|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, czyli dla uściślenia - jeśli okulista wyda zaświadczenie o cc to w szpitalu tego nie podważą?
|
|
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje otoczenie doskonale wie, że jestem "tą od koni" i w sumie wszyscy są nastawieni pozytywnie. Znajomi nawet często przyjadą żeby siwą obejrzeć, pomiziać, zrobić fotkę. Obecnie też tylko pozostaje mi kontakt z siwą z ziemi, już nawet czyścić jej nie będę, więc zajmie się tym mój mąż. Ja jestem już tylko przytulaczem, podajnikiem marchewek i przecinaczem grzywki![]() Dziękuję w imieniu siwej za wszystkie komplementy W weekend jej przekażę razem z pakietem pysznych marchewek
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie ze tak dbasz o siebie ja nie mam w zwyczaju codziennego malowania się, tak od zawsze ale nawet jak wkładam czarne dresowe spodnie to się zastanawiam co do nich włożyć żeby nie wyglądac jak kibol a seksownie w ostatni weekend założyłam dżinsy rurki i ulubione obczasy ale jednak z przewagą tak jak piszesz ![]() a glukoze mam dopiero w czw lub pt wiec nie wiem
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinni.
|
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam konie niemal za płotem Pan który wozi turystów dorożkami po rynku ma niedaleko stadninę i wybieg
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez juz teraz oczywiscie nie jezdze, dopiero po porodzie, ale powiem Ci jeszcze, ze mialam szczescie chodzic do szkoly sredniej Technikum Hodowli Koni, super sprawa, strasznie milo wspominam te czasy .... Praktyki w Janowie Podlaskim, Michalowie.... |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie orientujecie się czy w tesco rabaty się łączą? Jeśli będę miała kupon z Grazi na przykład -20% a ciuszki dziecięce są przecenione 30% to mogę liczyć te -20% od ceny po obniżce sklepowej czy od ceny wyjściowej sprzed promocji?
|
|
#1329 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie he jak czytałam listę zalecanych i zakazanych to stosują się do niej w tydzień padłabym z głodu ![]() hmm dlaczego pobyt na tamtym forum jest trudny??? Cytat:
Co do tych kuponów, to trzeba dobrze sprawdzić co pisze małym druczkiem na co konkretnie są obniżki Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-09 o 13:18 |
||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ogarnięta chałupa, odsapnę i zaczyman kursy do śmietnika z kartonami i innymi worami. Nie maa tego dużo i normalnie na dwa razy bym to wyniosła ale biorąc pod uwagę mój stan będę pewnie z pięć razy łazić jak ten Jasio wędrowniczek
![]() Dzięki za słowa uznania dla koty Felicja bardzo zadowolona z komplementów
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nadrobiłam ale nie wiem co napisać
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- mezaga rabaty się nie sumują . |
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 razy, w ta i z powrotem :P
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie połączą rabatów ale zrób zakupy na dwa rachunki- jedne ciuszki z przeceny -30% a druga partia na kupon
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
To kupon nic mi nie da.
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wszystkie są poprzeceniane- przynajmniej tam gdzie ja byłam było dużo ciuszków i tylko z połowa przeceniona a reszta po normalnych cenach
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w Rzeszowie to wszystkie były 30% a niektóre nawet 50%. Może to od sklepu zależy. Teraz będę w Sączu to popatrzę jak to tam wygląda.
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tylko część jest przeceniona . Trzeba patrzeć
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- ja jutro jadę do H&M i do tesco też wejdę i naprawdę małemu kupuję ostatanie ciuchy bo już dużo kasy wydałam na same ciuszki a gdzie reszta do tego już ma naprawdę dużo rzeczy i starych i nowych .A w szczególności muszę body na długi rękaw kupić, ciepłą czapkę i jakąś cienką . A no i jeszcze śliniaki by mi się przydały chociaż ze dwa bo nie mam ani jednego . Skarpetek mam 6 szt chyba na razie starczy najwyżej mu później dokupię |
|
|
|
#1338 |
|
Gang Iren
|
Zrobilam sobie wlasnie mala przyjemnosc i zamowilam na czas po ciazy:
http://www.next.co.uk/g4930s7 http://www.next.co.uk/g492064s3
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę kupić śpiochy takie na ramiączka i nigdzie ich nie ma- wszystkie są z rękawem... chyba na all kupię i musze koc gruby dokupić do wózka. Zastanawiam się jaki- polarowy czy wełniany- jak myślicie?
czapki kupi mąż jak się młody już urodzi bo nie wiem jaką dyńkę będzie miał a te rozmary w sklepach jakieś dziwne... no i te niedrapki jeszcze muszę kupić. Co do ciuszków z tesco- ja pokupowałam nawet na 68 cm bo na 62 nie było a były na 68 już takie nie zimowe tylko lżejsze- będą na wiosnę jakby co ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
no i super ![]() ja boję się czegoś kupowac na "po ciąży" bo nie wiem jak będę wyglądać a jak zostanę taka orką już na zawsze to dupa z mojej garderoby.Mój mąż powiedział wczoraj do brzucha: "rośnij synku i nich matce całe kilogramy w ciebie pójdą i w stołówkę bo jak matka będzie musiała ciuchy wymieniać to zbankrutujemy "
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Tak nadrabiam, nadrabiam i pół zapomniałam co miałam napisać. Co do seksowności to czuła bym się zdecydowanie lepiej gdyby nie...bąki Dziewczyny z twardniejącym brzuszkiem, polecam magnez slow-mag, który z kolei polecił mi ginekolog. Brałam w pierwszej ciąży i bardzo się sprawdził, w tej brałam już magne B6 i Aspargin i za przeproszeniem efekt do d...py. Od 4 dni biorę slow-mag i efekty widac od razu. Jak patrze na wasze brzuszki to na prawdę się zastanawiam gdzie wy te dzieci chowacie No ale chyba w pierwszej ciaży mój tez był mniejszy. Teraz jestem w 26 tyg ale mam fotkę z 24tyg
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
byłam- nie ma
Lidka- śliczny brzuszek
|
|
#1344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie miałam takiego zwyczaju, malowałam się od wielkiego dzwonu, zwłaszcza na imprezy, Nawet do pracy się nie malowałam, ale chyba mi na psyche siadły mocno te wszystkie obrazki z niezadbanymi kobietami, które przy dziecku nie mają czasu nic koło siebie zrobić, za punkt honoru sobie obrałam nie dopuszczenie do takiej sytuacji i rozpoczełam od wyrobienia nawyku już w ciąży Umówmy się, że w czasach tarek do prania i zimnej wody taka sytuacja mogła mieć miejsce, ale teraz kiedy nasze codzienne obowiązki to coś wrzucić do pralki, coś z niej wyjąć i powiesić, większość zna też dobrodziejstwo zmywarki, więc aż tak bardzo czasochłonne zadbanie o dom nie jest. A żeby ciut się podreperować z wyglądem wystarczy kilka-kilkanaście minut. Wiadomo, że nie robię sobie makijażu wieczorowego Tylko taki zwyczajny, dzienny, najzwyklejszy na świecie. A i tak sporo daje. I czuję się z tym lepiej.
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
pilotka bo na tym forum oprócz wielu przydatnych informacji znajduje się grono krzykaczek wzajemnej adoracji, których racja jest najmojsza i potrafią czasem bardzo naskoczyć na bogu ducha winną dziewczynę zadającą pytania (tzn tak było gdy podczytywałam, jak jest teraz nie wiem). Ale watro poczytać wątek o mitach na temat karmienia i coś w stylu "przychodzi położna/dietetyk do matki karmiącej i.." o pomysłach ww pań na karmienie piersią, które można między bajki włożyć.
Lidka wyglądasz super i jestes rudzielcem a ja czuję miętę do rudzielców ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Hosenka przyszły mi tarty YC i miałas rację zapachy obłedne, w pokoju pachnie nawet gdy nie świecę kominka
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez się malowałam codziennie i to w różnych barwach- w zależności od kolorów ubrania. Cieni do powiek mam ze 100 sztuk w paletkach i pojedyńczych, nie mówiąc o innych specyfikach typu róże, bazy, korektory, podkłady itp - takie moje hobby ![]() teraz jak siedzę w domu to nie maluję się bo daję skórze odpocząć ale obowiązkowo robię inne zabiegi- maseczki, peelingi, kremy itp. Jak gdzieś wychodzę to się maluję bo głupio i łyso się czuję nie umalowana. Nawet jak lecę po bułki do chociaż rzęsy, naturalny/brzoskwiniowy cień na powiekę, trochę różu itp
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maseczki i peelingi obowiazkowo
|
|
#1350 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dasz rade zrzucic! Trzeba sie tego trzymac. Ja zamowilam rozmiar taki jak nosze,mysle ze bedzie OK. Po dwoch ciazach sie nie zmienil. No no,spory. Ladnie wygladasz!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

- kilka dłubanek
ja nawet nie musze jezdzic, wystraczy mi przebywanie z nimi , czyszczenie itp. Konie to sa naprawde cudowne zwierzeta...
założyłam dżinsy rurki i ulubione obczasy
ale jednak z przewagą tak jak piszesz

16.06.2012 

do tego już ma naprawdę dużo rzeczy i starych i nowych .