|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
Pamiętajcie, że co nas nie zabije to nas wzmocni. My mieliśmy duży kryzys rok temu. Wyprowadziłam się na 3 miesiące. I to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. To rozstanie bardzo nas wzmocniło bo dopiero wtedy zobaczyliśmy co naprawdę możemy stracić. Obecnie jest między nami tak jak nigdy nie było i obydwoje wiemy, że tak już będzie zawsze
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
rozmawialiśmy już wieloktornie i nic. do niego NIC nie dociera. jeśli faktycznie rpaca by mnie męczyła, lub byłoby wskazanie do l4, to wówczas bym się nie wahała. a tak wiem, że meczyłabym się będąc tylko w domu. pamiętam, jak w pierwszej ciąży wariowałam. nie oszukujmy sie. pogoda robi sie coraz mniej spacerowa, a ja w ciąży z 13 miesięcznym bobasem, który co prawda drepcze, ale jeszcze nie jest to stabilne chodzenie, z 4 piętra bez windy spacerów sobie za często nie wyobrażam..
a M. podejrzewam, że moze mieć apiracje jedynego życiciela rodzini o że to głównie o to mu chodzi. bo teraz zarabiamy tyle samo, a będąc na l4 będę miała sporo więcej, więc argument, którego lubi używać (całkowicie absurdalny), że ja nie zarabiam w ogóle zniknie. ciepły obiadek i wszystko zrobione to ma już teraz i tak.czasami mam wrażenie, że ci faceci to jacyś tempi są albo całkowicie zapatrzeni w siebie... Niegrzeczna, zupełnie się nie dziwię, że sytuacja już Cię złości bo ile można. jak sie chce, to można spiąć poślady i skończyć remont ![]() Cytat:
choć w pierwszej ciąży to pojawiła się w momencie porodu.
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest, bo my na początku maja kupiliśmy nowe łóżko, a ostatnia @ 25.05
Cytat:
![]() Tyle to ja w dniu porodu nie będę miała ![]() bebe od połowy października mają kontynuować produkcję I to we wszystkich aptekach w jakich byłam ![]() maggie123 coś mi się zdaje, że twój mąż chciałby, żebyś siedziała w domu i zajmowała się dziećmi i domem Chyba musicie porozmawiać. Poza tym on chyba też powinien pomagać w domu ![]() Ale nie chcę się wtrącać w wasze układy ![]() Odebrałam wyniki (morfologia) i okazało się, że mam anemię Ale na pocieszenie nie mam kiły |
|
|
|
|
#1744 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja wtedy płodziłam Cytat:
pytałam już księgowej w pracy. A ponieważ na umowie mam najniższą krajową dostanę aż 1.131 zł Ale doliczając dojazdy 300 zł to nie najgorzej - dla mnie, nie wiem jakie Wy macie wymagania ![]() Cytat:
![]() to jest do rozmiaru 68? Dużo tego masz, ale bez obrazy - chyba mam więcej Cytat:
Cytat:
Z jednej strony tak jak dziewczyny mówiły - Twój TŻ się o Ciebie martwi i troszczy, ale z drugiej może być też tak, że chce mieć kurę domową, która mu uprasuje, ugotuje i poda do stołu ![]() :roll eyes:Ty go znasz lepiej jeżeli rozmowy nie pomagają, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy to chwilowe czy on tak na stałe. I może najpierw mu pokaż, że nie żartujesz z tym rozstaniem, żebyś potem nie żałowała jak złożysz papiery Trzymaj się i wygaduj ile chcesz ![]() Cytat:
|
|
#1745 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() (Ja tez wg niego jestem za gruba )
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często lepiej wygadać się obcym Kurde głowa mnie boli buuu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Cytat:
![]() Zdjęcie jak z okładki Cytat:
![]() Ja też mam tako, tylko ballila, również jestem mega zadowolona. Ciekawa jestem co kupisz dla dwójeczki. Ja się jeszcze w ogóle nie rozglądałam... Szkoda mi się będzie rozstawać z tym co teraz mam, no ale z dwójką dzieci nie da rady bez podwójnego wózka. |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufff!!!!
21.04.2012 ![]() 18.03.2014 Agatka Edytowane przez magduś2 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:23 |
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wiadomo, każda mama robi po swojemu Ja pieluch tetrowych potrzebowałam dużo, karmiłam z nakładkami na początku i potrzebowałam podkładki pod cyca, bo sporo się wylewało i praktycznie po każdym karmieniu pielucha do wymiany bo mokra. Także sporo ich zużywałam. No ale to u mnie tak było. Dady polecam jak najbardziej, choć w pewnych momentach/miesiącach np na nockę bardziej sprawdzają się pampersy. Co do wagi to ja już mam 5kg na plusie i wcale się z tego nie cieszę postanowiłam, że od dziś zaczynam się lepiej odżywiać i odstawiam słodycze, bo chciałabym jakoś w miarę sprawnie poruszać się pod koniec ciąży...
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 2 koleżanki z pracy, które mają dzieciaczki z różnicą wieku mniej niż 2 lata i jedna ma baby jogger double (trochę poleca - wygodny dla dzieci i trochę nie - duży, ciężki, jak się idzie szybszym krokiem, to ponoć trzeszczy,jakby miał się rozpaść). druga ma phil & teds i ten z kolei podobno ma same plusy. tyle, że ja nie jestem przekonana do trójkołowców. nie jestem też w stanie wyobrazić sobie tego kokona na malucha podczas, gdy starsze siedzi z przodu? http://tablica.pl/oferta/genialny-ph...tml#399ac8a853 i tak kombinuję, że przecież wczesną wiosną do lata i tak z dwójką maluchów sama nie dam rady wyjść (wózek w garażu pod blokiem, do pokonania kilkanaście schodów + zejście/wejście z całym majdanem z 4 piętra) więc moze podwójny wózek nie będzie mi potrzebny? na spacerze przy czyimś towarzystwie maluch w gondoli, Zu w spacerówce, którą mamy (mamas&papas odpowiednik peg perego pliko p3 - oj nie polecam), a w wakacje to może już 2 letnia Zuzanka będzie sama śmigała w pełni nie myśląc o wózku. i tym sposobem zostanę z ukochaną captivą. nawet nie przypuszczałam, że można tak uwielbiać wózek
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-09 o 21:56 |
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My z TZtem jestesmy po tzw rozmowie. To znaczy ja prawie caly czas beczalam a on znowu skladal obietnice. On czasem bierze sie w garsc dopiero gdy postawie sprawy na ostrzu noza i sie wystraszy. Ja nie chce tak. Chce zeby sam wiedzial co robic i jak postepowac. A nie doprowadza mnie do lez. Jak ja płacze i sie martwie to i moje malenstwo sie boi. Tak mi go szkoda bo cale popoludnie plakalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
A moze caly czas uda sie tanszych. Dada albo z Rossmana albo z Intermarche. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my cały czas jedziemy na dadach. według mnie bardzo fajne. raz kupiłam babydream ale mi nie podeszły. czasami kupuję pampersy sleep & play jak są w promocji. ale to bardziej z potrzeby zmiany, niż konieczności i ich "lepszości" pupy maluchów zweryfikują, co im będzie odpowiadać i myślę, że nie ma co się nastawiać na coś konkretnego już teraz i robić zapasów. bo jak zaczną uczulać, to co wtedy ![]() w szpitalu miałam oprócz dady również huggiesy te z wycięciem na pępek i pierwsza pieluszka huggies tak odparzyła dupięcinkę, że długo musiałyśmy to leczyć... za to chusteczki huggies pure bardzo nam odpowiadają. ewentualnie jeszcze dada (ale wersja limitowana z bawełną) tylko je akurat gorzej się wyciąga i są mniej wilgotne. Zmieniając temat: czytam teraz fajną książkę "Jak wychować szczęśliwe dziecko" Johna Medina. ekspresowo się czyta i w sumie utwierdza mnie w przekonaniu (choć w pewnym momencie dałam się zafiksować przyznaję na przesadne stymulowanie dziecka, szukanie zabawek edukacyjnych, zajęć itp.), że najlepsze zabawy to proste zabawy, w których dziecko samo może odkrywać nowe zastosowania i obecność, zainteresowanie rodziców.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-09 o 22:05 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Staraj sie nie denerwowac... Moze taki niegramotny model TZa Ci sie trafil, ale na pewno Was kocha |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Maggie w pełni podpisuję się pod słowami
Cytat:
, ziewał, prężył się, łapkami machał mój dzieciaczek ... no super po prostu co do ciuszków, pieluch narazie się nie wypowiadam. Dla dziewczynki mam baaaardzo dużo dla chłopczyka nic zakupy zacznę jak będę wiedziała że to chłopiec.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo znowu rano nie będę mogła zwlec dupska z łózka
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za wsparcie! Też głęboko wierze , że wreszcie się uda..25.10 mam wizytę także trochę czasu w stresie będzie mam tylko nadzieje ze grypa szybko przejdzie i nie zaszkodzi mojemu maluszkowi
., jeszcze moja gin mnie nastraszyla tarczyca bo za duzo przytylam:/(10kg)yhhh.. TeQiba mogę prosić o wpisanie nba listę? OM 20.06 TP 27.03 mama:3x aniołekDziękuję Dziewczyny a jest któraś z Was ze śląska może??![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez maaaambaaaa Czas edycji: 2013-10-10 o 01:08 |
|
|
|
#1759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Maggie123, nadzwyczajna Ja Wam współczuję sytuacji
oczywiście nie chcę Was zniechęcać, ale niektórym terapia wstrząsowa naprawdę pomaga ![]() Może nie od razu rozwody, ale separacja jak najbardziej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale może dorzucę do mej biblioteki tę (tą?) ksiażkę Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maggie przykro mi, ze nie umiecie sie dogadac Nie wiem co Ci wiecej poradzic, oprocz tego co dziewczyny juz pisaly ale mimo wszystko mam nadzieje, ze to tylko chwilowy kryzys
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zachwalacie te Dady, że chyba też będę ich używać
Chociaż te najmniejsze z dady i pampersy wychodzą cenowo identycznie więc na start może lepiej pampers ![]() Osiwieje ![]() A co do zabawek to im mniej oraz im prostsze zabawki tym lepiej ![]() Teraz dzieciom się kupuje wszystkie mebelki z plastiku i rodzice myślą, że są super A jak dziecko ma się uczyć kreatywności i sprytu jak ma same gotowce?? |
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz z moim TZ jestem w ciazy i zmieniłam sie w bekse. Jego przeraza moj placz bo wie ze ja nie placze z byle powodu. I wie ze jesli postanowie odejsc to tak wlasnie zrobie i ze nie boje sie byc sama z dzieckiem. Ale nasza sytuacja jest troche bardziej skomplikowana i on wie ze mi jest ciezko sie odnaleźć. I on mowi ze uczy sie ode mnie wiele i ze sie stara. Ja jestem bardzo poukladana, obowiazkowa, punktualna. A on nie i tu nastepuje zderzenie. Bo ja nie uznaje tego ze on zarabia a ja mam sie zajac reszta. Ja tez zarabiam i mamy myslec oboje i byc oboje odpowiedzialni. On w poprzednim zwiazku mial tak ze ona nie pracowala a on zarabial. A ona tylko szastala jego kasa i chciala wiecej i wiecej. Ja mam swoje pieniądze. Ale oczekuje ze odpowiedzialnosc za dom i rachunki tez dzieli sie na pol. O to byla cala klotnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Do listy prosze jeszcze o imie i wiek ![]() Cytat:
Ja tez sie zastanawiam ktore na sam start wziac - troche sie boje, ze jak pupa sie przyzwyczai do luksusow to potem juz nie bedzie chciala nic tanszego
|
||
|
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja o tym nie myślałam, ale jak zaczęłyście pisać, to pewnie pierwsze kupie tescowe. To jest sklep w którym najczęściej bywamy. Jak nie spasują, to wtedy poświecę się do biedry, a jak nie to pampers itd.
|
|
#1766 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Cię porządnie "zaczopuje" kup w aptece czopki Ewa/qu (sa to jedyne czopki które mogą stosować kobiety w ciąży, są bezpieczne i nie uzależniają) Cytat:
albo jakieś labirynty, często też urządzałyśmy z siostrą basen dla lalek w ogromnej misce z wodą i babrie była syrenką |
||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dziś telefon ze szpitala, że test Pappa podniósł ryzyko wystąpienia wad u dziecka (niby "nieznacznie" i mam się nie przejmować), w związku z czym mają taką procedurę, że wystawiają skierowanie do poradni genetycznej, po które jutro mam się stawić do nich, a przy okazji będę miała okazję porozmawiać z panią doktor.
milion myśli przelatuje mi teraz przez głowę... |
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Mam ogłoszenie. Dostałam paczke z canpolu z tymi wygranymi srodkami hig po porodzie. I mam do oddania majteczki poporodowe rozmiar S/M. To jest jedna paczka.
W srodku sa 2 pary majteczek. Zeby bylo sprawiedliwie wysle tej ktora pierwsza napisze na PW ![]() Bo ja jestem XL wiec po co mi te male maja zalegac. Bo byly 2 paczki tych majtek. Jedne L/Xl i te male S/M. Zapraszam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Pamiętajcie, że co nas nie zabije to nas wzmocni. My mieliśmy duży kryzys rok temu. Wyprowadziłam się na 3 miesiące. I to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. To rozstanie bardzo nas wzmocniło bo dopiero wtedy zobaczyliśmy co naprawdę możemy stracić. Obecnie jest między nami tak jak nigdy nie było i obydwoje wiemy, że tak już będzie zawsze 
w ogóle zniknie. ciepły obiadek i wszystko zrobione to ma już teraz i tak.

ostatnia @ 3 czerwca hihi
zobaczymy czy się uda! a oto moje zbiory:

Ale na pocieszenie nie mam kiły
?

Perfect Housewife