|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Zapomniałam Wam rano napisać. Dziś tak zagaduje od rana tżta i ten zmieszany się pyta, ale który ty masz dzień? To tak po prostu czy jakieś polowanie na dziecko
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to jesteśmy na tym samym etapie, z tego co kojarzę to ty chyba dość krótkie cykle miałaś, kiedy zamierzasz testować? Bo ja tu już klub mamuś wakacyjnych otwieram ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-10-09 o 18:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
miesiączka miesiączką ale to też zależy kiedy miałaś owu wiadomo że jak ktoś ma owu 2 tyg po @ no to będzie szybciej słyszał serduszko niż osoba która ma np 3 tyg po @ owu. A niby termin @ ten sam
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Przyczajenie
|
Tak eutyrox, tarczyca to swieza sprawa, niedoczynnosc wyszla w wakacje a ze badania roilam co roku to lekarka twierdzi ze nie jest zle bo reszta badan tarczycowych jest prawidlowa, stwierzila ze to dobry czas na starania bo tsh ladnie spadlo. No zobaczymy nie chce sie narazie zafiksowac to dopiero 1 cykl staran
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do śluzu, to mi gin to samo powiedziała - nie musi się lać po udach ![]() Cytat:
![]() Ja ciężko pracuję w robocie ![]() U mnie sprawdziły się moje przepowiednie - na zewnątrz jeszcze nic nie ma, ale podczas badania szyjki na palcu pojawił się kruz zabarwiony krwią. ![]() Ja, która myślałam, że mi to nie grozi mam dziś jakiś gorszy dzień. TŻ nie ma w domu, a ja się zadręczam myślami, bo mam dziwne przeczucia, że nie pójdzie nam łatwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
Cykle mam dlugie zazwyczaj, a owulacje to mialam tak ok. 17 dc i wtedy tez dzialalismy i to by akurat sie zgadzalo.. Czyli to moze kiec wplyw na to, ze ciaza jest nieco mlodsza?? Lekarz mi liczyl tp tylko od om..
Coz.. Na razie biore dupka, a 24 pazdziernika pojde do gin, ktora prowadzila moja pierwsza ciaze.. Na razie sie na nic nie nastawiam.. Wiadomo, ze na tym etapie moze wydarzyc sie wszystko jeszcze...
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
Nie nadążam...nie daję rady
![]() od tygodnia wracam z pracy tak zmęczona, że jedynie idę się wykąpać, coś zjesc i kładę się spać, do tego mam mdłości całe dnie... ![]()
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najgorsze, że u mnie jeszcze minimum 2-3tygodnie takiego zapierdzielu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam od lekarza
![]() ![]()
#2800 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- i jak?? co taka smutna? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
<3 <3 <3
|
#2802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
#2804 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Długo mnie tu nie było, ale przyznam że podczytywałam. Leine- dlaczego zmieniłaś avatarka? Chociaż ładne włoski masz, nie powiem ![]() Co do tego spania z dziećmi. Ja (o ile by nam się w końcu udało) nie chciałabym spać z dzieckiem. Najlepiej jakby od początku spało w swoim łóżeczku. Jeśli chodzi o karmienie piersią to zbyt długo nie chciałabym karmić. Moja koleżanka karmi bez przerwy dosłownie. A właściwie ciężko powiedzieć że karmi. Ma synka już prawie 2- letniego i on ciągle przy cycu. Nieważne gdzie i kiedy. Na ulicy, w restauracji, w sklepie itd. Ale ona przesadza bo sama daje mu cyca jak tylko chce a nawet jak nie chce. On się uspokaja przy tym. Poza tym on je dużo słodyczy i chipsów i pije sporo coli. No złą dietę ma. A próchnicę taką na mleczakach że szok. A ona to by mogła bez bluzki i stanika chodzić bo synek jednego cycka ciumka (bez picia) a drugi wyjmuje i się nim bawi. No ale ja jej nic nie mówię bo własnych dzieci nie mam i nie czuję się upoważniona do udzielania jej rad. Myślę tylko, że będą mieli z mężem kłopot z synkiem bo on nic praktycznie nie mówi i nie potrafi bawić się sam. Z chodzeniem też nie jest do końca ok, bo on ma nie całkiem skoordynowane jeszcze ruchy. A to z takiego powodu że matka ciągle za nim chodzi i podtrzymuje go. Jest też problem żeby ona gdzieś ruszyła się bez dziecka bo on nawet jak z ojcem swoim jest chwilkę to płacze zaraz do matki. On z nikim innym nie zostawał zawsze jak tylko z matką. A za rok ma iść do przedszkola. Oj kłopot będzie... ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Ojej, co się stało? |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam dupka na dwa cykle (8 i 10 dni), później mam przyjść zdać relacje jak nic mi nie będzie to jeszcze 2 cykle. Jak to nie wyreguluje @, nie zablokuje tych krwawień to po tych 4 cyklach z dupkiem idę na antykoncepcję, na pigułki na 2 cykle żeby wyzerować wszystko i zacząć jakby od nowa, później jak to nie pomoże to inne leki... no i tak mi opowiedziała chyba ze 2 lata do przodu. Oczywiście ciągle powtarzając, że to tylko teza i będzie się weryfikować na bieżąco, no i mamy się starać mimo wszystko.
Pani doktor pytała czy nikt u mnie nigdy nie stwierdził policystycznych jajników i co mówili mi inni lekarze na moje problemy... lekko się zdenerwowała jak powiedziałam, ze przypisywali mi na to pigułki bez żadnych badań itd. O jajniki pytała, bo mam całe w pęcherzykach, oba. Powiedziała, że raczej nie było teraz owulacji. Endometrium na 5mm w 20dc - za cienkie. Prawdopodobnie już od maja nie miałam owulacji odkąd zaczęły się te plamienia. Powiedziała, że mam popieprzone hormony i trzeba najpierw wyregulować cykl. Jak cykl się wyreguluje to idę na monitoring żeby sprawdzić czy są owulacje. A no i badania z krwi wszystkie piękne. Cytologia z II grupą z niedomogą estrogenową. A miało być tak pięknie ![]()
3190g, 55cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-10-09 o 21:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w młodości też miałam kilka razy plamienia w czasie około owu i też nieregularne cykle. Mi pomógł Progesteron dowcipnie i już długo mam regularnie i bez plamień. No ale każda z nas jest inna. Będzie dobrze, głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt że lekarka ma plan będzie dobrze idę spać 21 wybiła ![]() dobranoc
![]() |
#2808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, dałas mi nadzieję normalnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze się wszystko może zdarzyć ![]() to sobie przedłuż ![]()
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Leine cieszę się, że trafiłaś na odpowiedniego, konkretnego lekarza
![]() ![]() Debra ![]() ![]() ![]() Podczytuję, nie cytuję ![]()
C6H5-NH-C2H5 I&M ![]() ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2013-10-09 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko przez to wszystko o nic się nie zapytałam, jakoś wszystko przestało być ważne. No bo po co mi wiedzieć czy kwalifikuję się do cc jak nie wiadomo kiedy brzucha się dorobię ![]()
3190g, 55cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-10-09 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym gubieniem cm i przybieraniem na wadze to faktycznie dziwnie. ale nie wiem co Ci powiedzieć bo się na tym nie znam. O Twojej torbieli na nerce nie wiedziałam. A daje ona jakieś objawy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może po prostu zapisz sobie o co masz gin spytać i weź te zapiski na następną wizytę. Ja tak robię żeby nie zapomnieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Dobra, stwierdzam, że przesadzam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ale w sumie jakoś się tak uspokoiłam mimo tych niezbyt dobrych wieści (innych się nie spodziewałam), bo przynajmniej wiem, że coś z tym będę robić i jakoś tak jestem przepełniona nadzieją ![]()
3190g, 55cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-10-09 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Konto usunięte
|
katekate ja dziś w 15 dc, a cykle mam 30-34 dniowe, także jeszcze duuuzo czasu.
![]() Ide dzialac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2817 | |||
Zakorzenienie
|
Gin dziś mi mówił, że temperatura musi się utrzymywać na wysokim poziomie przynajmniej przez 12 dni. Wtedy bardzo możliwe, że ciąża
![]() ![]() Jeju jak ja się cieszę, że mam jajeczko 10mm ![]() ![]() Na moje orgazmy powiedział, że tak mam i już ![]() Jagatka współczuję mdłości ![]() Pacynka wzięłam teraz tanie coś, bo 2 paczki musiałam na swoje kłaczki kupić. Dokładnie z "Joanny" ![]() Co do koleżanki dziecka- ![]() Kicia 15latka z mamusią w łóżeczku? ![]() ila87 ja u tego ginka już bywałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie jest dziś 10dc i ból jajników- lekarz mówił,że pracują jajca i tyle ![]() Cytat:
![]() Piszę gdybyś nie wiedziała: prywatnie robiłam badanie tsh, lh, fsh, e2, prl. Przy PCOS LH jest 2-3 razy większe od FSH. Do stwierdzenia czy masz PCOS trzeba mieć przynajmniej 2 z 3 rzeczy: - nadmierne owłosienie, postura męska - wynik lh do fsh - duże pęcherzyki na jajnikach Ja mam tylko te pęcherzyki. A czemu nie pytałaś, czemu nie zaleci luteiny na wyregulowanie? No i ogólnie jak się odżywiasz?? Cytat:
![]() Tak tak, na spokojnie mówił, że takie cykle są regularne ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-09 o 22:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgodne i przelicz na wszelki wypadek ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pecherzyków to ja miałam na jednym jajniku malutkie ale sporo. Drugi był czysty. Mialam też ten z pęcherzykami jajnik powiększony. Ale nie mam ani nadmiernego owłosienia ani innych objawów PCOS. Tylko badania muszę zrobić. A teraz uciekam spać. Naweet tż-owi nie mówie, że wydałam 75 zl bo by się pewnie zdenerwował trochę ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#2819 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do objawów: - ja mam wręcz słabe owłosienie, piersi, biodra są, chyba nie wyglądam jak facet ![]() -takich badań nie robiłam - czemu piszesz NA jajnikach? To są jakieś inne pęcherzyki niż te dojrzewające w środku? Chyba nie rozumiem czegoś A jaka jest różnica między luteiną, a dupkiem? Jak pytałam tu ostatnio Was, to wyszło, że żadna. No i odżywianie. No na pewno nie jest jakoś super, ale nie piję gazowanych napojów tylko same soki przecierowe. Jem wszystkiego po trochu, nie odmawiam sobie niczego. Nie palę. Miałam Ci napisać. Ja na ostatniej wizycie miałam pęcherzyk 23 mm, ale owulacji najprawdopodobniej nie było, bo czekałam na @ 24dni. Pewnie się wchłonął i nie wypuścił jajeczka. Po tamtej wizycie się cieszyłam, że wszystko ładnie wygląda. Mam teraz taki problem. Lekarka na wizycie nie przewidziała, że to plamienie może tak szybko się rozkręcić na @. Ja też o tym nie pomyślałam, bo to przecież dopiero 20dc. Miałam łykać tego dupka do 27dc i czekać na @ i następną dawkę łykać od 20dc przez 10 dni, a teraz mi się to plamienie baaaaardzo nasiliło (normalnie potraktowałabym to jako @) i co teraz? Wyłykać tego dupka przez 8 dni nawet jak będzie @? Jak Wam lekarz zalecił?
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() debra dobrze, że trafiłaś na kompetentną lekarkę, poprowadzi Cię prostą drogą do dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.