|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
ale mnie jego obecność wkurza.. no normalnie go chyba ugryzę z tej złości
p.s. Tzta, nie Tomka, Tomek grzecznie spi w sypialni
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Laseczki klikamy na Surke!!!
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę się myć i pewnie karmić zanim zasnę. Poćwiczyłam pół godzinki kręgosłup lędźwiowy, bo już się ledwo schylam do Fi nad łóżeczkiem...
Dobranoc! |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
kliknięte
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2616 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
czekam u nas na ta chwile i się doczekać nie mogeCytat:
Klikam już od dwóch godzin
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
En misja życie
![]() Mały śpi po karmieniu i odbiciu. A ja jakoś nie mogę Miłej i spokojnej nocki życzę Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha ja tu wyczulona jestem.My po pierwszym karmieniu. Zapomnialam wam powiedziec ze wczoraj ok 15 wrocilam do kp! Jejku tak mi sie chce herbaty ze poszlam sobie zrobic, a teraz czekam az ostygnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po 1 karmieniu, uciekam spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez jaj walnij go następnym razem walkiem , ja mojego wale profilaktycznie ![]() A co do tego, ze moj Tz powtarza po tesciowej to racja. Nienawidzę tego ![]() Cytat:
Misiaczka łącze sie w bólu. Mimo, ze moj mały nie płacze i nie marudzi to ja tez chodzę spać o 2-3rano bo on lubi zasypiac sobie dopiero ok. 23-24-1 zalezy jak mu sie zechce Zazwyczaj wtedy ma ochotę se na cycku posiedzieć tak co godzinke ![]() Dzięki Wam za odp.co do kupek i szczepien Neni- w moich stronach jest taka zasada, ze sie nie odmawia bycia chrzestna/nym , wiec laska zachowała sie słabo. Ale jak pisze En moze to i lepiej dla Kubusia. Lemurki, Kalisto - kciuki dla Was ![]() Cynamonku- napisz wiecej jak Adaś bo ciagle mysle jak mu tam? Ja siedzę i czekam na tesciowa , a mały spał i akurat sie zbudził. Szlak by to
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-10-11 o 03:30 |
||
|
|
|
#2621 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam na nadgarstku i teraz chce na plecach. Cytat:
Teso ja bym sie wstrzymała, kp jest chyba przeciwwskazaniem do tatuażu. Ja sama czekam aż skończę kp. My po II, idziemy spać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Była tesciowa az 30min. Nazwała małego "cudaczkiem"
W moich stronach tak sie mówiło na jakiegoś idiotę przebieranca.I dostałam poradę kolejna, ze musze duzo z małym gadać Na codzień mały tak zaciesza do mńie jak gadam do niego,ze ![]() A jak tesciowa do niego gadala to mały miał poważna minę i lekko pod koniec przez smoczek sie uśmiechnął. W ogóle nie zacieszyl ani razu nic nie powiedział. A ona z 20 razy powiedziała do niego " powiedz babcia, ba bcia, ba bcia......" I wiecznie jak przychodzi to pyta czy młody ma juz kolki. Jakby nie mogła zdzierzyc,ze nie ma , nie wiem ocb jej z tymi kolkami ![]() No i inne głupoty wygadywala,ale to sie nie nadaje zeby upubliczniac Zapytała skad mały ma takiego fajnego pajaca, wiec mowie, ze od ciotki bo ona cały czas mu cos kupuje. (Non stop z reszta mówiłam Tz , ze kto tu jest babcia ) i mowie, ze ja tez mu dzis kupiłam bo nie mogłam sie powstrzymać, a ona , a co on juz ubranek nie ma? Ja , ze ma,ale jak jestem w sklepie to zawsze musze cos mu kupić. A ona O skrzekunek zglodnial
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela brawo za powrót do kp
Samantha no to miałaś wizytacje teściowej. Moja też mówi do Małego "powiedz babaci, no powiedz" ![]() U nas karmienie i 4:30 i odbicie i standardowe noszenie. Od 5:10 Mały śpi w łóżeczku, ale jakoś tak nie spokojnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Teso - ja tez bym z tym tatoo przy kp sie powstrzymala.
A jakie kaszki bedziecie podawac dzieciom? Zwykla manne czy jakies kupne? Ja chyba bobovite bo jest u nas, ale nie wiem jeszcze. Czy u Was tez sie zuzywalnosc pieluszek zmniejszyla. Moj maly nie robi juz kupki w nocy i jak spi to go nie przebieram wiec czasem z 8h w nocy jest w jednej. Jednego dnia wyszlo nam tylko 5, a kiedys to bylo jakies 8-11 na dzien. Jak to jest u Was? Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta sprawy pieluszek u nad tak samo. W nocy mała mi kupy nie robi i nie przebieram. U w ogóle mniej pieluszek teraz mi idzie na dzień, tak jaj piszesz , od 5 do 7
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Agrafka u mnie karmienie o 3 i od tej pory juz mała sie wierci I marudzi i spac nie chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapomnialam sie pochwalic,Mlody mial pierwsza kapiel w duzej wannie razem z tata podobalo mu sie bardzo! Oczywiscie tz wzial wczesniej swoja kapiel I pozniej nalalismy nowej czystej wody dla Malucha. Slodki widok! Probowaliscie juz cos takiego? Mela wielkie brawa za powrot do kp! Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie, ostatnie było o 21
No i ryk wielki tak jakbym mu kazała przespać tyle godzin bez jedzenia Samantha moja teściowa oprócz jednej bluzeczki nic nie kupiła małemu.. A mój ojciec czy moja mama fortunę wydają na niego.. O, leży i wpitala pięści, bo prEciez matka dała marne 150ml, co to jest ![]() Ja jakaś niedopieprzonA, strasznie śpiąca jestem Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Kubus za udana kąpiel.Domciatko my nie przebieramy pieluch w nocy ku od dAwna No się wybudzAl a skoro kupy nie było to po co No i u nas schodzi mniej więcej 5-6pampersow dziennie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my sie karmimy.
Co do przebierania pieluszek to ja przez jakies 1.5 msc zawsze w nocy przebieralam....teraz nie prxebieram chyba,ze sytuacja tego wymaga ![]() Samantha...ja nie wiem,jak tak mozesz milczec i nie rozm. z dzieckiem.... wspolczuje tesciowej....Moja dzisiaj zadzwonila,zebym sie nic nie stresowala,ona upiecze ciasto,przywiezie jakies wedliny (jakby u nas nie bylo...) żebym nic nie szykowala. Ale ja i tak musze jakis obiad na sobote bo przeciez glodni beda...wymyslil....tortel ini szpinakowe i ppmidorowe z lidla nic sie nie narobie a sa pyszne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Oliwia nadal śpi
Powinnam się cieszyć, ale nie wiem czy to normalne Śpi od 21:30, a kurcze już przed 7. Ja leżę od ponad godziny i czekam aż się obudzi. aż obudziłam męża i mu powiedziałam, że mała nadal śpi i co mam zrobić powiedział, że mam dac jej spać podobnie jak i mu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam u nas też coraz mniej pampersów idzie ![]() I już po 2 karmieniu, idę do łóżka mam nadzieję, że Lila da mi jeszcze pospać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
No i u mnie patrze dzis znow 5 pieluszek bylo i 2 kupki tylko. Jedna zaraz za 1h druga.
Maly dopiero zasnal. Cos mi sie rozplakal bardzo. Chyba byl ubity i ze zmeczenia. Czasami tak ma. Choc tez jak go tulilam i zasnal to strzelil baczka to moze go wiekszy gnebil i dlatego. Cycka nie chcial. Jadl 40min.temu, ale zawsze przystawiam bo wiadomo, ze to nie tylko pokarm, ale i picie. No, ale nie chcial. Wtulony zasnal bidulek moj. On malo placze i jak juz zacznie to mi tak go szkoda i placze razem z nim ![]() Madi- ja nie lubie jak tesciowa cos przynosi nam. Zeby to jeszcze bylo w miare zjadliwe. Raz w zyciu dobra zapiekanke zrobila. Zazwyczaj sa to jakies wynalazki. Teraz ona zaczela piec chleby, ale dla mnie sa slabe, a ja znam sie na tym bo moj tata jest piekarzem. Jej chleb po jednym dniu jest splesnialy i trzeba go w lodowce trzymac. Jest suchy i od lodowki w ogole suchrzy i do tego zimny :/ Ona mowi, ze jest bez konserwantow i dlatego plesnieje. No ja nie mysle. W domu tata robil chleby i po dniu nie plesnialy. Za to ja lubie jak tesciu cos przyniesie. On swietnie gotuje Łajza z niego i pijak, ale na zarelku sie zna swietnie. Tz nie raz mowil, ze w domu u nich zeby nie ojciec to by nie bylo dobrych obiadow. Choc tesciu robil rzadko bo mial prace taka, ze byl w domu tylko w weekendy. Najlepsze sa rozne jego wymyslne salatki. Robi takie sosy sam do nich, ze smakuja jak te z torebki ![]() Ja tak nie umiem En- tesciowa dala dwa ubranka malemu i jeden kocyc i kase, ale porownujac do tego co dala moja ciotka to nie wiem kto tu jest babcia. Mi nie chodzi o to kto co dal i ile tylko nie lubie jak ona tak kwili nad nim, ze babciunia do ciebie przyszla, a za 10min.gada no musze leciec, babcia nie ma czasu. A potem gada ze w ogrodku siedziala i pielila. Bez sensu ona se wtnajduje roboty i jest taka, ze ciagle musi byc taka "busy". Mnie i moja szwagierke to smieszy. Moi starsi za to nie dali malemu nic. Zero poprostu. Szkoda , bo nawet nie ma pamiatki po dziadkach. Mama jak zwykle, ze $ nie ma, ale ja mysle ze oni poprostu mysla ze moj maly w USA to ma wsiego w ch. A tu nie o rzeczy sie rozchodzi tylko o pamięć zwyczajnie. Moja sis tez do bogatych nie nalezy, a zrobila chyba najwspanialszy prezent malemu. Taka koszulke z jego imieniem. Bedzie mial maly pamiatke na cale zycie. No i co mozna? Mozna. Maly cos walczy przez sen. Geez nie mowcie ze bede go musiala pejtac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Dziewczyny karmiace mm patrzcie jaka cool rzecz http://www.babybrezza.com/?gclid=CJ-...FZA-Mgod3msAUg Ja na bank bym kupila ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() A tak serio to wiem ze sie martwisz no, ale co malej moze byc? Spi sobie smacznie. Moze ma mily sen ![]() Mozesz ja najwyzej poprostu obudzic jak sie tak martwisz. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Ja kp gnoma. Po 40 min snu ryk z lozeczka. Glod, ale co tam najpierw powalcze przy cycku A teraz lezy na ramieniu po zarciu i przewraca galki oczne i miny robi. Zawsze mnie to przeraza. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także zaczynam pierwsze karmienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
znowu mi się różnych zajęć nazbierało i tak sobie działam, ale żeby nie było - na Surkę klikam. Chodzę zaspana ostatnio, w nocy brałam procha na głowę. Spróbuje trochę nadrobić (i głosować). |
|
|
|
#2634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ptyś też dziś do 7 spał ![]() Baloniku u nas w mleku jest Dha pomimo że tego nie promują w składzie jak byk kwas dokozaheksaenowy 47 mg w 100 g do tego inne nienasycone kwasy tłuszczowe. My mamy bebilon comfort. En jakby mój tak powiedział to by ta tortilla mu na łbie wylądowała a następny obiad dostałby: - chcesz kolację? - Tak. - TO SE ZRÓB W co on tak gra może z moim w batelfielda na sieci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!mój Fi dziś jadł o północy i 6. Calkiem spoko, tylko rano walnąl kupę x trzech dni, to już takie spoko nie było:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar, tylko jakos nigdy okazji!właśnie, tylko trzeba pamiętać, żeby wannę przed wyszorować, żeby rodzic się zawsze najpierw sam wyszorował i w razie jakichkolwiek infekcji rodnych, grzybków na stopach itp nie kapać się z dzieckiem. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Samanta moja mama kupiła Sarze jedno body, mój ojciec wnuczce nie kupił NIC ))---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
)maska gazowa na twarz, rękawiczki gumowe na ręce i pelerynę albo płaszcz ortalionowy zarzucony na grzbiet ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
cieszyc sie i swietować )skakać pod sufit, uprawiać sex, czytać książkę, siedzieć na internecie, gotowac obiad, robić pranie, jeść śniadanko, wszystko na co ja nigdy czasu nie mam ) hahah
|
|||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ty sobie zartujesz?
jakie dzien dobry! my tu juz od kilku dobrych godzin na nogach
|
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Heelou!
My na nogach od 7.40 ![]() Ogarnę sie i zasiadam do Was :p Hania właśnie ciagle wyciaga sobie z buzi smoka i go oglada ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też. Dopiero śniadanko wcinam, bo wcześniej synuś mój mi nie pozwolił, ale zrehabilitował się bezzębnym słodkim uśmiechem, świeci słońce, więc dzień musi być dobry. ![]() Mega syf w domu tylko muszę ogarnąć i zrobi się nawet super dobry.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

czekam u nas na ta chwile i się doczekać nie moge
mój jak się nakręci to robi się cały bordowy i aż się zapowietrza..no dramaturgia taka jak co najmniej w dobrym filmie
jakby go ze skóry obdzierali

u nas objawia sie zawsze mega apetytem i dużą ilością snu. Potem pach i ptyś umie coś nowego 
po czym wmiótł dwie porcje.. no to dzisiaj sobie myślę, że skoro tak to zrobię tortillę z kurczakiem jak juz wróci. Pojechalismy do lidla jeszcze po pare rzeczy i pyta sie mnie czy wszystko, na co ja, ze tak. Ten sobie wymyslił, ze zrobi jakis swój specjalny sos i w domu sie okazało, ze nie ma majonezu, no wiec wielka pretensja do mnie, ze sie mnie pytał czy wszystko jest. Kij, że nie znam składników na ten MAGICZNY sos, ale co tam. No więc furgnął tymi rzeczami w kuchni, ja jedną ręką robiłam, drugą reka karmiłam Tomka, a nogą prawie że pranie rozwieszałam. A ten siedzi i pyka na iPadzie. Myślę se dobra, dam Ci z tym sosem co do tej pory zrobiłes, a ten mi urządził dziką awanturę, że czosnku tam nie dałam 
tak więc jutro facet zrobi kurs jeszcze raz...
Ja czasem muszę się z moim dosłownie szarpać bo ze złości aż się wyrywa. Przytulam go wtedy mocno i potrząsam tak jak radzi Karp. Chwila walki i wygrywam a on uspokaja się i zasypia.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W moich stronach tak sie mówiło na jakiegoś idiotę przebieranca.

Łajza z niego i pijak, ale na zarelku sie zna swietnie. Tz nie raz mowil, ze w domu u nich zeby nie ojciec to by nie bylo dobrych obiadow. Choc tesciu robil rzadko bo mial prace taka, ze byl w domu tylko w weekendy. Najlepsze sa rozne jego wymyslne salatki. Robi takie sosy sam do nich, ze