|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Antibia86 super leżaczek i torebka
Jeszcze za taką cenę to już w ogóle ![]() ![]() dizi super będziecie mieć z siostrą i dzieciaczkami domii29 Jaś cudny A na tym środkowym zdjęciu to chyba mu się śniło, że jest supermanem Łaoka w górę i lecimy![]() Cytat:
Może coś jest w tym co piszesz, ale mnie leń dalej nie opuścił dziś.![]() Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę Będzie duży Leoś
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
za udaną wizytę Ale duży dzieciaczek
|
|
#2223 | |
|
Konto usunięte
|
Jaki bosski okruszek
Cytat:
chociaż pamiętaj, że z tymi pomiarami to jest różnie, moja Ola w 39 tygodniu miała ważyć 3100, urodziła się z wagą 3590g.
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoulaq super z uczelnią
Domi ale Jaśko juz zmężniał ![]() Nemosek współczuję wydatków Cieszę się z wieści od Pauli, bo się martwiłam trochę tą ciszą Gratuluję wizytek Więcej nie pamiętam |
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, i fajna waga, moja córeczka waży o kilogram mniej, zastanawiam się teraz, czy to nie za mało
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A co do parkietu, szkoda go cyklinować, tż go zniszczył krzesłem na kółkach i łóżkiem jak je wysuwał
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę sobie kosztuje opieka ale czego się nie robi dla sierściucha kochanego ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43209665]Może to przez pogodę? Ja podobnie się czuję juz drugi dzień. A miewam problemy z ciśnieniem. Mój Miś też dziś mniej się wierci. A ja mam jakoś mało sił, wczoraj resztkę prasowania chciałam zrobić to prawie padłam nad deską i rozłożyłam to na 2 dni... Ale jest plus dzisiejszego dnia: u mnie dziś otworzyli Lidla i moja mama upolowała dresik i bluzę Ja ostatnio kupiłam sweterek zielony.Śliczny jest ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Ja uprałam misiowego z wirowaniem i nic mu się nie stało. |
||
|
|
|
#2229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rodzice chcą Wam pomóc na start , ciesz się tym - dla nich to też przyjemność i nie odbieraj im tego. Jak my braliśmy ślub ponad dwa lata temu to rodzice męża kupili nam meble kuchenne , moja mama pralkę , meble do salonu, babcia kupiła nam lodówkę - także sama widzisz Cytat:
![]() Słodziak Gin powiedziała że ok 500/600 g może spokojnie przybrać - aż się boję ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43211724]Jaki bosski okruszek Jaka ładna waga chociaż pamiętaj, że z tymi pomiarami to jest różnie, moja Ola w 39 tygodniu miała ważyć 3100, urodziła się z wagą 3590g.[/QUOTE]Właśnie się boję Weronisiek , bo jak zawyża USG i będzie mniejszy to spoko , a co jak zaniża Nastawiamy się na SN więc wiesz
|
||
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale zarówno Twoja Maleńka jak i Leoś mieszczą się w siatkach centylowych także jest wszystko ok
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
A Lineczka gdzie dziś znikła? Miała mieć Ktg ale jeszcze po się nie odzywala? Ale nuda, dziś tak mi wolno czas leci
i jakoś tak bardziej dziś mi teskno za Tż
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
To fakt odnowa parkietu może wyjść drożej niż panele, też się orientowaliśmy kiedyś. Ale te zniszczenia co piszesz Domii to wszystkie zostają usunięte podczas cyklinowania. Teściowie mieli szpary w parkiecie w miejscach gdzie się woda kiedyś wylała i też podczas cyklinowania wszystko zatuszował facet.
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do nosa może chociaż woda morska żeby przeczyścić np Quixx Z kroplami typowo leczniczymi raczej problem będzie.Jak miałam chore zatoki to laryngolog nic nie przepisała.Ale to było w 1 trymestrze. Domi Jasiek fajny,jakie minki
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antibia bardzo fajny lezaczek, własnie ja tez sie musze za jakims rozejrzec, Domi świetny jest ![]() Olenka super, ze wizyta ok,
|
|
#2236 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień!Cytat:
A mężul na medal zasługuje! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
za wizytęDuży dzieciaczek
|
||
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
dizi na katar, w sumie zatkane zatoki można tabletki SINUPRET, po nich katar spływa i się nos uwalnia od kataru. Mnie i mężowi pomagają, możesz spróbować
|
#2239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za dopisanie wagi ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
W Biedronce ten termometr? ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Waga w normie jak najbardziej tak mi gin powiedział wczoraj. Mniejszy dzieciaczek po prostu ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
nawet zniszczony.Fakt drożej ale parkiet to parkietCytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- No właśnie gdzie Lineczka? Rano miała ktg i cisza
|
||||||
|
|
|
#2240 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
świetnych zakupów! Ten leżaczek jest super! Gdzie Ty takie łupy wygrzebujesz?Cytat:
![]() Co do kataru przybijam Ci piątkę, też mam straszliwy i na razie jakoś sobie radzę, nie muszę niczym psikać, ale jak będzie bardzo źle zapsikam Otrivinem (tylko nie wiem czy jest dozwolony dla kobiet w ciąży). Cuuuuuudny Dziubasek! Wygląda jak mały elfik i te duże, ciemne oczka. Cytat:
Cytat:
Na czas malowania może moglibyście się z Jasiem przenieść do Twojej mamy, żeby nie wdychał oparów z lakieru. A ten gościu od przewijaka to jakiś totalny palant i widocznie chciał się pozbyć uszkodzonego przedmiotu i jeszcze na tym zarobić. Nie denerwuj się, bo szkoda zdrowia Twojego i Maluszka, a na przyszły raz trzeba wszystko dokładnie sprawdzać przed zakupem. Cytat:
za udaną wizytę! Faktycznie Twój Maluszek już sobie waży dość sporo. Ciekawe jaką będzie miał wagę po porodzie.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na jutro też mam ambitny plan,ale co będzie to zobaczymy...bo teść mi Lilkę tylko na 2h spacer może wziąć,więc nie poszaleje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki
nakupowałam pieluszek, w sumie mam ich 262szt w umie nie wiem, czy zaczącod rozm 1 czy 2, ale mam jedno opakowanie 1 i dwa rozmiaru 2. A wy od jakiego rozmiaru zaczniecie pieluszkowanie?---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Boziu jaki aniołeczek pocieszny:P ale ta minka faktycznie ostatnia jest cudowna hihi
|
#2243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Joł, joł Jasiek! Ale fajny szkrabik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: O to się szykuje duży chłopczyk!Nie pojechałam na te warsztaty, nie chciało mi się ![]() Jutro mają przyjść moje koszule i szlafrok bo odesłałam, żeby wymienili na mniejsze, mam nadzieję, że będą dobre bo już wtopiłam kasę na kolejne wysyłki... ehhhh...urok kupowania przez internet.
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hormony ciążowe dają ci we znaki ale słodkie kopniaczki i wiesz że wszystko ok,że malutki istnieje
|
|
#2245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że ten gościu powiedział Wam bardzo, bardzo zawyżoną cenę. Co do cyklinowania i malowania mogę Ci wszystko powiedzieć co ile kosztuje, albo ewentualnie jak zrobić samemu po kosztach. U nas w domu w każdym pomieszczeniu jest drewniana podłoga z sosnowych desek, od 30lat nie odświeżana, więc można sobie wyobrazić jak wyglądała. W zeszłym roku razem z mężem i tatą wycyklinowaliśmy i polakierowaliśmy sami podłogę w dwóch pokojach - każdy po 25m2. W tym roku mąż z tatą tak samo robili kolejny pokój - naszą sypialnię. Nie wyszło nas to drogo, tylko wiadomo trochę trzeba więcej czasu poświęcić niż jeśli chciałoby się położyć panele, ale efekt jest super! Jeśli chciałabyś się czegoś dowiedzieć pisz śmiało. Cytat:
Tak w Biedronce, od dzisiaj. |
||
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż te szuflady są dość płytkie. Też bym chciała przewijak na komodę, lecz niestety ta jest za wysoka.
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym mieć przewijak na komodzie, bo byłoby wygodniej przewijać Małą, pod ręką bym miała wszystkie środki higieniczne i ubranka, ale gdzie ja znajdę taka komodę moich marzeń.
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ani to powiedz mówie, że teraz to sobie poleżę, bo boli mnie brzuch, wyjęła jakąs grę i za nic na świecie nie mogłam leżeć i się z nią bawić, tylko musiałam koniecznie siedzieć na ziemi tuż obok, jak jęczałam, że nie dam rady, to mnie ślicznie mobilizowała "możesz, jesteś dzielna" a jak już się walnęłam na tej ziemi, to całe szczęście, że mężul już wrócił, bo bym musiała dźwig z wyciągarką zamawiać,żeby do pionu wrócić
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałyście o tym?
![]() http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dram...lizniaka/9hf7f |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Jeszcze za taką cenę to już w ogóle
A na tym środkowym zdjęciu to chyba mu się śniło, że jest supermanem
Łaoka w górę i lecimy
Ja to chyba nie umiem po prostu siedzieć i nic nie robić
)i jeszcze kawa u mamy,gdzie zostawiłam Lilę o 8
ale mamy przyjechać, bo on przelewów na konto nie robi, najchętniej bym mu te rzeczy odwiozła i rzuciła na głowę, ale TŻ powiedział, ze mowy nie ma i nie będzie się takimi głupotami zajmował, woli to wyrzucić do śmieci, więc pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość- jak coś za bardzo zapakowane to należy mieć się na baczności 

. A co do parkietu, szkoda go cyklinować, tż go zniszczył krzesłem na kółkach i łóżkiem jak je wysuwał

Super, że u nich wszystko ok
Rano tylko przeorganizowałam szafkę w kuchni, a tak cały dzień przebombiłam

klask i: O to się szykuje duży chłopczyk!