Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 12:57   #1921
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Dzis tz wrocil do domu o 15, na jutro dostal wolne od przelozonego, co prawda ma nocny dyzur, ale mamy przed soba dlugi czterodniowy weekend. Tak sie ciesze, ze nie macie pojecia; co za tym idzie moze mnie byc mniej.
Przed chwila Yae z tz ogladala robaka za oknem, alez sie cieszyla. Smiech dziecka jest naprawde czyms uroczym
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:58   #1922
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, zakochałam się w imieniu Liliana. Chyba tak dam na imię drugiej córce. TŻowi też się podoba. Piękne. Będę miała Oli i Lili wtedy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:59   #1923
blogerka
Wtajemniczenie

Mamy jakieś apogeum smęcenia i "mememe" i ciagle tylko rączki, i ledwo daję radę. Jest śliczna pogoda i od rana szykuje się, żeby na spacer wyjśc, ale wiadomo .. najpierw obiadek bo nie dam rady na zewnątrz karmić bo się upapra. No i w końcu zasnął, więc zmykam szykować nas i wybywamy do kąpieli już, bo w dumu nie idzie wysiedziec. Nawet głupie wyszkowanie się na spacer graniczy z cudem bo chwilowo Borys nawet zębów nie daje mi umyć, tylko stoi trzymając się za spodnie od pidżamy i jesty jeden wieki lament.
N awet wczoraj już do rodziców pojechałam odpocząć i ... nie udało się. Bo Borysowi ciągle coś nie pasowało i nawet jak moi rodzice próbowali się nim zająć to on ciągle za mną chodził. Mam nadzieję, że ten etap minie wkrótce, bo chwilowo czuję się już umęczona.
Buziaki dla Was i dzieciaczków.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zakochałam się w imieniu Liliana. Chyba tak dam na imię drugiej córce. TŻowi też się podoba. Piękne. Będę miała Oli i Lili wtedy.

Córeczka mojej siostry tak się nazywa, ja jakoś nie mogę się przekonać...
Najlepsze, że mój tato dobvrych kilka/naście dni nie mógł zapamiętać tego imienia
Stary 2013-10-10, 13:02   #1924
Debrah
Zakorzenienie

Nancy : wiesz, nie to, że nie może.
Ale np jako psychoterapeuta - nie powinnam z pacjentem na jego terapii poruszać swoich doświadczeń - a jeśli ktoś np wyczai mnie i książkę?
Na pewno da się to ominąć mówiąc pacjentowi (na wszystko się tak mówi, jak zapyta np "
a pani to ma męża/dziecko, ma pani taki a taki problem?", że to jest czas i miejsce tego pacjenta i nie rozmawiamy tutaj o mnie, no ale kurdę, hmhm?

Gdybyście miały iść do psychologa o którym wiecie, że ma doświadczenia jak ja - coś by to zmieniało?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:21   #1925
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
wiem, że sesje czapkowe już się skonczyły, ale jeszcze my
słodziak z niej

Cytat:
Bokeh, śniłaś mi się w nocy i tapetowałyśmy u Ciebie pokój
tapetą z jakimś widokiem. miala byc taka fototapeta na ścianie
pewnie klasyk: morze, plaża i samotna palma

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Widziałam ilkas na forum mamuś majowo czerwcowych 2014 ona kiedyś z nami pisała prawda ?
a Ty co tam robiłaś

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dla mnie nauka za wszelką cenę to męczenie i siebie i dziecka.
idealne podsumowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43207555]
No i mało widowiskowo było :d tyle, że się przenosi od rana dzisiaj, a nie mówiłam, że babie od razu prąd odciąć było?[/QUOTE]

jednak dało jej rady

Cytat:
mi też się strasznie to imię podoba, jak jeszcze nie wiedziałąm, że będzie Zenuś, to Lilka była brana pod uwagę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

pytanie za 100 punktów: jak powiększyć czcionkę i w ogóle wszystko na fb? Filip mi coś powciskał na klawiaturze i wszystko jest mikroskopijne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:23   #1926
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mała, dzięki, że pytasz. Gorączka na razie jest zbita, po Ibum, przed spaniem, miała 37,3, także poprawnie... Przed spaniem była bardzo wesoła i się bawiliśmy we 3. Teraz śpi spokojnie, następna dawka zbijaka przypada na 22:00, zobaczymy, może już nie wróci gorączka. Chciałabym. Mój smutalek.
to 2 dzień, prawda? czyli jeszcze jeden i wysypka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Wiesz, wyczytałam w googlach, że biegunka się objawia tym że są takie nitki jakby krwi...
a nie zgodzę się
Ani Agatka (nawet przy rota w szpitalu) ani Dorka NIGDY nie miały krwi przy biegunce

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pytanie mam. Stwierdziliśmy, że wypadałoby ogarnąć becikowe Byłam dziś w US po zaświadczenie o dochodach i mam problem. W tamtym roku sprzedaliśmy działkę i dostałam dwa zaświadczenia w urzędzie, jedno za pracę, a drugie właśnie zysku z działki i teraz wiadomo, że się nie będziemy kwalifikować na becikowe chyba, że te pieniądze z działki się nie bedą wliczać. Wiecie jak to jest?

też nie opgarnęłam jeszcze

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Bylismy z dzidzolem u lekarza, bo na pupce miala wysypke, po bokach, suche placki, cos podobnego jak ja, osrodek malutki ten akurat, 2 lekarzy, przyjeli nas bardzo milo, mimo ze babki rejestrujace zero angielskiego a my zero niemieckiego i wyszlo, ze M. zarejestrowaly i poszlismy na gore ale skapnelismy sie, bo poczekalnia dla dzieci widzielismy na dole, i u gory do tej babki podeszlismy i sama zalatwila wszystko nie musielismy ponownie zalatwiac wszystkiego na dole, tylko odrazu do poczekalni, a na gorze, jak M. usiadl to babka starsza niemka przesiadla sie tak abym mogla obok Marka usiasc, na dole w poczekalni, klocki, pluszowe misie i pelno ksiazeczek dla dzieci, to lekarza przychodzi pielegniarka i wywoluje po nazwisku i prowadzi do gabinetu, lekarz przychodzi wita sie z nami podajac reke, i okazuje sie, ze korzenie polskie ale tego sie domyslalam bo nazwisko orlowski, jego pradziadek byl polakiem, bardzo mily tylko ze przepisal masc ecurel a to steryd i 3 dni smarowac ja nie przejdzie to przyjsc z powrotem, wiec nie wiem co o nim myslec, leki oczywiscie dla dzieci za darmo. Bylismy na zzakuapch, jechala babka autem Marek przeszedl, zaraz ja po chwili, za nami baba sie zatrzymuje i krzyczy do nas po niemiecku, myslalam, ze nas opierdala ze leze jak swieta krowa, bo tak zdarza sie w Polsce a Ona do nas, ze dzidza ma jeden bucik, ze chyba zgubilismy drugi.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Debrah

trzymam kciuki za ksiazke

Lady
a u Ciebie za prawko i studia
o widzisz, już pierwszy pozytyw - fajna obsługa i leki free

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Myślę że Blanka nie będzie raczkować Dawno temu były ruchy Dżejkoba, pełzała do tylu może jednen dzień,również bardzo dawno temu, siedzi a jak chce zabawkę to sięga po nia bez raczkowania,tzn siada,przekręca się tyłem,popiera na rączkach,siada i tak w kółko aż przysunie się do zabawki. Co o tym myślicie?

50/50 % albo będzie, albo nic.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co za noc!!!!!!!!! Co za noc!!!!!!!
Jak się położyłam spać o 22 to do 4 nie zarejestrowałam żadnej ŻADNEJ pobudki Jeżeli coś było, to tak nieistotne, że nie pamiętam, więc my CHYBA przespałyśmy ciągiem 6h!!! Jak mnie Ola obudziła i zobaczyłam, że jest 4 to nie wiedziałam czy płakać z radości Wiecie, że o tej 4 byłam tak wyspana jak jeszcze nigdy przez 8m-cy?
Nie mam pojęcia jak to się stało, i co ja jej zrobiłam, bo chętnie bym to powtórzyła
No, a o 6 normalna pobudeczka, teraz śniadanko.... normalnie czuję sie jak 'młody Bóg'
gratulacje, ale już wiem, kto nam dobre spanie zabrał
u nas masakra, o 4 rano wywaliłam męża do Dorki a sama poszłam na jego łóżko spać, hehe

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane na chiwleczke sprzedałam Bartula dziadkowi, zeby Wam podziekwoac- wszystkim i kazdej z osobna za kazde słowo w klubie!
napisze tylko co u nas na szybko-młodemu wyszły 4 zeby jednoczesnie i mamy juz 6 , jak wyszły to skonczyło sie nocne szalenstwo i teraz mamy 1 podbudke w okolicach 1-2 dodatkowo staje przy wszystkima wczoraj na podłodze ustałchwile sam gdzie moje małe bobo

INSOLITO- za dwa kroki brawa wielkie

ja dalej roz.pie.przona jestem, uciekam
brawa za ząbki i stawanie!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Apropo wczorajszej histerii. Postanowilam, ze sprobuje uspac babelka w lozeczku. Wlozylam go do lozeczka, siedzialam obok, w tle cichutko jego kolysanka, swiatlo docieralo do nas tylko z przedpokoju, on sobie buszowal, jak zaczynal marudzil to bralam na rece uspokajalam i odkladalam. I z kazdym odlozeniem placz coraz wiekszy, ale mysle, przeciez jestem obok, przytulam, nic mu sie nie dzieje, probuje dalej usypiac. I niestety ale przegapilam moment, w ktorym Piotrus zaczal sie nakrecac, a jak juz zaczal, to nie mogl skonczyc..... I sie rozpetal armagedonjejku dziewczyny za chiny ludowe nie moglismy go uspokoic wozek bee cyc be rece be, zawodzil tak przerazliwie, ze jeszcze w zyciu takiego placzu nie slyszalam, rzucal sie wykrecal, ranyplakalam razem z nim. W koncu usiadlam w moim fotelu do karmienia pozwolilam mu sie na mnie powspinac, w koncu polozyl glowke na moim ramieniu i tak zawodzil, juz wiedzialam, ze zasnie, ale musialam mocniutko przytulac do siebie i prosto do uszka szuszac, w koncu padl, ale jeszcze przez dobrych 20min przez sen zawodzil, potem pochlipywal, troche sie zapowietrzal, ale zasnal, a ja razem z nim. Malz przyszedl po jakims czasie bo chcial odcinek obejrzec a nie mogl sie doczekac a patrzy my spimy.
Wiecie co, nie wiem, co w glowie maja ludzie ktorzy stosuja 3 5 7, ja Pietraszka nie opuscilam na moment, glaskalam po glowce, nucilam kolysanke, trzymalam za raczke, przytulalam, a kurcze skonczylo sie to wszystko najwiejsza histeria w jego krociutkim zyciu
Stwerdzilismy z M.,ze w d.upie, bedziemy robic tak jak do tej pory, nie zniesiemy drugi raz tak przerazliwego placzu, a dla Pietraszka tez to nie jest dobre zeby az tak plakal.....
Jak go odlozylam z rak do lozeczka to spal do 1 w swoim pokoiku.

Co o tym myslicie??? Zrobic jeszcze kiedys kolejne podejscie?

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
kiedyś a teraz jak piszesz - olej

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Kochana ja nie raczkowałam i moja siostra też nie, Natusia też tylko pełza,
i jest git zadne ulomne nie jestesmy, a moja siostra wysportowana, ze szok, szpagat no problem, oprocz tego chodzi na siatke, w tamtej szkole na unikokeja, z chlopakami gra w nogę, koszykówkę

raczkowanie nie ma wpływu na spr fizyczną a na rozwój umysłowy lepiej się rozwijają półkule mózgu u dzieci raczkujących, mniejsze ryzyko dysleksjii, dysgrafii itd.

Ja prawie nie raczkowałam, i - dysgraficzka jestem jak szlag (mimo świetnej sprawności manualnej! za to sama technika pisania koszmar)
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:25   #1927
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Elmi prawy alt i strzałka w górę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:25   #1928
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, tak, gorączka pierwszy raz pojawiła się we wtorek wieczorem, także w piątek wieczorem powinno się to skończyć... Gorączka się już uspokaja, a to jest dla mnie ważne, bo mała się nie męczy...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:28   #1929
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ale np jako psychoterapeuta - nie powinnam z pacjentem na jego terapii poruszać swoich doświadczeń - a jeśli ktoś np wyczai mnie i książkę?
Na pewno da się to ominąć mówiąc pacjentowi (na wszystko się tak mówi, jak zapyta np "
a pani to ma męża/dziecko, ma pani taki a taki problem?", że to jest czas i miejsce tego pacjenta i nie rozmawiamy tutaj o mnie, no ale kurdę, hmhm?

Gdybyście miały iść do psychologa o którym wiecie, że ma doświadczenia jak ja - coś by to zmieniało?
o tyle, że stałby się kimś bardziej ludzkim, realnym
nie ma chyba niczego gorszego niż psycholog bez problemów, który wszelkie trudności życiowe zna tylko teoretycznie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

[/COLOR]pytanie za 100 punktów: jak powiększyć czcionkę i w ogóle wszystko na fb? Filip mi coś powciskał na klawiaturze i wszystko jest mikroskopijne
ctrl + kręcisz kółkiem myszy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:28   #1930
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym poszła, dla mnie taka osoba jest bardziej nie wiem "ludzka" i mysle, ze przez pryzmat tego co sama przeszla bardziej bedzie sie starała pomoc mnie, ma wiecej empatii.
Ale to ja kochana, wiem tez, ze niektorzy moi znajomi nie poszliby, uzasadniajac to tym, ze jak sama miala problemy to jak mi pomoze.

Jesli sie obawiasz to mozesz wydac pod pseudonimem

I napisze Ci jeszcze, ze czytajac to co tutaj i w k. piszesz, noca tak sobie myslalam, ze ja chetnie poszlabym do Ciebie na terapie juz teraz , gdybys mieszkała tylko blizej. Ponieważ to co piszesz, nie wiem jak to nazwax wlasciwie ale "trafia" do mnie, w sensie pomaga, byłam 2 razy u psych. i dla mnie to były rozmowy na zasadzie perdu pierdu, a to co Ty piszesz zostaje w mojej głowej.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:31   #1931
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Elmi prawy alt i strzałka w górę.
nie działa

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43208259]ctrl + kręcisz kółkiem myszy [/QUOTE]

o szlag, ale se powiększyłam
dzięki
Fewciu, Tobie też

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:34   #1932
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

A nie mozesz wydac pod pseudonimem?
Dla mnie bylabys wiarygodna w tym co robisz. Ze swoimi problemami sobie poradzilas, to wieksza szansa, ze i mnie potrafilabys pomoc
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:39   #1933
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Elmi proszę Ale ja tak wczoraj właśnie zrobiłam i działało

Debrah moje zdanie na temat swojej osoby znasz I tym bardziej jesteś wielką że mimo problemów poradziłaś sobie sama we wszystkim. I do takiego psychologa co "liznął życia" (ale okropnie to brzmi) chętniej bym poszła

Stary 2013-10-10, 13:50   #1934
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę belek każde karmienie jest trudne i uśpić małej nie moę - wierzga i siada sobie a potem maruddd.

Skomplikowanie się zrobiło.
Krócej przez to jest przy piersi i nie wiem jak na to patrzeć.
Zjadła na razie jedynie kilka porcji tartej marchwi podanej z mojego palca... i uu.
A teraz siedzi i o matko - wyciąga chusteczki mokre jedna po drugiej, idę spacyfikować:d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:00   #1935
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie wiem czy wypada poruszać tu takie tematy ale pomyślałm że ku przestrodze dla nas wszystkich napiszę coś. Otóż w piątek będzie pogrzeb 2,5 letniego chłopczyka. Zginął w tak głupi sposób że aż szok i do tej pory nie umiem się pogodzić z myślami że coś takiego było możliwe. wyobraźcie sobie że chłopczyk powiesił sie na łóżku piętrowym !!!! zawsze spał na dole ale tego feralnego wieczora uprosił rodziców by spać na górze. jeszcze 15 min przed wypadkiem rodzice byli u niego w pokoju! a potem nikt nic nie wie. najprawdopodobniej chciał zejść i nie wcelował w drabinkę tylko tę deseczkę co zabezpiecza przed upadkiem. wcisnął tam nóżki, tłów a główka została ..... a że nie było tam drabinki to nie miał jak się podciągnąć .... płaczę jak to piszę..... przepraszam jak kogoś uraziłam tym tekstem ale jakoś nie umiem sobie poradzić. robiłam różne zamówienia dla dzieci ale to mnie tak strasznie poruszyło!
STRASZNE!! brak mi słów

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane na chiwleczke sprzedałam Bartula dziadkowi, zeby Wam podziekwoac- wszystkim i kazdej z osobna za kazde słowo w klubie!
napisze tylko co u nas na szybko-młodemu wyszły 4 zeby jednoczesnie i mamy juz 6 , jak wyszły to skonczyło sie nocne szalenstwo i teraz mamy 1 podbudke w okolicach 1-2 dodatkowo staje przy wszystkima wczoraj na podłodze ustałchwile sam gdzie moje małe bobo

INSOLITO- za dwa kroki brawa wielkie

ja dalej roz.pie.przona jestem, uciekam
Cześć kochana
za ząbki

Cytat:
Napisane przez e_vel;43203923

[B
Meneq,[/B] naprawdę Maja ma już 3 trzonowe zęby. Razem 9. Tak jak na fotce.
Łał
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pobudka o 6, mleko i spanie do 9
w ddtvn pokazują czworaczki, mają już 5 miesięcy na mleko 1200zł miesiecznie pampersy ponad 2tys

Cytat:

Blanka jakoś dziwnie się przemieszcza, dzisiaj zaczęła i tak nóżką się odpycha Biegnie do pilota, bo to najlepsza zabawka Przepraszam za bałagan
Według mnie to ona ładnie uczy się raczkowania i nie masz się czym przejmować

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My już 3 jemy, więc może któraś inna dziewczyna
A czemu Wy już jecie 3????

1 jest od urodzenia do 6mż
2 od 6mż do 12, tak??
3 od 12mż

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
mój Tż mi zawsze pokazuje to jak chce kupić kolejne emu;p
a ja je tak uwielbiam
dobre
Stary 2013-10-10, 14:01   #1936
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Debrah Kochana,Blanka wczoraj nie lepszą była Ćwicze sobie,ona na podłodze na puzzlach,przyciągnęła sobie swoją torbę,ta co przy wózku nosze i zaczęła z niej wyciągać wszystko Najpierw chusteczki mokre,jedną po drugiej,zabrałam,potem pampersy,zabrałam,potem paklanki,zabrałam,to wyciągnęła pudełko z chrupkami,otworzyła i szczęśliwa zajadała

Stary 2013-10-10, 14:04   #1937
Ewik86
Zakorzenienie

Wreszcie mam chwilkę w pracy, żeby cosik naskrobać.

Marsi, ale mnie zaskoczyłaś swoją decyzją Powodzenia!

Insolito gratulacje dla Piotrusia za pierwszy kroczek!

Lady współczuję takiej histerii Piotrusia Bidulek mały.

Szaja to wreszcie problem z głowy?

Gojka trzymam kciuki za zdrowie Paulinki.

Pstryniu za Kubusiowego zęba.

Treseleo brawo za nockę

U mnie nocka średnia. Przed 6 Domcia się obudziła, bo kupę zrobiła. Niestety pielucha nie wytrzymała i część wyszła na plecy Już jak byłam w pracy TŻ dzownił, że znowu kupa i znowu na plecach i od razu stwierdził, że poda małej lek na biegunkę, bo woli teraz reagować niż dopuścić do rozwinięcia się choroby. Stwierdziłam, że przesadza, że na razie to tylko dwie kupy, ale chyba mnie nie posłuchał

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:07   #1938
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej seniority

Czytam od rana ale dopiero mam chwilę żeby się odezwać. Mały śpi,ja gotuje mu obiadek i jem śniadanie.

Cieszę się że Hania i Oliwaka mają się lepiej

Sylwietta- cześć kochana Super że się odezwałaś.

Jaka-straszna historia o tym chłopcu wydawać by się mogło że w domu jest mniej zagrożeń niż na zewnątrz ale widać co ma się stać to i tak się stanie

Tressell(?) zawsze zapomnę jak Twój nick napisać
za nocke.
My mieliśmy podobna do Hope: 24;40,5;40 pobudki z wielkim rykiem na mleko (wasze dzieci też w nocy tak drą papki jakby co najmniej miesiąc nie jadły? ) i o 7;10 już pobudka.

Marsi- świetnie przedstawiłaś obraz matki polki ale kurna fakty

Bokeh- jaka Haniula jest słodka Czy mi się wydaje czy robi się z niej blondasek?

Aaa i jeszcze Illkas-była była. nie pochwaliła się?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:11   #1939
s i l v e r
Zakorzenienie

Co do ilkas, super że będzie bejbik. Szkoda że już sie do nas nie odezwała
Moja siostra też ma termin porodu na maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez marsi11;43206421
wiecie,że wózek który ma Gardias i Sadowska kosztuje prawie 8000 zł :brzydal:

[url
http://www.fopahopa.pl/produkt/wozki/myo-tronic-pink-zestaw-z-baza.html[/url]

ciekawe czy loda też robi,skoro tyle kosztuje a wygląda jak zwykły widłowy który stoi z towarem w biedrze

Cytat:

ide nadrabiać może do wieczora to ograne

Julas
Ale cudna czapa!!!!!

Cytat:
Bokeh, śniłaś mi się w nocy i tapetowałyśmy u Ciebie pokój
tapetą z jakimś widokiem. miala byc taka fototapeta na ścianie

------------------------
No i mało widowiskowo było :d tyle, że się przenosi od rana dzisiaj, a nie mówiłam, że babie od razu prąd odciąć było?[/QUOTE]

Stary 2013-10-10, 14:12   #1940
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
mojej znajomej córki tak ma na imię, ślicznie,prawda
chociaż ja jak kiedyś będę miała córeczkę to nazwę ją Zuzia
Cytat:

myślę, że to o wiele lepsze, niż pójście do psychologa,który ma samą wiedzę teoretyczną, wiele ludzi przecież mówi, że po co, przecież "nikt ich nie zrozumie", a Ty przecież rozumiesz, nie chodzi mi oczywiście, żeby każdemu pacjentowi opowiadać o sobie...
Jeśli pacjent wyczai Ciebie i książkę... przeczyta i zrozumie, może nawet samo przeczytanie jej skłoni go do jakiejś refleksji, no i zawsze tak jak piszą dziewczyny możesz wydać pod pseudonimem
Cytat:
słodziak z niej

pewnie klasyk: morze, plaża i samotna palma

a Ty co tam robiłaś

idealne podsumowanie

jednak dało jej rady

mi też się strasznie to imię podoba, jak jeszcze nie wiedziałąm, że będzie Zenuś, to Lilka była brana pod uwagę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

pytanie za 100 punktów: jak powiększyć czcionkę i w ogóle wszystko na fb? Filip mi coś powciskał na klawiaturze i wszystko jest mikroskopijne
widzę,że Twój Fifek haker, mój ostatnio gdzieś wlazł i mój tż powiedział, że sam nawet nie wiedział, że takie funkcje w naszym kompie są.

I w ogóle stwierdziliśmy, że teraz dzieci to chyba rodzą się i mają we krwi znajomość komputera. Tż położył lapka na kanapie, Kubka przed nim na brzuchu a ten obie rączki na klawiaturę a twarz w monitor. Przekomicznie to wyglądało
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:17   #1941
Ewik86
Zakorzenienie

A Lilianka i u nas na wątku jest

Co do Ilkas to szkoda, że się nie odezwała, bo pamiętam jak pisała, że teraz będzie miała więcej czasu, bo kogoś zatrudniła. Nawet chyba miała się spotkać ze ślązaczkami i nagle znowu zamilkła.

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-10, 14:25   #1942
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Ja praktycznie mam juz łikiend DLUGI bo poniedzialek wolny
jutro jeszcze do pracy ale mamy impre-50lecie szkoly wiec lekcji niet tylko msza a potem impra na hali
Cytat:

Myślę że Blanka nie będzie raczkować Dawno temu były ruchy Dżejkoba, pełzała do tylu może jednen dzień,również bardzo dawno temu, siedzi a jak chce zabawkę to sięga po nia bez raczkowania,tzn siada,przekręca się tyłem,popiera na rączkach,siada i tak w kółko aż przysunie się do zabawki. Co o tym myślicie?

o jejciu, zdrowka dla biedulki! oby wysypka szybko przeszla ...
co do raczkowania to jeszcze nic straconego. u nas od ruchow dzejkoba doraczkowania minelo uhuhuhuhu albo i wiecej mlody dzejkobowal. potem pelzal w tyl, potem dlugo w przod, potem zaczal srawac przy meblach a dopiero na sam koniec zaczal czworakowac. spokojna twoja pochochrana bedzie i Blanka smigac na 4rczkach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:27   #1943
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie u każdego taki efekt jest możliwy, tylko u tych osób, które mają wadę nóg i stawiają je do środka. Ja miałam kilka par i nigdy nic takiego się z nimi nie działo...
ja wszystkie buty zakrzywiam do środka. I przez to nigdy nie mogłam ich kupić, ale jak się wqrwie to kupie na kilka dni w biedrze a tak serio to buty na zimę już mam wyczajone na spacery z wózkiem i po śniegu po pas, tylko muszę je w końcu kliknąć.
BTW moja koleżanka nie ma problemu z nogami wszystkie buty ideolo tylko emu zagięte

Cytat:

ide nadrabiać może do wieczora to ograne

Julas
O mako boko jaka słodziaśna, z tą rąsią jeszcze

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A Lilianka i u nas na wątku jest

Co do Ilkas to szkoda, że się nie odezwała, bo pamiętam jak pisała, że teraz będzie miała więcej czasu, bo kogoś zatrudniła. Nawet chyba miała się spotkać ze ślązaczkami i nagle znowu zamilkła.
A Ilkas się przypadkiem nie obraziła za wykluczenie z klubu?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:27   #1944
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
rze, że ok z tymi butami, to podobnie jak u pstryczka
no no, ja kupilam ale nie zakladam

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Mamy 2 nowe zęby! I chyba jesteśmy w trakcie skoku jakiegoś.... Kuba raczkuje pięknie, a dzisiaj stanął przy kanapie! Oj teraz nie mogę od niego odejść bo po wszystkim próbuje się wspinać

sliczne zdjecia...
cala-Zuliet wymiata fryzura!!!!!!!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:33   #1945
charlizz
Zadomowienie

Kurka, gotuje obiad dla Oli już 2,5h, na spacerze jeszcze nie byłyśmy nawet, taka jestem zorganizowana

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:33   #1946
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
nie wiem, ale wszystko możliwe

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-10, 14:39   #1947
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
STRASZNE!! brak mi słów

Cześć kochana
za ząbki

Łał

Według mnie to ona ładnie uczy się raczkowania i nie masz się czym przejmować

A czemu Wy już jecie 3????

1 jest od urodzenia do 6mż
2 od 6mż do 12, tak??
3 od 12mż

dobre

Bo Hipp ma 3 już po 10 miesiącu a my 10 kończymy jutro. A, że puszka nam się skończyła przedwczoraj to kupiłam 3. Hipp ma 5 rodzajów mleka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
ja wszystkie buty zakrzywiam do środka. I przez to nigdy nie mogłam ich kupić, ale jak się wqrwie to kupie na kilka dni w biedrze a tak serio to buty na zimę już mam wyczajone na spacery z wózkiem i po śniegu po pas, tylko muszę je w końcu kliknąć.
BTW moja koleżanka nie ma problemu z nogami wszystkie buty ideolo tylko emu zagięte

O mako boko jaka słodziaśna, z tą rąsią jeszcze

Może i tak, ale to jej problem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:47   #1948
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej,
odebrałam dzis wyniki Amelki. Tak więc, Amelka jest zdrowa!!!! wyniki nie są powalające/idealne, ale w normie, to jest najważniejsze... Pani dr powiedziała że za pół roku powtórzymy badania. Mówiłam jej o wzdęciach, powiedziała, zeby jeszcze obserwowac i dawac dicoflor(ale nie wiem czy jest sens bo juz jej dawalam kiedyś i du.pa, ale spróbuje) jeśli jej do roku wzdęcia nie przejdą(chociaż i tka jest ich mniej) to da nam skierowanie do gastrocośtam. Ale ulżyło mi. Powiedziała również, ze infekcje, paciorkowce też mają na to wpływ, mimo że była cc hmmmmm............

Przyszedł mi robot kuchenny KA to nie jest, ale też jest cudny ;p

fajnie że Ilkas zafasolkowała

gotuje 3 rodzaje zupek dla Amelki, Nawijka- współczuje Ci że nie masz zamrażalki ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:50   #1949
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

misiaell kup schowaj a jak zauważy (chyba, że mało spostrzegawczy) to powiesz, eee to stare, z zeszłego roku

wreszcie udało mi się chleb upiec, bo od wczoraj pieczywa nie jadłam i wtryngoliłam 4 kromki ze szpinakiem
dobre, dobre
ja od roku chcę upiec własny chleb

Cytat:
Ależ masz rację, tylko ja często widuję taką argumentację u różnych ludzi, że te buty są brzydkie, bo się właśnie taki efekt tworzy... A prawda jest taka, że to rzadki efekt, bo trzeba do tego mieć specyficzną budowę nóg. Dla mnie buty tego typu zawsze były super. Ciepłe, wygodne, antypoślizgowe, kurczę, czego chcieć więcej, gdy na zewnątrz jest mróz? Wtedy nikt nie myśli o tym, żeby wyglądać jak miss świata, przecież ma być po prostu ciepło i wygodnie, a w pięknych kozaczkach na szpilce można się zabić. Lepiej pozostawić obcasy na pozostałe pory roku. No chyba że się wychodzi gdzieś na kolację czy imprezę, że tylko z samochodu się wyjdzie, ale zaginać na 12cm obcasach po lodzie - kosmos... Moja znajoma złamała tak nogę 3 lata temu. Przedstaw mu taką argumentację.

Mój TŻ to chyba wyjątek, on lubi, gdy noszę buty tego typu. Mówi, że wyglądają jak futrzaki.
co racja, to racja i tak pewnie postawię na swoim

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis tz wrocil do domu o 15, na jutro dostal wolne od przelozonego, co prawda ma nocny dyzur, ale mamy przed soba dlugi czterodniowy weekend. Tak sie ciesze, ze nie macie pojecia; co za tym idzie moze mnie byc mniej.
Przed chwila Yae z tz ogladala robaka za oknem, alez sie cieszyla. Smiech dziecka jest naprawde czyms uroczym
super, jak ja marzę o chociaż wspólnym weekendzie

Cytat:
moja koleżanka dała Lilia

Cytat:
też zakrzywiam bo platfusa mam

ale u nas piękna jesień
i pranie mi schnie

Deli cieszę się, że Amelka zdrowa

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:51
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:50   #1950
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej,
odebrałam dzis wyniki Amelki. Tak więc, Amelka jest zdrowa!!!! wyniki nie są powalające/idealne, ale w normie, to jest najważniejsze... Pani dr powiedziała że za pół roku powtórzymy badania. Mówiłam jej o wzdęciach, powiedziała, zeby jeszcze obserwowac i dawac dicoflor(ale nie wiem czy jest sens bo juz jej dawalam kiedyś i du.pa, ale spróbuje) jeśli jej do roku wzdęcia nie przejdą(chociaż i tka jest ich mniej) to da nam skierowanie do gastrocośtam. Ale ulżyło mi. Powiedziała również, ze infekcje, paciorkowce też mają na to wpływ, mimo że była cc hmmmmm............

Przyszedł mi robot kuchenny KA to nie jest, ale też jest cudny ;p

fajnie że Ilkas zafasolkowała

gotuje 3 rodzaje zupek dla Amelki, Nawijka- współczuje Ci że nie masz zamrażalki ;p
Brawo za wyniki

Jakie zupki, z czym?

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości