|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
I bardzo dobrze robią. Druga strona medalu to pracodawcy, którzy nie dają umów, albo najniższą krajowa dają na umowie pracownikom. Nie ma sprawiedliwości i nie będzie. Ech szkoda rozwijać temat...
![]() Agoola współczucia, bądź silna!!! Będzie dobrze zobaczysz, wszystko się ułoży. PawMaj bidulko nie becz ,najważniejsze że dzidzius zdrowy a tz jeszcze się opamięta!!! Glowa do góry, zobaczycie jaka miłość i łagodność wzbudza w was dzieciaczki. Idę coś zjeść bo nie usne... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-09 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
Tz zaraz po szkole zaczal prace w gwiazdkowych hotelach i przez 2 lata pracowal na czarno!!! W trakcie nauki to samo!!!
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
wróciłam od teściów i zakupów- kupiłam zasłonki i padam na ćwarz
![]() agoola- współczuję- tyle Ci się zwaliło na raz ![]() Trzymam kciuki za zdrówko męża i nie denerwuj się kochana ![]()
#1504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło mi się czyta takie historie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za operację twojego męża, by wszystko poszło jak najlepiej. A co do Taty... może zadzwoń do niego i powiedz, że potrzebujesz porozmawiać... ? Że za nim tęsknisz - tak po prostu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
chyba nie ma czegoś takiego jak typowa rodzina...
#1507 |
Wtajemniczenie
|
hmm...dla mnie typowa rodzina kojarzy się z tzw. tradycyjną
![]() gdzie jest mama, tata, dzieci (rodzeństwo) nie ma żadnych rozwodów, przyrodnich braci, sióstr, różnicy pomiędzy rodzeństwem 20 lat itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W kauflandzie też już są mikołaje ![]() Witam ![]() Mam problem nie wiem czy się martwić czy nie otwórz od wczoraj czuję mniej/słabiej małego . Ale nie martwie się ponieważ pewnie inaczej się ułożył bo czuję go trochę niżej . W nocy obudziły mnie kopniaki więc może małemu też się coś przestawiło noc z dniem ? I dziś od rana też go przez chwilę tylko czułam . Ale skoro czuję małego i nie mam żadnych złych przeczuć po prostu wiem , ze jest wszystko dobrze to chyba tak jest prawda ![]() Ogólnie wczoraj przez cały dzień czułam lekkie kopniaki czy smyranie słabsze i rzadziej ale czułam . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W każdej ciąży tak miałam,że dziecko nieraz było ruchliwsze,a czasem spokojne. To mały człowieczek i nie może być zawsze tak samo. Jak się urodzisz to też tak będzie,że raz pośpi dłużej,innym razem krócej. Raz będzie spokojniesze,a raz bardziej pobudzone.
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Coś dziś mi się słabo spało i leżało- biodro mnie szarpało strasznie więc wstałam. Piję kawkę i czekam na moją panią sprzątającą bo ma mi okna dziś pomyć po tym remoncie. Pogoda u mnie bura, niby nie jest strasznie zimno ale już jak jesiennie. Wczoraj wieczorem jak jechałam do teściów to czuć było taki zapach z domków jednorodzinnych z pieców do ogrzewania. Taki charakterystyczny zapach- dla mnie to zapach zimy i takiego letargu... az mi się tak smutno zrobiło Aniołku- nie martw się, może dzidzia jest po prostu teraz troszkę bardziej leniwa i zaspana ![]() Ja wczoraj dostałam takiego kopa w jajnika że aż mnie zatkało na kilka sekund ![]() Aha- przyszła mi pościel z tego Baby-raj, polecam- bardzo ładnie i starannie wykonana, bawełna bardzo fajna a kocyki i ręczniczki mięciutkie
#1511 |
Zakorzenienie
|
gosia dzięki za odpowiedz dlatego nie panikuję bo wiem , że jest dobrze tylko chciałam się jeszcze upewnić , że tak może być . Ale właśnie mały chyba zrozumiał powód mojego małego zmartwienia i zasadził mi 2 kopniaki
![]() Tak więc teraz już jestem bardziej spokojna |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
ja mam inne pytanie- muszę kupić firankę do sypialni i nie wiem jakiej szerokości
![]()
#1513 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a któraś może zamawiała pościel u tego sprzedawcy http://allegro.pl/posciel7-el-120x90...586154685.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wtorek mała była taka aktywna ze mój brzuch wyginał się w każdą stronę, a wczoraj już była spokojniejsza, dziś na razie też tylko pare kopniaczków dostałam, myślę ze takie codzienne regularne ruchy zaczniemy tak po 30 tyg odczuwać ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Ja dostałam dziś wiadomość o nadaniu przesyłki drugiej pościeli, gatunkowo też fajna, takie kolorowe kulki 3 el z rożkiem.....już nie mogę się doczekać kiedy dojdzie ![]()
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Troszkę to zależy od grubości firanki. Z reguły kupuje się 2 razy tyle co ma okno, ale np jak są te firanki mgiełki to wystarczy dodać około 3/4 szerokości okna, bo jak one za bardzo się marszczą to też to dziwnie wygląda.
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
lolita ja regularnie małego czuję od 17 tc . Nie było dnia żebym go nie poczuła a od 20 tc to już właśnie takie konkretne kopniaki czuję i co godzinę dwie . Ale wiadomo, że jak jestem bardziej aktywna to nie zwracam uwagi na kopniaki . Ale na pewno mały zmienił pozycję albo rozleniwił się jak mamusia
![]() w ogóle w tym miesiącu planuje skolekcjonować torbę do szpitala . Bo dosłownie nie mam nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Kupiłam Lence śpiwór do wózka czarno-czekoladowy z mamas&papas, jest dosyć konktetny i z pewnoscią wykorzystam go jeszcze jak mała wyrośnie z gondoli jesienią do spacerówki, czy zimą na sanki ![]() Ogarnełam z rana kuchnię, wstawiłam pranie, dziś na obiadek robię kopytka z kiszoną kapustą, a i mam misję specjalną na dziś muszę obrać cały duży gar buraków, mama mi wczoraj ugotowała i zamierzam je przerobić przez maszynkę i do słoików w formie tartych buraczków....o ile mi to wyjdzie ![]()
![]() |
#1518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie! Mój ubrankowy pakiet startowy to po 5 sztuk z rozmiaru 56 i 10 sztuk z rozmiaru 62 (pajace, śpiochy, body, półśpiochy). Upadły anioł - zauważyłam, że moje dziecię ma różne fazy aktywności. Dwa dni rusza się tak, że czuję ją praktycznie cały czas, kolejne dwa dni porusza się tylko kilka razy na dobę. Zupełnie mnie to nie martwi, dziecko ma prawo mieć "gorszy" dzień, być bardziej senne, leniwe. Ważne, że ruchy w ogóle są odczuwalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka właśnie tak miała i ostatnio właśnie czytałam o tym artykuł. Ja mam już chyba wszystko do torby oprócz staników do karmienia, zakupę je dopiero w grudniu bo moje piersi chyba jeszcze się powiększają ![]()
![]() |
#1520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubrankowego pakietu startowego myślę, że jest ok. Jak Ci będzie brakować rozmiaru 56 bo się dziecko kruszynką okaże to spokojnie coś dokupisz-a przez pierwszy tydzień się "potopi" i w 62 ![]() Co do pościeli...ja nie mogę się na żadną zdecydować ![]() ![]()
![]() |
#1521 |
Raczkowanie
|
W dzień dobry tvn właśnie pokazywali czworaczki z Sosnowca. 4 dziewczynki, wow ile musi być przy nich pracy. Rodzice mówili, że na pieluchy i mleko musieliby wydać około 2,5 tysiąca pln, ale dostają jedzonko i pampersy od sponsorów.
#1522 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze kupuję 2x szerokość okna. A co będziesz miała/masz w kuchni? My mamy okno i drzwi balkonowe i zastanawiam się co tam dać. Chyba firanki będą jednak najlepszym rozwiązaniem.
#1523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rany, jaką mamy rozp.... w mieszkaniu! Nie wiem, jak dajcie radę Kochane mieszkać w remoncie ![]() Ja już mam dość tego zapachu i pyłu.. Ech, jak ludzki organizm jest podatny na aurę za oknem. Wczoraj był piękny dzień i ja się czułam genialnie, a dziś tak dżdżyście...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Magnusia ja mam okno ( a raczej karnisz zachciało mi się na całą ścianę ) 3 metry i firankę z tego co pamiętam mam 5 metrów
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Albo cała tęcza i 500 motywów na powierzchni 120 x 60 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam tam cos powiesić ale nijak nie pasowało i tylko przeszkadzało więc okno zostało łyse ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Ja planuje 3 koszulę + jedna chyba do porodu ?
i powiedzcie mi ile mam tych wkładów poporodowych kupić http://allegro.pl/higieniczne-podkla...614097952.html 2 czy 3 paczki ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
do torby do szpitala ja nie mam nic.... kupię w przyszłym miesiącu może wszystko hurtem
![]()
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.