Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 08:43   #2911
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi odnośnie opiekuńczego. Czy to prawda że tż może coś takiego wziąć na czas mojego pobytu w szpitalu i będzie to tyle ile dni tam spędzę a później dodatkowo te 2 tyg tacierzyńskiego?
a ja slyszalam, ze jesli dzieckiem nie ma sie kto zajac, a matka jest w szpitalu, ojciec bierze zasw. ze szpitala, idzie do pediatry i on daje mu zwolnienie-opieka nad dzieckiem-jest to pelnoplatne- jestem tego prawie pewna, bo dziewczyna, ktora ze mna lezala z tego korzystala
Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
A tu bardziej aktualne zdjecie...I zaraz wysylam opis porodu
słodziak!!! az mi sie chce mojej maluteńkiej
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
kropla

[/COLOR] byle wytrzymać do 7 rano, odstawimy andzie do żłobka i chyba podjedziemy na IP sprawdzić postęp tych piekielnych skurczów
o, daj znac, cos czuje, ze Ci sie zaczyna...a jestes za mna
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:08   #2912
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja spalsm 21-7 )))) moj kochany maz tak mnie "urzadzil" i Adas, ktory obudzil sie tylko raz.
Dziewczyny, czemu tak sie zadreczacie koniecznoscia podania mm? Przeciez nie robicie dziecku krzywdy....ja bylam tylko na mm i wszystko ze mna w porzadku. Nie chorowalam wiecej, rozwijalam sie normalnie, a nawet szybciej niz inne dzieci.
Na pewne rzeczy wplywu nie macie przeciez i nie jest to Wasza wina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cudny maz

z tym mm to tez nie rozumiem ale ja to inna jakas jestem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aż mały zacznie się najadać co nie następuję, w dodatku teraz jest jeszcze problem bo jak ssie pierś to czasem postępkuje, ciągnie pierś i podkurcza nóżki i purka- tak jakby go bolał brzuszek i jelitka mu grają

nie wiem bo najlepsze jest to dla maluszka i się biczuję jak głupia od początku
ty sie nie biczuj, bo po tym co piszesz to mam wrazenie ze ty karmisz piersia bo taki przymus i presja otoczenia...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
odpowiem CI na swoim przykładzie, tzn dlaczego mnie byłoby ciężko karmić/regularnie dokarmiać mm
bo wg mnie mleko matki w zdecydowanej większości wypadków jest lepsze niż mm. ba, świadczą o tym sami producenci mm mówiąc "nasze mleko WZOROWANE jest na mleku matki", a więc dążą do tego by było tak dobre jak mleko naturalne. i wg mnie nie uzyskają nigdy 100% efektu
to trochę tak jak witaminy z owoców/warzyw a witaminy z apteki - dobrze że są, ale raczej jako wyjście awawyjne a nie standard, bo natury nie zastąpią...
u mnie ważny byłby również efekt emocjonalny, ta bliskość, przytulanie... i jak zaczęłam Marysi dawać mm w butelce to nie czułam tego samego co karmiąc ją piersią.
choć wcale nie uważam że karmienie butelką = mniej bliskości dla dziecka, bo wszystko jeszcze zależy jak to dziecko tą butelką karminy ( nie uznaje np wkładania dziecku butelki dziecku do łóżeczka/wózka i podpierania jej pieluchą "niech sobie samo je")
ale zaznaczam, że to tylko moje odczucia
nie wiem co tam sie dalej dzialo, bo utknelam na 87 stronie no ale jak ty piszesz w ten sposob to ja bez kitu czuje sie jakb bym swojemu dziecko odbierala bog wie co przez to ze nie karmie jej piersia. a ze przyznaje sie do tego otwarcie, ze karmienie to dla mnie meczenie siebie to juz w ogole wychodze na egoistke bo swiadomie nie karmie mlodej, a nie dlatego ze nie moge.

nie wiem kiedy nadrobie, u mamuski jestem wiec nadrabiam zycie towarzyskie i brak czasu na kompa.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

a co do boli brzucha, my we wtorek na szczepieniu dostalysmy recepte na debridat i kolki jak reka odjal. delicol u nas nie dzialal. zielone kupska przeszly jak odstawilam bebilon comfort i wrocilam do hippa.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:51   #2913
logoasia
Zakorzenienie

nie rodze byłam na IP, oczywiście kilka skurczów było, miła Pani doktor zbadała, 3cm rozwarcia, wody nie odchodzą więc z uwagi na brak miejsc i słabą akcję odesłała do innego szpitala lub jak chce to do domu i czekać, nadal
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:00   #2914
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
nie rodze byłam na IP, oczywiście kilka skurczów było, miła Pani doktor zbadała, 3cm rozwarcia, wody nie odchodzą więc z uwagi na brak miejsc i słabą akcję odesłała do innego szpitala lub jak chce to do domu i czekać, nadal
No u Ciebie to chociaz cos sie dzieje... u mnie cisza. Chociaz teraz wolalabym nie rodzic, bo musze sie wykurowac troche.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:06   #2915
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gdyby to napisać w innej sytuacji to ok, ale chodzi mi o wyczucie momentu.

I o to tylko mi chodziło,że moment na to nieodpowiedni.
padło pytanie - czemu się bronimy przed mm. to napisałam, czemu JA się broniłam (tak tak, też miałam chwile słabości i zwątpienia). Napisałam o argumentach które DLA MNIE są ważne
i szczerze? moment zawsze będzie zły. Bo mamy karmiace butelką zawsze będą próbowały (takie mam wrażenie) się bronić i usprawiedliwiać że tak karmią (kompletnie nie rozumiem czemu...)...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie no Staś jest jeszcze za mały ale nie odmówiłam sobie przyjemności poskładania tego cuda Póki co będzie na tej macie ćwiczył podnoszenie główki z pozycji na plecach
na plecach

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja tam lubię jak piszesz, wiele cennych rad stąd wyciągam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie wiem co tam sie dalej dzialo, bo utknelam na 87 stronie no ale jak ty piszesz w ten sposob to ja bez kitu czuje sie jakb bym swojemu dziecko odbierala bog wie co przez to ze nie karmie jej piersia. a ze przyznaje sie do tego otwarcie, ze karmienie to dla mnie meczenie siebie to juz w ogole wychodze na egoistke bo swiadomie nie karmie mlodej, a nie dlatego ze nie moge.
o rety... każda z nas robi tak jak jej wygodniej, tak by sama się z tym dobrze czuła. Ty wolisz karmienie butelką a ja piersią, Każda z nas ma swoje powody i tyle. dla Ciebie moje argumenty za kp mogą być błahe/ nieistotne a dla mnie Twoje przemawiające za butelką
jeśli karmisz butelką z wyboru to tym bardziej powinnaś być przekonana o wyższości takiego rozwiązania i żadne bzdurzenie o kp nie powinno CIę ruszać

nie rozumiem jednego - czemu mamy karmiace butelką mogą pisać swobodnie o zaletach takiego karmienia, o tym jak się wysypiają bo w nocy może nakarmić ktoś inny, o tym jak to super mieć tyle czasu bo dzieć na piersi nie wisi, jak pięknie na butli przybiera, a mamy karmiące piersią mają siedzieć w ukryciu i o żadnych swoich sukcesach nie pisać bo kogoś urażą
a o kp jeśli już pisać to w kontekście problemów, wtedy na pewno poleci mnóstwo rad w stylu daj mm a rady jak utrzymać kp będą rozpatrywane jako bezsensowne meczenie
czyli dokładnie tak jak napisała Dirty, z którą całkowicie się zgadzam

Kasiu, podziwiam Cię
zrobiłaś naprawdę wszystko, co mogłaś, by karmić i absolutnie nie masz prawa mieć do siebie pretensji! macierzyństwo to nie tylko sposób karmienia, choć rozumiem jak ważne dla Ciebie to było.
moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie u Ciebie karmienie mieszane, które z jednej strony da Ci to poczucie bliskości a Mikiemu Twoje przeciwciała z drugiej strony nie będziesz się denerwować że malutki je za mało.
i życzę CI aby takie rozwiązanie pozwoliło Ci zaczął cieszyć się macierzyństwem w pełni

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:13   #2916
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Poli, a jaki link wrzucałaś o pneumokokach? Wrzuć jeszcze raz Co jest nie tak z tą szczepionką?

Zmienniczka, jasne, że pamiętamy Witaj, kochana No i wielkie gratulacje

Papużko, słowa położnej a propos Karmi: nie ma żadnego wpływu na produkcję mleka
gdziesc czytalam ze karmi zawiera sporo jakis cukrów ktore szybko sa przetwarzane na mleko.. wypiłam przedwczoraj i wydawalo mi sie ze mam wiecej ale moze sobie wkrecam

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:17   #2917
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Cześć jestem Nina i urodzilam sie o 18 45. W końcu nawet nie wiem ile ważę bo robimy z mamą kangura i piękna jestem.
Więcej szczegółów wkrótce . Dzięki za kciuki

gratuluje
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:30   #2918
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć witam się ze śniadankiem

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Piekna kupe zrobila!
Moze musi sie brzuszek do mm przyzwyczaic. Spala do teraz, jak juz zasnela.
mam nadzieję że to koniec kłopotów

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

I jako, że zostało mi 50 postów do 3 tysięcy to nie mieć pretensji, jak będę pisać byle co. :P
myślisz że to na córę podziała?
no to spamuj

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wypiłam kakao, zjadłam i za chwilę wezmę się chyba za robotę, zwłaszcza, że chyba będę musiała jechać dzisiaj dostawczakiem...
dostawczakiem?
co ty będziesz dziś rozwozić?

Cytat:
ooo ale coś się rozkręca
a w domu chyba przyjemniej czekać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:33   #2919
jo_asiek
Zadomowienie

Wychodzę do domu ktg z rana wyszło ładne, skurcze słabe. Zrobili mi pół godzinne usg, posprawdzali przepływy, serduszko i wagę małego (3700g). Wszystko w porządku, więc mogę w domu czekać na rozkręcenie akcji porodowej. Jutro i w poniedziałek ktg, a we wtorek mam wizytę u swojego gina. Jeśli sie przeterminuje, to do szpitala mam sie zgłosić między 19 a 21 października.

No ale ja nie chcę tak długo czekać. Chce rodzic w ten weekend!!!

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:46   #2920
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Wychodzę do domu ktg z rana wyszło ładne, skurcze słabe. Zrobili mi pół godzinne usg, posprawdzali przepływy, serduszko i wagę małego (3700g). Wszystko w porządku, więc mogę w domu czekać na rozkręcenie akcji porodowej. Jutro i w poniedziałek ktg, a we wtorek mam wizytę u swojego gina. Jeśli sie przeterminuje, to do szpitala mam sie zgłosić między 19 a 21 października.

Piękna waga małego!
no i trzymam kciuki żeby się w weekend rozkręciło

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:46   #2921
pszczoua
Zakorzenienie

Potwierdzam ze Karmi jest dobre na laktacje. Wypilam sobie jedno wczoraj wieczorem i dzisiaj piersi przepelnione mlekiem az sie jakies zastoje porobily. Odciagnelam sobie troche laktatorem zeby sobie ulzyc i w ciagu 5 min sciagnelam az 80ml, mleko az tryskalo
Stary 2013-10-10, 10:49   #2922
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Potwierdzam ze Karmi jest dobre na laktacje. Wypilam sobie jedno wczoraj wieczorem i dzisiaj piersi przepelnione mlekiem az sie jakies zastoje porobily. Odciagnelam sobie troche laktatorem zeby sobie ulzyc i w ciagu 5 min sciagnelam az 80ml, mleko az tryskalo
czyli jednak nie tylko na mnie zadziałało

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
ale już coś zaczyna się dziać

i wracasz do domku ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:50   #2923
logoasia
Zakorzenienie

rozpakuję się ostatnia w październiku, zobaczycie
Stary 2013-10-10, 10:52   #2924
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej
serio? ja mam 2 w lodowce ale balam sie pic zeby malej nie bylo. Ja karmie mieszanie nie mam az tyle mleka;/ dzisiaj sciagnelam 120, a mm daje nestle nan pro 1. Puszka mi na tydzien stracza z malym hakiem. Mala nie umie cycka bardzo ssac jak pusci to sie denerwuje, ze nie moze zlapac ;/. Ladna pogoda sie robi ide chyba na spacerek
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:53   #2925
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Jakia maly ' robaczek' przykleil mi sie do klaty i tak slodko spi juz godzinke po papu ze szkoda mi go odlozyc do koja szkoda tylko ze lezy na tym cycku w ktorym boli mnie ta brodawka i jest w nim mleczko.. odciagnel wczoraj troche ale bolalo. Ide dzis na pobranie krwi wiec moze bedzie jakis gin co to obczai bo niby ten pecherzyk jest wielkosci szpilki a boli jak chplera.

Tasia a wode dajesz Mackowi jak dokarmiasz mm.?

Matal co do ilosci mm to mi polozna powiedziala " no limit" dawac tyle zeby zawsze cos zostalo w butelce i niesygerowac sie etykietka bo przewaznie je wiecej i czesciej.
Nie daje wody

Cytat:
padło pytanie - czemu się bronimy przed mm. to napisałam, czemu JA się broniłam (tak tak, też miałam chwile słabości i zwątpienia). Napisałam o argumentach które DLA MNIE są ważne
i szczerze? moment zawsze będzie zły. Bo mamy karmiace butelką zawsze będą próbowały (takie mam wrażenie) się bronić i usprawiedliwiać że tak karmią (kompletnie nie rozumiem czemu...)...

na plecach

o rety... każda z nas robi tak jak jej wygodniej, tak by sama się z tym dobrze czuła. Ty wolisz karmienie butelką a ja piersią, Każda z nas ma swoje powody i tyle. dla Ciebie moje argumenty za kp mogą być błahe/ nieistotne a dla mnie Twoje przemawiające za butelką
jeśli karmisz butelką z wyboru to tym bardziej powinnaś być przekonana o wyższości takiego rozwiązania i żadne bzdurzenie o kp nie powinno CIę ruszać

nie rozumiem jednego - czemu mamy karmiace butelką mogą pisać swobodnie o zaletach takiego karmienia, o tym jak się wysypiają bo w nocy może nakarmić ktoś inny, o tym jak to super mieć tyle czasu bo dzieć na piersi nie wisi, jak pięknie na butli przybiera, a mamy karmiące piersią mają siedzieć w ukryciu i o żadnych swoich sukcesach nie pisać bo kogoś urażą
a o kp jeśli już pisać to w kontekście problemów, wtedy na pewno poleci mnóstwo rad w stylu daj mm a rady jak utrzymać kp będą rozpatrywane jako bezsensowne meczenie

Kasiu, podziwiam Cię
zrobiłaś naprawdę wszystko, co mogłaś, by karmić i absolutnie nie masz prawa mieć do siebie pretensji! macierzyństwo to nie tylko sposób karmienia, choć rozumiem jak ważne dla Ciebie to było.
moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie u Ciebie karmienie mieszane, które z jednej strony da Ci to poczucie bliskości a Mikiemu Twoje przeciwciała z drugiej strony nie będziesz się denerwować że malutki je za mało.
i życzę CI aby takie rozwiązanie pozwoliło Ci zaczął cieszyć się macierzyństwem w pełni

W pełni popieram

BAAJKA super ze wam ten debridat pomogl, nam niestety ni cholery

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:54   #2926
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
karolson mi jak zrobił się zastój to był taki pęcherzyk na brodawce, parę dni temu właśnie i raz w szpitalu jeszcze pamiętam, oj bolało, bolało, ale jakoś się udało to rozbić i z pęcherzyka jak poszło mleko, to dodatkowe pare minut ściągałam
dirtymagic - a karmiłaś w tym czasie? czy odciągałas i wylewalas?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
J

Dziewczyny, czy któraś siedzi mocno w temacie becikowego (tj. ustawy czy jakiegoś tam rozporządzenia o nim)?
No, bulwersuje mnie okropnie, że z uwagi na okres urodzenia dziecka mam rozliczać się za 2011 rok a kiedy zobaczyli, że mam za niego zerowy przychód, kazali mi przynieść papiery za rok 2013 (świadectwo pracy plus papiery od urlopu macierzyńskiego, który to notabene jeszcze nawet nie został mi przyznany). No a tż jest rozliczany tymczasem za 2011.

No, ja pierdzielę, może się mylę, ale wszędzie trąbią, że to zasiłek dla potrzebujących, a jeśli okazuje się, że ktoś w 2011 nie zarobił ani złotówki, to już kombinują jak mu zrobić po górkę i nie wypłacić kasy.
Wkurzam się, bo "nieszczęśliwie" tż ma ładne zarobki i jak Mops będzie tak kombinować, to wyjdzie, że jesteśmy Rokefelerami i nic nam się nie należy
Tak jest niestety . Jeżeli zmieniło się zatrudnienie albo powstało nowe chcą zaświadczenia aktualne. Niby dochód za 2011 ale ustalają tez dochody na dzien dzisiejszy. Ja też musze przynieśc zaswiadczenie ile mam teraz zasiłku i ile mąż zarobił pierwszy miesiąc u pracodawcy u ktorego teraz pracuje. A wszystko to dlatego ze od 2011 zmienialismy 3 razy pracodawcow i musimy donieść, umowy o prace, swiadectwa pracy, pity 11, zasw z us i zus

Cytat:
nie rodze byłam na IP, oczywiściekilka skurczów było, miła Pani doktor zbadała, 3cm rozwarcia, wody nie odchodzą więc z uwagi na brak miejsc i słabą akcję odesłała do innego szpitala lub jak chce to do domu i czekać, nadal
3 cm ? czekamy czekamy

matal załatwilas cos widziałam opis na fb
Stary 2013-10-10, 10:54   #2927
logoasia
Zakorzenienie

papuga jestem w domu już. skurcze ustały, jak zwykle od 2 w nocy męczyły co 5-7min, coś tam niby się dzieje, ale bez szału. mam czekac cierpliwie, i w sumie chyba wolę zaczekać, bo w szpitalu w którym chcę rodzić jest przepełnienie. teraz już będę czekała na porządne kopnięcie, co by nie odesłali
Stary 2013-10-10, 10:58   #2928
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej
serio? ja mam 2 w lodowce ale balam sie pic zeby malej nie bylo. Ja karmie mieszanie nie mam az tyle mleka;/ dzisiaj sciagnelam 120, a mm daje nestle nan pro 1. Puszka mi na tydzien stracza z malym hakiem. Mala nie umie cycka bardzo ssac jak pusci to sie denerwuje, ze nie moze zlapac ;/. Ladna pogoda sie robi ide chyba na spacerek
A pprobowałaś na nakładkach??
Bo mój robi rok samo
Rozleniwil sie butelka i nakładkami i nie idzie z cycka nakarmić tzn idzie dopóki nie wypada i sie denerwuje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:01   #2929
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A pprobowałaś na nakładkach??
Bo mój robi rok samo
Rozleniwil sie butelka i nakładkami i nie idzie z cycka nakarmić tzn idzie dopóki nie wypada i sie denerwuje

Probowalam, troche lepiej ale ona sie i tak nie najada jak przez nakladki i daje jej z butelki zeby nie glodzic. ;| juz moglaby normalnie jesc kaszki, zupki itp

Mam dylemat bo nie wiem czy kkupic ta sukienke na chrzciny wczoraj dodawalam zdj http://tablica.pl/oferta/nowa-sukien...s-ID3IJFR.html
Stary 2013-10-10, 11:05   #2930
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Nam tez duza na tydzien z hakiem

120 to ładnie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie daje wody
przy mm wskazane

Your Angel
- jeżeli TŻ niezmianiał pracy od 2011 to niebędą nic od niego chcieli
Stary 2013-10-10, 11:10   #2931
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Teacherka, jak złożymy do końca października, to rozliczamy się za rok 2011 a od listopada za 2012 rok.
Ja chciałam jak najszybciej.
Mi powiedzieli, że to już wszystko jedno, bo dokumenty złożone do 10.10 wysyłają kasę w październiku, a po 10.10 i tak na koniec listopada, więc wszystko jedno.

Cytat:
Probowalam, troche lepiej ale ona sie i tak nie najada jak przez nakladki i daje jej z butelki zeby nie glodzic. ;| juz moglaby normalnie jesc kaszki, zupki itp

Mam dylemat bo nie wiem czy kkupic ta sukienke na chrzciny wczoraj dodawalam zdj http://tablica.pl/oferta/nowa-sukien...s-ID3IJFR.html
Mi się kolor nie podoba, ale jak Ci się podoba, to bierz!

Kochane, jak o 10 wzięłam Ibuprom, to mogę o 13 kp??
Nie miałam nic z paracetamolem, a dopadła mnie taka migrena, że jakbym nic nie wzięła, to bym leżała na podłodze nieprzytomna z bólu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:13   #2932
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

jak nie bedziesz karmic / sciagac to fajna
Stary 2013-10-10, 11:14   #2933
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
O matko To pewnie kwestia godzin lub dni

A ja w ogóle nie mam nic - zero skurczy, czopów, nic!

Cytat:

Bardzo fajnie to z Dirty napisałyście.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:16   #2934
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

super ze wychodzisz!!! ja chyba tez bym chciala w weekend urodzic, moja mama przyjezdza dzis, takze bylby spokoj co z Ada

Cytat:
rozpakuję się ostatnia w październiku, zobaczycie
jassssne
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:17   #2935
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Sprzątnęłam całą chatę, przed klatką, choc znów syf sie zrobił, pojechałam dostawczakiem po 20 worków węgla. Zaraz nastawię obiad i wsio.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:19   #2936
matallewar
Zakorzenienie

Wystawiłam babce od laktatora negatywa. Od 2 dni się nie odezwała na informację, że to zrobię, jeśli nie widzi szans, by się dogadać jakoś.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Sprzątnęłam całą chatę, przed klatką, choc znów syf sie zrobił, pojechałam dostawczakiem po 20 worków węgla. Zaraz nastawię obiad i wsio.
Widzę, że masz powera jak ja przed porodem

Daaaaaaaaj trochę
Ja mam lenia, migrenę i chyba lekkiego baby bluesa...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:21   #2937
t_89
Zakorzenienie

Jaki laktator polecacie? Bo ja mam taki zwykly z apteki ale on tak srednio sciaga bo jak powietrze delikatnie wleci to juz trzeba poprawiac ;/ i strasznie dlugo mi schodzi i malo leci. Nie wiem jakiego uzywac, moze bym zmienila.
Stary 2013-10-10, 11:26   #2938
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wystawiłam babce od laktatora negatywa. Od 2 dni się nie odezwała na informację, że to zrobię, jeśli nie widzi szans, by się dogadać jakoś.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Widzę, że masz powera jak ja przed porodem

Daaaaaaaaj trochę
Ja mam lenia, migrenę i chyba lekkiego baby bluesa...
Zaraz mogę przylecieć na miotle i Ci pomóc, jeszcze pranie muszę zrobić i ciasto obiecałam TŻ.

Stary 2013-10-10, 11:28   #2939
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
super ze wychodzisz!!! ja chyba tez bym chciala w weekend urodzic, moja mama przyjezdza dzis, takze bylby spokoj co z Ada:
No to dawaj rodzimy między tym piątkiem a niedzielą tiaaa...zeby jeszcze tylko nasze maluchy chciały wyjść w ten weekend Mój to leniuszek jeden. Mało się rusza i coś mu sie nie spieszy na tą stronę brzucha. Wszelkie próby wygonienia go nie pomagają.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:28   #2940
misia332
Zakorzenienie

Matal lodówki jeszcze nie odsunęłam !!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości