|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ja też się żegnam, ploty są chyba bardziej wykańczające niż opieka nad dzieckiem
|
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Mąż mi kupił krówki. Ale się obżarłam...
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodziak Gabi też już liże jabłuszko,ostatnio za rada mojej położnej środowiskowej skrobnęłam jej nożem delikatnie żeby trochę soczku się wydobyło z kawałka jabłka i jak się przyssała,myślałam że zje ten kawalek razem moją ręką Smakowało jej U nas prawie bez zmian,obie zakatarzone z małą,ona dodatkowo pokasłuje a ja mam ból i drapanie gardła. Na szczęście bez gorączki i u niej i u mnie. Ale nie mam sił na nic,dom nieogranięty,brudne pranie nasze oraz dzieciowe już wyłazi z pojemników,nawet nic nie gotuje bo brak sił,mama mi od wczoraj obiadki robi,kochana mama Kupiłam dziś Omegamed Baby-to DHA dla niemowlaków (może być w formie +wit D lub samo DHA). Gabi już jest całkowicie na mm,więc suplementacja DHA jest bardzo wskazana (na odporoność,na prawidłowy rozwój wzroku,mózgu,na zmniejszenie ryzyka astmy i alergii). Mamy karmiące mm-podajecie też DHA?
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie podaje dha.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla ZuzinkiMój tz tez skoczył szkołe zawodową,pracuje w zawodzie juz 13 lat,ma bogate cv i był kierownikiem na Sląsku i naprawde dobrze zarabiał.....teraz po przeprowadzce nadal pracuje w branzy ale za marne grosze,szuka innej pracy....myslimy tez o wyjezdzie do Niemiec lub Holandii Cytat:
dla nóżkiCytat:
nie dziwie sie ze Ci przykro z tą chrzestną kijowo wyszło ![]() Cytat:
Ja mam kolezanke co konczy drugi kierunek i przy niej czasem czuje sie niedouczona,niwykształcon a i wogóle ale tez bym sie nie zamieniła
|
|
#2346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wagę, jest co dźwigać
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
En, poczytałam po rozstepach i chyba najczęściej polecają laser frakcyjny CO2.
Ja za miesiąc chyba idę już na pierwszy zabieg. Im wcześniej tym lepiej. Tylko kasy mam na razie na 2 zabiegi, a pewnie trzeba będzie z 4 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyobrazam sobie ze obie jestescie piekne i niemniej sympatyczne - pocukrzylam, a co, ale nalezalo sie! wiem komu!Cytat:
a myslalas, o nawilzaczu powietrza do sypialnii Oliwii, ja zauwazylam, odkad mlodemy wlacze na noc spi o wiele lepiej.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-09 o 22:00 |
||
|
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zmieniłam sobie avatar. Oliath mnie dziś natchnęła.
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Ide zjesc skromną kanapeczke i w kimeee
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ciekawe co u Cynamonków...Trzymam i nie puszczam!Madi jak tam ogarnianie chrzcin? ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- dobranoc zabki
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
mela wolalam poprzedni avek
![]() i tez jestem ciekawa co u Cynamonkow
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, a jak z używaniem tego przy niemowlaku? Można psikac na koc na którym leży dziecko? Kurczę, może faktycznie to kupię. Tylko widziałam ceny były piękne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja ją lubię i marzę o takich włosach.
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam, bo zaraz TŻ wraca.
Nadrobiłam trochę, ale nie cytowałam, wybaczcie tym razem, co? Cynamonki-serce mi się kraje jak czytam wieści od Ciebie ![]()
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sprawdzała ani razu podnoszenia główki,za rączki itp.. A jak u was dziewczyny? Pediatrzy oceniają jak się rozwijają maluszki,sprawdzają to jakoś na wizytach?
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
baloniku u mnie sprawdzaja, moze nie wszystko, ale sprawdzaja. A jak bylam teraz prywatnie i mowie ze mlody glowy nie podnosi, to ona go wybadala na cacy i mowi ze pieknie sie rozwija i nie widzi nic niepokojacego
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, coś dziś czytałam, że najlepiej wietrzyc porządnie chatę. Bo nawilżacze coś tam coś tam z pleśnią :p i jeśli nie będziesz kontrolować wilgotności w pomieszczeniu roztocza mają super warunki do rozwoju.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Nam alergolog mówiła, że w kwiatkach lubi być pleśń, której my nie widzimy i że lepiej z dziecinnego pokoju wynieść kwiatki i wyniosłam.
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
wietrzenie swoja droga, ale nawilzenie w okresie grzewczym (ja akurat pale w piecu juz) jest bardzo wazne, bo wtedy jest suche powietrze. W dzien zawsze wietrze chate, bo ja lubie swieze powietrze, w nocy niestety sie nie da i stad nawilzacz. I mimo wszystko polecam.
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u nas w sypialni mam tylko storczyka. W salonie, gdzie podczas dnia mała spędza czas, owszem więcej jest kwiatów. nie wywale ich ma chwilę obecną.
Dobra, kupię ten Twój wynalazek Mela na próbę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2362 |
|
Konto usunięte
|
Ja też się martwię, co u Cynamonków
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie odpuszczam, choć chciałam już kupić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
sa takie urzadzonka do pomiaru wilgotnosci w domu, niewiele podobno kosztuja. Zawsze mozesz miec wilgotnosc pod kontrola. Wiadomo, ze nie trzeba nawilzac jak jest powietrze ok, ale jednak w zime przy paleniu w piecu, sama czuje kiedy jest mi sucho w ustach.
ja mam i zadowolona jestem. Nie namawiam cie bron Boze do kupna, musisz rozwazyc za i przeciw, to co u mnie sie sprawdza, u ciebie nie musi.
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za chęć pomocy Spadam w kime. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia
dla Antka za 15 tydzień.. jak wizyta u neurologa?Oliath biedna Lilo a płaszczyk śliczny aleksandra za usg bioderekPerse Artuś jest przesłodki karolajn ja też dzisiaj chyba Małego przegrzałam... za ciepłym kocykiem nakryłam..był śpiący, już odpływał, a za chwilę ryk.. wróciłam do domu i cały spocony był..po części z płaczu..na następny spacer wzięłam już cieniutki kocyk i czapeczki nie założyłam, tylko tetrę na główkę zarzuciłam.. malaczarnakejt u mnie cera, odpukać, nawet niezła.. przed ciążą bywało gorzej.. i po samym porodzie miałam wysyp głównie na szyi pod uszami.. teraz się uspokoiło, nie mogę narzekać.. a bierzesz witaminy? bo ja nadal i może to też ich zasługa tysia mi ginka przepisała jakieś tabletki Azalia.. ale raczej na pewno się nie zdecyduję.. nawet ulotki, którą mi o nich dała nie przeczytałam i jak wrzuciłam do torebki, tak sobie tam leży mela zanowy awatarek przez chwilę myślałam, że nowa mamusia dołączyła koocurku ev za wizytę u pulmonologaskylie, en za wspólny spacerekpaulinka za dzisiejsze szczepienie i za 12 tydzieńdotka za szczepienia Margoś hej ![]() jakierka ja też niestety do tej drugiej grupy należę ![]() tweed rośnie Ci mały terrorysta ![]() Katerine żebyś szybko wróciła do formy i kostka osiągnęła właściwe rozmiary Neni lachrymia hmm..czyli wychodzi na to, że Olusia też muszę pokazać lekarzowi, też podejrzewam jakąś asymetrię..dzięki za info żeby Mała nie miała alergii na sierściucha Co do pracy i wykształcenia- mój mąż będzie zmieniał pracę i musi ukryć swoje wyższe wykształcenie.. ma udawać, że jest tylko po technikum i nawet będąc już zatrudnionym nie chwalić się studiami Koniec nadrabiania ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- To teraz Wam opowiem moją przerażającą historię.. Siedzimy sobie przy stole.. ja z Małym na kolanach, mąż po drugiej stronie...jemy obiad.. Patrzę, a Mały ma coś nad uszkiem..myślałam, że to jakis paproch, już chciałam strącić.. a to pająk!! mały, ale gruby Dalej wszystko szybko się potoczyło..złapałam Małego pod paszkami, zerwałam się z krzesła z piskiem.. nie wspominając, że własne dziecko odsunęłam od siebie na wyciągnięcie rąk ale ja po prostu panicznie boję się pająków.. mąż do mnie, że nienormalna jestem, dziecko straszę..ale ten strach jest silniejszy.. całe szczęście, że Olka jeszcze nie upuściłam.. bo gdybym trzymała przedmiot, na którym ujrzałabym pająka z pewnością cisnęłabym nim o ziemię Ostatnio ciągle widzę takie pająki, wczoraj w mieszkaniu zabiłam i na spacerze na wózku 2 razy chodziły.. masakra jakaś dla mnie.. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Wydaje mi się, że sheryl z 1. miejsca też ma sporą grupkę wsparcia i wyciągnięcie surki na czołową pozycję potrwa dłużej... ale damy radę ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- na tvn "Zmierzch" ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- cudownie jest pisać samej ze sobą ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Olek cale policzki ma obsypane drobnymi krosteczkami..w dotyku jak tarka i strasznie suche, aż się zaczęły lekko łuszczyć.. nad noskiem pomiędzy brwiami też sucha skóra..skorupka.. dodatkowo poliki zaczerwienione.. kurde z dnia na dzień coraz gorzej.. co to może być?
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-10-09 o 23:10 |
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też założyłam bloga. Ale pochwalę się jak się rozkręcę. W załączeniu mała Małgosia i mała Alicja.
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam pomogło smarowanie linomagiem. Kilka dni i policzki nówki sztuki![]() W końcu udało mi się was doczytać, ale nie jestem sama...Misiolina śpi mi na kolanach już kilka razy odkladalam do łóżeczka i jak tylko zorientuje się że jest sama- ryk cały dzień ktoś musiał być przy niej bo inaczej płacz. O co może jej chodzić? Nie spała dziś w dzień dłużej niż 15 min. TZ wziął ją wieczorem na spacer i spała godzinę. O 20 kąpiel i do tej godziny jeszcze się bujamyNo nic, najwyżej będę spała na siedząco dzisiaj ![]() Ps.Leżałyśmy razem na łóżku, Maja wtulona we mnie drzemała i nagle moje dziecko przez sen zaśmiało się w głos! ma tak cudowny głosik że ach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Gabi też już liże jabłuszko,ostatnio za rada mojej położnej środowiskowej skrobnęłam jej nożem delikatnie żeby trochę soczku się wydobyło z kawałka jabłka i jak się przyssała,myślałam że zje ten kawalek razem moją ręką
Smakowało jej 
No i w końcu nie wiem czy raczej ok z Antkiem czy jednak nie ok

dla Zuzinki
kostka spuchnieta jeszcze bardzo i mam na razie leki przepisane i chodzic w skarpecie uciskowej czy jakos to się tak nazywa i sciagac tylko na noc. Jak tak dalej pojdzie to na chrzciny w japonkach pojde bo żadne buty mi na noge nie wchodzą
dla nóżki
Nowe miejsce i brak mamy to nie jest to co Kubusie lubią najbardziej
kijowo wyszło
dostaliśmy skierowanie do neurologa, on ma ocenić i postanowić co dalej z asymetrią i napięciem. ogólnie stwierdziła, że mała jest strasznie ruchliwa, żywotna i jednocześnie bardzo silna.
najgorsze jest to, że mała dość sporo kaszle w ciągu dnia i nie wiem jak będzie z tym kotem. jak sprzątanie porządne chaty nic nie da chyba wybierzemy się do alergologa, żeby wyeliminować alergię na sierść. 

12.06.2010

Nie sprawdzała ani razu podnoszenia główki,za rączki itp.. A jak u was dziewczyny? Pediatrzy oceniają jak się rozwijają maluszki,sprawdzają to jakoś na wizytach?

Dalej wszystko szybko się potoczyło..złapałam Małego pod paszkami, zerwałam się z krzesła z piskiem.. nie wspominając, że własne dziecko odsunęłam od siebie na wyciągnięcie rąk