|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
rozmawialiśmy już wieloktornie i nic. do niego NIC nie dociera. jeśli faktycznie rpaca by mnie męczyła, lub byłoby wskazanie do l4, to wówczas bym się nie wahała. a tak wiem, że meczyłabym się będąc tylko w domu. pamiętam, jak w pierwszej ciąży wariowałam. nie oszukujmy sie. pogoda robi sie coraz mniej spacerowa, a ja w ciąży z 13 miesięcznym bobasem, który co prawda drepcze, ale jeszcze nie jest to stabilne chodzenie, z 4 piętra bez windy spacerów sobie za często nie wyobrażam..
a M. podejrzewam, że moze mieć apiracje jedynego życiciela rodzini o że to głównie o to mu chodzi. bo teraz zarabiamy tyle samo, a będąc na l4 będę miała sporo więcej, więc argument, którego lubi używać (całkowicie absurdalny), że ja nie zarabiam ![]() czasami mam wrażenie, że ci faceci to jacyś tempi są albo całkowicie zapatrzeni w siebie... Niegrzeczna, zupełnie się nie dziwię, że sytuacja już Cię złości bo ile można. jak sie chce, to można spiąć poślady i skończyć remont ![]() Cytat:
choć w pierwszej ciąży to pojawiła się w momencie porodu.
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest, bo my na początku maja kupiliśmy nowe łóżko, a ostatnia @ 25.05
![]() Cytat:
![]() Tyle to ja w dniu porodu nie będę miała ![]() bebe od połowy października mają kontynuować produkcję ![]() ![]() ![]() ![]() maggie123 coś mi się zdaje, że twój mąż chciałby, żebyś siedziała w domu i zajmowała się dziećmi i domem ![]() ![]() Ale nie chcę się wtrącać w wasze układy ![]() Odebrałam wyniki (morfologia) i okazało się, że mam anemię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja wtedy płodziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() pytałam już księgowej w pracy. A ponieważ na umowie mam najniższą krajową dostanę aż 1.131 zł ![]() Ale doliczając dojazdy 300 zł to nie najgorzej - dla mnie, nie wiem jakie Wy macie wymagania ![]() Cytat:
![]() to jest do rozmiaru 68? Dużo tego masz, ale bez obrazy - chyba mam więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z jednej strony tak jak dziewczyny mówiły - Twój TŻ się o Ciebie martwi i troszczy, ale z drugiej może być też tak, że chce mieć kurę domową, która mu uprasuje, ugotuje i poda do stołu ![]() ![]() Ty go znasz lepiej ![]() jeżeli rozmowy nie pomagają, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy to chwilowe czy on tak na stałe. I może najpierw mu pokaż, że nie żartujesz z tym rozstaniem, żebyś potem nie żałowała jak złożysz papiery Trzymaj się i wygaduj ile chcesz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1745 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() (Ja tez wg niego jestem za gruba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde głowa mnie boli buuu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1748 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Zdjęcie jak z okładki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam tako, tylko ballila, również jestem mega zadowolona. Ciekawa jestem co kupisz dla dwójeczki. Ja się jeszcze w ogóle nie rozglądałam... Szkoda mi się będzie rozstawać z tym co teraz mam, no ale z dwójką dzieci nie da rady bez podwójnego wózka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufff!!!! ![]()
21.04.2012 ![]() ![]() 18.03.2014 Agatka ![]() Edytowane przez magduś2 Czas edycji: 2013-10-09 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pieluch tetrowych potrzebowałam dużo, karmiłam z nakładkami na początku i potrzebowałam podkładki pod cyca, bo sporo się wylewało i praktycznie po każdym karmieniu pielucha do wymiany bo mokra. Także sporo ich zużywałam. No ale to u mnie tak było. Dady polecam jak najbardziej, choć w pewnych momentach/miesiącach np na nockę bardziej sprawdzają się pampersy. Co do wagi to ja już mam 5kg na plusie i wcale się z tego nie cieszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 2 koleżanki z pracy, które mają dzieciaczki z różnicą wieku mniej niż 2 lata i jedna ma baby jogger double (trochę poleca - wygodny dla dzieci i trochę nie - duży, ciężki, jak się idzie szybszym krokiem, to ponoć trzeszczy,jakby miał się rozpaść). druga ma phil & teds i ten z kolei podobno ma same plusy. tyle, że ja nie jestem przekonana do trójkołowców. nie jestem też w stanie wyobrazić sobie tego kokona na malucha podczas, gdy starsze siedzi z przodu? http://tablica.pl/oferta/genialny-ph...tml#399ac8a853 i tak kombinuję, że przecież wczesną wiosną do lata i tak z dwójką maluchów sama nie dam rady wyjść (wózek w garażu pod blokiem, do pokonania kilkanaście schodów + zejście/wejście z całym majdanem z 4 piętra) więc moze podwójny wózek nie będzie mi potrzebny? na spacerze przy czyimś towarzystwie maluch w gondoli, Zu w spacerówce, którą mamy (mamas&papas odpowiednik peg perego pliko p3 - oj nie polecam), a w wakacje to może już 2 letnia Zuzanka będzie sama śmigała w pełni nie myśląc o wózku. i tym sposobem zostanę z ukochaną captivą. nawet nie przypuszczałam, że można tak uwielbiać wózek ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-09 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
My z TZtem jestesmy po tzw rozmowie. To znaczy ja prawie caly czas beczalam a on znowu skladal obietnice. On czasem bierze sie w garsc dopiero gdy postawie sprawy na ostrzu noza i sie wystraszy. Ja nie chce tak. Chce zeby sam wiedzial co robic i jak postepowac. A nie doprowadza mnie do lez. Jak ja płacze i sie martwie to i moje malenstwo sie boi. Tak mi go szkoda bo cale popoludnie plakalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
A moze caly czas uda sie tanszych. Dada albo z Rossmana albo z Intermarche. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my cały czas jedziemy na dadach. według mnie bardzo fajne. raz kupiłam babydream ale mi nie podeszły. czasami kupuję pampersy sleep & play jak są w promocji. ale to bardziej z potrzeby zmiany, niż konieczności i ich "lepszości" pupy maluchów zweryfikują, co im będzie odpowiadać i myślę, że nie ma co się nastawiać na coś konkretnego już teraz i robić zapasów. bo jak zaczną uczulać, to co wtedy ![]() w szpitalu miałam oprócz dady również huggiesy te z wycięciem na pępek i pierwsza pieluszka huggies tak odparzyła dupięcinkę, że długo musiałyśmy to leczyć... za to chusteczki huggies pure bardzo nam odpowiadają. ewentualnie jeszcze dada (ale wersja limitowana z bawełną) tylko je akurat gorzej się wyciąga i są mniej wilgotne. Zmieniając temat: czytam teraz fajną książkę "Jak wychować szczęśliwe dziecko" Johna Medina. ekspresowo się czyta i w sumie utwierdza mnie w przekonaniu (choć w pewnym momencie dałam się zafiksować przyznaję na przesadne stymulowanie dziecka, szukanie zabawek edukacyjnych, zajęć itp.), że najlepsze zabawy to proste zabawy, w których dziecko samo może odkrywać nowe zastosowania i obecność, zainteresowanie rodziców.
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Staraj sie nie denerwowac... Moze taki niegramotny model TZa Ci sie trafil, ale na pewno Was kocha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Raczkowanie
|
Maggie w pełni podpisuję się pod słowami
Cytat:
![]() ![]() co do ciuszków, pieluch narazie się nie wypowiadam. Dla dziewczynki mam baaaardzo dużo dla chłopczyka nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo znowu rano nie będę mogła zwlec dupska z łózka
![]()
#1758 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za wsparcie! Też głęboko wierze , że wreszcie się uda..25.10 mam wizytę także trochę czasu w stresie będzie mam tylko nadzieje ze grypa szybko przejdzie i nie zaszkodzi mojemu maluszkowi
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja wymianaa: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post43114856 Pisz u mnie, ja u ciebie ![]() Edytowane przez maaaambaaaa Czas edycji: 2013-10-10 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | ||||
Zakorzenienie
|
Maggie123, nadzwyczajna Ja Wam współczuję sytuacji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może nie od razu rozwody, ale separacja jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale może dorzucę do mej biblioteki tę (tą?) ksiażkę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1760 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() maggie przykro mi, ze nie umiecie sie dogadac Nie wiem co Ci wiecej poradzic, oprocz tego co dziewczyny juz pisaly ale mimo wszystko mam nadzieje, ze to tylko chwilowy kryzys
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Tak zachwalacie te Dady, że chyba też będę ich używać
![]() ![]() Osiwieje ![]() A co do zabawek to im mniej oraz im prostsze zabawki tym lepiej ![]() ![]() ![]() Teraz dzieciom się kupuje wszystkie mebelki z plastiku i rodzice myślą, że są super ![]() A jak dziecko ma się uczyć kreatywności i sprytu jak ma same gotowce?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz z moim TZ jestem w ciazy i zmieniłam sie w bekse. Jego przeraza moj placz bo wie ze ja nie placze z byle powodu. I wie ze jesli postanowie odejsc to tak wlasnie zrobie i ze nie boje sie byc sama z dzieckiem. Ale nasza sytuacja jest troche bardziej skomplikowana i on wie ze mi jest ciezko sie odnaleźć. I on mowi ze uczy sie ode mnie wiele i ze sie stara. Ja jestem bardzo poukladana, obowiazkowa, punktualna. A on nie i tu nastepuje zderzenie. Bo ja nie uznaje tego ze on zarabia a ja mam sie zajac reszta. Ja tez zarabiam i mamy myslec oboje i byc oboje odpowiedzialni. On w poprzednim zwiazku mial tak ze ona nie pracowala a on zarabial. A ona tylko szastala jego kasa i chciala wiecej i wiecej. Ja mam swoje pieniądze. Ale oczekuje ze odpowiedzialnosc za dom i rachunki tez dzieli sie na pol. O to byla cala klotnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||
Moderator
|
Cytat:
Do listy prosze jeszcze o imie i wiek ![]() Cytat:
Ja tez sie zastanawiam ktore na sam start wziac - troche sie boje, ze jak pupa sie przyzwyczai do luksusow to potem juz nie bedzie chciala nic tanszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja o tym nie myślałam, ale jak zaczęłyście pisać, to pewnie pierwsze kupie tescowe. To jest sklep w którym najczęściej bywamy. Jak nie spasują, to wtedy poświecę się do biedry, a jak nie to pampers itd.
![]() |
#1766 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Cię porządnie "zaczopuje" kup w aptece czopki Ewa/qu (sa to jedyne czopki które mogą stosować kobiety w ciąży, są bezpieczne i nie uzależniają) Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
miałam dziś telefon ze szpitala, że test Pappa podniósł ryzyko wystąpienia wad u dziecka (niby "nieznacznie" i mam się nie przejmować), w związku z czym mają taką procedurę, że wystawiają skierowanie do poradni genetycznej, po które jutro mam się stawić do nich, a przy okazji będę miała okazję porozmawiać z panią doktor.
milion myśli przelatuje mi teraz przez głowę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
Mam ogłoszenie. Dostałam paczke z canpolu z tymi wygranymi srodkami hig po porodzie. I mam do oddania majteczki poporodowe rozmiar S/M. To jest jedna paczka.
W srodku sa 2 pary majteczek. Zeby bylo sprawiedliwie wysle tej ktora pierwsza napisze na PW ![]() Bo ja jestem XL wiec po co mi te male maja zalegac. Bo byly 2 paczki tych majtek. Jedne L/Xl i te male S/M. Zapraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.