|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
|
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Jedna tabletka rano i jedna wieczorem. ale właśnie sprawdzałam i ilość jonów magnezu większa niż w magne i dużo większa niż w asparginie wiec pewnie dlatego działąją lepiej. I nie wiem czy to ma znaczenie ale napisane że są dojelitowe, co oznacza że rozpuszczają sie i wchłaniają w jelicie oszczędzając żołądek (jak zobaczyłam w aptece to myślałam że magnez w czopkach mi daje
) Nie wiem jak jest teraz ale 3 lata temu w moim szpitalu kompletnie nie respektowali skierowania od okulisty na CC. Uważali że tylko opinia szpitalnego okulisty jest dla nich odpowiednia, jak któras mama nie wiedziała ze trzeba to szybciej ustalić to jak przyjeżdżała na porodówke ze skurczami to z reguły nie było mozliwosci lub czasu na konsultacje ze szpitalnym okulistą i rodziła naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Dodam tylko że na początku jak mnie skurcze w łydki zaczeły łapać to mój gin wymienił kilka nazw preparatu magnezu i powiedział zebym któreś z tych brała, a ostatnio jak powiedziałam mu że brzuch twardnieje mi kilkanascie razy dziennie to juz kazał konkretnie slow mag kupic |
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
to co Ty masz za tusz? jaka ma pojemność? mój mi wystarcza na 1,5-2 miesiące przy codziennym nakładaniu dwóch warstw
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
tak to ten pas brzuszek masz sliczny
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
. Melduję się po długiej przerwie. Nie pisałam ale starałam się regularnie was podczytywać chociaż tempomacie szalone i czasami już nie ogarniałam kuwety .U nas już 31 tydzień, córcia miewa się dobrze, gigant jeden waży już 1400 g. Jeśli chodzi o wygląd to ja już też czuje się mało kobieco chociaż też mąż mocno mnie wspiera i twierdzi że bardzo mu się podobam ale ja czuję się powoli jak małe słoniątko albo kaczka. Zawsze miałam wypięty tyłek a teraz to już wogóle i za mną i przede mną niezły bagażyk .Obejrzyjcie sobie coś bardzo pozytywnego http://www.facebook.com/photo.php?v=569334973115866 Zmykam na obiad. U mnie dzisiaj spaghetti. A tak wogóle to wybieracie sie na warsztaty "mamo to ja"? A może któraś z was już na nich była? Bo ja po tych ostatnich bezpieczny maluch obawiam się że może to być kolejna strata czasu. |
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś mnie nie pręga, żeby te zakupy robić
|
|
|
#1388 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43191991]Dzień dobry!!
Też mam 73 kg , łącznie w ciąży już + 6 kg. Czuję się niekomfortowo ![]() [/QUOTE] To widzę że startowałyśmy z tego samego pułapu i jesteśmy też na tym samym etapie... Ja co prawda 73 mam tylko wieczorem jak się najem, ale już niedługo zobaczę pewnie i rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale mam zagrożoną ciążę i zwolnienie od pracodawcy (te pierwsze 33 dni) skończyło mi się 24 września. Więc o tego czasu powinno mi płacić państwo... Powinnam się spodziewać jakiejś ankiety z ZUSu? To standard?Ja się wybieram. Na bezpiecznym maluchu nie byłam więc nie mam złych wspomnień, ale u mnie "mamo to ja" będą dopiero 21 października więc wtedy będę mogła coś Wam napisać.
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe ile moja już ważyJa się wybieram na te warsztaty. Podejrzewam, że będzie podobnie, ale może jeszcze zbiorę jakieś łupy w postaci próbek i gratisów Masz kobieto cierpliwość teraz muszę porobić wreszcie zakupy dla siebie...jak trafię wcześniej do szpitala to leżę i kwiczę, bo nawet koszuli nie mam (śpię w piżamach
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś na jabłka wzięło....chyba sobie przytargam cały kosz do salonu
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zrobię z nich sok to pójdą
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale standard przynajmniej w przypadku wysyłania ankiety do pracodawcy. |
|
|
|
|
#1395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie odwrotnie. Tych 56 mamy kilka sztuk resztę na 62 chcemy mieć (ale czesc rzeczy dostaniemy i nie wiem jaki rozmiar) Cytat:
A swinke łysa w zoologicznym widuje i jestem po prostu zakochana, tylko moj TZ jakoś nie chcę sie dac przekonać. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1396 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Sliczny brzuszek i juz spory
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
ej a co się podziało z pytaniem "co na obiad?"
![]() u mnie zupka jarzynowa z wczoraj- pycha
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
melduję się po długaśnej drzemce a wcześniej wizycie u weterynarza- z nogą pieska wszystko ok, zrobiliśmy biopsję zmiany na pyszczku i czekamy... mam mieszane uczucia, bo z jednej strony szkoda pieniędzy a z drugiej pieska jeszcze bardziej... a znów z trzeciej kilka znajomych psinek miało ruszane takie sprawy i długo po tym nie pociągnęły, więc tylko można pieska umęczyć i wykończyć szybciej- ech... dziś podejmę kolejne próby wrzucenia jego podobizny, ale troszkę później ![]() nie będę cytować wszystkiego, bo podczytywałam Was czekając aż znieczulenie zacznie działać i mam tyle do nadrobienia,że już się nie będę cofać... co do zakupów, to robię różne próby, teraz tego internetu, ale nie wszystko można kupić bez macania albo choćby zobaczenia (mięso na przykład) a jak mąż w tygodniu pracuje to zostają albo samotne podróże albo właśnie soboty. z kolei kolejek też bym nie demonizowała- czasem stoją 2-3 osoby przed nami, czasem i z 10, więc jak jest mało to nie ma problemu, albo jak się z mężem jest, ale też czasem, jak jest taka możliwość upomnieć się o swoje przywileje -- co do "laskowego" wyglądu to różnie mam. obecnie zaczynam się czuć jak mały hipopotam, ale jeszcze czasem jak się ładniej ubiorę to jest ok. mąż raczej zadowolony, mimo że brzuch już wyprzedził biust, ale nadal jakaś figura jest (a że ciążowa to zdaje się mniej tym przejmować ode mnie-ale jakoś liczyłam na mniejsze przyrosty, on pewnie nie miał oczekiwań ![]() no i najgorzej jest, jak się czuję jak zombie, i na przyklad po całym przespanym dniu z obolałymi mięśniami (zachciało mi się wczoraj kucharzenia, a może pozostałości przeziębieniowe), opuchniętymi oczami, bolącym gardłem i głową nie mam siły na mycie głowy... i jeszcze to ciągłe smarowanie rozstępów- (zresztą i same rozstępy- po co to?)mam czasami już wrażenie, że się lepię ciągle... a twarzy wolę nie ruszać makijażem, jak nie muszę, bo zrobiła mi się jeszcze wrażliwsza niż przedtem i rzeczy które nie przeszkadzały, teraz pieką i swędzą, jak zresztą i brzuch i piersi... i jak tu się czuć wyjątkowo powabnie? choć fakt, że jak już spotykam jakichś ludzi, to mi mówią że ładnie wyglądam, więc może nie jest aż tak źle ![]() -- gratuluję dzisiejszych wyników i wizyt ![]() ![]() klaski: zakupów i kolejnych ujawnionych zwierzątek- koniki są niezłe ciekawe, czy je ktoś wzrostowo przebije )no i super brzuszków ![]() -- co do przystosowania się tatusiów do roli ojców, to chyba nie mam najgorzej, ale często mam wrażenie, że to zarówno zależy od kobiet jak ich w to wprowadzają (czy dzielą się wrażeniami, czy może tylko egzekwują swoje zachcianki) jak i od mężczyzn (ale to przecież wiadomo, że każdy jest trochę inny). mi tam raczej nikt nie oszczędza swoich ciążowych uczuć, najzabawniej, jak był u nas kolega męża i to on opowiadał o porodzie (całym, razem z rozwarciami, łożyskiem i resztą przyjemności), ciążowych perypetiach żony i połogu). na szczęście już to dla mnie zupełną nowością nie było, ale się czułam dość dziwnie dla niego to było co naturalnego![]() Cytat:
![]() Cytat:
) - nikomu nie pozwoliłam ich ruszyć i cieszyłam się jak głupia, że nie poszłam na grzyby, to one przyszły do mnie- przestałam już przy drugiej grupce jak trzeba się było wcisnąć pod krzak (a tu dzieciak protestuje), żeby je ściąć a potem wstać![]() --- dobra, jeszcze mam 2 godziny do nadrobienia, chwila przerwy
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
ja jak zwykle do tyłu ale po woli zacznę pisać
gratuluje obrony i super zdjęć psiaków i kociaków ja jestem typową kociarą i z mężem zastanawiamy się kiedy przygarnąć takiego kotka tzn czy jak mała będzie troszkę większa czy zaszaleć już... wcześniej niestety kotek musiałby siedzieć sam w domku bo my bylibyśmy w pracy... z drugiej strony pytanie za 100 punktów czy nasza mała Martynka nie będzie miała uczulenia na sierśc ![]() pytanie do kocich mam czy wiecie jaka rasa występuje w reklamach whiskas'a ?bo my z mężem od zawsze mieliśmy styczność z typową rasą europejską czyli dachowcami więc nasza wiedza na temat kocich ras jest mocno ograniczona pomimo ze oboje je uwielbiamy ![]() i jeszcze jedno wczoraj zrobiło mi się bardzo miło jak kobita po 40 ustapiła mi miejsca w autobusie i to by było na tyle z uprzejmością w metrze i w autobusie mogłabym sobie pomarzyć raz musiałam poprosić o ustąpienie miejsca bo już widziałam gwiazdki przed oczami... aaaa i glukozę 75g też przeżyłam nie była taka zła hehe śmiałam się ze czekoladą mogłabym jeszcze zagryźć bo taka już głodna byłam wynik po 2 godz. 104 więc chyba dobrze
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
W ck warsztaty fajne
![]() Gosia i ja też dziś kupiłam płaszcz na wiosnę 36 rozmiar, w SH a mąż 4 koszule ![]() I muszę się pochwalić , dziś nam szafę do przedpokoju przywieźli
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam mieszkań..
My nadal szukamy czegoś do wynajęcia, i póki co dupa blada... Może gdyby mąż byłby bardziej zdecydowany to by coś było.. ale jest strasznie wybredny i nie ma nic :/ A do mojego własnościowego (kiedyś wspominałam) które jest 38 km dalej, iść nie chce... Niby w trosce o mnie "żebym nie została sama" ale tutaj chodzi raczej o nierozerwalna pępowinę z rodzicami.Pff.. szkoda słów..
|
#1404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubranek to przejrzałam już tyle list wyprawkowych i w każdej jest co innego napisane, odnośnie sztuk jakie należy mieć na pierwsze tygodnie, aż do 3 miesiąca. Już sama nie wiem ile czego muszę mieć z ciuszków. |
|
|
|
|
#1405 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Dlatego wszystko musimy mieć zorganizowane na tip top.Uciekam powoli do lekarza, trzymajcie kciuki
|
|||
|
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama mam dwa kocury brytyjskie i bardzo polecam rasę, bo są to koty bardzo spokojne, niczego nie niszczą w domu, nie drapią, nie gryzą, nie skaczą po firankach My początkowo mieliśmy tylko jednego kota, ale za długo siedział sam w domu i nie dawał nam później żyć. Biedaczek bardzo się nudził. Trochę poczytałam na ten temat i uznaliśmy, że musimy dokupić drugiego. Na początku starszy kocur był bardzo sceptycznie nastawiony do swojego "brata", jednak po kilku dniach udało im się dogadać i jest super Dlatego polecam Ci dwa koty, jeżeli miałyby sporo czasu spędzać same w domu. W tym roku byliśmy nawet na wakacjach, a koty zostały w domu same, oczywiście z opieką dochodzącą i nie było żadnego problemu, bo w dwójkę się nie nudzą
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43196100]
Ehh, ja powiem szczerze trochę się martwię tym mieszkaniem. Jest kompletnie nowe, co oznacza że wszystko musimy zrobić. I mamy na to niewiele czasu, jeśli chcemy się wprowadzić przed narodzinami malucha (powtarzam do małej aby się nie spieszyła za bardzo ) Dlatego wszystko musimy mieć zorganizowane na tip top.Uciekam powoli do lekarza, trzymajcie kciuki [/QUOTE] za wizytę.A co do mieszkania, poradzicie sobie ![]() Ja swoje mieszkanie meblowałam/urządzałam/ wykańczałam jednocześnie pracując i studiując. Tylko trzeba się za wszystkim wcześniej rozejrzeć, i wstępnie zaplanować. _Shiloh_ - najlepiej by było. Ono jest na 8 piętrze, ale jest winda. Meble są moje, kuchnia moja, a w wynajmowanym różnie bywa. Jedyny jego argument to taki, że prace ma tutaj na miejscu... i musiałby dojeżdżać. A ja sama siedziałabym całymi dniami z dzieckiem, zero koleżanek, znajomych.. itd. Trochę mnie to przeraża. W sumie mieszkanie jest moich rodziców, ale wszystko co się w nim znajduje jest moje. Kupę kasy, pracy i energii w to włożyłam. Oni teraz wynajmują je studentkom. Żeby puste nie stało, więc sprzedaż raczej nie wchodzi w grę. Ja należę do osób które lubią mieć wszystko zorganizowane.. Jak na zakupy, to z listą, jak robić porządki do z listą, czasem aż do przesady. A mój mąż.... takie lelum polelum. Chociaż niby przeciwieństwa się przyciągają. Ale póki co jestem przerażona tym, że będę musiała się gnieździć z dzieckiem i mężem w jednym pokoju u rodziców, gdzie nie ma miejsca żeby cokolwiek wstawić a co dopiero łóżeczko i jakąś komodę.
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
muminku super że cysty zniknęły i wiem ze się cieszysz bo ja jak się dowiedziałąm ze torbielka u naszej małej się wchłonęła to mało nie skakałam z radości bo ja oczywiście głupia baba już musiałam wygooglać temat przed pójściem na usg i spać przez to nie mogłam
kotku mamrotu śliczna Halinka
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem co to znaczy jak jest się samemu daleko od domu, więc pewnie bym wolała wynająć coś w miejscowości TŻ. Choć z drugiej strony, byłoby mi szkoda płacić obcym ludziom za czynsz itp. jeżeli mogłabym w swoim mieszkać. A te dojazdy są dużym problemem dla TŻ? Nie macie samochodu? |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już się powoli poddaje. On cały czas pracuje żeby rodziców za wesele spłacić.. nie ma czasu, a wszystko na mojej głowie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

) 

16.06.2012
.

, łącznie w ciąży już + 6 kg. Czuję się niekomfortowo 

klaski: zakupów i kolejnych ujawnionych zwierzątek- koniki są niezłe
Niby w trosce o mnie "żebym nie została sama" ale tutaj chodzi raczej o nierozerwalna pępowinę z rodzicami.
za wizytę.