Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 14:12   #3001
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Larysa. - pit11 to ten ktory daje Ci pracodawca zebys mogla sie rozliczyc.
Dokumenty jakie musisz zlozyc zaleza od tego co dzialo i dzieje sie z twoja praca od 2011 roku.

Jak napiszesz nawet na priv to moge ci napisac co by u mnie chcieli. A najlepiej zadzwon do nich i odrazu powiedz co robilas w 2012 i. 2013 to powuedza jakie kwity.
Stary 2013-10-10, 14:12   #3002
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Była u mnie ciocia, która zawsze mnie tak chwali,że jestem podbudowana na następny tydzień

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
w końcu zdecydowaliśmy się na coś takiego:
Cytat:
http://www.optyczne.pl/234.1-Test_ap...st%C4%99p.html

mam nadzieję że będą nam wychodzić przyzwoite zdjęcia
a jakbyśmy się wkręcili w fotografię, to za rok czy dwa zdecydujemy się na lustrzankę

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Pięknie się przed porodem - dziś zrobiłam sobie maseczkę z siemienia lnianego na włosy co by się mnie Syn nie przestraszył

a on znów dziś mamę denerwuje - wczoraj ładnie się ruszał - dziś się leni
super, Nikony są fajne

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej. Donosze ze Nina ma 51cm i wazy 3980g
Więc ogólnie poród trwal ok doby... dałam radę na gazie rozweselającym i jakichś narko zastrzykach ale nie pamiętam nazwy. Mam tylko 1szew i ogólnie dopiero teraz dociera do mnie zmęczenie i potrzeba snu. Mała jest przesłodka kluską. Wyszła na supermana z rączką. Tż był przy porodzie i cieszy się że trochę go do tego zmusiłam idę drzemać
Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie,że TŻ dał się przekonać

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ja nie wiemco wy znowu chcecie od natali przeciez mowi prawde. Ja tez walcE o kp i tez jakdostawilam mlodeho do cyca cieszylam soe jak glupoa ale nie napisalam nic jak przeczytalam o problemach onnych...
Sama nie bylam kp i jsstem zdrowa jak kon ale chce kp mojego syna bo to moje mleko tansze i bliskosc itd
Nie ukrywam ze czasami mam mysli jal cudownid byloby podac nutle i miec chwile spokoju...
Ale jakbym nie mogla kp bez wyrzutow karmilabym mm... Przeciez to nie ode mnie zalezy

Kazda jest inna i w onnej sytuacji zyciowej.
Jeju ale męczycie z tym bułę, a to było wczoraj.
TYLKO JA czepiłam się Natali, bo JAK DLA MNIE to było niestosowne pisać o tym w takim momencie. I MI na miejscu dziewczyn byłoby przykro.Co nie znaczy,że dziewczynom było-nie umiem się aż tak wczuć w czyjąś skórę.Pomyślałam jedynie,że mogłoby im być przykro-a że się pomyliłam to zasługuję na chłostę?
I tak jak pisałam-chodziło o dany moment, a ogólnie to nie sądzę,żeby cieszenie się z kp na forum było czymś złym.

EOT

Cytat:
Hehe też jestem w szoku . Położna powiedziała że to przez to że poród tak długo trwał. 24godz od przyjęcia do szpitala i 46 godz od odejścia wód.

Na oko Nina jest faktycznie krótka body 56 na szerokość ok a rękawy do łokcia albo dłuższe

To moja na długość wiele mniejszych 50-56 rzeczy ma przyciasnych,ale mega szerokie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:17   #3003
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[LEFT]Była u mnie ciocia, która zawsze mnie tak chwali,że jestem podbudowana na następny tydzień

To moja na długość wiele mniejszych 50-56 rzeczy ma przyciasnych,ale mega szerokie

ta ciocia położna, tak? fajnie mieć kogoś takiego kompetentnego pod ręką/ na telefon

przecież jak Tusia była w brzuszku wiadome było że zostanie modelką

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:28   #3004
rubinka25
Rozeznanie

hejka

Wpadłam się przywitać, bo mi się nudzi.
Wróciłam o 13 z młodym ze spaceru. Zostawiłam go w wózku pod oknem bo jeszcze spał, a ja wzięłam się za obiad itp. Wszystko co miałam zrobić już zrobiłam a ten dalej śpi. Aż mi się naprawdę nudzi.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:30   #3005
karolson
Zakorzenienie

h
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[LEFT]
Jeju ale męczycie z tym bułę, a to było wczoraj.
TYLKO JA czepiłam się Natali, bo JAK DLA MNIE to było niestosowne pisać o tym w takim momencie. I MI na miejscu dziewczyn byłoby przykro.Co nie znaczy,że dziewczynom było-nie umiem się aż tak wczuć w czyjąś skórę.Pomyślałam jedynie,że mogłoby im być przykro-a że się pomyliłam to zasługuję na chłostę?
I tak jak pisałam-chodziło o dany moment, a ogólnie to nie sądzę,żeby cieszenie się z kp na forum było czymś złym.

EOT
I ja sie czepnelam ale chodzilo mi o rede Natali do Kaski na rozwiazanie problemow zeby znow sprobowala samej piersi.
W zwiazku z tym ze mam podobny problem jak Kaska skomentowalan tylko ze ta rada jest nietrafiona i propagandowa, jakby Kaska niepisala ze Miki na kp nie koksil, ze doradca zaleca mieszane, ze probuje oddciagac itd.

Koniec z mojej strony
Stary 2013-10-10, 14:36   #3006
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ta ciocia położna, tak? fajnie mieć kogoś takiego kompetentnego pod ręką/ na telefon

przecież jak Tusia była w brzuszku wiadome było że zostanie modelką

A nie,inna ciocia-nauczycielka z kolei.

Nooo tak mówiła lekarka i się sprawdziło
Tylko kicha, bo wszystkie ładniejsze ciuszki są na nią jeszcze za duże i nie mogę jej wystroić.

A tak w ogóle to Tuśce zachciało się jeść jak byli goście, a że mieli tylko godzinkę to nie chciałam ich zostawiać, bo na cycu by pewnie wisiała z pół godziny więc dałam jej odciągnięte w butli. Zjadła 180 ml!!! Najpierw 90, dalej głodna więc 60 jej dałam, dalej chciała więc dałam jej jeszcze 40 z czego zjadła 30.Głodomorrrrraaaaaaa:br zydal:

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
h

I ja sie czepnelam ale chodzilo mi o rede Natali do Kaski na rozwiazanie problemow zeby znow sprobowala samej piersi.
W zwiazku z tym ze mam podobny problem jak Kaska skomentowalan tylko ze ta rada jest nietrafiona i propagandowa, jakby Kaska niepisala ze Miki na kp nie koksil, ze doradca zaleca mieszane, ze probuje oddciagac itd.

Koniec z mojej strony
Tośmy się podoczepiały może w słusznej dla nas sprawie,ale nie dla innych

Widzę,że dzisiaj też coś na ten temat było, a mi umknęło więc to co odpisałam akurat Loli to było tak ogólnie, żeby nie byłoWinnam, bom rozhulała dyskusję. A rady Natali też zawsze czytałam i uważałam za cenne.

W sumie temat kp i mm jest kontrowersyjny też na innych wątkach,więc luz blues i orzeszki

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/112230/1

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...stawy/105631/1

Cudaaaaaaaaaaaa.Wiem,że dla chłopców,ale jakos dziewczynkowe mnie nie urzekły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:36   #3007
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
hejka

Wpadłam się przywitać, bo mi się nudzi.
Wróciłam o 13 z młodym ze spaceru. Zostawiłam go w wózku pod oknem bo jeszcze spał, a ja wzięłam się za obiad itp. Wszystko co miałam zrobić już zrobiłam a ten dalej śpi. Aż mi się naprawdę nudzi.
Swietnie sie to czyta szykuj papu dla mlodego bo jak sie obudzi po dlugiej kimie na dworzu to pewnie bedzie mega glod

Ja tez dzis na Fifiegi nienarzekam bo spi juz 3 h. Co prawda w domu ale przynajmniej moge sobie wszystko porobic

A spacer bedzie po obiedzie z tatkiem, bo sie okazalo ze moj lejek mial byc kurierem a dostala awizo na polecony ' duzy' TZ dzwonil i sie pomylili i wyslali listem. Oczywiscie listonosz nic nienosi, bo po co nosic? Lejek ktory nic niewazy i miesci sie w kopercie? No chyba ze w karton spakowany jest.
Stary 2013-10-10, 14:39   #3008
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam. Miłosz kończy dziś miesiąc

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czar prysl

moj syn jest jak kazdy facet

cycki, sranie i relaksik

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To kiedy termin?
jak się samo zacznie dziać...

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Faceci to jest trochę inny gatunek

Mój mi stanowczo zabronił rodzić 15 bo wtedy jest mecz polska- anglia i on się z kumplami wybiera na mecz do Londynu. A moje gadanie, że co będzie jak mnie akurat złapie a ten dzień a on nie uslyszy telefonu w tym hałasie a i z dojazdem do domu problem bo samochodu nie bierze, olał totalnie stwierdzając że mam wziąć taksówkę. Tak kurna będę się pół godziny tlukla do szpitala taksówką z bólami, torbami i dwulatką na ręku, a ciekawe co ja z nią zrobię na porodowce. I nie przekonam dziada bo już bilety kupił a jeszcze do mnie z tekstem żebym przed 15 też nie rodziła i jak się zacznie to mam nogi zacisnac. :banghead:

mógłby z moim sobie rękę podać...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamuśki nas coś brzuchol męczy, te przepowiadacze mnie zabiją
Asia doczytałam ze masz juz 3 cm, Marcin wyjdzie na pewno w odpowiednim momencie

Cytat:
Więc ogólnie poród trwal ok doby... dałam radę na gazie rozweselającym i jakichś narko zastrzykach ale nie pamiętam nazwy. Mam tylko 1szew i ogólnie dopiero teraz dociera do mnie zmęczenie i potrzeba snu. Mała jest przesłodka kluską. Wyszła na supermana z rączką. Tż był przy porodzie i cieszy się że trochę go do tego zmusiłam idę drzemać
Miłego dnia

WOW, Ninka zaszalała z ta rączką... trzymaj się ciepło i wypoczywaj

rano tż zawiózł mnie na ktg, które w sumie nic nie wniosło, bo skurcze na poziomie 10 % czyli żadne, za to młody dawał czadu... następne ktg za tydzień... w nocy przed 2- gą miałam mały kryzys skurczowy, że rozbroiłam alarm i po nospe zeszłam do kuchni... a tż był w pracy do 4-tej, ale przeszło...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:40   #3009
rusałka_1
Zakorzenienie

o ten pierwszy cuudny

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-10, 14:52   #3010
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież to na koniki mogą być trochę sztywne i niewygodne ale najlepszym rozwiązaniem będzie przymierzyć

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Miłego dnia

Gratuluję Kawał dzidzi z niej superbohaterka

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie zero efektu, podobnie jak herbatka laktacyjna. Wydaje mi się, że to bardziej efekt placebo i najbardziej wpływ ma na to "głowa".

A ja nie wiem, czy sobie kuku nie zrobiłam za bardzo "maltretując" piersi podczas ściągania laktatorem, żeby jak najwięcej z nich wycisnąć. Od dobrych kilku dni, bolą mnie, jak je dotykam. Czy też tak macie?
Czytałam, że "Silne uciskanie piersi powoduje to, że pokarm, który jest zgromadzony w przewodach mlekowych dostaje się do sąsiednich tkanek.".
Poza tym nic mi nie jest - nie mam temp ani żadnych zaczerwienień, tylko czuję jakby taki lekki obrzęk.

Logoasia - kciuki za rozwój akcji!

Młody zasnął, to muszę trochę zaległych spraw nadrobić.
bardzo możliwe nawet jeśli to placebo to i tak dobrze że jest jakiś efekt :p

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:53   #3011
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa. - pit11 to ten ktory daje Ci pracodawca zebys mogla sie rozliczyc.
Dokumenty jakie musisz zlozyc zaleza od tego co dzialo i dzieje sie z twoja praca od 2011 roku.

Jak napiszesz nawet na priv to moge ci napisac co by u mnie chcieli. A najlepiej zadzwon do nich i odrazu powiedz co robilas w 2012 i. 2013 to powuedza jakie kwity.
aha czyli ja za 2011 nie dostałam tego pita 11 więc będą mi kazali za 2012 pewnie. ehhh wkurzajace to becikowe :/
ja mam spis co u mnie chcą bo tż był i mu pani spisała. teraz tylko dowiedziec sie co z tym 2011 skoro nie pracowałam
dzieki

Cytat:
Swietnie sie to czyta szykuj papu dla mlodego bo jak sie obudzi po dlugiej kimie na dworzu to pewnie bedzie mega glod

Ja tez dzis na Fifiegi nienarzekam bo spi juz 3 h. Co prawda w domu ale przynajmniej moge sobie wszystko porobic

A spacer bedzie po obiedzie z tatkiem, bo sie okazalo ze moj lejek mial byc kurierem a dostala awizo na polecony ' duzy' TZ dzwonil i sie pomylili i wyslali listem. Oczywiscie listonosz nic nienosi, bo po co nosic? Lejek ktory nic niewazy i miesci sie w kopercie? No chyba ze w karton spakowany jest.
zazdroszcze tych 3 godz w dzien ja kompletnie nic nie moge zrobic nawet sie nie przebrałam odkad wstałam porazka :/
na spacerze nie bylam a slonce jest :/ potrzebowalabym 10 min ale ona w 10 min to sie bedzie zanosila z placzu. nie ogarniam sama ehhh
i chyba zaraz dam butle bo od 11 wisi na cycu raz 1 raz 2gim i glodna :/ i plakac zaczyna teraz jak je wiec co mam zrobic, zaraz i ja sie poplacze
Stary 2013-10-10, 14:53   #3012
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
papuga jestem w domu już. skurcze ustały, jak zwykle od 2 w nocy męczyły co 5-7min, coś tam niby się dzieje, ale bez szału. mam czekac cierpliwie, i w sumie chyba wolę zaczekać, bo w szpitalu w którym chcę rodzić jest przepełnienie. teraz już będę czekała na porządne kopnięcie, co by nie odesłali
lepiej w domciu Coś czuje że niedługo nadejdzie Twój czas

Stary 2013-10-10, 14:55   #3013
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:

Jak tylko napisałam posta usłyszałam stękanie Filipka. Tak więc teraz piszę jedną ręką z małym uwieszonym przy cycu.

To widzę, że wszystkie Filipki mają dziś dobry dzień. Mój nawet ładnie spał w nocy i mamusia jest wyspana.

Zamówiłam dziś karuzelę dla Filipka i już dostałam informację, że wysłana. Więc jutro już będę ją mieć.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:56   #3014
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aha czyli ja za 2011 nie dostałam tego pita 11 więc będą mi kazali za 2012 pewnie. ehhh wkurzajace to becikowe :/
ja mam spis co u mnie chcą bo tż był i mu pani spisała. teraz tylko dowiedziec sie co z tym 2011 skoro nie pracowałam
dzieki

zazdroszcze tych 3 godz w dzien ja kompletnie nic nie moge zrobic nawet sie nie przebrałam odkad wstałam porazka :/
na spacerze nie bylam a slonce jest :/ potrzebowalabym 10 min ale ona w 10 min to sie bedzie zanosila z placzu. nie ogarniam sama ehhh
i chyba zaraz dam butle bo od 11 wisi na cycu raz 1 raz 2gim i glodna :/ i plakac zaczyna teraz jak je wiec co mam zrobic, zaraz i ja sie poplacze
Daj jej butle jak się nie może najeść , nie ma co się męczyć moim zdaniem. Może się uspokoi to i na spacerek zdążycie jeszcze pójść
Też się wybieramy ale czekam aż Antek zrobi kupe bo się pręży i pręży już od godziny :/

tż w pracy i codziennie siedzisz sama ? bo ja nie w temacie

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:57
Stary 2013-10-10, 15:29   #3015
tassia
Zakorzenienie

a ja wlasnie sie zrelaksowalam
ale balagan w donu mnie przerasta haha
moze potem.posprzatam

w ramach relaksu zostawilam wam,Macka w k.

zaraz budze mojego kluska na cysia i idziemy spacerowac bo 20 stopni na zewnatrz

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:34   #3016
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny:cm ok: niestety nie mialam czasu nadrabiac
nena_milka gratulacje

ja od urodzenia jestem jak zombie i spalam w sumie moze z 6 godzin(dzis juz 5ty dzien), jakos nie umiem usnac nawet jak mam ku temu małą okazje(np 2 godziny miedzy karmieniami) poza tym mam ta anemie to z twarzy wygladam jak trup.

U nas wszytsko dobrze, maz mi bardzo pomaga Julcia jest przeslodka i nie moge sie na nia napatrzec. Mamy tylko ogromny problem z karmieniem juz nie wiem co mam robic Mam strasznie malo mleka i malutka sie nie najada i dokarmiam sztucznym.Staram sie co chwile sciagac i karmic ale juz nie daje rady juz tak mnie biust boli a sutki takie obolale i twarde ze nawet mała nie ma jak złapac do ssania.Pozyczylam sobie laktaror Medeli ale tak mi wlasnie masakruje sutki ze chyba nim sie tak załatwilam
Malutka strasznie spiąca, nic na nią nie działa próbuje juz wszytskiego zeby ja rozbudzac zeby pociągła cyca to ją wybudze i za minute znowu spi wiec spedzam czas na karmieniu godzinami

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:43
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:35   #3017
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, w kwestii Mopsu to sytuacja jest na maksa zabawna. Wychodzi na to, że nie tylko każda kobieta tam pracująca mówi co innego, ale i od dnia i humoru tej samej osoby zależy czego będzie sobie życzyć

Wybraliśmy się tam dziś całą trójką. Nie wzięłam zaświadczenia o urlopie macierzyńskim (bo jeszcze w ogóle mi go nie przyznano) oraz nie biegałam po nowe zaświadczenia lekarskie (no bez jaj, "nowe" kartki które mi na siłę wcisnęła babka są po prostu w dwa razy mniejszym formacie niż te, które mają na stronie internetowej więc ja nie będę teraz z dzieckiem przy cycku biegać znowu po prywatnych gabinetach).

Chciałam wejść do tego samego pokoju, w którym rozmawialiśmy na temat becikowego za pierwszym razem. Kobieta, która tam siedziała zaklinała się, że to niemożliwe żebyśmy tam to załatwiali. Ja tam mam w tyłku wdawania się w tego typu kłótnie, ale tż powiedział, że on tam był i ona mu nie wmówi, że nie
No ale dobra, w końcu wyczekaliśmy do pokoju, w którym byłam sama, za drugim razem. Trafiliśmy do tej samej babki, która mi tak marudziła i już byłam pewna, że znowu wyjdziemy z niczym. Ale uwaga, czary-mary, już wszystko jest ok. Pracownica znów prześwietliła wszystkie papiery i już nie chciała tego macierzyńskiego, nie pluła się o format zaświadczeń lekarskich. Nie mam pojęcia czy akurat miała super humor, ulitowała się nad stękającym cały czas maluchem w nosidełku czy obawiała się konfrontacji z moim tż, który wparował tam najeżony jak kogut i gotowy do rozkręcenia kłótni

Także słuchajcie, rady w niczym nie pomogą, Mops to jest państwo w państwie

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:40
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:40   #3018
czaszka_
Zakorzenienie

TŻ ciagle cos jezdzi zalatwia kupuje, pomaga mi itd. niestety mamy tez tescia w szpitalu wiec jezdzi w kolko.W domu mamy czysciutko, mam czas i na toalete i na posprzatanie i na wypranie ale to jak tylko między karmieniami ale nie wiem juz co mam robic dzis juz mam straszny kryzys z tymi cyckami i do tego nawet jak sie położe to nie umiem nawet na minute zasnąc

sorki ze tylko o sobie ale nawet nie mialam kiedy nadrobic mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze.Mi mowia ze wygladam super tzn ze sobie radze i ze napewno nie bede miec deprescji ale dzis mam chyba kumulacje i ciagle placze z tymi cyckami tak mnie bolą

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:42
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:51   #3019
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja od urodzenia jestem jak zombie i spalam w sumie moze z 6 godzin(dzis juz 5ty dzien), jakos nie umiem usnac nawet jak mam ku temu małą okazje(np 2 godziny miedzy karmieniami) poza tym mam ta anemie to z twarzy wygladam jak trup.

U nas wszytsko dobrze, maz mi bardzo pomaga Julcia jest przeslodka i nie moge sie na nia napatrzec. Mamy tylko ogromny problem z karmieniem juz nie wiem co mam robic Mam strasznie malo mleka i malutka sie nie najada i dokarmiam sztucznym.Staram sie co chwile sciagac i karmic ale juz nie daje rady juz tak mnie biust boli a sutki takie obolale i twarde ze nawet mała nie ma jak złapac do ssania.Pozyczylam sobie laktaror Medeli ale tak mi wlasnie masakruje sutki ze chyba nim sie tak załatwilam
Malutka strasznie spiąca, nic na nią nie działa próbuje juz wszytskiego zeby ja rozbudzac zeby pociągła cyca to ją wybudze i za minute znowu spi wiec spedzam czas na karmieniu godzinami
cześć super że sobie radzicie i brawa dla męża że jest dla Ciebie wsparciem

Piszecie o tych przebojach z becikowym, aż się nie chce wierzyć, że takie "cuda na kiju wymyślają"
aż mi się "nie chce" sprawdzać jak to u nas będzie wyglądać

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-10-10, 15:57   #3020
karolson
Zakorzenienie

Larysa- a probowalas dawac odciagniete z butli?

Your Angel- eh to akurat racja. Duzo zakezy od osoby siedzacej po drugiej stronoe. Dobrze ze udalo wam sie zalatwic. Tez kazdy przypadek jest inny dlatego niema co sie sugerowac. Bo Ty niemialas umowy do dnia porodu prawda? Masz caly czas jedego pracodawce?! Pytam bo jutro ja ide do mopsu i musze chodz troche byc przygotiwana na atak

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Czaszka - a bola Cie cale iersi czy tylko brodawki? Jak brodawki to smaruj masciami, mlekiem, wietrz.
Stary 2013-10-10, 16:02   #3021
your Angel
czyli Endżi

Karolson, tak, miałam umowę właśnie do dnia porodu A jeśli chodzi o pracodawcę, to był ten sam od sierpnia 2012 do września 2013, ale zmieniał nazwę spółki więc ostatecznie brany pod uwagę jest okres od kwietnia 2013 do września 2013.

Ja mam nadzieję, że udało się załatwić Bo niestety oni mają jeszcze czas na to żeby się od tego odwoływać, mogę mnie wezwać do przyniesienia czegoś jeszcze.
Nie wiem też jak w końcu będą liczyć te pieniądze. Na moim świadectwie pracy nie jest napisane ile mi płacili więc nie mam pojęcia co to w ogóle wnosi do sprawy. A tż dostawał tyle, że jeśli doliczą też moje nędzne grosze, to obejdziemy się smakiem

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-10-10 o 16:06
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:14   #3022
tassia
Zakorzenienie

jestem szurnieta matka

wlasnie wlaczylam sobie balkanice i tanczylam z Mackiem.w pokoju a potem uskutecznialam dzikie tance w okol przewijaka
bije mi grubo na mozg od tego siedzenia w domu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:44   #3023
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jestem szurnieta matka

wlasnie wlaczylam sobie balkanice i tanczylam z Mackiem.w pokoju a potem uskutecznialam dzikie tance w okol przewijaka
bije mi grubo na mozg od tego siedzenia w domu

Hehe pozytywnie!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:48   #3024
misia332
Zakorzenienie

nie mam dzisiaj sił już.

Ciasto mi się nie udało, ale trudno. Łeb mi pęka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:49   #3025
matallewar
Zakorzenienie

Encia dziś na mm, a mleko odciągam. Zobaczymy, czy będzie lepiej...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:10   #3026
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
TŻ ciagle cos jezdzi zalatwia kupuje, pomaga mi itd. niestety mamy tez tescia w szpitalu wiec jezdzi w kolko.W domu mamy czysciutko, mam czas i na toalete i na posprzatanie i na wypranie ale to jak tylko między karmieniami ale nie wiem juz co mam robic dzis juz mam straszny kryzys z tymi cyckami i do tego nawet jak sie położe to nie umiem nawet na minute zasnąc

sorki ze tylko o sobie ale nawet nie mialam kiedy nadrobic mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze.Mi mowia ze wygladam super tzn ze sobie radze i ze napewno nie bede miec deprescji ale dzis mam chyba kumulacje i ciagle placze z tymi cyckami tak mnie bolą

współczuje przejść z cycami dobrze ze tż się angażuje i pomaga.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia dziś na mm, a mleko odciągam. Zobaczymy, czy będzie lepiej...
wieczorem się okaże a jak narazie spokój? nie boli ja brzuszek?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Antoś lula w pokoju przy otwartym oknie i końcu udalo mi sie ogarnąć trochę w chacie łazienka błyszczy, kuchnia tez, zostało tylko prasowanie ..
Jutro przyjezdza do Antka moja mama a ja ruszam na zakupy po płaszcz i buty

Stary 2013-10-10, 17:32   #3027
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
ok
reinstalowalam aplikacje to moze przesle zdjecia

1 dzien przed porodem i 3 tygodnie po porodzie
super!

Cytat:
jak się nie obudzi ten leniuszek to chyba taka wyprawa mnie czeka...
zjadłam trochę czekolady i daję mu szansę.
zauważyłam, że on ma często takie przeplatane dni: jeden dzień w normie, drugi przerażająca cisza
U mnie to samo. Wczoraj był dzień lenia aż do wieczora. Oszaleć można! Nie stresuj się kochana, na pewno wszystko jest ok U mnie od rana teraz też cisza, ale zaraz wizyta wiec się nie stresuje - posłucham serduszka chociaż.

Cytat:
Chyba nie wygodne. No i noga sie w tym nie poci ?

Cytat:
klask i: waga niezła

nie macie wrażenia że nasze dzieciaczki zagramaniczne inaczej mierzą ?? w sensie że mają mniej centymetrów?
Nie wiem czy inaczej ale tu mierzą w funtach i calach, więc już powiedzialam TZ, żeby gotowy był z aplikacją w ręku na szybkie przeliczenie jak tylko powiedzą wartości, bo w tych dzikich miarach to i tak nie zczaje

Cytat:
Miłego dnia

Kluseczka mała! Dobrze, że już po, ale rzeczywiście troszke Ci ten poród zajął
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:47   #3028
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

współczuje przejść z cycami dobrze ze tż się angażuje i pomaga.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

wieczorem się okaże a jak narazie spokój? nie boli ja brzuszek?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Antoś lula w pokoju przy otwartym oknie i końcu udalo mi sie ogarnąć trochę w chacie łazienka błyszczy, kuchnia tez, zostało tylko prasowanie ..
Jutro przyjezdza do Antka moja mama a ja ruszam na zakupy po płaszcz i buty
Na razie spokój, sporo śpi. Ale najgorsze godziny ma od 21 do 1, więc wtedy będzie wiadomo.

Ale.tu dziś cicho...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:55   #3029
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Daj jej butle jak się nie może najeść , nie ma co się męczyć moim zdaniem. Może się uspokoi to i na spacerek zdążycie jeszcze pójść
Też się wybieramy ale czekam aż Antek zrobi kupe bo się pręży i pręży już od godziny :/

tż w pracy i codziennie siedzisz sama ? bo ja nie w temacie
zjadła 125ml z czego trochę ulała przy odbiciu i śpi już prawie 2 godz, a jak jadła to patrzyła na mnie takimi oczami smutnymi i wydawało mi sie ze chce mi powiedziec - widzisz mamo o to mi chodzilo, to Ci chciałam zakomunikowac głodna była

a tż, szkoda gadać, rano 1,5 godz, po południu 1,5 godz. pracy, a między czasie spał. wstał o 13;15, 15min przed pracą.

Cytat:
Larysa- a probowalas dawac odciagniete z butli?
no jakby się dało to bym chciała ale ściągnęłam przed wczoraj 60ml, a wczoraj 20 ml :/ systemem 775533

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Na razie spokój, sporo śpi. Ale najgorsze godziny ma od 21 do 1, więc wtedy będzie wiadomo.

Ale.tu dziś cicho...
oby było dzisiaj lepiej

no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/

Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:

Ale.tu dziś cicho...
oby było dzisiaj lepiej

no cicho... tak smutno w ogóle na forum. wydaje się jakby każdy miał doła :/

Kaśki też nie ma, mam nadzieję że się nie smuci w domu, i oby pisała z nami
Stary 2013-10-10, 17:56   #3030
niebede
Raczkowanie

Cytat:
super widzę że cos rusza

haha macie tak napięty grafik ze nie ma czasu na urodzenie dziecka
Ostatnio pisałam, że piątki na najbliższy miesiąc mam zaklepane, a poród mam wpisany na przyszły piątek. Ordnung muss sein

Pisałyście o ananasach, przesuwaniu lodówek itp. a ja polecam marszobieg. Leciałam dzisiaj na ktg, że nawet Korzeniowski by mnie nie wyprzedził i tylko myślałam, żeby mi wody nie odeszły, bo zostawię ślad jak ślimak, ale do przychodni dojdę! A teraz chodzę jak kaleka, bolą mnie pachwiny jakbym ujeżdżała konia.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości