|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dziewczynki czy orientujecie się czy zwolnienie do Zusu można zawieść do obijętnie jakiego oddziału czy tylko do tego pod który należymy?
|
|
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
tylko nie wiem gdzie ja je pomieszcze, trzeba się rozejrzeć za jakąś komoda. Kasiula ja niestety nie pomogę. |
|
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
Ja lece nadrabiac bo chciałam na kom ale mi net padał. musze sie tylko pochwalić bonabyłam dzisiaj Listonoszkę Kazara za 2 płyny Silan ( torebeczka jak nowa
) no i zakupilismy taki leżaczek https://www.google.pl/search?q=fishe...54%3B500%3B500teraz czekamy na przesyłke a hustawke kupimy juz chyba po porodzie no chyba ze eentualnie trafi sie cos fajnego za rozsadna cene
|
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
używany kupilismy za 100zł. nowe sa za drogie dla mnie i ciężko dostepne co niestety jest wada firmy FP w Polsce (jak ogladam ich oryg strone to maja tam tyle cudowności), a mozna sciagnac i wyprac. no i chciałam taki zeby był od samego początku bo wiekszoscwłasnie jest gdzies od 3mies
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Rozeznanie
|
o i taka torebke
przepraszam ze sie tak chwale ale juz od roku sie nania czaiłami jak wczoraj zobaczyłam że ktos chce zania 2 silany i zeudalo mi sie byc pierwsza to myslałam ze umre ze szczescia heheh
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Nie mam szans teraz nadrobić, więc piszę na bieżąco: wieczór miałam bardzo udany, miło tak pomarudzić z kimś na tym samym etapie a jeszcze ciekawiej byłoby wylądować z rodzoną siostrą na porodówce, zawsze we dwie raźniej musiałabym tylko z tydzień przenosić a sister ze dwa tyg wcześniej![]() Obudziłam się dziś z mega fatalnym katarem, całe zatoki mam zatkane, aż oczy mi łzawią. Czym się mogę poratować? Są jakieś dozwolone krople do nosa? Miałam jechać dziś na kinderparty do bratanicy męża, ale chyba sobie odpuszczę, nie chcę nikogo zarazić.
|
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś ciekawego uda mi się wyrwać na FB bo zapisałam się do grupy e-bazarku tej co Trele polecala. |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Hej cioteczki
![]() Ostatnie zdjęcie wymiata
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:37 |
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
DOMI Mały śliczniutki z zezikiem SUPER
Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-10-10 o 16:42 |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie masz za co przeepraszac napewno każda z nas lubi oglądać łupy innej bynajmniej ja lubię ![]() Cytat:
a siostra spodziewa się córki czy synka?
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Rozeznanie
|
Jaki Jasiek
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() peperrmint patty ja tez dzisiaj chyba z 6 kotletów usmażyłam.Naiwnie myślę,że na jutro starczy,ale ja już 3 jem,a mąż jeszcze z prayc nie wrócił,więc słabo to widzę ![]() Domi współczuje remontu,tym bardziej jak nie idzie według planu...A co do dzieci to z nimi nie można sobie zaplanować wszystkiego do końca ![]() Ja przed Lilą byłam mega zorganizowana,nigdy się nie spóźniałam a teraz... Czasem wychodzimy pół godziny,bo akurat jej się zachce kupę ,albo ma nagła potrzebę pojeżdżenia na hulajnodze,albo chce inne butki,rajstopki,albo po prostu nigdzie iśc nie chce itd.No Sajgon!Ja czasem wysiadam!![]() A ja mam dzisiaj dobry dzień ![]() Od razu zaczęłam się zastanawiać czy oby nie chodzi o to,że jak cos zrobię,załatwię to od razu się psychicznie lepiej czuje co wpływa na stan fizyczny Ja to chyba nie umiem po prostu siedzieć i nic nie robić![]() Rano miałam zaplanowany wymaz bakteriologiczny przed porodem w szpitalu,więc pojechałam do Ośw.Potem podjechałam po drodze do pracy oddać wniosek o urlop macierzyński i zapłacić składkę na ubezpieczenie.Następnie z mamy zepsutym telefonem do sklepu,oddać l4 do pracy nr 2,zrobiłam zakupy "porodowe"w aptece i kosmetyczne w Rossmanie(super sprawa z tymi miniaturkami kosmetyków,nie musze brac pół łazienki )i jeszcze kawa u mamy,gdzie zostawiłam Lilę o 8![]() Odpoczęłam trochę po powrocie do domu i zrobiłam obiad,posprzątałam 2 szafki w kuchni i poprasowałam część ubranek dla F.Od razu się lepiej czuje Tż będzie odkurzał i ogarniał kuchnie![]() Na resztę dnia zaplanowałąm leżenie,leżenie i jeszcze raz leżenie z książką
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
super leżaczekSłodziak ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- A moja mała tak dzisiaj wypina dupine że szok
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi ale słodki Jaś
dizi fajnie macie z siostrą My miałyśmy 1 dzieci z róznicą 4 miesiące i teraz moja Lila i jej Mikołaj to najlepsi kumple-uwielbiają się,bo się od początku ze sobą wychowywali.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
składasz kiedy chcesz, to są całkowicie różne formularze Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem naturalnego drewna nic nie zastąpi, teraz mam na przykład okna plastikowe - w mieszkaniu w Polsce miałam drewniane i widzę kolosalną różnicę w użytkowaniu na niekorzyść plastikowych ![]() Mój palant od przewijaka twierdzi, że przewijak został przez nas zniszczony podczas transportu, może nam zwrocic część kosztów, w geście dobrej woli ale mamy przyjechać, bo on przelewów na konto nie robi, najchętniej bym mu te rzeczy odwiozła i rzuciła na głowę, ale TŻ powiedział, ze mowy nie ma i nie będzie się takimi głupotami zajmował, woli to wyrzucić do śmieci, więc pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość- jak coś za bardzo zapakowane to należy mieć się na baczności ![]()
|
|
#2216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Torebka tez niezła Muszę na coś takiego popolować ![]() Słodki Jasiek
|
||
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Melduję się po wizycie . Otóż z USG wszystko z Małym ok , serduszko nereczki , przepływy w porządku Z badania na samolocie szyjka już skrócona ale rozwarcia brak Pani doktor powiedziała że jeszcze tydzień ma posiedzieć w brzuszku żeby był donoszony a później może wyjść w każdej chwili A teraz uwaga - Mój Mały Słonik w 36 tc waży - 3277 g , Anoula możesz dopisać ![]() Cały czas się z mężem zastanawiamy na czym on tak urósł bo jem normalnie ![]() Pędzę Was troszku ponadrabiać
|
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę, super że wszystko ok, a dużo jeszcze może przybrać?
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Jestem!
Ale się nawkurzałam! Przejazd przez Częstochowę to jakaś gehenna - na skrzyżowaniu z pierwszeństwem przejazdu ustawili światła, bo coś kopią, dalej chyba jakiś wypadek, bo policja obfoliowała wszystko, a TVP kręciła reportaż, pod akademikami jakiś gostek leżał nad nim ambulans. Masakra jakaś! Jak normalnie droga w jedną stronę zajmuje mi 20min to tym razem jechałam godzinę. Po drodze wstąpiłam do Biedronki, kupiłam tetry, chciałam jeszcze kupić ręczniczek kąpielowy, ale wydawał mi się dość lichy jak na swoja cenę i wyczaiłam termometr bezdotykowy za 69zł chyba go kupię następnym razem, bo ma całkiem dobre funkcje. Zjem coś i poczytam co u Was słychać.
|
|
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jasiek wymiata cały ![]() Cytat:
Na uczelni wszystko się udaje jak na razie po mojej myśli, brakuje mi dwóch podpisów |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

tylko nie wiem gdzie ja je pomieszcze, trzeba się rozejrzeć za jakąś komoda.

a jeszcze ciekawiej byłoby wylądować z rodzoną siostrą na porodówce, zawsze we dwie raźniej
Miałam jechać dziś na kinderparty do bratanicy męża, ale chyba sobie odpuszczę, nie chcę nikogo zarazić.

za udane zakupy
Czasem wychodzimy pół godziny,bo akurat jej się zachce kupę
(co za idioci tutaj mieszkali