Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 23:35   #2881
nephelim89
Rozeznanie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Mój mały śpi więc w końcu Was nadrobię
Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Cholewcia napisałam wszystko i rozładowala mi sie komórka i wszystko Zniknęło ehhhh
Śliczności mój miał identyczną czapę tylko białą
Czekam na opis - z chęcią poczytam jak to było u Ciebie, bo jak dla mnie angielska opieka była do bani

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
HELP!
Moje dziecko jest tragicznie głodne, a dopiero 2,5 h minęły od jedzenia.
Czy ja jej mogę już dać? Nic nie pamiętam o karmieniu mm!
Ona ewidentnie od poprzedniego jedzenia szuka cycka, mam wrażenie, że to 100 ml to dla niej za mało
Wiktor potrafi się dopominać o jedzenie i co 2h ale zje wtedy góra 30 ml i śpi. Czasem też da się oszukać wodą lub herbatką koperkową bo po prostu chce mu się pić.

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-10-09 o 23:38
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 23:36   #2882
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

zmienniczka, maluch jest cudowny!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 23:37   #2883
zmienniczka
Zadomowienie

Co to jest to mm???

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 23:41   #2884
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam. Miłosz kończy dziś miesiąc

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a w ogole to u nas skok rozwojowy na maksa
Maciej oprocz tego ze juz widzi i wodzi wzrokiem to obczail ze rece naleza do niego i provuje dotykac zabawek
a dzis obrocil sie trzykrotnie (wiec to nie przypadek) z brzucha na plecy - co umiarkowanie mnie cieszy bo zwieksza prawdopodovienstwo upadku z przewijaka wiec czas zwiekszyc asekuracje

nic tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi odnośnie opiekuńczego. Czy to prawda że tż może coś takiego wziąć na czas mojego pobytu w szpitalu i będzie to tyle ile dni tam spędzę a później dodatkowo te 2 tyg tacierzyńskiego?

są 2dni urlopu okolicznościowego za urodzenie dziecka, 2 tygodnie opieki na żonę po porodzie, 2 tygodnie tacierzynskiego,

dodatkowo jeśli masz dziecko w domu, którym nie ma się kto zajść to Szpital wystawi mężowi na Twój czas pobytu w szpitalu zaświadczenie, że maz się dzieckiem opiekuje w tym czasie - ale pracodawca liczy to jako urlop bezpłatny i nie każdy pracodawca to zaświadczenie przyjmie - ale to jak dłużej w szpitalu musisz zostać np tak jak my byłyśmy 2 tygodnie

Cytat:
HELP!
Moje dziecko jest tragicznie głodne, a dopiero 2,5 h minęły od jedzenia.
Czy ja jej mogę już dać? Nic nie pamiętam o karmieniu mm!
Ona ewidentnie od poprzedniego jedzenia szuka cycka, mam wrażenie, że to 100 ml to dla niej za mało
Moje dziecko potrafi zjeść 150 ml a za 2 godziny obudzić się z wielkim rykiem, że głodne. Więc dawaj tyle ile potrzebuje.

Za to czasem Ala zje tylko 50 ml i też jej wystarczy, czasem po takiej ilości śpi nawet 4 godziny. Nie wiem od czego to zależy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Co to jest to mm???
Mleko modyfikowane
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-10-09 o 23:44
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 23:56   #2885
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Moje dziecko potrafi zjeść 150 ml a za 2 godziny obudzić się z wielkim rykiem, że głodne. Więc dawaj tyle ile potrzebuje.

Za to czasem Ala zje tylko 50 ml i też jej wystarczy, czasem po takiej ilości śpi nawet 4 godziny. Nie wiem od czego to zależy?
no to u nas podobnie to wygląda i też nie wiem dlaczego ale skoro potrzebuje to przecież nie będę dziecka głodzić- może z czasem nauczy się jeść jak w zegarku co 3-4 h
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 00:04   #2886
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dzięki za odpowiedzi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 00:44   #2887
matallewar
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi, nie bylam pewna, czy moge dac wiecej, a ostatnio mnie pediatra ochrzanila, ze za duzo mojego mleka daje
En zjadla 100 ml + 40 ml teraz.

I wyje i tak, i tak. I nie spi nadal. I mm nic a nic nie pomoglo...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 01:00   #2888
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale co ja takiego napisałam
zapytałam tylko Kaskę czy będzie jeszcze próbowała coś zdziałać czy nie - i kompletnie się nie zdziwię jeśli odpuści i zostawi to tak jak jest, czyli karmienie mieszane, bo dziewczyna faktycznie zrobiła chyba wszystko co się da
gdzie tu szpila w plecy

a i w przypadku niczyjego karmienia sama z siebie się nie wypowiadam, bo nic mi do tego (jak już kilkakrotnie pisałam) - Kaska kilka razy zapytała mnie o zdanie dlatego byłam ciekawa, jak to się dalej potoczy...
do nikogo innego personalnie o sposobie karmienia nie piszę (chyba że ktoś WYRAŹNIE) mnie zapyta
ale dobrze, mogę sobie też odpuścić wklejanie linków do stron od kp, w sumie co mnie interesuje kto jak i czym karmi :/
ja tam lubię jak piszesz, wiele cennych rad stąd wyciągam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
pięknie wyglądasz.

A ja mam problem zupełnie innej natury.

Wczoraj jak się kochałam z TŻ, to czułam do siebie takie obrzydzenie, że na sam koniec myslałam, że się porzygam jak pomyślałam o swoim ciele. I cały czas myślałam tylko o tym, jak wyglądam, jak gruba jestem, jakie mam brzydkie piersi. TŻ zauważył, że coś nie tak. A ja po prostu się rozpłakałam, bo pomyślałam, że już nie jestem dla niego taka jak kiedyś
oj kochana, każda w 9 miesiącu chyba nie czuje się z tym dobrze, ale pomyśl już końcówka

na dziś tyle nadrobiłam ;p ale byłam w moim mieście załatwiać sprawy z becikowym - zus, us, moja praca.
choć w pracy nie wiedzieli o co kaman jak mówiłam że chcę zaświadczenie o dochodzie miesiąc po zatrudnieniu, ale coś mają kombinować i mi wysłać.

aha i chwalę się :/ ściągnęłam 20ml 3 razy mniej jak wczoraj wieczorem.... nie kumam.
Stary 2013-10-10, 01:18   #2889
matallewar
Zakorzenienie

Prezenie na calego...
Bobotic i suszarka nie daja rady. Ja znow placze razem z nia. I marze, zeby isc spac. A rano Eda tylko powie mamo wstawaj.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 01:34   #2890
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall sprobuj delicol - nie sa najtansze ale sa swietne nam pomogly i pomagaja do dzis, mloda nie dostawala ich 1,5 dnia i masakra jakas byla...

a i polrecam poduszke/termofor z pestek wisni - nagrzewasz 2 min w mikrofali (lub tak jak my 20 min w piekarniku bo mikrofala nam umarla), kladziesz na brzuszek, ewentualnie masujesz nia

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-10-10 o 01:39
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 02:27   #2891
tassia
Zakorzenienie

matal delicol jest swietny jesli to provlem z laktoza noze warto

a podawalas mleko bez laktozy teraz?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 03:16   #2892
logoasia
Zakorzenienie

hej mamuśki nas coś brzuchol męczy, te przepowiadacze mnie zabiją
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 03:50   #2893
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
:glasiu; współcZuję bo nie wiem co to przepowiadacze, ja ich nie miałam

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 04:49   #2894
logoasia
Zakorzenienie

kropla oj ciesz się kochanawolałabym żeby mnie siekło z zaskoczenia bez objawów porodu, bo te zarwane noce mnie wykończą. Maleństwo się wykluje i nie będzie siły

---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

byle wytrzymać do 7 rano, odstawimy andzie do żłobka i chyba podjedziemy na IP sprawdzić postęp tych piekielnych skurczów
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 05:13   #2895
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
matall sprobuj delicol - nie sa najtansze ale sa swietne nam pomogly i pomagaja do dzis, mloda nie dostawala ich 1,5 dnia i masakra jakas byla...

a i polrecam poduszke/termofor z pestek wisni - nagrzewasz 2 min w mikrofali (lub tak jak my 20 min w piekarniku bo mikrofala nam umarla), kladziesz na brzuszek, ewentualnie masujesz nia
Haha, kochana, to ja pierwsza o delicolu chyba pisalam i poduszke wisniowa polecalam
Ja mam to wszystko obcykane... tylko ubolewam, ze musze znow szukac i probowac...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal delicol jest swietny jesli to provlem z laktoza noze warto

a podawalas mleko bez laktozy teraz?
Nie, bo tylko Enfamil jej nie ma. Nawet pepti na recepte ma.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 06:18   #2896
tassia
Zakorzenienie

matal a humana?

kurde bez sensu

ja dzis.podalam pierwszy.raz bobotic i zobaczymy co sie bedzie dzialo
bo dziecko meczy mi sie caly dzien, wiec to noe kolka
masakra
a ja nic nie jem

dziewczyny uzywajace mobilnego wizazu
od paru dni nie moge zalaczyc zdjecia czy wy tez?
wyglada jakvu sie cos spsiulo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 06:30   #2897
karolson
Zakorzenienie

Jakia maly ' robaczek' przykleil mi sie do klaty i tak slodko spi juz godzinke po papu ze szkoda mi go odlozyc do koja szkoda tylko ze lezy na tym cycku w ktorym boli mnie ta brodawka i jest w nim mleczko.. odciagnel wczoraj troche ale bolalo. Ide dzis na pobranie krwi wiec moze bedzie jakis gin co to obczai bo niby ten pecherzyk jest wielkosci szpilki a boli jak chplera.

Tasia a wode dajesz Mackowi jak dokarmiasz mm.?

Matal co do ilosci mm to mi polozna powiedziala " no limit" dawac tyle zeby zawsze cos zostalo w butelce i niesygerowac sie etykietka bo przewaznie je wiecej i czesciej.

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-10-10 o 06:32
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 06:44   #2898
dirtymagic85
Zadomowienie

hejo
NENA MILKA SERDECZNE GRATULACJE!

dyskusja o kp znowuto dorzucę od siebie trzy grosze: może to jest dla części drażliwy temat, ale tu nie może byc tak, że na pewne tematy można otwarcie pisać i dzielić się swoimi doświadczeniami i wnioskami, a na inne nie, na przykład nieraz piszecie, że śmiało, dzielić się swoimi rozterkami i sukcesami, ale jak przyjdzie co do czego to dla którejś będzie to albo nieodpowiedni moment, brak wyczucia taktu, albo po prostu będzie to źle odebrane. No z reguły na takim forum można wypowiadac się otwarcie na każdy temat, to czemu praktyka miałaby to wykluczać?
Jak jestem w mniejszości, bo daje tylko swoje mleko póki co, to nie mam prawa oficjalnie czasami wyrazić swojej radości, czy zadowolenia?to byłoby nie fair. bo na przykład mam ochotę się pochwalić od kilku dni, że psychicznie zaczęłam ogarniać to karmienie cycem, że wewnętrznie tego zapragnęłam i minął mi strach, że może lepiej jechać na laktatorze, bo taką sytuację juz znam, a sam cyc to za duże wyzwanie. Dla mnie to sukces i chciałam o tym wspomnieć, ale co, strach, bo mi zaraz ktoś zwróci uwagę, że to nietaktowne, bo ktoś inny ma problem z kp?

btw Ladan przypomniało mi się coś: czy ty pamiętasz jak byłaś w ciązy i ktoś cię zaczepił, chyba jakaś baba i wystrzeliła ci, że będziesz miała ciężki poród, ale że z dzieckiem będzxie wszystko ok?pamiętasz? przypomniało mi się to kilka dni temu i obczaj, że faktycznie miałaś ciężki poród
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 06:45   #2899
matallewar
Zakorzenienie

Piekna kupe zrobila!
Moze musi sie brzuszek do mm przyzwyczaic. Spala do teraz, jak juz zasnela.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 06:49   #2900
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jakia maly ' robaczek' przykleil mi sie do klaty i tak slodko spi juz godzinke po papu ze szkoda mi go odlozyc do koja szkoda tylko ze lezy na tym cycku w ktorym boli mnie ta brodawka i jest w nim mleczko.. odciagnel wczoraj troche ale bolalo. Ide dzis na pobranie krwi wiec moze bedzie jakis gin co to obczai bo niby ten pecherzyk jest wielkosci szpilki a boli jak chplera.

Matal co do ilosci mm to mi polozna powiedziala " no limit" dawac tyle zeby zawsze cos zostalo w butelce i niesygerowac sie etykietka bo przewaznie je wiecej i czesciej.
karolson mi jak zrobił się zastój to był taki pęcherzyk na brodawce, parę dni temu właśnie i raz w szpitalu jeszcze pamiętam, oj bolało, bolało, ale jakoś się udało to rozbić i z pęcherzyka jak poszło mleko, to dodatkowe pare minut ściągałam

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Piekna kupe zrobila!
też się cieszę na kupencje, bo ostatnio robi tylko 1x dziennie
Stary 2013-10-10, 06:52   #2901
matallewar
Zakorzenienie

DIRTY to byl jakis nawiedzony facet i juz to zauwazylam zaraz po porodzie ladan. Brrr

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-10, 06:56   #2902
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
DIRTY to byl jakis nawiedzony facet i juz to zauwazylam zaraz po porodzie ladan. Brrr
a no facet, racja, ale wykrakał szaman jeden, nie?
Stary 2013-10-10, 07:06   #2903
your Angel
czyli Endżi

Ja-ika, super opis ogromne graty

Dziewczyny, czy któraś siedzi mocno w temacie becikowego (tj. ustawy czy jakiegoś tam rozporządzenia o nim)?
No, bulwersuje mnie okropnie, że z uwagi na okres urodzenia dziecka mam rozliczać się za 2011 rok a kiedy zobaczyli, że mam za niego zerowy przychód, kazali mi przynieść papiery za rok 2013 (świadectwo pracy plus papiery od urlopu macierzyńskiego, który to notabene jeszcze nawet nie został mi przyznany). No a tż jest rozliczany tymczasem za 2011.

No, ja pierdzielę, może się mylę, ale wszędzie trąbią, że to zasiłek dla potrzebujących, a jeśli okazuje się, że ktoś w 2011 nie zarobił ani złotówki, to już kombinują jak mu zrobić po górkę i nie wypłacić kasy.
Wkurzam się, bo "nieszczęśliwie" tż ma ładne zarobki i jak Mops będzie tak kombinować, to wyjdzie, że jesteśmy Rokefelerami i nic nam się nie należy
Stary 2013-10-10, 07:13   #2904
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hejo
NENA MILKA SERDECZNE GRATULACJE!

dyskusja o kp znowuto dorzucę od siebie trzy grosze: może to jest dla części drażliwy temat, ale tu nie może byc tak, że na pewne tematy można otwarcie pisać i dzielić się swoimi doświadczeniami i wnioskami, a na inne nie, na przykład nieraz piszecie, że śmiało, dzielić się swoimi rozterkami i sukcesami, ale jak przyjdzie co do czego to dla którejś będzie to albo nieodpowiedni moment, brak wyczucia taktu, albo po prostu będzie to źle odebrane. No z reguły na takim forum można wypowiadac się otwarcie na każdy temat, to czemu praktyka miałaby to wykluczać?
Jak jestem w mniejszości, bo daje tylko swoje mleko póki co, to nie mam prawa oficjalnie czasami wyrazić swojej radości, czy zadowolenia?to byłoby nie fair. bo na przykład mam ochotę się pochwalić od kilku dni, że psychicznie zaczęłam ogarniać to karmienie cycem, że wewnętrznie tego zapragnęłam i minął mi strach, że może lepiej jechać na laktatorze, bo taką sytuację juz znam, a sam cyc to za duże wyzwanie. Dla mnie to sukces i chciałam o tym wspomnieć, ale co, strach, bo mi zaraz ktoś zwróci uwagę, że to nietaktowne, bo ktoś inny ma problem z kp?
ehem:

I brrawo za sukcesy!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja-ika, super opis ogromne graty

Dziewczyny, czy któraś siedzi mocno w temacie becikowego (tj. ustawy czy jakiegoś tam rozporządzenia o nim)?
No, bulwersuje mnie okropnie, że z uwagi na okres urodzenia dziecka mam rozliczać się za 2011 rok a kiedy zobaczyli, że mam za niego zerowy przychód, kazali mi przynieść papiery za rok 2013 (świadectwo pracy plus papiery od urlopu macierzyńskiego, który to notabene jeszcze nawet nie został mi przyznany). No a tż jest rozliczany tymczasem za 2011.

No, ja pierdzielę, może się mylę, ale wszędzie trąbią, że to zasiłek dla potrzebujących, a jeśli okazuje się, że ktoś w 2011 nie zarobił ani złotówki, to już kombinują jak mu zrobić po górkę i nie wypłacić kasy.
Wkurzam się, bo "nieszczęśliwie" tż ma ładne zarobki i jak Mops będzie tak kombinować, to wyjdzie, że jesteśmy Rokefelerami i nic nam się nie należy

A to nie jest tak, że nie chodzi o moment urodzenia dziecka a składania wniosku? I że granicą jest jakoś wrzesień albo październik? Ja nie zgłębiałam jeszcze tematu, ale coś mi się tak kojarzy...

U mnie cisza.

Logoasia, kciuki!

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

I jako, że zostało mi 50 postów do 3 tysięcy to nie mieć pretensji, jak będę pisać byle co. :P

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-10-10 o 07:23
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:15   #2905
your Angel
czyli Endżi

Teacherka, jak złożymy do końca października, to rozliczamy się za rok 2011 a od listopada za 2012 rok.
Ja chciałam jak najszybciej.
Stary 2013-10-10, 07:23   #2906
teacherka
Zakorzenienie

Angel, rozumiem.
Ale jeśli tak wyjdzie korzystniej, to pewnie warto zaczekać...
A że przepisy durne... Taki kraj niestety...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:24   #2907
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Cholewcia napisałam wszystko i rozładowala mi sie komórka i wszystko Zniknęło ehhhh
śliczny chłopczyk
Cytat:
mnie też w nocy obudziły, ale zasnęłam jakoś po trzecim, trochę postękałam TŻ w łóżku.

Wstałam z głodu..
wypiłam kakao, zjadłam i za chwilę wezmę się chyba za robotę, zwłaszcza, że chyba będę musiała jechać dzisiaj dostawczakiem...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:44   #2908
karolson
Zakorzenienie

Jakia maly ' robaczek' przykleil mi sie do klaty i tak slodko spi juz godzinke po papu ze szkoda mi go odlozyc do koja szkoda tylko ze lezy na tym cycku w ktorym boli mnie ta brodawka i jest w nim mleczko.. odciagnel wczoraj troche ale bolalo. Ide dzis na pobranie krwi wiec moze bedzie jakis gin co to obczai bo niby ten pecherzyk jest eielkosci szpilki a boli jak chplera.

Stary 2013-10-10, 08:04   #2909
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
A tu bardziej aktualne zdjecie...I zaraz wysylam opis porodu
Ale słodziak

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
kochany mąż
cieszę się, że nastrój masz dobry
Oj kochany I już mi faktycznie lepiej

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wolałam się zawczasu wytłumaczyć
heh i ja wpisałam info o mężu co by potem nie było,że jakaś patologia się szerzy

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Hej laseczko
Ja jak przechodziłam na mm to ryczałam jak bóbr, mąż mnie pocieszal. Nadziwić się najpierw nieumial, że mam tak mocno rozwinięty instynkt macierzyński i że można płakać z powodu tego że się nie karmi piersią

hej hej druga laseczko

Mojemu też ciężko było zrozumieć mój wielki żal z niemożności kp ale stanął na wysokości zadania- pocieszył,wyprzytulał

Cytat:
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mnie też w nocy obudziły, ale zasnęłam jakoś po trzecim, trochę postękałam TŻ w łóżku.
Marcinku i Kornelio apeluję do Was chłopaki- "wyłazić bo zamęczycie matki"

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że tym razem nie będziesz miała tylu przebojów z mm

zamówiłam aparat!
teraz żeby szybko przyszedł i żebym zdążyła go "obczaić" przed narodzinami małego

Gratuluję zakupu! Trzymam kciuki za szybką dostawę

Cytat:
Piekna kupe zrobila!
Kurcze sama dobrze wiem jaka to radość-każda kupa i każdy bączek

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Papużko, słowa położnej a propos Karmi: nie ma żadnego wpływu na produkcję mleka
heh a u mnie odkąd zaczęłam pić karmi cyce zrobiły się pełne. Ale może to faktycznie zadziałała podświadomość

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Dla mnie to sukces i chciałam o tym wspomnieć, ale co, strach, bo mi zaraz ktoś zwróci uwagę, że to nietaktowne, bo ktoś inny ma problem z kp?
No coś TY! Chwal się ile wlezie I gratuluję Ci tego kp bo to naprawdę sukces
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:24   #2910
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi odnośnie opiekuńczego. Czy to prawda że tż może coś takiego wziąć na czas mojego pobytu w szpitalu i będzie to tyle ile dni tam spędzę a później dodatkowo te 2 tyg tacierzyńskiego?
tak a do tego jeszcze dwa dni za urodzenie dziecka okolicznosciowego mozna.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości