego też powodu nie chciałam zapr. ze zdjęciem)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Niektórzy mówią, że dobra, łagodna. Inni, że wręcz przeciwnie. Sama nie probówałam... A bardzo podoba mi się wizualnie Widziałaś gdzieś w dobrej cenie?
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Orientuje się któraś z Was jakie są ceny Pana Tadzia w hurtowniach?
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak najogólniej-żyj myśląc o życiu teraz, nie o tym jak Cię ktoś wynagrodzi po śmierci.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-10-09 o 15:00 |
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My decydujemy się na 99 % na Pana Tadzia. Najtaniej, gdzie znaleźliśmy w hurtowni u nas w miasteczku, cena 20,80 zł i chyba tam kupimy. Co do inicjałów. Trzeba uważać na aukcjach, bo na niektórych płaci się od znaku - 2 literki i & kosztują wówczas prawie 90 zł. Ja zamówiłam na allegro 3 literki za niecałe 30 zł + wysyłka. Ozdabiam je sama. Brakło mi cyrkonii i czekam na zamówione u tego samego sprzedawcy, co kroooliczek ![]() Moje inicjały IMG_7234.jpg (Nie chciałam czcionki ozdobnej, celowo wybrałam klasyczną). Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:07 |
|
|
|
|
#443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
magdalenka_w_86 mi się wydaje że ta grubsza "noga" litery M powinna być z prawej strony, w sensie lustrzane odbicie Twojego zdjęcia. Zwróć uwagę przy klejeniu
![]() Chyba, że tak ma być jak na zdjęciu.
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w lipcu byliśmy na dwóch weselach z mojej strony - przyjaciołek, to na zaproszeniach i na winietkach Tż był wypisany imieniem i nazwiskiem. Nie wiem czy jego rodzina jest jakaś zacofana czy co..
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
kuli
Zamawiałam tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=3574189309.zy Przyozdabiam srebrnymi cyrkoniami samoprzylepnymi z jednej strony. Moją inspiracją jest ten tort tort.jpg justynkie Oczywiście masz rację, będzie odbicie lustrzane. Tak do zdjęcia ułożyłam bez zastanowienia ![]() czeko Ja w kwietniu też byłam na weselu, gdzie od dobrej koleżanki dostałam zaproszenie dla mnie z os. tow. PM dobrze wiedziała, że jestem zaręczona, gratulowała mi. TŻ czuł się urażony. Na winietkach było już imiennie (imię i nazwisko), ale nazwisko TŻ z błędem...
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:19 |
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona chyba zawsze jest w cenie 20 zlWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
nie mam za bardzo czasu nadrabiać a tu już 15 stron nowego. W pracy mam dużo do zrobienia i jeszcze budowa, tak więc sprawy ślubne stoją w miejscu. Podsumowanie moich przygotowań: zaklepana data i godzina w kościele, załatwiona sala, zespół foto&video, ustalona lista gości, opracowany (wstępnie) wzór zaproszeń, winietek i zawieszek, wybrany (mniej więcej) kształt sukni i dekoracji na sali i w kościele. Do zrobienia w najbliższym czasie: zamówić papier, wstążki i cyrkonie na zapro., winietki i zawieszki oraz zacząć je wytwarzać, wybrać obrączki, kupić suknię, zrobić poradnię, no i, jak w temacie wątku, przechytrzyć akcyzę ![]() Edit: Pysiu gratulacje ![]() witam nowe PMki
Edytowane przez vixena Czas edycji: 2013-10-09 o 15:24 Powód: dopisek |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg nas Pan Tadzio jest najlepszy, ale jeśli nie znajdziemy go w dobrej cenie, to rozejrzymy się za Żołądkową De Luxe i Białą Żubrówką. A Dębowa to już w ogóle by był pomysł!
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Wenedka
My byliśmy na kilku weselach w tym roku i patrzyłam jaka wódka. Pojawiały się Krupnik, Stock i Pan Tadzio. Z racji tego, że ja czystej wódki nie piję skonsultowałam ten temat z rodziną i znajomymi i podpowiedzieli mi, że ich zdaniem najlepsza Finlandia i Pan Tadeusz. Na Finlandię nas nie stać, na Pana Tadzia ostatecznie tak ![]() Wiem tylko, że wszyscy tylko odradzali Bolsa, że się zepsuł. Jest więc to wybór na podstawie opinii, bo ani ja, ani TŻ smakoszami wódki nie będziemy. Cena 20,80 zł jest jeszcze dla nas do przyjęcia, tyle że my potrzebujemy aż 200 sztuk. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

)

Bo takie filmiki widziałam, gdzie PM patrzą żeby dzieci nie podeptać, poza tym to się wszystko na filmie nagrywa, a rodzice zadowoleni, bo 'dzieciaczki się bawią'. Zabiłabym
Natomiast jestem na nie weselom, gdzie jest np. 20-30 dzieci. Zwłaszcza z rodzicami, którzy mają 'luzackie' podejście.