|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Pięknie, to chyba już Melcię przegoniła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama moje rodzeństwo wychowywała na mleku prosto od krowy
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamoooooo ooo!!!!
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wszystkiego najlepszego dla Frania!!! U nas dzisiaj koszmarna noc. Ząbki na całego, jak się obudziło 23.45 tak do rana przewalał sie u nas w łóżku. Dostał nurofen ale to tylko pomogło że nie płakał, ale niespokojny był. Jestem wykończona, a w pracy zapie..rz i jeszcze po południu mamę odwoże do sanatorium. Jutro wyjeżdzamy na weekend do Poznania ze znajomymi i to mnie trzyma przy życiu. Ula, Anusia - strofowanie przez brzdąców bezbłędne. Gratulacje dla Poli za ząbki Dzisiaj w Biedronce są takie zabawki do kąpieli - pływające i tryskające wodą, tańsze niz w internecie o prawie 30 zł trzeba jechać kupic
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam znowu TŻ-ta w domu przez 5 dni, więc pewnie będzie mnie mniej, więc z góry proszę o wybaczenie. ![]() Cytat:
Gratulacje dla rodziców, a w szczególności dla cioci i wujka. ![]() Piękny wynik! U nas nadal tylko 6. Ja też. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Zapomniałam... Wszystkiego najlepszego dla Frania!!!! ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Zapomniałam... Wszystkiego najlepszego dla Frania!!!!
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Cytat:
Mój to jak zwykle w tyle z umiejętnościami Żeby choć co gadał, a tu nic O, chyba rekord pobiła! U nas nieustająco 8 od kilku już miesięcy. Misiek śpi już prawie 3h jakbym wiedziała to bym się wzięła za jakąś konkretną robotę, a tak siedzę w necie i czas przecieka przez palce, ech.
|
|
|
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też kupiłam dziś kombinezon sciagacze na dole, w pasie,odblaski i w ogóle ciekawe co mąż powie,bo miałam tylko 100zł ale poświęciłam swoje 50zł na "waciki"taki tylko inny kolor, turkusowy i gora w paseczki,troche chłopięcy ale nie znalazłam nic innego dziewczęcego nie różowego miałam wziąsc ten biały ale 80było za małe,a 86 był tylko turkus ale co się okazało,patrze w domu do kartonu z czapkami i mam rożowo-turkusową czape na zimę![]() http://www.hm.com/pl/product/08538?article=08538-B ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
zdolna bestia!no i zapomniałam jeszcze pochwalić dziecię, wstała o 4:30 i zasnęła w drodze powrotnej z galerii w autobusie o 13 i śpi nadal w domu,we wózku.![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- a i chwaliłam się,że nowa kurtke za 10zł zimową, na polarku kupiłam wczoraj w lumpku Jagodzie? z Gap'a także teraz mamy na zmianę do ogrodniczek od kombinezonu w razie W. Biała także będzie pasowac![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- no to pięknie. My już mamy 6![]() Monarika pytałas sie czy od zębów, nei wiem może byc,bo wyglada na to,że górne trojki teraz idą jak czekałyśmy do 11mc na pierwszego ząbka, to teraz idą jak szalone![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
za wyjazd byś wypoczęła!---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- a i rodzine piszczących żabek kupiłam wczoraj do kąpieli Jagodzie za 3zł Duża żabka gumowa i trzy małe. Teraz muszę chyba drugi komplet kupić,bo pies żyć nie daje tak się chce nimi bawić---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- ja za to na Bebiko do 3 r.ż. ,a na kaszkach nestle do 7r.ż. no ale ja to w ogóle nie jadek bylam. Dobrze,że Jagoda po tatusiu zje wszystko co jej dam wczoraj nawet kanapkę z konserwą zjadła przez przypadek,bo zawinęła tacie z talerza
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze drewianie to chyba jakies wzmocnione,bo mimo,że po dwójgu dzieci to jeszcze stoi,a Jagoda go też nie oszczędza,szczególnie gdy nie chce spac ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- i zdrówka dużo dla wszystkich chorych dzieciaczków ![]() ![]() no to kończe tasiemca i ide sprawdzic jak tam dziecko,bo juz 2h śpi
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Angel super zakupy!
szczególnie ta kurteczka za grosze.A ja wczoraj w sh skorzystałam z tego, ze jestem w ciąży i dostałam 15% rabatu takie tam są akurat, dla studentów, ciężarnych i emerytów Moje dziecko jeszcze śpi Już ponad 3h, szok! Czekałam na niego z obiadem, bo zgłodniałam ileż można spać! ciekawe jak na nockę, pewnie będzie problem, bo ostatnio długo go trzeba usypiać, szczególnie jak tak ładnie śpi w dzień.
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ten sernik bez sera jest genialny! Dla zainteresowanych podaję przepis
KOKOSOWY SERNIK BEZ SERA Ciasto - 3 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka cukru - 4 żółtka - 1 margaryna - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia - 2 czubate łyżki kakao Masa - 1200 g śmietany 18% - 2 żółtka - 1 budyń smietankowy lub waniliowy - 200 g wiórków kokosowych - 1 szklanka cukru - 6 białek z podanych składników zagnieść ciasto, nie musi być zwarte, wystarczy by skladniki się połączyły, mi wyszło coś w typie kruszonki. Połowę ciasta wyłożyć na dużą blaszkę, lekko uklepać Masa: ubić żółtka z cukrem, dodać budyń (proszek oczywiscie), śmietanę i wiórki. Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy. Masę wylać na blachę, posypać resztą ciasta. Piec ok 50 minut w 175 stopniach. |
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
dzis luźniej w pracy,wiec moge byc na bieżąco. [QUOTE=Katiaskaa;43193530]Cześć, jakoś wczoraj nie miałam nawet jak do kompa usiąść chory mężczyzna w domu no już mogę się pochwalić, że Antek chodzi Ja z gyrosem uwielbiam, także polecam QUOTE] Gratulacje dla Antka tez uwielbiam salatkę z gyrosem,dawno juz nie robilam |
|
|
|
#3582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
umówiłam Lenę za tydzień do ortopedy. nie podoba mi się jak stawia lewą nóżkę, bardzo ją koślawi i ciągnie za sobą ale w sztywnych butkach jest dobrze więc nie wiem co o tym myśleć. wprawdzie jeszcze Lena sama nie chodzi, tyle co przy meblach ale chyba lepiej to teraz sprawdzić. martwi mnie podróż, bo jedziemy do Lublina, ponad 3 godz drogi ![]() a Lena tak nienawidzi jazdy, będę się pocić razem z nią ![]() ja używałam, dla mnie ok ![]() Cytat:
jak kupisz to pokaż jakie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- dziewczyny, jak robicie surówkę z czerwonej kapusty? dzisiaj robiłam na obiad ale jakaś mdła mi wyszła, czegoś jej brakuje
|
||
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi mama dawała bebiko podobno, ale nie wiem do kiedy muszę spytać
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I super, ze takie zniżki u Was w lumpku, u nas do niedawna bylo fajnie,bo gdy wszystko po 2zl i 1zl to juz nic nie ma. Teraz po ta kurtkę poszłam w środę gdy 50%,bo do soboty to napewno by jej juz nie bylo. W pn najlepsze cuda sa gdy wycena ale drogo:/ ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Aga ja nie lubie czerwonej kapusty więc nie pomoge,bo nigdy nie robiłam nic z niej ![]() U nas też zabawek do kapielu żadnych w biedrze nie bylo tylko myjki i ręczniki z kapturkiem.A co do ortopedy to Jagoda też tak trochę ciągnęła lewa stópke, teraz juz nie no ale lepiej sprawdzic co by Sie nie martwić nie potrzebnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ,ze beda te chusteczki,musze zrobic duzy zapas,bo nam odpowiadaja,szkoda ,ze sa tak rzadko. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Wsztskiego najlepszego dla Frania z okazji urodzin ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Ja mialam się wybrac za zakupy w ten weekend i skrzystac z tych kuponów rabatowych z Twojego Stylu,ale moja mama mnie wyprzedzila i juz kupila malemu kombinezon.Ma dobry gust,wiec pewnie jest ladny,obawiam sie tylko czy z rozmiarm trafila. To pozosały mi tylko buty. |
||
|
|
|
#3586 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny kombi9nezon ale dla mnie jednak za drogi,jak bym miała kupić 2 plus kurtkę dla Kamila to bym musiała wydać 450zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tej śmietany ostatecznie 2 i pół dużego pojemniczka? |
||||
|
|
|
#3587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny kombinezon ja też na lupmkach bylam ostatnio i zgarnelam 2 kurtki zimowe,3 pajace,sweterek,2 pary spodni i kamizelke polarową ![]() co do ząbkow to u nas pojawily sie pod koniec 8-mies.najpierw wyszly górne dwojki,potem dolne jedynki,nastepnie gorne jedynki i dlugo cisza.a teraz sie praktycznie wszystkie na raz przebily ![]() Cytat:
mmmmmmmm,brzmi fajnie. jutro mi podłączą nową kuchenkę ,weic wypróbuje i ciasto i piekarnik ![]() ![]() Pola nauczyła sie nowego słówka KUPA
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2013-10-10 o 19:10 |
||
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj Zuzia zaskoczyła,zawsze się bawimy że Zuzia podnosi koszulkę i szuka pępka,więc ja mówię do niej powiedz pępek a ona pepek
![]() I tak z 3 razy się jej pytałam a ona powtarzała.
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
:d
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- W ogóle muszę jeszcze Wam napisac co mi dzis na sercu lezy,przyszła dziś młoda matka z dzieckiem ,dziewczynka ok.roku z rozpoznaną astmą,pewnie 1/3 swojego życia przeleżała w szpitalu,bo ze 20 razy byla juz lekko.Podejrzewamy z kolezankami,ze nie podaje leków i ogólnie zaniedbuję ją specjalnie,zeby oddawac do szpitala i miec czas na imprezy.2 dni temu byla na wizycie,ze mala ma dusznosci itd,wpis z badania,ze osłuchowo bez zmian,dostala wziewy,dzisiaj przychodzi,ze mala się dusi,podsypia caly dzien,gorączkuje.Dziecko zywotne,temperatura norma,osluchowo bz-kazalam kontynuowac wziewy. Moge sie zalozyc,ze wieczorem pojdzie do pomocy nocnej,jak bedzie ktos kto babki nie zna,to wypisze znow skierowanie do szpitala,bo ju tak nie raz bywalo. Za kobieta ciagnal sie wyziew alkoholu,fajki wystaja z kieszeni. Opieka sprawdzala i na razie nie dopatrzyli sie nieprawidlowosci... Następna wizyta-kobieta z chlopcem lat 8-w dniu wczorajszym uraz brzucha deską przy...rąbaniu drewna!Wódą śmierdzi na kilometr...no comment (przypomniało mi się,że juz kiedys opier... ją ze przychodzi nietrzeźwa z dzieckiem i zazwyczaj jeszcze chce wstecznie zwolnienie bo zapomniala o wizycie w urzędzie pracy).Dzis z uwagi na stan malego podarowalam juz sobie tyradę. No ale jest mi strasznie żal tych dzieciaczków,ze mają takie dzieciństwo. No to sie wygadalam. |
|
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju ,że nikt się nie dopatrzy nieprawidłowości .My byliśmy u Mamci bo w końcu wrócili .Teraz chłopcy już wykąpani śpią .A ja jakaś przybita jestem. A dzieciaczki zaskakują słownictwem |
|
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Długo mnie nie było i nie mam szans na nadrobienie Tak mało czasu to nie miałam od nie pamiętam kiedy. Jestem sama w domu, mąż wróci może w poniedziałek, a w pracy...szkoda gadać, nie mam czasu nawet zjeść kanapki. Tak więc z jednego wiru wpadam w następny i tak w kółko...Z nowości - Zosia zaczęła wczoraj chodzić tzn. postawiła całe 3 kroki sama, a teraz odkryła radość chodzenia w ogóle i trzeba ją prowadzić za rączkę. Chichra się przy tym niesamowicie Tak więc proszę nie zapomnijcie o mnie bo nie wiem kiedy znowu będę mogła zaglądnąć, chyba w grudniu jak się w pracy uspokoi
|
|
|
|
#3595 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas jakoś zębów nie widać. Stanęło na dwóch ![]() Mimo to wszystko gryzie bez problemu. Cytat:
Niektórzy polecają jeździć nocą kiedy dziecko powinno spać. Hihihi, nasza potrafi tylko TATA i DA - czyli daj lub weź ![]() Z przyjemnością tego słucham bo to takie pierwsze świadome słowa. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym... sto lat dla Frania!!!
Cytat:
no nic, dłużej wyczekane bardziej sprawią radość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Angel, Misiek spał 3,5h szaleństwo. No i oczywiście z zasypianiem problem, prawie godzinę trwało jego usypianie aż się wkurzyłam i pogoniłam TŻta.
|
||||
|
|
|
#3597 | ||||
|
Zadomowienie
|
Podczytuję cały dzień
![]() w sobotę idziemy na dzień otwarty do żłobka, ale Antka poślemy dopiero jak znajdę pracę, więc pewnie nigdy ![]() jak byliśmy po fotelik spotkałam moją koleżankę z byłej pracy i okazało się, że otwiera żłobek cieszę się, bo nie będę się tak obawiała jak przyjdzie czas na żłobek...Tamlin i Anusia, ale agenci z chłopaków ![]() dla Fabianka za nową umijętność, a kombinezon świetny![]() Angel, super zakupy już masz Jagódkę ubraną na zimę. A kurtka z Gapa, za dychę, też chcę w ogóle kocham Gapa, a zwłaszcza ich dżinsy - wiadomo w lumpku kupowane wszystko, u nas niedługo otwierają, pójdę popatrzeć Cytat:
niezłe łowy Cytat:
Cytat:
szkoda mi takich dzieci...Cytat:
dla ZosiLewek, ale Michaś dzisiaj poszalał ze spaniem ![]() Najlepszego dla Frania Bagheera - meldować się nam!
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek w ogóle ostatnio spokojniejszy jest. Sierpień i wrzesień były ciężkie, nie wiem czy to przez odstawianie cyca czy co, nie wiem do dziś, w każdym razie teraz jest lepiej, no i właśnie zaczął lepiej sypiać i w dzień i w nocy.
|
|
|
|
#3599 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
a jak ją próbowałam nauczyć samodzielnego picia, to był wrzask ![]() ostatnio jak narobiła w pieluchę, to wyciągnęła z szuflady wkład do kosza na pieluchy i przyniosła, a jak zgłodniała, to przytargała opakowanie kaszki
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam obrabiać grzyby. Jestem wykończona idę spać.
Aha kupiła w Biedronce te zabawki do kąpieli pingwinka i żólwia o takie tylko za 14.99 http://zakupydladziecka.pl/warto-kup...wka-do-kapieli
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

trzeba jechać kupic
zdolna bestia!
jak czekałyśmy do 11mc na pierwszego ząbka, to teraz idą jak szalone
za wyjazd byś wypoczęła!

ale w sztywnych butkach jest dobrze więc nie wiem co o tym myśleć.