|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Można w ciązy pić herbatke z melisy?
Wczoraj u gina miałam 150/110;/ ale dziś po nocy na szczęście rozkurczowe spadło do 86... ufff |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dzień dobry
![]() Miałam Was wczoraj nadrobić ale nie było nawet kiedy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki! Witam się z rana
![]() Dawno mnie tu nie było, ale staram się podczytywać. Ogromne gratulacje dla wszystkich Mamuś!!! Dopiero do mnie dociera, że to w sumnie niedługo, jak zaczeły pojawiać się wizażowe dzieciaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko, ale miałaś ciśnienie wysokie! Dobrze, że nie wysłał Cię do szpitala. Odpoczywaj dużo! ![]() Hej Domi! Jak tam jasiowy brzuszek? Poprawiło się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
zdublowałam posta, jednak się poprzedni wysłał
#2047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy dla świętego spokoju nie powtórze badania jutro albo w poniedziałek. Ważne, że Maleńki ok, łożysko wporządku itp, bo ja już sie oczywiście naczytałam w necie różnych rzeczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 32tc
![]() Po wizycie no cóż.... z Małą wszystko bardzo dobrze, przybiera ładnie na wadze, Pani powiedziała, że taka zgrabna dziewczynka będzie pod względem wagi i wymiarów ![]() Ale... KTG wyszło tragicznie :/ Przez całe badanie miałam non stop skurcze, skurcz za skurczem, które dochodziły nawet do 90. Ginka powiedziała, że to trochę za wcześnie jak na 32tc żeby aż takie częste skurcze były. Mówiła, że może być z 5, 6, a mnie wyszło chyba z 20 jak nie więcej :/ Do jutra mam brać Luteinę 2-1-2, Nospę 3x1 i Magnez 3x2 i jutro na 12 idę znów na KTG. Jak leki nie zadziałają to ma mnie skierować do szpitala ![]() ![]() Aaaa i łożysko mam 2st - co też trochę za wcześnie jak na 2gi stopień :/ Idę sprzątnąć po śniadaniu i zrobić kawkę ![]() Wczoraj zasnęłam jak zabita - taki totalny bezwład nóg i rąk :/ ale przynajmniej przespałam całą noc ![]() Aaa i kupiłam tetry z Biedry - będą do szpitala ![]() Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-10-10 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja się za to wyspałam, ale mój ślubny położył się spać w ciuchach i dopiero o 2 się ogarnął :| padł jak baba w ciąży ![]() byliśmy na szkole rodzenia ale nic ciekawego jak na razie nie było... omawiała przebieg ciąży itd. nuda. dostaliśmy jakieś pakiety edukacyjne i gratisy min. jakie próbki proszków i smoczek. dzisiaj czeka nas wizyta na 17.00 i mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze. Mała mi tak szalała na tej szkole rodzenia że myślałam że wyjdzie z tego brzucha... |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !
Nadrabiam od wczoraj ale coś mi ciężko idzie ![]() Ale co pamiętam ![]() Angie ogromne gratulacje !!! Babku - ja dostałam przedwczoraj łóżeczko z resztą pierdół, na szczęście w paczce było wszystko + gratis dodatkowe prześcieradło na łóżeczko. Z tym że dzwoniłam do tego gościa w poniedziałek i co tu dużo mówić nagadałam mu porządnie. Pamiętaj że on jest miły bo sobie nagrabił i musi być miły , nie żałuj go broń boże. Po rozmowie ze mną chyba mu mina zrzedła ![]() Newtrend - strasznie współczuję sytuacji z ZUSem, księgowa totalnie nieodpowiedzialna ![]() Motylek - kciuki za wyciszenie akcji ![]() ![]() Rybka - wielkie ![]() ![]() Basiula, Dzastin, Nemosku , Kasiula - za wizyty ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za moją wizytę także ![]() A teraz lecę popływać w wannie , w której się już obrócić nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt
![]() Trele Majka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Motylek jak u Was? Kasiula a jak u tej szwagierki? Dobrze, ze w domu jesteś ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja miałam w skończonym 30 tyg łożysko II stopnia, teraz w 32 tyg skończonym też. Nikt nic nie mówił, że to za wcześnie, a USG robiło dwóch różnych lekarzy.
![]() |
#2053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miło, że pytasz ![]() Wczoraj utrzymywało się wysokie tętno, ale mówi że dziś jest lepsze, ale chyba zostaje do soboty na obserwacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Babku pięknie w tej Waszej sypialni ![]() ![]() Kabriela ale jak kawę z jajem, zajadasz i zapijasz czy łąćzysz? nie robi się glut w gorącym z jajka ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-10 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że będziemy też trzymać kciuki za Twoją wizytę! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a od kiedy ginka powinna mi zrobić ktg? teraz jest 28 tydzień 3 dzień więc chyba za wcześnie na ktg? dzisiaj na pewno mi zrobi usg...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Wtajemniczenie
|
Miałam pytać- dziewczyny mieszkające na wysokościach, ale bez windy- gdzie będziecie trzymać wózki? w domu, na klatce pod drzwiami, na dole?? Przy Ani nosiłam z trzweciego piętra, ale teraz jakoś mi się to nie widzi, ale kurde nie mamy w klatce takiego przedsionka jakby, tylko jakbym postawiła na dole woza, to ktoś kto chciałby wejść do piwnicy musiałby go sobie odstawić i nie wiem, jakoś tak nie bardzo ludziom zastawiać wejście
![]() Paula odezwij się ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki i mamusie z dzidziulkami
![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Trele malutka śliczna! Wycałować ją proszę od wizażowej cioci ![]() Dzidzia super, że ten twój okruszek coraz silniejszy i zaczyna nadrabiać ![]() ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły bo nocka już była spokojna i ostatni skurcz zanotowałam około 22 a później zasnęłam i tylko siku mnie budziło więc wielkie ufff... Rano kolejna dawka no spy i i luteiny i leżę... Jk na razie tylko jeden skurcz był i cisza... Mam jeszcze tylko pytanie jak wy odczuwacie te skurcze przepowiadające? Bo mi się wydaje, że u mnie to już poważniejsza akcja była ale na szczęście minęło... Podczas skurczu tak jk większość pisała czułam takie napięcie mocne jakby się mały wypinał ale jednak to macica twardniała przy tym robiło mi się duszno u w głowie szumiało, hmm uczucie takie jakbym wisiała głową w dół i krew do głowy spływała... z Olkiem nie miałam takich atrakcji, jk się zaczęły skurcze to już były porodowe a teraz taki psikus...
![]() |
#2061 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() issia, oby skurczyki przeszły. Ale czułaś je w ogóle, czy tylko na KTG się pisały? Ja się tak zastanawiam, bo ja w ogóle nic nie czuję takiego.... Wczoraj w nocy pierwszy raz mi się zdarzyło, że ćmiło mnie trochę jak na okres. Ale wzięłam nospę jedną i zaraz mi przeszło. A poza tym to nie czuję żadnych skurczów - i tak się zastanawiam, czy je mam i nie czuję czy nie mam. A KTG jeszcze nie miałam robionego. Może na najbliższej wizycie za tydzień? anulka, ja mieszkam na 3 piętrze bez windy - wózek będę trzymała w piwnicy albo w wózkowni (u nas w piwnicy jest takie pomieszczenie do którego mają wstęp mieszkańcy bloku, ale jeszcze nawet jej nie widziałam, więc muszę zobaczyć, jak to wygląda). W przedsionku bym się bała zostawiać.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-10 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pochwal sie pozniej wygrana- w ogole moze cos przeoczylam,ale co to byl za konkurs? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się z Wami! Ta ciąża mnie wykończy ![]() ![]() Ciągle mam lekką gorączkę, próbuję pić, ale mdłości mi się tak wzmogły, że chyba skonam. Myślenie nie jest moją mocną stroną... Pewnie przez dzień będę głównie spać. Miała do mnie przyjść położna dzisiaj, ale musiałam ją odwołać, bo ona też do maluchów po urodzeniu dziś idzie, więc szkoda, żeby jakieś dziadostwo przeniosła. Ludzie, kto to widział, żeby takie katusze przechodzić na sam koniec? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Issia to tak jak u mnie z tymi skurczami ale na całym ktg zapisało się ich 4 ale takich silnych jak u ciebie. A teraz też czujesz? I właśnie napisz jak dokładnie je odczuwasz
![]()
![]() |
#2065 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekamy na zdjęcia pokoiku ![]() Cytat:
![]() ![]() podobno niekiedy puchnięcie oznacza że to już tuż tuż ![]() Cytat:
![]() ![]() idź, może coś ciekawego się dowiesz ![]() ja jestem taki leń że nawet na SR mi się chodzić nie chce ![]() Cytat:
![]() brzusio okej? ![]() Cytat:
![]() to odpoczywajcie duuuużo ![]() no dobrze, ale dziś od rana brzuch twardy jak skała :roleyes: no nic, będe sobie dziś odpoczywać, zobaczymy co gin powie popołudniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że się wyciszyły, trzymam kciuki żeby jak najdłużej skurcze dąły spokój ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie jest zbyt rewelacyjny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry dziewczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uf, no to z tym łożyskiem nie jest tak źle ![]() Niby lekarka powiedziała, że poczuje różnicę po Luteinie, ale póki co to ja nie wiem czy czuje jakąś różnice. Jedynie to to że ten brzuch mam momentami twardy, ale tak mam od samego początku ciąży :/ Dziękuje ![]() Ja miałam pierwsze KTG w 29tc, ale to ze względu na twardy brzuch i wtedy właśnie nie było żadnych skurczów!! Hmmm... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się i ja, też mam wizytę dzisiaj, zobaczymy czy pessar grzecznie siedzi tam gdzie powinien. No i witam się w 35 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Miss Triss;43204926]Może to faktycznie nie jest zatrucie czy infekcja, ale coś musi powodować tak wysokie ciśnienie. Jeśli masz taką możliwość to badaj sobie sama kilka razy w ciągu dnia czy nie skacze Ci zbyt wysoko, bo to jest niebezpieczne dla Maluszka, a jak coś to szybko na IP.
![]() Czyli wystarczy porządnie opie*** gościa i od razu wie jak powinna wyglądać ta transakcja. ![]() Oczywiście, że będziemy też trzymać kciuki za Twoją wizytę![/QUOTE Mnie siewydaje, ze to kwestia lezenia jednak bo w szpitalu bralam takie same leki i tą samą ilosc co w domu ale lezalam plackiem i cisnienie bylo 120/60 nawet, no a w domu jak to domu koniec ze sprataniem i bieganiem po schodach,, |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Na dole zdjęcia KTG dla porównania:
Pierwsze bez skurczy wykonane w 29tc Drugie z wczoraj w 32tc Skurcze są na samym dole, gdyby ktoś nie wiedział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.