Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 12:22   #451
Laurelindorenan
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Mnie to nie dziwi, ja na większe wyjścia używam pewnie mniej kosmetyków niż większość kobiet na co dzień. Po prostu nie potrzebuję tapety Jest wiele kobiet które lepiej wyglądają bez makijażu, także w połączeniu z eleganckim strojem.
Mniej - czy w ogóle zero? Bo znam osobę, która nigdy nawet rzęs nie maluje ani nie używa pudru, a makijaż miała raz w życiu na własnym ślubie. Poza tym jeszcze nie widziałam kobiety, która lepiej wyglądałaby bez choćby tuszu na rzęsach niż z
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:26   #452
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Mniej - czy w ogóle zero? Bo znam osobę, która nigdy nawet rzęs nie maluje ani nie używa pudru, a makijaż miała raz w życiu na własnym ślubie. Poza tym jeszcze nie widziałam kobiety, która lepiej wyglądałaby bez choćby tuszu na rzęsach niż z
Tusz i lekki (lekki! żaden double wear EL) podkład, tyle używam. I nie uważam, żebym wyglądała źle. Znacznie gorzej się czuję z wypasionym makijażem. A rzęs w ogóle nie muszę tuszować, bo mam bardzo długie i gęste, zawsze wyglądają jakby były pomalowane.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:29   #453
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja przez całe swoje życie (mam 24 lata ) miałam do czynienia tylko z dwiema kumpelami, które miały idealne cery bez makijażu. Cała reszta wyglądała lepiej z przynajmniej lekkim podkładem czy korektorem.
Jeśli ktoś nie potrafi się malować, źle dobiera kosmetyki, to raczej oczywiste, że z makijażem będzie gorzej wyglądał niż bez, ale wg mnie każda umiejętnie pomalowana kobieta wygląda lepiej niż w wersji naturalnej
Stary 2013-10-10, 12:41   #454
CATUS
Rozeznanie

Dziwi mnie moja koleżanka, która twierdzi, że jak mały chłopiec kłamie, to można to usprawiedliwić, a jak kłamie mała dziewczynka, to niedopuszczalne.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:46   #455
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CATUS Pokaż wiadomość
Dziwi mnie moja koleżanka, która twierdzi, że jak mały chłopiec kłamie, to można to usprawiedliwić, a jak kłamie mała dziewczynka, to niedopuszczalne.
Ona ma synka tak?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:56   #456
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Ona ma synka tak?
Ona ma córeczkę.
Ja mam synka. Kłamstwa mojego można usprawiedliwić, bo to w końcu chłopiec, ale żeby dziewczynka kłamała !?
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:57   #457
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Myślenie w stylu "Chłopiec może rozrabiać a dziewczynka ma być grzeczna i spokojnie się bawić w kącie, a najlepiej od maleńkości pomagać mamie, podczas gdy chłopcy ganiają po podwórku"
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:58   #458
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ona ma córeczkę.
Ja mam synka. Kłamstwa mojego można usprawiedliwić, bo to w końcu chłopiec, ale żeby dziewczynka kłamała !?
a aa aahaa
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 12:59   #459
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ja widuję sporo kobiet 20+ 30+ z wypryskami. Może ma to inne podłoże, ale jednak mają. Może to wynikać np z niedokładnego demakijażu albo złego doboru produktów do mycia twarzy.

Także mnie znowu dziwi stwierdzenie, że wypryski to głównie u nastolatków są.
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43206137]Właśnie, tryb życia, problemy z hormonami, sposób odżywiania się... Jena z sąsiadek ma gorszą cerę niż ja. jak byłam w liceum, a jest to kobieta po 40, więc obecnie pryszcze to nie tylko domena nastolatek.[/QUOTE]
Już tłumaczę. Napisałam przede wszystkim "raczej", więc niekoniecznie się mam zamiar upierać, popatrzyłam po prostu po moim otoczeniu i skojarzyło mi się, że o ile osoba bardziej "dorosła" niż 20 - latka nie ma zmian hormonalnych (bo wtedy fakt, pryszczy bywa mnóstwo), to nie ma problemów skórnych typowych dla okresu dojrzewania. Ale może moje spostrzeżenia i doświadczenia są mylne, widać obracam się się w mało reprezentatywnej grupie.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-10-10 o 13:01
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 13:13   #460
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja przez całe swoje życie (mam 24 lata ) miałam do czynienia tylko z dwiema kumpelami, które miały idealne cery bez makijażu. Cała reszta wyglądała lepiej z przynajmniej lekkim podkładem czy korektorem.
Jeśli ktoś nie potrafi się malować, źle dobiera kosmetyki, to raczej oczywiste, że z makijażem będzie gorzej wyglądał niż bez, ale wg mnie każda umiejętnie pomalowana kobieta wygląda lepiej niż w wersji naturalnej
Ja z jedną, ale to było parę lat temu, teraz już nie ma aż tak promiennej skóry.

Dokładnie Tylko trzeba też zadbać o skórę, bo jak jest przetłuszczona/brakuje jej nawilżenia to większość podkładów zamiast pomóc jeszcze podbije ten efekt.

Cytat:
czemu naiwnie staram się myśleć, że czasy takich tekstów już minęły?

Cytat:
Ona ma córeczkę.
Niech się uczy, w końcu będzie kiedyś miał żonę i kochankę i trzeba umieć dobrze udawać, że znowu trzeba było dłużej zostać w pracy

A kobieta i tak jest od garów, więc ważne żeby nie udawała, że pieczarki na obiad sama obierała zamiast przyznać, że jest le-ni-wa i kupiła mrożonkę.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:42   #461
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
czyli nie widujesz kobiet 30 letnich bez zmęczonej cery, które nie mają sińców, pryszcy i przebarwień?
Praktycznie nie widuje.

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Wiem, ale nie zrownywalabym kobiety uzywajacej tuszu i pomadki z kobieta uzywajaca podkladu, korektora, brazera, różu, cieni itd. Nie powiedzialabym że obie "się malują".
O dokładnie to.

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Więc już wolę się nie pomalować wcale niż niekompletnie.
.
Też wolę wcale niż niekompletnie.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Niestety, spełnią się przepowiednie koreczki, ale muszę zapytać: według Ciebie zasadą jest, że 30 - latka ma taką cerę?o_O
Szczerze mówiąc, zdziwiłam się teraz, zwłaszcza tymi pryszczami, które są domeną właśnie raczej młodszych cer.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Przypomniało mi się co niedawno przeczytałam w jednym wątków z Intymnie - że podkład i korektor nie są częścią makijażu, bo służą nie do upiększania, ale do tuszowania mankamentów^^.
Co do pierwszego, tak wypryski też są częste u 30 sto letnich kobiet i jest to zwykły trądzik przy cerach tłustych, trądzik różowaty i wszelakie inne niespodzianki.

Co do drugiego czyli ja nie maluję rzęs tylko maskuję ich bladość i krótkość?

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:11   #462
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43207816]Myślenie w stylu "Chłopiec może rozrabiać a dziewczynka ma być grzeczna i spokojnie się bawić w kącie, a najlepiej od maleńkości pomagać mamie, podczas gdy chłopcy ganiają po podwórku"[/QUOTE]
Tu mi przypomniałaś, jak przed Bożym Narodzeniem będąc w markecie zauważyłam kobietę pomykającą do kasy z zabawkową wersją zmiotki i szufelki na długich trzonkach. Żeby się kilkuletnie dziecko nie musiało schylać, jak będzie sprzątać? To ma być zabawka?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:34   #463
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Też wolę wcale niż niekompletnie.
O, to ja zdecydowanie wolę "niekompletnie". Zresztą, nie tylko jeśli chodzi o makijaż, praktycznie nigdy nie stosuję zasady "wszystko albo nic".

Cytat:
Co do pierwszego, tak wypryski też są częste u 30 sto letnich kobiet i jest to zwykły trądzik przy cerach tłustych, trądzik różowaty i wszelakie inne niespodzianki.
No widzisz, ja akurat tego jakos wokól siebie nie zauważyłam. Co więcej - znam cery tłuste właśnie bez pryszczy. Ale jak wcześniej pisałam - nie chciałam przesądzać zasady, a jedynie pisałam o własnych spostrzeżeniach.

Cytat:
Co do drugiego czyli ja nie maluję rzęs tylko maskuję ich bladość i krótkość?
Ha, no właśnie chyba nie o to autorce tej myśli chodziło. Ona po prostu nie uważała podkładu i korektora za kosmetyki do makijażu.
Stary 2013-10-10, 15:40   #464
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Ona ma córeczkę.
moim zdaniem żadnego kłamstwa nie można usprawiedliwić i bardzo się cieszę, że rodzice nauczyli mnie, że się nie kłamie
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:41   #465
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Moja mama uważa, ze córka jest od pomagania w domu, bo syn i mąż tylko przeszkadzają. Z resztą, mój 23 letni brat do dziś mieszka z rodzicami. Moja mama mu sprząta, robi jedzenie i podtyka pod nos, jak ojcu. Brat miał dziewczynę, ale chyba jej się znudzilo bycie z kimś tak wygodnickim. Moja mama uznała i tak, ze co tram, 23 lata, to za młody na śluby itp. Ja w jego wieku juz dawno mieszkałam sama i byłam po ślubie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:54   #466
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Moja mama uważa, ze córka jest od pomagania w domu, bo syn i mąż tylko przeszkadzają. Z resztą, mój 23 letni brat do dziś mieszka z rodzicami. Moja mama mu sprząta, robi jedzenie i podtyka pod nos, jak ojcu. Brat miał dziewczynę, ale chyba jej się znudzilo bycie z kimś tak wygodnickim. Moja mama uznała i tak, ze co tram, 23 lata, to za młody na śluby itp. Ja w jego wieku juz dawno mieszkałam sama i byłam po ślubie.

To jest smutne podejście - kaleczenie córek i synów jednocześnie.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:00   #467
Kathareo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Tu mi przypomniałaś, jak przed Bożym Narodzeniem będąc w markecie zauważyłam kobietę pomykającą do kasy z zabawkową wersją zmiotki i szufelki na długich trzonkach. Żeby się kilkuletnie dziecko nie musiało schylać, jak będzie sprzątać? To ma być zabawka?
Moj 3 letni bratanek zasuwa ze zmiotka i szufelka, to jego ulubiona zabawka, po kuchence. Najpierw gotuje ( ostatnio pizza z plasteliny dla miska) a pozniej sprzata po jedzeniu . Zamiata tez swoje samochodziki do pudelka, to szybsze niz je zbierac.
Stary 2013-10-10, 19:02   #468
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathareo Pokaż wiadomość
Moj 3 letni bratanek zasuwa ze zmiotka i szufelka, to jego ulubiona zabawka, po kuchence. Najpierw gotuje ( ostatnio pizza z plasteliny dla miska) a pozniej sprzata po jedzeniu . Zamiata tez swoje samochodziki do pudelka, to szybsze niz je zbierac.
Potwierdzam, sama kupiłam zestaw szufelka i zmiotka bo chciałam żeby dziecko bawiło się czystym, a ten domowy zestaw często wyciągał z szafy i "sprzątała", a kuchenka z ikea to przebój jest chyba w każdym domu i bawią się w gotowanie dzieci w każdym wieku i dziewczynki i chłopcy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:21   #469
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Z resztą, mój 23 letni brat do dziś mieszka z rodzicami.
.
O ja cię... ale patola

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:21   #470
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
To jest smutne podejście - kaleczenie córek i synów jednocześnie.
Jemu bez pytania dali na prawko, wręcz go zmusili. Ja się dowiedzialam, ze na bank się nie nadaje i po co mi to? :banghead: Nie mam pytań, co do moich rodziców, bo to przykre,
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:25   #471
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
O ja cię... ale patola
Znam faceta 31 lat, który mieszka z rodzicami. Co najlepsze nie ma żadnej stałej pracy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:28   #472
Fleur_D
Zakorzenienie

Szukałam właśnie jakiegoś ciekawego filmu do obejrzenia i przeglądałam komentarze pod poszczególnymi pozycjami. W kilku miejscach rozwinęła się dyskusja między użytkownikami. I teraz coś co mnie bardzo zirytowało i zdziwiło- po co wtrącać do dyskusji wiele wnoszące komentarze w stylu- "Nie oglądałem, więc się nie wypowiem" czy też: "A mnie to nie interesuje, bo filmu nie zamierzam oglądać". Po co coś takiego pisać?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:33   #473
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Szukałam właśnie jakiegoś ciekawego filmu do obejrzenia i przeglądałam komentarze pod poszczególnymi pozycjami. W kilku miejscach rozwinęła się dyskusja między użytkownikami. I teraz coś co mnie bardzo zirytowało i zdziwiło- po co wtrącać do dyskusji wiele wnoszące komentarze w stylu- "Nie oglądałem, więc się nie wypowiem" czy też: "A mnie to nie interesuje, bo filmu nie zamierzam oglądać". Po co coś takiego pisać?
To tak jak na niektórych wątkach czytam komentarze w stylu : Ten wątek nie ma sensu/ po co go ktoś założył/ już to było itp

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-10-10, 19:34   #474
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
O ja cię... ale patola
Przegrał życie.

Dziwi mnie głupie kłamanie i składanie obietnic, których się nie dotrzyma. W sensie już w momencie składania obietnicy się wie, że się nie dotrzyma. Po co to? Tylko nerwy dla jednej i drugiej strony. A tak to by ktoś powiedział "nie" i wszystko byłoby jasne, życie łatwiejsze, jednorożce nie umierałyby od zanieczyszczenia wody a delfiny latały po czystym niebie.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:35   #475
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Dziwi mnie stwierdzenie że jak kobieta maluje paznokcie to ma kompleksy i nie akceptuje siebie
Koleżanka w 3 liceum dowiedziała sie od księdza, że wygląda dziecinnie, bo miała pomalowany każdy paznokieć innym kolorem
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nie chce mi się wierzyć, że to jedzenie było tak paskudne, chyba w takim miejscu im nie wypada... a jeśli gościom coś konkretnego im nie pasowało, to zawsze można o tym powiedzieć obsłudze... serce mi się krajało jak patrzyłam na tą masę jedzenia która prawdopodobnie zaraz wyląduje w koszu.
Z tym to różnie może być, ja kiedyś dostałam dolany sos do pizzy

Wciąż niezmiernie mnie dziwi jak można się nie umyć albo iść w przepoconych ubraniach do ludzi, do busa i jechać tak obok kogoś 5h
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:41   #476
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
To tak jak na niektórych wątkach czytam komentarze w stylu : Ten wątek nie ma sensu/ po co go ktoś założył/ już to było itp
albo odwieczne "nawracanie" np. dziewczyny bezdzietne sobie spokojnie rozmawiają, a nagle wpada jakaś matka i je przekonuje, że życie bez dziecka nie ma sensu czy fanki jakiegoś serialu sobie rozmawiają, a nagle ktoś rzuca hasło, że ten serial jest beznadziejny i coś innego jest lepsze

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:42   #477
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dziwią posty w wątkach na modowym, które ktoś zakłada, bo szuka jakiejś rzeczy i zastanawia się, w jakim sklepie może ją dostać. No i w takim wątku pojawiają się odpowiedzi w stylu: "Niestety nie pomogę.", "Nie mam pojęcia" itd

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:43   #478
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Znam faceta 31 lat, który mieszka z rodzicami. Co najlepsze nie ma żadnej stałej pracy
a żeby to tylko taki jeden

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-10, 19:47   #479
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
albo odwieczne "nawracanie" np. dziewczyny bezdzietne sobie spokojnie rozmawiają, a nagle wpada jakaś matka i je przekonuje, że życie bez dziecka nie ma sensu czy fanki jakiegoś serialu sobie rozmawiają, a nagle ktoś rzuca hasło, że ten serial jest beznadziejny i coś innego jest lepsze
Jak uważam czyjś wątek za głupi czy bezsensowny to nie oznajmiam tego i znikam, tylko albo milczę, albo uzasadniam swoje zdanie.

Jeszcze dziwi mnie wtrącenie się do dyskusji typu : Popieram Cię ( w sensie, że kogoś z dyskutantów) i na tym koniec postu

Stary 2013-10-10, 19:51   #480
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Jak uważam czyjś wątek za głupi czy bezsensowny to nie oznajmiam tego i znikam, tylko albo milczę, albo uzasadniam swoje zdanie.

Jeszcze dziwi mnie wtrącenie się do dyskusji typu : Popieram Cię ( w sensie, że kogoś z dyskutantów) i na tym koniec postu
widziałam też takie, gdzie były same brawa tz jakby autor liczył na oklaski za swoje wygłaszane mądrości

nielubiegrzybow, a co ty taka cicha ostatnio?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości