|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
o ch...ju złoty
![]() wiecie,że wózek który ma Gardias i Sadowska kosztuje prawie 8000 zł ![]() http://www.fopahopa.pl/produkt/wozki...aw-z-baza.html ciekawe czy loda też robi,skoro tyle kosztuje Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-10-10 o 11:34 |
|
|
|
#1893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
schowam gdzieś czy co;p na spacery będa idealne![]() Cytat:
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym musi być ![]() Cytat:
![]() Nie masz kogoś z kim mogłabyś dzicko zostawić i wyskoczyć np do fryzjera? Zrób coś dla siebie!! Cytat:
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam się za te ciuchy A miałam coś mówić... Ale zapomniałam
|
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie emu są genialne na zimę, szybkie, wygodne i ciepłe Cytat:
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Idę ćwiczyć. Potem nadrobię resztę.
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Black nie powiedziałam, że każdy tak ma.
Jemu się po prostu nie podobają i chce mi je obrzydzić.tyle
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
ale naprodukowały chu.u złoty
|
|
#1903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas byly takie 3 czy 4 nocki... Na stale niestety nie weszly do repertuaru Oby u Was bylo inaczej!!Cytat:
A etap musze przebolec... Ja tez, nigdy nie liczylam ![]() Zdrowka dla Oliwki!! Ototo!!!! Cytat:
![]() Ale sie do tych pięt przyczepili! Cytat:
|
||||
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, że sesje czapkowe już się skonczyły, ale jeszcze my
![]() ![]() ide nadrabiać może do wieczora to ograne ![]() Julas
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Bokeh, śniłaś mi się w nocy i tapetowałyśmy u Ciebie pokój
tapetą z jakimś widokiem. miala byc taka fototapeta na ścianie
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=calawdeszczu;432068 99]wiem, że sesje czapkowe już się skonczyły, ale jeszcze my
![]() ![]() ide nadrabiać może do wieczora to ograne ![]() Julas [/QUOTEboooska ![]() ja pierdziu ale jestem głodna aż chłopaki z biura w drugim pokoju słyszą jak mi w brzuchu burczy
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
jadę z pamięci:
Lady, nie ciekawie macie z tym usypianiem. U mnie rzadko kiedy się zdarza, że małą lulam. Kładę ją na łózko ona sobie sie tam przewraca coś gada i za chwilę śpi- tak jak na wczorajszym zdjeciu. To ja ją myk do łózeczka ![]() Fewcia, może Blanka tak zaczna raczkować. Julkowe początki też były dosyć nieudolne ![]() Bokeh, Black, fajnie, że nocki u Was ok. Bokeh, może faktycznie tak jak ta aptekarka mówi nie ma co narazie panikować ![]() Black, a jak u Was teraz z temp? nie rośnie? mitabe, nic sie nie martw, ja też jestem jak lump wybieram się do fryzjera, ale narazie zastanawiam się jak ściąć włosy, bo bym chciała coś zmienić... trza się wziąć za siebie z lekka.nawijko- u nas nocka dzisiaj podbna. Mała się budziła co chwilę, płakała, zmieniała pozycje... nie wiem o co chodziło... i dziękuję za komplementy nt. Julkowych włosiąt ![]() ![]() więcej grzechów nie pamiętam... a jeszcze Neti, czytasz Nas? Jak sobie radzisz? teściowa co Ci pomaga? skrobnij co u Was.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ilkas na forum mamuś majowo czerwcowych 2014
![]() ona kiedyś z nami pisała prawda ?Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co Ty ? będzie bejbik?
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Marsii, wozek faktycznie tragiczny!
|
|
|
|
#1912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście zamierzam iść za dzieckiem, ale też staram się nie hodować w sobie samej przyzwyczajeń, typu " od razu bujam, albo od razu pierś, bo na bank nie zasnie". Zwykle odkładam ją normalnie do łożeczka i patrzę co ona w nim robi. Jeśli zadowolona się bawi jeszcze to niech to robi aż się zmęczy. Bo MOŻE KIEDYŚ? przyjdzie dzień kiedy normalnie się położy, bez kręcenia się i płaczu bo do tego dojrzeje sama? Nie chcę przegapić tego wzniosłego momentu:P Jeśli jednak nie, jeśli kończy się jak zwykle, kręci się, popłakuje, trze twarzą o materac - a teraz jeszcze stoi i płacze - biorę na ręce, uspokajam, tulę, jeśli trzeba daję pierś lub noszę. Trudno. Jestem zdania że dzieci są różne. Jedno jest gotowe do zaśnięcia bez pomocy, inne nie. I tak na prawdę "nauka" do tego się sprowadza. Gotowe dziecko "da się nauczyć" - będziesz miała wrażenie, że ci się udało. Nie gotowe - za chiny ludowe, chyba, ż kosztem emocjonalnych strat i wypłakania wszystkich łez i zaakceptowania samotności. A na takie straty ja, jako rodzic, się nie zgadzam. Ale jak mówię - zawsze sprawdzam czy coś się w moim dziecku nie zmieniło, bo my jako rodzice też się przyzwyczajamy do schematu a trzeba brać pod uwagę, że dziecko się zmienia. Same wiecie, wczoraj mały bączek spi przy piersi, dziś się wije jak piskorz i nie chce na rękach. Wszystkie tego doczekamy. Dla mnie nauka za wszelką cenę to męczenie i siebie i dziecka. I straty są większe ( długotrwały płacz = kortyzol = szkodliwy dla mózgu i rozwoju, plus jeszcze smutna świadomość, że po co płakać kiedy pomoc nie nadejdzie...) Ale każda z Was zrobi jak uważa. Cytat:
Cytat:
Teraz ma drzemkę. Nie wiem czy znacie to ale Wam powiem: jeśli dzieci wasze lubią spać na brzuszku, a jednocześnie miewacie czasem problem z odłożeniem do łóżeczka. Spróbujcie, jeśli dziecko popłakuje leżąc na brzuszku z zamkniętymi oczkami - położyć mu na pupie całą dłoń i tak bujać dzieckiem, tą dłonią poruszając na boku leciutko. Taki masaż rozluźnia całe ciało, cały kręgosłup i bardzo uspokaja niemowlęta. Tak właśnie teraz uśpiłam Małą jak się obudziła wyjęta z Tuli. Przekręciła się na brzuszek w łóżeczku i już zaczynała płakac, masaż pomógł |
|||||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chce Marsi, gratuluję decyzji i bardzo i zazdroszczę Lady, nie mam w ogóle pomysłu na Wasze spanie ale jeśli kiedy z Wami śpi, jest spokojny, to bym mu po prostu na to pozwoliła Kurka tak się mialam poodnosić i zapomniałam! Aaa Black jak Oliwka? Buziaki dla wszystkich chorowitków Meduzka, pytałaś o skórę, my mamy komplet już chyba z 15 lat i dla mnie to najlepsze co może być. Zalejesz, utłuścisz, wytrzesz szmatką i jest git. Ja nie zauważyłam, żeby latem się tyłek kleił, mi wręcz przyjemnie usiąść latem w takim fotelu. Zimą natomiast przez ubrania nie czuje zimna dodam, że my to nawet nie konserwujemy tego specjalnie, jedyne co to trochę się powycierała, jednak mimo to wygląda efektownie. i to kolejny plus - służy Ci zdecydowanie dłużej niż zwykła kanapa, więc wydatek się jakby zwraca. Pytała któraś o deserki. Moja wsuwa całego owoca z jogurtem naturalnym, blenduje razem. Która mi napisze streszczenie??? Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah Ty tak pięknie piszesz
![]() Dziękuje Wam za komentarze do"raczkowania" Blanki. Troszkę się martwię bo tak zarzuca ta nozką. ![]() A illkas kiedyś tu była,nawet ja to pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1916 | ||
|
Konto usunięte
|
brawo ![]() Cytat:
Cytat:
tzn lubi już, ale nie siada, więc - brawo ![]() oooo to kuś się cudnie! jaki irokez! ------------------------ No i mało widowiskowo było :d tyle, że się przenosi od rana dzisiaj, a nie mówiłam, że babie od razu prąd odciąć było? |
||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah czyli, że psycholog nie może pokazywać swoich doświadczeń?
Co do tych schematów w trakcie usypiania zgadzam się całkowicie, u nas kiedyś był tylko cyc, usypianie z cycuniem w buzi i koniec i nagle z dnia na dzień, Kubuś po kąpieli zjadł, puścił cycka więc go położyłam i zaczęłam głaskać i tak sobie usnął. Teraz każdego dnia jest inaczej, raz uśnie przy piersi, raz sam na łóżku, raz bujany, raz noszony, raz z palcami w moim nosie albo w buzi, zależy, nie wiem od czego ale nie ma jednego schematu, którego się trzymamy ![]() marsi jakie 8 jakie 8,7650 w promocji ![]() tym gwiazdom to się w d..pach poprzewracało, jak dla mnie wózek tragiczny :/ misiaell kup schowaj a jak zauważy (chyba, że mało spostrzegawczy) to powiesz, eee to stare, z zeszłego roku ![]() wreszcie udało mi się chleb upiec, bo od wczoraj pieczywa nie jadłam i wtryngoliłam 4 kromki ze szpinakiem ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ja też pamiętam ilkas ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43207555]b No i mało widowiskowo było :d tyle, że się przenosi od rana dzisiaj, a nie mówiłam, że babie od razu prąd odciąć było?[/QUOTE] ![]()
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prawda jest taka, że to rzadki efekt, bo trzeba do tego mieć specyficzną budowę nóg. Dla mnie buty tego typu zawsze były super. Wtedy nikt nie myśli o tym, żeby wyglądać jak miss świata, przecież ma być po prostu ciepło i wygodnie, a w pięknych kozaczkach na szpilce można się zabić. Lepiej pozostawić obcasy na pozostałe pory roku. No chyba że się wychodzi gdzieś na kolację czy imprezę, że tylko z samochodu się wyjdzie, ale zaginać na 12cm obcasach po lodzie - kosmos... Moja znajoma złamała tak nogę 3 lata temu. Przedstaw mu taką argumentację. ![]() Mój TŻ to chyba wyjątek, on lubi, gdy noszę buty tego typu. Mówi, że wyglądają jak futrzaki. Wiesz co, trochę wzrosła, to podaliśmy Ibum, ale nie było leków przez 8h, dopiero po tym czasie zaczęła wzrastać delikatnie... Czyżby przechodziła? I tak pójdziemy do lekarza. Cytat:
Ale mogłaby się do nas odezwać.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-10-10 o 12:53 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

ale tż ich strasznie nie lubi
eh.. nie zrobie mu tego 

Ale pewnie miało być dramatycznie... 
może do wieczora to ograne
wybieram się do fryzjera, ale narazie zastanawiam się jak ściąć włosy, bo bym chciała coś zmienić... trza się wziąć za siebie z lekka.
Bardzo bym chciała, żeby już nie wróciła.
ale jeśli kiedy z Wami śpi, jest spokojny, to bym mu po prostu na to pozwoliła