|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() gdybyście chciały otrzymać coś dla siebie i maluszka https://www.bebiprogram.pl/formularz-rejestracyjny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 14:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
Zapowiadałam się juz wielokrotnie u kilku znajomych, ale zawsze jest tłumaczenie, że oni na druga zmianę do pracy idą, że tego dnia nie bardzo, bo mają już coś umówione, że nie mają teraz czasu na spotkania, a już najgorsze jest jak my się zapowiemy, pojedziemy, a tam nikogo nie ma w domu.
Wszyscy by chcieli żebyś my ich zapraszali, bo przyjadę, posiedzą, coś się napiją, coś zjedzą, m kto się dziećmi zająć..... Całe 3 tygodnie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wylaczenie tel.mysle,ze da efekt odwrotny,wszystkie przerzuca sie na tz z pytaniem czemu ja mam wylaczony,bo napewno cos sie dzieje ![]() nie ma co,ja sobie tym humoru nie psuje,tylko zwyczajnie troche meczace... przyszlo mi glupio do do glowy,ze nastepnym razem powiem tacie przez tel, "ogarnij sie i nie sraj zarem,bo to nie Ty rodzisz" ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
no to jest dobry patent ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak to na razie lista jeszcze nie długa, więc łatwiej ogarnąć te informacje. Ja ze swojej strony mogę podać informacje najświeższe, gotowe już do wpisania na pierwszą stronę: Angie_gg- (Ania,tp: 14.11.2013.)-Maja Olena 09.10.13 (2735g) SN Uciekam na warsztaty z Bezpiecznego malucha. Może dziś się uda ten fotelik wygrać ![]() ![]() edit: już widzę, że wpisałaś ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
ja też do siebie zapraszam
![]() ![]() zjadłam u mamy 2 porcje obiadu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś ma wieści od Maomami? Miała mieć rano ktg...
Odkryłam, że na targach mother&baby dawali kupony rabatowe do smyka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
Laseczki kochane uciekam, bo zaraz TŻ wróci z pracy i mnie ukatrupi, że siedzę cały dzień przed kompem.
Wpadnę wieczorkiem albo dopiero jutro rano! Brzuchatki trzymajcie się dzielnie w dwupaku, a Mamusie ucałujcie słodko swoje Dzieciaczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
chce mi się coś na obiad i nie wiem co
![]() a no i mam ochotę na szarlotkę, tylko robić mi się nie chce ![]() Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam sobie,że jak będę robić sypialnię to kupię sobie toaletkę i do tego chociażby jedno krzesło. Piękne są, marzą mi się od dawna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja już dzisiaj kupiłam przewijak z żyrafką, do tego wszystkie octanisepty i inne ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
zapisałam się na korepetycje z rosyjskiego...
![]() może się czegoś nauczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Wtajemniczenie
|
Hej jestem, u mnie wszystko ok. Biorę się za nadrabianie, mam 9 stron
![]()
#1908 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, u mnie ciut lepiej więc dopadłam do kompa żeby do was napisać... skurcze nadal się utrzymują ale rozmawiałam z położną i dopóki nie ma krwawienie, wody nie odchodzą, skurcze nie są co 5 min (regularnie) i czuję ruchy małego to mam leżeć w domu i nie panikować... (łatwo powiedzieć)... powiedziała, że to na pewno przepowiadające ale swoją drogą dziwne, że utrzymują się cały dzień po 2 tych silnych nospach i luteinie... w związku z tym, że jestem u mamy to torbę awaryjnie pakowała mi szwagierka i jakby co tż urywa się z pracy po torbę i przebrać się i do mnie... ale pewnie wrócimy dziś do domu a jutro może zatrzymam go w domu bo do miasta mamy ponad 20km... uf jak ja się cieszę, że nie wybrałam się dziś autobusem tylko mnie odwiózł tż bo chyba z autobusu bym karetkę wzywała po takim trzęsawisku autobusowym... jak mnie złapało po lekarzu (pojechałam zawieść wymaz na tego paciora do laboratorium i od razu badania porobić na mocz i morfo) to myślałam, że do taksówki nie dojdę jak wyszłam z budynku... tak mnie ciągnął brzuch do dołu i bolał a do tego skurcz za skurczem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co chwilę spoglądam czy wyplata przeszla,bo już mnie swierzbi,zeby ostatnie rzeczy pozamawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
a mi się taaaak podoba rosyjski
![]() ![]()
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój wózek w sklepie się znalazł ![]() ![]() ![]() ![]() suszy mnie dzisiaj jak nie wiem ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie kciuki...
![]() ![]() Ja też trzymam kciuki za was wszystkie i wasze bobaski baaaardzo mocno ![]()
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Wtajemniczenie
|
I juz po wizycie położnej. Konkretna kobieta. Dobrze tłumaczy, czeka nas jeszcze 3 wizyty, ale niezapowiedziana raczej nie wpadnie, w piątek kolejna, i bedzie ważyć Liwkę
![]() Mam jej zwiększać porcje jedzenia, picia i cała reszta rzeczy o których nie wiedziałam. Jednak ze szpitala wróciłam w ogóle nieuświadomiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | ||
Wtajemniczenie
|
oby wszytsko dobrze było, u mnie to tylko chwilami i ewidentnie w ruchu, ale jak tak pół godz. ciurkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Eeee Maoami myślałam już, że jesteś parą dla Angie ![]() ![]() Trele, Paula ciekawam co u Was ![]() Domi jak Jaśkowe kłopoty? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
Nie kupiłam, bo nie zmieściłaby mi się ta druga szafka w łazience
![]() Kupiłam od razu zlew ze szafką plus lustro z panelem oświetlenia. Do tego prysznic, panel prysznicowy, kibelek, klape z opóźnionym spadaniem, bo tż chciał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Motylku ![]() Beatka mała jest prześliczna ![]() Za Rybkę i karmienie też trzymam kciuki a te babska to tylko ![]() U mnie na KTG spokojnie, zapis prawidłowy, miałam zapisany aż jeden skurcz, mała nie lubi KTG albo się go boi bo w przeciwieństwie do Waszych niektórych maluszków nie chce kopać, rusza się przed i po ale w trakcie nie ![]() Dziękuję że o mnie pamiętałyście, ja dzisiaj spędziłam dzień poza domem i nie miałam dostępu do neta żeby napisać od razu po KTG
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
chyba Angie nie będzie miała pary
![]() PYTANIE: czy któraś z Was wypełniała PIT o zwrot za materiały budowlane?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Wtajemniczenie
|
Niestety córci jest za wygodnie w brzusiu, brzuch mam wysoko, strasznie źle mi się siedzi ciągle mi uciska żołądek i wszystko inne, mam nadzieję że nie będę w ciąży chodzić wiecznie
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
nosz psia mać!!!
bateria mi wyłączyła kompa juz jak skończyłam pisać post ![]() więc od nowa ![]() Cytat:
w Bytomiu od wieków nie byłam i szczerze jestem w szoku że z upływem lat niewiele się tam zmieniło, jeśli chodzi o personel. grrr ![]() tż przylookał mój jedyny kosmetyk do kąpieli jaki wypatrzyłam dla młodego (nie znam ani nazwy ani nic, ach ta pamięć) i jutro idę to kupić. akurat jest w promocji i 25% off więc nie zaplace za małą tubke £14.99, dobre i to. jutro będe mieć więc pokaże co i jak. skład ma w miare OK patrząc na to wszystko, co wokół dla niemowlaczków. Cytat:
![]() Nie bądź sarkastyczna z tym klimatem w UK, serio daleka jestem od internetowych przepychanek co jest cacy, a co jest be i nie chcę się przepychać ani przez chwile o, jakby nie było, głupią oliwe ![]() Oliwe przetestuje od razu, ostrożnie i zdam relacje co i jak. Moja nieszczęsna oliwa to Bertolli. Ot normalna oliwa extra virgin ( nie rozumiem cen w PL z tą oliwą, tak nawiasem mowiąc, bo znów przelicznik działa na korzyść ceny tutaj, że za granicą taniej ![]() Pewne rzeczy, jak ta parafina to fakt i czym jest parafina każdy z nas wie. Dlatego idę za doświadczeniem znajomych, tych, którzy oliwy używali zaraz po urodzeniu i nic złego się nie działo. Co do Polskich kosmetyków, rzuciłam okiem na skarb mamy i w sumie żadna rewelacja patrząc na składy tychże kosmetyków na necie. O dziwo składu, jak leci po kolei nigdzie nie ma, tylko "wyrywki" na bazie czego jest robione, więc moge się tylko domyślać jak on w rzeczywistości wygląda. Ziaje obczajałam na necie, nie mam jak wejść do sklepu tutaj z Ziajkami i to samo. To samo co w UK, tyle że nie ma przedziałów czasowych. Ot pic na wode bardziej... A już miałam nadzieje że prościej będzie mi z neta zamówić jakiś fajny zestaw. Trochu jestem niepocieszona... Wiadomo, uczulić może wszystko, nawet kranówa (zawsze jak kursowałam między Poznaniem a Jastrzębiem miała obsyp i czerwone plamy na skórze, więc coś o tym wiem). Pomysł z oliwą z czystych dobrych chęci, nie będę namawiać nikogo, bo każdy sam decyzje podejmuje. Co do kąpania małego. Zależy. U mnie w pokoju i w łazience przy dobrze podkręconym ogrzewaniu nie będę musiała dogrzewać. Problem w tym, że nie chce kąpać małego w pokoju ani w łazience która jest na górze. W łazience nie mam miejsca na wanienke, więc nie chce mi się za każdym razem taszczyć całego majdanu na góre. Łazienka milusia i ciepła, ale niestety mała. Mlody raczej w kuchni będzie oporządzany, którą na takie okazje będę musiała szybko dogrzewać z ostrego kopyta, coby w mig zagrzać. W kuchni duże okna, drzwi balkonowe, kafelki, to ciągnie, zwłaszcza jak za oknem wilgoć i wiatr. normalnie nie ogrzewamy kuchni, bo jak się gotuje to robi się za ciepło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.