|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
chociaż hmmm chodził??? na 4 miesiące był z miesiąc resztę chorował jestem przerażona na samą myśl jak urodzi się drugie, a ja nie będę mogła mu poświęcić tyle czasu co zawsze, gdy był jedynakiem serce mi się chyba będzie krajać jak będzie chciał się poprzytulać, a ja będę usypiała małą dzidzię
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-10-09 o 11:10 |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
A ja właśnie sprzątam nasze aktualne "gniazdko" czas je opuścić .Poza tym mam pytanie, nie dzieciowe. Nie mogę domyć blaszek z piekarnika tych z "kompletu". Macie jakieś sposoby/środki dobre na pozbycie się tego tłuszczu?
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Elfka
Mygda może jeszcze nie wszystko stracone! Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to co z tą @? Niech przyłazi franca jedna
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbuję Was nadrobić, ale trochę ciężko jak Manica usunęła wszystkie swoje posty ![]() Widzę, że się z nią nie zgadzałyście w pewnych sprawach, ale czy to powód, żeby wszystko usuwać?
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-10-09 o 11:50 |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ta opcja odpada. Czasem ma taki nastrój że potrafi słuchać i idzie mu wiele rzeczy wytłumaczyć, ale ogólnie to nie ma ochoty słuchać opowiastek już mówiłam, że moje dziecko ma ADHD Liczę, że się uspokoi jeszcze trochę (bo w sumie się uspokoił) do czasu aż będę miała brzuch i inaczej mu wtedy wytłumaczę.Na razie wie, że mama ma dzidzię w brzuszku, uważa na brzuch. Pyta się czy dzidzia chce pić i takie tam, ale wiem też jaki on jest jak dostaje ataku płaczu jak płacze to mam go przytulić i koniec, i nie uspokoi się dopóki go nie przytulę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki!
dziś będzie mnie mało, bo teraz w pn, śr i pt mam szkolenia na to stanowisko za tą moją zaciążoną koleżankę... a dzis po pracy przychodzi do mnie przyjaciółka z córeczką, więc może uda mi się wejść dopiero wieczorem u mnie dziś tempka o 0,39 w dół - idzie @!!! oj idzie!!! i to wielkimi krokami się zbliża miłego dnia!!!!
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie Elfka, miałaś przecież testować dopiero 11-go, to dziś może jeszcze nie wyjść
Cytat:
Wiktoria - 15.12.2008 r. Anna - 21.06.2014 r. Edytowane przez wik_and_ola Czas edycji: 2013-10-09 o 12:50 |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Na piątek mam wizytę u gin i zobaczymy co powie. Naradzie nieć nie zapowiada @. Raz tylko miałam dłuższy cykl po odstawieniu anty a potem w normie do tej pory.
|
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
doczytałam, że była jakaś wymiana zdań ja dziś ostatni dzień biorę Clo muszę się zarejestrować na piątek do gina... miłego dnia dziewczynki i bądźcie grzeczne
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elfka przykro mi ale jeszcze nic straconego bo test wcześnie zrobiłaś... Mygda... 5 dni spóźnienia to nie koniec świata a im bardziej się stresujesz tym bardziej może się opóźnić a do gin jak chcesz iść to dopiero jakby się 2 tygodnie spóźniała @ a nie w takim przypadku... ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Moim zdaniem nie ma sensu iść do gina bo on nic konkretnego Ci nie powie a takie wahania są normalne... tak jak pisałam, poczekaj 2 tygodnie i wtedy.
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po raz drugi dzisiaj
![]() Matko! Ile Wy piszecie...aż ciezko sie w tym Wszytskim odnaleź - ale próbuje ![]() Co do poruszonego przez Was tematu o dzieciaczkach i wychowaniu- to moje zdanie jest takie ze my to możemy sobie wszytsko super planować i obiecywać sobie konsekwencje i cierpliwość a ten Mały Człowiek jak juz sie pojawi to i jak nam wszytsko zweryfikuje i nie mam tu wcale namysli szaleństwa i rozpieszczania....ale życie bardzo weryfikuje nasze plany w każdej sferze ![]() ![]() ![]() Wieczorem wyjeżdżam na szkolenie wracam w piątek więc tydzień mam juz z głowy No i jak tylko mężuś wróci z delegacji to testujemy w weeknd, chyba ze wczesniej przylezie małpa @
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ostatnio jakoś spokojniej, no chyba, że drażliwy temat się pojawi
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się jak któraś w 1 poście pisze, że nas czyta, a potem wywala informację o II kreskach czy becie
i jeszcze pyta, żeby powiedzieć coś więcej w takim wypadku powinna iść od razu na wątek mamusiowy, a nie do nas!! Cytat:
Znam bardzo skrajne zachowania, np. w dalekiej rodzinie 6latek ciągnął cyca, a jego starszy brat pił mleko z butelki ze smoczkiem. No bo dziecku smakuje, no bo dziecku wygodnie. A później dziw, że dzieci w szkole się smieją jak na przerwie butlę ze smoczkiem wyciąga.---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Musimy co chwila jakiś ciekawy temat zarzucać, co by nudno nie było D
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
maciejka mnie też to denerwuje... ale żeby nie było napisałam grzecznie, że chyba podejrzewa ciąże skoro zrobiła betę... no ale nie wiem w jakim celu do nas napisała? Co mamy jej więcej powiedzieć jak nic o niej nie wiemy...
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
cóż zrobić czasem więcej, czasem mniej ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Też widziałam, że pousuwała a za takie coś grozi ban od moderatora...
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już na temat takich dziewczyn wypowiadałam się wiele razy i powiem szczerze, że jak widzę taką laskę to olewam ją ciepłym moczem
nie wiem kto to nie wiem skąd i odnoszę wrażenie, że piszę to tylko po to by się pochwalić jak jej się to udało
|
#2719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będę czekać to po głowie będą rożne myśli biegać. Jeśli nie będzie mogła nic stwierdzić to powie zęby później przyjść. |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ciśnienie podnoszą ![]() Ja siedzę w pracy, roboty mam sporo, i tak raz na jakiś czas zaglądam, żeby poczytać, odprężyć się trochę.. a tu nie ma co czytać za bardzo ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- No tak, coś w tym jest, wejdą, pochwalą się, a człowieka krew zalewa, no bo co to za staraczka jak w pierwszym poście w ciąże zachodzi
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
nie ma co się stresować tym niepotrzebnie.Wyznaczyłam sobie na wykresie owu ręcznie... podejrzewam, że wtedy mogła być albo dzień później (stwierdzam na podstawie wcześniejszych wykresów). Jeśli dobrze myślę to dziś mam 10dpo.
|
|
|
#2722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz pisalam wczesniej ze robilam test i negatywny. A miałam juz problemy z torbielami dlatego się martwie. |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
No to wiem, że negatywny dlatego pytam jakie myśli. Nie wiem zrobisz jak uważasz ale z tego co wiem to dopiero jak 2 tygodnie się @ spóźnia i ciąży brak to najlepiej wybrać się do gina a nie jak parę dni tylko.
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu ostry temat :P
Cytat:
Przed ciążą i w ciąży miałam wszystko poukładane, mnóstwo założeń. Po urodzeniu i też w późniejszym czasie większość szlak trafił Też naiwnie zakładałam że będę karmić piersią a córka będzie spała w lóżeczku sama. No to pospała 2 tygodnie i powiedziałam dość! :p Miałam dość wstawania co 1-2 godziny do córki. Wzielam ją do nas i tak zostało do roku. Potem ja przeniosłam do lóżeczka i automatycznie odstawilam od piersi w nocy. Dwie noce trzymałam ją za rączke przez szczebelki i nie podawalam nic w zamian piersi żeby nie utrwalać w niej nawyku picia w nocy. Przeszło gładko i od tamtego czasu do dziś córka pięknie śpi sama w swoim pokoju Któraś pisala wcześniej że woli aby dziecko spało w lóżeczku mimo karmienia piersią, aby mogła się wyspać Nie wyobrażam sobie aby którakolwiek mama wysypiala się karmiąc piersią. Butelką to rozumiem, ale pierś łączy się z budzeniem co 1-2-3 godziny i inaczej nie ma szans więc nawet dla mamy lepiej spać z dzieckiem aby karmić prawie przez sen jak ja to robiłam Nie wiem czemu tu taka afera była, bo każdy ma swoje zdanie i przecież to nie znaczy że trzeba od razu usuwać posty Monica. Wracaj do nas Każdy moze się wypowiedzieć przecież Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam termometr na allegro bo u mnie w mieście tylko wielkie oczy robili w aptece założyłam konto na ovu, a teraz szukam sposobów na wywołanie @ bo już 5 dzień się spóźnia
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Umówiłam sie do ginki za tydzień w środę więc zobaczymy co do tego czasu sie wydarzy .....Ehhh cierpliwosc jest cnotą
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
No serducho powinno pomóc :P Gorąca kąpiel... i czekanie oczywiście bo tu nic innego zrobić nie można w takim przypadku...
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
No to skorzystaj też z tych porad i może ruszy. Co do spóźniania to nie zawsze to jest spóźnianie. Dopóki nie mierzyłam temperatury to miałam cykle jak w zegarku co 28/9 dni a jak tylko pomierzyłam to 33dni... ale patrząc na owulację i na długość fazy lutealnej to by się zgadzało... owu była później to i cykl dłuższy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

serce mi się chyba będzie krajać jak będzie chciał się poprzytulać, a ja będę usypiała małą dzidzię 

czas je opuścić .

23.06.2011
01.06.2013

doczytałam, że była jakaś wymiana zdań
No bo dziecku smakuje, no bo dziecku wygodnie. A później dziw, że dzieci w szkole się smieją jak na przerwie butlę ze smoczkiem wyciąga.
Tylko ciśnienie podnoszą