Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 14:46   #1681
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Pola upodobała sobie Bałkanicę. Jak tylko leci w tv, ona zaczyna tańczyć, a ja sikam ze śmiechu

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

O ja, u nas spanie w wózku jakiś czas temu poszło już w zapomnienie Ale nie narzekam, bo zawsze ma dobry humor na spacerach, bo lubi. A w domu to tylko raz spała w wózku, jak miała 2 miesiące, i to 4 godziny Ale tego nie praktykujemy w ogóle.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:51   #1682
s i l v e r
Zakorzenienie

Idę z Darią na spacerek . Będę potem.
Stary 2013-10-09, 14:53   #1683
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Idę z Darią na spacerek . Będę potem.

ja też. nadrobię później

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:53   #1684
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny doświadczone w gorączkowaniu-powiedzicie czy gorączkę można zbijać naprzemiennie syropem i czopkami? Wtedy też co 4 godziny?
można, ale nie w tym rzecz - naprzemiennie lekiem na paracetamolu i na ibuprofenie, a postać ma mniejsze znaczenie. Czopek szybciej się wchłania i szybciej działa.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O żesz

Szalejesz mamuśka
Rozumiem że tak regenerujesz się po weekendzie?[COLOR="Silver"]
no

no i o tej porze jeszcze obie śpią

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

miałam wczoraj super poważną rozmowę z tż :/

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....
oojjjjj a wiadomo w końcu, co to było?

Cytat:

według niego o siebie nie dbam tzn nie dbam o swoje zdrowie, co jest prawdą bo nie lubię chodzić po lekarzach
a za to po dupsku masz, bo mama ma dbać o siebie dla dziecka

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

I jeszcze co Wasze maluchy pija w ciągu dnia?
Odkąd skończyły się upały moj Robal nie chce wcale pić, co najwyżej 30ml herbatki. Soki by piła litrami, tylko że nie Bobofruty, ale zwykły Kubus ,albo Leon rozcieńczony wodą. Ale tam jest dużo cukru. Nie będe jej tym przeciez pasła i zapychała. Był taki czas, że na kasze beee, zupki i deserki beee, owoce beeee, a przez cały dzień tylko te cholerne soki, ale już przeszło. Woda też za bardzo nie idzie, 2 łyki i koniec. Jedyne co jest w stanie wypić to zwykła czarna herbata. Teraz popija Lipton o smaku owoców leśnych a do tego 1/4 łyżeczki cukru. Taka herbata wydaje mi się lepsza dla dziecka niż te granulowane dzieciowe hebatki, w których soku jest 1%. Co myślicie ?
ani kubusie, ani czarna
akurat cukier to pół biedy, ale ty sprawdź, ile tam chemii!

a wybierając granulki lub czarną - już lepsze granulki, niestety, teina w herbacie absolutnie nie nadaje się dla dziecka

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszły te leggi, które ma Bokeh, fajne to, ciepłe na pewno.

Dziecko właśnie pożera kawałek chlebowej skórki, ciekawe czy zje coś jeszcze dziś (wczoraj bunt na wszystko znowu;( )

I..ściąga wszystkie skarpetki/buciki w sekundę, i ciągle przez to z gołymi nóżkami..
Fota przymiarkowa i z chlebkiem.
fajnie! też nam przyszły

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kłopotów ze spaniem ciąg dalszy - wyobraźcie sobie, że dziś Mała ma nawet problem z jedzeniem uu bo zje 2 minuty i siada, nie może się skoncentrować O_O, to samo z zaśnięciem, zazwyczaj odpływa przy jedzeniu na drzemkę. Dziś oczka trze, zmęczona cholernie, ale siada przy jedzeniu.
Więc zaczęłam kombinować i - laski kp - odkryłam nową pozycję do karmienia: dla dzieci siedzących, ciekawi mnie czy też tak robicie :P
Dziecko siedzi, przodem do mamy, nogi w rozkroku obejmujące mamę.
I tak siedząc sobie je z uu - a rączkami obejmuje mamę w pasie ale to przyjemne jest, taki przyklejony dzidziuś! <3

A właśnie teraz Mała spi, wiecie co? Zapięłam w Tulę, zrobiłam jedno, JEDNO okrążenie po mieszkaniu , patrzę - śpi jak zabita O_O
Nawet za noworodka nie zasnęła tak szybko.
Widać tylko Tula powstrzymała odruchowe siadanie i wszystko co w spaniu przeszkadzało.
u nas IDENTYCZNIE jest
no i ledwo ledwo krótka drzemka rano i w dzień jakieś max godzinę, a było i 3h!

a tula daje lekko siedzące wrażenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie maluchom buty na zimę?
chyba 20

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
I podawać te leki bez przerwy? Nie sprawdzać, czy gorączka odpuściła? Jest coś takiego, jak jednorazowa gorączka u niemowląt?

Oliwka ma się bardzo dobrze, gorączka na razie puściła, a mała się cały czas bawi, odkąd wstała (a pospała szalone 20 minut, ehh). Teraz chyba znów będzie spanie, ale gorączki brak.
jeśli od zębów to może być jednorazowo

-----------------------
Dziewczyny, tak sobie wymyśliłam dzisiaj, bo mamy sporo dzieciaków niepełnosprawnych w pracy przecież - że poszukam blogi różnych dorosłych niepełnosprawnych (Debrah, ty mnie natchnęłaś i ten blog dziewczyny od malowania się) ale takie właśnie = pokazujące, że da się przełamywać ograniczenia. Nie tylko osoby wózkowe, różne niepełnosprawności. I taką bym gazetkę jakąś tablicową robiła cyklicznie może, powiedzmy co 2 tygodnie o kimś innym. Debrah, ty jako mama wózkowa dorosła, jako w ogóle osoba dorosła powiedz mi czy to ma sens? ja bym chciała dzieciakom pokazać, że jest coś więcej niż tylko zamknięcie się w 4 ścianach albo renta...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:53   #1685
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Wam dzieci zasypiają w wózkach?
w dzien tylko w wózku, wieczorem zasypia na rekach przy mleku

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-09, 14:55   #1686
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

dziewczyny, chyba żeśmy się zdecydowali z TZ- zaczynamy starania o 3 dzidzie
tyle,że ja nadal @ nie mam, znaczy się lekarz radzi odstawić i zaczać się regenrować dietą i witaminami po UU
ojaa za decyzję

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj jest z 18st. Piękne słońce więc Blanka troszkę luźniej ubrana-bluzka z długim rękawem,kamizelka i kurtka cienka. Mija mnie pani z takim małym brzdącem jak nasze opatulonym jak na zimę i mówi mi że krzywdę dziecku robię tak lekko ubierając. Jak reagujecie na takie teksty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas tez 18. bodziak na krótki rękaw, bluzeczka i sweterek na to.
ze jakims komentarzem się jeszcze nie spotkałam, pewnie bym olała. tzn byłabym w takim szoku, że bym nic nie powiedziała, a potem by mi przyszło miliard ciętych ripost

Cytat:

dziewczyny, jestem sobie na spacerku, idzie jakaś pani z wózkiem, patrzę a tam dziecko w kombinezonie zimowym wózek jak się domyślacie pewnie prowadziła babcia
tez już widziałam kombinezony zimowe a do tego kocyki

Cytat:
Wam dzieci zasypiają w wózkach?
w domu tylko. na spacerze never

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Ale piękna pogoda aż żyć się chce !

Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za życzenia rocznicowe!
Tak mieliśmy wczoraj rocznicę,niestety w tym roku bardzo skromnie ale najważniejsze że razem
A jaką miłą niespodziankę mieliśmy wczoraj. Weszłam na stare konto ,którego nie używam od jakiegoś czasu a tam-800 zł -zwrót podatku z US. Normalnie manna z nieba !
super

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsii, gratuluje i .....zazdroszcze! :P cholera, tak bym chciala poczuć te ruchy znowu..

Laski, dzwoniłam dzis do labka... już są wszystkie wyniki Amelki, jutro lece rano na odczyt.......... już sie bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszło, tak sie boje..
kciuki! na pewno będzie dobrze

jeny Hania coraz więcej raczków robi

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:00   #1687
bokeh
Zakorzenienie

Jej dziewczyny ja tak na szybko! Właśnie przebieralam Hanie I miala w kupie takie 3 nitki sluzu a w nich krew ale nie taka świeża tylko takie też nitki i dziwnie ta qpa smierdziala jak taki zepsuty drób swiezy. Póki co tylko raz teraz. Ale się martwię jakby się powtórzyło to pojde do lekarza. Ale mialyscie tak może? Oprócz tego nie ma gorączki ani nic, nic nowego i innego jeść jej nie dawałam....

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-09 o 15:09
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:05   #1688
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szajka fantastyczny pomysł! Mega pedagogiczny!k laski:

marsi, nie wiem czy dobrze myślę, ale skoro macie starać się o dzidziusia, to może lepiej, żebyś się nie ciągała po sądach, nie denerwowała, ale z drugiej strony to niebezpieczny pies

Lenova jakie dobre wieści! To już dobry kroczek w przód
Czuję się źle, niestety. Jestem sama cały czas, więc zwyczajnie nie ogarniam

Lady ja wychodzę z Mała jakieś 1,5 godziny od momentu aż się obudzi. Wtedy z godzinkę porozgląda się, a potem powoli zasypia. Obym tego w złym momencie nie powiedziała

Debrah Kochana, możesz mi dać link to tych getrów?

W załączeniu moja Niunia na dzisiejszym spacerze, pozdrawiamy kochane ciocie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bla.jpg (183,2 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-10-09 o 15:08
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:08   #1689
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny ja tak na szybko! Właśnie przebieralam Hanie I miska w Julie takie 3 nitki sluzu a w nich krew ale nie taka świeża tylko takie też nitki i dziwnie ta qpa smierdziala jak taki zepsuty drób swiezy. Póki co tylko raz teraz. Ale się martwię jakby się powtórzyło to pojde do lekarza. Ale mialyscie tak może? Oprócz tego nie ma gorączki ani nic, nic nowego i innego jeść jej nie dawałam....
Miała w kupie?

Nie dawałaś nic nowego, ale może coś zepsute, nieświeże? Faktycznie obserwuj, bo jeśli tylko raz tak będzie, to może po prostu ją "przeczyściło"? A jak więcej, to idź
Stary 2013-10-09, 15:13   #1690
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej dziewczyny ja tak na szybko! Właśnie przebieralam Hanie I miala w kupie takie 3 nitki sluzu a w nich krew ale nie taka świeża tylko takie też nitki i dziwnie ta qpa smierdziala jak taki zepsuty drób swiezy. Póki co tylko raz teraz. Ale się martwię jakby się powtórzyło to pojde do lekarza. Ale mialyscie tak może? Oprócz tego nie ma gorączki ani nic, nic nowego i innego jeść jej nie dawałam....
Hani też to się raz zdarzyło, taka bladziutka krew, nie taka żywa. właśnie takie nitki. konsultowałm z lekarzem i kazał obserwować, bo mogła np za bardzo cisnąć i coś tam się naderwało czy podrażniło. a właśnie tego dni kupy nie mogła zrobić i sporo wysiłku Ją to kosztowało.
obserwuj póki co, jak jeszcze raz tak się zdarzy to do lekarza

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:16   #1691
Konto usunięte

Marsi, zjadło mi cytat! gratuluję decyzji, ja tam wiedziałam że się podejmiecie ale spróbuj nas tylko opuścić, to baty!

Bokeh, a banana czasem nie dawałaś?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:16   #1692
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co mi pediatra powiedziała, że jeśli wystąpi krew w kupie to żeby do niej przyjść, przyobserwuj a jakby się powtórzyło to od razu do lekarza...

szaja nie bij ja po prostu nie lubię chodzić do lekarza i już
a co do pomysłu to naprawdę bardzo fajny
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:24   #1693
Konto usunięte

Obiadek głównie burak, trochę ziemniaka, nać pietruszki, kawałek selera i korzenia pietruszki, nie pamiętam, czy marchew też. Która zgadnie, co na wierzchu?

Taki gęsty mus mi wyszedł, wrąbała całą miskę.
Stary 2013-10-09, 15:29   #1694
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43194753]Obiadek głównie burak, trochę ziemniaka, nać pietruszki, kawałek selera i korzenia pietruszki, nie pamiętam, czy marchew też. Która zgadnie, co na wierzchu?

Taki gęsty mus mi wyszedł, wrąbała całą miskę.[/QUOTE]
ser biały?
Stary 2013-10-09, 15:33   #1695
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Miała w kupie?

Nie dawałaś nic nowego, ale może coś zepsute, nieświeże? Faktycznie obserwuj, bo jeśli tylko raz tak będzie, to może po prostu ją "przeczyściło"? A jak więcej, to idź
Nic nieswiezego ostatnio od dwóch dni mało co je innego niż mleko... Bo zje parę łyżek i koniec. I już 3 kupa dziś właśnie była... Już tylko taka mała kropka tego sluzu byla. Eh

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43194658]Marsi, zjadło mi cytat! gratuluję decyzji, ja tam wiedziałam że się podejmiecie ale spróbuj nas tylko opuścić, to baty!

Bokeh, a banana czasem nie dawałaś?[/QUOTE]

Dawalam wczoraj w sumie oprócz mleka i produktów mlecznych to tylko banalna jadla. To od tego?
Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-09, 15:34   #1696
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurczę, dałam czopek i mała znów ma 38 stopni, chyba musiał się wysunąć, bo ma całą pupę tłustą, tak jakby się na zewnątrz rozpuścił. Ale nie marudzi, więc na razie chyba nie będę nic z tym robić... Jak myślicie? Sorry, że tak zawracam Wam tyłek, ale nic nie wiem na ten temat...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:36   #1697
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43194379]
u nas IDENTYCZNIE jest
no i ledwo ledwo krótka drzemka rano i w dzień jakieś max godzinę, a było i 3h!

a tula daje lekko siedzące wrażenie

-----------------------
Dziewczyny, tak sobie wymyśliłam dzisiaj, bo mamy sporo dzieciaków niepełnosprawnych w pracy przecież - że poszukam blogi różnych dorosłych niepełnosprawnych (Debrah, ty mnie natchnęłaś i ten blog dziewczyny od malowania się) ale takie właśnie = pokazujące, że da się przełamywać ograniczenia. Nie tylko osoby wózkowe, różne niepełnosprawności. I taką bym gazetkę jakąś tablicową robiła cyklicznie może, powiedzmy co 2 tygodnie o kimś innym. Debrah, ty jako mama wózkowa dorosła, jako w ogóle osoba dorosła powiedz mi czy to ma sens? ja bym chciała dzieciakom pokazać, że jest coś więcej niż tylko zamknięcie się w 4 ścianach albo renta...[/QUOTE]

Wczoraj była długaaa drzemka, prawie 2h, az byłam w szoku, ale zasnąc też było trudno.
Teraz znowu ubujałam w Tuli.
Ale mega ciężko się ją teraz karmi i usypia, taka pobudzona jest.

Co do pomysłu: ja uważam, że świetny!
Mnie by coś takiego kiedyś bardzo dużo dało, bo ja od zawsze miałam w sobie potrzebę "żeby było normalnie" ale jednocześnie mało takich historii dookoła miałam. Jak np rodzina z dzieckiem, gdzie mama jest w mojej sytuacji. To mi trochę..temperowało marzenia?

Szaja, w ogóle, w jakim ty wieku dzieciaki uczysz? i co to jest, integracyjna klasa??

Moja wych z gimn ostatnio ze mną gadała, bo się przypadkiem spotkałyśmy, że właśnie miała taki pomysł mnie ściągnąć swego czasu bo miała w klasie dziewczynkę wózkową, taką wiesz, mocno roszczeniową, a zamkniętą na innych przy tym, no i rodzice, taka sama postawa. Dużo traciła dziewczyna przez takie podejście.
Ale w końcu wych. odpuściła jak się po fb kapnęła, że ja urodziłam.
A szkoda bo bym pojechała pogadać.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Debrah Kochana, możesz mi dać link to tych getrów?

W załączeniu moja Niunia na dzisiejszym spacerze, pozdrawiamy kochane ciocie
http://allegro.pl/legginsy-getry-raj...562720158.html zarówno ja jak i Bokeh (zgapiłam:P) mamy wzór 1 i 3.

Lenova: świetna wiadomość! Strasznie Wam kibicuję

Marsi: wooow, szok, skąd taki zwrot nagły?

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43194753]Obiadek głównie burak, trochę ziemniaka, nać pietruszki, kawałek selera i korzenia pietruszki, nie pamiętam, czy marchew też. Która zgadnie, co na wierzchu?

chrupka kuku!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:39   #1698
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, dałam czopek i mała znów ma 38 stopni, chyba musiał się wysunąć, bo ma całą pupę tłustą, tak jakby się na zewnątrz rozpuścił. Ale nie marudzi, więc na razie chyba nie będę nic z tym robić... Jak myślicie? Sorry, że tak zawracam Wam tyłek, ale nic nie wiem na ten temat...
ja niestety nie pomogę bo też jestem zielona w takich sprawach :/
według mnie możliwe, że po prostu się wysunął albo nie wsadziłaś odpowiednio głęboko może na razie nie podawaj, bo nie wiadomo, czy i ile tego czopka zadziałało...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

dziewczyny, żadna z Was nie kojarzy tego hippa? bo nie wiem czy podawać czy nie?
Stary 2013-10-09, 15:51   #1699
Konto usunięte

Bokeh, obstawiam banana pamiętajcie dziewczyny - po bananie mają prawo czarne nitki w kale się pojawić wyglądające identycznie jak krew! rzadko się nie pojawiają, najczęściej są. Odrobina śluzu też może być, niewielka ilość nie jest problemem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Debrah, obecnie mam same rewalidacje z dziećmi od klas 1-3 po gimnazjum. Przed wakacjami moja klasa, którą od 1 podstawówki prowadziłam, skończyła gim i miałam chłopca na wózku, z umiarkowanym upośledzeniem, ale rewelacja facet, jego powinni na depresję przepisywać, taki pogodny!

A teraz ogólnie na wózku chyba 5 osób jest, do tego przeróżne inne dzieciaki z problemami. Bo to integracyjna szkoła, pdst. i gim. a obok integracyjne lo jest.
Stary 2013-10-09, 15:53   #1700
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43195094]Bokeh, obstawiam banana pamiętajcie dziewczyny - po bananie mają prawo czarne nitki w kale się pojawić wyglądające identycznie jak krew! rzadko się nie pojawiają, najczęściej są. Odrobina śluzu też może być, niewielka ilość nie jest problemem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Debrah, obecnie mam same rewalidacje z dziećmi od klas 1-3 po gimnazjum. Przed wakacjami moja klasa, którą od 1 podstawówki prowadziłam, skończyła gim i miałam chłopca na wózku, z umiarkowanym upośledzeniem, ale rewelacja facet, jego powinni na depresję przepisywać, taki pogodny!

A teraz ogólnie na wózku chyba 5 osób jest, do tego przeróżne inne dzieciaki z problemami. Bo to integracyjna szkoła, pdst. i gim. a obok integracyjne lo jest.[/QUOTE]

ok, czyli pracujesz w takim samym charakterze co moja wych. Prowadziła mnie właśnie podstawówka + gimn.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:05   #1701
Konto usunięte

Ano, pedagog wspomagający - wychowawca w klasie integr.
Stary 2013-10-09, 16:07   #1702
bijkora
Rozeznanie

Żóltko ugotowane na twardo

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-09, 16:07   #1703
gojka24
Zakorzenienie

normalnie już mam dosyć. W niedziele wyszliśmy z tego szpitala w poniedziałek wieczorem pojawiła się wysypka, lekarz stwierdził, że to uczulenie. Niedawno jakaś taka gorąca mi się wydała, mierzę temperaturę 38.2..... ech.... oby nic się już nie wykluło...

Marsi gratuluję decyzji, ja już też Tż zaczynam wspominać o 2 ale jak coś to tak na początku 2014 może zaczniemy się starać....

Co do diagnozy to na wypisie mam: niemowlę 9 miesięczne przyjęto do oddziału w stanie ciężkim z objawami niewydolności oddechowej spowodowanej zapaleniem płuc i obturacją drzewa oskrzelowego (saturacja 80%).......
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:16   #1704
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Żóltko ugotowane na twardo
brawo! bo kiedyś tu się pytała któraś, jak żółtko dajemy, no to ja najczęściej tak

Cytat:
normalnie już mam dosyć. W niedziele wyszliśmy z tego szpitala w poniedziałek wieczorem pojawiła się wysypka, lekarz stwierdził, że to uczulenie. Niedawno jakaś taka gorąca mi się wydała, mierzę temperaturę 38.2..... ech.... oby nic się już nie wykluło...

Marsi gratuluję decyzji, ja już też Tż zaczynam wspominać o 2 ale jak coś to tak na początku 2014 może zaczniemy się starać....

Co do diagnozy to na wypisie mam: niemowlę 9 miesięczne przyjęto do oddziału w stanie ciężkim z objawami niewydolności oddechowej spowodowanej zapaleniem płuc i obturacją drzewa oskrzelowego (saturacja 80%).......
Masakra :/

------------------------
Dziewczyny, przewiduję gorący wieczór, dajcie popcorn i colę. Mąż odciąć pani prąd w pokoju, z którego ona się nie chce wynieść.
Stary 2013-10-09, 16:39   #1705
bokeh
Zakorzenienie

Wyczytalam na googlach ze to biegunka może byc. Nie wiem już sama.
Stary 2013-10-09, 16:44   #1706
e_vel
Wtajemniczenie

MArsi gratuluję decyzji i życzę szybkich II kreseczek

ja oszaleję przez to moje dziecko
zgadnijcie co dziś wyszło?

taaa... kolejny ząb trzonowy

I co mi jeszcze zrobiła?! siedziała w swoim drewnianym krzesełku, ja gotowałam obiad, odwróciłam się tylko żeby w garnku zamieszać, odwracam głowę, a ta jędza mała się odwróciła brzuchem do oparcia i stoi o mało zawału nie dostałam. I to były sekundy. Chyba ją teraz tylko w łóżeczku na moment mogę w miarę bezpiecznie zostawić.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Gojka dużo zdrówka
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:00   #1707
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43195431]
Dziewczyny, przewiduję gorący wieczór, dajcie popcorn i colę. Mąż odciąć pani prąd w pokoju, z którego ona się nie chce wynieść.[/QUOTE]

Stary 2013-10-09, 17:06   #1708
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka. dziec spi wiec mam chwilunie na podczytanie. jestem na biezaco tylko musze poodpisywac...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No i stało się - Piotrek pokasłuje Niby nic więcej się nie dzieje, ale umówię go na popołudnie do lekarza
:
oojojoj... zdrowka!

Cytat:
Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....
o matko! dobrze ze mieliscie blisko do tego szpitala....

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Hania podjęła próby raczkowania zrobiła kilka kroków kilka razy, ale się biedna rozjezdza i denerwuje od razu

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Debrah to chodzi o wiele rzeczy... o to, że według niego dla mnie tylko Kubuś się liczy, że się go czepiam, jak coś robi nie tak przy Małym, że mało czasu razem spędzamy, potem naszło go na refleksje o zachowaniu Małego i hit, inne dzieci nie płaczą, są grzeczniejsze od Kuby i dlaczego? Bo on to robi specjalnie i w ogóle, czemu ja biegnę na każde jego zawołanie i tak od tego, że nie spędzamy ze sobą czasu zeszło na wychowanie Kuby, na to, że nie pozwalam nikomu zająć się Małym (ciekawe komu chętni aby zająć się Małym wala drzwiami i oknami) itd itp...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:07   #1709
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
taaa... kolejny ząb trzonowy

I co mi jeszcze zrobiła?! siedziała w swoim drewnianym krzesełku, ja gotowałam obiad, odwróciłam się tylko żeby w garnku zamieszać, odwracam głowę, a ta jędza mała się odwróciła brzuchem do oparcia i stoi o mało zawału nie dostałam. I to były sekundy. Chyba ją teraz tylko w łóżeczku na moment mogę w miarę bezpiecznie zostawić.
x2 !
Stary 2013-10-09, 17:07   #1710
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Toć to na 2 lata. Po co takie wielkie?
na 2 lata? no co ty....
moj teraz ma 20/21 i sa bardzo na styk

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

dziewczyny, chyba żeśmy się zdecydowali z TZ- zaczynamy starania o 3 dzidzie
tyle,że ja nadal @ nie mam, znaczy się lekarz radzi odstawić i zaczać się regenrować dietą i witaminami po UU
ojaciealeextrasuperhiperc zad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
juz trzymam kciukaski!
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski, dzwoniłam dzis do labka... już są wszystkie wyniki Amelki, jutro lece rano na odczyt.......... już sie bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszło, tak sie boje..
bedzie dobrze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości