My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 18:22   #481
velika
Winter is coming

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , pozwolicie że do Was dołączę ? Ja ślubuje 6.09.2014. Zaręczyny odbyły się w lutym a salę zarezerwowaliśmy w czerwcu . Zespół też już mamy załatwiony. Teraz zastanawiamy się czy brać kamerzystę czy tylko samego fotografa. Bo fotograf to musi być . A jak to jest u Was ? Chętnie przejrzałabym wątki w poszukiwaniu tych informacji ale by mi chyba tygodnia brakło, bo tyle tych wątków napisałyście . W międzyczasie przeglądam też w necie sukienki, mam kilka upatrzonych i chyba czas się wybrać do kilku salonów, tylko najpierw musi mieć TŻ wolne
witam Wielkopolankę
U mnie będzie sam foto Tu akurat jesteśmy bardzo zgodni, nikt z nas kamerowania nie lubi, a płyt które mam z różnych imprez ani razu nie oglądałam, więc szkoda kasy Myślę, że własnego wesela też bym nie obejrzała

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:23   #482
mojakaren
Zakorzenienie

Witam nowe koleżanki
Dziewczyny, siedzenie w pracy 8 godzin to kiepska sprawa - po powrocie z pracy mam do nadrobienia około 4 stron :P

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

ale cudny wieszak zdradz jak go zrobiłaś

hmm my jak byliśmy "się zapisać" to właściwie on nam wszystko opowiadał co i jak

dostałam dziś od naszej pani fotograf login i hasło do naszego albumuslubnego.pl słyszałyście o takim serwisie? będą tam wszystkie informacje nt uroczystości, np dojazdu(mapki) goście będą mogli sobie wyznaczać trasę, możemy dodać zdjęcia z sesji narzeczeńskiej widzę, że też jest zarządzanie, czyli co chcemy żeby było na stronie głownej a też organizer ślubny, lista gości, kalkulator budżetu..można też bloga pisać na yt znalazłam taki filmik o tym albumie http://www.youtube.com/watch?v=_RnKamMiBQ8 może Wasi fotografowie też z nimi współpracują
Wieszak bardzo, bardzo fajny! A będzie on elementem dekoracyjnym czy przysłuży się jeszcze w jakiś sposób?

madzixx88 pierwsze słyszę o takiej stronie, ale wydaje się być fajna do zarządzania. Tam można samemu otworzyć konto?

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Co do kącika dla dzieci to my chyba też wygospodarujemy dla nich małe pomieszczenie połączone z salą. Co prawda większość z naszych małych gości była już na jakimś weselu i bez takich udogodnień ładnie się bawili ale można im umilić ten czas.
U nas jest przewidziane pomieszczenie dla dzieci, ale z tych najmłodszych gości to nie wiem czy piątka się uzbiera, więc chyba nie będziemy zatrudniać żadnej animatorki. Będą też starsze dzieciaki, które może wygospodarują w sobie instynkt do spędzenia czasu z młodszymi

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Edytowałam, usunęłam bajkę. Jeśli któraś nie zdążyła przeczytać a byłaby zainteresowana to prześlę na prv.
Poproszę o bajkę! jestem bardzo ciekawa, lubię takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Hahaha co za rozpacz. Przynajmniej fotograf sobie popatrzył

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Myśmy dostali zaproszenie od naszego świadka "TŻ z osobą towarzyszącą". Byliśmy wtedy zaręczeni, z mniej więcej nawet ustaloną datą ślubu, Młodzi nas znali i nawet się czasem spotykaliśmy towarzysko. I jakoś fochem nie zarzuciliśmy, w sumie wiem, że ja tam byłam tym dodatkowym gościem, beze mnie i tak by się impreza odbyła, ale za to TŻ jest bardzo bliskim przyjacielem Pana Młodego. Jestem w stanie to zaakceptować i nie histeryzować...
Ja nigdy nad tym nie myślałam, ale faktycznie zaproszenie od mojej Przyjaciółki adresowane imiennie do każdego z nas było bardzo bardzo miłe i super wyglądało - nie zawsze jest to wielki wysiłek, aby poznać dane osoby towarzyszącej, a wydaje mi się, że się opłaca

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ale nie zrezygnowaliście z kościelnego chyba tylko z powodu wizyty w poradni?
Ja to traktuję jako zło konieczne, zaliczę, odbębnię, dostanę papier i adieu. Same pomiary i analiza to nie tragedia - byłam początkowo sceptycznie nastawiona, ale teraz z lekka ciekawością śledzę wyniki. Na pewno nie będzie mi się chciało tego kontynuować, ale skoro mus to mus.
A ja właśnie jestem na opak :P Ale powiem Wam, że jestem ciekawa tych nauk i poradni Co mi zaszkodzi kilka spotkań - pójdziemy razem, posłuchamy, wychodzę z założenia, że z wszystkiego w czym uczestniczymy w życiu czegoś można się nauczyć.
Ja generalnie jestem wierząca i praktykująca- dla mnie ślub kościelny to nie tylko okazja do założenia sukni i welonu, ale naprawdę duchowe przeżycie

[QUOTE=magdalenka_w_86;431 94675]
Moją inspiracją jest ten tort
Załącznik 5439690

Śliczny tort!

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witam Ja mam kamerzystę i fotografa Szybciej byłabym chyba w stanie zrezygnować z zawodowego fotografa niż kamerzysty. Zdjęcia zawsze ktoś zrobi, a tylko kamera odda klimat. Ja do dzisiaj oglądam moja nagrana komunię i przewijam do momentu, gdzie jest moja ukochana babcia, której już ze mną nie ma. I pamiętam jak protestowałam, że nie chcę kamery tylko "pana fotografa". Po latach się wraca, ogląda, docenia i nie żałuje wyboru Słyszałam, że nawet nachodzi ochota, by obejrzeć całą mszę w Kościele, którą się przeważnie przewija, by obejrzeć bawiących się gości
Dokładnie tak samo uważam! Nie zrezygnowałabym z fotografa, ale kamerzysta musi musi być! Do dnia dzisiejszego oglądając film z wesela moich rodziców mordki nam się cieszą piękna pamiątka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:31   #483
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Ja mam kamerzystę i fotografa Szybciej byłabym chyba w stanie zrezygnować z zawodowego fotografa niż kamerzysty. Zdjęcia zawsze ktoś zrobi, a tylko kamera odda klimat. Ja do dzisiaj oglądam moja nagrana komunię i przewijam do momentu, gdzie jest moja ukochana babcia, której już ze mną nie ma. I pamiętam jak protestowałam, że nie chcę kamery tylko "pana fotografa". Po latach się wraca, ogląda, docenia i nie żałuje wyboru Słyszałam, że nawet nachodzi ochota, by obejrzeć całą mszę w Kościele, którą się przeważnie przewija, by obejrzeć bawiących się gości
Dyskusja o wyższości kamerzysty nad foto jest jak dyskusja o wyższości świąt wielkanocnych nad świętami bożego narodzenia Najważniejsze, żeby Młodym odpowiadało.

Ostatnio odnalazłam wcześniej niewidziane zdjęcia ze ślubu moich rodziców. I na nich zostały uchwycone piękne momenty (uśmiech mamy do taty złapany w tle jak świadkowa podpisywała dokumenty )-mogę je oglądać godzinami. I w ogóle nie czuję potrzeby zobaczenia filmów z tego ślubu. Film ze studniówki/balu gimnazjalnego obejrzałam raz, kurzą się gdzieś a do zdjęć co jakiś czas wracam. Mogę założyć, że za 40 lat do ślubnego też nie będę wracać.
Chcemy tylko poprosić kogoś o uwiecznienie przysięgi i pierwszego tańca. Cała reszta nam niepotrzebna
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:31   #484
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
To dosyć przystępna cena , muszę ich wziąć pod uwagę. Ciekawe tylko czy przyjeżdżają do ok 80 km.
Pewnie przyjadą dodatkowo 1zł za km

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:37   #485
ijaa
Zakorzenienie

Witajcie w nowym wątku. Faaaaaaaaaajny tytuł.

Nie nadrobię, wybaczcie - za wiele tego.

Witam nowe PMki

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:09   #486
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
siema, siema, ja 02.08 wstępuję (cywilnie i tylko cywilnie) w związek małżeński
ślubujemy w ten sam dzień :p z tym że my kościelnie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:14   #487
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witam Wielkopolankę
U mnie będzie sam foto Tu akurat jesteśmy bardzo zgodni, nikt z nas kamerowania nie lubi, a płyt które mam z różnych imprez ani razu nie oglądałam, więc szkoda kasy Myślę, że własnego wesela też bym nie obejrzała
Ja własnie płyty z różnych imprez oglądałam raz i niektóre momenty na przyspieszeniu. Do płyt z wesel wróciłam dopiero gdy zaczęliśmy zastanawiać się nad zespołem, a wzięliśmy taki który obydwoje na żywo słyszeliśmy na weselu w tamtym roku.

Cytat:
Dyskusja o wyższości kamerzysty nad foto jest jak dyskusja o wyższości świąt wielkanocnych nad świętami bożego narodzenia Najważniejsze, żeby Młodym odpowiadało.
Chcemy tylko poprosić kogoś o uwiecznienie przysięgi i pierwszego tańca. Cała reszta nam niepotrzebna
Jeśli byśmy zrezygnowali z kamerzysty to też byśmy kogos poprosili aby najważniejsze momenty ze ślubu skamerował aparatem . Ale u nas to jeszcze nic pewnego. Muszę się konkretnie zorientować w cenach za full opcję czyli foto+video bo wtedy mniej załatwiania jest

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Pewnie przyjadą dodatkowo 1zł za km
No i właśnie chyba tutaj foto+video mają korzystną cenę, muszę jutro TŻ pokazać ich stronę i konkretnie uzgodnić z nim czy bierzemy kamerzystę czy nie
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:14   #488
enzunio
BAN stały

Moja mama po 25 latach co miesiąc ogląda płytę ze ślubu (tzn od jakichś 2. lat, kiedy to przegrałam jej z kasety na dvd) i ja też nie wyobrażam sobie nie mieć tych najważniejszych chwil nagranych
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:17   #489
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny , pozwolicie że do Was dołączę ? Ja ślubuje 6.09.2014. Zaręczyny odbyły się w lutym a salę zarezerwowaliśmy w czerwcu . Zespół też już mamy załatwiony. Teraz zastanawiamy się czy brać kamerzystę czy tylko samego fotografa. Bo fotograf to musi być . A jak to jest u Was ? Chętnie przejrzałabym wątki w poszukiwaniu tych informacji ale by mi chyba tygodnia brakło, bo tyle tych wątków napisałyście . W międzyczasie przeglądam też w necie sukienki, mam kilka upatrzonych i chyba czas się wybrać do kilku salonów, tylko najpierw musi mieć TŻ wolne
Witaj
My mamy tylko foto, kamery nie chcemy za nic w świecie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
siema, siema, ja 02.08 wstępuję (cywilnie i tylko cywilnie) w związek małżeński
Witam kolejną sierpniówkę

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

A ja właśnie jestem na opak :P Ale powiem Wam, że jestem ciekawa tych nauk i poradni Co mi zaszkodzi kilka spotkań - pójdziemy razem, posłuchamy, wychodzę z założenia, że z wszystkiego w czym uczestniczymy w życiu czegoś można się nauczyć.
Ja generalnie jestem wierząca i praktykująca- dla mnie ślub kościelny to nie tylko okazja do założenia sukni i welonu, ale naprawdę duchowe przeżycie
My też jesteśmy wierzący, tylko z tą poradnią takie ceregiele - przynajmniej u nas. Spokojnie na 2 spotkania można by to rozłożyć a nie na 6 :/

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:31   #490
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Mi sie marzy taki tort http://www.abcslubu.pl/images/stories/1_tort5.jpg, zwykly skromny z mała iloscia dodatkow, kocham storczyki i chcialabym je na torcie, jedak nie wiem czy cukiernia z ktora bedzie zwiazana sale, bedzie w stanie mi cos takiego zrobic, ew moge isc na kompromis i zamiast kwiatow moga mi zrobic kokardy. Ehhh a taki ladny jest...
Cu-do-wny!! Też bym chciała w takich kolorach... i najlepiej jakby był udekorowany zywymi kwiatami

Cytat:
Ja też już zamówiłam próbki, a ślub mam dopiero 09.08.2014 Jeden egzemplarz ma przyjść do domu TŻ. Uprzedziłam go, ale teściowa może zdziwko walnąć
My 13.09. i próbki już 3 tygodnie temu zamawiałam
Stary 2013-10-09, 19:37   #491
Linaewen
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaki uroczy pomysł!
Bar herbaciany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg herbata2.jpg (213,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg herbata.jpg (260,1 KB, 29 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-10-09, 19:43   #492
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
popieram dla mnie zdjęcia nie oddadzą tego, co kamera.
Swoj ślub chce miec uwieczniony zarówno na zdjęciach jak i kamerze, i będę i to i to oglądać w kółko, a potem moje dzieci, wnuki

Cytat:

Ostatnio odnalazłam wcześniej niewidziane zdjęcia ze ślubu moich rodziców. I na nich zostały uchwycone piękne momenty (uśmiech mamy do taty złapany w tle jak świadkowa podpisywała dokumenty )-mogę je oglądać godzinami. I w ogóle nie czuję potrzeby zobaczenia filmów z tego ślubu. Film ze studniówki/balu gimnazjalnego obejrzałam raz, kurzą się gdzieś a do zdjęć co jakiś czas wracam. Mogę założyć, że za 40 lat do ślubnego też nie będę wracać.
ja po dziś dzień żaluję, że moi rodzice nie mają nagrania z wesela, bo w tamtych czasach nie było tego. Z ogromną chęcia oglądnęłabym, a niestety mam w opcjach tylko dwa zdjęcia na krzyż, robione przez jakiegoś gościa weselnego..

co do wracania do nagrania slubnego - to ja będę cały czas. i do zdjęć też. chociaż z reguły rzadko kiedy wracam do innych wesel, nie mam najmniejszych wątpliwości, że mój ślub i moje wesele będę znać na pamięć.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-09, 19:46   #493
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kupowaliśmy w Selgrosie i zapłaciliśmy 20.03zł za butelkę. Spóźniliśmy się o dzień, skończyła się lepsza oferta weselna, i by wyszła w cenie o jakiej pisała hihihi 19,68. Ale doszliśmy do wniosku że kupujemy żeby mieć z głowy, bo te kilkadziesiąt złotych już nie zrobi wielkiej różnicy. A że Selgrosa mamy na drugim końcu miasta to by to poszło na paliwo. Myśleliśmy żeby kupować 0.7 ale Dotka słuszna zauważyłaś że się szybciej robi ciepła, więc w sumie dobrze że wzięliśmy połówki.
Dziewczyny i pamiętajcie, jeśli będzie kupować wódkę w Selgrosie zawsze pytajcie o ofertę weselną! Najpierw trzeba zapłacić normalną kwotę, dopiero później zwracają różnicę.
A nie mówili, kiedy znowu będzie weselna oferta? bo też chcemy stocka
Widziałam dzisiaj chyba Twoją kieckę ona gorset ma tak lekko wycięty, nie w serduszko jeśli tak to ta

My planujemy umówić się na dniach do poradni. Wczoraj dzwoniłam do babki, ale nie miała kalendarza przy sobie. Trzy spotkania, podobno ok.15-20min, za darmo.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-10-09 o 19:48
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:46   #494
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
popieram dla mnie zdjęcia nie oddadzą tego, co kamera.
Swoj ślub chce miec uwieczniony zarówno na zdjęciach jak i kamerze, i będę i to i to oglądać w kółko, a potem moje dzieci, wnuki

ja po dziś dzień żaluję, że moi rodzice nie mają nagrania z wesela, bo w tamtych czasach nie było tego. Z ogromną chęcia oglądnęłabym, a niestety mam w opcjach tylko dwa zdjęcia na krzyż, robione przez jakiegoś gościa weselnego..

co do wracania do nagrania slubnego - to ja będę cały czas. i do zdjęć też. chociaż z reguły rzadko kiedy wracam do innych wesel, nie mam najmniejszych wątpliwości, że mój ślub i moje wesele będę znać na pamięć.
A nie, to moi mają kilkanaście (ale prawie bardzo malutko z wesela). I w takich ięknych kolorach - coś jakby sepia
Stary 2013-10-09, 19:49   #495
Opiumalfa
Zakorzenienie

wlasnie sie dowiedzialam, ze moja druhna jest w ciazy i ma termin na miesiac przed slubem
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:50   #496
Ad rem
Zadomowienie

Mnie kamera stresuje, TŻta też - nie chcemy nagrania. Dla mnie zdjęcia to najwspanialsza pamiątka

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-09, 19:51   #497
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Mnie kamera stresuje, TŻta też - nie chcemy nagrania. Dla mnie zdjęcia to najwspanialsza pamiątka
Mnie też trochę stresuje, ale jednak się zdecydowaliśmy. I nie żaluję, będziemy mieli piękne pamiątki Wybraliśmy film 1 godzinny, także nie będzie nudny

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-10-09, 19:54   #498
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jaki uroczy pomysł!
Bar herbaciany.
O jeżuuuuuuu, coś dla mnie /pracuję w herbaciarni /

Ale tak szczerze to myślę, że to by się nie sprawdziło na weselu

Dziewczyny, temat kamerzysty vs foto był już milion razy wałkowany, po co znów do tego wracać?

I jedna i druga strona ma swoje argumenty, jedne (jak ja), nie znoszą się na filmach, czują się głupio, sztucznie kiedy są filmowane i jeszcze gorzej jak się oglądają a inne chcą sobie raz w tygodniu oglądać film z wesela no i ok, każda niech robi tak, jak uważa, nie ma tu co przekonywać kogokolwiek do swojej wersji
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:55   #499
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też trochę stresuje, ale jednak się zdecydowaliśmy. I nie żaluję, będziemy mieli piękne pamiątki Wybraliśmy film 1 godzinny, także nie będzie nudny
Najważniejsze, żeby wszyscy byli zadowoleni

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-09, 19:58   #500
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
O jeżuuuuuuu, coś dla mnie /pracuję w herbaciarni /

Ale tak szczerze to myślę, że to by się nie sprawdziło na weselu

Dziewczyny, temat kamerzysty vs foto był już milion razy wałkowany, po co znów do tego wracać?

I jedna i druga strona ma swoje argumenty, jedne (jak ja), nie znoszą się na filmach, czują się głupio, sztucznie kiedy są filmowane i jeszcze gorzej jak się oglądają a inne chcą sobie raz w tygodniu oglądać film z wesela no i ok, każda niech robi tak, jak uważa, nie ma tu co przekonywać kogokolwiek do swojej wersji
A czemu nie? Skoro może być herbata w torebkach (gdzieś mi takie się na zdjęciach przewijały) do samodzielnego zaparzania to można postawić różne rodzaje Aleeee Ci zazdroszczę tej herbaciarni
Stary 2013-10-09, 20:04   #501
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że tamta PMka miałą bardzo duże problemy organizacyjne, rodzina apodyktyczna i w ogóle, robili wszystko na odległość i mają bardzo absorbującą pracę (umówić się z nimi to sukces) i nie uważam w takim rzypadku tego za gafy, mimo, że PM był swiadkiem jak się nasz związek rodzi i rozwija (współlokator TŻ). Trzeba czasem spojrzeć na sytuację z innej strony
ok patrząc z innej jak najbardziej jednak Twoje arumenty mnie nie przekonują mimo wszystko bo zdobycie imienia i nazwiska nie wymaga wiele energii, czasu i zachodu

każdy ma prawo do własnego zdania, napisałam, że dla mnie jest to po prostu ignorancja (biorąc pod uwagę, że jesteśmy razem 7 lat i to, że to bart cioteczny TŻ a nie jakiś dalszy znajomy) ale problemu z tego powodu nie robiłam żadnego

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:18   #502
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

z każdym dniem dochodzą do nas nowe PMki, które nie "wałkowały" tego tematu, i powtarzanie tematów po sto razy jest raczej nieuniknione

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-09, 20:31   #503
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wlasnie sie dowiedzialam, ze moja druhna jest w ciazy i ma termin na miesiac przed slubem
Pogratulować Druhence A Ciebie pewnie czekają poszukiwania nowej?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:32   #504
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Kochane powiedzcie mi czy w Selgrosie można płacić kartą czy tylko gotówka? ;>

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-10-09, 20:33   #505
Dotka90
Zakorzenienie

Tylko gotówką.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:34   #506
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko gotówka. Ale powinni mieć bankomaty.
Stary 2013-10-09, 20:36   #507
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dziękuję monidot za linka do tego filmiku.

Nasza sukienka z Soul89 w wydaniu realnym, nie katalogowym

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:36   #508
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

wow świetna wiadomość

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:36   #509
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
skoro temat Selgrosa wrócił, to zapytam drugi raz może tym razem ktoś odpowie
czy ceny wódek w Selgrosie są dużo niższe? opłaca się wyrabiać tą kartę ?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:43   #510
kuli1986
Raczkowanie

Dziewczyny jaką wybieracie piosenkę na pierwszy taniec? Macie już jakieś pomysły?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości