|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
sypialnia w miarę sprawnie idzie
![]() przedpokój trwał trochę dłużej, bo długo mąż nic nie robił po zdjęciu boazerii ![]() ale do następnej soboty powinno być już wszystko zrobione. już się umówiłam z mamą na mycie okien ![]()
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wagę i wizytę i żeby anemia sobie poszła!Cytat:
Cytat:
za wizytę i wagę maluszka! Fajnie z tym porodem w domu, z jednej strony też bym chciała, bo na swoim terytorium się człowiek pewniej czuje, a z drugiej bym się bała, że coś pójdzie nie tak. A jak to w ogóle wygląda? Przychodzi do Ciebie położna i działacie?
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za udana wizyte no i za obrot malej akrobatki
|
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile podrośnie przez miesiąc ![]() ja mam jakiś bojowy nastrój dzisiaj... najchętniej bym komuś przywaliła taki mam humor nie wiem skąd mi się to wzieło---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
no i po spotkaniach z położnymi i wywiadzie takim jest się kwalifikowanym do tzw. porodu w domu. waże jest to że powodem porodu w domu nie może być np strach przed szpitalem bo to bez sensu... to musi płynać z głębokiego przekonania że dom jest wg osób decydujących się na taki poród najlepszym miejscem na przyjście ich dziecka.. no i co ważne taki poród jest tez płatny nie jest finansowany przez nfz dziekujemy
|
||
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
Co do kota i musztardy to tak teraz sobie myślę, że może moja ciąża mu się udziela. Bardzo często kładzie się na brzuszku. A poza tym mąż zaczął jeść jakby miał tasiemca, a kot musztardę. Ot takie zachcianki.
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę Pewnie z kg podrośnie, przynajmniej mój Mały na tym etapie tak przybrał ![]() Acelinka Ty nastawiasz się na poród SN ? Przepraszam że pytam ale napisałaś że lekarz do szpitala Cię weźmie i zgłupiałam czy pisałaś o jakimś planowym cięciu i przeoczyłam Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-10-10 o 20:56 |
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać laseczki, jakoś mnie zmęczenie tak momencie ogarnęło.
Do jutra! |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się dziwić tylko żeby to sie negatywnie na waszym budżecie nie odbiło jak kot z mężem tak wcinają ![]() Olenka aż kilo ja mam na plusie 5,5 kilograma położna mówi że nie powinnam dobić do 12 wg niej |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nawet jak się nie wyrobimy, to już zostanie nie brudząca praca - skręcanie szafy oh... ale wyciągając rzeczy z szaf doszłam do wniosku, że nie będę się bawić w sentymenty, bo nie będziemy mieli chyba miejsca na te graciarstwo :P
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przed ciążą nosiłam rozmiar 36
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że kot nie zacznie.
Dobra Dziewczynki. idę spać. Trzymajcie się w dwupaku i niech Was się skurcze nie imają. Mamusiom spokojnej nocki, aby Maluszki pozwoliły się wyspać. Do jutra.
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Miss Triss mamy 20m2 parkietu bo narazie tylko w samej sypialni remont robimy, reszta kiedy indziej . Po części nasza sypialnia ogarnięta, udało się chłopom opanować to wszystko Przewidywany koniec remontu - sobota Dobranoc Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-10 o 21:27 |
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Boska! Ale chyba letnia bardzo. Wydaje się być taką cienką bawełnianą
![]() Cytat:
Widzę, że w tej chwili już w ogóle są niedostępne. Cytat:
nemosek - współczuję nieplanowanych wydatków De - co jest kotce? ![]() Antibia - super Ci się udało i z kołyską, i z torebką! ![]()
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zmykam ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-10 o 21:35 |
||
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie!
My po wizycie. Mały uparciuch wciąż pupą do świata, także zaplanowaliśmy z dr cesarkę - 28.10. ![]() Dziś miałam pobrany wymaz na GBS (z obu miejsc ), muszę jutro do lab zawieźć. Co prawda przy cc nie jest to konieczne, no ale na wszelki wypadek, gdyby może w dniu cc okazało się, że się Nina obróciła ![]() Za ok. 10 dni mam podjechać na ktg. A do szpitala mam się zgłosić 27.10. po śniadaniu - zrobią mi wszystkie badania, obejrzy mnie anestezjolog itp., i następnego dnia cięcie. Jeśli wszystko będzie ok, to wypuszczają po 3 dniach, czyli 31.10. Oby ![]() Ale podobno w tym szpitalu jest kangurowanie ![]() Na wizytę już się nie umawialiśmy. Aaa, i Nina na wielkoluda jednak się nie zapowiada, bo wg dzisiejszego usg ma równo 3kg w 37t0d (Anoula, wpisz proszę Dziwnie tak wiedzieć, kiedy dziecko przyjdzie na świat. I tak siedzieć i czekać ![]()
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
aaby-dziekuje ze pytasz-ma zapalenie blony naczyniowej.Cale oko przekrwione i metne. Badania krwi zrobilismy i wszystko jest ok, a to wazne, bo ma 14 lat. Dostaje kortyzon i antybiotyk.
Siedze sobie w wielkim, miecciutkim reczniku, nasmarowana olejkami, wykapana i czuje sie bosko A maz na zebraniu w przedszkolu.Ostatnio do 23 robili latarenki na dzien swietego Martina. 28.10??Ciekawe czy zdaze przed toba czy juz nie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-10 o 21:41 |
|
|
|
#2330 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za radę poszperam jutro na tablicy i na tym ebazarku na fb ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja kicia uwielbia biszkopta, jak mama wyjmuje z piekarnika to ona jest pierwsza w kuchni i oczy ma jak 5 złoty a wcina aż jej się uszy trzęsą hehe
|
|||
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulka. Wymiziaj ją od cioci! Może chcesz być moją parą na 28.10.?
|
|
#2332 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz dobrze |
||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaby może się uparcioszka obróci czasami podobno w ostatniej chwili się obracają maluszki ![]() ja też idę do spania a raczej do czytania ksiażki aż zasnę dobranoc!!
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to ja mogę być Twoją Parą
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie nie wiadomo-dlatego badania krwi. Moze od stawow, a moze od narkozy, ktora miala 6 tygodni temu. |
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() żeby wszystko było ok, żeby Malutka została łepetynką w dół i w ogóle Cytat:
może budyń? ja mam ochotę na budyń ![]() aaby za wizytę i wagę Ninki
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
czołem!
![]() widzę że się o mnie martwiłyście ale nie potrzebnie wybaczcie ale dzisiaj Wam nie opiszę wizyty bo jakaś padnięta jestem i mała mi w żebrać gmyra więc jutro obiecuję z samego rana relację plus fotki mojego pięknego wozu ![]() a w ogóle zapomniałam Wam napisać że jesteście wariatki bo musiałam nadrabiać 10 stron oczopląsu można od tych literek dostać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-10 o 22:18 |
|
|
|
#2339 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze |
|||||
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane, jestem nie zaginęłam
We wtorek byliśmy u lekarza a w środę zaczynałam 34 tc. Z usg wyszło: BPD szerokość główki od ciemienia do ciemienia): 8,95 CM - 36w2d HC obwód główki : 31,27 CM - 35w0d AC - obwód brzuszka: 30,73 cm - 34w5d FL - długość kości udowej: 6,39 cm - 33w0d (ten wymiar wyszedł dziwnie mały) masa dziecka 2423 g możecie sprawdzić swoje dzieciaczki jakie były na początku 34 tc lub coś koło tego tygodnia? 3 tyg wcześniej ważyła 1630 g, wychodzi więc mniej więcej przybiera 270g na tydzień. Jak tak dalej pójdzie to ponad 4 kg będzie do porodu...?
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

za wagę i wizytę i żeby anemia sobie poszła!
ciekawe ile podrośnie przez miesiąc
nie wiem skąd mi się to wzieło

tylko żeby to sie negatywnie na waszym budżecie nie odbiło jak kot z mężem tak wcinają 

), muszę jutro do lab zawieźć. Co prawda przy cc nie jest to konieczne, no ale na wszelki wypadek, gdyby może w dniu cc okazało się, że się Nina obróciła 

Bidulka. Wymiziaj ją od cioci!
oczopląsu można od tych literek dostać