|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik a odżywianie - czy widzicie jakieś zależności?
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie np. o kawie zbożowej i z nią pić drożdże? Tak mi przyszło do głowy, nie wiem czy to dobry pomysł. Z wodą ani z mlekiem nie przełknę, a kawę uwielbiam.
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba zależy od osoby choć sama ciągle odstawiam białe pieczywo (niestety ciągle zdarza mi się przegryźć jakąś kromkę, kiedy nie ma ciemnego pieczywa w domu). Po czekoladzie mi nic nie wyskakuje. Słodycze mogę jeść bez ograniczeń (na szczęście i tak jem rzadko), ale jakakolwiek ostra potrawa powoduje u mnie wysyp :/ Chciałabym zobaczyć jak moja skóra i organizm reaguje na odstawienie mleka i zbóż. To akurat będzie ciężkie, bo praktycznie nie funkcjonuję bez musli
|
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można doprawić potrawy, ale nie przesadzając. Tak samo jak zjeśmy raz na jakiś czas jakiś słodycz, zwłaszcza jeśli będzie to coś przyzwoitego typu gorzka czekolada, to też nic się nei stanie ![]() Oczywiście na każdego słodycze i przyprawy mogą działać inaczej ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- To chyba fakt, bo ja zupełnie nei solę ani mocno nie przyprawiam (w sumie tylko rosól pieprzę ;P) i właściwie zauważam, że tak mi jej nie potrzeba, że nawet frytki przestałam solić ;P |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#157 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Choć czasem idzie się na łatwiznę i kupuje w sklepie obok białe .
|
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Candida to patologiczna odmiana grzyba, nie ma nic wspólnego z zabitymi drożdżami. |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba pamiętać, żeby zalać drożdże wrzątkiem i nie dodawać cukru, zanim nie ostygną, bo wtedy mogą wywoływać dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Ale wątpię, żeby nawet wtedy miały związek z drożdżycą. |
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ jestem w pracy i w wolnych chwilach zaglądam do was dziewczyny
Odsyłam do linka http://www.bioslone.pl/forum/index.php?topic=441.0 jest napisane tutaj o drożdżach piekarniczych . Jeśli Pani doktor Ci radziła to widać ma rację ![]() Każdy może mieć swoje zdanie
|
|
|
|
#164 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kto obecnie ma czas na szukanie zdrowych produktów, zakupy zajmowałyby cały dzień a jeszcze trzeba zająć się dziećmi i domem, ugotować obiad no i do tego większość kobiet pracuje. Ja mogę obecnie cieszyć się domem bo jestem na L4 ale mimo to nie mam tyle wolnego czasu
|
|
|
|
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
Dieta na pewno ma duży wpływ ogólnie na stan naszego zdrowia.
Jeżeli o skórę to też na pewno są produkty, które jej pomagają ![]() Muszę się tym głębiej zainteresować i potestować na sobie
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co takiego trudnego jest w wybieraniu mniej przetworzonej żywności. Tak naprawdę różnica polega tylko na sięgnięciu na inną półkę w supermarkecie i tyle. Nie trzeba od razu żywić się samymi surowymi warzywami, żeby żyć zdrowo, wystarczy wybierać inne rozwiązania niż gotowe zupy z proszku. |
|
|
|
|
#167 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Ja widzę znaczną poprawę skóry stosując zioła.
Mleko nie ma na mnie większego wpływu (jak już wspominałam na innym wątku), słodycze może minimalnie (ale też bez szału). Za to alkohol i papierosy... porażka.
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie tylko kobiety miastowe są zabiegane - kobieta na wsi także pracuje, zdarza się, że ciężej niż typowa miastowa kobieta - bo do wszystkiego musi dojechać, praktycznie niczego nie ma na miejscu, robi za żonę, matkę, sprzątaczkę, kucharkę i wszystko w jednym. Powiedziałabym,ze raczej kobiety z miasta są bardziej wygodne, ale nie lubię generalizować. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Nie wiem czemu się przyjęło, że na wsi to sama wolność i swoboda - każdy musi w tych czasach pracować, czy jest ze wsi czy z miasta. Poza tym praca rolnika jest całodobowa, a nie odpykane 8h dziennie i do widzenia. Tyle w temacie. |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym Snickersem to bardzo dobry przykład - taniej i zdrowiej wyjdzie nawet niekupienie batonika Jeśli ktoś je je kilka razy w tygodniu, zaoszczędzi miesięcznie kilkadziesiąt złotych, które może wydać na warzywa czy owoce.A czas? Są setki, jeśli nie tysiące dań obiadowych, które są zdrowe i wymagają tylko wstawienia na kuchenkę czy to piekarnika. Nie trzeba nawet specjalnej inwencji, żeby mieć czym zastąpić danie z proszku. |
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
ja zauważyłam, jak jem więcej słodyczy to zaczynają mi wyskakiwać grudki na twarzy, ale jak tu się oprzeć pokusie?
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- a jeszcze jak jem więcej mięsa to też skóra byle jaka, ale jak tu przeżyć na samych owockach?
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
Co do mieszkania na wsi: zgadzam się, że kobieta na wsi wcale nie ma lekko. Może tylko na takich "osiedlach", jak w mojej miejscowości, gdzie mieszkają ludzie, których stać na panią od sprzątania, nianię do dzieci i jeszcze jest na etacie babcia, która ogarnia gotowanie, a w ogródku działa firma ogrodnicza.
Wracając jednak do diety: ja zauważyłam, że z moją skórą jest gorzej, jeśli zjem za dużo słodyczy, ale takich sztucznych, z dużą ilością ulepszaczy, bo na przykład po świętach, albo innych okazjach do objadania się domowymi słodyczami nic takiego mi się nie dzieje. Co do nabiału -nie działa na mnie niekorzystnie, zresztą bałabym się odstawić wszystkie mleczne produkty ze względu na wapń i perspektywę psujących się zębów i łamiących kości (mam wybujałą wyobraźnię). Co do chleba -nie widzę żadnych wad odkąd zaczęłam piec swój chleb. Na razie tylko taki na drożdżach, z braku czasu, ale może zorganizuję się lepiej i zacznę piec na zakwasie. Własny chleb lepiej smakuje i przynajmniej mam gwarancję, że nie ma tam żadnych świństw. Na mnie działa jeszcze dobrze zima (ale tylko pod względem skóry). Co prawda nie ma świeżych warzyw i owoców, ale jest mróz -działa antybakteryjnie (pod warunkiem, że dobrze ochronię skórę).
https://wizaz.pl/akcje/eucerin/podejmij-wyzwanie/ Edytowane przez MaryEli Czas edycji: 2013-10-10 o 16:17 |
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam niestety troche problem z robieniem miesa :-P sama zrobie sobie tylko kurczaka i to po dlugich mekach z wycinaniem wszystkich zylek:-P ano i niestety w akademiku nie ma piekarnika, nad czym bardzo ubolewam.
|
|
|
|
#175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
j wiele przepisów szukam na necie i ostatnio zaczęłam gotować przeróżne dania z warzywami ale również i z mięsem mąż jest naprawdę bardzo zadowolony Wystarczy odrobina chęci
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie umiem jedynie piec ciast,ale ich nie jem , także .. ![]() Uwierz, wszystkiego można się nauczyć. Rok temu moje umiejętności kulinarne ograniczały się do usmażenia kiełbaski na oleju,a dziś mistrzowsko ubijam holendra na parze
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Ekspert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
ale nie pamiętam co tam dokładnie było napisane.Własnie jem pożywną, jesienną, warzywną zupę taka bardzo dobrze oddziaływuje na moje samopoczucie.
|
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Tak ,tak
dziewczyny Lepiej postawić na warzywa niż drożdże .Na jedno pomoga na drogie zaszkodzą . A jak się namnożą to .....ho ho Wiem coś o tym bo oczyszczałam organizm nie tylko z drożdży . Nadmiar nich powoduje wiele chorób ,nie macie pojęcia jak ciężkich . Może odeślę znów do lektury ![]() http://www.bioslone.pl/forum/index.php?topic=27488.0
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Kolejnym czynnikiem źle wpływającym na samopoczucie są ostre przyprawy, mają też zły wpływ. Tylko, czy to oznacza, że mamy jeść zupy i potrawy bez smaku? Jak sobie radzicie? Dajcie koniecznie znać.
Można doprawić potrawy, ale nie przesadzając. Tak samo jak zjeśmy raz na jakiś czas jakiś słodycz, zwłaszcza jeśli będzie to coś przyzwoitego typu gorzka czekolada, to też nic się nei stanie