|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja mam takie "wyprawkowe" pytanie...
Chodzi mi o okrycie kąpielowe... Wszystkie na które się ostatnio natknęłam są z takiej cienkiej frotty, nie wspominając o małym wymiarze (70x70 cm to w ogóle masakra).... A w domu mam w zapasie kilka fajnych kąpielowych grubych i miękkich ręczników i tak się zastanawiam, czy jest sens szukać i kupować typowe okrycie kąpielowe, czy to tylko reklamowa nagonka - że jest niezbędne.... Wiem, pytanie głupie ale mnie to nurtuje już kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
no znalazłam firanki na all- w końcu bo już myślałam, że samej mi przyjdzie dziergać na krosnach
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
w sumie ręcznik chyba tez może być, jak bawełniany i ciepły to czemu nie. Jakoś ja się wychowałam bez okryć kąpielowych i mój brat też- byliśmy wycierani ręcznikiem no i jakoś żyjemy ![]() Ja mam dwa takie okrycia bo były w zestawie z pościelą- dwa mi chyba stykną, nie?
![]() |
#1563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
A ja tylko napisze ze czytam Was dziewczyny na bierzaco ale dzisiaj mam tak potworny dzien ze tylko bym siedziała i płakała.
A co do reczniczkow to ja mam jeden taki z kapturkiem dla malucha a resztę mam zwykle i myśle ze beda równie odpowiednie o ile nie lepsze bo średnio mi sie podoba jakoś kapturkowych które macalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej a co się dzieje? humorek ciążowy czy coś się złego stało?
![]() |
#1566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No, wygadałam się..
![]() |
#1567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym jest mi cieżko w takim fizycznym aspekcie. Zapycha mnie nawet przy lekkim wysiłku. Do tego jestem sama bo maz w pracy a ja akurat dzisiaj bardzo go potrzebuje!! Do tego zostawił nieumyty kubek a ja chciałam kisiel w nim zjeść! Wogole nie wiem co jeszcze mam kupic dla dziecka. No i absolutnie nie jestem gotowa na jego przyjście na świat. A no i jeszcze żyły mnie bolą wiec pewnie szykuje sie jakaś masakra. Także chyba typowe hormonalne humory. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miewam takie dni (ostatnio rzadziej), że tęsknie za tym co było kiedyś, za rodziną jaką kiedyś tworzyliśmy za wsią, szczególnie za zmarłym dziadkiem, za zapachem sadu, zwożonego siana, wiem, że to już nie wróci. za rodzinnymi żniwami (ja bardzo często byłam na wsi) To wspomnienia, których nigdy nie chciałabym wymazać, ale czasem bolą, bo czułam się wtedy .. dobrze, szczęśliwa. Tęsknie za tym poczuciem bezpieczeństwa i spełnienia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczna piłeczka Śliczny malusi brzuś, ja mam ten sam tydzień a wyglądam jakbym piłkę do kosza połknęła a Twój taki zgrabniś ![]() Ja dziś z żalem, załamałam się. Mierzę cukier na czczo 83 - super godzine po śniadaaniu 119... ok jeszcze (norma 120) kolejny posiłek II sniadanie cukier 159 ![]() ![]() za ok 1h obiad i za 2h znów mierzenie, obawiam się, że samo jedzenie będzie mnie zaraz stresować, a stres podnosi cukier super? Chce mi siię wyć, kurde, urpawiałam cały czas sport przed ciążą, jadłam słodycze, ale jak każdy inny, może jadłam za dużo, może źle jadłam, co ja robiłam źle ;(? Czytam tylko nagłówki że cukrzyca ciążowa to duże zagrożenie przy porodzie dla mamy i dziecka i więc nie czytam. Nie chcę się nakręcać. Potem czytam znów, że wiele kobiet boryka się z cukrzycą całe życie... ale czemu no!? Nikt nie wierzył, że ten wynik o czymś zdecyduje, że przesadzam na pewno znów, a co tam lekkie przekroczenie normy, ale teraz to już nie jest mi do śmiechu 159 to sporo ![]() Waga stoi w miejscu, nawet 1 kg zrzuciłam prawie i zaczynam się trochę bać, co mam jeść, żeby nie szkodzić i sobie i małemu? Zanim nauczę się jeść to cholera poród mnie zastanie. Wiecie co? Dobrze tu wyrzucać żale ![]()
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
sadlaczycza- współczuję też złego humorku
![]() Mam nadzieję, że Wasze złe nastroje szybko miną ![]()
#1571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci jeszcze ze jak leżałam w szpitalu to pani diabetolog mi mówiła ze teraz cukrzyca ciężarnych to właściwie choroba cywilizacyjny i ze naprawdę lekarze wiedza jak sobie radzić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tych okryć kąpielowych... te ze średniej półki faktycznie są beznadziejnej jakości, widziałam u znajomej po praniu to dosłownie szorstka szmata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zadomowienie
|
malaMigotkAaa teraz naprawdę bardzo dużo kobiet w ciąży ma cukrzyce, wiec lekarze są już obeznani w tym temacie i wiedza co robic. Czasem cukier skacze i może dlatego tez taki wynik. Zobaczysz przez kolejne dni jak to wygląda i jak będziesz miała wysokie wyniki to skonsultuj z lekarzem. No i najważniejsze to się nie denerwuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy umiem? Nie wiem... boję się że nie ....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
nie mogę się zdecydować który wózek widziałam je na żywo cena taka sama wózki bardzo podobne, może któraś z was miała do czynienia z którymś z tych wózków.
Jestem bardziej za tutkiem ale wole jeszcze posłuchać opinii mam ![]() http://allegro.pl/tambero-tutek-ambe...585163661.html http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...592887123.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja muszę to przetrawić, oswoić się z tym. Wtedy przestanę się denerwować. Z jedzeniem problem polega na tym, że ciężko znaleźć nawet odpowiednie pieczywo, wszytsko to chemia nawalone cukrów aż ... w.. szczypi. Nawet soki to jest porażka. Każdy cukrzyk na różne rzeczy różnie reaguje, niektórzy wcinają białe bułki i cukier jest spokojny innym skoczy, tego muszę się nauczyć i wypracować odpowiednie nawyki. Mieć też nadzieję, że po porodzie cukier wróci do normy, a dieta cukrzycowa jeszcze na dobre mi przyjdzie, w końcu jest zdrowa. Byle skończyć na diecie
![]() |
#1578 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie wiem czy was pociesze, ale nie załamujcie sie, jesli z ciaza wszystko przebiega w miare ok tk naprawde nie przejmujcie sie bzdetami...nawet takim głupi? Cukrem- z dieta, lekami da sie wytrzymac do konca ciazy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie u mojego ginekologa i jestem szczerze mowiac lekko zalamana. Mimo tego ze bralam duze ilosci magnezu (dobrego) no spe, luteine, to i tak zrobilo mi sie wewnetrzne rozwarcie szyjki... Takze dostalam dodatkowo fenoterol 3x1 i isoptin. Magnez mam dalej brac 2x3 i no spe2x1, luteine 2x2. I lezenie plackiem. Moja szyjka ma ksztalt litery Y- chociaz szew trzyma. pocieszajace ze szyjka ma 34 mm...Takze leze od wczoraj w bezruchu z poduszka pod tylkiem i mysle mysle mysle.... I pomyslec ze jeszcze niedawno przejmowalam sie ze szybko kg mi przebywaja.. teraz to modle sie zeby tylko do 30 tyg. Wytrwac... Takze skurcze o ktorych wam tu pisalam troche namieszaly i nie w kazdym przypadku sa czyms naturalnym...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
Ja też tak miałam, że przez 3 dni synus mniej się ruszał tylko tak jakoś na dole, ale czułam go i to najważniejsze. Magnusia zrobisz fotki pościeli i ilu elementowa kupilas ?? Ja chce z lozeczkiem u nich kupić ale tak bliżej grudnia.
Padam , ciągle sprzatam i ciągle bałagan, wczoraj i dziś układam w nowej szafie...jeszcze kurze muszę powycierac ..też jakas pani do pomocy by mi się przydała... ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Magnusia zależy jak gęsto chcesz marszona , ale dwa razy tyle zazwyczaj kupuje. 280 -300 będzie ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro, bo to co przeżywasz trudno sobie wyobrazić i serdecznie Ci współczuje i szczerze trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 20 października muszę odebrać z pracy stojak pod wanienkę drewniany,wanne i fotelik, mam nadzieję ze już będzie na mnie czekało jak zaniosę l4 i wtedy jakąs czapkę zimową jeszcze kupię ![]() Na listopad mam do odbioru łóżeczko z materacem a i jeszcze kropelki na kolke bobotik muszę w aptece kupić i herbatkę rumiankową a w grudniu pampersy,wózek z fotelikiem i mąż pod choinkę chce małej jakaś fajową karuzele nad łóżeczko kupić a w styczniu zostanie nam tylko podgrzewczacz do butelek,niania elektroniczna no a jak już się urodzi to zaraz zamówimy jej huśtawkę bright stars a po chrzcie kupimy kojec ![]() Pewnie w międzyczasie jakieś ciuszki kupię bo pewnie się nie powstrzymam ![]() My też staramy się mieć wszystko na miesiące rozplanowane bo przecież zbankrutować można ![]()
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde... leż i się nie ruszaj, nie denerwuj się, wypoczywaj i relaksuj. Wszystko będzie dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Ale wiesz masz rację bo my tu się naprawdę pierdołami dołujemy a tak naprawdę bez powodu w porównaniu z tym co ty przechodzisz...odpoczywaj ...musi być dobrze ![]()
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego - absolutnie się zgadzam. Biorąc co by się nie działo za normalne, można coś przegapić a potem mieć pretensje tylko do siebie. Mnie dzisiaj gin lekarz badał, bo rano bardzo postawiła mi się macica - twarda jak kamień plus ułożona w szpic. Zadzwoniłam i miałam przyjechać albo do szpitala (akurat był), albo po 13 do gabinetu. Pojechałam z TŻ do szpitala, żeby w razie czego od razu zostać. Zbadał mnie i na szczęście szyjka długa i zamknięta - bałam się o to. Normalna wizyta z USG za tydzień, więc pewnie sprawdzi dokładnie szyjkę. Myślę, że katarzyniak chodziło o to, że nad cukrzycą "łatwo" (w "" bo jest to na pewno czasochłonne i uciążliwe) zapanować, tak z niektórymi innymi reakcjami organizmu jest już gorzej.
![]() |
#1586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Tez super,taki malusi,zgrabny! Cytat:
Chociaz dla mnie byly one wygodne na poczatek,ale mialam ciut wieksze 80x80 chyba. Cytat:
![]() Cytat:
Bylam u lekarza,zapisal mi rajstopy na zylaki,ale... musze isc jeszcze raz po poludniu,bo nie napisal rozmiaru na recepcie. Ja to mam pecha ![]()
![]() |
#1588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosia ja wczoraj z mama też się najezdzilam bo źle nip wpisali w szpitalu na zwolnieniu. Oby pomogły na zylaki . Masuj też nóżki od dołu do góry. Biorę się za te kurze...buu Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-10 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sliczny, sporawy już masz brzusio. Sadlaczyca, Iwantyou99, mam nadzieję, że humor się Wam wkrótce poprawi i że wyjaśni się wszystko z ZUSem. Trzymajcie się. ![]() Migotka, trzymam kciuki, żeby cukier się ustabilizował. Tak jak piszesz, musisz sprawdzić, jakie produkty są dla Ciebie najlepsze. A cukrzyca ciążowa to powszechne teraz dziadostwo, na pewno przejdzie po porodzie. ![]() Katarzyniak, współczuję, dobrze przynajmniej, że szew trzyma od dołu. Leż i oszczędzaj się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.