|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43206490]Mi magnez nie pomaga ![]() A tak w ogóle to witam się i zaraz uciekam do łazienki... ![]() Już od kilku dni nie mogę nic zjeść do mnie mdli okropnie, do tego po zjedzeniu czegokolwiek zaczyna mi być strasznie słabo- jakbym miała zemdleć... Przechodzi jak wszystko zwrócę ![]() ![]() Zaraz Was podczytam jak mi się zrobi trochę lepiej[/QUOTE] Strasznie muszę Cię męczyć te nudności. Jak dobrze, że nie mnie to ominęło, ale mogę dostać przy końcówce. Oby nie. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Mnie też ostatnio złapał skurcz łydki nad ranem,ale poskakałam po pokoju i przeszło.
![]() Współczuję Wam tych dolegliwości,mdłości brrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi lekarz nic nie mówi (a też wole na łyso) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginka nigdy mi nie zwróciła uwagi,to moja sprawa czy się golę i jak lubię a nie jej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
z czgo się śmiejesz
![]() ![]() ![]() ona jest bawełniana, tak? Jest taka cienka czy grubsza? Nada się na październikowe wyjscie ze szpitala plus kaptur z kombinezonu na główke? No nic, lece spać ![]() ![]() babkku dziwne z tym goleniem. Może chodzi jej o infekcje albo coś? ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-10 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tak samo.W dzień śpię jak dziecko ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Z bawełny jak dobrze pamiętam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja co za buractwo. Tego juz nie napisali cwaniaki :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Idę coś porobić bo mąż sprząta a ja siedzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu się zabroniła golić??? Mi gin nie zwrócił nigdy uwagi, jakoś by mi chyba nawet głupio było wsiąść na samolot do badania jakbym była zarośnięta
![]() |
#2140 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja ginka nic nie mówiła na temat mojej intymnej fryzury. Ja też lubię na łyso, ewentualnie z paseczkiem na wzgórku, ale ostatnio już mi było tak ciężko się wygolić, że poszłam lekko zarośnięta. ![]() 35 dni zostało - to tak mało! ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Bardzo prawidłowo - Ty odpoczywasz, a on robi. Taka mądra jestem, bo mój jest w pracy i nie widzi jak się lenię. Inaczej bym śpiewała jakby był w domu. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beatka Liwia prześliczna ![]() ![]() ![]() Rzuciło mi się w oczy że Trele pisała że pije herbatkę z cytryną i tutaj pytanie do doświadczonych mamuś, czy mogę pić herbatkę z cytryną ? bo od kąd wróciłam ze szpitala się nad tym zastanawiam ![]() Trele nie mogę się napatrzeć na Majeczkę, jest słodka ![]() babku ale super wygląda ta naklejka przy tym łóżeczku ![]() Dziękuję dziewczyny że pytacie o Jaśkowy brzuszek ![]() Póki co nic złego się nie dzieje, jeden dzień był taki że dał nam popalić, na drugi dzień z samego rana dostał kropelki i jak ręką odjął... Dzisiaj była położna i powiedziała że te bóle brzuszka są normalne bo jelitka tego małego człowieczka jeszcze nie są w pełni rozwinięte. Muszę się zgłosić w następnym tygodniu do lekarza z Jaśkiem bo położną zaniepokoiło to że minęły 3 tygodnie od porodu a Jaś nadal jest lekko przyżółcony... Zostałam dzisiaj sama z Jaśkiem w domu i radzimy sobie świetnie, jedno pranie już zrobione, drugie się właśnie pierze, kuchnia ogarnięta, obiad ugotowany, zaraz będę wołać robotników żeby coś ciepłego zjedli. Co do remontu... Mój tatuśko zawołał mojego wujka i swojego kolegę do pomocy + hydraulika do grzejnika. Jest ich w sumie 5 więc remont dość sprawnie idzie, będzie lekkie opóźnienie przez te problemy z grzejnikiem ![]() ![]() Oczywiście po raz kolejny niesamowicie mi głupio bo mój tato kupił wszystkie rzeczy potrzebne do remontu (gips, kleje itd) do tego kupił nam grzejnik za ponad 500zł, dzisiaj przywiózł parapet i zamówił drzwi ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-10 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Wtajemniczenie
|
Muszę zobaczyć na tą stronę smyka bo zainteresował mnie też duży ręcznik z kapturkiem, mam jeden ale tylko mały.
![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luzzzzz blues ![]() Muszę mu pomóc żeby nie było ![]() Chociaz on bardzo wyrozumiały.Dostał dzisiaj jakiegoś powera nawet nie muszę mu mówić co ma robić,sam na wszystko wpada.Szkoda że ma tak od czasu do czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jem dużo nabiału ale to nie zmienia faktu że i tak mam 3 dziury już których nie miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zjadłam carbonarę ze wczoraj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Domi Remont brr ale już niedługo i będziecie mieć piękna sypialnię.To się fachowcy zebrali
![]() Rodzice Wam pomagają bo chcą,kiedyś się odwdzięczycie.Tylko się cieszyć ![]() Pytałyście o Paulę i Majkę.Chyba się nie obrazi jak napiszę po krótce co u niej: Od wtorku jest w domu. U Majeczki na szczęście wszystko dobrze, toleruje mleczko i codziennie dostaje większe porcje . Paulina odciąga mleko co 3-4 godziny a tak to próbuję się oszczędzać, choć coś tam powoli robi w domu. Myślę że niedługo się odezwie i coś więcej napisze,teraz Malutka jest najważniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Alisa przed chwilą prawie się poryczała. włączyłam jej bolka i lolka z płyty i jeden zaczął się topić, a ta już jezioro w oczach.. ![]()
![]() |
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byleby była prosta a nie wyboista ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
ale mi się chce naleśnika z konfiturą różaną
![]() dobrze że Majeczka Pauli tak sobie radzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43207016]Ja miałam cc o 1.50 w nocy, o 11 przynieśli mi małą pokazać- nadal leżałam i miałam cewnik, wyjęli go dopiero jak przewozili mnie z sali obserwacyjnej na ogólną. Jak już usiadłam, jakoś po 15, to przyszła położna i powiedziała, że trzeba spróbować karmić. Przyniosła mi takie miękkie krzesło z podłokietnikami i kazała usiąść, pod nogi dała podnóżek i położyła mi małą na ręce, przystawiłam do piersi i od razu załapała. Nie było problemów, od tamtej chwili karmiłam 7m-cy i cały czas był pokarm. Po 7 zaczął zanikać i jakoś tak naturalnie przeszłyśmy na karmienie butelką. Przyszła do mnie przed chwilą wygrana od Canpolu: zestaw do porodu: wkładki, majteczki, podkłady- ale w takich ilościach, że nie wiem po co mi aż tyle ![]() dziekuje..no zobaczymy jak to bedzie u mnie, kupilam sobie jakis pakiet internetowy do tel., wiec postaram sie jakos tam dac znac jak nam poszlo a dzis na to ktg i po skierowanie do szpitala,moze sie cos dowiem czy uda sie odrazu na poniedzialek ciecie,czy tylko bede musiala sie stawic i czekac na swoja kolej. a Tymus tak mnie dzis naciska w dole na piczke (szczegolnie jak siedze),ze normalnie mam wrazenie ze calych swoich sil uzywa do wspasowania sie tam,a nie wiem czy dupina sie tak ladnie jest wstanie wcisnac jak glowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Auuuu, napisałam dłuższego posta i mnie wylogowało z wizażu i wszystko zniknelo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc tak na szybko- Lineczka- ja składałam kilka miesięcy temu te dokumenty o zwrot VAT, te wszystkie formularze znajdziesz na stronie MF, część jest iż tego co pamiętam interaktywna więc łatwiej się wypełnia ![]() Uciekam do miasta ![]()
#2151 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ktosiula gratuluje wygranej w konkursie ![]() Cytat:
![]() Nemosku ![]() ![]() Domi ale masz szczęście z tymi rodzicami Hejo ![]() A my wczoraj zaczęliśmy 31 tydzień ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przyszedł właśnie mój tata i mówi że remont naszej sypialni to katastrofa... Jak teściowie zaczęli budować ten dom to teść umarł, teściowa została bez kasy i robiła wszystko tanim kosztem. Teraz robiąc remont trzeba robić wszystko do podstaw. Ściany krzywe, rury do grzejnika jakieś niestandardowe i jest problem żeby zamocować nowy bo nie podchodzi do rur, prąd jakoś śmiesznie zrobiony i jakieś zwarcia się robią, wszystko trzeba kuć, ściany równać i jakieś płyty wstawiać żeby to wyglądało tak jak powinno... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
issia za kolejny tydzien
![]() nasturcja współczuję dolegliwości..kto by pomyślał że na nas koniec będziesz musiała przeżywać takie katusze ![]() Lilith ![]() nemosek babku za 9 miesiąc ![]() ![]() acelinka czapa jest wypasiona!! domii29 rodzice wiedzą że świetnie poradzilibyście sobie sami, ale widać sprawia im to przyjemność że mogą Wam pomóc. Kiedyś Wy im będziecie pomagać, a teraz pozwól pomóc sobie ![]() Witam się z Wami w 36 tygodniu czyli chyba w 9 miesiącu ![]() Zostało mi 34 dni do porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Domi właśnie popatrzyłam że \Jaś urodził sie mniejszy od Liwki i sobie pomyślałam ze mamy podobne problemu z ubieraniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia i trzymam mocne kciuki żeby jednak nie było tak źle jak sie zapowiada
![]() |
#2157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam jak piszesz, podziwiam Cię jaka jesteś zaradna, że mimo malutkiego dziecka masz czas na pranie, sprzątanie, zrobienie obiadu i ploteczki na wizażu. Mam nadzieję, ze i ja po porodzie tak sobie ogarnę czas, że będę mogła wszystko zrobić. Co do remontu świetnie, że tak szybko i sprawnie to idzie, nic tylko patrzeć końca. A rodziców rozumiem, chcą Wam pomóc jak najwięcej póki jeszcze mają siłę i możliwości. Też kiedyś toczyłam z mamą o to spory, że przecież mogę sobie sama za coś zapłacić, a ona stwierdziła, że takim drobnym gestem, że ona moze mi coś kupić czy zrobić ją uszczęśliwiam, bo wtedy ma poczucie, że mimo dorosłości i własnej rodziny nadal jest mi potrzebna. A poza tym kiedyś to się zmieni i kiedyś my będziemy musieli zająć się naszymi rodzicami i odwdzięczyć się im z nawiązką za to, że nas wychowywali i troszczyli się na każdym kroku. Cytat:
![]() Wydaje mi się, że dupeczka równie dobrze się wpasuje w kanał co główka, no chyba, że gdzieś ma podwinięte nóżki to może być troszkę gorzej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dawniej to się robiło z czego się miało pod ręką a dzisiaj to tylko iść do do sklepu i wybierać. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, ze pije Twoje mleczko i ładnie Wam śpi w nocy. Wszystkiego z czasem się nauczycie i poznacie się dokładnie. ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Trzeba spiąć mocno pośladki i dokończyć kompletowanie wyprawki coby nie było żadnych niespodzianek. ![]() Kochane, muszę lecieć, bo jadę do dentysty, chyba mi przełoży wizytę żebym jej nie zaraziła, ale pasuje sie pokazać. A później podskoczę do lumpcia, może znajdę coś fajnego. ![]() Do wieczorka! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Rozeznanie
|
Ja chcę ten kombinezon http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.