Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 08:35   #2041
24Kasiula24
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Można w ciązy pić herbatke z melisy?

Wczoraj u gina miałam 150/110;/ ale dziś po nocy na szczęście rozkurczowe spadło do 86... ufff
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:37   #2042
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Dzień dobry
Miałam Was wczoraj nadrobić ale nie było nawet kiedy teraz młody śpi to nadrobię chociaż troszkę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:38   #2043
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam moje Panie!
Dzisiaj mam jechać na jakieś tam warsztaty "Świadoma mama" i coś mi się nie chcę... ciekawe czy warto. Ma być na temat żywienia w ciąży i żywienia dziecka, jogi i masażu Shantala... sama nie wiem...

A pochwalę Wam się. Wygrałam półroczny zapas produktów Jelp Tylko jeszcze nie wiem co to znaczy "półroczny", pewnie ze 3 kg proszku i płyn do płukania oczekuję na paczkę, ciekawe co tam będzie
Jedź na te warsztaty, zawsze dowiesz się czegoś ciekawego, a może jakiś gratis wpadnie. Ja bym z chęcią pojechała. Szkoda, że u mnie w mieście taka bieda z tymi warsztatami. Był tylko Bezpieczny Maluch, który podobał mi się tak w połowie, ale dobre i to.
za wygraną! Już kolejna Twoja wygrana - idziesz jak burza! Jakie było zadanie konkursowe?
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:40   #2044
tunieczka
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki! Witam się z rana
Dawno mnie tu nie było, ale staram się podczytywać.

Ogromne gratulacje dla wszystkich Mamuś!!!
Dopiero do mnie dociera, że to w sumnie niedługo, jak zaczeły pojawiać się wizażowe dzieciaczki.
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:41   #2045
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

Wczoraj u gina miałam 150/110;/ ale dziś po nocy na szczęście rozkurczowe spadło do 86... ufff
Tak można. Na zdrówko!
Matko, ale miałaś ciśnienie wysokie! Dobrze, że nie wysłał Cię do szpitala. Odpoczywaj dużo!
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Miałam Was wczoraj nadrobić ale nie było nawet kiedy teraz młody śpi to nadrobię chociaż troszkę
Hej Domi! Jak tam jasiowy brzuszek? Poprawiło się?
Stary 2013-10-10, 08:41   #2046
ktosiula
Wtajemniczenie

zdublowałam posta, jednak się poprzedni wysłał

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:45   #2047
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Tak można. Na zdrówko!
Matko, ale miałaś ciśnienie wysokie! Dobrze, że nie wysłał Cię do szpitala. Odpoczywaj dużo!

Hej Domi! Jak tam jasiowy brzuszek? Poprawiło się?
Nie wysłał mnie bo miałam robione w szpitalu badanie mocu przez cewnik i białka brak więc to nie zatrucie..
Ale nie wiem czy dla świętego spokoju nie powtórze badania jutro albo w poniedziałek.

Ważne, że Maleńki ok, łożysko wporządku itp, bo ja już sie oczywiście naczytałam w necie różnych rzeczy..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 08:46   #2048
issia88
Zakorzenienie

Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....
z Małą wszystko bardzo dobrze, przybiera ładnie na wadze, Pani powiedziała, że taka zgrabna dziewczynka będzie pod względem wagi i wymiarów
Ale... KTG wyszło tragicznie :/ Przez całe badanie miałam non stop skurcze, skurcz za skurczem, które dochodziły nawet do 90. Ginka powiedziała, że to trochę za wcześnie jak na 32tc żeby aż takie częste skurcze były. Mówiła, że może być z 5, 6, a mnie wyszło chyba z 20 jak nie więcej :/ Do jutra mam brać Luteinę 2-1-2, Nospę 3x1 i Magnez 3x2 i jutro na 12 idę znów na KTG. Jak leki nie zadziałają to ma mnie skierować do szpitala Oby jednak zadziałały! Mam odpoczywać, nie nosić, dźwigać itp. Jedynie co jest dobrą wiadomością to to że szyjka się nie skróciła mimo tych skurczów, więc Mała się jeszcze na świat nie wybiera
Aaaa i łożysko mam 2st - co też trochę za wcześnie jak na 2gi stopień :/

Idę sprzątnąć po śniadaniu i zrobić kawkę
Wczoraj zasnęłam jak zabita - taki totalny bezwład nóg i rąk :/ ale przynajmniej przespałam całą noc
Aaa i kupiłam tetry z Biedry - będą do szpitala

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-10-10 o 08:47
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:48   #2049
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry

ja się za to wyspałam, ale mój ślubny położył się spać w ciuchach i dopiero o 2 się ogarnął :| padł jak baba w ciąży

byliśmy na szkole rodzenia ale nic ciekawego jak na razie nie było... omawiała przebieg ciąży itd. nuda. dostaliśmy jakieś pakiety edukacyjne i gratisy min. jakie próbki proszków i smoczek. dzisiaj czeka nas wizyta na 17.00 i mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze. Mała mi tak szalała na tej szkole rodzenia że myślałam że wyjdzie z tego brzucha...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:49   #2050
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Nadrabiam od wczoraj ale coś mi ciężko idzie

Ale co pamiętam

Angie ogromne gratulacje !!!

Babku - ja dostałam przedwczoraj łóżeczko z resztą pierdół, na szczęście w paczce było wszystko + gratis dodatkowe prześcieradło na łóżeczko. Z tym że dzwoniłam do tego gościa w poniedziałek i co tu dużo mówić nagadałam mu porządnie.
Pamiętaj że on jest miły bo sobie nagrabił i musi być miły , nie żałuj go broń boże. Po rozmowie ze mną chyba mu mina zrzedła

Newtrend
- strasznie współczuję sytuacji z ZUSem, księgowa totalnie nieodpowiedzialna

Motylek - kciuki za wyciszenie akcji odpoczywaj

Rybka - wielkie za Kacperka

Basiula, Dzastin, Nemosku , Kasiula - za wizyty

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za moją wizytę także

A teraz lecę popływać w wannie , w której się już obrócić nie mogę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:53   #2051
anulka2205
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt

Trele Majka

Cytat:

hyhyhy, ach te chłopy. Mój jeszcze okien w naszym domku nie mył, ale myślę, że efekt bylby podobny. Za to firany wiesza bezbłędnie Słuchał uważnie moich rad

ha! od firanek mój też jest specjalista i gratuluję wygranej

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
to następne KTG w dniu prognozowanego TP masz

też mi powłaziły bakterie do moczu :x

jest Majeczka, ślicznie śpi

faktycznie super z tym dmuchawcem wyszło

za wizytę, masz takiego samego wstydnisia jak ja

kiedyś się uczyłam z perfekcyjną panią domu, ale nie wychodzi mi to tak ładnie jak jej http://perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,v/jak-skladac-przescieradlo-z-gumka,704168.html
chyba jakaś ograniczona jestem, nic nie załąpałam z tego filmiku

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Wybaczcie ale dziś nie nadrobię. Jak odebrałam synka z przedszkola to miał gorączkę 38,2 ale po podaniu Nurofenu zeszła i nie wróciła. W każdym razie kaszel się nasilił ale suchy a nie wykrztuśny. W przedszkolu zwymiotował aż z kaszlu. Jutro idziemy do pediatry bo to wszystko już za długo trwa...
zdówka dla synka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Normalnie już sobie wieczorem myślałam że Angie dziś nie zostanie sama z porodem ale na szczęście moje skurcze jak sobie przyszły, tak sobie poszły

ide poczytać coście naskrobały
łoooj, dobrze że alarm fałszywy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Acelinko ja soe wczoraj dowiedziałam ze znajoma ze szkoly podst nie żyje. Rok mlodsza ode mnie. 23 września cieszyła soe ze zostanie mama.a potem zachorowała gwaltownie (nie wiem na co) i nastapila smierc mózgu i ciała. Lat 26. W tym roku wyszla za maz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....
z Małą wszystko bardzo dobrze, przybiera ładnie na wadze, Pani powiedziała, że taka zgrabna dziewczynka będzie pod względem wagi i wymiarów
Ale... KTG wyszło tragicznie :/ Przez całe badanie miałam non stop skurcze, skurcz za skurczem, które dochodziły nawet do 90. Ginka powiedziała, że to trochę za wcześnie jak na 32tc żeby aż takie częste skurcze były. Mówiła, że może być z 5, 6, a mnie wyszło chyba z 20 jak nie więcej :/ Do jutra mam brać Luteinę 2-1-2, Nospę 3x1 i Magnez 3x2 i jutro na 12 idę znów na KTG. Jak leki nie zadziałają to ma mnie skierować do szpitala Oby jednak zadziałały! Mam odpoczywać, nie nosić, dźwigać itp. Jedynie co jest dobrą wiadomością to to że szyjka się nie skróciła mimo tych skurczów, więc Mała się jeszcze na świat nie wybiera

Wczoraj zasnęłam jak zabita - taki totalny bezwład nóg i rąk :/ ale przynajmniej przespałam całą noc
za uspokojenie tych skurczybyków mocne kciuki

Motylek jak u Was?

Kasiula a jak u tej szwagierki? Dobrze, ze w domu jesteś

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:56   #2052
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedź na te warsztaty, zawsze dowiesz się czegoś ciekawego, a może jakiś gratis wpadnie. Ja bym z chęcią pojechała. Szkoda, że u mnie w mieście taka bieda z tymi warsztatami. Był tylko Bezpieczny Maluch, który podobał mi się tak w połowie, ale dobre i to.
za wygraną! Już kolejna Twoja wygrana - idziesz jak burza! Jakie było zadanie konkursowe?
Konkurs był banalnie prosty, na Bezpiecznym Maluchu byla taka makieta z kobietą w ciąży i miejscem na głowe trzeba było sobie cyknąć fotkę + wpisać coś w chmurkę i wrzucić im na FB. Ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że były do wygrania 2 zestawy a zdjęcia na FB wrzuciły 4 dziewczyny...

Cytat:
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....

O kurcze sporo tych skurczy faktycznie! A wczesniej je odczuwałaś? Wiedziałaś, że to skurcze? Odpoczywaj i oszczędzaj się, dobrze, że już jutro konrolne KTG.
Ja miałam w skończonym 30 tyg łożysko II stopnia, teraz w 32 tyg skończonym też. Nikt nic nie mówił, że to za wcześnie, a USG robiło dwóch różnych lekarzy.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:56   #2053
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt

Trele Majka

ha! od firanek mój też jest specjalista i gratuluję wygranej

zdówka dla synka

Motylek jak u Was?

Kasiula a jak u tej szwagierki? Dobrze, ze w domu jesteś

Miło, że pytasz

Wczoraj utrzymywało się wysokie tętno, ale mówi że dziś jest lepsze, ale chyba zostaje do soboty na obserwacje.
Stary 2013-10-10, 08:57   #2054
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Miło, że pytasz

Wczoraj utrzymywało się wysokie tętno, ale mówi że dziś jest lepsze, ale chyba zostaje do soboty na obserwacje.
to super, że sytuacja się normuje

A Babku pięknie w tej Waszej sypialni kuchnia też śliczna, bo wczoraj nie chwaliłam, A Fifcio to tak będzie miała- dmuchwca, latawce, wiatr

Kabriela ale jak kawę z jajem, zajadasz i zapijasz czy łąćzysz? nie robi się glut w gorącym z jajka

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-10-10 o 08:59
Stary 2013-10-10, 08:59   #2055
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:

pewnie że można ja piję: melisę, rumianek, pokrzywę, skrzyp, owocowe spokojnie można pić o i mietę..
Stary 2013-10-10, 09:00   #2056
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Nie wysłał mnie bo miałam robione w szpitalu badanie mocu przez cewnik i białka brak więc to nie zatrucie..
Ale nie wiem czy dla świętego spokoju nie powtórze badania jutro albo w poniedziałek.

Ważne, że Maleńki ok, łożysko wporządku itp, bo ja już sie oczywiście naczytałam w necie różnych rzeczy..
Może to faktycznie nie jest zatrucie czy infekcja, ale coś musi powodować tak wysokie ciśnienie. Jeśli masz taką możliwość to badaj sobie sama kilka razy w ciągu dnia czy nie skacze Ci zbyt wysoko, bo to jest niebezpieczne dla Maluszka, a jak coś to szybko na IP.
Cytat:
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....

za wizytę, tylko te skurcze są troszkę martwiące. Czułaś je czy tylko się na KTG pisały? Co do stopnia dojrzałości łożyska to ja już w 19tc miałam 2 więc spokojnie to o niczym złym nie świadczy. Odpoczywaj dużo i nie przemęczaj się!
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Babku - ja dostałam przedwczoraj łóżeczko z resztą pierdół, na szczęście w paczce było wszystko + gratis dodatkowe prześcieradło na łóżeczko. Z tym że dzwoniłam do tego gościa w poniedziałek i co tu dużo mówić nagadałam mu porządnie.
Pamiętaj że on jest miły bo sobie nagrabił i musi być miły , nie żałuj go broń boże. Po rozmowie ze mną chyba mu mina zrzedła

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za moją wizytę także

A teraz lecę popływać w wannie , w której się już obrócić nie mogę
Czyli wystarczy porządnie opie*** gościa i od razu wie jak powinna wyglądać ta transakcja.
Oczywiście, że będziemy też trzymać kciuki za Twoją wizytę!
Stary 2013-10-10, 09:00   #2057
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dziewczyny a od kiedy ginka powinna mi zrobić ktg? teraz jest 28 tydzień 3 dzień więc chyba za wcześnie na ktg? dzisiaj na pewno mi zrobi usg...
Stary 2013-10-10, 09:02   #2058
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Konkurs był banalnie prosty, na Bezpiecznym Maluchu byla taka makieta z kobietą w ciąży i miejscem na głowe trzeba było sobie cyknąć fotkę + wpisać coś w chmurkę i wrzucić im na FB. Ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że były do wygrania 2 zestawy a zdjęcia na FB wrzuciły 4 dziewczyny...
U mnie czegoś takiego nie było, szkoda. Gratuluję jeszcze raz wygranej!
Stary 2013-10-10, 09:04   #2059
anulka2205
Wtajemniczenie

Miałam pytać- dziewczyny mieszkające na wysokościach, ale bez windy- gdzie będziecie trzymać wózki? w domu, na klatce pod drzwiami, na dole?? Przy Ani nosiłam z trzweciego piętra, ale teraz jakoś mi się to nie widzi, ale kurde nie mamy w klatce takiego przedsionka jakby, tylko jakbym postawiła na dole woza, to ktoś kto chciałby wejść do piwnicy musiałby go sobie odstawić i nie wiem, jakoś tak nie bardzo ludziom zastawiać wejście

Paul
a odezwij się

Wielkie kciuki dla Ani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 09:04   #2060
motylek85
Zakorzenienie

Witam brzuchatki i mamusie z dzidziulkami

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Trele malutka śliczna! Wycałować ją proszę od wizażowej cioci

Dzidzia super, że ten twój okruszek coraz silniejszy i zaczyna nadrabiać

Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo nocka już była spokojna i ostatni skurcz zanotowałam około 22 a później zasnęłam i tylko siku mnie budziło więc wielkie ufff... Rano kolejna dawka no spy i i luteiny i leżę... Jk na razie tylko jeden skurcz był i cisza...
Mam jeszcze tylko pytanie jak wy odczuwacie te skurcze przepowiadające? Bo mi się wydaje, że u mnie to już poważniejsza akcja była ale na szczęście minęło... Podczas skurczu tak jk większość pisała czułam takie napięcie mocne jakby się mały wypinał ale jednak to macica twardniała przy tym robiło mi się duszno u w głowie szumiało, hmm uczucie takie jakbym wisiała głową w dół i krew do głowy spływała... z Olkiem nie miałam takich atrakcji, jk się zaczęły skurcze to już były porodowe a teraz taki psikus...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:07   #2061
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
A pochwalę Wam się. Wygrałam półroczny zapas produktów Jelp Tylko jeszcze nie wiem co to znaczy "półroczny", pewnie ze 3 kg proszku i płyn do płukania oczekuję na paczkę, ciekawe co tam będzie
U nas też był ten konkurs ze zdjęciem, ale jakoś tak nie chciało mi się robić, poza tym ja planuję szybko przejść na normalne proszki gratulacje!

Cytat:
Dzień dobry
się zacznie - brak czasu na wizaz

issia, oby skurczyki przeszły. Ale czułaś je w ogóle, czy tylko na KTG się pisały?

Ja się tak zastanawiam, bo ja w ogóle nic nie czuję takiego.... Wczoraj w nocy pierwszy raz mi się zdarzyło, że ćmiło mnie trochę jak na okres. Ale wzięłam nospę jedną i zaraz mi przeszło. A poza tym to nie czuję żadnych skurczów - i tak się zastanawiam, czy je mam i nie czuję czy nie mam. A KTG jeszcze nie miałam robionego. Może na najbliższej wizycie za tydzień?

anulka, ja mieszkam na 3 piętrze bez windy - wózek będę trzymała w piwnicy albo w wózkowni (u nas w piwnicy jest takie pomieszczenie do którego mają wstęp mieszkańcy bloku, ale jeszcze nawet jej nie widziałam, więc muszę zobaczyć, jak to wygląda). W przedsionku bym się bała zostawiać.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:11
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:18   #2062
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Pepper Alise dostałam do piersi praktycznie zaraz na sali pooperacyjnej jak byłam w stanie sie gora tulowia przekrecic.tylko nie wolno mi było podnosic głowy przez 6h od znieczulenia.

Z Witkiem byłoby podobnie gdyby nie intensywna i inku.

Mleko jest zawsze kochana. Tylko czasem trzeba mu trochę pomoc dzieckiem albo laktatorem. Mleko można rozkrecic nawet kilka tygodni po porodzie. Znam osobiście przypadek gdzie Mama przeszla na sztuczna butle z lenistwa a potem po 4tyg ruszylo ja sumienie i laktatorem wróciła do karmienia swoim odciagnietym mlekiem. Spokojnie.

A co do brudzenia pieluszki-chlopcom też sie zdarza. Nie panikowac

Cytat:
Acha, cewnik wyjeli mi jak tylko byłam w stanie dojsc do lazienki.w moim przypadku ostatnio było to w 18h po cieciu. Ale Witek urodził sie wieczorem wiec weszla w to noc.
Z Alisa cewnik mi wyjela jak wrocilo czucie. Ciecie było o 6 a ja ok 12 byłam juz sama siusiu.

dziekuje za odpowiedz...straznie mnie to teraz wszystko zastanawia,jak to "technicznie" bedzie przebiegalo,ale to chyba normalne przed czyms co nieznanym. Najchetniej to polozylabym sie,zeby mnie ciachneli,zeszla ze stolu operacyjnego sama , przytulila malego,torbe pod pache i do domu

Cytat:
Taki znalazłam http://perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,...ka,704168.html
Ale to chyba to samo co Anoula wcześniej wrzuciła. Ja prasuję prześcieradła bawełniane, ale składam bez prasowania a potem przed założeniem prasuję. Co się naklnę przy tym to moje, bo mam łożko 200x200, ale nie lubię takiego niewyprasowanego mieć :P Frotte nie prasuję.

na perfekcyjna pania domu mam alergie,normalnie dostaje wysypki jak ja widze czy slucham (tak jej nie lubie),ale dzieki za link,moze cos z niego sie naucze,generalnie to rog do rogu,pozniej nastepny rog na nastepny i powinno byc zlozone

pochwal sie pozniej wygrana- w ogole moze cos przeoczylam,ale co to byl za konkurs?

Cytat:
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....

oby te skurcze sie uspokoily
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:18   #2063
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Można pić spokojnie

Witam się z Wami!
Ta ciąża mnie wykończy Ciągle mam mdłości. W dodatku w nocy obudziłam się z gorączką, katarem jak niagara i drapaniem w gardle. Wzięłam witaminę C, mleczko z miodem i czosnkiem i 30 minut później mój żołądek postanowił wyprosić to z organizmu.
Ciągle mam lekką gorączkę, próbuję pić, ale mdłości mi się tak wzmogły, że chyba skonam. Myślenie nie jest moją mocną stroną...
Pewnie przez dzień będę głównie spać.
Miała do mnie przyjść położna dzisiaj, ale musiałam ją odwołać, bo ona też do maluchów po urodzeniu dziś idzie, więc szkoda, żeby jakieś dziadostwo przeniosła.
Ludzie, kto to widział, żeby takie katusze przechodzić na sam koniec?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:20   #2064
motylek85
Zakorzenienie

Issia to tak jak u mnie z tymi skurczami ale na całym ktg zapisało się ich 4 ale takich silnych jak u ciebie. A teraz też czujesz? I właśnie napisz jak dokładnie je odczuwasz

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:23   #2065
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Ja ostatnio rzadko wchodzę bo przygotowujemy się z mężem do jego obrony (w przyszłą środę) tzn. ja mu pomagam Zależy nam na tym, żeby dobrze poszło bo potem zostanie już tylko urządzenie pokoiku dla maluszka... a muszę się pochwalić, że cała reszta gotowa Wszystko poprane, popraasowane i pokupowane - tylko do torby muszę powkładać co trzeba i będziemy gotowi Byle do obrony
za obronę męża

czekamy na zdjęcia pokoiku
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Bry!
Nie śpię od 5 I tak dobrze, wczoraj obudziłam się przed 4...
Dziś wizyta - choć nie wiem, czy powinnam się cieszyć (ustalimy chyba termin cc )
Muszę spisać sobie milion pytań do lekarza ;
Ale odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu, i tylko hematokryt jest minimalnie poniżej normy, a tak wszystko ok, w moczu czysto Cieszę się, bo jednak też byłam chora i bałam się, że może coś tam się wykluło. A dziś pobierze mi wymaz
Ale stopy to mi puchną już od rana Wczoraj poprasowałam kilka rzeczy i miałam normalnie słoniowatość nóg I teraz też już są spore...
za wizyte

podobno niekiedy puchnięcie oznacza że to już tuż tuż
Cytat:
Witam moje Panie!
Dzisiaj mam jechać na jakieś tam warsztaty "Świadoma mama" i coś mi się nie chcę... ciekawe czy warto. Ma być na temat żywienia w ciąży i żywienia dziecka, jogi i masażu Shantala... sama nie wiem...

za wygraną

idź, może coś ciekawego się dowiesz

ja jestem taki leń że nawet na SR mi się chodzić nie chce
Cytat:
Dzień dobry

brzusio okej?
Cytat:
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....
Ale... KTG wyszło tragicznie Przez całe badanie miałam non stop skurcze, skurcz za skurczem, które dochodziły nawet do 90. Ginka powiedziała, że to trochę za wcześnie jak na 32tc żeby aż takie częste skurcze były. Mówiła, że może być z 5, 6, a mnie wyszło chyba z 20 jak nie więcej Do jutra mam brać Luteinę 2-1-2, Nospę 3x1 i Magnez 3x2 i jutro na 12 idę znów na KTG. Jak leki nie zadziałają to ma mnie skierować do szpitala :Oby jednak zadziałały! Mam odpoczywać, nie nosić, dźwigać itp. Jedynie co jest dobrą wiadomością to to że szyjka się nie skróciła mimo tych skurczów, więc Mała się jeszcze na świat nie wybiera

ojeeeej

to odpoczywajcie duuuużo
Cytat:

no dobrze, ale dziś od rana brzuch twardy jak skała :roleyes:
no nic, będe sobie dziś odpoczywać, zobaczymy co gin powie popołudniu.

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dziewczyny a od kiedy ginka powinna mi zrobić ktg? teraz jest 28 tydzień 3 dzień więc chyba za wcześnie na ktg? dzisiaj na pewno mi zrobi usg...
jaw poprzedniej ciązy nie miałam w ogóle ktg, dopiero jak pojechałam do szpitala już ze skurczami czyli w 37 tygodniu to mi zrobili.
Cytat:
Miałam pytać- dziewczyny mieszkające na wysokościach, ale bez windy- gdzie będziecie trzymać wózki? w domu, na klatce pod drzwiami, na dole?? Przy Ani nosiłam z trzweciego piętra, ale teraz jakoś mi się to nie widzi, ale kurde nie mamy w klatce takiego przedsionka jakby, tylko jakbym postawiła na dole woza, to ktoś kto chciałby wejść do piwnicy musiałby go sobie odstawić i nie wiem, jakoś tak nie bardzo ludziom zastawiać wejście

Paul
a odezwij się
no to jest problem. Koleżanka mieszka na 4 piętrze i często zostawia wózek w samochodzie.
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo nocka już była spokojna i ostatni skurcz zanotowałam około 22 a później zasnęłam i tylko siku mnie budziło więc wielkie ufff... Rano kolejna dawka no spy i i luteiny i leżę... Jk na razie tylko jeden skurcz był i cisza...
Mam jeszcze tylko pytanie jak wy odczuwacie te skurcze przepowiadające? Bo mi się wydaje, że u mnie to już poważniejsza akcja była ale na szczęście minęło... Podczas skurczu tak jk większość pisała czułam takie napięcie mocne jakby się mały wypinał ale jednak to macica twardniała przy tym robiło mi się duszno u w głowie szumiało, hmm uczucie takie jakbym wisiała głową w dół i krew do głowy spływała... z Olkiem nie miałam takich atrakcji, jk się zaczęły skurcze to już były porodowe a teraz taki psikus...
no to ja miałam wczoraj podobnie, tyle że ten skurcz szedł mi od pleców, potem do przodu, brzuch się napinał, po pewnym czasie mijało.

Dobrze że się wyciszyły, trzymam kciuki żeby jak najdłużej skurcze dąły spokój
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:25   #2066
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Anoula
,i co Ci gin zlecił na te bakterie? Do wizyty 23.10 możesz mi jszcze godzinę dopisać-16.00
ja oprócz bakterii miałam jeszcze jakieś szczwiany, dostałam furaginum

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Anoula możesz mi wpisać wizytę na 24,10 na 17.
Mam zapisane w karcie że będę miała badanie na GBS na następnej wizycie.
Cytat:
Witam się w 32tc

Po wizycie no cóż....

dobrze że mała ładnie rośnie a Ty na siebie uważaj

Cytat:
nie jest zbyt rewelacyjny ale ja tak metodą prób i błedów do tego dochodziłam, nie jest idealnie ślicznie i płaskie ale zawsze wygląda bardziej przyzwoicie niż pozwijane w kulkę spróbuj wpisać najwyżej w google "składanie prześcieradła z gumką", jest więcej filmików, miże któryś lepiej Ci to wyjaśni jeśli masz ochotę popróbować

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Można pić spokojnie

Witam się z Wami!
Ta ciąża mnie wykończy Ciągle mam mdłości. W dodatku w nocy obudziłam się z gorączką, katarem jak niagara i drapaniem w gardle. Wzięłam witaminę C, mleczko z miodem i czosnkiem i 30 minut później mój żołądek postanowił wyprosić to z organizmu.
Ciągle mam lekką gorączkę, próbuję pić, ale mdłości mi się tak wzmogły, że chyba skonam. Myślenie nie jest moją mocną stroną...
Pewnie przez dzień będę głównie spać.
Miała do mnie przyjść położna dzisiaj, ale musiałam ją odwołać, bo ona też do maluchów po urodzeniu dziś idzie, więc szkoda, żeby jakieś dziadostwo przeniosła.
Ludzie, kto to widział, żeby takie katusze przechodzić na sam koniec?
współczuję Ci tego złego samopoczucia, mój lekarz stwierdził na ostatniej wizycie jak się zaczęłam żalić co mnie boli, że czas kiedy było fajnie w ciąży już niestety minął i że teraz dolegliwości może być sporo.

Dzień dobry dziewczyny
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:25   #2067
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze sporo tych skurczy faktycznie! A wczesniej je odczuwałaś? Wiedziałaś, że to skurcze? Odpoczywaj i oszczędzaj się, dobrze, że już jutro konrolne KTG.
Ja miałam w skończonym 30 tyg łożysko II stopnia, teraz w 32 tyg skończonym też. Nikt nic nie mówił, że to za wcześnie, a USG robiło dwóch różnych lekarzy.
Cytat:
za wizytę, tylko te skurcze są troszkę martwiące. Czułaś je czy tylko się na KTG pisały? Co do stopnia dojrzałości łożyska to ja już w 19tc miałam 2 więc spokojnie to o niczym złym nie świadczy. Odpoczywaj dużo i nie przemęczaj się!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
issia, oby skurczyki przeszły. Ale czułaś je w ogóle, czy tylko na KTG się pisały?
Powiem Wam, że się mocno zdziwiłam jak zobaczyłam te skurcze na KTG. Raz czułam w dole takie spięcie i tyle, a tak to w ogóle ich nie czułam podczas badania :/ Dlatego też mnie to trochę przeraziło. Jak ja teraz nie czuje skurczów to ciekawe czy ja w ogóle poczuje te przepowiadające

Uf, no to z tym łożyskiem nie jest tak źle Luteina też ma pomóc żeby się nie zestarzało.
Niby lekarka powiedziała, że poczuje różnicę po Luteinie, ale póki co to ja nie wiem czy czuje jakąś różnice. Jedynie to to że ten brzuch mam momentami twardy, ale tak mam od samego początku ciąży :/

Cytat:
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Ja miałam pierwsze KTG w 29tc, ale to ze względu na twardy brzuch i wtedy właśnie nie było żadnych skurczów!! Hmmm...
Stary 2013-10-10, 09:27   #2068
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Aaa, dziewczyny, w smyku jest promo na trochę rzeczy, m.in. na wkładki laktacyjne:
- Tommee Tippee 50 szt. - 9,0 zł (http://www.smyk.com/tommee-tippee-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK na noc 20 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-nocne-wkladk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 24 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 60 szt. - 15,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)
u mnie te z TT wyświetlają się za 22,99 nie za 9zł

witam się i ja, też mam wizytę dzisiaj, zobaczymy czy pessar grzecznie siedzi tam gdzie powinien.

No i witam się w 35 tc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:30   #2069
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=Miss Triss;43204926]Może to faktycznie nie jest zatrucie czy infekcja, ale coś musi powodować tak wysokie ciśnienie. Jeśli masz taką możliwość to badaj sobie sama kilka razy w ciągu dnia czy nie skacze Ci zbyt wysoko, bo to jest niebezpieczne dla Maluszka, a jak coś to szybko na IP.

Czyli wystarczy porządnie opie*** gościa i od razu wie jak powinna wyglądać ta transakcja.
Oczywiście, że będziemy też trzymać kciuki za Twoją wizytę![/QUOTE

Mnie siewydaje, ze to kwestia lezenia jednak bo w szpitalu bralam takie same leki i tą samą ilosc co w domu ale lezalam plackiem i cisnienie bylo 120/60 nawet, no a w domu jak to domu koniec ze sprataniem i bieganiem po schodach,,
Stary 2013-10-10, 09:31   #2070
issia88
Zakorzenienie

Na dole zdjęcia KTG dla porównania:

Pierwsze bez skurczy wykonane w 29tc
Drugie z wczoraj w 32tc

Skurcze są na samym dole, gdyby ktoś nie wiedział
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02085.jpg (32,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02086.jpg (33,9 KB, 48 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości